The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2008, 21:33
Racja, sytuacja była bardzo podobna do tej sprzed roku w Polsce. Nawet w takich detalach jak np. to że McCain i republikanie mieli pretensje do mediów o kreowanie fałszywego obrazu rzeczywistości, tak jak Kaczyński ( choć trzeba przyznać, że McCain wykazał się tutaj o wiele większą klasą od naszego premiera, biorąc winę za porażkę na siebie i nie mówiąc w swoim pierwszym przemówieniu po ogłoszeniu wyników o spisku, sieci, układzie itd.).
Tak jak pisałem wcześniej, wg mnie większość obietnic Obamy będzie wg mnie obietnicami bez pokrycia co mnie średnio martwi z tego prostego względu, że nie mieszkam w USA i nie jestem obywatelem tego kraju.
Natomiast polityka zagraniczna to dla mnie jak na razie jedna wielka niewiadoma. Popierałem McCaina gdyż wiedziałem czego mniej więcej Polska jako członek NATO i sojusznik USA może się po nim spodziewać. Jak będzie za Obamy, ciężko powiedzieć, mam nadzieje że dobrze...
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 06.11.2008, 21:40
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
Natomiast polityka zagraniczna to dla mnie jak na razie jedna wielka niewiadoma. Popierałem McCaina gdyż wiedziałem czego mniej więcej Polska jako członek NATO i sojusznik USA może się po nim spodziewać. Jak będzie za Obamy, ciężko powiedzieć, mam nadzieje że dobrze...
No masz racje,biorac pod uwage to ,ze Ruski sie rozpychaja lokciami coraz bardziej to McCain byc moze byl lepszy dla nas,ale czy tak naprawde sytuacja nei bedzie taka sama ? Czy tarcza lub jej brak cos zmieni ? Ruscy nie maja nas powodu atakowac ,jak nas beda chcieli ukarac to nam podwyzsza cene za gaz i jeszcze na tym zarobia
bb.1906
Senior Member

Stary 06.11.2008, 22:02
Miałem kiedyś taką nauczycielkę od historii, która lubiła pewne wydarzenia i zjawiska porównywać z najprostszymi sytuacjami życia codziennego, tak by mieć pewność, że jej słuchacze ją zrozumieją. Tak więc odpowiem Ci trochę w jej stylu.
Wyobraź sobie że masz sąsiada- kibica Cracovii. Jest on od Ciebie starszy, silniejszy i bardzo nie podoba mu się fakt, że Ty kibicujesz Wiśle. Niby nic mu do tego, bo to Twoja sprawa komu kibicujesz, jednak on nie może znieść faktu, że zawsze jako ten młodszy i słabszy byłeś mu posłuszny a wręcz musiałeś patrzyć na niego z podziwem. W pewnym momencie poczuł że nie ma już kontroli nad tym co robisz i bardzo go to denerwuje. Normalnie to by Ci, za przeproszeniem, wpierdo**ł, ale Ty zapewniłeś sobie plecy u sąsiada z klatki obok, który jest od kibica Cracovii jeszcze silniejszy i większy. W ten sposób zapewniłeś sobie nietykalność, co sprawiło, że poczułeś się pewnie. Przez kilka miesięcy nieustannie go drażniłeś i dokuczałeś gdzie tylko mogłeś, wiedząc że ten nic Ci nie może zrobić.
Czy wyobrażasz sobie że po tych kilku miesiącach wbrew wcześniejszym zapewnieniom, sąsiad z klatki obok, Twój gwarant bezpieczeństwa mówi, że tak naprawdę potrafi dogadać się z kibicem Cracovii i nie widzi sensu dalszego mieszania się w wasze sprawy?
AAA i jest jeden haczyk- Nie możesz się wyprowadzić
Snakes
Banita

Stary 06.11.2008, 22:21
Porownanie dobre ale mozna powiedziec ze mam plecy dalej i to nie u jednego silnego zioma ,ale u kilkunastu (NATO=Sharksi) i czy ten jeden najsilniejszy mi pomoze czy nie ,nie jest najwazniejsze
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2008, 22:45
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Nie pisalem o Obamie tylko o takim "American Dream" o ktorym marzyli Polacy jeszcze za komuny i pozniej jak stad uciekali .Liberalizm w kwestiach obyczajowych (a nie tylko gospodarczych) ,co sie objawia tym ze bez zadnej krępacji mozesz sobie zalozyc np. Koscioł Wyznawcow Elvisa Presleya i nikt ci go nie spali w nocy ,tak jakby to by sie mozna spodziewac w Polsce.
Dobra geniuszu - jakieś przykłady? Bo o ile się orientuję, to jest u nas od chu sekt i jakoś nie ma rozruchów z tego powodu. A może po prostu lubisz pluć na rodaków? No bo kimże by był postępowy lewak bez wrogiego ciemnogrodu?..

A "American Dream" to nie wolność wyznań(bo tą mamy), tylko liberalizm gospodarczy. Nasi uciekali i uciekają z kraju przed biedą, nie przed Kościołem ani katolikami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.11.2008 o godz. 22:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
bb.1906
Senior Member

Stary 06.11.2008, 23:22
Ok już na poważnie to NATO to jak na razie głównie USA, co dobitnie pokazała wojna na Kaukazie. Państwa Europejskie nie są w stanie zagwarantować nam takiego bezpieczeństwa jak Stany. Unia to zbiór państw o sprzecznych interesach, bez wspólnie prowadzonej polityki zagranicznej i nie możemy na nich polegać.
Mówi się, że właśnie Obama ma działać w tym kierunku tzn. będzie wymagał większego zaangażowania i jedności od Unii. Czy tak będzie zobaczymy. Na dzień dzisiejszy, gdyby demokraci wycofali się z tarczy nasza pozycja na arenie międzynarodowej zostałaby solidnie nadwyrężona, a nasza obronność osłabiona. A co do Rosji jeżeli sądzisz że nie jest ona dzisiaj zagrożeniem to jesteś w błędzie. Rosja to imperium , więc oczywistym jest fakt, ze prowadzi politykę podboju (vide Gruzja, Ukraina). Oczywiście nie używa już takich metod jak bolszewicy(1920), robi to subtelniej ( przykład - Karta Rosjanina), ale to nie zmienia faktu że jest to podbój.
Snakes
Banita

Stary 07.11.2008, 09:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobra geniuszu - jakieś przykłady? Bo o ile się orientuję, to jest u nas od chu sekt i jakoś nie ma rozruchów z tego powodu. A może po prostu lubisz pluć na rodaków? No bo kimże by był postępowy lewak bez wrogiego ciemnogrodu?..

A "American Dream" to nie wolność wyznań(bo tą mamy), tylko liberalizm gospodarczy. Nasi uciekali i uciekają z kraju przed biedą, nie przed Kościołem ani katolikami.
Czy ja pisalem cos o sektach Pisalem ci o tym ,ze sobie moze załozyc na rownych zasadach np Kosciol wyznawcow Elvisa Presleya( z tego co wiem to sa takze Koscioly o teoretycznie jeszcze kretynskich nazwach zwiazanych z ropa naftowa naprzyklad) .Wiem,ze zyjac w kraju w ktorym indoktrynacja religijna jest maksymalna juz od kolyski ( i pisze to bezprzesady) ,trudno ci zrozumiec ,ze mozna miec swiatopoglad niz ty(potem sie dziwia skad ta nietolernacja i agresja) ,a sekty sa napewno zakazane tak samo w USA jak i w Polsce.
Napisalem ze "American Dream" to liberalizm:gospodarczy i swiatopogladowy.
Przed Kosciolem nikt z Polski nie ucieka ,ale sadze ,ze jak tak dalej beda klasc łapy na narodowym majatku(ktory im sie rzekomo nalezy) ,to zaniedlugo sie dowiesz ,ze w twoim mieszkaniu bez twojej wiedzy bedzie zameldowany ksiadz,2 zakonnice i ministrant...Pozatym szkoda ,ze ci wspaniali kapłani nie sa tak samo konsekwetni,jak sie okaze,ze jakis wysoki ranga duchowny byl wspolpracownikiem SB ,wtedy zamiatanie pod dywan i cenzura jak za Komuny ,a jak mozna wydrzec jakąś działeczke ,nieruchomość to wszyscy sa świątobliwi.
Ostatnio edytowane przez Snakes : 07.11.2008 o godz. 09:47.
wolfy
Senior Member

Stary 07.11.2008, 23:36
Czy ja pisalem cos o sektach Pisalem ci o tym ,ze sobie moze załozyc na rownych zasadach np Kosciol wyznawcow Elvisa Presleya( z tego co wiem to sa takze Koscioly o teoretycznie jeszcze kretynskich nazwach zwiazanych z ropa naftowa naprzyklad) .Wiem,ze zyjac w kraju w ktorym indoktrynacja religijna jest maksymalna juz od kolyski ( i pisze to bezprzesady) ,trudno ci zrozumiec ,ze mozna miec swiatopoglad niz ty(potem sie dziwia skad ta nietolernacja i agresja) ,a sekty sa napewno zakazane tak samo w USA jak i w Polsce.
Napisalem ze "American Dream" to liberalizm:gospodarczy i swiatopogladowy.
Przed Kosciolem nikt z Polski nie ucieka ,ale sadze ,ze jak tak dalej beda klasc łapy na narodowym majatku(ktory im sie rzekomo nalezy) ,to zaniedlugo sie dowiesz ,ze w twoim mieszkaniu bez twojej wiedzy bedzie zameldowany ksiadz,2 zakonnice i ministrant...Pozatym szkoda ,ze ci wspaniali kapłani nie sa tak samo konsekwetni,jak sie okaze,ze jakis wysoki ranga duchowny byl wspolpracownikiem SB ,wtedy zamiatanie pod dywan i cenzura jak za Komuny ,a jak mozna wydrzec jakąś działeczke ,nieruchomość to wszyscy sa świątobliwi.
Słuchaj, K_2, taki kit to możesz wciskać jakiemuś dzieciakowi na onecie. Twoje fobie i antypatie związane z Kościołem trudno traktować poważnie, ale to wszystko to tylko i wyłącznie rozmywanie tematu.

Zadałem proste pytanie: "dlaczego uważasz, że w Polsce łamane jest prawo do swobody wyznania?". Czekam na przykłady, a nie wzięte z sufitu zarzuty. To nie jest "NIE", nie są to też "Fakty i mity". Czekam na konkrety.

Tu, tu i tu masz informacje.

Poszukaj sobie też wiadomości o polskich kościołach neopogańskich(są nawet na wiki). Tyle myślę wystarczy, żeby Ci udowodnić, że powtarzana za twoimi lewackimi idolami teoria o opresyjnym państwie polskim to tylko przykład ignorancji i złej woli. Nikt wyznawców Peruna ani Światowida nie pali na stosie, nikt nie robi im problemów z praktykowaniem ich wyznań.

Ciebie boli po prostu katolicyzm, ale musisz zrozumieć jedno - nie udało się Twoim ideowym poprzednikom go pokonać, nie uda się i Tobie.

A o niezbywalności prawa do własności prywatnej była już dyskusja, ale jak widać niczego Cię nie nauczyła.

Na koniec - w polskim prawie nie istnieje termin "sekta", nie są więc one zakazane ani ścigane tak długo, jak długo nie złamią prawa. Jesteś jak widzę w temacie ignorantem, więc najpierw się doucz, a później powtarzaj kłamstwa z lewackich broszurek(jeżeli nadal będziesz uważał, że warto).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.11.2008 o godz. 00:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Snakes
Banita

Stary 08.11.2008, 09:23

Ciebie boli po prostu katolicyzm, ale musisz zrozumieć jedno - nie udało się Twoim ideowym poprzednikom go pokonać, nie uda się i Tobie.

A o niezbywalności prawa do własności prywatnej była już dyskusja, ale jak widać niczego Cię nie nauczyła.

Na koniec - w polskim prawie nie istnieje termin "sekta", nie są więc one zakazane ani ścigane tak długo, jak długo nie złamią prawa. Jesteś jak widzę w temacie ignorantem, więc najpierw się doucz, a później powtarzaj kłamstwa z lewackich broszurek(jeżeli nadal będziesz uważał, że warto).
Mnie nie boli katolicyzm ,mnie boli postepujacy klerykalizm tego kraju.Boli mnie jak widze rozsypujące sie ,odrapane szkoły,przedszkola czy szpitale ,na ktore nie ma kasy ,ale zawsze jest kasa na swiatynie z marmuru i złota. Wierzyc sobie mozesz w co chcesz nikt ci nei zabrania,tylko niech wiara nie bedzie przyczynkiem dla tkw. kapłanów do gromadzenia fortun ,bo to nie to samo.
Lewicowy światopoglad ,jest czymś zupełnie naturalnym i zdrowym .Jedz na zachod to zobaczysz. W Polsce niestety lata PRL ,które przyznaje były bandyckim ustrojem,tak negatywnie nastawia ludzi.
Prawicowe wartosci "w wydaniu Polskim",ktorymi sie tak szczycisz, to jest powszechna znieczulica spoleczna, brak samodzielnego myslenia ,kult jednostki "bo ktos mi tak powiedzial" , i tkw solidarnosc ,ktora z Solidarnoscia lat 80-tych nie ma nic wspolnego czyli jeden zdycha z głodu przy śmietniku ,a w tym samym czasie biskup obwieszony złotem mówi "Bądźcie miłosierni ,pomagajcie innym i żyjcie skromnie" , i wieczne wpychanie sie w nieswoje sprawy typu : homoseksualizm i aborcja
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.11.2008, 12:28
Mnie nie boli katolicyzm ,mnie boli postepujacy klerykalizm tego kraju.Boli mnie jak widze rozsypujące sie ,odrapane szkoły,przedszkola czy szpitale ,na ktore nie ma kasy ,ale zawsze jest kasa na swiatynie z marmuru i złota. Wierzyc sobie mozesz w co chcesz nikt ci nei zabrania,tylko niech wiara nie bedzie przyczynkiem dla tkw. kapłanów do gromadzenia fortun ,bo to nie to samo.
Lewicowy światopoglad ,jest czymś zupełnie naturalnym i zdrowym .Jedz na zachod to zobaczysz. W Polsce niestety lata PRL ,które przyznaje były bandyckim ustrojem,tak negatywnie nastawia ludzi.
Prawicowe wartosci "w wydaniu Polskim",ktorymi sie tak szczycisz, to jest powszechna znieczulica spoleczna, brak samodzielnego myslenia ,kult jednostki "bo ktos mi tak powiedzial" , i tkw solidarnosc ,ktora z Solidarnoscia lat 80-tych nie ma nic wspolnego czyli jeden zdycha z głodu przy śmietniku ,a w tym samym czasie biskup obwieszony złotem mówi "Bądźcie miłosierni ,pomagajcie innym i żyjcie skromnie" , i wieczne wpychanie sie w nieswoje sprawy typu : homoseksualizm i aborcja

Panowie,toz to kabaret... Ile ten Snakes ma lat,jak obstawiacie ? Bo nie dosc,ze nieuk ( a moze konczyl szkoly rozne) ,to jeszcze na etapie bajek - powoli zaczynam rozumiec nienawisc pewnych ludzi do demokracji - dac takiemu "myslicielowi" prawo do glosowania, i zaraz bysmy mieli koniec znieczulicy spolecznej (podoba mi sie zwlaszcza przymiotnik spoleczny,dowodzi tego,ze to Towarzysz),no i ludzie zaczeliby samodzielnie myslec (jakosc tego myslenia bylaby zgodna z jakoscia myslenia Snakes'a )
Ach, no i jeszcze PRL byl bandyckim ustrojem (Boze Bron ! zebysmy uznali,ze wlasnie lewicowym...)
Ale najlepsze jest na koniec - ten sam facio,ktory zapewne siedzi przed kompem,i cala jego pomoc tym,ktorzy zdychaja pod smietnikiem,polega na...pisaniu,ze ktos wlasnie zdycha pod smietnikiem,a biskup w zlocie itd...,ten sam facio,ktoremu mozna przeciwstawic fantastyczne przyklady dzialalnsci Kosciola wsrod wiernych,olbrzymiej pomocy (ciekawe,co to Caritas,Kuchnie Brata Alberta,Hospicja Koscielne) - ten sam facio pisze,ze Kosciol wpycha sie w nie swoje sprawy,jak homoseksualizm i aborcja !
Niestety,moge dostac bana,ale jest granica bezczelnej glupoty,ktora mozna wypisywac...
You'll never know...
Snakes
Banita

Stary 08.11.2008, 13:21
wyar napisał(a):Wyświetl post

i zaraz bysmy mieli koniec znieczulicy spolecznej (podoba mi sie zwlaszcza przymiotnik spoleczny,dowodzi tego,ze to Towarzysz),no i ludzie zaczeliby samodzielnie myslec (jakosc tego myslenia bylaby zgodna z jakoscia myslenia Snakes'a )
Ach, no i jeszcze PRL byl bandyckim ustrojem (Boze Bron ! zebysmy uznali,ze wlasnie lewicowym...)
Ale najlepsze jest na koniec - ten sam facio,ktory zapewne siedzi przed kompem,i cala jego pomoc tym,ktorzy zdychaja pod smietnikiem,polega na...pisaniu,ze ktos wlasnie zdycha pod smietnikiem,a biskup w zlocie itd...,ten sam facio,ktoremu mozna przeciwstawic fantastyczne przyklady dzialalnsci Kosciola wsrod wiernych,olbrzymiej pomocy (ciekawe,co to Caritas,Kuchnie Brata Alberta,Hospicja Koscielne) - ten sam facio pisze,ze Kosciol wpycha sie w nie swoje sprawy,jak homoseksualizm i aborcja !
Niestety,moge dostac bana,ale jest granica bezczelnej glupoty,ktora mozna wypisywac...
Twój ban nic nie zmieni i nie jest to żadne poświecenie.
Nie baw sie w Kaczyńskich ,i nie mow ze jak ktos nie jest z toba to: agent,wróg czy jak napisales "Towarzysz". Demokracji to chyba ty nie lubisz ,bo atakujesz kazdego kto ma inne poglady .Ja w przeciwienstwie do ciebie nie kieruje jaki epitetów pod twoim adresem tylko opisuje rzeczywistosc.
A pro po tych Caritasów to jestem rzeczywiscie pod wrazeniem Widzialem kiedys taki dom prowadzany przez ksiedza. Cos a'la pensjonat-willa w ktorym mieszkało moze z 10 osob a kasy pewnie bral tyle zeby na 100 osob wystarczylo. Nie chce takze wrzucac wszystkiego do jednego wora bo sa tez "prawdziwi ksieza" (np.Isakowicz Zaleski,ktory buduje do spolki z Fundacja Anny Dymnej dom dla niepelnosprawnych) ,ale niestety wiekszosc tych pasterzy to denni ,zapatrzeni w siebie ludzie.Taki Dziwisz co chwile kombinuje gdzie by tu pomnik JP2 wrzucic,juz jeden wrzucil do Siedziby Krolów na Wawel ,czekamy na kolejne,bedzie nam wszystkim lepiej od tego..
A pro znieczulicy ,to jesli juz ma byc ,to niech bedzie ale nie pod plaszczykiem obludy i chodzenia co niedziele do kosciola po czym godzine po mszy by cie w lyzce wody utopili,przynajmniej(mowiac po lzartem) bedzie to "szczera znieczulica" .Jako takie religijne spoleczenstwo ,gdzie wszyscy sie obnosza z ta swoja wiara ,to na codzien naprawde dobrze nie jest w kwestii zwykłej zyczliwosci. Ponoc w jakis badaniach (nie mam dokladnych danych jakich ,bo slyszalem to chyba w radio ,wiec mozecie mi zarzucic ze mam je z sufitu ale trudno napisze)wykazano ,ze najbardziej altruistyczne narodowosci to...Skandynawowie,czyli odziwo kraje raczej ateistyczne.Ludzie sa dla siebie anonimowi na ulicy ,nie mowia sobie "Dzien dobry" myslac jak podlozyc noge. Gdy trzeba jednak pomoc to sa bardziej sklonni do zwyklego podania reki komus kto w jakis sposob "upadl".

Sorry za interpunkcje i składnie,ale szybko sie staralem odpsiac
Ostatnio edytowane przez Snakes : 08.11.2008 o godz. 13:24.
polpol
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 08.11.2008, 13:50
Wyar a czytałeś może ten artykół?
http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,45...2,0,forum.html
Oczywiście można to potraktować jako zwykły bełkot jakiegoś frustrata. Powiem szczerze że sam bym pewnie tak postąpił gdyby nie fakt, że osobiście miałem okazję się przekonać że takie rzeczy miały miejsce faktycznie. Mogę potwierzdzić, że dwie sytuacje opisane w tym arykule są prawdziwe, a nie wyssane z palca.
wyar
Senior Member

Stary 08.11.2008, 21:19
polpol napisał(a):Wyświetl post
Wyar a czytałeś może ten artykół?
http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,45...2,0,forum.html
Oczywiście można to potraktować jako zwykły bełkot jakiegoś frustrata. Powiem szczerze że sam bym pewnie tak postąpił gdyby nie fakt, że osobiście miałem okazję się przekonać że takie rzeczy miały miejsce faktycznie. Mogę potwierzdzić, że dwie sytuacje opisane w tym arykule są prawdziwe, a nie wyssane z palca.
Stary,wskaz jakikolwiek moj post,gdzie napisalem,ze Kosciol jako instytucja nie ma zadnego majatku,jest biedny jak mysz...koscielna , czy wsrod duchowienstwa nie ma ludzi,ktorych zachowanie jest amoralne,czasem nawet przestepcze. Wskazesz ?
Problem z "artykulami",jakie przytaczasz,jest jednak oczywisty. Zupelnie niezgrabnie i tendencyjnie opisuja jakies zjawiska,zawsze bedac albo przejawem osobistej perspektywy dziennikarza (a b. czesto po prostu jego kiepskiego warsztatu...),albo tez artykulikow obliczonych na poklask gawiedzi (czyt. napisanych dla kasy). Bo poprzez klasyczna inwersje mozemy przeciez zapytac,czy aby Kosciol siega po majatek cudzy,czy tez ten,ktory nalezal do niego ? Czy NIGDY w historii Kosciola nie istnialo dziesiatki,setki czy tysiace prywatnych sponsorow,z ktorych dotacji rowniez ukonstytuowany zostal tzw. majatek koscielny ? Czy Kosciol (np. w Polsce) nie byl przesladowany przez okupantow najpierw niemieckich,a pozniej tych z wladzy ludowej,a chocby cenne dziela sztuki sakralnej (i nie tylko !) wywiezione w blizej nie znanych kierunkach po calym swiecie ? Itd.,itp. - madry czlowiek,zanim sprobuje wyrobic sobie zdanie,najpierw chce poznac dwie strony medalu...
Problem polega na tym,ze zawsze znajda sie na swiecie takie Snakesy,czy autorzy zlinkowanego przez Ciebie artykulu,ktorzy swiat widza w jednym kolorze (chetnie zarzucajac to oczywiscie innym),zindoktrynowani tak do glebi przez pietno PRL czy ducha lewackiego (Rodzice,Panstwowa Edukacja),nieumiejacy odrozniac dobra od zla,niczego nie wartosciujacy,,ale "wiedzacy swoje" - i nigdy nie przyjmujacy zadnej argumentacji. Ale jak pisal Molier,glupszym od nieuka jest glupiec uczony.
Nie chce mi sie dluzej pisac - to jest pisanie rzeczy oczywistych. Ale odpowiedz sobie na pytanie tak a propos - czy Ty nie walczylbys o odzyskanie majatku po swojej rodzinie,ktorej zabralo cos panstwo ?
You'll never know...
wolfy
Senior Member

Stary 08.11.2008, 22:29
(...)
Weź sobie nie leć ze mną w kulki. Zadałem Ci konkretne pytanie, a ty od dwóch postów Tworzysz mi odezwy o dupie Marynie. Poprzedni ban niczego Cię nie nauczył? Nadal masz zamiar robić sobie z ludzi jaja w tym temacie, cwaniaczku?

Jak masz w ten sposób odpowiadać, bredząc o własnych wizjach i unikając w ten sposób niewygodnego tematu to nie odpowiadaj w ogóle. Dałem Ci materiały, dałem Ci konkretne przykłady, a Ty nic.

Lewaccy intelektualiści za dychę - wykuje sobie jeden z drugim parę formułek, ale gdy przychodzi poprzeć swoje wynurzenia jakimiś konkretami to się przykro robi...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.11.2008 o godz. 22:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
polpol
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 08.11.2008, 22:48
Wyar oczywiście artykół jak artykół nic specialnego, każdy może "spłodzić" coś takiego. Nie chodzi mi również o to że ktoś walczy o swoje. Chodzi mi raczej o to że kościół jako zadośćuczynienie za straty które niewątpliwie poniósł dostaje praktycznie wszystko co chce, a od takiej decyzji niema możliwości żadnego odwołania. Państwo które uznaje takie roszczenia za właściwe jednocześnie mówi własnym obywatelom, którzy przecież w latach 1939-90 ponosili indywidualnie olbrzymie straty materialne, że nie ma pieniędzy. Projekt o ewentualnym 15%(nie pamiętam dokładnie) zadośćuczynieniu wygląda w takiej sytuacji po prostu śmiesznie. Z jednej strony przyklepuje sie wszystkie postulaty kościoła o zwrot straconego majątku, z drugiej mówi się "nie ma kasy na roszczenia indywidualne". Dla mnie to jest chore i nienormalne, a nie sam fakt próby naprawienia zła które niewątpliwie miało miejsce. Albo więc bawimy się na całego i oddajemy wszystkim po te 80 czy 100% i witamy sie z gigantyczną dziurą w budżecie, albo mówimy pas - w tym także kościołowi. W takim razie dalsze działenie komisji zajmującej się zwrotem majątków kościołowi jest obecnie zbyteczne i powinno być wstrzymane, tym bardziej że kościół otrzymał faktyczne, a nie tylko iluzoryczne zadośćuczynienie.
wyar
Senior Member

Stary 08.11.2008, 23:08
polpol napisał(a):Wyświetl post
Wyar oczywiście artykół jak artykół nic specialnego, każdy może "spłodzić" coś takiego. Nie chodzi mi również o to że ktoś walczy o swoje. Chodzi mi raczej o to że kościół jako zadośćuczynienie za straty które niewątpliwie poniósł dostaje praktycznie wszystko co chce, a od takiej decyzji niema możliwości żadnego odwołania. Państwo które uznaje takie roszczenia za właściwe jednocześnie mówi własnym obywatelom, którzy przecież w latach 1939-90 ponosili indywidualnie olbrzymie straty materialne, że nie ma pieniędzy. Projekt o ewentualnym 15%(nie pamiętam dokładnie) zadośćuczynieniu wygląda w takiej sytuacji po prostu śmiesznie. Z jednej strony przyklepuje sie wszystkie postulaty kościoła o zwrot straconego majątku, z drugiej mówi się "nie ma kasy na roszczenia indywidualne". Dla mnie to jest chore i nienormalne, a nie sam fakt próby naprawienia zła które niewątpliwie miało miejsce. Albo więc bawimy się na całego i oddajemy wszystkim po te 80 czy 100% i witamy sie z gigantyczną dziurą w budżecie, albo mówimy pas - w tym także kościołowi. W takim razie dalsze działenie komisji zajmującej się zwrotem majątków kościołowi jest obecnie zbyteczne i powinno być wstrzymane, tym bardziej że kościół otrzymał faktyczne, a nie tylko iluzoryczne zadośćuczynienie.
Polpol,to akademicka dyskusja. OCZYWISCIE,ze zgadzam sie z tym,ze prawo powinno byc rowne dla wszystkich - i jesli ktos chce wykpic sie 15%,to jest to zwykle zlodziejstwo. Jesli oddajemy majatek Kosciolowi - to rowniez obywatelowi,w takim stanie,rzecz jasna,jaki mamy dzisiaj. Tylko kogo za to winisz - Kosciol,ze korzysta z okazji (moim zdaniem,slusznie,tez bym skorzystal) ? Czy aby nie jest winna nasza - tfu! - klasa polityczna ?
Zapewniam Cie,ze wszyscy z nich to zlodzieje - lewicowy PiS i centrowa PO (o SLD nie wspominam). Tam wiec kieruj pretensje - do lajdakow,ktorzy wmawiaja co wybory ludziom,ze bedzie lepiej. Nie pisac...
Jeszcze jedno - pisz teksty w Wordzie i korzystaj z funkcji sprawdzania pisowni (pozniej wklejaj jako posty) - literowki kazdemu sie zdarzaja,ale ten Twoj ARTYKUL wchodzi juz drugi raz
Powód: powod taki sobie ;-)
Ostatnio edytowane przez wyar : 08.11.2008 o godz. 23:10.
You'll never know...
Snakes
Banita

Stary 09.11.2008, 09:29
wyar & wolfy ,nie przekonałem Was? To może przekona Was wypowiedz posła PIS Artura Górskiego ,który przyszedl mi w sukurs i że mam rację ,na temat tkw. wartości jakie reprezentuje tkw. prawica w Polsce:
"Barack Obama to wyznawca "czarnej teologii wyzwolenia", a jego rządy spowodują "koniec cywilizacji białego człowieka". To nie urywki z rasistowskiej prasy czy hasła z wiecu skinheadów. To fragmenty sejmowego wystąpienia posła PiS" - czytamy w doniesieniu "Newsweeka".
- Prezydentem, głową największego na świecie mocarstwa, został kumpel lewackiego terrorysty Williama Ayersa, polityk uważany przez republikańską prawicę za czarnoskórego kryptokomunistę - cytuje "Newsweek" słowa posła PiS Artura Górskiego, które padły w środę późnym wieczorem z sejmowej trybuny.

Pomijam prymitywne rasistowskie podteksty,ale Górski mógłby znależć miejsce gdzieś wśród urżedników rosyjskich na Kremlu.
"Poseł długo wyliczał wady nowego prezydenta USA" - pisze "Newsweek". "Zarzucał mu nawet to, że jeszcze jako senator w swoim gabinecie miał portret Abrahama Lincolna. Podobiznę człowieka, który "zgniótł konserwatywne południe" i, o zgrozo, przyczynił się do zniesienia w Ameryce niewolnictwa".
Coż za małosc i kompleksy , ma portret Lincolna ! Pewnie jest tez agentem SB i ma dziadka w Wehrmachcie
Ambasador USA w Polsce. Victor Ashe, jest zszokowany.
Szkoda juz dalej pisać , nacjonaliści spod znaku Giertycha i o.Rydzyka cały czas dąża do izolacji Polski w UE a teraz nawet dyskredytuja Ameryke
Ostatnio edytowane przez Snakes : 09.11.2008 o godz. 09:32.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.11.2008, 10:11
To są właśnie efekty tego , że oświadczenia poselskie odbywają się na zakończenie dnia zwykle w późnych porach . Nie wszyscy po ciężkim dniu pracy zachowują świeżosć umysłu .

Pełen tekst oświadczenia na stronie 139 i 140

http://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter6..._a_ksiazka.pdf
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.11.2008 o godz. 10:13.
wolfy
Senior Member

Stary 09.11.2008, 13:11
wyar & wolfy ,nie przekonałem Was? To może przekona Was wypowiedz posła PIS Artura Górskiego ,który przyszedl mi w sukurs i że mam rację ,na temat tkw. wartości jakie reprezentuje tkw. prawica w Polsce:
"Barack Obama to wyznawca "czarnej teologii wyzwolenia", a jego rządy spowodują "koniec cywilizacji białego człowieka". To nie urywki z rasistowskiej prasy czy hasła z wiecu skinheadów. To fragmenty sejmowego wystąpienia posła PiS" - czytamy w doniesieniu "Newsweeka".
- Prezydentem, głową największego na świecie mocarstwa, został kumpel lewackiego terrorysty Williama Ayersa, polityk uważany przez republikańską prawicę za czarnoskórego kryptokomunistę - cytuje "Newsweek" słowa posła PiS Artura Górskiego, które padły w środę późnym wieczorem z sejmowej trybuny.

Pomijam prymitywne rasistowskie podteksty,ale Górski mógłby znależć miejsce gdzieś wśród urżedników rosyjskich na Kremlu.
"Poseł długo wyliczał wady nowego prezydenta USA" - pisze "Newsweek". "Zarzucał mu nawet to, że jeszcze jako senator w swoim gabinecie miał portret Abrahama Lincolna. Podobiznę człowieka, który "zgniótł konserwatywne południe" i, o zgrozo, przyczynił się do zniesienia w Ameryce niewolnictwa".
Coż za małosc i kompleksy , ma portret Lincolna ! Pewnie jest tez agentem SB i ma dziadka w Wehrmachcie
Ambasador USA w Polsce. Victor Ashe, jest zszokowany.
Szkoda juz dalej pisać , nacjonaliści spod znaku Giertycha i o.Rydzyka cały czas dąża do izolacji Polski w UE a teraz nawet dyskredytuja Ameryke
Dwa słowa: "Jesteś żałosny".

W żaden sposób nie odniosłeś się do tego, co powiedziałem, zamiast tego przywołując skandaliczne wystąpienie jakiegoś półgłówka. Przypominam - twierdziłeś, że w Polsce prześladowane są mniejszości religijne i że nie można do woli zakładać sobie nowych wyznań. Udowodniłem Ci, że jest inaczej.
Jak to, co napisałeś ma się do tematu? Ano - nijak. Równie dobrze można by napisać bota, który cytuje posty a później wrzuca jakieś dopasowane do kontekstu, losowo wybrane teksty.

Ode mnie masz ignora,nie zasługujesz, aby traktować Cię jak dyskutanta.
Baw się dobrze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 09.11.2008, 13:36
Mam pytanie do proBaracków.

Czy jak sobie powieszę na ścianie portret naczelnego wodza Armii Konfederacji w wojnie secesyjnej, generała Lee, to będę rasistą?
Niszcz socjalizm!
Snakes
Banita

Stary 09.11.2008, 15:54
Dwa słowa: "Jesteś żałosny".

W żaden sposób nie odniosłeś się do tego, co powiedziałem, zamiast tego przywołując skandaliczne wystąpienie jakiegoś półgłówka. Przypominam - twierdziłeś, że w Polsce prześladowane są mniejszości religijne i że nie można do woli zakładać sobie nowych wyznań. Udowodniłem Ci, że jest inaczej.
Jak to, co napisałeś ma się do tematu? Ano - nijak. Równie dobrze można by napisać bota, który cytuje posty a później wrzuca jakieś dopasowane do kontekstu, losowo wybrane teksty.

Ode mnie masz ignora,nie zasługujesz, aby traktować Cię jak dyskutanta.
Baw się dobrze.
Szkoda ,ze dales mi ignora,bo ja wcale nie pisalem o przesladowaniu mniejszosci religijnych. To tylko dalekoidace wnioski jakie wysnules , ja pisalem o tolerancji i wolnosci
Mareq
Senior Member

Stary 09.11.2008, 16:01
Cytat:
Mam pytanie do proBaracków.

Czy jak sobie powieszę na ścianie portret naczelnego wodza Armii Konfederacji w wojnie secesyjnej, generała Lee, to będę rasistą?
Wprawdzie proBarackiem nie jestem , ale odpowiedzieć mogę .
Odpowiedź brzmi - nie - , tylko skąd takie głupie pytanie ?
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 09.11.2008, 19:40
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Wprawdzie proBarackiem nie jestem , ale odpowiedzieć mogę .
Odpowiedź brzmi - nie - , tylko skąd takie głupie pytanie ?
Więc nie do Ciebie było skierowane to głupie pytanie.
Niszcz socjalizm!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.11.2008, 12:24
zacznij czystki w PO, na początek proponuje niejakiego J. Gowina, zupełnie nie pasuje do Twojej wizji partii
Snakes
Banita

Stary 11.11.2008, 12:32
cpc napisał(a):Wyświetl post
zacznij czystki w PO, na początek proponuje niejakiego J. Gowina, zupełnie nie pasuje do Twojej wizji partii
No tu masz niestety racje.Gowin ma dobre konekcje ,ze tak to nazwe ,z wladza koscielna(jest w Komisji Majatkowej),ta Szkole ktora chyba zalozyl ma "profil religijny",i czesto zgadza sie z Koscilem w sprawie in vitro.
No ale taki Gowin to prawe skrzydło Platformy i takie ma zadania ,aby pozyskać taki elektorat.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 12.11.2008, 12:22
Testem na zidiocenie kraju będzie przyglądnięcie się sprawie inwigilowania przesyłek pocztowych przez ABW.

Te typowe antydemokratyczne, łamiące prawa człowieka działanie służb specjalnych w dobie rządów miłości Donalda Tuska - będzie miarą, którą można będzie wykazać na ile wystąpiło dalsze zidiocenie wykształciuchów, na ile władzy zdobyły media od zeszłego roku.

I pomyślmy sobie - co działoby się- 2 lata temu w identycznych okolicznościach....
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Mareq
Senior Member

Stary 13.11.2008, 10:27
Cytat:
Dziennik": Prezydent Francji Nicolas Sarkozy od miesiąca zapowiada, że 6 grudnia przyleci do Polski i będzie przekonywać Lecha Kaczyńskiego do podpisania traktatu lizbońskiego. Do spotkania nie dojdzie, bo polski prezydent planuje w tym czasie wizytę w Japonii i Korei Południowej - informuje TVN24.

Źródła bliskie Lechowi Kaczyńskiemu inaczej tłumaczą jednak zwłokę w wysłaniu zaproszenia dla Sarkozy'ego. - W tym terminie od dwóch lat była planowana wizyta prezydenta w Korei Południowej i Japonii. Odwołanie audiencji u cesarza Akihito byłoby uznane w Tokio za ogromną obelgę. Zgodnie z japońskim protokołem cesarski dwór w ciągu roku przyjmuje tylko dwóch gości zagranicznych - tłumaczą rozmówcy "Dziennika".

Oczywiście jak można obrażać naszego strategicznego od wieków sojusznika Japonię reprezentowaną przez jego boskość cesarza Akihito . To jest oburzające !
W takich momentach , to nie jest Lech Kaczyński , tylko Leszek Bubel .
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.11.2008, 10:40
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście jak można obrażać naszego strategicznego od wieków sojusznika Japonię reprezentowaną przez jego boskość cesarza Akihito . To jest oburzające !
W takich momentach , to nie jest Lech Kaczyński , tylko Leszek Bubel .
to Sarkozemu zalezy na przekonaniu prezydenta nie na odwrót, więc nie czaje czemu prezydent ma się dostosować do niego
poza tym monarcha a prezydent to jednak różnica, przede wszystkim prestiżowa, po drugie to nie jest wylot do sąsiada, a na drugi koniec świata, wizyta sakrozyego zapowiadana jest od miesiąca, prezydenta od dwóch lat... widzisz różnicę?
jak nie lubie prezydenta, tak nie wiem o co masz pretensje

fajny ten sojusznik... Francja

dodatki do wpisu
Cytat:
Kamiński podkreślił, że strona francuska proponowała, by prezydenci spotkali się 6 grudnia w Polsce, ale Kancelaria Prezydenta od początku uprzedzała, że w tym czasie Lech Kaczyński ma odwiedzić Azję i ostatecznie tej wizyty nie udało się przesunąć.

- Od początku mówiliśmy stronie francuskiej, że niestety na 6 grudnia przypada wizyta prezydenta Lecha Kaczyńskiego w Azji, przygotowywana od roku, łącznie z audiencją u cesarza Japonii. Ze względów dyplomatycznych było to bardzo trudno zmienić, gdyż ta wizyta obejmuje trzy kraje: Japonię, Mongolię i Koreę Południową - mówił Kamiński. Lech Kaczyński będzie przebywał w Azji do 1 do 7 grudnia.

Prezydencki minister, pytany, czy rozważany jest inny termin spotkania prezydentów Polski i Francji, odparł, że Lech Kaczyński "jest przekonany, że spotka się z Sarkozym".
http://wiadomosci.onet.pl/1861794,11,item.html
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.11.2008 o godz. 10:58.
Mareq
Senior Member

Stary 13.11.2008, 10:56
Poza prestiżem i tym , że będzie się chwalił w najbliższej kampanii wyborczej , oraz wnukom , ze spotkania jako jeden z niewielu przywódców światowych z cesarzem Japońskim , to jakie korzyści wynikną z tej wizyty ?
O co się primadonna obraża ? Że Sarkozy odwiedzi Lecha Wałęse(który w mysl ideologii ma być panem-nikt , szarym obywatelem) czy , że będzie go przekonywał do podpisania traktatu ?
To już drugi raz , kiedy nasz Prezydent kpi sobie z Sarkozyego .
My mamy szukać sojuszników na dalekim wschodzie , czy na płaszczyźnie Europejskiej ?
Jak nie z Francją , to w którym innym z 4 największych państw UE szukać sojusznika ?
Jeżeli uda się ustalić spotkanie przed końcem tego roku , to wporządku . Jednak gdy kancelaria oraz sam Prezydentą będą dalej kręcić i wywijać się , to niech zejdą z tej sceny jak najszybciej .
Zresztą po nieudanej gali , ta wycieczka na daleki wschód będzie praktycznie ostatecznym gwoździem do politycznej zgadywanka prezydenta i żadne ocieplenia wizerunku już nie pomogą .
Dla szerokiego odbioru społecznego (czy słusznego , czy nie to już inna sprawa) rzecz jest jasna . Prezydent zamiast spotkać się z ważnym (obecnie najważniejszym) przywódcą europejskim , będzie balował w Ułan Bator .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.11.2008 o godz. 11:56.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 13.11.2008, 11:42
Mareq sorry - ale stwierdzenia typu : "Zresztą po nieudanej gali ", "O co się primadonna obraża, Że Sarkozy odwiedzi Lecha Wałęse "

- obrazują tylko, że Twój intelekt przeniósł się z Twojej osoby do pokoju na Czerskiej

Masz swój punkt widzenia ale przywalanie argumentacją wyjętą wprost z onetu i forum pod tymże świadczy, że coś tu jest nie tak.

Nie tego się spodziewam po znawcy tematyki międzynarodowej
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów