The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2008, 16:36. [14. Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk sobota 18:15
Przelomowy moment rundy? Po ciezkiej bitwie do ostatniej sekundy w Wodzislawiu i zgarnieciu pelnej puli, Polonia juz poczula nasz oddech na plecach. Teraz Czarne Koszule jada na Bulgarska i pojawia sie wielka szansa wskoczenia na fotel lidera...

Trener zapewne ma kilka dylematow, ale tym razem mozna sie z tego powodu cieszyc

ATAK
Brozek - Malecki ?
Brozek - Boguski ?
Brozek - Niedzielan ?

LEWA STRONA (OBRONA-POMOC)
Diaz - Zienczuk ?
Diaz - Pi.Brozek ?
Pi.Brozek - Zienczuk ?

SRODEK POMOCY
Sobolewski - Diaz ?
Sobolewski - Cantoro ?
Sobolewski - Jirsak ?
Ostatnio edytowane przez 3rider : 14.11.2008 o godz. 01:27.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.11.2008, 17:15
No i tak niedawno mówiono, że mamy 11 zawodników i nie ma rezerwowych. Któżby pomyślał, że po przyjściu dwóch nowych piłkarzy pojawi się tyle dylematów...

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.11.2008, 17:23
Wbrew pozorom, ten mecz wcale nie będzie łatwy. Lechia przyjedzie tu wybitnie się bronić, ale jeżeli strzelimy bramkę w pierwszych 20 minutach, to ojj...będzie wysoko....tylko żeby nie zepsuło to humorów naszym gościom z Gdańska. Lecz, jezeli będziemy długo się męczyć ze strzeleniem bramki, to albo wymęczymy w ostatniej minucie, albo znow bedzie remis.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Stary 13.11.2008, 18:06
Zabawa na trybunach zabawą . Tu trzeba zdobyć 3 pkt. i tyle.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.11.2008, 18:14
Mam pytanie: Czy jeśli stanę w kolejce po bilet w sobotę ok 12 to czy na pewno uda mi się go kupić? Na której trybunie najlepiej widać mecz? Myślicie że będzie komplet? Wielkie dzięki za odpowiedzi.

Co do samego meczu to atak Brożek- Niedzielan, skrzydła Boguski Małecki środek Jirsak Sobol, l. obrona Diaz
Ale tu trener rządzi to to co zdecyduje będzie najlepsze!
Odpowiedz cytując
WINDEK
Senior Member

Stary 13.11.2008, 18:45
Żaden Niedzielan. A sio z nim! WISŁA&LECHIA!!

Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.11.2008, 18:48
Mango napisał(a):Wyświetl post
Zabawa na trybunach zabawą . Tu trzeba zdobyć 3 pkt. i tyle.
Tylko jakieś skromne zwycięstwo, przecież trzeba się zachować jak na gospodarza przystało
Ostatnio edytowane przez gackos : 13.11.2008 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.11.2008, 18:50
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie: Czy jeśli stanę w kolejce po bilet w sobotę ok 12 to czy na pewno uda mi się go kupić? Na której trybunie najlepiej widać mecz? Myślicie że będzie komplet? Wielkie dzięki za odpowiedzi.
A jaka będzie pogoda 14 grudnia przyszłego roku ?Najlepiej to na "trybunie" przed Tv a tak poza tym to A/B .
Ostatnio edytowane przez South : 13.11.2008 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.11.2008, 19:13
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk!!! Mecz, na który czekamy od wielu, wielu lat i to na pewno ze zrozumiałych względów!!! Lechia była, jest i będzie naszym przyjacielem!!!

A teraz może trochę statystyki:

Oficjalnie rozegraliśmy z Lechią 31 meczy.

Wygraliśmy 15 pojedynków... 5 zremisowaliśmy...ponieśliśmy 11 porażek.

Stosunek bramek... 45:30 dla Białej Gwiazdy.

Pierwszy oficjalny mecz rozegraliśmy z Lechią w 1949 roku a ostatni w 1999 roku.

Najwyższe zwycięstwo odniesione zostało w 1949r. ... 5:1 dla Wisełki.

Najwyższa porażka to rocznik 1955... 3:1 dla Lechii.

A teraz już na temat najbliższego pojedynku... z całym szacunkiem dla Lechii i ich umiejętności to jednak My jesteśmy faworytami i każdy inny wynik niż zwycięstwo Wisełki to będzie duża niespodzianka.

Co do składu to Pan Maciej potrafi zaskakiwać z ustawieniem i myślę, że w tym pojedynku można oczekiwać "nowego ustawienia"...aczkolwiek skład z meczu z Odrą był moim zdaniem optymalny i na przekór wielu malkontentom bardzo dobry ( fakt skuteczność zawodziła do granic wytrzymałości).

Wisła - Lechia 2:0... taki jest mój typ... to chyba nie wiele jak na mecz przyjaźni.
Ostatnio edytowane przez STARY WIŚLAK : 13.11.2008 o godz. 19:22.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.11.2008, 19:59
ech.. to będzie ostatni mecz Wisły jaki zobaczę w tym roku.... w niedzielę rano wyjazd z kraju aż do świąt... Mam nadzieję na miłe pożegnanie z drużyną, nie tylko dobry wynik ale i piękną grę Wisły oraz super atmosferę na trybunach

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 13.11.2008, 20:07
Po ostatnich meczach ,chyba nikt nie jest hurra-optymista ,sporotowo rywal wydaje sie slabszy ale Lechiści napewno sie zepna ,przez wzglad na uklad kibicow i latwo skory nei sprzedadza.
Mam nadzieje ze w skladzie na lewej obronie ,Skorza postawi na Clebera i posadzi na lawke Piotra Brozka ,bo jest zupelnie bez formy.Sklad widze tak:

Pawelek
Baszczynski,Glowacki,Marcelo,Cleber
Malecki,Sobolewski,Diaz,Zienczuk
Pa.Brozek Boguski
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.11.2008, 20:16
A wiadomo czy na tym meczu będzie ten g****ny sektor buforowy obowiązywał? Co do samego meczu zadowoli mnie wynik 2:1 lub 3:2 po ładnej grze obu drużyn.
Mój skład:
Pawelek
Singlar-Cleber-Marcelo-Piotr Brożek
Malecki-Sobolewski- Burliga-Zienczuk
Paweł Brozek- Boguski
Odniosłem wrażenie, że Piotr Brożek lepiej czuje się na obronie.
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Stary 13.11.2008, 20:27
Ja to widze troche inaczej... Maly powinien wyjsc w koncu w ataku, gdzie jego miejsce, a Bogus w pomocy. Tzn. zagralbym tak...

Pawelek
Baszczu, Marcelo, Cleber, Diaz
Bogus, Sobol, Jirsiak, Zieniu
Maly, Brozio
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.11.2008, 20:53
Choć to meczy przyjaźni , to obowiązkowo trzeba go wygrać ( wkońcu taki Śląsk nie miał dla nas litości ogrywajac nas 4-0 ) . Najprawdopodobniej też , po 14 kolejce wskoczymy na fitel lidera , Lech nie może sobie pozwolić na przegraną u siebie , więc obyśmy mieli niebawem dużo powodów do radości .

Skorża ostatnio bardzo miesza w podstawowej jedenastce co mu trzeba oddać na plus . Swoją drogą nie taką wąską mamy tą ławkę rezerwowych jak alarmowano jeszcze na początku sezonu . Możemy sobie pozwolić na posadzenie na ławie Baszczyńskiego , Głowackiego , Cantoro , Łobodzińskiego , Zieńczuka , a jakość gry Wisły niewiele straci na jakości , a może i wręcz przeciwnie . Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na sporą wymiane pokoleniową w zespole .

Typuję wygraną Wisły 3:1 po przyjemnym meczu .
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.11.2008, 21:15
Moj typ 3-1 dla Wiselki
Pawelek
Baszczu Glowa Marcelo Pi Brozek
Maly Sobolewski Diaz Zieniu
Boguski Brozek

Dla Zienia bedzie to szczegolny mecz ,a pokazal w ostatnim meczu ze ma ambicje aby pograc na dobrym poziomie,zastanawialem sie nad Tomasem ale jak pokazal ostatni mecz jest bez formy,co najwazniejsze to ze bedzie napewno super zabawa na trybunach.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 14.11.2008, 01:44
Wlasciwie trudno przewidziec bieg wydarzen w sobote. Strzelecko prezentujemy sie fatalnie, ale z drugiej strony jesli eksplodujemy tak jak na Odrze strzelajac 2 bramki w 2 minuty to moze byc roznie... bo stworzyc sobie 8-9 sytuacji potrafimy. Po Lechii spodziewam sie bardzo ambitnej gry i typuje 2:1 dla nas po ciezkim meczu.

W ataku ciekawa opcja mogloby byc ponowne ustawienie Malego z Brozinho, na Odrze Patryk przez ok. godzine harowal na skrzydle, a mimo to potem w ataku pokazal ciekawe przyspieszenia i dryblingi. Na lewej jednak typuje na 99% wystep Zienia, dla niego ten mecz ma szczegolne znaczenie. W srodku obok Radka zdecydowanie Diaz, robi niesamowite postepy, uniwersalny zolnierz, kt w 45minut potrafi zagrac na 3(!!) pozycjach.
Ostatnio edytowane przez 3rider : 14.11.2008 o godz. 01:47.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.11.2008, 08:59
Jestem z Gdańska, obecny na każdym meczu, niestety w Krk nie mogę być choć miałem takie plany... Komu kibicuje? Na lepszą drużynę w tym dniu, choć nie ukrywam, że radość pojawi się i po strzelonej bramce Brożka - Wisełce chyba bardziej potrzebne są punkty...
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 14.11.2008, 10:33
Swoją drogą fajnie się kolejka zapowiada - dziś kibicujemy Śląskowi, jutro mecz przyjaźni. Ale jakby mi kto kiedyś powiedział, że będę trzymał kciuki za Lechem (a tak będzie w niedzielę), to bym nie uwierzył
Odpowiedz cytując
WINDEK
Senior Member

Stary 14.11.2008, 10:50
Trzymasz za Lecha? Ja tam chce remisu... Bo ani Lech nas nie podgoni, ani Polonia nie ucieknie...

Odpowiedz cytując
kuba44
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 14.11.2008, 12:36
Również jestem z Gdańska obecny na każdym meczu w Krakowie bede ale myśle że Wisła raczej wygra tylko jakim wynikiem natomiast chciał bym żeby Lechia się nie poddała i zawalczyła jak to mowia tanio skury nie sprzedała a może zrobi jakąś niespodzianke typ 3;1 Wisła
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.11.2008, 13:09
Snilo mi sie 1:1, jednak realnie patrzac pewnie 0:0 !
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 14.11.2008, 13:47
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
A wiadomo czy na tym meczu będzie ten g****ny sektor buforowy obowiązywał?
Były w sprzedaży bilety na E4 więc bufora nie będzie na pewno Nie wiem natomiast co z sektorem gości (E5) - czy bedzie pusty czy też sprzedadzą bilety potrzebującym kibicom, którzy się "zgodzą" siedzieć nawet tam, byle być na meczu
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Stary 14.11.2008, 14:38
Mój skład na Lechie: Pawełek-Baszczyński,Marcelo, Głowacki,Brożek-Łobodziński,Sobolewski, Jirsak,Diaz-Boguski-Brożek. A zmiany: Małecki w 46 minucie za Łobo, Zieńczuk w 60 za Diaza, Singlar w 75 za Baszcza
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.11.2008, 15:23
Niezly z Ciebie trener jesli dzien przed meczem podajesz kto, za kogo i w ktorej minucie ma wejsc - zawsze myslalem ze to sytuacja boiskowa ma glowny wplyw na zmiany ale widac malo wiem.

A co do meczu - wypada go chyba wygrac, najlepiej przekonujaco - mam nadzieje ze koledzy z Gdanska sie nie obraza
Ciekawi mnie czy Mauro nadal bedzie siedzial na lawie.
Zieniu raczej od pierwszej minuty.
A obrona - jak dla mnie para Cleber-Marcelo jest nie do podjebania, no ale znajac trenera, calkiem mozliwe ze zagra Glowa -co tez nie jest jakims zlym rozwiazaniem ,choc wolalbym dwoch brazyliano
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 14.11.2008 o godz. 15:27.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Stary 14.11.2008, 15:38
Jasnowidzem jestem. A tak poważnie to przecież te zmiany nie muszą nastąpić w tym czasie co pisałem. A Mały i Diaz muszą troche odpocząć. Mauro prawdopodobnie na ławie. Skorża chce mieć zgraną drużyne na prszyszły sezon. A Baszczowi Zieniowi i Cantoro kończą się kontrakty...
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.11.2008, 16:22
Trener2008 napisał(a):Wyświetl post
Jasnowidzem jestem. A tak poważnie to przecież te zmiany nie muszą nastąpić w tym czasie co pisałem. A Mały i Diaz muszą troche odpocząć. Mauro prawdopodobnie na ławie. Skorża chce mieć zgraną drużyne na prszyszły sezon. A Baszczowi Zieniowi i Cantoro kończą się kontrakty...
Cantoro sie kontrakt nie konczy. Ma jeszcze ponad rok panie trenerze.
Diazowi dalbym troche odpoczac, Maly powinien grac.
Mowilem to przed LKSem, przed Odra i powtorze jeszcze raz - moim zdaniem Brozek powinien siasc na lawce. Gra z meczu na mecz coraz gorzej, jest zmeczony fizycznie i psychicznie, a przed nami jeszcze ciezkie mecze. Z Lechia sobie powinnismy bez niego poradzic.
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Stary 14.11.2008, 16:32
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Cantoro sie kontrakt nie konczy. Ma jeszcze ponad rok panie trenerze.
Diazowi dalbym troche odpoczac, Maly powinien grac.
Mowilem to przed LKSem, przed Odra i powtorze jeszcze raz - moim zdaniem Brozek powinien siasc na lawce. Gra z meczu na mecz coraz gorzej, jest zmeczony fizycznie i psychicznie, a przed nami jeszcze ciezkie mecze. Z Lechia sobie powinnismy bez niego poradzic.
mam złe informacje w Przegladzie napisane jest że Baszczowi, Zieniowi i Cantoro końcczą się kontrakty, Mały powinien się ogrywać ale musi trochę odpocząć niech zagra z godzine nie więcej. Co do Brozia to sądze że jakby Skorża miał alternatywe to dałby mu odpocząć.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.11.2008, 18:22
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Którego Brożka? Bez Pawła to nasz atak niestety leży i kwiczy. Jesteśmy uzależnieni od 1 napastnika. Bądźmy jednak dobrej myśli przed meczem
Odpowiedz cytując
Vegas
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 14.11.2008, 19:26
co my zrobimy nie zagra niedzielan :( :( co my zrobimy bez niego :(:(
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.11.2008, 19:37
Najlepiej asystujący w OE:
Stilic 7 asyst (+3 w pucharach i eliminacjach)
Jirsak 5 asyst (+2 w eliminacjach)
Mila i Majewski 4 asysty
Gargula i Radovic 3 asysty
Iwanski 1 asysta

i co wy chcecie od Jirsaka ;] ?
Ostatnio edytowane przez HEDu : 14.11.2008 o godz. 19:40.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów