The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2008, 21:42
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
Gancarczyk walnol brame przeciwko Ruchowi ,ja bym go bacznie obserwowal i nie dal mu uciec do innego klubu,juz teraz powinni zaczac rozmowy na temat transferu.
wydaje mi sie, ze ciezko bedzie go sciagnac. Ślask zarzyczy sobie zapewne nie mala kase, a jak wiemy transfery gotowkowe to w naszym klubie rzadkosc . Ale trzeba probowac, bo gosc ma papiery.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.11.2008, 21:42
Gdybym był Bednarzem kadra na LM w przyszłym roku wyglądałaby tak: Bramkarze: Pawełek, Juszczyk, Trela. Obrońcy: Baszczyński,Singlar, Cleber, Głowacki, Kowalski, Marcelo, Zienczuk, Brożek, Mikołaj Rybaczuk Pomocnicy: Łobodziński, Małecki, Sobolewski, Cantoro, Sobolewski, Romeu, Mączyński, Garguła, Jirsak Napastnicy: Costly, Brożek, Micanski, Paluchowski, Boguski.
Cebanu, Varga, Baretto, Dawidowski, Niedzielan, Kmiecik do wylotu. Garguła i Romeu za darmo
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.11.2008, 22:42
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi sie, ze ciezko bedzie go sciagnac. Ślask zarzyczy sobie zapewne nie mala kase, a jak wiemy transfery gotowkowe to w naszym klubie rzadkosc . Ale trzeba probowac, bo gosc ma papiery.
gdzies wyczytalem ze jest warty kolo miliona zlotych,wiec kosmiczne pieniadze to nie sa,powinnismy Zienia sprzedac chociazby za pol miliona i spokojnie mozemy dolozyc drugie pol,tyle ze jak bedziemy zwlekac to cena bedzie szla w gore,a jeszcze niech dostanie powolanie i bedzie cena jak za Pawlowskiego,
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.11.2008, 18:06
Trzeba się zainteresować tym Gancarczykiem już teraz . Myśle że tak jak mówi Styk83 będzie się tu rozchodzić o sumę oscylującą w granicach miliona złotych. Chyba że Gancarczyk dostanie powołanie od Leo(a jest to możliwe) to Śląsk sobie zażyczy dwa albo trzy razy tyle . Myśle jednak że jeśli Śląsk ( Gancarczyk) i Lechia ( Bąk , Wołąkiewicz ) mają jakiemuś polskiemu klubowi sprzedać swoich czołowych piłkarzy to chyba my mamy pierwszeństwo. Oczywiście nie chciałbym osłabiać naszych przyjaciół ale jeżeli zapłacimy im godne pieniądze (czyt. sumy adekwatne do wartości piłkarzy) to kluby te będą mogły kupić za to nawet kilku ciekawych zawodników , którzy w przyszsłości przebiją sie do ich drużyn. Myśle że zarówno Wisełka jak i Lechia i Śląsk by na tych transakcjach skorzystały. wracając do mojego poprzedniego posta to zauważcie że jeśli zaszłyby proponowane przezemnie zmiany to dysponowalibyśmy dwoma , silnymii jedenastkami a jak wiadomo szeroka kadra to dziś jeden z kluczów do sukcesu zarówno w kraju jak i w Europie. Oto moje proponowane jedenastki :

1 skład :

Bąk - Singlar - Marcelo- Głowacki- Diaz - Boguski - Sobolewski- Garguła - Gancarczyk- Brożek- Nowak

2. Skład

Pawełek - Płotka - Cleber - Wołąkiewicz - Piotr Brożek - Pawłowski - Gol- Jirsak - Zieńczuk- Niedzielan - Małecki

To tylko propozycja z mojej strony ! Oczywiście według każdego zespół mógłby wyglądać inaczej. Taka kadra daje także różne możliwości ustawienia . Można zagrać z dwoma defensywnymi pomocnikami (Gol, Sobolewski) przed nimi ofensywny pomocnik i jeden napastnik . Można wybrać także klasyczne 4-4-2 z jednym defensywnym a drugim ofensywnym pomocnikiem, lub zagrać w stylu tzw. diament jaki stosuje Barcelona. Myśle że Pan Skorża miałby szerokie pole manewru .
Ostatnio edytowane przez matizaq : 12.11.2008 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 12.11.2008, 18:11
Gdybym był Bedarzem odświeżył bym kadre Wisły. Na czerwono zawodnicy, którzy powinni odejść zimą. Na zielono Ci którzy powinni bezwzględnie zostać.
Bramkarze: Pawełek, Juszczyk, Cebanu.
Cebanu nie przebije się do pierwszego składu, jako ttrzeci bramkarz Trela. Nie mamy kasy na kupno naprawdę klasowego bramkarza.
Prawi obrońcy: Baszczyński, Singlar. Cel transferowy: Ben Starosta w letnim okienku. Baszczu wtedy do Ruchu, albo za granicę.
Lewi obrońcy: Diaz, Piotr Brożek.
Środkowi obrońcy: Cleber, Głowacki, Kowalski, Marcelo. Cel transferowy: Wołąkiewicz (wymiana za Kowalskiego), Cleber już powoli będzię kończył kariere. Włączyć do pierwszego zespołu Rajfura. Te zmiany dopiero latem.
Prawi pomocnicy: Łobodziński, Gołoś, Małecki. Gołoś jest zbyt kontuzjogenny.
Lewi pomocnicy: Zieńczuk. Cele transferowe: ściągnąć zimą z wypożyczenia Ćwielonga. A latem sprzedać gorszego z tej dwójki i kupić J.Gancarczyka.
Środkowi pomocnicy: Sobolewski, Cantoro, Baretto, Varga, Jirsak, Mączyński. Cele transferowe: w zimie ściągnąć z wypożyczena Kubowicza, zatrudnić Romeu. Latem zatrudnić Gargułe.
Napastnicy: Boguski, Brożek, Dawidowski, Niedzielan, Kmiecik. Cele transferowe: Robak, Iljan Micanski.
Ponadto zimą odejść powinni: Jarosiński, Rygielski, Jacek, Łapuszek, Smółka.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Stary 12.11.2008, 19:12
W ilu meczach widzieliscie bramkarza Lechi w akcji ja w kilku i uwazam ze jest za slaby na Wisle,jesli mamy juz placic za bramkarza, to za kogos dobrego, a nie kolejnego przecietnego.Dawid Nowak to jest napadzior ktorym rowniez powinnismy sie zainteresowac.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 12.11.2008, 19:54
Wtedy kadra na LM (lato 2009)wyglądałaby tak:
Bramkarze: Pawełek, Juszczyk, Trela. Obrońcy: Singlar, Starosta-Cleber, Głowacki, Wołakiewicz, Marcelo, Rajfur-Diaz, Piotr Brożek-Łobodziński,Małecki-Sobolewski, Cantoro, Romeu, Jirsak, Garguła-Zieńczuk, Gancarczyk-Boguski, Brożek, Micanski, Ćwielong. Kubowicza przesunąć do Młodej Ekstraklasy. Sądze że taka ekipa byłaby dość mocna, liczna, dawałaby Skorży szeroki wachlarz możliwości taktycznych. Według mnie transfery są możliwe do wykonania. Jak by się dobrze zakręcił to koszt Starosty, Wołakiewicza, Gancarczyka i Micanskiego wyniósłby 6 milionów złotych. Garguła i Romeo za darmo. ze sprzedaży zawodników wyciągnelibyśmy ze 2 miliony.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.11.2008, 20:41
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...er/profil.html
Jeśli już żerować na Brazylijczykach którym się kontrakty konczą
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.11.2008, 16:01
Styk83 a ja go także w kilku meczach oglądałem i twierdze że ma chłopak duży potencjał. Oczywiście szanuje twoje zdanie ale myślę że się mylisz. Ja nie widze w naszej lidze nikogo lepszego oprócz Muchy.Ale jego transfer ze względów oczywistych jest niemożliwy Przyrowski niczym mi nie zainponował jak narazie, Kotorowski to przecietniak, Wyparło ma przebłyski ale zdarzają mu się błędy. Na podobnym poziome gra Kasprzik ale i cena byłaby podobna więc ja raczej wolałbym Bąka.
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.11.2008, 16:30
Jakby się nie udało z Gancarczykiem to jeszcze jest Robert Szczot z Jagiellonii. Również szybki, dynamiczny i obdarzony dobrym dryblingiem.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.11.2008, 19:28
TBH. Obecny skald Wisly na nasza lige jest za mocny na Europuchary za slaby. I nie nie mam tu na mysli przygotowania fizycznego taktycznego czy czegokolwiek innego. Chodzi mi o Psychike zawodnikow. Gdyby byl ktos charyzmatyczny prowadzacy Wislakow do zwyciestw i trzymajacy cala szatnie wprowadzajacy dobra atmosfere w niej oraz bedacy swietnym graczem to na miejscu Bednarza dalbym mu nawet 500 tys euro za sezon.

Wedlug mnie Zurawski i dwaj(albo nawet czterej) skrzydlowi plus Gargula i w tym momencie mamy juz swietny sklad.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.11.2008, 23:00
Zamiast J. Gancarczyka kupilbym tego zawodnika:

Damian Piotrowski
klub: Zaglebie Lubin
urodzony: 09.01.1987
wzrost: 1,75 m
waga: 65 kg

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6419
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ki/profil.html

widzialem go 2 razy w akcji i mi bardzo imponowal. moim zdaniem on ma lepsza technike niz Gancarczyk, moze strzelac z lewej jak z prawej nogi, bardzo dobre dosrodkowania i bardzo dynamiczny i ruchliwy.
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Stary 14.11.2008, 13:54
Gdybem był Bednarzem to przewietrzyłbym kadre Wisły. Na zielono zawodnicy którzy według mnie powinni zostać bezwzględu na wszystko, a na czerwono Ci którzy powinni pożegnać się z klubem już teraz.
Bramkarze: Pawełek,Juszczyk, Cebanu, Jarosiński.
Juszczykowi kończy się niebawem kontrakt, a Jarosiński jest słaby, więc szkoda im płacić. Jako trzeciego bramkarza proponowałbym Trele z Młodej Ekstraklasy.
Obrońcy: Baszczyński, Singlar, Cleber, Głowacki, Marcelo, Kowalski, Jacek, Rygielski, Diaz, Piotr Brożek.
Baszczyńskiemu kończy się kontrakt, więc to jest ostatnia szansa żeby na nim zarobić. Jacek i Rygielski są za słabi. Proponuje sprowadzić kogoś z niżej wymienionych:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...os/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ja/profil.html
Pomocnicy: Łobodziński, Gołoś, Małecki, Sobolewski, Jirsak, Mączyński, Cantoro, Baretto, Varga, Zieńczuk, Rado. Cantoro i Zieniu z tego samego powodu co Baszczu. Baretto, Varga i Rado są za słabi. Proponuje sćiągnać: Ćwielonga (powrót z wypożyczenia), Romeu (wolny transfer), jednego z trójki: Madejski, Szczot, Gancarczyk ze wskazaniem na tego ostatniego. Przesunąć do pierwszego zespołu Burlige.
Napastnicy: Brożek, Boguski, Dawidowski, Niedzielan, Kmiecik, Smółka. Czterej ostatni panowie są słabi. Proponuje zatrudnić kogoś z : http://www.transfermarkt.de/de/spiel...on/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html
Z wypożyczeń powinni wrócić i grać w Młodej Ekstraklasie: Łapuszek i Kubowicz. Tym zawodnikom których zaproponowałem powinno się zaoferować półroczne motywacyjne kontrakty z możliwością przedłużenia ze stronyklubu o przynajmniej 3 lata. No i należy podpisać kontrakt z Garguła w styczniu. I to chyba tyle zmian transferowych na zimowe okienko...
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.11.2008, 15:20
Trener2008 - dlaczego chcesz wyrzucic Juszczyka i Jarosinskiego, a Cebanu zostawic? ja to sie w ogole zastanawiam co on u nas robi..
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Stary 14.11.2008, 15:25
Juszczykowi kończy się kontrakt i on go raczej nieprzedłuży. A Jarosińskiego sprzedałbym w ramach oszczędności Cebanu niech zostanie do końca 2009 roku, wtedy okaże się czy się chłopak nadaje czy nie. Z resztą sie zgadzasz?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.11.2008, 17:32
Tyrała który też wymieniany w kontekście Wisły jest bliski przejścia do Arki ,szkoda że nie na R22, bo ofensywny środkowy pomocnik jest bardzo potrzebny
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.11.2008, 17:50
Wielka szkoda, żeby szedł do Arki...
Co nasi działacze wyprawiają, za kilka lat znow bedziemy sobie w ryj pluć, że taki talent...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.11.2008, 20:17
Micanski jako pierwszy i najwazniejszy cel transferowy. Pozniej Garguła.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 14.11.2008, 22:16
Co Wy z tym Micanskim, oszaleliscie?
Czemu tak nagle go chcecie sciagnac...
Moze jeszcze Ivanovskiego sciagnac?...

Garguła, Nowak, Pawłowski, Tyrała...
Plus jakiegos brasiliano jak Marcelo byle do ofensywy xD Wiem ze nie mozliwe ale... ;x
Mamy mistrza i graczy na przyszłość.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.11.2008, 22:40
Teraz to Micański kosztuje 2 mln E.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.11.2008, 22:46
Może zaraz 10 milionów?
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 15.11.2008, 00:43
Czesia chyba ponioslo, przypomne ze jak Micianski przychodszil do Lecha, to byl krolem strzelcow II ligi Bulgarskiej Moze on ma patenty na II ligi
Powód: Zmiana
Ostatnio edytowane przez zloto : 15.11.2008 o godz. 01:07.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.11.2008, 09:47
Wszystko rozumiem ale on ma tylko 22 lata i
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html

3 asysty oraz 18 goli w 2 lidze a do konca sezonu bardzo daleko, przypomnijcie ile miał Robert Lewandowski gdy został królem strzelców 2 ligi he ? No ba, moze młodszy, ale w 31 meczach strzelił 21 bramek. Ilijan w 18 spotkaniach 17 goli.

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.11.2008, 11:04
tak w ogóle to w tym Lubinie maja reke do wyciągania zdolnych młodych graczy szkoda że tylko mają tyle kasy i nie da sie z nimi pohandlować, no chyba że miedzia

po zbudowaniu stadionu to Lubin będzie bardzo mocny

zloto napisał(a):Wyświetl post
Czesia chyba ponioslo, przypomne ze jak Micianski przychodszil do Lecha, to byl krolem strzelcow II ligi Bulgarskiej Moze on ma patenty na II ligi
a Ty myślisz że jaką sume chcial by Lubin za Micanskiego 0,5 mln euro oni nic nie muszą stać, ich i pewnie zażyczyli by sobie 2 mln euro
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 15.11.2008 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 15.11.2008, 11:16
Przyjrzę sie temu Micanskiemu, szczerze to ostatnio go nie widzialem, tylko dwano, dawno temu, w Amice chyba to nawet bylo i byl przecietny.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.11.2008, 12:52
Micanskiego trzeba było kupowac z Lecha jak strzelał bramki w Odrze za 300 tyś Euro jak to zrobił w lecie Lubin.Teraz już pewnie cena za niego jest kosmiczna a Bednarz w następnym okienku transferowym załatwi kolejnego stopera i prawego obrońce bo tylko pewnie tacy beda chcieli przyjśc.
Zamiast siedziec za dyrektorskim biurkiem nich sie wybierze w weekend na 2-3 spotkania w 2 i 3 lidze i tam poszuka utalentowanych zawodników bo tacy na pewno tam graja.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.11.2008 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 15.11.2008, 13:49
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post

a Ty myślisz że jaką sume chcial by Lubin za Micanskiego 0,5 mln euro oni nic nie muszą stać, ich i pewnie zażyczyli by sobie 2 mln euro

Lemoniadowy, zacznijmy od tego czy oni wogule by chcieli go sprzedac, to jest ich pierwszy shooter, jak nasz Pawel. A my Brozka, jako kibice nie chcemu sprzedac.
Powód: Dopiska
Ostatnio edytowane przez zloto : 15.11.2008 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Stary 15.11.2008, 14:10
transfery na najbliższe okienko: Micanski, Pawłowski, Bartczak Mila zapłacimy za nich przynajmniej 6 milionów Euro. Ludzie myślmy realnie, Do wydania mamy co najwyżej ze dwa miliony złotych
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.11.2008, 16:36
patrząc na ceny obencych kopaczy naszej ligi to wolałbym młodych i perspektywistycznych, a nuż wyjdzie z któregoś taki Błaszczykowski albo przynajmniej Boguski
zresztą Brożkowie byli ściągnięci w wieku nastoletnim ...
młodych trzeba szukać co za rok dwa mają szanse być na topie, bo tak to pozostaje nam ściąganie zza granicy jak np. Diaza, Marcelo czy bardziej doświadczonych jak Cleber

dlatego o Micanskim itp zapomnijmy

Trener2008 napisał(a):Wyświetl post
Do wydania mamy co najwyżej ze dwa miliony złotych
na transfery czy na pensje dla nowych darmowych zawodników?

2mln zł ? nawet tylu może Wisła nie mieć
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 15.11.2008 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.11.2008, 16:39
Bartczak ma kontuzje na pare tygodni (miesiecy), a Mila to predzej by szedł ale do Legii a nie do nas
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów