The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2008, 11:32
Kup pan "żyletę"

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...__zylete_.html

http://www.allegro.pl/item483974911_...letalegia.html

A propos co sie w koncu stalo z krzeselkami z naszego "C" ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.11.2008, 11:37
Cos mi sie zdaje ze juz tej wiosny bedziemy ogladali wielu bylych pilkarzy Gornika w barwach Piasta, LKS i Odry Wodzislaw, ewentualnie w drugiej lidze. Jak tak dalej pojdzie Gornik juz za moment pojdzie na powazne zakupy. Zostawia pewnie Hajte, Brzeczka i nie wiem... Pazdana? Zahorskiego? W zasadzie jesli o mnie chodzi to tam praktycznie nie ma kogo zostawic.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.11.2008, 11:44
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
A propos co sie w koncu stalo z krzeselkami z naszego "C" ?
Np. 2 dumnie prezentują się na moim balkonie.
Co się stało z resztą dowiesz się z tego tematu -> http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4629

Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.11.2008, 11:45
Pewna ilość wylądowała na Juvenii.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.11.2008, 12:01
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Weź się uspokuj stary. Jak dla mnie panowie trochę przesadzili z tym kserem w tym przypadku, bo to rzeczywiście zupełnie nie ta melodia, a na śpiewanie nazwy miasta Legia wyłączności nie ma, ale to,że kserujecie aż miło to brutalny fakt i nie ma się co tak obruszać
Mogę prosić Cię o jakieś przykłady tego "kserowania aż miło "? Sądząc po tonie wypowiedzi jest ich mnóstwo, ale nie będę wymagający, tak z 5-7 w zupełności mnie zadowoli
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.11.2008, 12:47
raz: za napinactwo wzorem z kibice.net - ban
dwa za piasanie o kibicowaniu tu- ban(po coś powstął równoległy temat, a ja waszego ględzenia przenosił nie będę)

trzy:
HENRYK KASPERCZAK
cztery:
widac po wczorajszym meczu jak wiele Majewski znaczył dla KSC :(
w nowej serii vlepek bedzie dziękczynna dla Majewskiego "NIe dano ci do kończyć twego dzieła, które twa swięta ręka rozpoczęła|
my jednakże o Tobia pamiętamy
Stefku, morderco Pasów ukochany"
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 17.11.2008, 12:51
Ja dodam tylko od siebie że jak wczoraj oglądałem mecz i słuchałem tej przyśpiewki to tylko jedno mi się suneło na usta... Wisła Kraków Biała... ale pewnie to inna melodia!

A żeby było o ostatniej kolejcie... Mecz w Poznaniu przypominał mi ten w Krakowie z Lechem, całkiem podobna sytuacja tylko że wynik inny.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 17.11.2008 o godz. 12:54.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.11.2008, 13:00
Majewski zamordował Cracovię? Najwyższe miejsce w lidze w ostatnich 50 latach (4. w sezonie 2006/07) to chyba nie przestępstwo

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Stary 17.11.2008, 13:04
prober napisał(a):Wyświetl post
Majewski zamordował Cracovię? Najwyższe miejsce w lidze w ostatnich 50 latach (4. w sezonie 2006/07) to chyba nie przestępstwo
Ale calkowite i doszczetne zmarnowanie potencjalu, ktory 'odkryl' tez chyba na jakas wzmianke zasluguje
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.11.2008, 15:06
I te wywiady ;(
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Philll
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 17.11.2008, 20:19
"Poznań Poznań Hej Kolejorz" Jest od niepamiętnych czasów śpiewaną przez Lecha na meczach u siebie i wyjazdach(na dworcu i przeważnie pierwszy okrzyk na spotkaniach wyjazdowych)tzw. "wizytówką" a tu słyszę, że Lech to kseruje...;| Ludzie zluzujcie trochę.
Ostatnio edytowane przez Philll : 17.11.2008 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.11.2008, 20:46
Na przykładzie Kasperczaka (w Realu, zachowując wszelkie proporcje podobnie ma teraz Bernd Schuster) widać, że zawód trenera to jeden z najbardziej ryzykanckich zajęć na tym świecie.
Co by nie gadać, wyrobił sobie nazwisko i autorytet u nas (w Polsce), mimo, że z Wisłą mógł więcej osiągnąć a i szczegóły rozstania z klubem w kryształowym świetle go nie stawiały.
W Afryce się wyłożył, lekki niesmak po jego wypowiedziach po rozstaniu z tą ostatnią reprezentacją powstał (to chyba był Senegal, mogę się mylić).
I przyjechał do Górnika, by go z bagna wyciągać. Na papierze nazwiska nawet nawet, sponsor niczego sobie, w gazetach świetlana przyszłość prorokowana przez kogo się da.
I nic, wyniki tragedia, za poprzedniego trenera było lepiej. W tej chwili najbliżej do spadku, choć za wcześnie by kogoś zdecydowanie na ten los skazywać.
I się pan Henryk włożył niechcący w kleszcze - jedyny ratunek twarzy to uratowanie klubu przed spadkiem. Odejdzie sam, czy go zwolnią wcześniej - legenda padnie.

Przeciwieństwo Kasperczaka to Motyka. Za bardzo w mediach nie błyszczy, zresztą nie pcha się. Jak coś powie tą swoją mieszanką góralsko-krakowską to sens ma, ale tak jakoś nie brzmi, szczególnie w warszawskich uszach (). Ale, jak widać to dobry specjalista w wyciąganiu prowadzonych drużyn z opresji, ostatni przykład to bytomska Polonia.
Ale pewnie prowadzenie drużyny walczącej w pierwszej trójce o majstra by mu pewnie nie szło.

Pewnie i w tym fachu są ludzie od sprzątania piwnic i inni od projektowania wyposażenia salonów.

Ciekawe, gdzie miejsce Majewskiego

Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Stary 17.11.2008, 23:02
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Przeciwieństwo Kasperczaka to Motyka. Za bardzo w mediach nie błyszczy, zresztą nie pcha się. Jak coś powie tą swoją mieszanką góralsko-krakowską to sens ma, ale tak jakoś nie brzmi, szczególnie w warszawskich uszach (). Ale, jak widać to dobry specjalista w wyciąganiu prowadzonych drużyn z opresji, ostatni przykład to bytomska Polonia.
Ale pewnie prowadzenie drużyny walczącej w pierwszej trójce o majstra by mu pewnie nie szło.

Pewnie i w tym fachu są ludzie od sprzątania piwnic i inni od projektowania wyposażenia salonów.

Ciekawe, gdzie miejsce Majewskiego
Historia zna paru ludzi, ktorzy specjalizowali sie w wyciaganiu druzyn z opresji, na przyklad niejaki Mieczyslaw 'Kaszana' Broniszewski. Mam nadzieje, ze Motyka to nie ten sam gatunek.

Moim zdaniem to miejsce Majewskiego moze nawet byc w sztabie szkoleniowym jakiegos dobrego klubu (przy budowie baz danych albo cos takiego moglby sie sprawdzic) byle nikt go nie dopuszczal do kontaktu z ludzmi, bo wtedy sobie nie radzi. Ile on juz lat druzyny w ekstraklasie prowadzi? Duzo chyba. I chyba starczy. Nie przypominam sobie zadnego znaczacego sukcesu na jego koncie a przeciez pare ladnych sezonow prowadzil Amice, kiedy ta mozliwosciami dorownywala najlepszym polskim druzynom.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.11.2008, 00:47
Majewski wyglada na czlowieka niespelna rozumu/psychpate a to najgorszy typ trenera jaki moze byc.Juz o wiele lepszy jest taki co szalu nie robi - np Janas, ale pozwala grac i stosuje zasade - po pierwsze nie przeszkadzac.
Takich bezwarsztatowcow jest zreszta wiecej - pewnie wieksosc 'starej gwardii'.
Gdyby nie motyw z zatrudnieniem Wojcika przez Widzew zeszlej rundy to bym pomyslal ze maccabi to ostatni przystanek w karierze doktora, a tak....to cholera wi.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.11.2008, 03:07
Trener Górnika Zabrze Henryk Kasperczak po porażce w ostatniej kolejce ligowej stracił cierpliwość i usunął z pierwszej drużyny czterech zawodników .W Zabrzu chyba pluja sobie w brode że jakiś czas temu zwolinili Motyke który z tym klubem uzyskiwał wyniki ponad jego finansowe możliwości ratujac go dwukrotnie przed spadkiem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 18.11.2008, 09:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Trener Górnika Zabrze Henryk Kasperczak po porażce w ostatniej kolejce ligowej stracił cierpliwość i usunął z pierwszej drużyny czterech zawodników .W Zabrzu chyba pluja sobie w brode że jakiś czas temu zwolinili Motyke który z tym klubem uzyskiwał wyniki ponad jego finansowe możliwości ratujac go dwukrotnie przed spadkiem.
Motyka nie ma dobrej reputacji wsrod kibicow w Zabrzu mimo, ze utrzymal ich 2 razy dysponujac jeszcze gorsza bandą kopaczy niz teraz. Miedzy innymi zarzucają mu, ze powiedzial w wywiadzie przed meczem Wisla-Górnik, ze kocha Wisle
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.11.2008, 09:38
Motyka nie ma dobrej reputacji wsrod kibicow w Zabrzu mimo, ze utrzymal ich 2 razy dysponujac jeszcze gorsza bandą kopaczy niz teraz. Miedzy innymi zarzucają mu, ze powiedzial w wywiadzie przed meczem Wisla-Górnik, ze kocha Wisle
tak było, ale ich utrzymał. A Wielki Henio zgarnął wielką kasę i na tym się kończy sprawa. Przejechali się zabrzanie ostro na Kasperczaku.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.11.2008, 10:36
To jest dość zabawne (za gazeta.pl)

Jeszcze przed meczem piłkarze Cracovii robili wszystko, by podnieść się na duchu. Zaklęć i przesądów nie brakowało, a jednym z nich była świnka, do której piłkarze i szkoleniowcy za czasów Stefana Majewskiego wrzucali pieniądze za spóźnienia i niewykorzystane karne podczas treningów. Przed wyjazdem do Zabrza trener Artur Płatek z zawodnikami postanowili rozbić skarbonkę. - Uzbieraliśmy prawie 3 tys. zł. i kupiliśmy za to duży ekspres do parzenia kawy, który postawiliśmy w szatni - zdradza Pawlusiński.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.11.2008, 11:18
zim zum napisał(a):Wyświetl post
tak było, ale ich utrzymał. A Wielki Henio zgarnął wielką kasę i na tym się kończy sprawa. Przejechali się zabrzanie ostro na Kasperczaku.
Bo wszyscy oczekują cudów, błąd - o którym od początku sezonu się mówiło, to cholernie złe przygotowanie wydolnościowe do sezonu, do tego pewnie olewka zagranicznych (usuniętych) piłkarzy, przegrywane mecze - co siada na psychice i voila - wynik gotowy. W tych czasach, to nawet Wójcik Widzewa nie potrafił uratować . Do czego zmierzam - Kasperczaka będzie można oceniać po tym, jak drużyna będzie sobie radzić na wiosnę, przepracuje z nimi pełen okres, być może dokupi brakującego mu do koncepcji gracza/y - i wtedy będzie można powiedzieć na kim Górnik się przejechał.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 18.11.2008, 11:44
arti napisał(a):Wyświetl post
To jest dość zabawne (za gazeta.pl)

Jeszcze przed meczem piłkarze Cracovii robili wszystko, by podnieść się na duchu. Zaklęć i przesądów nie brakowało, a jednym z nich była świnka, do której piłkarze i szkoleniowcy za czasów Stefana Majewskiego wrzucali pieniądze za spóźnienia i niewykorzystane karne podczas treningów. Przed wyjazdem do Zabrza trener Artur Płatek z zawodnikami postanowili rozbić skarbonkę. - Uzbieraliśmy prawie 3 tys. zł. i kupiliśmy za to duży ekspres do parzenia kawy, który postawiliśmy w szatni - zdradza Pawlusiński.
Rozbicie swinki ostateczne spowodowalo, ze pilkarze pozbyli sie ze swoich glow koszmaru zwiazanego z Majewskim. Szkoda, ze nie zaczekali do konca rundy.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 19.11.2008 o godz. 15:01.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 18.11.2008, 16:22
1q2 napisał(a):Wyświetl post
.Juz o wiele lepszy jest taki co szalu nie robi - np Janas, ale pozwala grac i stosuje zasade - po pierwsze nie przeszkadzac..
Chyba nie doceniasz Janasa. Ostatnimi czasy na jego karierę patrzy się przez pryzmat nieudanych mistrzostw, a jak na polskie warunki jest to trener z całkiem niezłymi osiągnięciami i raczej wątpię, żeby zrobił to wszystko bez warsztatu.

edit: imo BARDZO ciekawy wywiad z szefem scoutingu Lecha. (btw: ten chłopach z Vojvodiny to chyba Aleksic..heeeeh ;( )
http://www.weszlo.com/news/1731
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 18.11.2008 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Stary 18.11.2008, 17:47
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
edit: imo BARDZO ciekawy wywiad z szefem scoutingu Lecha. (btw: ten chłopach z Vojvodiny to chyba Aleksic..heeeeh ;( )
Wlasnie tu wszedlem po to zeby to zamiescic . Swietna robota i bardzo dobrze. Wisla i Legia teraz nie beda mogly prowadzic takiej polityki jak dotad i beda musialy wprowadzic pelen profesjonalizm w scoutingu bo inaczej za pare lat beda w . To samo dotyczy wszystkich druzyn, ktore w ogole marza o jakichkolwiek sukcesach juz w perspektywie paru lat. Pelen szacunek.
Powód: Literowka
Ostatnio edytowane przez Clapham : 18.11.2008 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.11.2008, 07:54
Celtic chce gwiazdę Lecha
http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=38220

A Lech szuka wzmocnien z lidze mistrzów
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...rzow-do-lecha/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.11.2008 o godz. 08:55.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 19.11.2008, 15:01
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Jednak jest cos czego Lechowi mozna pozazdroscic choc wiekszosc osob z tego forum bedzie udawac, ze nasza polityka transferowa i scouting sa lepsze.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.11.2008, 15:07
Wiadomo dynek.pl---JESTESMY NAJLEPSI hehehe
PS. Akurat tematem ds.transferow, polityki sportowej i finansowej jestem osobiscie znuzony.Bicie piany od 3ech lat i zarzad robi dalej to co robil. Czyli niewiele.
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Stary 19.11.2008, 17:21
Byl tu kiedys chyba osobny temat transferowy? Nie moge znalezc, ale jesli byl, to wartoby go przykleic chyba? Okienko sie zbliza i bedziemy duzo o tym gadac. Ja tak czy inaczej chyba wole tutaj, wiec wrzucam ciekawego linka a propos Nowaka:

http://legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=23099
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.11.2008, 18:35
Jednak jest cos czego Lechowi mozna pozazdroscic choc wiekszosc osob z tego forum bedzie udawac, ze nasza polityka transferowa i scouting sa lepsze.
No a nie?
Podsumuj sobie bilans transferów z ostatnich 5 lat.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 20.11.2008, 10:38
prober napisał(a):Wyświetl post
No a nie?
Podsumuj sobie bilans transferów z ostatnich 5 lat.
Znaczy masz na mysli transfery z klubu ? No to fakt - mamy lepsze
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.11.2008, 14:46
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,59..._LKS_Lodz.html

Zmiana trenera w ŁKS. Dla mnie numer jeden z kandydatów do spadku, tylko Chojnacki tam trzymał wszystko do kupy.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.11.2008, 15:57
Taki klub jak LKS to powinien miec zakaz grania w ekstraklasie.
Ja rozumiem - duze miasto, kibice ale taki budel jak tam jest ,to sie w pale nie miesci zeby takie cos gralo w ponoc zawodowych rozgrywkach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów