The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2008, 00:05
Trzymaj kciuki trzymaj. W czwartek dzień sądu... ;]

Ps. "Sprzedaliście klubik swój..." nadal brzmi mi w uszach...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2008, 00:08
Jak przegramy z Nancy w mega-dole, to nie wiem, czego mielibyśmy szukać w rozgrywkach międzynarodowych. Choć faktem jest, że wszystko jest możliwe.

Ps. Ahahahaaahaa! Ale się uśmiałeeeem...
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Stary 01.11.2008, 01:07
Super tytuł z onetu, przynajmniej jakby wygrali z 5:0
Cytat:
Lech zmiażdżył rywali i przerwał złą passę
Ostatnio edytowane przez gackos : 01.11.2008 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.11.2008, 06:59
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
^^ co do tego awansu to akurat byłbym wstrzemięźliwy z ocenami, bo zapewne żadnego meczu nie widziałeś, a oceniasz. To ja Tobie przypomnę, że wtedy Lech przegrał tylko dwa mecze w sezonie (m.in. w końcówce uratował dupę ŁKSowi), wygrał dwukrotnie z Amicą w PP, z Pogonią w PL, swoich rywali lidze deklasował. Mieliśmy wtedy pakę tak silną na 2. ligę, że dziwnym nie jest, że jechalismy wszystkich jak chcieliśmy. Nie przypominam sobie czasu, kiedy Lech miał tak wyraźną przewagę nad resztą drużyn jak wtedy.

3:1, ufff. Choć jak dostaliśmy bramę na 1:0, to serce mi zamarło.
Pozytyw, że wreszcie zagraliśmy nieźle. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby Bandrowski i Muraś z grypy się wyleczyli.
Sporo słyszałem co się działo m.in. w szatniach sędziów przed meczami w Poznaniu. Ale spuśćmy zasłonę bo w kontekście całej afery bardzo mało jest osób, których ewentualne zatrzymanie może zdziwić.
Powodzenia w czwartek!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.11.2008, 08:32
Patrząc na skróty ze spotkania Groclinu Warszawa z Arką stwierdzam że Wojciechowski kupił chyba pakiet ... klub plus sędzia
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.11.2008, 15:25
Gornik-Belchatow 1:1. Niezly mecz, bardzo piekne bramki. Szczegolnie mi sie podoabal akcja Nowaka-super wyszedl, swietna technika (zarowno dryblingu jak i strzalu!) a najlepsze z tego bylo "wytrzymanie" bramkarza i Pazdana.Brawa za akcje.

PS. Nawet karny przepieknie strzelony! Brawa za widowisko.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 02.11.2008 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.11.2008, 17:08
Jagiellonia - Cracovia:
Cytat:
4. Czerwona kartka: Marcin Cabaj, faulowany: Tomas Pesir. napastnik Jagi wychodził sam na sam z bramkarzem, ten wybiegł przed pole karne i na 18 metrze sciął Pesira, niespodziewany początek meczu
Cabaj...
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.11.2008, 17:30
chciałbym obejrzeć gdzieś powtórkę meczu Górnik : Bełchatów. Prowadząc 2-1 , grając w przewadze, w 15 minut przegrać mecz . Co się tam mogło stać?
Na forum Górnika piszą, że karny z kapelusza, ale praktycznie każda jedenastka będzie przez pokrzywdzonych kwestionowana.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 02.11.2008 o godz. 17:33.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 02.11.2008, 17:37
harthausen napisał(a):Wyświetl post
chciałbym obejrzeć gdzieś powtórkę meczu Górnik : Bełchatów. Prowadząc 2-1 , grając w przewadze, w 15 minut przegrać mecz . Co się tam mogło stać?
Na forum Górnika piszą, że karny z kapelusza, ale praktycznie każda jedenastka będzie przez pokrzywdzonych kwestionowana.
Dawid Nowak to napastnik pelna geba i nabraL Magiere. Zaden z kapelusza---przewrocil napastnika w polu karnym i koniec.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 02.11.2008, 18:36
W Białymstoku już chyba pozamiatane, niecałe 10 minut do końca i czubaryki 2-0 prowadzą oddalając się ze strefy spadkowej.
Dla ŁKS, Górnika i Craxy zaczyna między deskami podłogi zatęchła piwnica 1 ligi śmierdzieć.

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.11.2008, 19:46
41 min meczu Legia prowadzi z Lechią 1:0.... ehh a mialem nadzieje na niespodzianke
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 02.11.2008, 19:48
Poki co ciekawiej na trybunach. Porcja wyzwisk jak normalnie przez cala kolejke
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 02.11.2008, 20:15
Legia raczej wygra ,pytanie ile ,jak trzema golami bedzie liderem.Szkoda tej wtopy na Lazienkowskiej ,bo chyba druzyna ma wieksza pewnosc siebie jak jest liderem i ucieka niz jak sie goni . Oby byc wysoko do konca tej rundy choc jeszcze pare meczow ,bo potem zima i duzo sie moze zmienic ,niektore druzyny sie oslabia niektore wzmocnia.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 02.11.2008, 20:17
Emocje się już dziś skończyły, status quo zachowane, kluby z I czwórki wygrały. Trzeba czekać do następnej kolejki.
Mimo najbardziej szczerych życzeń dla Lechii to raczej nie dadzą rady punkciku choćby wyszarpać.

Właściwie to czołówka składa się z 6 a nie 4 drużyn, swoje gra Bełchatów i, co cieszy szczególnie, Śląsk.
Tylko czy te dwa manszafty coś tym czterem faworyzowanym namieszają? Raczej nie, chociaż kto wie.

Ciekawy ewenement to Arka. W 6 kolejce byli ex-equo na I miejscu wraz z innymi mającymi też 13 punktów. I kuniec. Stanęli na tej feralnej liczbie. 5 porażek pod rząd, 9 miejsce, jeszcze środek tabeli. Ale czy w Redłowie cierpliwości do Michniewicza nie stracą? Nikt tak regularnie w tym sezonie w tyłek nie brał, nawet drużyny z dołu tabeli swe przegrane jakimiś remisikami przerywali.

Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 02.11.2008, 20:38
Michniewicz w ten sam sposob prowadzi wszystkie druzyny . Na poczatku super w Lechu,Zaglebiu Arce a potem nagle zastoj ,cos musi robic w treningach czy w czyms innym ,ze sie pilkarze buntuja.
PS: Skorża i Kasperczak to najlepsi trenerzy w Polsce
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 02.11.2008, 20:46
^^ prawdopodobnie, tak jak Majewski, posiada zdolność okazywania piłkarzom, że on to najmądrzejszy o oni to głupy od czarnej roboty. Znakomicie to motywuje grajków do sypania piasku w tryby.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.11.2008, 21:27
Ale jak widać nadzieja umiera ostatnia. Już złapałem doła po zwolnieniu Majewskiego ale jednak Cabaj zawsze stoi na posterunku i potrafi poprawić człowiekowi humor
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.11.2008, 07:38
Cabaj jak jak zawsze systematyczny,dzielnie walczy o I Lige dla Cracovii i miejmy nadzieje,że jego starania nie pójdą na marne.
Ma ktoś linka z jego "wylotem" ?
Ostatnio edytowane przez rafiABG : 03.11.2008 o godz. 07:40.

Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.11.2008, 08:44
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy ewenement to Arka. W 6 kolejce byli ex-equo na I miejscu wraz z innymi mającymi też 13 punktów. I kuniec. Stanęli na tej feralnej liczbie. 5 porażek pod rząd, 9 miejsce, jeszcze środek tabeli.
Czy ja wiem czy taki ewenement? W sumie dość często jest tak, że beniaminki na początku sezonu kozaczą, bo mają ambicję i chcą się pokazać. Potem przychodzi zadyszka, jeszcze od kogoś po d***e zbiorą (jak Arka od nas) i się kończy dzień dziecka.

http://www.youtube.com/watch?v=XxyJQwZNEf4

A oto nasz ulubieniec
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.11.2008, 10:05
jak dla mnie, to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 03.11.2008, 10:23
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie, to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem.
Bo był.
Ale co z tego?
Gra się do gwizdka a Cabaj zachował się jak idiota.

@Vinci:
Mam szczerą nadzieję, że nie ostatni
Ostatnio edytowane przez Krissu : 03.11.2008 o godz. 10:26.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 03.11.2008, 10:25
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Który to już raz podczas swojej pierwszoligowej kariery?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 03.11.2008, 10:38
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Który to już raz podczas swojej pierwszoligowej kariery?
Latwiej zapytac kiedy sie tak nie zachowywal...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 03.11.2008, 10:38
Bo był.
Ale co z tego?
rozumiem nienawiść, ale nie nazwałbym go za to idiotą. Starał się wyjść i wybić piłkę. Nie udało się, trafił w nogi. Gdyby został w bramce to zawodnik mógłby się go zapytać, w który róg ma strzelić piłkę. Wg mnie reakcja dobra, tyle, że wykonanie złe.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 03.11.2008, 10:39
Co jest lepsze dla drużyny?
Stracić w 4 minucie bramkę i grać w 11tu czy stracić w 4 minucie bramkarza i grać w 10ciu?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 03.11.2008, 10:54
Co jest lepsze dla drużyny?
Stracić w 4 minucie bramkę i grać w 11tu czy stracić w 4 minucie bramkarza i grać w 10ciu?
na to pytanie nie ma dobrej odpowiedzi. Sam wiesz, jak to jest stracić szybko gola(vide Wisła-Lech). Myślisz, że Cabaj wychodząc z bramki cały czas myślał tylko o tym, żeby ściąć rywala?

Kocur- fakt, źle napisałem. Nie był na pozycji spalonej, tylko był na spalonym. Ale można to było wywnioskować z dalszej części mojej wypowiedzi ( 'to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem' )
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 03.11.2008 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.11.2008, 10:55
na pozycji spalonej czy na spalonym ?
z punktu widzenia przepisów to całkowicie dwie oddzielne sprawy o czym np. nie wie 99% komentujących w TV

na pozycji spalonej nie bierze udziału w akcji - siedzi na trawie przy lini końcowej boiska i drapie się po jajkach - ale jeśli dostanie piłkę i pójdzie na bramkę to jest na spalonym.
z powodu obecności kogoś pozycji spalonej nie przerywa się gry.

co nie zmienia faktu że Cabaj pojechał po bandzie kolejny raz
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 03.11.2008, 10:59
Prawdą brutalną jest również fakt, że gracz Jagiellonii wiedział co robi... Nie podniósł nóżek żeby przeskoczyć Cabaja tylko je zostawił, co by Cabaj go ściął to ci spryciula
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.11.2008, 11:59
na to pytanie nie ma dobrej odpowiedzi. Sam wiesz, jak to jest stracić szybko gola(vide Wisła-Lech). Myślisz, że Cabaj wychodząc z bramki cały czas myślał tylko o tym, żeby ściąć rywala?

Kocur- fakt, źle napisałem. Nie był na pozycji spalonej, tylko był na spalonym. Ale można to było wywnioskować z dalszej części mojej wypowiedzi ( 'to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem' )
Ja myślę że tak,tylko o tym myślał,nie od dzisiaj wiadomo że jest niezrównoważony psychicznie i do najnormalniejszych delikatnie mówiąc nie należy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.11.2008, 12:13
Kocur napisał(a):Wyświetl post
na pozycji spalonej czy na spalonym ?
z punktu widzenia przepisów to całkowicie dwie oddzielne sprawy o czym np. nie wie 99% komentujących w TV

na pozycji spalonej nie bierze udziału w akcji - siedzi na trawie przy lini końcowej boiska i drapie się po jajkach - ale jeśli dostanie piłkę i pójdzie na bramkę to jest na spalonym.
z powodu obecności kogoś pozycji spalonej nie przerywa się gry.

co nie zmienia faktu że Cabaj pojechał po bandzie kolejny raz
Po co takie czepianie ? Spalony jest wtedy kiedy sedzia zagwizdze. Sam napisales, ze z powodu pozycji spalonej nie przerywa sie gry, a tu gra nie zostala przerwana choc byla spalony wiec mozna napisac byl na pozycji spalonej.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów