The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2008, 13:56
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
On kosztuje 150 tys. euro. No ale oczywiscie my sie nim zainteresujemy jak jeszcze strzeli 5 bramek oraz bedzie mial 10 asyst a cena wzrosnie do miliona euro. Standard.
Jak Ćwielong kosztował 250 tys €, to Gancarczyk będzie pewnie za pół miliona. Tym bardziej, że Śląsk kasę ma.
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.10.2008, 14:16
Cytat:
On kosztuje 150 tys. euro.
Dobre - nie wiem skąd bierzesz tak kiepskie dane - to jedna z najważniejszych postaci Śląska - walnie przyczynił się do awansu druzyny do Ekstraklasy - do tego Anderlecht go juz na jakiś spotkaniu oglądał - i jak przedmówca napisał Śląsk buduje mocną ekipę i nie będzie sprzedawał zawodników za czapkę gruszek
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.10.2008, 14:47
No i nawet jak będzie te 500 tyś euro Gancarczyk kosztował, to jest wart tych pieniędzy. Chłopak stylem gry przypomina Błaszczykowskiego i potrafi grać na obu skrzydłach. W Wisle z miejsca jego cena podskoczy do mln. euro. A ponieważ kadra cierpi na brak klasowego lewego pomocnika, gdy Janusz pogra trochę w Wisle, wskoczy na to brakujące miejsce. Prawda jest taka że nawet wydając te 500 tyś. euro są duże przesłanki że ten transfer się zwróci ze sporą nawiązką.

Pozatym przy tej skali talentu, to ja coś go w Wiśle nie widzę dłużej niż 2 lata ...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.10.2008, 10:14
a skąd powtarzające sie info że Zieńczuk odchodzi do Lechii ? bo trochę byłem poza tematem wiec pewnie cos przegapiłem.

a z tym Romeu jest jeszcze coś grane, jest szansa że przyjdzie ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2008, 15:20
Romeu tydzien temu skręcił sobie noge i we wczorajszym wygranym 3-0 meczu Fluminense nie zagrał.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.10.2008, 16:09
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a skąd powtarzające sie info że Zieńczuk odchodzi do Lechii ? bo trochę byłem poza tematem wiec pewnie cos przegapiłem.

a z tym Romeu jest jeszcze coś grane, jest szansa że przyjdzie ?
Zieniu powiedział, że chciałby zakończyć karierę w Lechii i że chętnie tam pójdzie jak mu się kontrakt skończy albo już i w zimie, a ponieważ nic nie gra więc towarzystwo ochoczo podchwyciło temat.
Odpowiedz cytując
rofi
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 27.10.2008, 16:13
A co do Zienia gdzieś właśnie ostatnio czytałem,że raczej już kontraktu nie przedłuży i wróci do Lechi,brać teraz Janusza Gancarczyka ze Śląska
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.10.2008, 21:48
Wczoraj Skorża powiedział, że on widzi także i w polskiej lidze ( poza Lechem i Legią ) napastnika, który może być równowartym partnerem Pawła Brożka w ataku a w razie potrzeby jego następcą . Wstrząsnołem mózgiem i nie potrafiłem nikogo do tej wizji dopasować. Jedynie Nowak z GKS chodził mi po głowie ale, jakoś trudno mi sobie to wyobrazić, gdyż prędzej uwierzę w darmowego Gargułę z GKS, którego ja raczej w Wiśle nie widzę, bo wolnobiegacza Cantoro, nie powinno się zastępować kolejnym. Może ktoś zasugerować inną kandydaturę od Nowaka ? Bo pewnie napastnik widziany w składzie Wisły przez Skorżę, znalazł się na szerokiej liście Bednarza, pilkarzy podobno w większości nie z naszej ligi, złożonej po raz pierwszy tak wcześnie w zarządzie ?
Ostatnio edytowane przez kot : 27.10.2008 o godz. 21:53.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.10.2008, 21:58
Co do Zieńczuka, nie będą mu robić problemów, tym bardziej że otwarcie mówi że chcę odejść do Lechii..

co do wypowiedzi Skorży, byc może nie chodzi o napadziora z Ekstraklasy... hmmm trudna rozkminka, więc nie będę zgadywał.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.10.2008, 22:13
Gdzieś kiedyś pisano o skandalicznie wysokich kontraktach w Bełchatowie i w czołówce listy płac wymieniono między innymi Nowaka. W związku z tym wydaje mi się, że w Wiśle on grał nigdy nie będzie, bo nie damy mu pewnie nawet połowy kasy, którą dostaje w PGE, bo ten gość jest poprostu jeszcze niewiadomą. Niezaprzeczalnie ma talent, ale tak jak mówię- za kontrakt mniejszy niż 200 K Euro/ sezon on nawet nie wstanie z łóżka rano. Myślę, że może chodzić o Costlyego. A może Micańskiego?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.10.2008, 22:16
Też myślę że poza Nowakiem to może być tylko Costly albo Micanski.

No chyba że Skorża (wymieniał poza Legią i Lechem) miał na myśli Ivanovskiego?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 27.10.2008, 22:36
Faktycznie Ivanovski byłby dobrym posunięciem. Ja bym się także mocno zastanowił na Milą - może nie do wyjściowej jedenastki ale jako solidny zmiennik Tomas na pewno by się przydał. Nie obraziłbym się także na Dziedzica z Bełchatowa ew.Micanskiego , a także z Golińskiego - z nim taka sama sytuacja jak z Milą.Kolejnym wzmocnieniem składu mógłby być Janusz Gancarczyk , ale też może udałoby się wyciągnąć ( chociaż na wypożyczenie) Lewandowskiego z Szachtara jako konkurenta dla Mauro.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 27.10.2008, 22:36
Ja zrozumiałem tą wypowiedź, że raczej z Ekstraklasy, ale może się mylę, może to być i z niższych lig. Pytam dlatego, że po nietrafionych : Matusiaku i Niedzielanie oraz Łobodzińskim, z ciekawością obserwuje kolejne kandydatury naszego duetu Skorża/Bednarz. Ja rozumiem nasz wykształcony duet, że ceni sobie wykształcenie i ogólną ogładę piłkarzy, ale ja cenie sobie nie mniej spryt i umiejętności na boisku. Dudu czy Jasiek, mimo swojej prostoty, jawią mi się na tle w/w inteligentów, jak jakieś fenomeny, a przecież w ogóle nimi nie byli. Pytam, bo potrzebujemy napastnika z marszu a tu znowu rozkmina, kogo tym razem będziemy odbdowywać albo budować od podstaw, jeśli nikt z nas takiego z marszu za skutecznego Brożka, w naszej lidze nie widzi ?

Ps. co do Costlego i kilku innych tu wymienionych, to chyba żart w rozumieniu, zastępca Brożka ?. Jak już proponujecie Lewandowskiego, to czemu nie iść na całość i nie sięgać po niechcianego zagranicą, także kadrowicza - Smolarka ?
Ostatnio edytowane przez kot : 27.10.2008 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.10.2008, 22:40
Ivanovski dobrym posunieciem oO. Micanski i Gancarczyk to ciekawi zawodnicy i napewno by sie przydali. Uwazasz, ze Lewandowski zrezygnuje z kontraktu wiekszego niz ma cala nasza druzyna? Zapewne woli grac ogony w Doniecku niz przechodzic do polskiej ligi.
Odpowiedz cytując
Sid75
Member

Od: 12.2006

Stary 27.10.2008, 22:42
Może kierunek Czeski ?

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...to/profil.html

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...os/profil.html

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html

albo Serbski?

Lepiej mieć Parkinsona i wylać trochę z kieliszka, niż Alzheimera i zapomnieć się napić.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.10.2008, 09:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Też myślę że poza Nowakiem to może być tylko Costly albo Micanski.

No chyba że Skorża (wymieniał poza Legią i Lechem) miał na myśli Ivanovskiego?
Naciągając kryteria poszukiwań dodałbym jeszcze Podstawka z Bytomia i Tumicza z Jagi.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 28.10.2008, 10:06
kot napisał(a):Wyświetl post
Ps. co do Costlego i kilku innych tu wymienionych, to chyba żart w rozumieniu, zastępca Brożka ?. Jak już proponujecie Lewandowskiego, to czemu nie iść na całość i nie sięgać po niechcianego zagranicą, także kadrowicza - Smolarka ?
Najpierw pytasz w kim można widzieć partnera dla Brożka do ataku (EWENTUALNIE jego następcę), a potem piszesz coś takiego. Zdecyduj się. Poza tym- to nie ja tak powiedziałem, tylko trener, my tu sobie tylko gdybamy kogo mógł mieć na myśli. Jeśli sam masz inne propozycje, to pisz, a nie pytaj o zdanie innych. Smolarek i Lewandowski (Mariusz) z tego co wiem nie grają w polskiej lidze.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2008, 10:09
następca Brożka oj ciężko, ja bym postawił na Szymona Pawłowskiego ale to raczej sciene fiction.Pewnie przyjdzie jakiś koleś z zagranicy za free oczywiście i to wszytsko
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2008, 10:28
no chyba logiczne jest że ewentualny następca Brożka z ligi polskiej ma dopiero papiery na dobrego piłkarza a nie jest już gwiazdą.

nadal sie zastanawiam dlaczego Wisla nie korzysta z takich opcji jak wypożyczenia nie ma chyba lepszego sposobu ocenienia wartości i potencjału piłkarza jak np. roczne wspólne treningi i sprawdzenie jak sobie radzi w takim klubie jak Wisła, jest wielu młodych zdolnych którzy teoretycznie maja papiery na gre ale nigdy nie ma pewności ze sobie poradzą

PS z tego co widze to jeszcze z GKS konczy sie kontrakt Wróblowi dosyc ciekawy grajek
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 28.10.2008 o godz. 10:44.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 28.10.2008, 19:39
pan Dudi

To nie tak jak myślisz. Swoją dezaprobatę takim propozycjom, jakie przedstawiono, kierowałem wobec sposobu myślenia naszych kibiców. Sięgnij do przeszłości. Był duet Żuraw/Franek. Ich skuteczność załatwiała resztę ligi na pniu. Sprzedano ich jednocześnie i zaczęły się kłopoty Wisły w lidze aż po 8 miejsce w tabeli. Sprowadzono śmiesznych darmowców, typu Kryszał,Switlica,Penksa,Radowicz itd. Brożek potrzebował kilku sezonów aby zastąpić ten duet. Z chwilą gdy przypadkiem Zieńczuk, złapał rok konia i stworzył z Brożkiem ponowny "duet" strzelecki, powróciliśmy na tron z kilkunastoma punktami przewagi. Obecnie Zieńczuk zalicza po ekstazie, fazę doła na niespotykaną skalę i sam Brożek daje radę najwyżej utrzymywać Wisłę w pułapie mistrzowskim, ale bez skrzydłowych i reszty ofensywy Wisły, może nie dać tej rady, zakładając, że zimą nie odejdzie lub nie złapie kontuzji albo chwilowej zadyszki.

Po co to opisuję ?

Ano po to aby uzmysłowić wszystkim kibicom oraz klubowi, że jeśli nie sprowadzą Brożkowi partnera skutecznego na równi z nim ( takiego, jakim był dla niego w ubiegłym sezonie Zieńczuk a dla Żurawia - Franek ), to będzie ciężko o mistrza na koniec sezonu. Natomiast, jeśli sprzedadzą Brożka już zimą, to muszą kupić 2 ( słownie DWÓCH ) napastników podobnie do Brożka skutecznych i jednego perspektywicznego do konkurencji w najbliższym okresie ( roku czasu).
Dlatego istotą mojego pytania było, czy w Polsce jest obecnie poza Lechem i Legią, napastnik mogący z marszu wesprzeć Brożka, na miarę uprzednich goli Zieńczuka, gdyż następcy Brożka od zaraz tak jak on skutecznego w Polsce ja nie widzę. Dlatego mój alarm w tej sprawie, gdyż uważam, że Skorża,klub i Cupiał nie rozumieją znaczenia partnera lub następców Brożka i dawnego Zieńczuka, w stylu duet - Żuraw/Franek.

Wisła potrzebuje napastników nie z ławki rezerwowych, czy niższych lig, do odbudowywania lub budowania ich formy na miarę Wisły skutecznej po mistrzowsku , takich jak Matusiak, Niedzielan lub sugerowany Luboja, lecz napastników na fali bieżącej w swoich klubach czyli skutecznych na bieżąco. Inaczej czeka nas po sprzedaży Brożka, okres kolejnych sezonów w środku tabeli.

Czy tak trudno to zrozumieć i widzieć na podstawie własnych doświadczeń , dosłownie wczorajszych ? Dlatego czekałem na wypowiedzi rozumiejące tok myślenia w sprawie napastników, że są nam potrzebni piłkarze skuteczni od zaraz a nie za kilka lat lub nigdy, jak darmowi Switlica,Kryszał,Penksa,Radovanowicz, Matusiak,Niedzielan itp. Kluiverty. Kasa za Brożka nie reinwestowana w realne wzmocnienia, nie może być przejedzona ponownie armią budżetożernych nieudaczników z kartą na ręku, lecz musi być tym razem reinwestowana mądrze i z sensem. Dlatego, jak słyszę znowu o darmowym Luboji czy innym zestarzałym gwiazdorze z trybun swojego obecnego zespołu, to aż mną trzęsie z bezsilności. I dlatego, gdy słyszę, że nas nie stać na klasowego napastnika, to dla mnie znaczy, że nas nie stać na sprzedaż Brożka. I stąd moje oburzenie, gdy i z ust kibiców słyszę propozycje zastępowania Brożka, gośćmi na miarę Wisły z 8 miejsca w tabeli. Taki Nowak z GKS z odstępnym 800 tys, po sprzedaży Brożka za 5 milionów, to powinien być ten drugi lub trzeci napastnik do Wisły, w ramach partnerowania i ogrywania się z od siebie lepszymi, kupionymi wraz z nim do Wisły. A Wy tu płaczecie, że on za drogi i takie tam inne minimalistyczne dyrdymały pleciecie. Czy ja przesadzam ? Nie wydaje mi się, jeśli to co chce i mówi Cupiał ma być prawdą a Skorża ma nadal cele te same, czyli mistrz i LM. Kasa z Brożka na napastników aby za kilka lat sprzedać ich za o wiele wiecej niż Brożka ( a nie przejeść tej kasy, jak przejedzono kasę z Żurawia i Franka ). Resztę potrzeb transferowych, powinna pokryć kasa z Dudki i Kokosa.
Ostatnio edytowane przez kot : 28.10.2008 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.10.2008, 19:55
Wystarczy solidny ligowiec z Portugalii lub Argentyny - taki jakich kupował Cluj. Ale wg mnie Cupiałowi bliżej do sprzedania klubu, niż ponownego inwestowania pieniędzy. Dlatego raczej powinniśmy się spodziewać zawodników darmowych, którym kończą się kontrakty.
Chyba, że Wisła sama wypracowała sobie pieniądze na transfery.
..
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 28.10.2008, 20:09
Zupełnie się nie zrozumieliśmy. Ja napisałem o kim mógł myśleć Skorża mówiąc o tym, że w naszej lidze jest napastnik, który mógłby grać w Wiśle (w domyśle- prezentuje odpowiedni poziom, bo, że chciałoby ich tu grać 80% z całego kraju, to oczywiste). Ja też uważam, że pieniądze z ewentualnego transferu Brożka muszą być zainwestowane w gościa, który z marszu go zastąpi (albo tak jak mówisz- optymalnie dwóch gości), ale co z tego? Widzę, że próbujesz naprawiać świat pisząc wzniosłe teksty na tym forum, ale niestety brutalna prawda jest taka, że nasz klub od wielu lat prowadzony jest bez zachowania żadnego kontaktu z realnym światem. Pieniądze są wydawane w sposób poprostu kretyński (a przypominam, że w tym klubie żadna złotówka nie zostanie wydana bez zgody Cupiała) i dlatego jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Niby jest dobrze, bo nie grozi nam druga liga itp, ale każdego normalnego człowieka krew zalewa jak widzi, to się u nas dzieje przy okazji wiedząc, że przy odrobinie dobrej woli i rozsądku mogłoby być naprawdę znacznie lepiej. Ja mam taką teorię, że jak Brożek pójdzie za mniej niż 4-5 baniek E, to będzie znaczyło, że Cupiał chce jak najszybciej wyciągnąć jak najwięcej kasy i zawinąć interes (wcześniej sprzedając grunty itp). Nie wiem skąd też wniosek, że ja mówię, że powinniśmy sprowadzać Svitliców czy Matusiaków. Napisałem tak gdzieś? Spotkałeś kogoś, kto powiedział, że to były udane transfery? A co do tego, że Nowak to za wysokie progi (finansowe) jak na nasze nogi nie wycofuję, bo uważam, że tak właśnie jest. Wiem jak to POWINNO wyglądać z naszej strony kiedy już Paweł odejdzie (bo odejdzie na pewno, jeśli nie z własnej woli, to i tak go sprzedadzą, bo przecież pieniądze są najważniejsze. A sukces sportowy? Po co on komukolwiek z RN? Przecież nie dostaną podwyżki, a to nie są kibice, więc losy Wisły obchodzą ich w najlepszym razie średnio), ale wiem też jak to wyglądało i wygląda do teraz. Gdzie są pieniądze z Dudki? Nie mówiąc już o kasie za Kubę, czy z jeszcze wcześniejszych transferów. Domyślam się, że brak w tym poście ładu i składu, ale liczę, że ogólny przekaz jest jasny i powstrzymaj się Kocie od powtórnej nadinterpretacji.

Wracając do tematu, to chcąc osiągnąć sukces nie możemy sprowadzać tylko zawodników, którzy mają po 20 lat, są dobrzy i rokują na przyszłość, bo nawet jeśli umiejętności sportowe będą mieć niebagatelne, to i tak w meczu na stadionie typu ten w Jerozoliomie spalą się psychicznie. Zawodnicy około 30-stki są nam niezbędni (ale nie mówię też, że mają stanowić większość składu, żeby zaraz mi tu ktoś tego nie wypomniał). 4-5 takich piłkarzy i będzie dobrze.
Musimy poprostu pójść "cypryjskim tropem" i liczyć, że też trafimy dobrze w doborze nazwisk.

Tofik, myślę, że Wisła wypracowuje pieniądze, ale jak widać nie ma to znaczenia przy ewentualnych transferach. Tak jak napisałem wyżej- Cupiał prawdopodobnie szykuje się do odejścia zabierając ze sobą jak najwięcej kasy.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 28.10.2008 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.10.2008, 20:37
arti napisał(a):Wyświetl post
Naciągając kryteria poszukiwań dodałbym jeszcze Podstawka z Bytomia i Tumicza z Jagi.
Na czym polega naciąganie kryteriów?

Nic nie musisz "naciągać" podając nazwiska Podstawka i Tumicza - w kontekście wypowiedzi Skorży
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2008, 21:22
Bednarz jak sprzedaż Brozia to sie możesz pakować z R22. Aby zastąpić takiego zawodnika to będziesz musiał wydać z 15 mln E Sportowa jakość i wartość zespołu straci 90%, a to oznacza że Ciebie już nie ma, razem ze Skorżą. Ja Ci dobrze radzę upchnij komuś Cantoro i Baszcza, a Broziowi daj 500 tys. E bo to jedyne wyjście jakie masz.
PS
I zacznij dementować takie bzdury http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...rakowskie.html
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez czesiu : 28.10.2008 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.10.2008, 09:14
..to bym sie zalogowal no forum i pojechal wszytskim malokntentom i myslacym prostymi kategoriami, ktorzy najezdzaja na Lysego. Niektorym sie wydaje, ze Bednarz ma do rozdysponowania 50 mln E, i zamiast ostatnio kupic Ronaldinho majacego problemu w Barcie i dorzucic dwoch solidnych obroncow z Serie A za 20 mln, to On szuka staruchow bez kontraktow i formy, bo taki ma kaprys. Umowmy sie - Bednarz, jako czlowiek inteligentny, jakis czas temu chyba zrozumial, ze musi BARDZO mierzyc sily na zamiary, by sie nie blaznic typujac kandydatow do gyr w Wisle, ktoryzch i tak nie sprowadzi. Powod jest prozaiczny - za wydawaniem kasy tak naprawde stoi RN i to, co wydaje sie Bednarzowi, ze bedzie dobre, niekoniecznie wydaje sie moznowladca z RN za tako0we. Naprawde niektorzy sadza, ze Bednarz nie potrafi Nam zanlezc grajka, ktory by pociagnal Wisle ? sadze, ze ma niejednego kandydata na oku, lecz poprzez ograniczenia finansowe wie, na co Klub stac, i w jakiej sfwerze ma sie poruszac. Zatem, by nie byc oskarzonym o bezczynnosc, Bednarz Jacek szuka takich pilkarzy, ktorych ma szanse na Reymonta sciagnac. Innymi slowy, dla maniakow gry FM - ma On ustalona opcje "Popros asystenta, by wykreslil nierealne cele transferowe" Polityka klubu to pierwsza rzecz, ktora musi sie zmienic, by Bednarz mogl naprawde pokazac, na co Go stac. Jak na razie dziala On na krotkiej uprzezy, a ryba psuje sie od glowy. Wierc prosze delikatniej bluzgac na Bednarza, bo sadze, ze jest On siwadom, w jakiej lidze mu przyszlo grac.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.10.2008, 11:10
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Bednarz jak sprzedaż Brozia to sie możesz pakować z R22. Aby zastąpić takiego zawodnika to będziesz musiał wydać z 15 mln E Sportowa jakość i wartość zespołu straci 90%, a to oznacza że Ciebie już nie ma, razem ze Skorżą. Ja Ci dobrze radzę upchnij komuś Cantoro i Baszcza, a Broziowi daj 500 tys. E bo to jedyne wyjście jakie masz.
niekoniecznie
Takie Le Mans (aktualnie 4 miejsce w Ligue1) kupiło przed sezonem za 2 mln euro Norwega Helstada (3-krotny krol strzelców ligi norweskiej, wiek 31 lat!)
Helstad zaimponował Francuzom łatwością dochodzenia do sytuacji strzeleckich, silnym strzałem z dystansu, przebojowościa w polu karnym, wysoką skutecznością.
Oczywiście to tylko przykład, że wcale nie 15 mln euro jest potrzebne bo taki Helstad nie miałby jak sadzę żadnych problemów z regularnym strzelaniem bramek w OE.
Inna sprawa ile tacy piłkarze zarabiają.
Jednak inny solidny norweski napastnik dobrze wyszkolony technicznie wcale nie musiałby być droższy w utrzymaniu od Brożka - powtarzam to tylko przykład i nie zycze Brozkowi odejścia, nadal nie wierze, że na Zachodzie Europy sobie poradzi
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2008, 11:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
powtarzam to tylko przykład i nie zycze Brozkowi odejścia, nadal nie wierze, że na Zachodzie Europy sobie poradzi
Brożek ma "mocną głowę" ale mimo wszystko nie wierze że sobie poradzi w zachodniej lidze i w jego przypadku wyjazd bedzie oznaczał zapewne koniec sukcesów czysto sportowych a jedynie finansowe, skończy sie bycie gwiazda w OE , zdobywanie seryjnie bramek , gra w reprezentacji , 20 tys albo 40 tys tłum skandujący jego nazwisko itd. czyli inaczej mówiąc czy zmarnuje swój potencjał jak Kosowski ale zarobi pare euro wiecej czy chce odnosić sukcesy rezygnujac z większej kasy

czyli skończy dokładnie tak jak 95 % pozostałych naszych kopaczy i teraz zależy co woli Brożek kasę czy karierę co woli klub dać Brożkowi kolejna podwyżkę czy eksperymentować z transferami no'namów najprawdopodobniej tracąc jeszcze więcej

moim zdaniem za Brożka przy jego wieku warunkach, formie żadna kwota poniżej 4 mln euro nie powinna być rozpatrywana, a Wisła jezeli bedzie taka potrzeba powinna sie zastanowić czy nie warto ewentualnie podwyższyć poborów
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2008, 11:36
Ostatnio podczas wizyty rodzinnej miałem okazję zobaczyć na żywo mecz Wisły Płock. Całkiem nieźle jako skrzydłowy radził sobie niejaki Adrian Mierzejewski. Sprawdziłem jego statystyki z tego sezonu i są obiecujące: 22 lata, w 18 meczach 8 goli i 8 asyst.

Oczywiście nie będzie to zawodnik darmowy co pewnie skreśli go z potencjalnej listy transferowej Wisły.
A szkoda, bo jeżeli ma w miarę poukładane w głowie to mógłby się sprawdzić
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2008, 11:45
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio podczas wizyty rodzinnej miałem okazję zobaczyć na żywo mecz Wisły Płock. Całkiem nieźle jako skrzydłowy radził sobie niejaki Adrian Mierzejewski. Sprawdziłem jego statystyki z tego sezonu i są obiecujące: 22 lata, w 18 meczach 8 goli i 8 asyst.

Oczywiście nie będzie to zawodnik darmowy co pewnie skreśli go z potencjalnej listy transferowej Wisły.
A szkoda, bo jeżeli ma w miarę poukładane w głowie to mógłby się sprawdzić
20.10 już w tym temacie o nim pisałem
Widziałem go w meczu Widzew - Wisła Płock
ciekawy piłkarz. Jak dla mnie znacznie bardziej interesujący niż niejaki W.Ł. który stoi na naszym prawym skrzydle...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.10.2008, 14:20
Szukamy bramkarza to moze pomyslalbym nad Wojciechem Skaba... Chyba w Legi jest dobra szkulka, jak nie jedna z lepszych nie tylko w pl. Tylko, czy On bedzie chcial przyjsc ? mysle, ze pomyslalbym nad Skaba.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów