The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2008, 10:37
"Lech uratował ekstraklasę przed blamażem" by Onet - yyy jasne
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.11.2008, 11:01
Jeszcze z tym włażeniem do du*y Lechowi i Smudzie, że Wisła gra tak mizerną piłkę, że się nie da patrzeć i tam jeszcze kilka przykładów było.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 10.11.2008, 11:16
To akurat prawdą jest
A z Lechią Lech pojechał jak z kupą gnoju. Nawet grając w 10 mieli przewagę w polu
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.11.2008, 11:27
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze z tym włażeniem do du*y Lechowi i Smudzie, że Wisła gra tak mizerną piłkę, że się nie da patrzeć i tam jeszcze kilka przykładów było.
Jakich?

O Wiśle są dwa zdania:
Cytat:
Sezonie ubogim w pulsujące emocje, rzadko oferującym bezkompromisowy futbol, znaczonym chimeryczną - najczęściej nijaką - formą tradycyjnych potęg Legii i Wisły
Cytat:
Konkurencja albo pudłowała (Legia), albo nie kupowała wcale (Wisła), tymczasem w Poznaniu sprawdzają się wszyscy nowi ludzie - od bramkarza Turiny, przez obrońcę Arboledę i pomocników Peszkę, Bandrowskiego czy wspomnianego Stilicia, po napastnika Lewandowskiego.
Które nie jest prawdziwe ?
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 10.11.2008 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2008, 11:30
tekst Steca calkiem do d..y

Najbardziej rozbawiło mnie zdanie: błyskotliwość (Brozka) czesto maskuje lichote wiślackich pomysłow na ofensywę
Panie - specjalisto od analiz, To Wisła gra w tej chwili najlepszy atak pozycyjny w całej polskiej lidze, to Wisła koronkowymi akcjami wchodzi w pole karne Legii, to Wisła utrzymuje się przy piłce na połowie przeciwnika, to Wisła potrafi pod presją na połowie rywala wymienic kilkanaście podań, to Wisła zmienia strony gry, zmienia tempo akcji, zmienia pozycje piłkarzy. Jedyne czego brakuje to właśnie tej regularności u Brożka (i u innych) w wykańczaniu okazji i wykorzystywaniu pozycji do jakich Wisła nieustannie ze wszystkimi dochodzi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 10.11.2008, 11:39
Dokładnie FraMat o to mi chodziło...ten gość jest albo tak zaślepiony przez Lecha, albo uwziął się na Wisłę, bo w każdym jego tekscie można wyczuć szpileczkę wbijaną w bok Wisły.Gość jest w ogole nie obiektywny i jeszcze ta jego walka z "kibolami"..ehh
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.11.2008, 11:56
Framat Ty sobie jaja robisz ?
Czyli co, dalej trzymamy się wersji, że Wisła ma najlepszą ekipe bo było 12 punktów przewagi. Oj chyba niektórzy się zdziwią na koniec sezonu. Dwa lata temu też brakowało "regularności" u Brożka i zajeliśmy 8 miejsce, wtedy okazji bramkowych również było sporo w każdym meczu.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.11.2008, 11:59
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Framat Ty sobie jaja robisz ?
Czyli co, dalej trzymamy się wersji, że Wisła ma najlepszą ekipe bo było 12 punktów przewagi. Oj chyba niektórzy się zdziwią na koniec sezonu. Dwa lata temu też brakowało "regularności" u Brożka i zajeliśmy 8 miejsce, wtedy okazji bramkowych również było sporo w każdym meczu.
Składność gry Wisły to nie jest to samo co skuteczność. Pierwsze jest, nie ma drugiego.
Odpowiedz cytując
ILuKoI
Junior Member

Stary 10.11.2008, 12:19
Do pana wyżej, spoko tylko Brożek strzelił już 9 goli a reszta zawodników to co ? Boguski ma 4 trafienia a dalej to już licho. Grając systemem na 1 napastnika pomocnicy też mają strzelać gole. Zresztą gdyby nie Brożek byli byśmy w dupie już na początku sezonu. JasnyGwint ma po części racje. Wg mnie brakuje nam skrzydłowych. Jakoś sobie nie wyobrażam szarżującego Łobodzińskiego który strzela bramki, tak samo Zieńczuka. Małecki jest tylko i wyłącznie szybki. Z lewej Boguś to też pomysł raczej na ligę. Takie jest moje zdanie. Teraz pojechać Odrę dla poprawy nastrojów.
...Choć nie jestem z Krakowa, moje serce jest wiślackie... na 1906%...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.11.2008, 15:40
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie FraMat o to mi chodziło...ten gość jest albo tak zaślepiony przez Lecha, albo uwziął się na Wisłę, bo w każdym jego tekscie można wyczuć szpileczkę wbijaną w bok Wisły.Gość jest w ogole nie obiektywny i jeszcze ta jego walka z "kibolami"..ehh
żeby zobaczyć, jak Stec jest 'zaślepiony' wynikami Lecha, przeczytaj sobie jego tekst o meczu z Nancy.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.11.2008, 15:53
Stec to jest zaślepiony, ale własną głupotą. No i rzecz jasna jego ukochanym klubikiem, czyli AC Milanem

Jak Listkiewicza nie lubię, to pamiętam, jak kiedyś ładnie przygadał Stecowi (chyba w programie u Tomasza Lisa) na tematy organizacyjne w innych krajach Europy. Stec nie wiedział co odpowiedzieć i potem udawał głupiego.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.11.2008, 16:43
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Z czym konkretnie się nie zgadzasz ?
z tym że z jednej strony tzw. Lech nie ma długów a z drugiej pewnie dlatego że to nie Lech a Amica może to jest pomysł co zrobić z naszymi długami wykupić np. Odre wodz. i grać na jej licencji i nazwać sie Wisła

z drugiej strony gdy Cupiał startował to były zupełnie inne czasy i trzeba było wiele włożyć aby zbudować dobry team i wszystko byłoby ok gdyby piłkarzyki i trener stulecia potrafili kilka meczów więcej wygrać i ugrać pewne rozstawienie w elm LM patrz Steaua czy Sparta i Rosenborg

kogo z dobrych piłkarzy poznaniacy zatrzymali ile ofert z zagranicznych odrzucili w porównaniu z Wisłą z kim Amica przedłużyła kontrakty , ile wynoszą najwyższe kontrakty ile wkłada Rutkowski w klub ile wkłada Cupiał
jakie są wpływy z TV a jakie były jak wchodził Cupiał itp. itd. Może najpierw trzeba by sobie odpowiedzieć na takie pytania a potem podniecać sie innymi bo k... po 3 latach przez miesiąc graja dobrze w piłke z drugiej strony jak to sie FraMat zapytał czemu nie pojechali Nancy 3-0 skoro tacy zajebiści są.

ciekawe gdzie byłaby dziś Amica gdyby kibice Sląska sprzedali sie jak poznaniacy i przyjęli Dyskobolie zwaną potem Śląskiem

PS juz mi sie naprawdę nie dobrze robi od tych zachwytów nad Amicą na forum Wisły nie da sie ukryć że grają nie zle że przez 3 lata zrobili z 5 dobrych transferów ale co z tego ja wszyscy wiedzą że "sprzedali się , sprzedali się za lodówkę...:
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 10.11.2008, 17:02
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
żeby zobaczyć, jak Stec jest 'zaślepiony' wynikami Lecha, przeczytaj sobie jego tekst o meczu z Nancy.
Nie napisałem, że jest zaślepiony WYNIKAMI Lecha, tylko jak większość społeczeńśtwa interesującego się piłką, przyjął co mu się podaje - że Lech to najlepsza polska drużyna, oh ah, i w ogóle. Jak jest taki zajebisty to czemu przegrał z Ruchem? Czemu przegrał z Arką, czemu przegrał z Bełchatowem? Przypomnę, że Wisła z tymi drużynami zgranęła komplet. I jakoś nie wychwalają Wisły, tylko dlatego, że nie mamy już 10 punktów przewagi jak to było w zeszłym sezonie. Rok temu była mowa o polskim Realu Madryt...przyszła Barca, Wisła odpadła to musieli na kogoś przeżucić swój przedmiot, przy którym się samogwałcą....ehh..szkoda gadać
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.11.2008, 19:06
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,59...zabraknie.html

To już nawet nie jest zabawne. Poznańscy dziennikarze GW na łamach prasy i na portalu gazeta.pl naciskają na Leo, by nie powoływał graczy Lecha. I martwią się, że grający na wielu frontach poznaniacy mogą potracić punkty.

Jakoś podobnych tekstów sobie nie przypominam, gdy Wisła Kasperczaka grała w pucharach. Wręcz przeciwnie, były ironiczne teksty typu: "Wisła skąpi kadrze" - szczególnie za Dana Petrescu.

A tak w ogóle to żenujące, że młodzi zdrowi ludzie mają nie wytrzymać 40-50 meczy w sezonie. W Anglii normalnie grają po 60-70 na wiele wyższym poziomie i nikt się nie martwi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.11.2008, 19:21
Wiesz, flamengista, to wcale nie dziwi w momencie gdy wspomni się nie tak odległy wywiad z Marcelo. Pamietam jak opisywał zwyczaje Wiślaków, jak to przychodzą na styk, kilka minut przed treningiem, po czym jako pierwsi sie z niego ulatniają. A on - "nadgorliwiec", nie przesiąknięty polskimi obyczajami zostawał po zajęciach by podtrzymać częstotliwość i długość treningów z Brazylii.

I potem wychodzi wszystko na boisku - skurcze, kontuzje itp.

Daleko szukać - nei zapomnę nigdy tegorocznego meczu Wisła - Śląsk w PE, jak to nasi "młodzi" mistrzowie ME kolejno padali od ok 60 minuty... Skandal i paranoja.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.11.2008, 19:37
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,w...wiadomosc.html

Wszyscy wiemy jak jest. A tym bardziej podoba mi się ich napinka: "Polska się śmieje Lechia spi**dala u siebie."

To jak to było?

Wiara Lecha broni się? Bo dostaje haracz od Amici za to że ich kupiła w postaci prawie miliona złotych rocznie? I boi się że skończy się sielankowy widok?
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.11.2008, 20:00
Parę ostatnich postów było na zasadzie antagonizmów-> jedna strona wychwalała po niebiosa Lecha a druga po 2-3 minutach w odruchu bezwarunkowym go zwyzywała od Amici .
Wg. mnie prawda lezy jak zawsze po środku.
Uno. Budżety Wisły i Lecha są bardzo zbliżone , nie ma tak że oni mają 30mln..euro a my 30 mln ale złotych. wszystko jest w podobnych granicach. I tylko my możemy sobie pluć w brodę że nie kupiliśmy takich piłkarzy a kupiliśmy takich. Nie ma co najeżdżać na nich że Rutkowski daaaje tyylle kaasy.
Secundo. totalne pochwalanie i manifest odnoście gry Lecha to dla mnie duży powód do złośliwego uśmiechu. Grają jak na naza lige całkiem pozytywnie ale nie widze ogromneij róznicy między nasza gra a gra Lecha Legii czy Polonii. Prezentujemy bardzo zbliżony poziom . A zwycięstwo z Lechią ?zapytają "lecho-fani" z całym szacunkiem dla pomorskiej braci to co zaprezentowali wczoraj to był poziom 3 ligi angielskiej ew. 2 niemieckiej więc to nie powód do chwały na wieki. a Lech nie "pojechał z Nancy 3:0" bo jak przytomnie niektórzy zauwazają to oni wg wcześniej przytoczonych "lecho-fanów" sa zjabiści na nasza ligę a już z 15 bodajże zespołęm Ligue 1 nie radzą sobie tak dobrze9 choć zeby być szczerym źle nie zagrali).
Wszystko okaże się w maju kto jest na topie, kto będzie miał niebagatelna szanse na awans do CL w przyszył sezonie a kto nie wytrzyma ciśnienia . A do tego czasu mozna sie wstrzymac z hiperbolizowaniem Lecha ,ale też innuch zespołów (nas włącznie) bo na koniec może być smieszno-straszno .
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.11.2008, 20:52
Właśnie nasza liga ma ten urok, że do maja, wychwalana będzie każda drużyna z czołówki, zależnie od danego meczu, bramki, czy zwycięstwa. Taka praca dziennikarza, a my podchwytujemy co te pismaki nam podadzą.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 11.11.2008, 00:34
Najdziwniejszy w tym wszystkim jest fakt, iż owe 'wychwalanie Lecha przez media' (bo faktem jest, że wyszło nam parę ciekawych meczów jak na polskie warunki) najbardziej zajmuje rzeszę kibiców Wisły. Czyżbyśmy mieli nowy fc?

Generalnie to zgadzam się ze studio. Media kreują 'bohaterów', raz nimi jest Legia, raz Wisła, a innym razem Lech czy szarańcza Motyki. Nic nowego.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 11.11.2008, 00:45
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Najdziwniejszy w tym wszystkim jest fakt, iż owe 'wychwalanie Lecha przez media' (bo faktem jest, że wyszło nam parę ciekawych meczów jak na polskie warunki) najbardziej zajmuje rzeszę kibiców Wisły. Czyżbyśmy mieli nowy fc?

Generalnie to zgadzam się ze studio. Media kreują 'bohaterów', raz nimi jest Legia, raz Wisła, a innym razem Lech czy szarańcza Motyki. Nic nowego.
hehe no nie przesadzaj xD bardziej to Wy macie Fc w Poznaniu i to Amici ,co do pismakow to sie zgodze
ale ciekawe ile jeszce w Poznaniu wytrzymaja takie tempo ;>
.....
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 11.11.2008, 10:35
Podajcie mi link do bramek Lechia - Lech.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.11.2008, 10:43
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Podajcie mi link do bramek Lechia - Lech.
http://pl.youtube.com/watch?v=P_jNPcO2O0I
http://pl.youtube.com/watch?v=LaYyauZjOQg
http://pl.youtube.com/watch?v=zfct4GYVG6Q
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 11.11.2008, 11:08
Dzieki za linki.
Ja piernicze co Lewandowski i Stilic pokazuja w tym sezonie!
Brak Lewego u nas to straszny blad Skorzy i Bednarza.
A co do Stilicia to trzeba tylko przyklasnac wlodarzom Lecha ze czesc pieniedzy wydaja na skautów, przeciez transfer Stilicia z Lecha do jakiegos klubu z zachodu zrekompensuje wydatki na prace skautów na kolejnych 10 lat.
Szkoda ze u nas w klubie nie ma profesjonalnej polityki.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.11.2008, 11:14
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Brak Lewego u nas to straszny blad Skorzy i Bednarza.
Akurat najwieksza winę ponoszą osoby, które 'nie sypnęły' pieniędzmi. I cholera wie kogo mieliśmy na oku i jakby wyglądała Wisła w tej chwili gdyby pan Cupiał i RN rzucili groszem na transfery.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.11.2008, 11:17
Faktycznie, Stilic jak na swój wiek jest naprawdę bardzo dobrze ułożonym piłkarzem i na chwilę obecną niestety lepszy od naszego Tomka. Ciekaw jestem ile jeszcze posiedzi w Lechu, jeśle uda mu się zaliczyć jakieś dobre występy w Pucharze UEFA.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.11.2008, 11:43
z tego co wiem Smuda oglądał Stilica tylko na płytach cd i to było spore ryzyko zatrudniając go, ale jak widać się opłaciło..

Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2008, 15:54
Oglądając Cracovia-Arka mam wrażenie ,że gniazdowy sąsiadki jest częstym gościem na naszym stadionie.
Przyśpiewki przez niego intonowane są bliźniaczo podobne do naszych. Brakuje mi tylko "Niepokonanej" .
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.11.2008, 15:57
Można ten mecz zobaczyć gdzieś w necie ?

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.11.2008, 16:02
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
z tego co wiem Smuda oglądał Stilica tylko na płytach cd i to było spore ryzyko zatrudniając go, ale jak widać się opłaciło..
a ja słyszałem(czytałem) wersję (nie wiem czy prawdziwa), że Smuda nic nie wiedział o transferze Stilica. Ponoć został postawiony przed czynem dokonanym i ten zakup był poza jego wiedzą.

rafiABG adres na sopcasta do tego meczu sop://sop.rojadirecta.com:3912/56947
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 11.11.2008 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując
gooro3333
Banita

Od: 11.2008

Stary 11.11.2008, 16:02
Pauwe napisał(a):Wyświetl post
Oglądając Cracovia-Arka mam wrażenie ,że gniazdowy sąsiadki jest częstym gościem na naszym stadionie.
Przyśpiewki przez niego intonowane są bliźniaczo podobne do naszych. Brakuje mi tylko "Niepokonanej" .
Najlepsze jest PASY KRAKOW a eja eja ooo.....
Przeciez smiesniejszego ksero jeszcze nie slyszalem.
Nie ma sie co dziwic w koncu maja zgode z najwiekszymi kseroboyami w tej dziedzinie Lechem Poznan wiec maja od kogo sie uczyc
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów