The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2008, 12:29
Widzę, że nauczyliście się od doktora Majewskiego wyznawać linijkę. Podejrzewam, że jakby Tevez miał chęć gry w Wiśle to byście go zdyskwalifikowali na miejscu bo nie ma 180cm i nie wygląda jak czołg.

Cichy, tak btw Kuźba był prawie o głowe wyższy od Franka o ile pamiętam?

trzeba szukać piłkarzy takich jak Peszko, jak Stilić. W ten deseń. Przecież Peszko to chyba najlepszy obecnie pomocnik w lidze.

szwankują skrzydła.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.11.2008, 12:33
Czytając że ktoś chce w chwili obecnej sprzedać Sobolewskiego i Głowackiego to tylko pukam sie w czoło. Przecież stoperów mamy trzech i każdy na takim samym poziomie z czego Cleber juz młody nie jest. Sobolewski to obok Brozka najlepszy piłkarz Wisły i nie zmieni nawet tego że dwa razy z LKS-em strzelił w bramkarza. Co do reszty zgoda: Cantoro juz sie wypall i nic więcej z niego nie da sie wycisnąć. Baszczyński dla mnie powinnien odejść rok temu, Singlar jest o klase lepszy, Baszcza w każdym meczu któś wozi z Legią kiedy grał ostatni raz robili to Warszawiacy strasznie. Niedzielan gość jeszcze kilka razy dostanie szanse i wtedy trzeba zadecydować, jednak jeśli odejdzie to nam potrzebni sa dwaj nowi napastnicy, a nie jeden. Zienczuk jego bym zostawił bo to rezerwowy na lige bardzo solidny chyba, że miałby któś dużo duzo lepszy przyjsc na tę pozycję.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.11.2008, 12:38
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Czas w/w zawodników w Wiśle mija i nie zmienią tego pojedycze głosy poparte... niczym.
Na szczęście wymiana nie zależy również od pojedynczego głosu popartego ... Super Expresem

Zakupy, a zatem i zmiany są konieczne ale nie zwalnia to od myślenia - chęć pozbycia się zawodników, którzy grają dobrze i równo (vide Sobolewski) jest, delikatnie mówiąc, nierozsądne.

Nam najpierw trzeba wzmocnień to znaczy zakupów. Potem możemy myśleć o wyprzedaży, żeby nie było jak z Kosowskim i Błaszczykowskim - pozbyliśmy się graczy stanowiących napęd tak w szatni (Kosa) jak na boisku (Kosa i Błaszczu) i teraz skrzydła mamy jakie mamy.

Pamiętajcie, że niedobrą tradycją ostatnich okienek transferowych jest osłabianie, a nie wzmacnianie Wisełki, więc ostrożnie z tą wyprzedażą.

PS.
Mariusz64 napisał(a):Wyświetl post
Popieram zimową rewolucję, ale przede wszystkim pozbyc się Głowackiego. Z nim nigdy nic nie zawojujemy w pucharach. Zawsze gra jak sabotazysta.
Ktoś tu dba o wykonywanie planowanego (regulaminem) banowania Nazywanie Głowackiego "sabotażystą" powinno być równoważne podaniu o urlop od forum.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 10.11.2008 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.11.2008, 12:44
Cichy, wiesz czym sie zajmuje Skorza w Wisle? otoz powiem ci jest on TRENEREM i to on ustala taktyke. Jezeli mowi ze potrzebuje wysokiego napadziora to widocznie ma taka a nie inna taktyke w ktorej niezbedny jest taki zawodnik. Kiedys mowil ze jego "idolem" jest Benitez. Spojrz jak gra Liverpool. A nawet nie znajac planow taktycznych M.Skorzy mozna powiedziec ze taki "dryblas" by sie przydał. Wszystkie rozne, wolne bite w pole karne zamykaja wysocy obrońcy i WYSOKI NAPADZIOR! Wrzutki po akcjach oskrzydlających kto ma zamykac? Małecki ?(raz w meczu z ŁKS prawie mu sie udało). Tacy zawodnicy bardzo sie przydają w zespołe szczególnie jezeli mamy (jeszcze) szybkiego Brozka. Wysoki napastnik zgrywa głową wysoką piłke i Brozek za nią ciśnie. Skorza szuka nie tyle wysokiego co mocnego napadziora zeby grał tyłem do bramki. Jezeli trener chce takiego zawodnika na gwałt to powinni takiego ściągnąc i tyle w tym temacie
I jeszcze słówno jezeli chodzi o styl gry Wisły... czy Skorza mowił ze bedziemy grać jak ty to nazwałes:
Cytat:
nasza taktyka ma opierać się na ciekawej, efektownej i efektywnej grze kombinacyjnej
to Ty ustalasz TAKTYKE?
moze nie byc efektowna, ma byc efektywna!

P.S. bez napiny w twoja strone

westersyl

sciągać chłopaków z Brazyli... ok ale robić to z głową, nie tak jak Pogoń"joga bonito"Szczecin ostatnimi laty!
powinni też przeszukać rynek Europejski a raczej całe południe od Polski. Słowacja, Słowenia, Węgry, Bułgaria, Serbia, Bośnia, Bułgaria
bo juz o Polsce i naszych niższych ligach nie wspomnę!!!!! Jeden taki Błaszczykowski, Lewandowski biega gdzies po 3ligowych pastwiskach?
Ostatnio edytowane przez hudinho : 10.11.2008 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.11.2008, 13:02
Fajnie byłoby gdyby rewelację SE się sprawdziły, czas kilku zawodników już minął i trzymanie ich w klubie blokuje tylko rozwój Wisły. Do odstrzału dodałbym jeszcze Łobodzińskiego, a zdjął z tej listy Sobola, zrobiłyby się wtedy może jakieś rezerwy w budżecie i dałoby rade sprowadzić dwóch, trzech chłopców z Brazylii. Dlaczego z Brazylii ? Dlatego, że nie ma lepszych piłkarzy i ryzyko że taki zawodnik się nie sprawdzi jest małe, mam ich dwóch Clebera i Marcelo i obaj są największymi profesjonalistami w drużynie. W ostatnim czasie wytworzył się takim dziwny stereotyp, że zawodnicy z Brazylii to imprezowicze, lenie itp. Dla mnie jest to bzdurą, faktem jest, że względu na swoje warunki mają większe możliwość niż dajmy na to Polacy, jednak oni tak naprawdę osiągają wszystko ciężką pracą, tam jest taki ścisk, że żeby się gdzieś przebić trzeba wylać mnóstwo potu. Marcleo sam powiedział, że tam trenuję się 2 razy dziennie także to nie tylko uwarunkowywania genetyczne ale profesjonalne podejście i ciężka praca.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.11.2008 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.11.2008, 13:21
Cichy - nie czepiaj się się czy napastnik ma być duży czy mały. Skorża mimo swoich próśb nie dostał ani takiego ani takiego (Małecki nim nie jest), a w dodatku stracił trzech (Jasiek, Matu, Dudu).Ok - RM i Dudu nic nie grali, ale a nuż choćby w 3-4 meczach z dziadami (Górnik,Pasy,ŁKS) obecność któregoś z nich przechyliłaby szalę.
Co do artykułu w SE - jak najbardziej jestem za tym, ale...
Zieniu,Mauro, Niedzielan (nie wierzę w Niego) plus Baszczu i Sobol (za zasługi - jak będą chcieli zarobić gdzieś więcej na koniec kariery) mogą odejść, ale mają być zamiast Nich nowi gracze, którzy najdalej w ciągu pół roku osiągną Ich poziom!
Ostatnio edytowane przez arti : 10.11.2008 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.11.2008, 13:29
Popieram mojego przedmówcę. Sobol bezdyskusyjnie winien zostać z drużyną. Natomiast w przerwie zimowej powinno się pożegnać z niejakim Łobodzińskim Wojciechem, który prócz tego, że jest zupełnie bez formy, to na dodatek jest najbardziej przereklamowanym (i zapewne przepłacanym) zawodnikiem w całej lidze. Radek może i ma słabsze występy (z resztą, kto ich nie ma) ale w przeciwieństwie do Łobodzińskiego jest walecznym i ambitnym zawodnikiem.
Ostatnio edytowane przez Samoth : 10.11.2008 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.11.2008, 13:30
jeszcze muszę coś dodać do tych brazylijczyków ... brazylijczycy w sezonie grają mnóstwo meczy [mają przecież rozgrywki stanowe,ligę,puchary,itp.] , a co za tym idzie muszą więcej trenować co potem daje świetne przygotowanie kondycyjne (i na koniec tej wytężonej pracy w grudniu,styczniu przychodzą oferty z europy)...;p
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.11.2008, 13:56
Z odstrzalowej listy SE szkoda by bylo jedynie Sobola. W jego miejsce powinien bezwzglednie wskoczyc Lobodzinski Wojciech.
Jasnym jest, ze to tylko szmatlawiec i nigdy nie wiadomo kiedy pisze prawde, a kiedy bajki, niemniej po cichu licze wlasnie na taki scenariusz, gdzie jasnie nam panujacy Boss bierze sprawe w swoje rece i przy pomocy podwladnych dokonuje odgracenia druzyny, liczac sie ewentualnie z koniecznoscia wyplaty odszkodowan jesli juz nie bedzie innego wyjscia.
Przypadek Kryszalowicza i Kaczorowskiego pokazal, ze mozna osiagnac kompromis, zamiast wyplacac calosc naleznosci i kontynuowac obustronna udreke.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.11.2008, 13:58
Wg mnie większość przesadza i pewnie ostatni mecz tak na Was wpłynął. Szczerze powiem, że ostatniego meczu nie widziałem, a o wyniku dowiedziałem się przez telefon tuż po zakończeniu meczu i też byłem wkurzony, ale trzeba na to patrzyć trzeźwo. Ja z tej listy jedynie bym był za odejściem Zieńczuka ( sam tego chce, to niech odchodzi) i Niedzielana ( już nigdy nie wróci do swojej starej formy i teraz jego poziom to poziom najsłabszych zespołów ligi i tam jego miejsce ). Reszta- może starzy, ale wciąż najlepsi w Polsce, a z zagranicy piłkarze o podobnym poziomie do nich tylko młodsi są warci 1mln euro, jakoś sobie nie wyobrażam Cupiała, który daje milion euro na jednego zawodnika. Chyba, że Bednarz znalazłby takich kilku Marcelów, wtedy można pomyśleć o rewolucji. Można oczywiście zrobić tak jak niektórzy tu chcą, żeby wywalić praktycznie wszystkich starszych niż 30 lat, ale wtedy wiedźcie, że mistrzostwo może na kilka lat nie zagościć w Krakowie. Bo nie wierze, że Cupiał wywali pięciu podstawowych zawodników ( to akurat może się zdarzyć ) i wyłoży kasę na podobnych klasą tylko młodszych zawodników( a to już nie koniecznie ), bo wg mnie byłby to wydatek rzędu 4mln euro.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.11.2008, 14:01
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Fajnie byłoby gdyby rewelację SE się sprawdziły, czas kilku zawodników już minął i trzymanie ich w klubie blokuje tylko rozwój Wisły. Do odstrzału dodałbym jeszcze Łobodzińskiego, a zdjął z tej listy Sobola, zrobiłyby się wtedy może jakieś rezerwy w budżecie i dałoby rade sprowadzić dwóch, trzech chłopców z Brazylii. Dlaczego z Brazylii ? Dlatego, że nie ma lepszych piłkarzy i ryzyko że taki zawodnik się nie sprawdzi jest małe, mam ich dwóch Clebera i Marcelo i obaj są największymi profesjonalistami w drużynie. W ostatnim czasie wytworzył się takim dziwny stereotyp, że zawodnicy z Brazylii to imprezowicze, lenie itp. Dla mnie jest to bzdurą, faktem jest, że względu na swoje warunki mają większe możliwość niż dajmy na to Polacy, jednak oni tak naprawdę osiągają wszystko ciężką pracą, tam jest taki ścisk, że żeby się gdzieś przebić trzeba wylać mnóstwo potu. Marcleo sam powiedział, że tam trenuję się 2 razy dziennie także to nie tylko uwarunkowywania genetyczne ale profesjonalne podejście i ciężka praca.
Świetnie, świetnie - tylko widzę, że trzeba zapytać póki pora. Jak Wy chcecie, żeby Wisła wyglądała? Bo niedługo to skład będzie wyglądał tak (teoretycznie) Silinpaa - Singlar, Marcelo, Cleber, Pi. Brozek - Boguski, Jirsak, Romeu, Diaz - Nei, Ljuboja - itd. Nie sądzicie, że pomimo tego, iż Brazylijczycy są dobrzy, to nie powinniśmy bardziej wzmacniać się piłkarzami krajowymi (w kontekście odejścia naszych krajowych piłkarzy z klubu?). Ja wiem, że Cluj sobie takim sposobem nieźle radzi, ale dla mnie osobiście - awans do LM 9. zagranicznymi piłkarzami w pierwszym składzie - to chyba nie ten smak i nie ta zabawa...
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.11.2008, 14:11
Ja też wolałbym wzocnień z Polski ale to nie takie łatwe. Ktoś o podobnych umiejętnościach z zagranicy jest 4 razy tańszy. Z naszej ekstraklasy widziałbym Nowaka, Gancarczyka ale za nich razem pewnie trzebaby wyłożyć 1mln euro a o to będzie ciężko.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.11.2008, 14:37
Na polskich piłkarzy w kontekscie wzmocnień bym nie liczył, przecież są drodzy i pazerni. Np weźmy takiego Lewandowskiego. Bezczelny typ, nie zgodził się na jedyny sprawiedliwy kontrakt 50/50, do tego chciał zarabiać tyle co Brożek ! (a gdzie mu tam do Brożka, jak dotąd strzelił przecież aż o 2 bramki mniej)
Tak więc o piłkarzach 1 i 2 ligi możemy zapomnieć, oni pójdą do Lecha czy Legii. Tymi drużynami kierują frajerzy którzy chętnie przepłacają za polskich graczy.
Nam zostaną zawodnicy z niższych klas i darmowi obcokrajowcy, a biorąc pod uwage fakt że znalezienie w 3 czy 4 lidze kogoś kto od razu będzie realnym wzmocnieniem graniczy raczej z cudem więc coś czuje że już niedługo będziemy naprawdę "światową" drużyną
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Stary 10.11.2008, 14:49
Samoth- chcesz mi powiedzieć że Łobodziński nie jest walecznym zawodnikiem? chyba Ci sie cos pomyliło to Radomatu nic nie robił jak do nas przyszedł a Wojtek przynajmniej się stara musi się tylko odblokować nic więcej
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.11.2008, 14:59
Cytat:
awans do LM 9. zagranicznymi piłkarzami w pierwszym składzie - to chyba nie ten smak i nie ta zabawa...
Jeśli marzymy o LM to musimy oprzeć swój skład na obcokrajowcach, a z czasem kiedy poprawi się szkolenie, będzie większy wybór będziemy mogli awansować i Polakami na dzień dzisiejszy nie ma takiej opcji. Miej jeszcze na uwadze, że utalentowany polski zawodnik kosztuje 3 mln euro - Szymon Pawłowski, Garugła kosztował chyba coś około 6mln euro.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.11.2008 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.11.2008, 15:13
@ hudinho

Luz, po to jest forum, żeby polemizować tylko z tym Liverpoolem chyba nie za dobry przykład bo Benitez pozbył sie Croucha na rzecz Robbiego Keana
Koniec końców wyszło na to, ze mówimy o tym samym. Chodzi własnie o silnego napastnika, który potrafi się zastawić, przepchnąć i strzelić w dogodnej okazji, a taki własnie graczem był Kuźba, który....

@ Incognito2192

...ma 183cm więc do wielkoludów pokroju Kollera czy Ruuda nie należy

z Frankiem to może rzeczywiście nie za dobry przykład
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.11.2008, 15:27
Glowa,Marcelo,Pi. Brozek, Sobol, Diaz,Brozek,Boguski......Cleber, Jirsak, Baszczu, Maleck na lawe....reszte rozgonic
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 10.11.2008, 15:43
Jago napisał(a):Wyświetl post
Samoth- chcesz mi powiedzieć że Łobodziński nie jest walecznym zawodnikiem? chyba Ci sie cos pomyliło to Radomatu nic nie robił jak do nas przyszedł a Wojtek przynajmniej się stara musi się tylko odblokować nic więcej
Tak właśnie twierdzę i nic mi się nie pomyliło.
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Stary 10.11.2008, 15:59
Moim zdaniem nie ma co porównywać Matusiaka do Łobo . Łobo nie kończy kariery w wieku 26 lat jak wielki płaczek Radek ;]
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
baTiStuta
Member

Od: 12.2003

Stary 10.11.2008, 16:22
Panowie na jakiej zasadzie chcecie się pozbyć W.Łobodzińskiego w momencie w którym osiągnął forme najgorszą z możliwych a ma wysoki kontrakt myslicie że zjawi sie oferent który da nam więcej niż zapłaciliśmy i jeszcze spełni jego wymagania finansoweWątpię...poza tym to jednak jeden z najwiekszych talentów i nalezy dać mu jeszcze szansę, za wcześnie na skreślenie Jego osoby. Mauro to powinien juz od co najmniej zeszłego sezonu grzeć ławe albo bronic innych barw /w tej kwestii Petrescu miał zdecydowanie racje/, podobnie powoli chyba nalezałoby sie żegnac z Baszczem, niestety Niedzielanem bo chyba cięzko bedzie Mu wrócic
I oczywiście moim zdaniem nowy bramkarz...choc tu pewnie podpadne wielkim wyznawcom Mariusza...
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.11.2008, 17:03
Faktycznie czas Cantoro, Zienczuka i Baszcza dobiega konca. Niestety ale tez Cleber pomalu bedzie konczyl zabawe(z racji wieku) Bronilem Lobo, ale nie wiem, czy On sie pozbiera, myslalem, ze kilka meczy zagra slabiej.. a tu od meczu z Beitarem chyba mu sie dobry pojedynek nie zdazyl. No ale jego pozbyc sie bedzie ciezko.

Sobola bankowo trzeba zostawic. Ma chlop podejscie prawidlowe, i za to mu chwala. D

odatkowo wyczyscic zaplecze. czyli usunac ludzi pokroju Dawida, przewietrzyc mocno juniorow(wywalic tych po 21 roku zycia) etc.
Niedzielanowi dal bym jeszcze co najmniej runde. On ma niecale 30 lat dopiero, jest o 3 lata mlodszy od Zurawia na przyklad. Mial powazna kontuzje, ale za nim sie jej nabawil IMO byl wzmocnieniem naszej druzyny.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Stary 10.11.2008, 17:27
Jedna wiadomość o rewolucji w Wiśle i teraz wszyscy piszą kogo sprzedać albo kogo zostawić, a nie tak jak wcześniej kto to mół by przyjść
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 10.11.2008, 17:37
Niestety ale Wisły nie stać na rewolucje Jakby było stać to już dawno by była.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.11.2008, 17:49
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Wisłe stać na rewolucje ale w jedna strone... w ktorej sprzedajemy "dziadków" i bierzemy kilku za darmoszke...

choc ja byłem, jestem, i bede zwolennikiem Cantoro, Sobola, Baszcza - fakt moze i maja gorsze mecze ale takich graczy sie nie wyrzuca tak poprostu jak... gdyby milan patrzyl na wiek swoich graczy to Maldini by nie popwachal murawy... ( wiem Milan a Wisła, Polska a Włochy ) powiedzcie mmi na jakiej podstawie co niektorzy chca wyrzucic Sobloewskiego? bo chyba nie za słaba postawe na boisku..
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.11.2008, 17:53
nie oszukujmy się nie tylko na własnej skórze ale i chociażby Legii przekonaliśmy się ze jesli chcemy cos zdziałac w europie a chayba o tym wszyscy myslimy to drużyna musi opierać się na POLAKACH solidnych reprezentantach, z zagranicy to 1 na 10 trafi się porządny a reszta to 7 sort ziemniaków.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.11.2008, 17:58
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Wisły może i nie, ale Cupiała tak.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.11.2008, 18:22
Bzdury straszne w tym SE piszą, przewietrzenie szatni... No dobre, dobre, ale prawda jest taka że jak Cupiał nie zapłaci im odszkodowania, to może ich kazać conajwyżej do rezerw odsunąć jak Kłosa, tylko po co, i tak im się kontrakty kończą powoli, a wzmocnień to bym się za wiele nie spodziewał, dwóch trzech jakichś przeciętnych piłkarzy do sprawdzenia, może któryś wypali.

Na oferty dla wyzej wymienionych, tez bym nie liczył, kto im tyle zapłaci co Wisła, Gornik nawet za Gołosia kasy wyłożyć nie chciał, a chyba bardziej perspektywiczny od Cantoro, i tańszy w utrzymaniu...

A na zachodzie piłkarze z polskiej ligi to są tak cenieni, że już widzę te kolejki menadżerów. He he, conajwyżej zaryzykują półroczny kontrakt jak piłkarze będą mieli karte w ręku.

No i jeszcze pozbywanie się Sobola to kompletny debilizm, ale w sumie takim samym debilizmem było pozbycie się Kosy, w tym klubie wszystko możliwe...

Na szczęście to tylko kretyński SE ze swoimi szkoującymi hipotezami
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 10.11.2008 o godz. 18:24.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 10.11.2008, 20:05
medyk napisał(a):Wyświetl post
nie oszukujmy się nie tylko na własnej skórze ale i chociażby Legii przekonaliśmy się ze jesli chcemy cos zdziałac w europie a chayba o tym wszyscy myslimy to drużyna musi opierać się na POLAKACH solidnych reprezentantach, z zagranicy to 1 na 10 trafi się porządny a reszta to 7 sort ziemniaków.
bzdury... nasze ostatnie najlepsze transfery to obcokrajowcy... Jirsak, Diaz, Singlar, Marcelo... a nie reprezentanci Matusiak czy Lobo...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.11.2008, 20:23
Cytat:
Czasy Legii już dawno minęły, zobacz przyjechał do nas 21 letni obrońca ze średniego klubu w Brazylii jakim na ten moment jest Santos, praktycznie od razu wkomponował się w naszą drużynę, jak na jego tle wypada reprezentant polski Adam Kokoszka odpowiedz sobie sam. Sądzę że jeśli będziemy ściągać zawodników grających w Seria A brazylijskiej ligi to na pewno na tym nie stracimy. Są dwie drogi do LM, jedna postawienie na bazę treningową i wychowanków tak jak zrobili to BATE, lub też sciąganie Braziliczyków tak jak zrobił to Cluj. Łowie na polski rynku "gwiazd" jest po prostu już nie opłacalne.
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 10.11.2008, 20:50
bearex napisał(a):Wyświetl post
Jedna wiadomość o rewolucji w Wiśle i teraz wszyscy piszą kogo sprzedać albo kogo zostawić, a nie tak jak wcześniej kto to mół by przyjść
Widzisz przyjacielu, sęk w tym, że ta informacja tylko dała upust naszej coraz frustracji. Wyzwoliła falę komentarzy i krytyki, na którą nota bene spora część piłkarzy w pełni zasłużyła. Myślę, i tu zapewne się zgodzi ze mną spora część kibiców, że po ostatnim blamażu przelała się czara goryczy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów