The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2008, 18:00
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
rozwiń myśl. Jak fakt, że Lech wyjdzie z grupy, zarobi kasę, podkupi nam w zimie Brożka i Boguskiego, wpłynie siłę Wisły? Czekam.
Narazie to cholera wi czy na reke nam awans Lecha
Na szczescie kasy na tym jakiejs ogromnej nie ma , do teog przyjdzie im sie potykac systemem 2 meczy w tygodniu , a jak pokazal mecz z Legia - moga miec z tym problem.
nie wiem jak z tymi punktami ,no ale ogolnie to chyba zawsze dobrze ja ktos je zdobywa.

Tak mi sie wydaje ze to czy wystep Lecha bedzie dla nas dobry czy nie - zalezy tylko od nas.
Jak wygramy lige to im dalej 'dzis' dojdzie Lech w uefie, tym dla nas lepiej, a na pewno nam to nie zaszkodzi.

Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Po 100kroć: SŁABY LECH/LEGIA I INNE ZNACZĄCE COKOLWIEK W POLSKIEJ LIDZE KLUBY = SŁABA WISŁA!!
pelna zgoda, tyle ze to tez zalezy od nas - bedziemy mieli mocniejszy sklad - jasne ze na reke jest nam by miec tez mocniejsza konkurencje - jednak na dzis dzien, ostrozny bylbym z tym , by zyczyc sobie mocniejszej ligi;>
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.10.2008 o godz. 18:05.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.10.2008, 18:07
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Czyli za dwa tygodnie trzymamy kciuki za Piast, ku chwale Wisły, Transferów, i Ojczyzny!

Wystarczy ze Lech wygra Puchar Uefa i wtedy bedziemy mocniejsi, do kasy budzetowej wpadnie 10 mln euro, beda transfery i w ogole.
My glupki jestesmy, po co cisniemy poty by zdobyc majstra skoro wystarczy by Lech wyszedl z grupy i wtedy go zdobedziemy z palcem w dupie.
Ostatnio edytowane przez e : 07.10.2008 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.10.2008, 18:24
eye63 napisał(a):
Tak, tylko że mecz dopiero za dwa miesiące - do tego czasu różne rzeczy mogą się dziać, wiemy, że to grudzień, i wszyscy wiedzą w jakiej Polacy najczęściej są wtedy formie.
Owszem, teoretycznie zwyzka formy jest mozliwa. Nie przewiduje jednak, by z mocno przecietnego zespolu stali sie nagle czyms znacznie lepszym. Bo forma w danym momencie to jedno, ale jak czytam przed sezonem, ze wlasny trener w nich nie wierzy, a klub przechodzi powazny kryzys na wielu szczeblach, to trudno o inne wnioski. Czytalem taki obszerny artykul o sytuacji w Feyenoordzie i w skrocie z tego co zapamietalem, maja tam spore problemy finansowe, co powoduje ze nie stac ich na transfery porzadnych graczy, ktorzy od jakiegos czasu wola wybrac oferte takiego Heerenveen czy innego mniej znanego klubu, co jeszcze do niedawna bylo nie do pomyslenia.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.10.2008, 21:20
Pomijajac fakt ze Lech to zgoda pasiastych i osobiscie ich nie lubie to chcialbym przypomniec ze kiedys naprawde malo Wisle zabraklo by byla rozstawiona w 3 rundzie el LM i zamiast rozstawienia trafila na Real M...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.10.2008, 21:46
Mam trzymać kciuki,żeby Cupiał zobaczył,że Lechowi się udało i wyłożył kaskę?
Jakoś nie potrafię siedzieć i być przeciwko Lechowi,żeby w lidze dostał od nas w dupę,żeby za chwilę zasiąść przed tv i być zupełnie z innej strony za Kolejorzem...
Wiem,może to niedzisiejsze. Możecie sobie mówić,co chcecie,że punkty,transfery,ale ja jakoś nie potrafię...
Co do grupy,to na pewno superłatwa nie jest,ale jak to się mówi zawsze mogło być gorzej. Jak im pójdzie zobaczymy...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.10.2008, 23:21
hehe no i temat poszedl w strone - 'komu kibice Wisly beda kibicowac w meczach Lecha' w sumie prawidlowo bo jedynie Poznaniacy zostali na placu boju.

Jak dla mnie to ten awans to jest juz nie zolte ale czerwone swiatlo dla nas.
Moze nazwiecie mnie osoba niespelna rozumu ale jestem przekonany ze Polska to jeden z niewielu krajow, gdzie zrobienie kasy na futbolu, jest w miare proste.
Jak ktos sie zapyta, jak zarobic ,pierwsza odpowiedz jest zawsze taka sama - trafic w nisze/produkowac towar taki, gdzie jest niewielka konkurencja.

U nas na towar pt LM nie bylo dotad zadnej konkurencji.Ten kto pierwszy tam zawita , i pieniadze zarobione z tego przeznaczy na dalszy rozwoj - zostanie monopolista na rynku. W Anglii, Niemczech,Wloszech czy Hiszpanii mozna wyjebac setki milionow euro a i tak pewnosci ze sie tam dostaniesz nie ma, bo konkurencja w w tych krajach jest niesamowita.
U nas wystarczy ambitny plan - skosic krajowa konkurencje, ktora jest smiechem na sali i rok rocznie sie wzmacniac, gdzie wystarczy do tego niewielki procent sumy wykladanej przez kluby z najwiekszych lig.

Pierwszy,drugi rok - byc moze tylko uefa, ale trzeci , czwarty, max piaty - z rozstawieniem - LM

Nie chce zeby te prawie 10 lat naszych staran poszlo na marne a kase rozbil ktos inny - w tym wypadku Lech ,ktory zdaje sie ma plan podobny do naszego z lat 98-2002 , tyle ze jest madrzejszy ,chocby o nasze doswiadczenia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.10.2008, 00:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
(...)Jak dla mnie to ten awans to jest juz nie zolte ale czerwone swiatlo dla nas.
Moze nazwiecie mnie osoba niespelna rozumu ale jestem przekonany ze Polska to jeden z niewielu krajow, gdzie zrobienie kasy na futbolu, jest w miare proste.
Jak ktos sie zapyta, jak zarobic ,pierwsza odpowiedz jest zawsze taka sama - trafic w nisze/produkowac towar taki, gdzie jest niewielka konkurencja.

U nas na towar pt LM nie bylo dotad zadnej konkurencji.Ten kto pierwszy tam zawita , i pieniadze zarobione z tego przeznaczy na dalszy rozwoj - zostanie monopolista na rynku. W Anglii, Niemczech,Wloszech czy Hiszpanii mozna wyjebac setki milionow euro a i tak pewnosci ze sie tam dostaniesz nie ma, bo konkurencja w w tych krajach jest niesamowita.
U nas wystarczy ambitny plan - skosic krajowa konkurencje, ktora jest smiechem na sali i rok rocznie sie wzmacniac, gdzie wystarczy do tego niewielki procent sumy wykladanej przez kluby z najwiekszych lig.

Pierwszy,drugi rok - byc moze tylko uefa, ale trzeci , czwarty, max piaty - z rozstawieniem - LM

Nie chce zeby te prawie 10 lat naszych staran poszlo na marne a kase rozbil ktos inny - w tym wypadku Lech ,ktory zdaje sie ma plan podobny do naszego z lat 98-2002 , tyle ze jest madrzejszy ,chocby o nasze doswiadczenia.
W zupełności się zgadzam. Kiedyś zresztą też o tym pisałem.

Lech i Legia zwietrzyły szansę łatwiejszego awansu do Ligi Mistrzów od przyszłego sezonu i już teraz (w przerwie letniej) wydały największe chyba od lat pieniądze na transfery.

W naszych realiach na awansie do Ligi Mistrzów można zarobić od kilku do kilkunastu milionów euro w czasie jednego sezonu w zależności od tego czy się będzie totalnym outsiderem czy zespołem walczącym o drugie czy trzecie miejsce (a może pierwsze ) w grupie. Nie mam tutaj na myśli tylko pieniądzy wypłacanych z kasy UEFA ale też od sponsorów (po takim sukcesie jak awans do LM będą oni walić drzwiami i oknami na koszulki czy bandy reklamowe wokół boiska) oraz ze sprzedaży najlepszych piłkarzy (ile byłby wart taki Brożek gdyby strzelił w LM tyle goli co w tej edycji PUEFA?).

Przy założeniu, że ciężko będzie utrzymać najlepszych piłkarzy ale w zamian będzie się otrzymywało spore za nich pieniądze można byłoby rocznie wydawać powiedzmy 2-3 miliony euro na wzmocnienia a zgarniać z 10 mln (częsciowo ze sprzedaży czołowego piłkarza, którego raczej nie będzie łatwo zatrzymać), grać regularnie w LM i utrzymywać potencjał kadrowy na wysokim poziomie.

Popatrzmy na Rosenborg. Ten klub przez wiele sezonów rokrocznie grał w Champions League chociaż nie posiadał specjalnie dużego budżetu i w ten sposób zdominował całkowicie swoją ligę. Ta dominacja po krótkim kryzysie w jednym sezonie jakiś czas temu trwa do dziś. My też możemy w ten sam sposób zdominować Ekstraklasę bo mimo całej ułomności naszego futbolu klubowego dostęp do piłkarskiego raju jest teraz na wyciągnięcie ręki. Tylko czy będziemy na tyle mądrzy by ją wyciągnąć?
Ostatnio edytowane przez Raphael : 08.10.2008 o godz. 00:31.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.10.2008, 10:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tylko co jak dwa kluby pójdą twoim tokiem rozumowania. Jeden na 100% wtopi dużo kasy a do LM się nie dostanie a drugi i tak co najwyżej będzie miał 50% szans że dostanie się do LM bo rundy kwalifikacyjne nawet po reformie to nie spacerek.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.10.2008, 10:28
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Tylko co jak dwa kluby pójdą twoim tokiem rozumowania. Jeden na 100% wtopi dużo kasy a do LM się nie dostanie a drugi i tak co najwyżej będzie miał 50% szans że dostanie się do LM bo rundy kwalifikacyjne nawet po reformie to nie spacerek.
No a co jak pójdą trzy? Stary, przecież to Polska, tutaj nikt nie chce zaryzykować, aż nie zobaczy, że tak można było. Lech póki co delikatnie sonduje możliwości, Legia nakupowała Hiszpanów, zobaczymy co na wiosnę z nimi będzie, a Wisła czeka, czyli de facto cofa się. Do tej pory dominacja Wisły nie ulegała wątpliwości, o awans do LM było ciężko, ale teraz?
Biznes piłkarski to nie jest biznes "po polskiemu", tutaj nie można liczyć na to, że rok w rok, to co wydane przynajmniej się zwróci lub będzie z małą stratą. Tutaj trzeba myśleć w ten sposób, że jeśli wyłożę 20 milionów euro na transfery w roku 2009, to zdominuję polską ligę, uda mi się parę razy wejść do LM i np. w 2012 wyjdę na prostą. Na Cyprze tak zrobiono dobrych parę lat temu i teraz mają drużynę w LM (która już zdobyła 4 punkty), nie mówiąc o niezłej postawie Apoelu i Omonii - kraj ogórków! Minimalny!! Co Wisła trzepała ich swego czasu z zamkniętymi oczami...
Ostatnio edytowane przez eye63 : 08.10.2008 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2008, 18:04
Za chwilę mecz Lecha z Nancy. Liczę na zdobycie pkt. do rankingu, ale to się jeszcze okaże. Zobaczymy co dzisiaj pokażą poznańskie gwiazdki.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2008, 18:09
Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
Za chwilę mecz Lecha z Nancy. Liczę na zdobycie pkt. do rankingu, ale to się jeszcze okaże. Zobaczymy co dzisiaj pokażą poznańskie gwiazdki.

Ja juz mam przygotowany szalik Nancy tez licze na punkty i na poznanskie gwiazdki mam nadzieje ze dadza sobie strzelic z 5 bramek....
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2008, 18:18
no i 1:0 dla Lecha
Ostatnio edytowane przez Cichy : 06.11.2008 o godz. 18:21.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 06.11.2008, 18:19
Eeeh jak sie teraz podniecaja oprawą Lecha a jak my prezentowaliśmy God save the Queen to reklamy puszczali...

Wracając do wyniku.. liczę na 0-3 )
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.11.2008, 18:25
Farciarze... A żaby wożą ich jak chcą.

Hehehe 1:1
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2008, 18:27
Yeeeeeeah

Lalalalala hey Nancy gool!

Michalek8906 napisał(a):Wyświetl post
już nie wożą a Wy Panowie i Panie pomyślcie że lech gra dla polskiej pilki, trzeba życzyć im powodzenia bo punkty które zdobędą bądź nie mogą się przydać Wisle
Prosze cie, prosze cie...
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.11.2008 o godz. 18:31.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.11.2008, 18:28
No i murzyni rozklepali obrone Amici.

Odpowiedz cytując
Michalek8906
Member

Od: 11.2008

Stary 06.11.2008, 18:29
już nie wożą a Wy Panowie i Panie pomyślcie że lech gra dla polskiej pilki, trzeba życzyć im powodzenia bo punkty które zdobędą bądź nie mogą się przydać Wisle
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2008, 18:32
Michalek8906 napisał(a):Wyświetl post
Temat był już wałkowany nie raz i nie dwa, a pkty Lecha dają nam gówno.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2008, 18:32
Nie moge patrzec na to co Lech wyprawia w obronie. Panik poprostu.
Liczylem, ze po klopotach z Austria jednak cos poprawia.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2008, 18:33
Nancy wjezdza w obrone Lecha jakby tam grali jacys chlopcy z lapanki i nie widzieli o co chodzi
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2008, 18:36
fst napisał(a):Wyświetl post
Temat był już wałkowany nie raz i nie dwa, a pkty Lecha dają nam gówno.
Nie kazdy to rozumie niestety....
Lech jest klubem tak promowanym z kazdej strony ze nawet naszym sie w glowach przewraca i nie wiedza kto przyjaciel jest a kto wrog...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2008, 18:37
ja tam nie wiem, jak to jest z tymi punktami, które by Lech ewentualnie zdobył, gdyby coś ugrał, w sumie wisi mi to.
Ale jak gra polska drużyna z w jakichś tam rozgrywkach to im kibicuję, szczególnie w meczu z francuzikami , , bo za nimi nie przepadam za całokształt.
A że to Lech, zgoda Craxy, na ich stronach nieraz głupoty na nas piszą? To ma znaczenie w naszym grajdole. Na zewnątrz to mniej ważne (dla mnie).
Są inne stronki innych klubów, gdzie plują na nas bardziej. Ci to jeszcze jakiś poziom trzymają.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 06.11.2008 o godz. 18:40.

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2008, 18:39

Co to miało być...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.11.2008, 18:39
no nie co za głupi bramkarz ;/ Ale ten stilic ma farty w tych stalych fragmentach ...
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.11.2008, 18:40
Kamson napisał(a):Wyświetl post

Co to miało być...
Czarny Cabajo-Puszczak
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2008, 18:40
Czy im sie kiedys ten fart wyczerpie? ;]
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.11.2008, 18:42
ten bramkarz powinien kariere zakonczyc po tym meczu. jeszcze pol biedy jakby go lobnął, choc to i tak blad jak cholera, ale czemu tego :

1) nie wypiąstkował
2) nie przeniosl nad poprzeczką
3) zwyczajnie wczesniej nie wypuscil do przodu

jeszcze sie patrzyl gdzie jest slupek wiec ja tego wogole nie rozumiem.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.11.2008, 18:43
Chyba im się nie wyczerpie jednak...
Wożą się na farcie pyrusy. Ehh....
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Nie kazdy to rozumie niestety....
Lech jest klubem tak promowanym z kazdej strony ze nawet naszym sie w glowach przewraca i nie wiedza kto przyjaciel jest a kto wrog...
Nie kazdy tez rozumie nazwe tematu, ktora wyraznie mow, ze komentujemy wystepy polskich druzyn, a nie francuskich, ruskich czy innych, a co mecz to ktos tu zaczyna napinke jakim to jest wielkim fanem Nancy czy innej druzyny. Zalozcie sobie wlasny temat: "Rywale naszych wrogow w europejskich pucharach" i sie podniecajcie jak to polskie druzyny dostaja od wszystkich w dupe.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Michalek8906
Member

Od: 11.2008

niech przegrywja wszyscy, po coś jednak jest ranking Uefa klubów i kiedyś te punkty sie przydadzą
A za lechem nie jestem!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów