|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kup pan "żyletę"
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...__zylete_.html http://www.allegro.pl/item483974911_...letalegia.html A propos co sie w koncu stalo z krzeselkami z naszego "C" ? ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cos mi sie zdaje ze juz tej wiosny bedziemy ogladali wielu bylych pilkarzy Gornika w barwach Piasta, LKS i Odry Wodzislaw, ewentualnie w drugiej lidze. Jak tak dalej pojdzie Gornik juz za moment pojdzie na powazne zakupy. Zostawia pewnie Hajte, Brzeczka i nie wiem... Pazdana? Zahorskiego? W zasadzie jesli o mnie chodzi to tam praktycznie nie ma kogo zostawic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Np. 2 dumnie prezentują się na moim balkonie.
Co się stało z resztą dowiesz się z tego tematu -> http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4629 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pewna ilość wylądowała na Juvenii.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
raz: za napinactwo wzorem z kibice.net - ban
dwa za piasanie o kibicowaniu tu- ban(po coś powstął równoległy temat, a ja waszego ględzenia przenosił nie będę) trzy: HENRYK KASPERCZAK ![]() cztery: widac po wczorajszym meczu jak wiele Majewski znaczył dla KSC :( w nowej serii vlepek bedzie dziękczynna dla Majewskiego "NIe dano ci do kończyć twego dzieła, które twa swięta ręka rozpoczęła| my jednakże o Tobia pamiętamy Stefku, morderco Pasów ukochany" ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja dodam tylko od siebie że jak wczoraj oglądałem mecz i słuchałem tej przyśpiewki to tylko jedno mi się suneło na usta... Wisła Kraków Biała... ale pewnie to inna melodia!
A żeby było o ostatniej kolejcie... Mecz w Poznaniu przypominał mi ten w Krakowie z Lechem, całkiem podobna sytuacja tylko że wynik inny.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 17.11.2008 o godz. 12:54.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Majewski zamordował Cracovię? Najwyższe miejsce w lidze w ostatnich 50 latach (4. w sezonie 2006/07) to chyba nie przestępstwo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I te wywiady ;(
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
"Poznań Poznań Hej Kolejorz" Jest od niepamiętnych czasów śpiewaną przez Lecha na meczach u siebie i wyjazdach(na dworcu i przeważnie pierwszy okrzyk na spotkaniach wyjazdowych)tzw. "wizytówką" a tu słyszę, że Lech to kseruje...;| Ludzie zluzujcie trochę.
Ostatnio edytowane przez Philll : 17.11.2008 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na przykładzie Kasperczaka (w Realu, zachowując wszelkie proporcje podobnie ma teraz Bernd Schuster) widać, że zawód trenera to jeden z najbardziej ryzykanckich zajęć na tym świecie.
Co by nie gadać, wyrobił sobie nazwisko i autorytet u nas (w Polsce), mimo, że z Wisłą mógł więcej osiągnąć a i szczegóły rozstania z klubem w kryształowym świetle go nie stawiały. W Afryce się wyłożył, lekki niesmak po jego wypowiedziach po rozstaniu z tą ostatnią reprezentacją powstał (to chyba był Senegal, mogę się mylić). I przyjechał do Górnika, by go z bagna wyciągać. Na papierze nazwiska nawet nawet, sponsor niczego sobie, w gazetach świetlana przyszłość prorokowana przez kogo się da. I nic, wyniki tragedia, za poprzedniego trenera było lepiej. W tej chwili najbliżej do spadku, choć za wcześnie by kogoś zdecydowanie na ten los skazywać. I się pan Henryk włożył niechcący w kleszcze - jedyny ratunek twarzy to uratowanie klubu przed spadkiem. Odejdzie sam, czy go zwolnią wcześniej - legenda padnie. Przeciwieństwo Kasperczaka to Motyka. Za bardzo w mediach nie błyszczy, zresztą nie pcha się. Jak coś powie tą swoją mieszanką góralsko-krakowską to sens ma, ale tak jakoś nie brzmi, szczególnie w warszawskich uszach ( Ale pewnie prowadzenie drużyny walczącej w pierwszej trójce o majstra by mu pewnie nie szło. Pewnie i w tym fachu są ludzie od sprzątania piwnic i inni od projektowania wyposażenia salonów. Ciekawe, gdzie miejsce Majewskiego ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem to miejsce Majewskiego moze nawet byc w sztabie szkoleniowym jakiegos dobrego klubu (przy budowie baz danych albo cos takiego moglby sie sprawdzic) byle nikt go nie dopuszczal do kontaktu z ludzmi, bo wtedy sobie nie radzi. Ile on juz lat druzyny w ekstraklasie prowadzi? Duzo chyba. I chyba starczy. Nie przypominam sobie zadnego znaczacego sukcesu na jego koncie a przeciez pare ladnych sezonow prowadzil Amice, kiedy ta mozliwosciami dorownywala najlepszym polskim druzynom. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Majewski wyglada na czlowieka niespelna rozumu/psychpate a to najgorszy typ trenera jaki moze byc.Juz o wiele lepszy jest taki co szalu nie robi - np Janas, ale pozwala grac i stosuje zasade - po pierwsze nie przeszkadzac.
Takich bezwarsztatowcow jest zreszta wiecej - pewnie wieksosc 'starej gwardii'. Gdyby nie motyw z zatrudnieniem Wojcika przez Widzew zeszlej rundy to bym pomyslal ze maccabi to ostatni przystanek w karierze doktora, a tak....to cholera wi. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Trener Górnika Zabrze Henryk Kasperczak po porażce w ostatniej kolejce ligowej stracił cierpliwość i usunął z pierwszej drużyny czterech zawodników .W Zabrzu chyba pluja sobie w brode że jakiś czas temu zwolinili Motyke który z tym klubem uzyskiwał wyniki ponad jego finansowe możliwości ratujac go dwukrotnie przed spadkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
tak było, ale ich utrzymał. A Wielki Henio zgarnął wielką kasę i na tym się kończy sprawa. Przejechali się zabrzanie ostro na Kasperczaku.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
To jest dość zabawne (za gazeta.pl)
Jeszcze przed meczem piłkarze Cracovii robili wszystko, by podnieść się na duchu. Zaklęć i przesądów nie brakowało, a jednym z nich była świnka, do której piłkarze i szkoleniowcy za czasów Stefana Majewskiego wrzucali pieniądze za spóźnienia i niewykorzystane karne podczas treningów. Przed wyjazdem do Zabrza trener Artur Płatek z zawodnikami postanowili rozbić skarbonkę. - Uzbieraliśmy prawie 3 tys. zł. i kupiliśmy za to duży ekspres do parzenia kawy, który postawiliśmy w szatni - zdradza Pawlusiński. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
. Do czego zmierzam - Kasperczaka będzie można oceniać po tym, jak drużyna będzie sobie radzić na wiosnę, przepracuje z nimi pełen okres, być może dokupi brakującego mu do koncepcji gracza/y - i wtedy będzie można powiedzieć na kim Górnik się przejechał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 19.11.2008 o godz. 15:01.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
edit: imo BARDZO ciekawy wywiad z szefem scoutingu Lecha. (btw: ten chłopach z Vojvodiny to chyba Aleksic..heeeeh ;( ) http://www.weszlo.com/news/1731
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 18.11.2008 o godz. 16:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Swietna robota i bardzo dobrze. Wisla i Legia teraz nie beda mogly prowadzic takiej polityki jak dotad i beda musialy wprowadzic pelen profesjonalizm w scoutingu bo inaczej za pare lat beda w . To samo dotyczy wszystkich druzyn, ktore w ogole marza o jakichkolwiek sukcesach juz w perspektywie paru lat. Pelen szacunek.Powód: Literowka
Ostatnio edytowane przez Clapham : 18.11.2008 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Celtic chce gwiazdę Lecha
http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=38220 A Lech szuka wzmocnien z lidze mistrzów http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...rzow-do-lecha/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.11.2008 o godz. 08:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
sa lepsze.![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Wiadomo dynek.pl---JESTESMY NAJLEPSI
PS. Akurat tematem ds.transferow, polityki sportowej i finansowej jestem osobiscie znuzony.Bicie piany od 3ech lat i zarzad robi dalej to co robil. Czyli niewiele. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byl tu kiedys chyba osobny temat transferowy? Nie moge znalezc, ale jesli byl, to wartoby go przykleic chyba? Okienko sie zbliza i bedziemy duzo o tym gadac. Ja tak czy inaczej chyba wole tutaj, wiec wrzucam ciekawego linka a propos Nowaka:
http://legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=23099 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() Podsumuj sobie bilans transferów z ostatnich 5 lat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znaczy masz na mysli transfery z klubu ? No to fakt - mamy lepsze
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,59..._LKS_Lodz.html
Zmiana trenera w ŁKS. Dla mnie numer jeden z kandydatów do spadku, tylko Chojnacki tam trzymał wszystko do kupy. ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Taki klub jak LKS to powinien miec zakaz grania w ekstraklasie.
Ja rozumiem - duze miasto, kibice ale taki budel jak tam jest ,to sie w pale nie miesci zeby takie cos gralo w ponoc zawodowych rozgrywkach. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|