The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2008, 08:17. [12 kolejka] Wisła Kraków-ŁKS sobota 8.11.2008 godz. 16:00
KOlejny mecz z serii któe trzeba wygrać. Mam nadzieję, że znów zagramy 4-4-2. Stawiam 3:0
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 05.11.2008, 08:27
liczę na efektowną,ale i efektywną grę w wykonaniu naszej Wisełki.mam nadzieję ze zagramy systemem 4-4-2 tak jak z Ruchem.

moja wizja składu:
Pawełek - Piotr Brożek - Marcelo - Cleber - Singlar - Diaz - Jirsak - Sobolweski - Małecki - Paweł Brożek - Boguski.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.11.2008, 08:37
Jak miałem obawy przed meczem z Ruchem tak po tym co zobaczyłem w niedzielę o ŁKS jestem spokojny.

Proponowałbym taki skład.
Pawełek
Baszczyński(Singlar)-Marcelo(Głowacki)-Cleber-Brożek(Diaz)
Małecki-Sobolewski-Jirsak-Boguski
Brożek-Niedzielan

+ Spora siła rażenia
- Skład wybitnie ofensywny ale pozostaje słaba ławka, no i w pobliżu Odra gdzie również powinniśmy wygrać.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Od: 09.2008

Stary 05.11.2008, 12:16
Racja bardziej też się bałem spotkania z Ruchem. Natomiast mecz z ŁKS-em trzeba wygrać. Myślę, że przyjdzie nam to łatwo.
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
Tasior89
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 05.11.2008, 12:22
Pawełek-Baszczyński-Głowacki,Marcelo, Brożek-Łobodziński,Sobolewski,Diaz, Jirsak, Boguski-Brożek
W trakcie meczu wpuścić Singlara, Małeckiego i Zieńczuka
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2008, 12:41
ŁKS jadąc do Krakowa ,na pewno nie ominie Częstochowy .
Myślę jednak ,że mimo zastosowania przez nich osławionej obrony wyjadą z Krakowa z pokażnym bagażem - oczywiście bramkowym.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 05.11.2008, 15:53
Pamiętacie poprzedni mecz na Wiśle jak ŁKS który wtedy był słaby i nikt mu nie rokował żadnych szans z Wisłą zaskoczył... tak więc teraz apeluje o podejście z respektem do rywala. To że są na dnie to nic nie znaczy.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Od: 08.2008

Stary 05.11.2008, 16:35
ja bym proponował taki skład : Cebanu - Baszczyński-Głowacki,Marcelo, Brożek - Małecki-Sobolewski-Jirsak-Boguski
Brożek-Niedzielan
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2008, 16:36
Może zacznę tak:
szanujmy każdego rywala bo łatwo jest stracić punkty nawet z tym co na dole tabeli się znajduje...
ale skoro jest to przeciwnik "z dołka" to należy odprawić Go do domu bez punktów (a wymiar zwycięstwa nie ma tu najmniejszego znaczenia)...
skład na ten mecz na pewno nie będzie się różnił od tego z Ruchem...przynajmniej mnie się tak wydaje...
no może po odpoczynku zagra Baszczu i Głowa...
stawiam 3:0 dla naszej Gwiazdeczki...bo inny wynik będzie dla mnie pewnym rodzajem "sensacji"...
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.11.2008, 16:59
Mecz z gatunku "trzeba wygrać" za wszelką cenę. Myślę, że z pomocą naszego dobrego dopingu piłkarze sobie poradzą. Zagadką pozostaje skład Wisły i szacun dla tego kto trafnie wytypuje wyjściową jedenastkę. Podoba mi się, że trener Skorża się nie boi i miesza składem, bo to tylko motywuje zawodników do lepszej gry i pracy na treningach.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.11.2008, 19:38
A ja mam nadzieje, ze Paweł Brozek zacznie mecz na lawce. Powinnismy sobie bez niego poradzic, a odpoczynek to mu sie przyda, bo narazie wszystko gra. W razie czego wpuscic w 2. polowie.
Odpowiedz cytując
TYLKO___WISŁA
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.11.2008, 19:50
Tak jak wyżej...
Paweł powinien grzać ławę przez 1 połowę, i najwyżej wypuścić go na drugą połowę...
Nawet kosztem wyniku 1-0 a nie 5-0.
Musi odsapnąć i powinien to robić z takimi ŁKSami, może Skorża czyta forum to załapie ......
Fuss napisał(a):
Nie chce być w SKWK gdyż lubie czasem pomelanżować , lubie sie napić a takich ludzi w SKWK raczej nie chcą.
Fuss napisał(a):
Taki jestes kozak to pojdejdz do jakiegoś Sharka i zapytaj go co mial z polskiego intelektualisto internetowy.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.11.2008, 20:19
Chyba sobie żartujecie z posadzeniem Brozia na ławce On musi być w rytmie meczowym, musi grać, żeby formy nie zgubić.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 05.11.2008, 20:39
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Chyba sobie żartujecie z posadzeniem Brozia na ławce On musi być w rytmie meczowym, musi grać, żeby formy nie zgubić.
Dokładnie musi grać aby utrzymać formę. Chociaż czytając ostatnie wypowiedzi Skorży to atak w pierwszej połowie meczu może wyglądać tak: Boguski - Niedzielan.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Michalek8906
Member

Od: 11.2008

Stary 05.11.2008, 20:47
Skoro Skorża chce sprawdzić Stan posiadania to skład powinien wyglądać tak: Juszczyk-Singlar,Głowacki, Marcelo, Zienczuk-Małecki,Sobolewski, Cantoro, Baretto,Diaz-Brożek
a przy dobrym wyniku w 46 minucie wpuścić Dawidowskiego za Brożka, Mączyńskiego za Cantoro
o Niedzielana za Brożka
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.11.2008, 21:11
Ale ciekawy byłbym występu Dawidowskiego przy "pełnym składzie"

Cos ala:
Pawelek
Singlar Marcelo Cleber(Głowacki) Diaz
Małecki Sobol Jirsak Boguski
Brozek Dawidowski

Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.11.2008, 21:20
Mam nadzieje że Niedzielan nie usiądzie, a Łobo i Zieniu za długo nie pograją. Skorża jest super trenerem ale widzę że musi nauczyć się motywować zawodników, tak żeby grali na maxa cały mecz a nie 30 min.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.11.2008, 21:21
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez on ma forme od 1,5 roku i to niezaleznie czy gra czy nie.
Poza tym gorsze od zgubienia formy bedzie zgubienie zdrowia, a cienko bedziemy przedli jak go w tym roku juz nie zobaczymy na murawie ...
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.11.2008, 22:26
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ale ciekawy byłbym występu Dawidowskiego przy "pełnym składzie"

Cos ala:
Pawelek
Singlar Marcelo Cleber(Głowacki) Diaz
Małecki Sobol Jirsak Boguski
Brozek Dawidowski

wypluj te słowa, są granice żartu. A co do Skorży i jego żonglowania to powinien dobrac kogoś z Młodej Ekstraklasy np. Kwieka
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 06.11.2008, 11:22
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
liczę na efektowną,ale i efektywną grę w wykonaniu naszej Wisełki.mam nadzieję ze zagramy systemem 4-4-2 tak jak z Ruchem.

moja wizja składu:
Pawełek - Piotr Brożek - Marcelo - Cleber - Singlar - Diaz - Jirsak - Sobolweski - Małecki - Paweł Brożek - Boguski.

Ja również życzył bym sobie takiego składu. Jest to w chwili obecnej optymalne ustawienie. Jeszcze tylko niech Maciuś wpoi zawodnikom, że w drugiej połowie również można zagrać z tzw. "zębem" i coś strzelić, to będzie zarąbiście (uwaga dotyczy meczyku z Ruchem).
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2008, 12:21
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
wypluj te słowa, są granice żartu. A co do Skorży i jego żonglowania to powinien dobrac kogoś z Młodej Ekstraklasy np. Kwieka
Właśnie, jak prezentuje się ten chłopak w ME ?

Ale wracając do meritum :

Podobała mi się gra kombinacyjna w meczu z Ruchem. Liczę na zbliżony skład i równie ciekawą dla oka grę. Boguś chyba już swoje odcierpiał i i on zastąpi Wtorka. Powinno to jeszcze poprawić kreatywność naszego ataku.

Dobrze byłoby też dać szansę Baretto, chociaż jeśli o niego chodzi, to wydaje się u Skorży spalony. Nie chcę wyrokować, ale skoro nie miał kontuzji a murawy nawet nie powąchał, to za dobrze nie jest.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.11.2008 o godz. 12:25.
..
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 06.11.2008, 13:28
Ja sądze, że trzeba odrazu strzelić jedną, dwie bramki, potem będzie już z górki... Nie ma mowy o stracie punktów z ŁKS-em. Jeżeli chodzi o skład to może Małecki zagrałby od pierwszej minuty ?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.11.2008, 13:42
no ja mam wielka nadzieje ze Mały zagra, tak samo Jirsak, Diaz i Pi Brozek, a reszta mało wazna

Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Stary 06.11.2008, 17:06
tofik napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, jak prezentuje się ten chłopak w ME ?
Byłam na meczu ME Wisła - Legia, a wcześniej na ME Wisła-KSC i wg mojej opinii Dawid Kwiek prezentował się całkiem, całkiem. Szybki, potrafi przyjąć piłkę i celnie ją podać, stwarza zagrożenie pod bramką rywala. Często w środku pola ale potrafi też zejść na skrzydła, pociagnać grę do przodu i dobrze dośrodkować. Dobra kondycja - wytrzymuje cały mecz prowadzony w dość szybkim tempie. Oczywiście przydażają mu sie jeszcze kiksy i niedokładności, nie w każdym przypadku dobrze sie ustawi, czasem straci piłkę ale te błędy zdarzają się dość rzadko i na przestrzeni całego meczu znacznie wiecej jest plusów niż minusów (mówię o meczach ME które widziałam).
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2008, 17:39
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
- Skład wybitnie ofensywny ale pozostaje słaba ławka, no i w pobliżu Odra gdzie również powinniśmy wygrać.
Słaba ławka? Hmm to się dopiero okaże w sumie. Teraz Trener zapowiedział roszady w składzie zobaczymy jak tam grają Ci co przeważnie grzeją ławę. W meczu z Ruchem, szczególnie patrząc na wynik, braku Baszcza i Głowy nie było widać. Jak tylko będzie odpowiednia mobilizacja, a takowa będzie napewno, bo piłkarze wiedzą (chyba) bardzo dobrze o co grają,.. 3 punkty z ŁKS-em to podstawa. Inaczej sobie tego nie wyobrażam tymbardziej, że gramy na R22.
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
Ricon
Member

Od: 11.2003

Stary 07.11.2008, 17:27
powiedzcie mi co sie dzieje z Baretto Nie ma go ostatnio ani w składzie I drużyny ani w ME?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.11.2008, 17:34
3-0
szkoda, że kolejny mecz juz w środę bo inaczej mogłoby być z 5
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 07.11.2008, 18:56
Mam nadzieje ze zagraja Jirsak z Sobolewskim ,a Cantoro zasiadzie na lawie
4-1 dla Wisły
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.11.2008, 19:23
Też mam nadzieję, że będzie łatwe zwycięstwo, żeby się chłopaki zbytnio nie przemęczyli Potem przecież mecze co 3 dni. Ciekawe czy Skorża da odpocząć Broziowi, myślę, że przy (na tę chwilę) bogactwie w pomocy, możnaby wystawić w ataku Boguskiego, z (przy 4-4-2) Niedzielanem.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.11.2008, 20:04
Najważniejsze to nie zlekceważyc Łks-u, bo się skończy remisem lub co gorsza 1:0 po 1 przypadkowej akcji. Jednak liczę na dobre widowisko i sporo bramek. Może będę zbytnim optymistą po ostatniej skuteczności, ale czuje w kościach wynik 5:1

Proponowany skład:
Juszczyk / Singlar - Marcelo - Głowacki - Diaz / Piotr Brożek - Jirsak - Sobolweski - Małecki / Paweł Brożek - Boguski.

Ze 3-4 mecze niech Zieńczuk z Łobodzińskim posiedzą na ławie to może sie wezmą do trenowania
Juszczyka trzeba w meczu o punkty sprawdzic, bo z kim jak takim rywalem?
Cantoro? denerwujące stają się te jego częste kułeczka nawet jak przegrywamy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów