|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nawet bym sie nie zastanawiał i brałbym Żurawskiego w ciemno. Wszystkie nasze "gwiazdy" w ataku mogłyby się od niego wile nauczyć - Paweł B. również.
Gancarczyka należy sobie odpuścić,wydaje się za słaby na Wisłę. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Klub potrafi sam się utrzymać, ale wygenerować środki na odpowiednie transfery już niestety nie. Pieniądze z transferów wracają do Cupiała na spłatę długu i nie możemy iść do przodu. I to jest największy problem. Bo bardzo irytuje taka sytuacja, gdy klub stoi w miejscu, a mógł wyraźnie się rozwinąć. Można było wykorzystać mocną złotówkę i wzmocnić się na tyle, by przejść TT. Wszystko wskazuje na to, że nie taki jest cel właściciela, który woli powoli i regularnie odzyskiwać możliwie najwięcej zainwestowanych pieniędzy. I trzeba przyznać, że w Polsce to chyba jako jedyny na piłce zarabia
![]() Po przyjściu Skorży i Bednarza sytuacja kadrowa uległa poprawie. I osobiście cieszy mnie, że nie ma już nie przemyślanych transferów/ Z tzw. "łapanki", które są potrzebą chwili. Ale chyba każdy zdaje sobie sprawę, że ci dwaj to nie są cudotwórcy. A z własnej kieszenie również nie wyłożą. Pozostaje czekać na lepsze czasy i nie rwać szat z powodu nieudanych okienek transferowych. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
lepszy 32 letni Żuraw niż kolejny za free ktoś pokroju Paulisty.Co do Gancarczyka to obawiam sie że jest to tylko pobożne życzenie tak jak niestety większośc wymieniqanych tu zawodników w kontekście przyjścia na R22
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.11.2008 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ta... ja tam wole Pauliste. Asystował, strzelał. A Zuraw ? zero... i stary i cos trzeba placic i nic perspektyw.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
masz racje ale nie oszukujmy sie za darmo to 21 letniego wirtuoza piłki sie nie znajdzie który walnie 20 goli w sezonie .Co najwyżej solidnych obrońców jak Cleber,Singlar czy Diaz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
zero... Dobre. Paulista to był rzeczywiście geniusz przy Żurawskim.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Juz jednego Niedzielana mamy, wystarczy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zuraw by sie przydal, bo obecnie nie mamy takich graczy w ataku, doswiadczonych co moge wejsc na koncowke i walnac brame (nie licze Niedzielana, bo kto go tam wie)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A co moze nie ? Przeciez nie porownuje Zurawia z jego najlepszych lat, tylko teraz, kiedy od 2 lat strzela 5 bramek na rok mimo ze gra zawsze 90 minut ;/ z czego połowa to karne, albo i wiecej ;/ z transfermarktu:
Zeszly sezon, 40 spotkan, 8 goli, 4 karne.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 04.11.2008 o godz. 14:46.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Hmm nie wiem.. Jak co roku jesteśmy męczeni takimi nie wiadomo skąd wziętymi informacjamii o transferach.Już lepiej nie gdybać bo już nie raz było,że jakiś zawodnik niby już nawet dogadany był a nic z tego nie wyszło.Czy ja wiem czy ten kryzys odbije się na Wiśle? Mi się wydaje ,że nie ,bardziej to chyba zależy od samego Cupiała,on miałby z czego wydać i zobaczymy czy bedzie miał ochotę tym razem(mnie się wydaję jednak ,że na razie do czasu powrotu na Reymonta ,nie będą to jakieś duże inwestycje w drużyne ),
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Żuawski jeśli tylko solidnie przepracowałby ze Skorżą okres przygotowawczy to jest gwarancja minimum 10 goli w tej naszej śmiesznej lidze nawet w takim wieku. Także jak przyjdzie bede bardzo zadowolony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dla mnie to info o Zurawskim wyglada na dosyc pewne. Klub juz z nim rozmawial i Skorza mocno obstaje za takim rozwiazaniem. Wiadomo - kto jak kto, ale Zuraw na pewno "ma nazwisko", a to dla naszego trenera jest bodaj najwazniejsze
Porownujac Zurawskiego do Niedzielana, moge powiedziec tylko tyle, ze Maciej byl znacznie lepszym pilkarzem, o czym wymownie swiadczy skutecznosc obu panow. Powstaje pytanie, co sie z nim porobilo z biegiem czasu ? Nie wiem co sie z nim dzialo w Grecji, ale z tego co pamietam, on tam mial byc gwiazda, a wyglada na to, ze skonczyl jeszcze gorzej niz w Celticu. Nasza liga moze nie jest specjalnie wymagajaca, ale podobnie jest liga z grecka i szkocka, a jak wiemy Zuraw ostatnio nie dawal sobie tam rady. Oczywiscie zawsze mozna powolac sie na przyklad Ulfa Kirstena ktory w wieku 35 lat siegal po tytul krola strzelcow. Trzeba jednak pamietac, ze po przekroczeniu pewnego wieku, nie kazdy idzie w slady tego swietnego snajpera z Bundesligi ![]() Dlatego mam nadzieje, ze jesli juz w klubie podejma decyzje o zatrudnieniu Zurawia, to nie podpisza go na dluzej niz na rok czasu. Trzeba wyciagnac wnioski po przykrych doswiadczeniach z Niedzielanem czy Kryszalowiczem. Zuraw powinien to zrozumiec. Czasy kiedy byl gwiazda juz minely, a on sam stal sie kims niechcianym w obu swoich zagranicznych klubach. Gdyby z kolei potwierdzil swoja przydatnosc w Wisle, w kazdej chwili moznaby przedluzyc z nim kontrakt o kolejny rok. Poza tym trzeba zapytac Brozka co o tym sadzi, bo to on teraz jest szefem naszego napadu ![]() Przykladowo po ostatnim meczu, mowil do dziennikarki C+ ze wspolpraca z Niedzielanem nie najlepiej mu lezy i z utesknieniem czeka na powrot Boguskiego A cala sprawa z powrotem Zurawskiego moglaby byc o tyle fajna, ze jakby odzyskal skutecznosc, to milo byloby patrzyc jak poprawia swoj piekny dorobek ponad stu bramek strzelonych w lidze dla Wisly i zbliza sie w klasyfikacji do K.Kmiecika. Takie rzeczy mimo wszystko nie odbywaja sie corocznie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://wislasoccer.com/news_item_10055.htm
wracajac do Gancarczyka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Gdzie w tym wszystkim Żurawski? A no najlepiej jakby nie przychodził, bo to napastnik podobny do Brożka, zatem albo posadzi nazwiskiem na ławie Niedzielana, Boguskiego, Małeckiego - albo jest szykowany w miejsce Brożka. Oczywiście znając realia i brak szans na klasowego napastnika, Żuraw będzie cennym nabytkiem, ale wolałbym, żeby był jako Joker. Jeśli przyjdzie "za" Brożka - to wszyscy wiemy jaki z tego rachunek dla Wisły. Najlepiej podpisać na pół roku, góra rok, z opcją przedłużenia - pytanie czy legenda się zgodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
"Poza tym trzeba zapytac Brozka co o tym sadzi, bo to on teraz jest szefem naszego napadu
"Może zrobić ankietę wśród graczy? Może porządkowy stadionu niech się wypowie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeżeli Maćkowi nie idzie w przeciętnej Larisie ,to obawiam się że raczej i tu nie będzie z niego pożytku.
Oczywiście mogę się mylić ,ale nie oszukujmy się jakieś nagłe "olśnienia" rzadko się zdarzają. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
eye 63,
Z ust Brozka wyraznie padlo zdanie, w ktorym stwierdzil ze bardziej ceni sobie wspolprace z Boguskim. Jesli chodzi o Niedzielana, to nie jest to napastnik, a szybkobiegacz. Ze strzelaniem goli ten pan ma niewiele wspolnego i to sie raczej nie zmieni. Jedyne na co go stac, to jak slusznie napisales, absorbowanie obroncow i niech przynajmniej to robi, dopoki nie zajda ewentualne zmiany w formacji ataku. Wizja, w ktorej Zuraw luzuje Andrzeja, nie jest przeze mnie odbierana z zalem, w przeciwienstwie do ciebie. Sam Zuraw, a raczej to co sie z niego ostalo, pozostaje zagadka, niemniej tworzenie historyjek, gdzie Brozek strzela gole przy ogromnej zasludze Niedzielana, ma sie nijak do rzeczywistosci. Przypominam, ze Pawel zostal krolem strzelcow, w momencie kiedy Andrzej Niedzielan byl "out of service", wiec jak widac szybkobiegacz (nie mylic z napastnikiem) nie jest mu do szczescia potrzebny. Napastnicy w pierwszej kolejnosci sa od tego, zeby strzelac bramki i dlatego dla Zurawskiego spokojnie znalazloby sie miejsce, pod warunkiem ze jest w stanie wrocic do zadowalajacej formy. Wyobraz sobie sytuacje, w ktorej Brozek lapie dlugoterminowa kontuzje. Kto wtedy bedzie strzelal dla Wisly gole ? Wowczas wlasnie taki Zurawski moglby sie przydac i posadzic miejmy nadzieje nie tylko "nazwiskiem" Andrzeja, ktory to z kolei wcale nie jedzie na nazwisku sprzed lat i wcale nie posadzil nazwiskiem chocby takiego Dudu na lawie. To mial byc taki malo istotny przypisek/zarcik - jesli sie nie zorientowales, ale jezeli bardzo chcesz, to popytaj o zdanie wsrod porzadkowych, nie widze problemu
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.11.2008 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Niedzielana i Żurawskiego - gdyby obaj mieli po 29 lat, to Żurawskiego brałbym w ciemno, ale teraz to gość ma 32 lata i do wspominanego Kirstena nie jest podobny ani fizycznością, ani umiejętnościami (inny typ napastnika), ani skutecznością (chyba, że na równi postawić Bundesligę i Ekstraklasę) - ale za samo przypomnienie Kirstena - "Szacun" . |
|
|
|
Guest
|
|
|
Dla mnie news o Żurawiu nie różni się niczym od poprzednich o powrotach Franka, Szymka czy tegoż Żurawia prawie rok temu. Jak Skorża Go chce to ok-nie przychodzi, ale jest jeszcze jedna sprawa - otóż moim zdaniem ew. przyjście Żurawia nie rozwiązuje sprawy następcy Brożka i nie powinno odwrócić niczyjej uwagi od tego problemu.
Nowak czy ktoś tego typu (wiekowo i rozwojowo) to jest rozwiązanie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
nie idzie w Larisie wy chyba nie wiecie co mowicie w 2 meczu strzela bramki a larisa jest w czubie tabei
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ostatni mecz Żurawia w barwach Larissy transmitował Polsat Sport.Maciek może gola nie strzelił ale ładnie wychodził na pozycje które sobie stwarzał.To duży plus.Myśle że Skorża spokojnie poprawi jego skuteczność i Żuraw znowu bedzie błyszczał.Uważam że warto go sprowadzić.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Zuraw w tym sezonie w 8 meczach strzelil 4 bramki więc nie mowcie że nie gra a Larisa wywalczyla sobie miejse w PUEFA
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Piszecie, że forma Żurawskiego jest zagadką, dla mnie tu żadnej zagadki nie ma Maciek jest w bardzo słabej formie i nie ma co się oszukiwać w tej kwestii. Druga sprawa jest taka, że Żuraw był piłkarzem wybitnym jak na polskie warunki nie wykluczam że nadal nim nie jest, ale to, że rozczarowuje w średnim klubie ligi greckiej daje nam dużo do myślenia. Zobaczcie co dzieje się z "pokoleniem piłkarzy Kasperczaka" Cantoro jest na wylocie, Frankowski stoczył się na dno, Baszczyński systematycznie opuszcza loty, Zieniu nie błyszczy, Szymkowiak skończył karierę itp. Moim zdaniem z Mackiem jest podobnie, jego czas mija. Nie można wykluczyć tego, że Żuraw wróci do formy jednak jest to ogromne ryzyko. Owszem można zaryzykować ale trzeba zwolonć mu miejsce, jeśli za Brożka to piepszyć taki interes, jeśli za Niedzielana to można już się zastanowić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
eye63
Ty jestes fanem Andrzeja, a ja niestety nie i juz jakos musimy z tym zyc ![]() Niedzielan moze faktycznie nie zahamowal kariery Dudu, ktory wielkim pilkarzem nie jest, ale mimo to choc "goal machine" moim zdaniem prezentowal sie lepiej, to jednak szanse dostawal pilkarz bardziej lubiany przez trenera. Niedzielana nie oceniam wylacznie przez pryzmat tego jak zagral " kilka spotkań na lewym skrzydle, ze dwa w ataku", ale rowniez przez pryzmat tego jak gral w swoim poprzednim klubie, gdzie na odchodne w dwudziestu kilku spotkaniach strzelil cale dwie bramki. Wiec chyba jednak pewien problem ze skutecznoscia u niego od jakiegos czasu wystepuje. Tak zupelnie bez przyczyny, to oni go z NECu nie pogonili. Jesli uwazasz, ze bez Brozka w atkau nie tracimy zbyt wiele, to musisz miec chyba na mysli Piotra Tutaj masz taki fajny artykul. Jak widzisz nawet w meczu z Lechai 2, dopoki nie pojawil sie Pawel, Wisla nie byla w stanie przechylic szali na swoja korzysc, a sam Niedzielan zmarnowal bodaj trzy stuprocentowki. Zdaje sobie sprawe, ze Zuraw jest leciwy i gdyby mial decydowac sam wiek, tez wolalbym postawic na mlodszego, ale tak to juz jest ze nie sama metryka gra na boisku, o czym najlepiej swiadczy 36 J.Brzeczek z Zabrza, ktory w poprzednim sezonie byl bodaj najlepszym zawodnikiem zaboli (teraz juz chyba ostatecznie nadszedl jego kres). Tak ogolnie to ja naprawde nie jestem podekscytowany mozliwoscia powrotu Zurawia, bo wszystko moze sie skonczyc jedna wielka klapa, ale tak to juz jest, ze wiekszosc kandydatur ofensywnych pilkarzy rozpatrywanych w ostatnim okresie przez duet Skorza & Bednarz, to zawodnicy po przejsciach, do tzw. "odbudowania", a tutaj trzeba miec nosa i wiedziec komu mozna zaufac. Sam bym bardzo chcial, aby do Wisly trafili mlodzi i rozwojowi pilkarze typu Nowak badz Gancarczyk, ale czy sa na to szanse ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.11.2008 o godz. 17:14.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak to Kolego wykoncypowaliście, że Garguła zimą za darmo?Kontrakt do czerwca 2009.. czyżby niespodziewany prezent od GKS-u na Gwiazdkę?
|
|
|
|
Guest
|
|
Myślę, że dałby rade się jakoś dogadać aby Garguła trafił do nas już zimą. Nie jestem dyrektorem sportowym nie wiem jak się rozwiązuje takie sprawy, jeśli GKS twardo by go blokował, a my mając w perspektywie walkę o mistrza, moglibyśmy wyłożyć jakąś delikatną kwotę za niego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.11.2008 o godz. 17:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Ty raczej jesteś antyfanem Andrzeja i z tym musimy żyć. Fanem to ja jestem Wisły, zapewne tak jak i Ty.
Cytat:
Artykuł czytałem, mecz oglądałem - i tyle co wejście Brożka, zmieniło wejście Jirsaka. Mówiłem - licz tylko te mecze, w których Niedzielan gra z pierwszą drużyną. Dlaczego Niedzielan marnuje sytuacje - trzeba kilku meczy, musi coś strzelić, odblokować się - a później może być tylko lepiej (no chyba, że znowu kontuzję złapie - ale taki jest sport). |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Belchatow to firma panstwowa i ewentualne "grosze", ktore moglaby od Wisly dostac wzamian za Gargule (100-120 tys euro) ma pewnie gleboko w... ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|