|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2501=35667
i pomyslcie ze to jest prawda.... i po co było sie tak rozpisywac na temat Żurawia kilka stron? ehh tak to juz jest ze my kibice wierzymy w PRAWIE wszystko co napisze prasa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Nie wiadomo czy na futbol to co napisali jest prawdą. Proponuje poczekać do okienka transferowego i wtedy się okaże. Dodam jeszcze że na futbol popełnili gape bo Żurawski ma ważny kontrakt do czerwca 2009, a nie 2010, widać na tym przykładzie że mają pewne informacje. ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
na transfermarkt tez jest do 2010 ;] ? podpisał na 2,5 roku w styczniu czy lutym wiec jasne jest ze ma do czerwca 2010
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Dokładnie. Podpisał kontrakt w styczniu 2008, na kilka miesięcy przed euro i podpisał 2,5 letni kontrakt. Prosty rachunek z tego, że na Żurawia trzebaby jeszcze poczekać chyba że Larissa puści go za możliwą dla Wisły kwotę.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Widzieliście Gargułę w meczu z Cracovią?
Wraca do formy. Trzeba go wyciągnąć, bo znów jego cena skoczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pójdzie pewnie gdzieś za granicę. Dadzą mu ładną kasę i na naszą ofertę nawet nie spojrzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bologna i Nantes podobno definitywnie odpuściły sobie transfer Brożka. Mają na oku kogoś innego czy lepszego to już nie wiem
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja rozumiem że to jest bardzo gorący temat, ale po co powtarzać te same regułki? co drugi post wygląda tak:
X,Y,Z - out A,B,C- trzeba ich koniecznie kupić! Po co się nad tym rozwodzić? Dyskusja powinna dotyczyć tylko faktów, czyli tego o czym mówił prezes, bednarz czy coach. Oczywiście że można przedstawiać grajków którzy mogliby zagrać w Wiśle, ale po co bawimy się w menadżerów |
|
|
|
Guest
|
|
|
Wszyscy mówią o potrzebie wzmocnień, trzeba się z tym zgodzić ale co będzie jeśli przyjdzie do nas 3 zawodników do pierwszego składu ? Zobaczcie jak dzisiaj wyglądała nasza ławka rezerwowych Baszczyński, Cleber, Głowacki, Piotr Brożek, Cantoro, Zieńczuk, Łobo. Mówiąc nie ładnie trzeba będzie się kogoś pozbyć, nie jesteśmy wstanie trzymac tak drogich zawodników na trybunach. Oczywiśćie to czy dojdzie do wzmocnienia drużyny jest dużą nie wiadomą jednak aby o nich myśleć najpierw trzeba zrobić miejsce. Kwestia tego czy dajmy na to Cantoro, Łobo, Niedzielan będą chcieli to miejsce zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niedzielan w ostatnim wywiadzie przyznal, ze nie zamierza na sile meczyc wszystkich swoja gra i jesli klub uzna, ze czas sie rozstac, to on nie zamierza kurczowo trzymac sie swego kontraktu.
Inna sprawa ile w tej deklaracji bylo prawdy. Mam nadzieje, ze nie byly to puste slowa. Natomiast o czyms podobnym ze strony Cantoro raczej nie ma mowy, skoro majac jeden z najwyzszych kontraktow, potrafil sie procesowac z klubem o zalegla premie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
przymierzany jesszcze niedawno do Wisły Romeu jest kontuzjowany od 3 tygodni (skręcenie stawu) a jego drużyna zaczeła wygrywac wiec może nie beda go chcieli zatrzymac w tej sytuacji i w grudniu pozwola mu odejśc do Wisełki.Oby
|
|
|
|
Guest
|
|
Sorry ale oni wcale nie zaczęli wygrywać, dostali w tym czasie kompromitującej porażki u siebie ze słabiutkim Vasco 0:1. Jakoś o jego kontrakcie jest bardzo cicho, pojawiło się wzmianka że kontakt kończy się Welingtowi Monteiro czyli zawodnikowi który zastępuje teraz Romeu. Jakoś cieżko mi sobie wyobrazić, że ściągniemy zawodnika z klubu w którym łowią najbogatsze klubu świata. Chelsea podobno chce Thiago Silve... Przykład Marcelo zaprzecza jednak wszystkiemu, a już dziś śmiało można stwierdzić, że jest to sukces transferowy. edit: Jednak nie gra w pierwszym, Fabinho może grać, ale jest na rezerwie także może wejdzie... edit2: nie pograł chłopak, Cruzeiro wygrało 1:0 a Flu coraz bardziej zbliża się do strefy spadkowej. 1 pkt aby się w niej znaleźć i 2 pkt aby zając ostatnie miejsce w tabeli, a lecą 3 drużyny. Jak na ten moment mają baraż o ile się nie mylę. Teraz można się zastanawiać w jakim stopniu siedzenia na ławie Romeu jest spowodowane kontuzją, formą, być może nie podpisanym kontraktem. Od momentu kiedy wrócił po kontuzji według moich obliczeń mięło już 2 tygodnie, dzisiaj aż prosiło się aby wpuśći kogoś do środka pola bo Monteiro z Fabinho sobie nie radzili, trener chyba też to zobaczył jednak wpuśćił zawodnika nominalnie przewidzianego na inną pozycję.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.11.2008 o godz. 22:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem Wisła ma obecnie tych zawodników na 1 skład a resztę trzeba dokupić:
Pawełek Głowacki Marcelo Pi.Brożek Boguski Brożek ![]() Reszta nie prezentuje poziomu odpowiedniego i trzeba się ich pozbyć i kupić lepszych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
a Sobol czy Cleber? nie nadaja sie do 1 skladu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i Jirsak, Diaz
![]() Wychodzi na to ze brakuje nam tylko skrzydłowych ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ciekawe czy to prawda?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie? Super Expres
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pawełek mnie ostatnio zdumiewa. Gra świetnie w każdym meczu. Sam chciałem najbardziej sprowadzenia bramkarza, ale jeśli Mario będzie tak grał w każdym meczu to potrzebny mu tylko konkurent. Jeśli żaden z obrońców nie odejdzie to do tej formacji wzmocnień nie potrzebujemy. Co do pomocy to potrzebujemy skrzydłowego mogącego grać od zaraz w 1 jedenastce. Najlepiej byłoby pozbyć się Cantoro i kupić godnego rywala dla Sobola. Przydałby się też rozgrywający bo Jirsak ma słabą wydolność. Napad- mam nadzieję że Wtorek odzyska życiową formę, pozatym potrzebujemy wysokiego napastnika np Nowak. Czyli razem 3 transfery bo na więcej wartościowych nie liczyłbym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dawid Nowak z Bełchatowa ma 178cm, chyba więc nie o tego "wysokiego" ci chodzi? Tak w ogóle to Nowak z Bełchatowa odzyskuje formę i skuteczność i chętnie zobaczyłbym go w Wiśle ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wbrew pozorom na całej piątce (brakuje jeszcze Dawidowskiego i Głowy) będzie można co nie co zarobić. Zieniu do Lechii (100 tys. E), Baszczu na Cypr (100 tys.) Sobol do Jagi (100 tys.), Cantoro do serie B (for free), Niedzielan do Górnika lub Polonii W-wa (300 tys.). Do tego Głowa do Górnika (300 tys.) i w sumie sie uzbiera nie więcej jak 900 tys. E, nie jest źle. Już od roku sugerowałem taką konieczność. Innego wyjscia nie ma.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 10.11.2008 o godz. 10:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Sobola chcecie sprzedac?! zacytuje pewien znany film:
"Synu, o czym ty do mnie rozmawiasz? Glowa cie nie boli?" Przeciez Sobol w tym sezonie i w poprzednich rowniez prezentuje najrowniejsza forme z calej druzyny i gdyby nie on nie wiem czy bylibysmy w tym miejscu co teraz wiec radzilbym sie zastanowic a nie rzucac slowa na wiatr... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
bez przesady, za Sobola mozna wyciagnąć nawet 1mln € od naiwnych turków, a Baszczu spokojnie gdzieś na wyspy za 500 tys.(chciałbym zeby to była prawda)
POzatym Sobola bym nie sprzedawał. To lider środka pola i jeden z najlepszych pomocników ligi i całej Polski Powód: za szybkie wysłanie posta
Ostatnio edytowane przez lord damien : 10.11.2008 o godz. 11:07.
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
chyba żartujesz z tym Głowackim... rozumiem Zieńczuk, bo On już się w poprzednim sezonie w Wiśle wypalił, czy Cantoro, któremu się już nie chce...ale Głowa...bez przesady. Sobolewskiego tez bym nie sprzedawał... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czas w/w zawodników w Wiśle mija i nie zmienią tego pojedycze głosy poparte... niczym.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten "wysoki napastnik" to jedyny kamyczek, który wrzuciłbym do ogródka Skorży bo ciągle nie mogę pojąć po co jest on nam potrzebny i dlaczego akurat ma być wysoki?
Przed sezonem któryś z dziennikarzy chyba GW, którego nazwiska nie pomnę, ale z którym wcześniej w zasadzie nigdy się nie zgadzałem, odniósł się do tego w felietonie pytając m.in. czy gdyby do Krakowa przyjechał bramkostrzelny napastnik mający 175cm to byłby zły bo musi miec conajmniej 190? No bo po co nam z przodu taki dryblas? Wydawało mi się, że nasza taktyka ma opierać się na ciekawej, efektownej i efektywnej grze kombinacyjnej, a nie długich piłkach od obrońców pod pole karne przeciwnika. Ok można przytoczyć przykład rewanżu z Tottenhamem, kiedy to Marcelo grał napastnika i na niego te piłki szły ale chyba nie zakładamy, że w sezonie bedziemy mieli tyle meczów gdzie trzeba będzie desperacko gonić wynik, żeby specjalnie po to kupować "koszykarza" do napadu? Wg. mnie potrzebujemy króla pola karnego, takiego lisa, który umiałby sie znaleźć gdzie trzeba i kończyć akcje, a do tego wcale nie potrzeba ponadprzeciętnego wzrostu, vide Frankowski, Kuźba. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Popieram zimową rewolucję, ale przede wszystkim pozbyc się Głowackiego. Z nim nigdy nic nie zawojujemy w pucharach. Zawsze gra jak sabotazysta.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|