The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2008, 17:04
Amica - Groclin 2:0
Mamy lidera!
Dobry i skuteczny początek Lodówek
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.11.2008, 17:16
Bardzo dobry wynik. Oczywisice idealny bylby remis ale...Jak sie nie ma co sie lubi ;-)
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.11.2008, 17:19
a kochana przyjaciółka zza Błoń prowadzi 1-0 w Zabrzu i cały czas jest trochę lepsza

Ciężko Ąnriemu idzie to wyciąganie górników z szamba.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.11.2008, 17:27
Ale akurat w tym meczu życzę Górnikowi wszystkiego najlepszego
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.11.2008, 17:28
a na Amice doping ksero z Łazienkowskie, żenada!!!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.11.2008, 17:31
Ale mają łatwość pomieszana z fartem przy zdobywaniu goli w pięć minut dwie bramki a Poloniści jak ich nie było .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.11.2008, 17:32
jedTS napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry wynik. Oczywisice idealny bylby remis ale...Jak sie nie ma co sie lubi ;-)
Moim zdaniem to nie jest dobry wynik. Może na tą chwilę jest optymalny (daje Wiśle prowadzenie w tabeli), ale w walce o mistrzostwo o wiele groźniejszy wydaje się Lech...

harthausen napisał(a):Wyświetl post
Ciężko Ąnriemu idzie to wyciąganie górników z szamba.
Górnik 2008/09
  • przed Kasperczakiem: 4 punkty w 5 meczach
  • z Kasperczakiem: 5 punktów w 8 meczach

Marnie widzę szanse utrzymania zabrzan. Jeżeli przegrają z Cracovią to spadną na dłużej na samo dno tabeli (w kolejce czekają wyjazdy do Warszawy i Bełchatowa). A z kim mają wygrywać, jak nie u siebie z ostatnią drużyną w lidze?
Ostatnio edytowane przez prober : 16.11.2008 o godz. 17:36.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.11.2008, 17:53
Bo z pustego i Salomon nie naleje a kim ten Kasperczak ma robić wyniki sędziwym Jurkiem Brzeczkiem czy Tomkiem Hajto co po kasynach się wozi .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 16.11.2008, 18:06
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
Bo z pustego i Salomon nie naleje a kim ten Kasperczak ma robić wyniki sędziwym Jurkiem Brzeczkiem czy Tomkiem Hajto co po kasynach się wozi .
Trener klasy Kasperczaka jest w stanie tak zorganizować zespół, żeby ten toczył wyrównaną walkę w lidze przynajmniej z rywalami z dolnej połówki tabeli.
Euro2004, LM03/04, sukcesy (właśnie) Kasperczaka w Afryce - historia nie raz pokazywała, że siła w kolektywie i dobrym trenerze

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.11.2008, 18:07
no cóż wykrystalizowała sie już 3 zespołów walczących o mistrza , Polonia jeszcze nie ten sezon . a "Górnicy" niestety (dla nich ) za rok bedą mieli derby ale z Katowicami w II lidze jak nie poprawią gry ..
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.11.2008, 18:12
Wydawało się że Górnik na pewno uniknie ścięcia, jak to miało miejsce w przypadku Zagłębia L., Ruchu czy Lecha...

Wszystkie te trzy drużyne musiały najpierw spaść żeby zbudować coś konkretnego, choć w przypadku Ruchu budowa dopiero się rozpoczęła, a Lubin zaliczył korupcyjną wpadkę

pamiętam sezon w którym Zagłębie deklarowało walkę o mistrza, początek mieli rewelacyjny później było już tylko gorzej... a zakończyło się spadkiem

podobnie może się stać z Górnikiem gdzie z deklaracji walki o puchary została dziś walka o... utrzymanie

Ruch i Lech po spędzeniu paru sezonów w II lidze powrócili z całkiem nową wizją budowy zespołu
miejsmy nadzieję że i "nowy plan" pojawi się w Górniku, nie koniecznie po spadku, którego im oczywiście nie życzę

bo Górnik na dzień dzisiejszy ma wszelkie cechy by być w czołówce... kibiców, sponsora i trenera...
... tylko drużyna "jakoś tak" odstaje

ale o powodach słabej gry może w innym poście i innym razem ;-)
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.11.2008, 18:42
Heniu chyba jednak spada z ligi
Przegrac u siebie 0:2 z pasami, to juz jest bardzo zly omen.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.11.2008, 18:58
Ciekawe co będzie z Górnikiem. Jak na polskie realia ma możnego sponsora. Być może w zimie dokonają transferów, które pomogą w walce o utrzymanie. Z drugiej jednak strony pojawiają się głosy, że budowa stadionu w Zabrzu może być storpedowana przez kryzys oraz niektórych radnych. Jak wiadomo budowa stadionu była warunkiem obecności Allianz w Zabrzu i teraz być może oleją Górnika.

A Lech 2:0... W sumie lidera mamy. Ale wypada nam się w końcu koncentrować na grze i w końcu wykorzystywać dogodne okazje do zdobycia bramki.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.11.2008, 19:04
Heniu Kasperczak wlazł na przysłowiową minę , ciemność widzę w temacie KSG., Pasy i ŁKS!
Odpowiedz cytując
Barthez
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.11.2008, 19:06
Jak Allianz sypnie kaską to pewnie wyjdą na prostą. Co do Lecha to on będzie chyba najgroźniejszy. MAMY LIDERA! WISEŁKO MAMY LIDERA!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 16.11.2008, 19:55
Update na półmetku sezonu

Minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi:
Kod:
#          m pkt z-r-p bz-bs
1. Lech    4  7  2-1-1  8-4
2. Wisła   4  6  2-0-2  6-7
3. GKS     4  6  2-0-2  6-6
4. Legia   4  5  1-2-1  4-4
5. Polonia 4  4  1-1-2  4-7

Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.11.2008, 20:09
Abstrahując () od tego, że to w jakiejś części dotyczy Craxy, ale nie da się tego napisać bez podania ich jako przykład:

Doktor Majewski powinien mieć zakaz wykonywania jakiegokolwiek zawodu w którym występuje konieczność pracy z ludźmi. Nie jestem jakimś psychologiem, ale po mojemu to paranoik. Co też on musiał wyprawiać z tymi grajkami z Kałuży, że zwykłe rozbicie świnki z forsą z kar od zawodników i normalne ludzkie podejście obecnego trenera spowodowało normalne reakcje w szatni po meczu.
Musiał ich nieźle zastraszać, skłócać , podpuszczać nawzajem i temu podobne sztuczki stosować że pewnie na trening czy na mecz szli jak na udrękę.

Najciekawsze, choć wcale nie takie wesołe jest, to to, że jak się każdy z nas w pracy czy szkole rozejrzy to zawsze jakaś temu podobna menda się znajdzie.

Nic, zobaczymy jak długo Craxa będzie dochodziła do siebie , czyli czy polecą czy też uratują nam Derby na przyszły sezon.

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.11.2008, 20:47
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
a na Amice doping ksero z Łazienkowskie, żenada!!!
można więcej szczegółów? Tzn co kserowali? Meczu nie oglądałem
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 16.11.2008, 20:53
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Doktor Majewski powinien mieć zakaz wykonywania jakiegokolwiek zawodu w którym występuje konieczność pracy z ludźmi. Nie jestem jakimś psychologiem, ale po mojemu to paranoik. Co też on musiał wyprawiać z tymi grajkami z Kałuży, że zwykłe rozbicie świnki z forsą z kar od zawodników i normalne ludzkie podejście obecnego trenera spowodowało normalne reakcje w szatni po meczu.
Musiał ich nieźle zastraszać, skłócać , podpuszczać nawzajem i temu podobne sztuczki stosować że pewnie na trening czy na mecz szli jak na udrękę.

Najciekawsze, choć wcale nie takie wesołe jest, to to, że jak się każdy z nas w pracy czy szkole rozejrzy to zawsze jakaś temu podobna menda się znajdzie.
harthausen: ciekawe, gdzie leży prawda, Majewski twierdzi, że problemem są piłkarze...
http://www.sport.pl/sport/1,65025,58..._pilkarze.html

Cytat:
Na potwierdzenie swoich słów były szkoleniowiec Pasów odniósł się nawet do konkretnego przykładu. - Irytujące jest to, że piłkarz nie słucha, co się do niego mówi . On ma grać tak, jak ja chcę, bo to ja jestem jego nauczycielem i mam mu pomóc. A jeden z podstawowych pomocników Arkadiusz Baran pyta mnie głośno na treningu: Panie trenerze, czy musimy to ćwiczyć? - opisuje z niedowierzaniem sytuację szkoleniowiec.

Majewski był trenerem Cracovii od października 2006 roku. Jako jeden z najdłużej pracujących trenerów w Ekstraklasie zrezygnował z prowadzenia krakowskiej drużyny 27 października tego roku. Jego następcą został Artur Płatek.

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.11.2008, 23:41
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
można więcej szczegółów? Tzn co kserowali? Meczu nie oglądałem
właśnie też się nad tym zastanawiam..ach te Wiślackie paranoje
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.11.2008, 23:48
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
właśnie też się nad tym zastanawiam..ach te Wiślackie paranoje
Chodziło o śpiewanie "Poznań, Poznań..." na wzór "Warszawa, Warszawa...". Też to zauważyłem
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.11.2008, 00:07
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Chodziło o śpiewanie "Poznań, Poznań..." na wzór "Warszawa, Warszawa...". Też to zauważyłem
Stare,dobre,Poznańskie ksero nic więcej,gratuluję zwycięstwa i od następnej kolejki porażek po pogromie z Russianami
Odpowiedz cytując
Verter
Member

Od: 05.2007

Stary 17.11.2008, 00:28
http://www.youtube.com/watch?v=sLtkHbJ3rNI to niby jest na nutę warszawską? Chyba jakieś problemy ze słuchem
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.11.2008, 00:37
No to dziś byliśmy świadkami derbów Wielkopolski, czyli Amica-Groclin. Ja tylko żałuję, że nie padł remis, ale znów mecz ustawiły bramki na początku spotkania.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.11.2008, 00:55
Tez zaluje bo Amica to przeciwnik nr jeden a Groclin spuchnie predzej czy pozniej.
No i wielki Henio śrubuje rekord ,cos widze ze peknie pewien dogmat , bo ze Gornik slaby, to jasne ale takich 'Gornikow' to jest u nas pol ligi.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.11.2008, 06:29
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Stare,dobre,Poznańskie ksero nic więcej,gratuluję zwycięstwa i od następnej kolejki porażek po pogromie z Russianami
Slyszalem tez oklaski po dobrych zagraniach. Kolejne ksero, bo z tego co kojarze pierwsze klasniecie zanotowano juz na poczatku zeszlego stulecia. Rzecz jasna na meczu Wisly (chyba nie musze dodawac).
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.11.2008, 10:28
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Slyszalem tez oklaski po dobrych zagraniach. Kolejne ksero, bo z tego co kojarze pierwsze klasniecie zanotowano juz na poczatku zeszlego stulecia. Rzecz jasna na meczu Wisly (chyba nie musze dodawac).

Weź się uspokuj stary. Jak dla mnie panowie trochę przesadzili z tym kserem w tym przypadku, bo to rzeczywiście zupełnie nie ta melodia, a na śpiewanie nazwy miasta Legia wyłączności nie ma, ale to,że kserujecie aż miło to brutalny fakt i nie ma się co tak obruszać
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
studio
Banita

Stary 17.11.2008, 10:37
No pewnie od dzis też będziemy śpiewać:

naszym wzorem jest! naszym wzorem jest!
śpiewnik i opinie kibiców z forum GTS
Pod Kaponierą, pod Kaponierą
mamy tani i dobry punkt ksero

Nawet murawę mamy skserowaną

A co do kolejki.

Aż nie chce się wierzyć, że tak cienka Polonia ma tak wysokie miejsce, mam nadzieję, że już tylko w dół będą szli jeśli chodzi o tabelę. Powoli klaruje się tabela i cele o jakie każda drużyna będzie walczyła.

e:

ps. naprawde ten punkt jest dobry
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.11.2008, 10:42
studio napisał(a):Wyświetl post
No pewnie od dzis też będziemy śpiewać:

To przynajmniej popracujcie nad rytmiką, bo w drugim i czwartym wersie masz ładnych pare sylab za dużo. Tego GTS też nie rozumiem. To już przeszłość. To tak jakbyśmy my na was "Lech" mówili

Nawet murawę mamy skserowaną
A z murawą to fakt - przegieliście!
Powód: "poprawił" piosenkę
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 17.11.2008 o godz. 10:43.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.11.2008, 11:00
Pod Kaponierą, pod Kaponierą
mamy tani i dobry punkt ksero
Ten pan prosi się o upomnienie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów