The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2008, 19:42
Macie rację, to Wisła rozdawała prezenty. Z takim składem nie wolno gubić punktów u siebie z ŁKS-em.
I tak jest dobrze, Lech i Legia tracą kolejne punkty w pojedynkach, które powinni swobodnie wygrywać.

Dzisiejsza wygrana daje 2. miejsce w tabeli. Jeżeli w Chorzowie i Wrocławiu uda się zdobyć 4 pkt to niemal na 100% Wisła będzie liderem przez całą zimę.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.11.2008, 19:57
KUŹWA, KUŹWA, KUŹWA!!

Zasrany doliczony czas.

No nic, dobry i ten 1 pkt.
A następny mecz to puknąć Jagę i to zdecydowanie. Motywacja będzie, bo piłkarze będą chcieli pokazać tej parówie Probierzowi, że bez niego im idzie lepiej... o wiele lepiej!
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.11.2008, 20:26
Szczurek_PB napisał(a):Wyświetl post
KUŹWA, KUŹWA, KUŹWA!!

Zasrany doliczony czas.

A następny mecz to puknąć Jagę i to zdecydowanie. Motywacja będzie, bo piłkarze będą chcieli pokazać tej parówie Probierzowi, że bez niego im idzie lepiej... o wiele lepiej!
a mnie sie wydaje ze Jaga wygra i w Bytomiu wszystko wróci na swój tor.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.11.2008, 22:13
No więc mamy wicelidera . Te 3 pkt. z Odrą cieszą bo zostały zdobyte po walce do końca no i na gorącym terenie. W weekend czołówka gra między sobą (Lech - Polonia, Legia - Śląsk) więc może wyjdziemy wreszcie na pierwsze miejsce
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.11.2008, 22:19
TYLKO___WISŁA napisał(a):Wyświetl post
haha, wiedziałem...

fart Lecha jednak nigdy się nie skończy...
Fart? Oglądałeś ten mecz? Ostatnie 15 minut i mieliśmy tyle stuprocentówek,że powinniśmy 4 bramki strzelić, Peskovic ich cudem ratował. No i jeszcze ewidentny karny.. Za to bramka Wilka cud-miód.
Choć faktem jest, że zamiast tak grać od początku meczu, wkopać PB tyle ile sie da w pierwszej połowie, gra w chodzonego się mści i frajerzymy kolejny mecz.

Co do fuksa, to i Wisła go dzisiaj miała..przeogromnego zresztą.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Stary 12.11.2008, 22:32
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Fart? Oglądałeś ten mecz? Ostatnie 15 minut i mieliśmy tyle stuprocentówek,że powinniśmy 4 bramki strzelić, Peskovic ich cudem ratował. No i jeszcze ewidentny karny.. Za to bramka Wilka cud-miód.
Choć faktem jest, że zamiast tak grać od początku meczu, wkopać PB tyle ile sie da w pierwszej połowie, gra w chodzonego się mści i frajerzymy kolejny mecz.

Piszesz że Amica nie miała farta? A gol w 94 minucie to nie jest fart? I w dodatku piszesz chwilę pózniej że Wisła to dopiero miała farta To ja ci mogę napisac:
Cytat:
Fart? Oglądałeś ten mecz? Ostatnie 15 minut i mieliśmy tyle stuprocentówek,że powinniśmy 4 bramki strzelić
.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.11.2008, 22:35
Dobra dajcie spokój Amicowcom najważniejsze że Wisła wygrała!
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 12.11.2008, 22:40
jesli miałbym być szczery farta dziś miał Lech jaki my... szkoda że tylko Legia nie ma tego farta hahaha
Powiedziałbym że do końca kolejki jesiennej na miejscu 1.Wisła 2. niech stracę Lech 3. Polonia 4.Bełchatów 6.Śląsk .
Legia jest bez formy i kaleczy nie gra , my gramy z regularnością szwajcarskiego zegarka (oprócz meczu z ŁKS-em) , Lech nie jest zły , Polonia gra również dość regurlanie Bełchatów się rozpędza a Śląsk mysle tez ze forma pójdzie do góry
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.11.2008, 22:49
tak patrzę na tą tabele i sobie mysle... 3 ostatnie druzyny... taaa.. co by bylo gdyby...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 12.11.2008, 22:55
Nie radziłbym robić żadnych tabel. W naszej lidze wszystko jest możliwe poczekajmy do końca rundy.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 13.11.2008, 00:15
Chciałbym zauważyć, że gol na wagę zwycięstwa jest 2x więcej wart niż gol dający remis (pod względem zdobytych punktów). I pod tym względem Wisła miała wczoraj więcej szczęścia niż Lech.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Stary 13.11.2008, 00:25
Macie problemy. Jedna i druga drużyna zawdzięcza gole nie abstrakcyjnemu szczęściu tylko grze do końca. Wisła i Lech cisnęły w końcówce i w końcu wpadło. W obu wypadkach wynik końcowy jest sprawiedliwy z przebiegu gry więc nie rozumiem po co te rozkminki.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 13.11.2008, 08:35
Ale na forum Wisły to tak modnie napisac "fart", prawda Wiślacy?

Bytom kompletnie nam nie leży, widać zwycięstwo z Legią mocno ich zmotywowało.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2008, 09:00
prober napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zauważyć, że gol na wagę zwycięstwa jest 2x więcej wart niż gol dający remis (pod względem zdobytych punktów).

Z moich obliczeń wynika, że taki gol jest 3x więcej wart

A co do farta, to Wisła nie miała go z Legią (energia Muchy z kosmosu) jak i z ŁKS-em (niezniszczalny Bodzio W.). Więc łaskawie dajcie nam wszyscy święty spokój
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 13.11.2008, 09:49
Niech ta Odra spada do 2 ligi ,bo co roku jest horror w Wodzisławiu ,tym razem z happy endem.
Takie luźne dywagacje ,na temat kto spadnie ,to sadze ze kandydatów jest kilku.Sadze ze Cracovia i Górnik mimo wszystko sie obronią ,bo mają jako takich sposorów i w zimie sie wzmocnią.Jaga uciekła spod noża , wiec na dzis bym dawal kogos z trojki:ŁKS,Odra,Piast.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.11.2008, 10:34
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post

A co do farta, to Wisła nie miała go z Legią (energia Muchy z kosmosu) jak i z ŁKS-em (niezniszczalny Bodzio W.). Więc łaskawie dajcie nam wszyscy święty spokój
a co miał się odsuwać jak strzelali nieudolnie w niego ?
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.11.2008, 10:40
No to zle liczysz.
Gol na remis daje 1 pkt, a gol zwycięski daje 2pkt, wiec jest 2x wiecej wart
Odpowiedz cytując
Rinn
Junior Member

Stary 13.11.2008, 11:19
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
... szkoda że tylko Legia nie ma tego farta hahaha
Szkoda, że Legia ma "farta" jak gra z nami.

Proponuję, więc bez napinki.

A Lechitom życzymy farta w meczu z Dyskobolią
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.11.2008, 11:58
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

Fuks - to jak drużyna słabsza wygrywa niezasłużenie.

Wisła gniotła Odrę, Lech gniótł Polonię. Obie drużyny strzeliły bramki w końcówce.

Niemniej jak zobaczymy na bramki Wisły - główka Brozia to formalność, Małecki wykończył akcję sam na sam - to widać, że tu przypadku nie było.

Za to "cód-miód" Wilka to "fuks" w czystej postaci, bo zawodnik ten na ogół w takich sytuacjach wykonuje strzał jak Sebek Janikowski - 20 metrów od bramki
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Stary 13.11.2008, 13:26
Cytat:
Za to "cód-miód" Wilka to "fuks" w czystej postaci, bo zawodnik ten na ogół w takich sytuacjach wykonuje strzał jak Sebek Janikowski - 20 metrów od bramki
to nie pierwsza taka jego bramka. Zanim napiszesz kolejną głupotę i na siłę spróbujesz być "cool" zobacz sobie kilka jego bramek w tv i uzupełnij wiedzę
Ostatnio edytowane przez pytong : 13.11.2008 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.11.2008, 15:27
To właśnie chciałem napisać. Kolega widać jednak gustuje bardziej w lidze brazylijskiej niż polskiej.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 13.11.2008, 18:54
Zaczynaja mnie juz nudzic ci wszyscy naginacze rzeczywistosci z Poznania....

A byl taki spokoj jak Lech gral piach.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.11.2008, 19:00
Szczurek_PB napisał(a):Wyświetl post
KUŹWA, KUŹWA, KUŹWA!!

Zasrany doliczony czas.

To Probierz taka parowa? Sorry, ale nie sledzilem, moze mnie ktos oswiecic co sie tam stalo? Jak dotad do Probierza mialem zawsze stosunek obojetny ale na pierwszy rzut oka wydawal mi sie i tak lepszy niz Marek 'Szarancza' Motyka No coz, wyniki wydaja sie teraz swiadczyc na korzysc Motyki.
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.11.2008, 20:08
Clapham napisał(a):Wyświetl post
To Probierz taka parowa? Sorry, ale nie sledzilem, moze mnie ktos oswiecic co sie tam stalo? Jak dotad do Probierza mialem zawsze stosunek obojetny ale na pierwszy rzut oka wydawal mi sie i tak lepszy niz Marek 'Szarancza' Motyka No coz, wyniki wydaja sie teraz swiadczyc na korzysc Motyki.
Tak w skrócie: jak tylko doszły do niego wieści z Łodzi (!), że Polonia może nie otrzymać licencji na grę w ekstraklasie to zaraz się stąd ulotnił. Pojechał na zjazd PZPN i przekonywał tam, jaka to Polonia zła, że mu nie płaci i w ogóle nie powinna tej licencji otrzymać.
Inna sprawa to taka, że jak jednym zawodnikiem Polonii interesowała się Jaga, to Probierz mu odradzał argumentując to, że Jaga to "cienki i śmieszny klub". Ciekawe, zwłaszcza z tego powodu gdzie teraz Probierz pracuje.
No i też o Polonii rozpowiadał kłamstwa swoim "kolegom" z Polsatu jak komentowali mistrzostwa. Nie muszę chyba mówić, że wypowiadał się nieprzychylnie.
Ostatnio edytowane przez Szczurek_PB : 13.11.2008 o godz. 20:12.
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 13.11.2008, 21:59
2x

Jest remis i strzelasz gola dającego zwycięstwo: zyskujesz 2 punkty (zamiast 1 za remis masz 3 za zwycięstwo).
Przegrywasz i strzelasz gola dającego remis: zyskujesz 1 punkt (zamiast 0 za porażkę masz 1 za remis).

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.11.2008, 00:33
prober napisał(a):Wyświetl post
2x

Jest remis i strzelasz gola dającego zwycięstwo: zyskujesz 2 punkty (zamiast 1 za remis masz 3 za zwycięstwo).
Przegrywasz i strzelasz gola dającego remis: zyskujesz 1 punkt (zamiast 0 za porażkę masz 1 za remis).
2 x 1 = 2
3 x 1 = 3

Troche matematyki by sie przydało
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.11.2008, 08:12
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post

Troche matematyki by sie przydało
No wlasnie Ja np mam zawsze uczulenie jak ktos mowi ze czegos jest "raz wiecej". Dopytuje sie wtedy dlaczego nie mowi ze tyle samo tylko uzywa jakiejs dziwnej formy.
DysoN
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.11.2008, 08:45
Przecież gol Brożka dał nam 2 pkt a nie 3 pkt jak niektórzy tutaj zakładają. Jakby nie on to mecz zakończyłby się zapewne remisem 0-0 tak więc 3 (to ile zdobyliśmy) - 1 (to co byśmy zdobyli) = 2 więc ten gol był warty dwa razy więcej a nie trzy jak tutaj niektórzy sugerują... Troche matematyki by się przydało.

I może skończmy na tym ten temat
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 14.11.2008, 08:50
Ja .......e ale macie rozkminki ważne że trzy punkty zdobyliśmy i tyle
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.11.2008, 08:52
Gol Brożka dał nam 3 punkty, ale nie jest nigdzie powiedziane, że Odra by nam bramki nie pukneła bo jakiejś frajerskiej kontrze i rykoszecie od dupy Korzyma.
Proponuję kompromis: gol Brożka dał nam conajmniej dwa razy więcej punktów, niż gdyby go nie strzelił. Zadowoleni?

A tak btw. nie macie co robić?
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów