|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nawet jak nie będzie problemów z Jirsakiem i Sobolewskim to Diaz zagrać Diaz zamiast Zieńczuka
![]() Liczę, że szybko strzelona bramka podetnie Ruchowi skrzydła i mecz potoczy się podobnie jak ten sprzed ponad miesiąca z Arką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Junior Diaz to chyba najbardiej wszechstronny i perspektywiczny zawodnik w kadrze Wisły, więc musi grać!
Szkoda ze jestesmy oslabieni ale z drugiej strony to daje szanse pokazania sie zawodnikow teoretycznie rezerwowym, czy przede wszystki Małecki i Niedzielan. Mój sklad na Ruch: Pawełek - Brożek Marcelo Cleber Baszczyński - Diaz Jirsak Sobolewski Małecki - Niedzielan Paweł Brożek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
wątpie, żeby wystapił Marcelo od pierwszej minuty. On moze sie przydać jako zmiennik w drugiej połowie meczu dla jednego z defensywnych zawodników i chodzi bardziej o pomoc a nie obronę. Zapewne zagrammy piątką pomocników ale bardzo chciałym zeby na skrzydle pojawił sie Mały i woził lewego obrońce Niebieskich
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
czuje, że zagram dziś pięcioma pomocnikami i tak na skrzydłach tradycyjnie Łobodziński i Zieńczuk, bo Mały o ile się sprawdza wchodząc z ławki to grając od początku ostatnio nie pokazał nic godnego uwagi. Zieńczuk zdobył bramkę w meczu PP i to daje nadzieję, że zacznie wykorzystywać przynajmniej część ze swoich sytuacji, ale w jego dobrą grę nie wierzę. Łobo moim zdaniem gra coraz pewniej, powinien jeszcze ograniczyć drybling przeciwko kilku rywalom i skoncentrować sie na pojedynkach 1-1. Środek pomocy moim zdaniem Diaz-Sobolewski, a przed nimi Jirsak. Osobiście wolę ustawienie z dwoma napastnikami, ale nie oszukujmy sie posiadamy tylko jednego z umiejętnościami "ekstraklasowymi" (chyba, że Skorża wypuści na tej pozycji Marcelo;]). Defensywa standardowo Głowa, Cleber, boki wiadomo.
P.S. mam pytanko, jeśli przed pierwszą kolejką puściłem kupon w STS, to zakłady są ważne teraz czy mogę iść tylko po zwrot pieniędzy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dzisiejsza 11-stka na mecz z Ruchem :
Pawełek Singlar Cleber Marcelo Diaz Małecki Jirsak Sobolewski Piotr Brożek Niedzielan Paweł Brożek Niespodziewałem się aż tylko zmian a Łobo i Zieniu na ławce ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Czyżby Skorża czytał forum ? Bardzo dobrze, wydaje mi sie ze spokojnie wygramy
chociaż Diaz na boku nie widzi mi sie ;] a skład PRZEPIĘKNY, oczywiscie gdyby Boguski mogl grac to tylko to byłaby moja jedyna zmiana.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
"Skład zaskoczenie" ja również przyznam iż nie spodziewałbym się takiego składu, to 100% pewne ?
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W sumie to dobrze, że odstawił Baszyńskiego i Głowackiego, bo ostatni nie spisywali się oni najlepiej. O Łobo i Zieniu już wspominać nie muszę. Myślę, że wygramy bez większych problemów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
http://www.wisla.krakow.pl/live A ja myśle że o wygraną będzie ciężko, takie Ruchy dają z siebie 200% w meczach z taką Wisłą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
jeśl to prawda to panie Skorża BRAWO!!!!
wreszcie nie bede oglądał mijącego z piłka Baszczyńskiego i słabych skrzydłowych |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
mnie sie ten sklad bardzo podoba... ale nie jestem jakos przekonany do Diaza na obronie no chyba ze w trakcie meczu bedzie sie zmieniał z Piotrem miejscami ( pewnie tak bedzie ), Singlar- bardzo ciekawy zawodnik ktory zawsze ma kilka dobrych akcji i w obronie tez pewny... no i Niedzielan - no w dzisiejszym meczu MUSI sie przełamac i nie naduzywac zaufania Skorzy...
mysle ze bedzie dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Maciek Skorża !
Będzie dobrze. Cieszą te zmiany, ale nie spodziewajmy się, że w 1 meczu już to wszystko będzie pieknie działać. Pomimo, że wprowadzeni zawodnicy są/mogą być lepsi piłkarsko, to nie koniecznie jako drużyna będą lepsi. Oczywiście nie mam obaw, że uda się wygrać to spotkanie.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WOOOOOOOOOOOW!
Piękna brama! ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fenomen!!! Tuż przy słupku, mocno ,idealnie
![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No i elegancko się mecz zaczyna. Nie ma to jak strzał Brozia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pi Brozek, Jirsak, Pa Brozek
![]() narazie wszystko funkcjonuje piekne, skrzydła, srodek pola, atak, obrona, ładny mecz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko żeby nikt nie miał do Niedzielana pretensji, Brozio troszkę za mocno mu podał..
ło w mordę, gdyby to wpadło :o
Ostatnio edytowane przez element : 02.11.2008 o godz. 17:25.
![]()
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Dobra gra Wisełki , Niedzielan musi się przełamać
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Doping luksior
![]() A gra Wisły to palce lizać!! ![]()
zenio
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wtorek gra taką kaszanę, że aż żal na to patrzeć :( Piłka mu odskakuje na kilka metrów :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ale bomba z głowy na 2-0.
Przepiękny gol. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aż mnie uszy zabolały.
Brawo Diaz! ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No Diaz pieknie!
tak zyczylem sobie gola Marcelo z asysty Jirsaka, ale Diaz tez ładnie;] Wisła gra bardzo dobrze, ten skład jest chyba najlepszy, jedynie Niedzialan > Boguski, i takim sładem mozemy grac ;] ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie ma Cantoro, gramy na 2 napastnikow. Efekt widoczny od razu.
Bardzo dobra gra, rowniez Niedzielana, ktory przy wiekszosci pilek robi bardzo dobra robote. Szkoda tylko tych 2 glupich kartek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podsumowując 1 połowę to Ruch został zmiażdzony.
przy niektórych akcjach Wisły miałem wrażenie że Ruch to zbiorowisko 15 latków którzy grają w piłkę na W-Fie. Myśle że to nie Ruch jest słaby, tylko Wisła rozgrywa genialne spotkanie. To jest ta Wisła przed którą ekipy w Polsce srają w pory. Ruch się jak na razie zesrał. Oby dopiero po 2 połowie zmienili pieluchy. Byle teraz utrzymać tą dyspozycję i co ważne nie stracić poprzez głupie akcji z niczego bramek. Ruch będzie próbował z dystansu.. a jak wiadomo Pawełek nie zawsze jest pewny. PS. szkoda że musimy się przenosić na Hutnik, to może troszkę (ba, na pewno) pokrzyżować plany z mistrzostwem. Widać że Wisła zajebiście się czuje w twierdzy przy Reymonta.
Ostatnio edytowane przez element : 02.11.2008 o godz. 18:06.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no, no. Żeby tylko nasi się za pewnie nie poczuli i powtórzyli sukcesu z Arką (z prowadzenia 2-0 tylko remis). Raz mi takie uczucie na całe życie wystarczy, parę jobów musi im Skorża wrzucić z linii.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zienczuk i Łobo słabo, pozniej juz gra wygladala cienko, ba, juz jak zszedł Niedzielan cos zaczelo sie dziac zlego.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Mecz był nierówny w wykonaniu Wisły. Pierwsza połowa na medal. Małecki, Brożek i Diaz byli wyróżniającymi się graczami.Na osobną uwagę zasługuje Niedzielan bardzo chce, ale mu nie wychodzi. Facet ma jednak serce do gry i jestem spokojny, że forma jaką kiedyś prezentował z Groclinie mu wróci.
Bardzo ładne bramki. W drugiej połowie na plus zwłaszcza Pawełek za obronę sam na sam. Wisła odpuściła i Ruch zaczął grać w piłkę. No ale skończyło się na krótkich chwilach strachu. Mecz oglądałem na sopcaście i jestem ciekawy kto to komentował? Transmisja z Canal +, a komentatorzy jak Ruch dochodził do piłki to chyba mieli orgazm... Najbardziej rozwaliła mnie sytuacja, gdy piłkarz w Ruchu wjechał w Pawełka nogami, a jeden komentator zaczął się głupkowato śmiać, na szczęście drugi zwrócił mu uwagę na niestosowność zachowania...Za chwilę niby faul piłkarza Wisły w środkowej części boiska i komentarze, że faul brutalny. Żal po prostu.Tyle z wrocławskiej perspektywy i pozdrowienia dla kibiców Białej Gwiazdy. ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Komentowali Rosłoń i Węgrzyn plus Szymek. To Wegrzyn zaczął wtedy rżeć, a to mogłaby być w sumie druga żółta dla Sobczaka.
W sumie niezły mecz - dobra 1, słaba 2 połowa, niezły Mały, Niedzielan nadal marnie moim zdaniem, ale na ŁKS wraca Boguski więc pole manewru dla Skorży się powiększy. No i mamy rozsądną rotację o którą się upominaliśmy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|