The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2008, 20:45
o jakim byłym piłkarzu Wisły mówił Smokowski, który podobno powiedział,że Paweł jest zbyt leniwy,żeby grać zagranicą...?
edit: czesiu ale to właśnie nie było pytanie jakby od niego,tylko przytoczenie czyjejś wypowiedzi. Dlatego mnie tak zaciekawiło,który były piłkarz Wisły się tak wypowiedział
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 26.10.2008 o godz. 20:59.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.10.2008, 10:04
manson777 napisał(a):Wyświetl post
C+
bardzo proszę o szybką akcję pt. miroslav Radović zawieszony na 2 mecze za uderzenie Cantoro w twarz, kartka dla Cantoro anulowana
wszak jesteście ostoją profesjonalizmu i obiektywizmu
W całości popieram obiektywni z C+ w kontrowersjach nawet tego nie pokazali skupili sie za to na rozmydlaniu i wychwalaniu Wisły z bardzo dobry mecz chyba tylko dla tego że zostaliśmy pokonani i po części się L+ekstra przyczyniło eliminując Boguskiego .
Jeszcze jedna rzecz która się przewijała w rozmowach z Broziem to nachalne transferowanie go do klubu zagranicznego .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2008, 10:30
Drugi z rzędu mecz kiedy nie dyktuje się dla nas karnego (wprawdzie kontrowersyjnego) i w studio wszyscy poza ekspertem uważają że to błąd.

Ciekawa jest też sytuacja z karnym dla Arki - dla mnie bliźniak z poprzedniego tygodnia przy akcji Zienia. Tym razem ekspert Słabik nie widzi problemu w tym że Wachowicz wypuszcza sobie piłkę do boku w sektor boiska który nie gwarantuje mu powodzenia w akcji i podskakuje nad bramkarzem sekundę przed tym jak ten wjeżdża mu w nogi - karny prawidłowy! Tez tak uważam ale tydzień temu tez był karny prawidłowy.

Jeszcze o ekspercie. Od kiedy zakomunikował w studio, ze karnego za zagranie ręką, zgodnie z nowymi dyrektywami UEFA dyktuje sie wtedy kiedy "jest wyraźny i z intencją zagrania, ruch reką do piłki" wszystkie decyzje sedziego w takich sytuacjach są dobre. Podyktuje dobrze, nie podyktuje też dobrze i nie chodzi mi tylko o niedzielna rękę Rzeźniczaka, choć sytuacja pasuje jak ulał: sędzia miał alibi dla KAŻDEJ swojej decyzji.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.10.2008, 11:06
czesiu napisał(a):Wyświetl post
A czego się spodziewałeś, że powiedzą przepraszam
Smokowski powiedzial "mea culpa" odnosnie sprawy Grzelaka to prawie tak jak przepraszam i wskazali nieprawidlowosci przy zawieszaniu Boguskiego m.in. cytujac jakis paragraf, ze zainteresowane strony maja byc obecne na takim posiedzeniu. Punktow nam nikt nie zwroci ale mysle, ze Wisla powinna sie na tej podstawie odwolac bo z Ruchem tez bedzie Rafala brakowac.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.10.2008, 14:34
dajcie skrót z Szybkiej Piłki (odnośnie Legia - Wisła) a nie cały program..
Odpowiedz cytując
surdut
Member

Od: 09.2007

Stary 27.10.2008, 18:00
zapraszam serdecznie i przepraszam za spam

a co do szybkiej pilki to powiem tylko tyle ze w poprzednim sezonie program na tvnie bardziej mi sie podobal.
Powód: jak ja Cię przeproszę !
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 27.10.2008 o godz. 19:20.
Wisła 1906 Kraków
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 27.10.2008, 19:09
Dokładnie tak, magazyn na tvn był na prawde dobry. Magazyn Szybka Piłka znudził mi się po pierwszej edycji w tvp2, a teraz co tydzień jest coraz gorzej i nudniej. Na Orange robili ciekawe reportaże i w ogóle dużo lepsze.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.10.2008, 19:43
O, niektórzy tęsknią za magazynem Legia.TV?

Naprawdę macie krótką pamięć. Brakuje wam Kudłatego i dyletanta Salaka? Loga Legii nachalnie pokazywanego przez 50% programu? Złośliwości pod adresem Wisły? A może uporczywego wstawiania obrońców, co strzelili gole do jedenastki kolejki?

Magazyn na TVP idealny nie jest, ale i tak jest o klasę lepszy niż ten z TVN. Co więcej, jest nadzieja że ci prowadzący się wyrobią - Iwański jako komentator poczynił gigantyczne postępy, więc czemu nie jako prowadzący?

PS. mała złośliwość pod adresem dziennikarzy TVP - pytanie w połowie meczu z Legią do zawieszonego Boguskiego: co trener Skorża powiedział w szatni?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
speedmati
Senior Member

Stary 27.10.2008, 21:28
Ma ktoś może na stanie i mógłby wrzucić Lige+extra ?
ABG BF
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.10.2008, 21:46
speedmati napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś może na stanie i mógłby wrzucić Lige+extra ?
najlepiej wycięty ze spotkania Legii z Wisłą.
Albo tą Szybką Piłkę, cokolwiek.. bo drugi dzień leci i nigdzie nie ma żadnego skrótu z tego meczu. dziwne...
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 27.10.2008, 22:03
flamengista napisał(a):Wyświetl post
O, niektórzy tęsknią za magazynem Legia.TV?

Naprawdę macie krótką pamięć. Brakuje wam Kudłatego i dyletanta Salaka? Loga Legii nachalnie pokazywanego przez 50% programu? Złośliwości pod adresem Wisły? A może uporczywego wstawiania obrońców, co strzelili gole do jedenastki kolejki?

Magazyn na TVP idealny nie jest, ale i tak jest o klasę lepszy niż ten z TVN. Co więcej, jest nadzieja że ci prowadzący się wyrobią - Iwański jako komentator poczynił gigantyczne postępy, więc czemu nie jako prowadzący?

PS. mała złośliwość pod adresem dziennikarzy TVP - pytanie w połowie meczu z Legią do zawieszonego Boguskiego: co trener Skorża powiedział w szatni?
Tak brakuje mi tego programu , bo był po prostu profesjonalnie zrobiony , a nie na chybcika byle szybciej. Oczywiście nie można zaprzeczyć że były w nim docinki w stronę Wisły i prolegijna propaganda , ale tak między Bogiem a prawdą czy w TVP jej nie ma. Jest , jedynie poza Szczęsnym który jest chyba najjaśniejszym punktem tego programu. Co do kontrowersji sędziowskich - dobrze że są ale czy nie dałoby rady zrobić osobnego programu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.10.2008, 22:13
gregoriustsw napisał(a):Wyświetl post
Tak brakuje mi tego programu , bo był po prostu profesjonalnie zrobiony , a nie na chybcika byle szybciej. Oczywiście nie można zaprzeczyć że były w nim docinki w stronę Wisły i prolegijna propaganda , ale tak między Bogiem a prawdą czy w TVP jej nie ma. Jest , jedynie poza Szczęsnym który jest chyba najjaśniejszym punktem tego programu. Co do kontrowersji sędziowskich - dobrze że są ale czy nie dałoby rady zrobić osobnego programu
W TVN-owskim gównie propaganda prolegijna i równocześnie antywiślacka (pognębienie największego konkurenta) była programowa. Tutaj wynika z prywatnych preferencji prowadzących, to wbrew pozorom spora różnica!

Zeszły sezon był jednym z naszych najlepszych w naszej historii i równocześnie była to nasza całkowita dominacja ligi a i tak więcej złośliwości antywiślackich było niż teraz, kiedy czasami są do tego podstawy (mecz z Górnikiem Zabrze, Cracovia, Lech)... nie dostrzegasz tej różnicy, czy nie chcesz dostrzec!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 27.10.2008, 22:22
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
W TVN-owskim gównie propaganda prolegijna i równocześnie antywiślacka (pognębienie największego konkurenta) była programowa. Tutaj wynika z prywatnych preferencji prowadzących, to wbrew pozorom spora różnica!

Zeszły sezon był jednym z naszych najlepszych w naszej historii i równocześnie była to nasza całkowita dominacja ligi a i tak więcej złośliwości antywiślackich było niż teraz, kiedy czasami są do tego podstawy (mecz z Górnikiem Zabrze, Cracovia, Lech)... nie dostrzegasz tej różnicy, czy nie chcesz dostrzec!
Nie wydaje mi się żeby to była duża różnica ( oczywiście jeżeli chodzi o motywację do pognębiania nas i wychwalania Legii pod niebiosa ) . Wręcz wolę jeżeli propaganda jest jasno wpisana w program stacji (zresztą co mieli robić skoro ich stacja jest właścicielem KP Legia Warszawa ) , aniżeli podstawianie prowadzących o wiadomych poglądach. Inną sprawą jest dobór ekspertów którzy poza Szczęsnym i momentami Szostkiem są fatalni , a sz.p (chociaż coraz częściej odnoszę wrażenie że raczej p.o) Michał Kołodziejczyk jest Legijną klasą samą w sobie.Jednakże drogi Ogryzku sądzę że różnice w naszych poglądach nie wymagają wykrzyknień , więc proszę daj sobie na wstrzymanie. A co do tego czy więcej powodów - polemizowałbym patrząc np. na derby , na mecz z Zagłębiem Lubin czy Polonią Bytom na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
Maxell
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.10.2008, 07:53
W L+E Słabik to chyba odkąd zaczął rozpatrywać kontrowersje to chyba nigdy nie podważył decyzji sędziego.
Chociaż często jest tak, że reszta się z nim nie zgadza.

Natomiast w SP po meczu Legia Wisła ichni ekspert wyłapał kilka niekonsekwencji Malka za dokładnie takie same faule, zarówno ze strony Wisły jak Legii, sędzia żółtka pokazał tylko wiślakom.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 28.10.2008, 08:48
Maxell napisał(a):Wyświetl post
Natomiast w SP po meczu Legia Wisła ichni ekspert wyłapał kilka niekonsekwencji Malka za dokładnie takie same faule, zarówno ze strony Wisły jak Legii, sędzia żółtka pokazał tylko wiślakom.
Juz w teorie spiskowa dotyczaca sedziego na pewno nie uwierze - zgadzam sie ze Smuda sedziowal bardzo dobrze.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Maxell
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.10.2008, 12:05
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Juz w teorie spiskowa dotyczaca sedziego na pewno nie uwierze - zgadzam sie ze Smuda sedziowal bardzo dobrze.
Tu nie chodzi o teorie spiskowe. Tylko stwierdzili fakt niekonsekwencji sędziego, że wiślak fauluje legionistę i dostaje żółtko, ale 5min później identyczne zagranie legionisty żółtka brak. Pokazali na to przykłady.
Ostatnio edytowane przez Maxell : 28.10.2008 o godz. 12:17.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.10.2008, 12:44
gregoriustsw napisał(a):Wyświetl post
Tak brakuje mi tego programu , bo był po prostu profesjonalnie zrobiony
To ja nie mam więcej pytań.

Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 03.11.2008, 02:06
Liga +
http://pl.youtube.com/watch?v=ZlVXONtPno4
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 03.11.2008, 09:00
Jesli Boguski dostal 2 mecze to Hermes minimum 3 ale pewniego w ogole nie ukaraja bo przeciez sedzia widzial cale zdarzenie i zdecydowal sie pokazac ... zolta kartke.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 03.11.2008, 14:53
Co to za pinda jest "ekspertem" ? Chlop przechodzi samego siebie, zeby tylko bronic sedziow. Bez jaj. Chyba jeszcze sie nigdy nie zdarzylo, zeby powiedzial ze sedzia popelnil blad.
I jeszcze sytuacja z meczu Jagi (czerwona kartka) i Legii (tez czerwona - powinna byc). Sytuacje identyczne, jak sam "znawca" mowi pilke zagral w bok, a mowi zeby raz dac zolta, a raz czerwona... C+ zszedl na psy

Ciekawe czy Rachwal z Belchatowa zostanie zawieszony, praktycznie identyczna sytuacja jak z Boguskim: szarpanie, "atak", sedzia nic nie widzial, kamery pokazaly. Ale raczej nic z tego bo GKS nie gra z Legia...

a Wieszcycki to gra glupa chyba tam tylko
Ostatnio edytowane przez mic : 03.11.2008 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.11.2008, 21:36
Ciekawostka z dzisiejszej Ligi + Extra: w kontrowersjach w ogóle nie pokazano sytuacji z Jarką odpychającym Marcelo, a następnie w teatralny sposób upadającym. Myśłałam, że "obrońcy" gry fair play co najmniej delikatnie potępią takie zachowanie, no ale cóż...po raz kolejny się przeliczyłam ....
Natomiast zastanawiano sie czy nie powinien zostać podyktowany rzut karny, w sytuacji w której to napastnik ŁKS wbiegał w nasze pole karne i wpadł w Diaza ..... a niedobry Junior nie odsunął mu się i nie zrobił miejsca na oddanie strzału ....po prostu szopka
Odpowiedz cytując
melin
Member

Od: 02.2003

Stary 09.11.2008, 21:46
Illargui napisał(a):Wyświetl post
Ciekawostka z dzisiejszej Ligi + Extra: w kontrowersjach w ogóle nie pokazano sytuacji z Jarką odpychającym Marcelo, a następnie w teatralny sposób upadającym. Myśłałam, że "obrońcy" gry fair play co najmniej delikatnie potępią takie zachowanie, no ale cóż...po raz kolejny się przeliczyłam ....
Natomiast zastanawiano sie czy nie powinien zostać podyktowany rzut karny, w sytuacji w której to napastnik ŁKS wbiegał w nasze pole karne i wpadł w Diaza ..... a niedobry Junior nie odsunął mu się i nie zrobił miejsca na oddanie strzału ....po prostu szopka
Podobnie z sytuacją kiedy obrońca ŁKSu zatrzymał ręką piłkę zmierzającą w kierunku ich bramki po strzale Diaza -też uznano że to że trzymał rękę uniesioną i wysuniętą do przodu było "naturalnym ułożeniem" ...
W podobnych sytuacjach w innych meczach domagali się kartki lub karnego...
Także mnie zastanowiło dlaczego nie było tej sytuacji z Marcelo i Jarką-można by było zobaczyć jak było naprawdę ..
Odpowiedz cytując
kerim
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.11.2008, 22:29
melin napisał(a):Wyświetl post
Podobnie z sytuacją kiedy obrońca ŁKSu zatrzymał ręką piłkę zmierzającą w kierunku ich bramki po strzale Diaza -też uznano że to że trzymał rękę uniesioną i wysuniętą do przodu było "naturalnym ułożeniem" ...
W podobnych sytuacjach w innych meczach domagali się kartki lub karnego...
Także mnie zastanowiło dlaczego nie było tej sytuacji z Marcelo i Jarką-można by było zobaczyć jak było naprawdę ..
też to widziałem , kanałowcy wznoszą się na wyżyny "obiektywności" , sytuacji z kascelanem szkoda komentować , winą Diaza było jak ktos pisał że nie zrobił"drogi" do bramki tylko bezczelnie blokował do niej dojście, słabik mówi karny ale cóż taki to słabi(a)k , potem ręka po strzale Sobola , jak wygladała sytuacja , Sobol strzela głową , piłka zmierza w światło bramki , gostek z łks stojący na lini strzału zatrzymuje piłke ręką, nie wiem czy był ruch ręki? , czy chciał czy nie? ALE PIŁKA ZMIERZAŁA DO BRAMKI!!!,kanałowcy ze słabiakiem na czele wydaja werdykt , karnego nie ma ! a teraz podobny przykład tylko przesuwamy się z akcja około 5 m do przodu, dajmy na to że gostek złks-u stoi na lini bramkowej(żeby było bardziej czytelne), Sobol strzela z około 5-tego metra , trafia w rękę gostka która odstaje około 30-40cm od ciała , i jak kanałowcy ? karny czy nie?jak Wisła ?NIE? rozumiem ,nie mam wiecej pytań
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie

JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY?
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.11.2008, 23:08
"Czy któraś z drużyn ma potencjał na miarę Lecha?"
Denerwuje mnie te wywyższanie Lecha tyko ze względu na to, że fartem znaleźli się w PUEFA.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Stary 09.11.2008, 23:35
Niewiarygodne, ale "Szybka piłka" pokazała zdarzenie Marcelo - Jarka i padło stwierdzeniei, że Jarka powinien dostać czerwoną kartkę za próbę wymuszenia czerwonej dla Marcelo. Pokazali również, ze była ręka w polu karnym Wisełki i powinien być karny dla nas. Widać i im trafi się "chwila szczerości"
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
WINDEK
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.11.2008, 23:55
Ala1955 napisał(a):Wyświetl post
Niewiarygodne, ale "Szybka piłka" pokazała zdarzenie Marcelo - Jarka i padło stwierdzeniei, że Jarka powinien dostać czerwoną kartkę za próbę wymuszenia czerwonej dla Marcelo. Pokazali również, ze była ręka w polu karnym Wisełki i powinien być karny dla nas. Widać i im trafi się "chwila szczerości"
Ręka to była w pk ŁKS-u ale to drobiazg ciekawe czy ten obiektywizm przytrafił im się po raz ostatni...?

Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Stary 10.11.2008, 00:03
WINDEK napisał(a):Wyświetl post
Ręka to była w pk ŁKS-u ale to drobiazg ciekawe czy ten obiektywizm przytrafił im się po raz ostatni...?
Chodziło mi o rękę w polu karnym, którą reklamował sędziemu Sobol w drugiej połowie - siedziałam na E3 i tam było zagranie ręką obrońcy ŁKS, co widziałam na własne oczy i tą sytuację pokazali w SP
A ten obiektywizm to chyba tylko wypadek przy pracy
Ostatnio edytowane przez Ala1955 : 10.11.2008 o godz. 00:11.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 10.11.2008, 00:07
Ala1955 napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mi o rękę w naszym polu karnym, którą reklamował sędziemu Sobol w drugiej połowie - siedziałam na E3 i tam było zagranie ręką obrońcy ŁKS, co widziałam na własne oczy i tą sytuację pokazali w SP
A ten obiektywizm to chyba tylko wypadek przy pracy

To jakim cudem miałb być karny dla nas jak ręką dotknął w NASZYM polu karnym? chyba coś Ci się pomieszało Jarka we WŁASNYM polu karnym, czyli w polu karnym ŁKS dotknął piłki ręką i dlatego miał być karny..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Stary 10.11.2008, 00:12
rafalek napisał(a):Wyświetl post
To jakim cudem miałb być karny dla nas jak ręką dotknął w NASZYM polu karnym? chyba coś Ci się pomieszało Jarka we WŁASNYM polu karnym, czyli w polu karnym ŁKS dotknął piłki ręką i dlatego miał być karny..
Fakt napisałam głupotę :-( - pole karne ŁKS oczywiście
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.11.2008, 10:55
ja .......e czytam co tu piszecie i nie wierze nie mam Analu+ od września i tak zeszli na psy? trafiały im się farfocle ale jak słysze ze nie pokazano sytułacji z Jarką to az ****a nie wierze.. dobrze ze nie utrzymuje już tych złodzieji.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów