|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Od kiedy skreślamy kogoś, kogo jeszcze nie ma i nie pokazał się w żadnym meczu? Niech pokaże na co go stać, wtedy można będzie go oceniać.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niektorym sie w glowacgh przewraca.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Garguła do Widzewa czy Wisły?
Jak przyznał anonimowo jeden z pracowników łódzkiego klubu, Widzew złożył już Gargule wstępną ofertę i czeka na odpowiedź piłkarza. Nikt nie chce jednak zdradzić, jaka sumą klub zamierza przekonać rozgrywającego do gry w Łodzi. Wiadomo tylko, że musi to być bardzo wysoka kwota, bo obecnie Garguła inkasuje ponad 70 tys. zł miesięcznie, a do tego Widzew będzie musiał przebić nową ofertę GKS, Wisły Kraków czy Legii Warszawa. Onet.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Wiec odnosnie Niedzielana to odpuscmy sobie narazie osadzanie go. Niech dojdzie do pelnej sprawnosci i niech zlapie wreszcie odpowiednia forme a odplaci sie nam 15 bramkami w sezonie, zobaczycie . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeez znowu się zaczyna. Teraz będzie tabun kolejnych postów pajaców od "mój skład Wisły".
ET go home! ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale żeby nie było tak ponuro ,mam świadomość że Andrzej potrafił kiedyś bardzo szybko biegać (kiedyś). ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
kristos
w ostatnim meczu juz mogles zobaczyc ze Niedzielan nadal szybko biega.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Potrzebna jest jakaś "mańiana","wkręcenie" w murawę,uderzenie z woleja..... ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ale widac postep w grze, co to bylo kilka miechow temu
a co do transferow, kmiecik, dawidowski out, golos jak wyzdrowieje (w co trudno uwierzyc ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wisełka powinna zmienić politykę transferową. Niech pan Bednarz weźmie się do roboty.
niech podpisze kontrakt z Gargułą. Sprzeda Dawidowskiego, Kmiecika i Vargę |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
polityka transferowa bednarza czyli Wisły jest chyba najlepsza od kilku lat...oczywiście wiele osób patrzy przez pryzmat tego kogo kupili za grosze nasi przeciwnicy nie w tym jednak rzecz, wszystkich piłkarzy mieć nie można, jak na razie mamy SUPER obronę i dużo nie brakuje by mieć taką pomoc i atak... więc głowa do góry, darmowi piłkarze Bednarza to dobrzy grajkowie a w porównaniu do tych ściąganych poprzednio to super grajkowie... szkoda tylko Skorży, miał świetny początek w Wiśle, ale w tym sezonie się pogubił, mam przynajmniej taką nadzieję, że przegranie najważniejszych meczy (a było ich przynajmniej już 5) w jednym jeszcze niezakończonym sezonie jest wypadkiem przy pracy, a nie realnymi umiejętnościami naszego trenera... w każdym razie jak w zimę sprowadzimy znów takich grajków jak Diaz, Marcelo, Jirsak, Singlar... to o mistrza możemy być spokojni...
jeszcze raz powtórzę nie patrzcie zachłannie na rywali... Lewandowski, czemu nie ma go w Wisle? no nie ma i tyle, ale jest Diaz... porównajcie go sobie z Dudką... obaj grają w reprze, jeden wyrasta na gwiazdę i idzie w ślady ojca, drugiego pamiętamy z meczu z Niemcami na MŚ (przegrany) z meczu z Blackburn (przegrany 1-2)... i incydentu z alkocholem i samochodem... jeden przyszedł za friko drugi poszzedł za kasę, majsterszytk |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Fakt ja tez musze napisac cieple slowko o Bednarzu, choc moze sie to spotkac z agresja lub niezrozumieniem.
![]() Same transfery to tylko jakies 20% calej pracy ktora on musi wykonac. Do nas, kibicow, dochodzi tylko ten maly skrawek jego roboty. Ale zeby bylo ciekawiej to w mediach niewiele newsow jest prawdą. Tam sie nadal kreci duza kasa wiec jeden menago mowi co innego niz drugi. Jeden agent "sprzedaje" kogos do Lecha ale tak naprawde puszcza tylko plote zeby wydoic pareset tys. wiecej od Wisly (taki przyklad), etc etc. Znajac Bednarza tylko z tego gazetowego sci-fi i przejrzenia Skarbu Kibica naprawde trudno cokolwiek powiedziec. Ja sie zastanawiam i tutaj pokladam duze nadzieje w jego polityce placowej. Trudnosc z jaka sciaga ludzi do Wisly moze wynikac tez stad, ze nie chca juz robic kominow placowych. Nie chca sciagac dziadow na lawke za 234436467 milionow euro na miesiac. Trzeba zauwazyc ze nie pojawila sie w Wisle zadna pijawka ostatnimi czasy. A to nawet cenniejsze niz glosny transfer. Niech kazdy sobie odpowie na pytanie: co woli. Zeby klub trwal i przez dlugie lata byl w polskiej czolowce, probowal pucharow itd., czy moze szybki strzal: 1 sezon ogromne transfery, wielkie pensje, gigantyczne dlugi i albo zdobedziemy lige mistrzow albo nastepne derby beda z rezerwami Garbarni. Latwo jest rzucac nazwiskami i gadac glupoty jakby sie dyskutowalo o jakims Football Managerze. Nie sadze zeby wielu ludzi tutaj, nawet majac 10 milionow euro na start, potrafilo zrobic z tej kasy chocby drugoligowa druzyne. ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
omen69 masz rację ale nie w 100%.
Bednarz sprowadził Diaza, Jirsaka, Marcelo i Singlara i za to brava!!! Puścił Kokoszke, nie sprzedał zagranicznego szrotu vide Varga, Baretto, Cebanu a także polsskich grajków takich jak: Dawidowski, Kmiecik. A jak czytam że chce zatrudnić Lubojle, Żurawskiego, Frankowskiego czy Krzynówka to aż się płakać chce. Skorża dopomina się już od roku o wysokiego napastnika, rozgrywającego, bocznych pomocników. I co |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tu trzeba nap.....lać na kogo się tylko da ,zaczynając od Cupiała. ![]()
|
|
|
Member
Offline |
|
|
dla pana Cupiała szacunek że wydaje swoje pieniądze na utrzymanie Wisełki, i życze mu Cierpliwości w stosunku do trenera bo Skorża jest naprawdę dobry, a że nie ma wyników na arenie midzy narodowej to nie wina w/w panów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
"nie sprzedał zagranicznego szrotu vide Varga, Baretto, Cebanu a także polsskich grajków takich jak: Dawidowski, Kmiecik"
szrot nie szrot, ale to też ludzie a dokładnie pracownicy, mają kontrakty które w kilku przypadkach zostały podpisane jeszcze przed przyjściem Bednarza, nie wiem jak one wyglądają ale gdyby można było ich się "pozbyć" od tak to dawno ktoś by to zrobił... nie widzę w tym winy Bednarza, jak grajek ma dobrą kasę to po co ma iść grać gdzie indziej? poza tym Varga miał dobry sezon ale złapał kontuzję, gdyby nie to może byśmy go teraz wychwalali, jaki to fajny piłkarz... pomiędzy bednarz chce a bednarz sprowadził jest tak duża przepaść że nie widzę sensu o tym dyskutować, oceniam go za to co zrobił a nie co chce...może to 'nasza" gra a moze gra mediów, nie wiem, nie interesuje mnie to, jak kogos sprowadzi i sie gosciu sprawdzi to go pochwale jak nie to zganie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
omen69 napisał(a):
Baryl napisał(a):
![]() ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
omen69 szacun
a co do Vargi nie zgadzam się z Tobą. Ten piłkarz chciał zostać w Rumunii ale Wisła go przyblokowała. Po co |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Kokoszki nie można było zatrzymać, był zbyt "naburmuszony", a jak wiadomo, czym mniej rozumu tym więcej dumy. Cebanu sam sprowadził i sądzę, że na trzeciego lub nawet drugiego bramkarza się nadaje. Zawodników natomiast nie sprzedaję się "od tak". Oni nawet nie chcą rozwiązać swoich dobrze opłacanych kontraktów, bo po co im to? Czytałeś gdzieś wypowiedź Bednarza, Skorży czy Wilczka na temat podpisania kontraktu z Żurawskim lub Ljuboją? Frankowskiego natomiast właśnie chciał Skorża, natomiast Bednarz sie na to nie godził. Krzynówek za to mógłby być dla nas mimo wieku wzmocnieniem. Gdyby natomiast Żurawski grał teraz na poziomie Buguskiego, to trzeba z nim jak najszybciej podpisać kontrakt! Słyszałeś ile według Francuzów Rafał jest wart? 1,5 mln €. Garguła natomiast chyba niedługo do nas przyjdzie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wszystkiego wiedzieć nie mogę, Franka chciał Skorża ale nie dostał, Tomasz przydałby się rok temu a nie teraz. A z porównaniem Rafała i Żurawia chodziło mi o dość podobny styl gry
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niech ich "wzmacnia". ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Wielka szkoda!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Duzo prawdy, ale krewa mnie zalewa jak ktos pisze takie glupoty jak to ze pamietamy Dudke z meczu z Niemcami czy Blackburn.. Szacunku troche, dla mnie gdyby nie wszechstronnosc Dudki to nie w jednym meczu bysmy lezeli, rozegral wiele swietnych meczow, strzelil kilka waznych bramek.. Poki co Diazowi sporo brakuje do Dudki, choć faktycznie interes niezly byl, ale jeszcze troche wody w Wiśle uplynie zanim naprawde bedzie mozna wychwalac Diaza, narazie to poki co mi zapadl tylko mecz z Barca (choć to mocno weryfikacja) i podanie do Brozia ze Spurs, ale ma sporo glupich zagran i dalej problemy z ustawianiem sie.. Apropo Zurawia, oczywiscie ze za, jak juz ktos wspomnial Reiss w wieku 35 lat zdobyl korone z ok 15 bramkami, a Zuraw ma 3 lata mniej i jest nieporownywalnie lepszym zawodnikiem. Pozatym dlaczego mu nie pomoc odbudowac formy? A niech strzeli te 10 bramek w sezonie? I tak bedzie to wiecej niz Jaski, Boguski Wtorek i reszta w ostatnich latach oprocz Brozia. Odszedl z honorem wiec dla niego drzwi tu sa zawsze otwarte, a kontrakt? Motywacyjny, bazowe 100-150 tys plus 10 tys za kazda bramke (euro) |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Z Zurawiem wszystko ok, trudno, nie lubie go za ostatni sezon w Wisle ale moze faktycznie nie powiedzial ostatniego slowa, no i na polska lige o ile nie bedzie gwiazdorzyl (czy Warszawa, czy Belchatow, czy Pierdziszewo Dolne tu tez trzeba BIEGAC), to ogromne wzmocnienie. Jedyny warunek: niech sie "odbudowuje" za kase ktora podyktuje Wisla. Bo to nie sanatorium z drukarka pieniedzy w przybudowce. ;
![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście to jest moje zdanie.
Ostatnio edytowane przez kristos : 05.11.2008 o godz. 16:22.
![]()
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dla mnie scenariusz związany z przyjściem Żurawskiego jest prosty... Cupiał sprzeda Brożka, za marne 3mln (ojro) i gdy już bedziemy wielce załamani po odejsciu naszego najlepszego piłkarza, nagle, i nie spodziewanie z zagranicy przyleci "zbawienie" w postaci "Żurawia" i znów wszyscy będą uradowani, i całować będą p.Bednarza po łysej głowie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|