The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2008, 09:43
Nawet jak nie będzie problemów z Jirsakiem i Sobolewskim to Diaz zagrać Diaz zamiast Zieńczuka
Liczę, że szybko strzelona bramka podetnie Ruchowi skrzydła i mecz potoczy się podobnie jak ten sprzed ponad miesiąca z Arką.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.11.2008, 10:19
Cytat:
BRAKŁO FARBY!
Cytat:

Data: (01-11-2008 14:41) Autor: tomek

Przygotowania do meczu z Lechią idą pełną parą. W trakcie przygotowań jest także oprawa tego meczu. Niestety środki zebrane podczas ostatnich dwóch meczy zostały spożytkowane i skończyły się. Dlatego po raz kolejny zwracamy się z prośbą o wsparcie finansowe na ten cel.

Według ostatnich obliczeń potrzebujemy jeszcze około 7-8 tysięcy złotych. Liczymy, że uda nam się tą kwotę zgromadzić podczas zbiórek przy wejściach na sektory podczas dwóch najbliższych meczy z Ruchem oraz ŁKS. W przeciwnym razie będziemy musieli przerwać prace z powodu braku funduszy na zakup potrzebnych materiałów...
Liczymy, że stać nas wspólnie na to by trybuny podczas meczu z Lechią wyglądały okazale!
źródło: ***************
w jedności siła...
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.11.2008, 10:46
Junior Diaz to chyba najbardiej wszechstronny i perspektywiczny zawodnik w kadrze Wisły, więc musi grać!
Szkoda ze jestesmy oslabieni ale z drugiej strony to daje szanse pokazania sie zawodnikow teoretycznie rezerwowym, czy przede wszystki Małecki i Niedzielan.

Mój sklad na Ruch:

Pawełek - Brożek Marcelo Cleber Baszczyński - Diaz Jirsak Sobolewski Małecki - Niedzielan Paweł Brożek

Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.11.2008, 10:49
wątpie, żeby wystapił Marcelo od pierwszej minuty. On moze sie przydać jako zmiennik w drugiej połowie meczu dla jednego z defensywnych zawodników i chodzi bardziej o pomoc a nie obronę. Zapewne zagrammy piątką pomocników ale bardzo chciałym zeby na skrzydle pojawił sie Mały i woził lewego obrońce Niebieskich
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 02.11.2008, 10:59
czuje, że zagram dziś pięcioma pomocnikami i tak na skrzydłach tradycyjnie Łobodziński i Zieńczuk, bo Mały o ile się sprawdza wchodząc z ławki to grając od początku ostatnio nie pokazał nic godnego uwagi. Zieńczuk zdobył bramkę w meczu PP i to daje nadzieję, że zacznie wykorzystywać przynajmniej część ze swoich sytuacji, ale w jego dobrą grę nie wierzę. Łobo moim zdaniem gra coraz pewniej, powinien jeszcze ograniczyć drybling przeciwko kilku rywalom i skoncentrować sie na pojedynkach 1-1. Środek pomocy moim zdaniem Diaz-Sobolewski, a przed nimi Jirsak. Osobiście wolę ustawienie z dwoma napastnikami, ale nie oszukujmy sie posiadamy tylko jednego z umiejętnościami "ekstraklasowymi" (chyba, że Skorża wypuści na tej pozycji Marcelo;]). Defensywa standardowo Głowa, Cleber, boki wiadomo.
P.S. mam pytanko, jeśli przed pierwszą kolejką puściłem kupon w STS, to zakłady są ważne teraz czy mogę iść tylko po zwrot pieniędzy?
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.11.2008, 16:01
Dzisiejsza 11-stka na mecz z Ruchem :

Pawełek
Singlar
Cleber
Marcelo
Diaz
Małecki
Jirsak
Sobolewski
Piotr Brożek
Niedzielan
Paweł Brożek

Niespodziewałem się aż tylko zmian Skorża, widzę spróbuje na siłę przekonać Niedzielana do strzelania bramek
a Łobo i Zieniu na ławce ...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.11.2008, 16:07
Czyżby Skorża czytał forum ? Bardzo dobrze, wydaje mi sie ze spokojnie wygramy chociaż Diaz na boku nie widzi mi sie ;] a skład PRZEPIĘKNY, oczywiscie gdyby Boguski mogl grac to tylko to byłaby moja jedyna zmiana.

Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.11.2008, 16:17
"Skład zaskoczenie" ja również przyznam iż nie spodziewałbym się takiego składu, to 100% pewne ?
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.11.2008, 16:29
W sumie to dobrze, że odstawił Baszyńskiego i Głowackiego, bo ostatni nie spisywali się oni najlepiej. O Łobo i Zieniu już wspominać nie muszę. Myślę, że wygramy bez większych problemów.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.11.2008, 16:30
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
"Skład zaskoczenie" ja również przyznam iż nie spodziewałbym się takiego składu, to 100% pewne ?

http://www.wisla.krakow.pl/live

A ja myśle że o wygraną będzie ciężko, takie Ruchy dają z siebie 200% w meczach z taką Wisłą.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.11.2008, 16:37
jeśl to prawda to panie Skorża BRAWO!!!!
wreszcie nie bede oglądał mijącego z piłka Baszczyńskiego i słabych skrzydłowych
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.11.2008, 16:45
mnie sie ten sklad bardzo podoba... ale nie jestem jakos przekonany do Diaza na obronie no chyba ze w trakcie meczu bedzie sie zmieniał z Piotrem miejscami ( pewnie tak bedzie ), Singlar- bardzo ciekawy zawodnik ktory zawsze ma kilka dobrych akcji i w obronie tez pewny... no i Niedzielan - no w dzisiejszym meczu MUSI sie przełamac i nie naduzywac zaufania Skorzy...

mysle ze bedzie dobrze
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.11.2008, 16:48
Maciek Skorża ! Będzie dobrze. Cieszą te zmiany, ale nie spodziewajmy się, że w 1 meczu już to wszystko będzie pieknie działać. Pomimo, że wprowadzeni zawodnicy są/mogą być lepsi piłkarsko, to nie koniecznie jako drużyna będą lepsi. Oczywiście nie mam obaw, że uda się wygrać to spotkanie.
..
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 02.11.2008, 17:17
WOOOOOOOOOOOW!

Piękna brama!
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 02.11.2008, 17:17
Fenomen!!! Tuż przy słupku, mocno ,idealnie
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.11.2008, 17:18
No i elegancko się mecz zaczyna. Nie ma to jak strzał Brozia
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.11.2008, 17:20
Pi Brozek, Jirsak, Pa Brozek

narazie wszystko funkcjonuje piekne, skrzydła, srodek pola, atak, obrona, ładny mecz

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 02.11.2008, 17:23
Tylko żeby nikt nie miał do Niedzielana pretensji, Brozio troszkę za mocno mu podał..

ło w mordę, gdyby to wpadło :o
Ostatnio edytowane przez element : 02.11.2008 o godz. 17:25.
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
cdn..
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 02.11.2008, 17:33
Dobra gra Wisełki , Niedzielan musi się przełamać
Odpowiedz cytując
zenobiusz27
Member

Od: 08.2003

Stary 02.11.2008, 17:38
Doping luksior
A gra Wisły to palce lizać!!
zenio
Odpowiedz cytując
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Stary 02.11.2008, 17:41
Wtorek gra taką kaszanę, że aż żal na to patrzeć :( Piłka mu odskakuje na kilka metrów :/
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.11.2008, 17:48
ale bomba z głowy na 2-0.
Przepiękny gol.

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 02.11.2008, 17:48
Aż mnie uszy zabolały.

Brawo Diaz!
cdn..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.11.2008, 17:51
No Diaz pieknie!

tak zyczylem sobie gola Marcelo z asysty Jirsaka, ale Diaz tez ładnie;]

Wisła gra bardzo dobrze, ten skład jest chyba najlepszy, jedynie Niedzialan > Boguski, i takim sładem mozemy grac ;]

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.11.2008, 17:51
Nie ma Cantoro, gramy na 2 napastnikow. Efekt widoczny od razu.
Bardzo dobra gra, rowniez Niedzielana, ktory przy wiekszosci pilek robi bardzo dobra robote.
Szkoda tylko tych 2 glupich kartek.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 02.11.2008, 18:04
Podsumowując 1 połowę to Ruch został zmiażdzony.
przy niektórych akcjach Wisły miałem wrażenie że Ruch to zbiorowisko 15 latków którzy grają w piłkę na W-Fie.
Myśle że to nie Ruch jest słaby, tylko Wisła rozgrywa genialne spotkanie. To jest ta Wisła przed którą ekipy w Polsce srają w pory. Ruch się jak na razie zesrał. Oby dopiero po 2 połowie zmienili pieluchy.
Byle teraz utrzymać tą dyspozycję i co ważne nie stracić poprzez głupie akcji z niczego bramek.
Ruch będzie próbował z dystansu.. a jak wiadomo Pawełek nie zawsze jest pewny.

PS. szkoda że musimy się przenosić na Hutnik, to może troszkę (ba, na pewno) pokrzyżować plany z mistrzostwem.
Widać że Wisła zajebiście się czuje w twierdzy przy Reymonta.
Ostatnio edytowane przez element : 02.11.2008 o godz. 18:06.
cdn..
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.11.2008, 18:41
no, no. Żeby tylko nasi się za pewnie nie poczuli i powtórzyli sukcesu z Arką (z prowadzenia 2-0 tylko remis). Raz mi takie uczucie na całe życie wystarczy, parę jobów musi im Skorża wrzucić z linii.

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.11.2008, 19:00
Zienczuk i Łobo słabo, pozniej juz gra wygladala cienko, ba, juz jak zszedł Niedzielan cos zaczelo sie dziac zlego.

Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.11.2008, 19:05
Mecz był nierówny w wykonaniu Wisły. Pierwsza połowa na medal. Małecki, Brożek i Diaz byli wyróżniającymi się graczami.Na osobną uwagę zasługuje Niedzielan bardzo chce, ale mu nie wychodzi. Facet ma jednak serce do gry i jestem spokojny, że forma jaką kiedyś prezentował z Groclinie mu wróci. Bardzo ładne bramki. W drugiej połowie na plus zwłaszcza Pawełek za obronę sam na sam. Wisła odpuściła i Ruch zaczął grać w piłkę. No ale skończyło się na krótkich chwilach strachu. Mecz oglądałem na sopcaście i jestem ciekawy kto to komentował? Transmisja z Canal +, a komentatorzy jak Ruch dochodził do piłki to chyba mieli orgazm... Najbardziej rozwaliła mnie sytuacja, gdy piłkarz w Ruchu wjechał w Pawełka nogami, a jeden komentator zaczął się głupkowato śmiać, na szczęście drugi zwrócił mu uwagę na niestosowność zachowania...Za chwilę niby faul piłkarza Wisły w środkowej części boiska i komentarze, że faul brutalny. Żal po prostu.
Tyle z wrocławskiej perspektywy i pozdrowienia dla kibiców Białej Gwiazdy.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.11.2008, 19:22
Komentowali Rosłoń i Węgrzyn plus Szymek. To Wegrzyn zaczął wtedy rżeć, a to mogłaby być w sumie druga żółta dla Sobczaka.
W sumie niezły mecz - dobra 1, słaba 2 połowa, niezły Mały, Niedzielan nadal marnie moim zdaniem, ale na ŁKS wraca Boguski więc pole manewru dla Skorży się powiększy. No i mamy rozsądną rotację o którą się upominaliśmy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów