|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Na szczescie kasy na tym jakiejs ogromnej nie ma , do teog przyjdzie im sie potykac systemem 2 meczy w tygodniu , a jak pokazal mecz z Legia - moga miec z tym problem. nie wiem jak z tymi punktami ,no ale ogolnie to chyba zawsze dobrze ja ktos je zdobywa. Tak mi sie wydaje ze to czy wystep Lecha bedzie dla nas dobry czy nie - zalezy tylko od nas. Jak wygramy lige to im dalej 'dzis' dojdzie Lech w uefie, tym dla nas lepiej, a na pewno nam to nie zaszkodzi. pelna zgoda, tyle ze to tez zalezy od nas - bedziemy mieli mocniejszy sklad - jasne ze na reke jest nam by miec tez mocniejsza konkurencje - jednak na dzis dzien, ostrozny bylbym z tym , by zyczyc sobie mocniejszej ligi;>
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.10.2008 o godz. 18:05.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Wystarczy ze Lech wygra Puchar Uefa i wtedy bedziemy mocniejsi, do kasy budzetowej wpadnie 10 mln euro, beda transfery i w ogole. My glupki jestesmy, po co cisniemy poty by zdobyc majstra skoro wystarczy by Lech wyszedl z grupy i wtedy go zdobedziemy z palcem w dupie.
Ostatnio edytowane przez e : 07.10.2008 o godz. 18:10.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
eye63 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pomijajac fakt ze Lech to zgoda pasiastych i osobiscie ich nie lubie to chcialbym przypomniec ze kiedys naprawde malo Wisle zabraklo by byla rozstawiona w 3 rundzie el LM i zamiast rozstawienia trafila na Real M...
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mam trzymać kciuki,żeby Cupiał zobaczył,że Lechowi się udało i wyłożył kaskę?
Jakoś nie potrafię siedzieć i być przeciwko Lechowi,żeby w lidze dostał od nas w dupę,żeby za chwilę zasiąść przed tv i być zupełnie z innej strony za Kolejorzem... Wiem,może to niedzisiejsze. Możecie sobie mówić,co chcecie,że punkty,transfery,ale ja jakoś nie potrafię... Co do grupy,to na pewno superłatwa nie jest,ale jak to się mówi zawsze mogło być gorzej. Jak im pójdzie zobaczymy... ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
hehe no i temat poszedl w strone - 'komu kibice Wisly beda kibicowac w meczach Lecha'
w sumie prawidlowo bo jedynie Poznaniacy zostali na placu boju.Jak dla mnie to ten awans to jest juz nie zolte ale czerwone swiatlo dla nas. Moze nazwiecie mnie osoba niespelna rozumu ale jestem przekonany ze Polska to jeden z niewielu krajow, gdzie zrobienie kasy na futbolu, jest w miare proste. Jak ktos sie zapyta, jak zarobic ,pierwsza odpowiedz jest zawsze taka sama - trafic w nisze/produkowac towar taki, gdzie jest niewielka konkurencja. U nas na towar pt LM nie bylo dotad zadnej konkurencji.Ten kto pierwszy tam zawita , i pieniadze zarobione z tego przeznaczy na dalszy rozwoj - zostanie monopolista na rynku. W Anglii, Niemczech,Wloszech czy Hiszpanii mozna wyjebac setki milionow euro a i tak pewnosci ze sie tam dostaniesz nie ma, bo konkurencja w w tych krajach jest niesamowita. U nas wystarczy ambitny plan - skosic krajowa konkurencje, ktora jest smiechem na sali i rok rocznie sie wzmacniac, gdzie wystarczy do tego niewielki procent sumy wykladanej przez kluby z najwiekszych lig. Pierwszy,drugi rok - byc moze tylko uefa, ale trzeci , czwarty, max piaty - z rozstawieniem - LM Nie chce zeby te prawie 10 lat naszych staran poszlo na marne a kase rozbil ktos inny - w tym wypadku Lech ,ktory zdaje sie ma plan podobny do naszego z lat 98-2002 , tyle ze jest madrzejszy ,chocby o nasze doswiadczenia. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Lech i Legia zwietrzyły szansę łatwiejszego awansu do Ligi Mistrzów od przyszłego sezonu i już teraz (w przerwie letniej) wydały największe chyba od lat pieniądze na transfery. W naszych realiach na awansie do Ligi Mistrzów można zarobić od kilku do kilkunastu milionów euro w czasie jednego sezonu w zależności od tego czy się będzie totalnym outsiderem czy zespołem walczącym o drugie czy trzecie miejsce (a może pierwsze ) w grupie. Nie mam tutaj na myśli tylko pieniądzy wypłacanych z kasy UEFA ale też od sponsorów (po takim sukcesie jak awans do LM będą oni walić drzwiami i oknami na koszulki czy bandy reklamowe wokół boiska) oraz ze sprzedaży najlepszych piłkarzy (ile byłby wart taki Brożek gdyby strzelił w LM tyle goli co w tej edycji PUEFA?).Przy założeniu, że ciężko będzie utrzymać najlepszych piłkarzy ale w zamian będzie się otrzymywało spore za nich pieniądze można byłoby rocznie wydawać powiedzmy 2-3 miliony euro na wzmocnienia a zgarniać z 10 mln (częsciowo ze sprzedaży czołowego piłkarza, którego raczej nie będzie łatwo zatrzymać), grać regularnie w LM i utrzymywać potencjał kadrowy na wysokim poziomie. Popatrzmy na Rosenborg. Ten klub przez wiele sezonów rokrocznie grał w Champions League chociaż nie posiadał specjalnie dużego budżetu i w ten sposób zdominował całkowicie swoją ligę. Ta dominacja po krótkim kryzysie w jednym sezonie jakiś czas temu trwa do dziś. My też możemy w ten sam sposób zdominować Ekstraklasę bo mimo całej ułomności naszego futbolu klubowego dostęp do piłkarskiego raju jest teraz na wyciągnięcie ręki. Tylko czy będziemy na tyle mądrzy by ją wyciągnąć?
Ostatnio edytowane przez Raphael : 08.10.2008 o godz. 00:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Biznes piłkarski to nie jest biznes "po polskiemu", tutaj nie można liczyć na to, że rok w rok, to co wydane przynajmniej się zwróci lub będzie z małą stratą. Tutaj trzeba myśleć w ten sposób, że jeśli wyłożę 20 milionów euro na transfery w roku 2009, to zdominuję polską ligę, uda mi się parę razy wejść do LM i np. w 2012 wyjdę na prostą. Na Cyprze tak zrobiono dobrych parę lat temu i teraz mają drużynę w LM (która już zdobyła 4 punkty), nie mówiąc o niezłej postawie Apoelu i Omonii - kraj ogórków! Minimalny!! Co Wisła trzepała ich swego czasu z zamkniętymi oczami...
Ostatnio edytowane przez eye63 : 08.10.2008 o godz. 10:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Za chwilę mecz Lecha z Nancy. Liczę na zdobycie pkt. do rankingu, ale to się jeszcze okaże. Zobaczymy co dzisiaj pokażą poznańskie gwiazdki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ja juz mam przygotowany szalik Nancy tez licze na punkty i na poznanskie gwiazdki mam nadzieje ze dadza sobie strzelic z 5 bramek.... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
no i 1:0 dla Lecha
Ostatnio edytowane przez Cichy : 06.11.2008 o godz. 18:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Eeeh jak sie teraz podniecaja oprawą Lecha a jak my prezentowaliśmy God save the Queen to reklamy puszczali...
Wracając do wyniku.. liczę na 0-3 ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Farciarze... A żaby wożą ich jak chcą.
Hehehe 1:1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Yeeeeeeah
Lalalalala hey Nancy gool! Prosze cie, prosze cie...
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.11.2008 o godz. 18:31.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No i murzyni rozklepali obrone Amici.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
już nie wożą a Wy Panowie i Panie pomyślcie że lech gra dla polskiej pilki, trzeba życzyć im powodzenia bo punkty które zdobędą bądź nie mogą się przydać Wisle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie moge patrzec na to co Lech wyprawia w obronie. Panik poprostu.
Liczylem, ze po klopotach z Austria jednak cos poprawia. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nancy wjezdza w obrone Lecha jakby tam grali jacys chlopcy z lapanki i nie widzieli o co chodzi
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie kazdy to rozumie
niestety....Lech jest klubem tak promowanym z kazdej strony ze nawet naszym sie w glowach przewraca i nie wiedza kto przyjaciel jest a kto wrog... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ja tam nie wiem, jak to jest z tymi punktami, które by Lech ewentualnie zdobył, gdyby coś ugrał, w sumie wisi mi to.
Ale jak gra polska drużyna z w jakichś tam rozgrywkach to im kibicuję, szczególnie w meczu z francuzikami , , bo za nimi nie przepadam za całokształt. A że to Lech, zgoda Craxy, na ich stronach nieraz głupoty na nas piszą? To ma znaczenie w naszym grajdole. Na zewnątrz to mniej ważne (dla mnie). Są inne stronki innych klubów, gdzie plują na nas bardziej. Ci to jeszcze jakiś poziom trzymają.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 06.11.2008 o godz. 18:40.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Co to miało być... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
no nie co za głupi bramkarz ;/ Ale ten stilic ma farty w tych stalych fragmentach ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czy im sie kiedys ten fart wyczerpie? ;]
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ten bramkarz powinien kariere zakonczyc po tym meczu. jeszcze pol biedy jakby go lobnął, choc to i tak blad jak cholera, ale czemu tego :
1) nie wypiąstkował 2) nie przeniosl nad poprzeczką 3) zwyczajnie wczesniej nie wypuscil do przodu jeszcze sie patrzyl gdzie jest slupek wiec ja tego wogole nie rozumiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Chyba im się nie wyczerpie jednak...
Wożą się na farcie pyrusy. Ehh.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie kazdy tez rozumie nazwe tematu, ktora wyraznie mow, ze komentujemy wystepy polskich druzyn, a nie francuskich, ruskich czy innych, a co mecz to ktos tu zaczyna napinke jakim to jest wielkim fanem Nancy czy innej druzyny. Zalozcie sobie wlasny temat: "Rywale naszych wrogow w europejskich pucharach" i sie podniecajcie jak to polskie druzyny dostaja od wszystkich w dupe.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
niech przegrywja wszyscy, po coś jednak jest ranking Uefa klubów i kiedyś te punkty sie przydadzą
A za lechem nie jestem!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|