The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2008, 17:37
Cytat:
Z Gargula nikt chyba jednak w Belchatowie nie zamierza rozwiazac kontraktu. Takie przypadki jak z Kosowskim zdarzaja sie jednak bardzo zadko. Duzo czesciej kluby wola trzymac swoich pilkarzy do upadlego, pomimo ze oferuje sie im w miare uczciwe pieniadze. Tak bylo chocby z Paulista czy ze S.Peszko.
Mimo wszystko to były trochę inne sytuację, Paulista wyrażał wole pozostania, a losy jego kontraktu ważyły się dosyć długo. Wisła P liczyła, że Peszko pomoże im w awansie do Ekstraklasy także ta sytuacja też była inna.
GKS moim zdaniem nie wskoczy na czołowe lokaty w tym sezonie także Garguła im do szczęścia za bardzo potrzebny nie jest.
Zapomniałbym dodać że w pewnym sensie mamy tam swojego człowieka Pawła Jansa .
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.11.2008 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.11.2008, 17:58
Kto jak kto ale wy (my) nie wierzycie w Zurawia? Wstyd. Już pomijając czy ta plotka ma coś z prawdą to nie porównujmy ligi szkockiej i greckiej do polskiej. Porównajmy iloćć zespołów w LM i Uefa. Żuraw jest zawodnikiem specyficznym i Wiśle się odnajdzie.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.11.2008, 18:04
eye63 napisał(a):
Ty raczej jesteś antyfanem Andrzeja i z tym musimy żyć. Fanem to ja jestem Wisły, zapewne tak jak i Ty
Zeby bylo jasne. Przede wszystkim uwazam ze jest dla nas za slaby. Nie strzela goli i marnuje niezliczona ilosc sytuacji. Ale jesli mam byc szczery, to jako za czlowiekiem, tez za nim nie przepadam. Zawsze zle odbieralem jego dezercje z Groclinu, co w duzej mierze przypomina mi zachowanie Franka.
Tam tez wszyscy od trenera, przez kolegow z zespolu, az po prezesa prosili go zeby nie odchodzil w momencie kiedy swietnie radzacy sobie w pucharach Grodzisk, szykowal sie wlasnie do starcia z kolejnym renomowanym przeciwnikiem, ale mimo to Andrzej wolal polasic sie na pierwsza lepsza oferte z bylejakiego klubu, gdy tylko zaswiecono mu wieksza suma pieniedzy. Podkreslam, ze calosc nie ma jednak zadnego wplywu na ocene jego pilkarskiej przydatnosci, ktora wypada znacznie gorzej.

eye63 napisał(a):
Tak, a później grał jak z nut i przyćmiewał Brożka u nas? Pogonili go, bo miał casus Dawidowskiego, wieczne kontuzje - jak już był w formie to nie narzekali, jednak później stracili cierpliwość -ot, tak jak choćby Ty, a nie ja. Bo ja uważam, że przy regularnej grze, może wrócić do formy, którą prezentował przy przyjściu do Wisły.
Pogonili go, bo poza jednym udanym sezonem (na cztery) on tam praktycznie nie strzelal bramek. Sprawdz sobie jego statystyki. W polskiej lidze tez mial w zasadzie tylko jeden udany sezon, po ktorym natychmiast zwial zagranice. Dlatego twierdze, ze nawet nie ma go co porownywac z Zurawskim. I nie pisz prosze o kontuzjach, bo Niedzielan w kazdym sezonie w Holandii gral ponad 20-cia spotkan. A coz takiego prezentowal po przyjsciu do Wisly ? Jak dla mnie pobiegal sobie troche jak zawsze i media po trzech spotkaniach zdazyly zrobic z niego herosa jak to zwykle bywa zreszta. Ze strzelil gola Koronie ? Skandalem byloby nie wpakowac pilki do siatki z 5 metrow, po tym jak obronca wyklada ci futbolowke na czysta pozycje. Do tego pobiegal troche w meczu z Zaglebiem i w wyniku przypadku pilka odbila mu sie od czola, dzieki czemu zaliczyl asyste przy bramce Brozka. Mnie te wyczyny nie rzucly na kolana, bo nawet Dudu osiagnal ciupke wiecej.

Do dyskusji o Niedzielanie proponuje wrocic dopiero, gdy strzeli wreszcie kilka bramek, bo jak na razie, to o przelamaniu opowiadasz mi tutaj juz od jakiegos czasu, ale jak dotad nic takiego jeszcze nie mialo miejsca.
Tak jak napisales, zostalo jeszcze pare kolejek i jest szansa zeby Niedzielan sprobowal przekonac takich - nie wiedziec czemu - zniecierpliwionych kibicow jak ja.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.11.2008 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.11.2008, 18:13
Jak Zurawski to i Frankowski ... pierwszy bedzie partnerem, drugi dżokerem.

dla niekumatych - ironia.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.11.2008, 18:27
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Zeby bylo jasne. Przede wszystkim uwazam ze jest dla nas za slaby.
I tu jest problem.Pilkarze sa od dobrej gry a nie od lubienia czy nie.'Idoli' to ja szukam poza boiskiem
Sam musze sie przyznac ze troche podjaralem sie przyjsciem Niedzielana, a kumpel powtarzal mi ze to drewno, tylko szybkie - nie dalem sie przekonac i mam za swoje.

Gdzie pewnie stac go na lepsza gre, tyle ze musi jak najszybciej strzelic jedna czy 2 bramki bo inaczej to bedzie kaplica po calosci.

A co do Zurawia to oczywiscie jestem na tak - na pl lige to atak Brozek - Zuraw pewnie niszczylby w prawie kazdym meczu , oczywiscie jesli Zuraw bylby zdrowy.
Zeby sie to tylko nie okazalo ze docelowo to jest Zuraw za Brozka a nie Zuraw i Brozek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.11.2008, 18:47
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zeby sie to tylko nie okazalo ze docelowo to jest Zuraw za Brozka a nie Zuraw i Brozek.

I tu jest wlasnie pies pogrzebany.

Sa dwie wersje,pierwsza;

W tych wszytkich wstepnych "zainteresowaniach" jakimis napastnikami bardziej szukamy pod kątem ZAMIAST Pawła-jak DLA Pawła.
Czyli ze juz teraz szukamy taniego nastepce Brozka,jesli ten odejdzie w zimie.

i
Druga;

Szukamy kogos dla Pawła bo drugi napastnik dla niego na gwałt jest potrzebny....np taki ,Zuraw mimo wszystko jakas klase pilkarska reprezentuje,choc fakt ze nie przebil sie w cienutkiej Larissie tez o czyms swiadczy.

Chcialbym wierzyc w tą drugą,choc cos mi swita ze realnie to chyba ta pierwsza,ale krakać absolutnie nie chce.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.11.2008, 18:49
Sprawa Żurawskiego wraca po raz kolejny i tym razem wg. mnie jest to transfer realny.

Maciek miał dobrą rundę wiosenną w Larisie, strzelił w 11 meczach 6 goli. A teraz zagrał w 6 z 8 meczy Larisy, dorobek zerowy. Najwyraźniej ma problemy, a i średniak greckiej ekstraklasy nie płaci jakiś kosmicznych pieniędzy. Więc Żuraw z przyjemnością wróciłby do Polski. W Lechu ze względu na osobę Smudy raczej nie ma szans na grę, ale w Wiśle - jak najbardziej.

Co więcej, chyba jest on do wyjęcia z Grecji albo za darmo, albo za niewielkie pieniądze.

Porównywanie sytuacji Żurawskiego - najlepszego zawodnika Wisły ery Tele-foniki - z Dawidowskim czy Niedzielanem to nietakt. Żuraw miał kilka świetnych sezonów w polskiej lidze i 160 goli dla Wisły strzelił. To nie przypadek. Techniki, świetnego strzału i inteligencji boiskowej się nie zapomina.

Moim zdaniem nasza liga jest tak słaba, że nawet podstarzały Żuraw w średniej formie minimum z 10 goli w lidze spokojnie ustrzeli.

Oczywiście należy mu zaproponować kontrakt motywacyjny i tylko pod takim warunkiem może do nas przyjść.

Jak słyszę o kolejnych Ljubojach, Kluivertach, Tristanach i Kallonach, to dochodzę do wniosku że lepszego kandydata do napadu Wisły od Maćka Żurawskiego po prostu nie znajdziemy.

PS. acha - Żuraw jest przewidziany jako zastępca Pawła Brożka, nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.11.2008, 18:50
A co do Zurawia to oczywiscie jestem na tak - na pl lige to atak Brozek - Zuraw pewnie niszczylby w prawie kazdym meczu , oczywiscie jesli Zuraw bylby zdrowy.
Dokładnie! Jak lubię Maćka,to zamienianie go na Pawła raczej nie ma większego sensu.Jak ma przyjść,to pod warunkiem,że grają razem,do tego 2 super pomocników i ofensywa marzeń
Jemu się kończy kontrakt czy to miałoby być wypożyczenie? Bo wtedy mogłoby być tak jak z "kochanym" Radosławem "włoskie wino i giełda" M. okres próbny (pół roku to było?)
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 04.11.2008 o godz. 18:55.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.11.2008, 18:56
Żurawski? Po co płacić mu kupe klasy? on nie jest zawodnikiem rozwojowym!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 04.11.2008, 18:59
Mamy już w Wiśle kilku drogich w utrzymaniu rezerwowych ( Niedzielan, Dawidowski)
Szkoda też płacić Cebanu Vardze Baretto Singlarowi
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.11.2008, 19:14
unpredictable_wislaczka - porownywanie Żurawskiego do Radosława'Nie tak sie umawiallismy' to 'lekkie' przegiecie. Ten pierwszy strzelil multum goli w polskiej lidzie, w Celtiku 20+,w Grecji tez kilka, a Matusiak 9 w calej karierze.

Tasio - idz na spacer.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 04.11.2008, 19:24
Ja jestem na tak jeśli chodzi o Maćka Żurawskiego. Gdzie miał by się odnaleźć jak nie w Wiśle Kraków. No i oczywiście jeżeli to nie jest kolejna bajka dziennikarska.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 04.11.2008, 19:38
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
unpredictable_wislaczka - porownywanie Żurawskiego do Radosława'Nie tak sie umawiallismy' to 'lekkie' przegiecie. Ten pierwszy strzelil multum goli w polskiej lidzie, w Celtiku 20+,w Grecji tez kilka, a Matusiak 9 w calej karierze.
Nigdy w życiu nie porównywałabym ich co do gry (szczególnie,że do Maćka mam wielki sentyment i zawsze będzie dla mnie świetnym zawodnikiem,a Matusiak zakończył dla mnie swoją karierę,gdy strzelił 2 gole Wisełce w pamiętnym listopadowym meczu...) Chodziło mi o porównanie kontraktów. Zdaje się,że większość nie wierzy w odbudowanie formy Żurawskiego w Wiśle. Dlatego napisałam,że gdyby było to wypożyczenie,to mogliby mu dać ten okres próbny,wtedy udowodniłby lub też nie swoją przydatność dla klubu. Tylko o takie porównanie mi chodziło,bo Radziu to nie nadaje się nawet do wiązania butów Żurawiowi
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.11.2008, 20:49
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Zuraw by sie przydal, bo obecnie nie mamy takich graczy w ataku, doswiadczonych co moge wejsc na koncowke i walnac brame (nie licze Niedzielana, bo kto go tam wie)
No to jeszcze bierzmy Franka - w grudniu wraca do Polski, za darmo, kontrakt też wysoki sobie zażyczy i też gwarancja bramkostrzelności i odbudowania się w Wiśle około 5% szans (na podstawie ostatnich dokonań, (jak go lubię i Żurawia też)).
Myślę, że ostatnio już ryzykowaliśmy wystarczająco (Niedzielan,Matusiak, Dawidowski itp) i może wystarczy. Za kasę z kontraktów tylko tych dwóch panów kupilibyśmy jednego solidnego napadziorka.
Co tanie to drogie.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.11.2008, 20:50
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie miał by się odnaleźć jak nie w Wiśle Kraków..
W swoim macierzystym miescie Poznań ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.11.2008, 20:54
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Co tanie to drogie.
Chyba co drogie to nie dla nas
Zuraw to najlepszy napastnik jakiego na Wisle moje oczy widzialy a troche widzialy.
Jak brac jakiegos 'starucha' , to tylko jego.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.11.2008, 20:54
grosz napisał(a):Wyświetl post
....................

Ja nie widze przeszkód aby scigac graczy po 30, też pograją dwa-trzy(jak Ci młodzi, zdolni) a jak pokazuje Cleber w Wiśle, czy Reiss w Lechu nawet dłużej. Wtedy mamy kompletnego gracza który jest doświadczony, i ograny, a przede wszystkim nie bedzie myslał o odejściu, bo kto go kupi w takim wieku..
Masz rację z tymi starszymi piłkarzami, tylko może ściągać takich co coś sensownego grają, jakąś bramkę strzelą raz na czas, a nie zastygłych w pozycji siedzącej okupantów ławki rezerwowych.

Chyba co drogie to nie dla nas
Zuraw to najlepszy napastnik jakiego na Wisle moje oczy widzialy a troche widzialy.
Jak brac jakiegos 'starucha' , to tylko jego.
To był najlepszy napastnik. I to "był" należy wziąć pod uwagę.
Jak brać starucha to takiego, który coś strzela a nie tylko pamięta że strzelał.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 04.11.2008 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
Tasior89
Junior Member

Stary 04.11.2008, 21:14
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
No to jeszcze bierzmy Franka - w grudniu wraca do Polski, za darmo, kontrakt też wysoki sobie zażyczy i też gwarancja bramkostrzelności i odbudowania się w Wiśle około 5% szans (na podstawie ostatnich dokonań, (jak go lubię i Żurawia też)).
Myślę, że ostatnio już ryzykowaliśmy wystarczająco (Niedzielan,Matusiak, Dawidowski itp) i może wystarczy. Za kasę z kontraktów tylko tych dwóch panów kupilibyśmy jednego solidnego napadziorka.
Co tanie to drogie.
Zgadzam się w 100%!!!

Tylko skąd wziąć solidnego napadziora (najlepiej wysokiego) za rozsądną kwotę
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.11.2008, 21:27
to ja sie pytam: Czy Żurawski podppisał juz z nami kontrakt?

bo tak sie za przeproszeniem sracie ( co niektorzy oczzywiscie ) ze mało klawiatury nie rozdupcycie...
przyjdzie to sie bedziemy martwic jego skutecznoscia nie przyjdzie to nie.

a ja pamietam jak podobna sytuacja panowała na tym forum przed przysciem z wypozyczeń kosy... a jak sie skończylo? bardzo dobra gra.. a tez grzał ławe praktycznie przez 3 lata
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.11.2008, 21:51
dla fanów sf i wirtualnych gazetowych transferów - vide Żurawski, Lujuboja czy Gancarczyk

niedawno wg. gazet Wisła chciała Nikolę Kalincica. Wysoki, napastnik. W dodatku młody.
Wszystko się zgadza poza ceną
za sportowymi faktami:

Chorwat trafi do Valencii?

Nie ucicha sprawa ewentualnej przeprowadzki Nikoli Kalinica z Hajduka Split. Piłkarzem interesuje się od jakiegoś czasu Valencia, ale do gry wkroczyły także inne drużyny. Sam 20-latek podobno chciałby przywdziewać barwy Nietoperzy.

Hiszpanie zaoferowali już Chorwatom ofertę w wysokości 7,5 mln euro, jednak w grę ma wchodzić jedynie kwota 10 mln, dlatego duże szanse na transfer daje się także włoskim Napoli i Palermo.

Napastnikowi kończy się kontrakt z Hajdukiem w lecie 2010 roku.

no
to jasność chyba już jest
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2008, 22:16
Pitu, pitu. Ktoś w klubie szepnie na ucho jakąś bzdurę, a pismak już leci z ciepłym i kłapie farmazony. Nawet nie sensu się tym emocjonować.
Wilczek się powinien skoncentrować na pozyskaniu sponsora na koszuli, bo bez tego nie będzie żadnych transferów. Kurek z kasą ewidentnie zakręcony, więc nie ma co liczyć na transfery gotówkowe. Jak ten Romeo będzie za darmo to brać, bo gorszy od Cantoro raczej nie jest. Do tego jeszcze ze dwóch takich i nie będzie źle. Bednarz do dzieła!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.11.2008, 22:27
tak powinno być w kazdym klubie który chce coś osiagnąc w Europie. Ale nie u nas! powiedz szczerze co nam po młodym graczu skoro jesli sie tylko sprawdzi odrazu jest sprzedawany, a kasa trafia do Cupiała.

Wiek piłkarzy ma znaczenie w Bogatych klubach, gdzie kupuje sie piłkarzy po to by stworzyć zgrany team na lata, a nie tak jak u nas że ledwie któryś błyśnie i już sprzedawany, żeby jeszcze ta kasa była reinwestowana na kolejne transfery w celu podniesienia poziomu druzyny, ale wszyscy wiemy że tak nie jest.

Ja nie widze przeszkód aby scigac graczy po 30, też pograją dwa-trzy(jak Ci młodzi, zdolni) a jak pokazuje Cleber w Wiśle, czy Reiss w Lechu nawet dłużej. Wtedy mamy kompletnego gracza który jest doświadczony, i ograny, a przede wszystkim nie bedzie myslał o odejściu, bo kto go kupi w takim wieku..
Można na to spojrzec tak, ze Dudka i inni zostali sprzedani dzieki czemu budzet wynosi 35mln (nie wiem czy tyle), a nie np. 30. No i nie zawsze tak całkiem od razu bo Brożka mogłoby tu spokojnie nie być juz od roku czy 1,5. Dudka mógl wyjechać rok wcześniej, Piotrka B. mogło też już nie być (Wolfsburg). Tak
Poza tym od czasu do czasu Wisła wydaje parę groszy (Diaz) lub więcej niż parę (Jirsak, Łobo) nie tylko na kontrakty. Więc można by rzec - jakaś niewielka reinwestycja jednak jest.
Wiek moim zdaniem wszędzie ma znaczenie chocby ze względu na to, że mniejsze jest prawdopodobienstwo ugrania jakiegos wyniku zużytymi gośćmi po 30 niż takimi 23-27. Statystycznie to gość po 30 o wiele wiecej przebiegł, mial kontuzji, dostał kopów i łokci itd. Bardziej zużyty, a wiec łatwiej o kolejne kontuzje, słabsza i malejąca motoryka i regeneracja. 3 takich graczy w "16" może być - więcej to już problem.
Moim zdaniem Żuraw jest własnie mocno "zużyty" fizycznie i psychicznie i On już nawet w Mołdawii czy na Malcie furory nie zrobi, ale jak napisałem wczesniej - Skorża wie 100 razy lepiej ode mnie... Poza tym może zagranicą już nie, ale... właśnie u siebie w domu (w Polsce) jeszcze coś zagra.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2008, 22:59
Jestem wielkim fanem Zurawskiego i zawsze go bronilem ale jestem stanowczo na NIE.
Poprostu nie ma sensu zeby rozmienial na drobne tego co osiagnal w Wisle, a jego problem obecny polega na tym, ze sie zdrowo opierdala na boisku i nie ma z niego zadnego pozytku. Niewiem dlaczego tak jest ale takie sprawia wrazenie jakby pilka go juz nie cieszyla.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2008, 09:16
Krzynówek którym niedawno podobno interesowała sie Biała Gwiazda rozważa powrót do Polski i gre w Górniku Zabrze.
Według "Przeglądu Sportowego" Krzynówek, który zarabia w Wolfsburgu ok. 1,2 mln euro brutto rocznie, mógłby się zgodzić na znaczną obniżkę zarobków, jeśli jego kontrakt byłby długoterminowy

Także Żuraw tęskni za Wisełką
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.11.2008 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.11.2008, 09:56
Tak gadacie, a są przypadki gdzie komuś się nie udało na zachodzie i gra do dziś na dobrym poziomie. Jest taki napastnik w Amice, który grał w bundeslidze. Za dużo tam nie osiągnął a po powrocie do Polski nawet my go chcieliśmy sciągnąć. Watpie żeby Żuraw zapomniał jak się strzela bramki. U nas był gwiazdą, grali wszyscy na niego, w Celticu czy teraz w Larissie tego nie ma. Ja akórat wierze, że jeden, dwa sezony spokojnie u nas mógłby pograć. Kosa wrócił i co? Nie nadawał się? Moim zdaniem grał lepiej niż przed wyjazdem.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
zlotowa92gdansk
Member

Od: 05.2008

Stary 05.11.2008, 10:32
A motywacji do ponownej gry w Wiśle, w polskiej lidze nie zabraknie?

- Proszę mi wierzyć, że gdybym wrócił, to na pewno nie zabrakłoby mi motywacji. Strzeliłem dla "Białej Gwiazdy" 160 bramek we wszystkich rozgrywkach. Do dwóch setek trochę jeszcze brakuje, ale to mógłby być cel, który nakręcałby mnie do jak najlepszej gry. Fajnie byłoby znów zagrać dla Wisły.

WislaPortal/Przegląd sportowy

ŻURAW WRACAJ!

Wyobrazacie sobie to .. Mecz Powrót ZURAWSKIEGO do Wisły. Cały stadion Skanduje ŻURAW ŻURAW WŁADCA MURAW
Powód: as
Ostatnio edytowane przez zlotowa92gdansk : 05.11.2008 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2008, 11:11
Nie mam nic przeciwko Żurawiowi ,ale nie chciałbym by facet zarabiający ponad 300 tys € rocznie spacerował po boisku i strzelił 5 bramek w sezonie.
Oczywiście jest to sprawa trenera ,tylko przypominam ,że Skorża był też wielkim fanem w sprawie sprowadzenia Niedzielana. Jaki pożytek jest z Niedzielana ,możemy osądzić sami.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.11.2008, 11:27
bo mysle że taki Bogucki sporo mógłby podpatrzeć od Maćka.
Bogucki, tak jak słusznie zauważył kiedyś Kowalczyk, strzelał do generała Papały a nie bramki dla Wisły.

Można by chyba wymagać znajomości nazwisk podstawowych zawodników Wisły? Może nie od Szpakowskiego ale od kibiców !!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.11.2008, 11:34
kristos napisał(a):Wyświetl post
Nie mam nic przeciwko Żurawiowi ,ale nie chciałbym by facet zarabiający ponad 300 tys € rocznie spacerował po boisku i strzelił 5 bramek w sezonie.
Oczywiście jest to sprawa trenera ,tylko przypominam ,że Skorża był też wielkim fanem w sprawie sprowadzenia Niedzielana. Jaki pożytek jest z Niedzielana ,możemy osądzić sami.
Mogę się zgodzić, ale też tylko po części. Niedzielan przed kontuzją a po to dwaj inni gracze. Jednak myśle że wystarczy aż się przełamie w jednym meczu i pójdzie. Co do zarobków Żurawia, chce zarabiać dużo, niech pokaże że nie stracił skuteczności i nadal potrafi grać. Na początek jakiś kontrakt na średnich warunkach finansowych z możliwością przedłużenia i mieć w tym względzie pierwszeństwo. Jak naprawde zależy my na grze z biała gwiazdą na piersi, a nie na kasie to niech to pokaże a nie tylko mówi o tym w wywiadach.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.11.2008, 11:44
Zuraw to Zuraw :-]
Na pewno na szanse zasluguje, chociazby poprzez wzglad na to co dla nas zrobil. Dlatego nie skreslajmy go od razu. Jezeli klub podejmie decyzje o jego zatrudnieniu, to ja na pewno dam mu duzy kredyt zaufania.
Lata swoje ma, ale tez bez przesady. Z 2-3 lata spoko jeszcze moze pograc.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów