The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2008, 11:28
Między Cleberem, a Arruabarreną wywiązała się utarczka słowna zapoczątkowana prawdopodobnie przez Hiszpana. Samo zagranie napastnika Legii nie było bezpośrednią przyczyną "plucia się" Clebera. Arru być może nie spodziewał się, że Brazylijczyk rozumie co nieco po hiszpańsku.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 28.10.2008, 11:52
Fajnie się czyta te was narzekania, że sędzia, że wydział dyscypliny, że piłka była źle napompowana, a i podobno mieliście większa bramkę.
Widać że boli i o to chodzi. 2-1.
Bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez spidey : 28.10.2008 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.10.2008, 11:59
Spidej mnie bolą oczy jak Ciebie czytam
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.10.2008, 12:10
ILuKoI napisał(a):Wyświetl post
Kortys, raczej tak, nie powiesz mi że Mucha jest taki świetny, on jest dobry, miał wczoraj swój dzień i jeśli będzie bronił tak cały sezon zwrócę honor i powiem że to świetny bramkarz.
Ale to samo było w finale pucharu polski i wielu meczach ligowych tego i poprzedniego sezonu. Brożek też nie zawsze strzela, ale przecież mecz bez gola nie czyni go nagle słabym napastnikiem. Mucha to najlepszy bramkarz w Polsce.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 28.10.2008, 12:18
arti napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że inaczej zaśpiewasz wkrótce. Jak JD będzie zdrowy to w tej chwili i Nim jedyna nadzieja, że coś się będzie działo na naszym lewym skrzydle... Czego przebłyski były choćby z Arką.
Piszemy w temacie o KONKRETNYM meczu i w tym kontekście rozpatrujemy grę Diaza = oceniamy jego występ, a nie śpiewamy poezję futurystyczną.

Wisła zagrała solidnie chociaż przegrała. Nie wpadiśmy w taki marazm, żebym musiał się podniecać wierzganiem.

Są na szczęście tacy, którzy potrafią biegać i dużo, i z sensem (vide Sobolewski) a nawet tacy, którzy nie rzucają się w oczy a potrafią ukłuć z chirurgiczną precyzją (Brożek).
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.10.2008, 12:27
spidey napisał(a):Wyświetl post
Fajnie się czyta te was narzekania, że sędzia, że wydział dyscypliny, że piłka była źle napompowana, a i podobno mieliście większa bramkę.
Bez odbioru.
Pewnie że szlag trafia...
Mam nadzieję, że BC wreszcie oprzytomnieje, uzupełnimy kadrę w zimie i wiosną wkopiemy Wam ze 3-0. Zbiera się Wam już od jakiegoś czasu...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.10.2008, 14:32
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Wszystko będzie zależało od wzmocnień/osłabień składu w najbliższym okienku.[/b]
Ja już przestałem wierzyć, że przy legioniście Bednarzu zespół zostanie wzmocniony.

Swoją drogą fajnie Warszawa ustawiła sobie terminarz. Wszystkie 4 mecze w tym sezonie z warszawskimi drużynami gramy na wyjeździe...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.10.2008, 14:41
To nie Bednarz decyduje o tym czy będzie transfer czy nie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.10.2008, 15:01
arti napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że inaczej zaśpiewasz wkrótce. Jak JD będzie zdrowy to w tej chwili i Nim jedyna nadzieja, że coś się będzie działo na naszym lewym skrzydle... Czego przebłyski były choćby z Arką.
Nadzieje na to ze cos sie zacznie dziac, nie sa bezpodstawne ,jednak od dziania sie, do bycia solidnym filarem druzyny droga daleka.
Jak dla mnie Diaz ma tylko jeden ale za to bardzo spory mankament.On wszystko robi w zwolnionym tempie, nie ma dobrego startu do pilki i boje sie ze to wynika z jego dosyc dziwnej fizjonomii.
To powoduje ze i w obronie nie jest pewny i w pomocy(sporo strat).
I tak zrobil duze postepy, bo jak go zobaczylem pierwszy raz to jedno co mi na mysl przyszlo to -'co on tu robi'.

Teraz jego gra juz tak nie razi, szczegolnie jak popatrzymy na jego konkurentow, ale i tak jestem troche sceptyczny co do jego szans na to by stal sie solidnym zawodnikiem 1go skladu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 28.10.2008, 15:56
Bez odbioru.
1). PiŁka i bramka byŁy bez zarzutów. 2).Mistrzem POLSKI jest WISŁA !!! 3). Raczej "wasze",a nie "...was narzekania..." 4).Mniej podniety bo BŁĘDY popeŁniasz.
Ja Cierpie Dole !!!!
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.10.2008, 16:26
Mnie tam bardziej cieszy ewentualne zwycięstwo mojego klubu, niż ból pokonanych rywali, ale co "klub" to obyczaj

Bez odbioru.

"Szacun".
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.10.2008, 16:33
Kochamy Waltera?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.10.2008, 16:35
Bez odbioru.
Proponuje temu panu zmienić napis pod nickiem z rozmywacz na napinacz
My martwimy sie po pojedynczych meczach od czasu do czasu ale na koniec sezonu to w waszych domach panuje rozpacz. (tak w ramach napinki)
Bez odbioru

4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Proponuje już zamknąć tematu co Wy na to?
zgadzam sie
Ostatnio edytowane przez Kamson : 28.10.2008 o godz. 16:38.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2008, 17:05
Bez odbioru.
NO STARY BRAWO !!! Dlugo nad tym odkrywczym stwierdzeniem myslales ? To chyba oczywiste, ze porazka boli. Tym bardziej taka pechowa i po spotkaniu, ktore ma tyle brzydkich podtekstow
Odpowiedz cytując
kasiam
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 28.10.2008, 17:48
Porażka bardzo boli...ale ją KOCHAM...Mimo to
Pozdro dla kibiców naszej kochanej Wisełki
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.10.2008, 17:56
Spidey , ! jesteś "prawie" geniuszem
Odpowiem Ci więc na twoim poziomie; chociaż troszkę nie na temat: zgadnij co czuje wielu kibiców (także Wisełki) czytając wasze żale jak was ITI z Walterem robi w wała?
Tym bardziej że żaden wydział ani piłka ani nawet duża bramka wam NIC nie pomoże.
I podejrzewam że prędzej to on was zdyskwalifikuje niż wy jego.!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.10.2008, 18:17
Bez odbioru.
Boli, ale nie koniecznie to 2-1.
I tak nie zrozumiesz. Zresztą - nic dziwnego, skoro nie przypominam sobie meczu Legii, w którym sędzia nie robiłby wam dobrze. Może po prostu tym razem wasi chłoptasie z PZPN przegięli pałę?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.10.2008 o godz. 18:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 28.10.2008, 18:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I tak nie zrozumiesz. Zresztą - nic dziwnego, skoro nie przypominam sobie meczu Legii, w którym sędzia nie robiłby wam dobrze. Może po prostu tym razem wasi chłoptasie z PZPN przegięli pałę?
100 %Racjii !!!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.10.2008, 18:32
Wolfy proszę Cię zamknij już ten temat!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.10.2008, 18:34
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Wolfy proszę Cię zamknij już ten temat!
Po co? Emocje się powoli wypalają, niedługo sam spadnie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.10.2008, 18:44
To ja Ci podpowiem. Ostatni mecz ŁKS-Legia. Rybus wychodzi sam na sam z bramkarzem, a sędzia gwiżdże wymyślonego spalonego. Poza tym w tym samym spotkaniu, Chinyama wychodzi na czystą pozycję i zostaje sfaulowany. Dlaczego nie było czerwonej kartki? Kolejny mecz, który ustawił niejako wynik, to mecz z Koroną z poprzedniego sezonu w Kielcach. Piłkarz Legii strzelił w kierunku bramki, a zawodnik Korony wybił ją ręką. Oczywiście nie było ani czerwonej kartki, ani karnego. Szkoda, że nie przypominasz też sobie wymyślonego karnego w poprzednim spotkaniu na Ł3 dla Wisły. Zapewne pamiętasz tamto spotkanie. Wasz zawodnik ładnie zanurkował. To tyle na szybko. I może podasz przykłady meczów, gdzie sędziowie robili nam 'dobrze'?

Genio, poczytaj trochę ten temat, a dowiesz się o co chodzi.
tomasz1906 to wszystko? No to zobacz, jest 1-1 (Wiśle nie dał sędzia karnego a wcześniej dał jej karnego którego nie było w meczu z Legią)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.10.2008 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.10.2008, 18:49
Cytat:
Piłkarz Legii strzelił w kierunku bramki, a zawodnik Korony wybił ją ręką. Oczywiście nie było ani czerwonej kartki, ani karnego.
przedwczorajszy mecz z Wisła, strzal Wislaka i Wasz obronca wybija pilke reką poza boisko, karnego nie odgwizdano

pisze tylko po to by pokazac ze argumenty ktore przedstawiasz o wlasnych niekorzysciach rowniez wystepują w roli glownej na Waszą korzysc, tyle ze w innych spotkaniach
Odpowiedz cytując
tomasz1906
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.10.2008, 18:51
Prosze bardzo! Legia-Wisla w ostatnia niedziele!
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.10.2008, 18:55
ITI dalej trwaj, ITI dalej trwaj

Skończmy już ten temat. Sytuacja jest jasna: Legia jest w naszej lidze najważniejsza Tak było jest i będzie, przez wszystkie wieki wieków, AMEN. Nie jest to kwestia bólu wewnętrznego, bo ja mam to głęboko w poważaniu czy przegrywamy w Warszawie, czy w Poznaniu czy u siebie. Legia nie warta jest tylu emocji z naszej strony
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2008, 19:03
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
I może podasz przykłady meczów, gdzie sędziowie robili nam 'dobrze'?
Legia 2-1 Wisla z 26 pazdziernika.

Jak nie ogladales kontrowersji z 10 kolejki to sobie sciagnij a przekonasz sie o czym pisze.

http://odsiebie.com/pokaz/841543---c540.html
(haslo: allgoals.pl)

A jak Ci sie nie chce i nie widziales to przestan bredzic, bo w materiale jest minimum 4 faule na naszych zawodnikach, oczywiscie nie odgwizdanych / korner po tym jak Brozek trafil w slupek bo Muszcze (czy jak to odmienic) przeleciala pilka po lapskach / reka Legionisty za ktora powinien byc karny dla Wisly
.
.
.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.10.2008, 19:06
To ja Ci podpowiem. Ostatni mecz ŁKS-Legia. Rybus wychodzi sam na sam z bramkarzem, a sędzia gwiżdże wymyślonego spalonego. Poza tym w tym samym spotkaniu, Chinyama wychodzi na czystą pozycję i zostaje sfaulowany. Dlaczego nie było czerwonej kartki? Kolejny mecz, który ustawił niejako wynik, to mecz z Koroną z poprzedniego sezonu w Kielcach. Piłkarz Legii strzelił w kierunku bramki, a zawodnik Korony wybił ją ręką. Oczywiście nie było ani czerwonej kartki, ani karnego. Szkoda, że nie przypominasz też sobie wymyślonego karnego w poprzednim spotkaniu na Ł3 dla Wisły. Zapewne pamiętasz tamto spotkanie. Wasz zawodnik ładnie zanurkował. To tyle na szybko. I może podasz przykłady meczów, gdzie sędziowie robili nam 'dobrze'?
Nie twierdzę, że wszystkie decyzje są zawsze na waszą korzyść, poza tym nasi arbitrzy do najlepszych nie należą. Co nie zmienia faktu, że Wasi piłkarze czują się bezkarni na boisku za czym idą popisy takie jak "Łokietka", Radovicia, Choto, Grzelaka czy Rzeźniczaka. Żaden sędzia w Polsce nie wyrzuci ich za to z boiska - bo niby jak?

A przykłady meczów? Zbyt dużo, by wymieniać. Mnie oczywiście w tym sezonie najbardziej wk... mecz o Superpuchar, ale to przykład, kiedy rzeczywiście byłem zaangażowany emocjonalnie.

Co do karnego w wiosennym meczu, to o ile pamiętam - był.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 28.10.2008, 19:07
e napisał(a):Wyświetl post
Legia 2-1 Wisla z 26 pazdziernika.

Jak nie ogladales kontrowersji z 10 kolejki to sobie sciagnij a przekonasz sie o czym pisze.

http://odsiebie.com/pokaz/841543---c540.html
(haslo: allgoals.pl)

A jak Ci sie nie chce i nie widziales to przestan bredzic, bo w materiale jest minimum 4 faule na naszych zawodnikach, oczywiscie nie odgwizdanych / korner po tym jak Brozek trafil w slupek bo Muszcze (czy jak to odmienic) przeleciala pilka po lapskach / reka Legionisty za ktora powinien byc karny dla Wisly
.
.
.
no to mamy 1 mecz. A gdzie te reszte, o których pisze wolfy? Cytat 'Zresztą - nic dziwnego, skoro nie przypominam sobie meczu Legii, w którym sędzia nie robiłby wam dobrze.' Poza tym ja nigdzie nie pisałęm, że sędzia w tym spotkaniu sędziował dobrze.

ja przypomniałem wymyślonego karnego dla Wisły w zeszłym sezonie w meczu z Legią

wolfy- karnego nie było. Można obejrzeć powtórkę tamtego zdarzenia.
A o tym, że piłkarzy Legii wyrzucają, świadczą np mecze z Lechem. Raz out miał Smoliński(sędzia mógł pokazać żółtą, ale mógł też tego nie robić) a drugi raz na Bułgarskiej (Burkhardt). To przykłady z ostatnich spotkań z Kolejorzem. Nasi zawodnicy nie są bezkarni. Karnych też nie mamy dużo. To jest wyszukiwanie spisku na siłę po prostu
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.10.2008 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.10.2008, 19:17
wolfy- karnego nie było. Można obejrzeć powtórkę tamtego zdarzenia.
A o tym, że piłkarzy Legii wyrzucają, świadczą np mecze z Lechem. Raz out miał Smoliński(sędzia mógł pokazać żółtą, ale mógł też tego nie robić) a drugi raz na Bułgarskiej (Burkhardt). To przykłady z ostatnich spotkań z Kolejorzem. Nasi zawodnicy nie są bezkarni. Karnych też nie mamy dużo. To jest wyszukiwanie spisku na siłę po prostu

Przeczytaj jeszcze raz, co napisałeś.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.10.2008, 19:18
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ja już przestałem wierzyć, że przy legioniście Bednarzu zespół zostanie wzmocniony.

Swoją drogą fajnie Warszawa ustawiła sobie terminarz. Wszystkie 4 mecze w tym sezonie z warszawskimi drużynami gramy na wyjeździe...
Mimo wszystko nie wierzę, że Jacek jest warszawskim koniem trojańskim. Jeśli on by nim był to czemu nie miałby nim być też Skorża, który przecież w Warszawie zaczynał swoją karierę trenerską?

Co do terminarza to w sezonie 2005/06 też mówiło się, że jest ustawiony pod Legię, bo ta zawsze miała po przeciwnika po nas. Teraz identyczna sytuacja jest w lidze hiszpańskiej (Real ma przeciwnika po Barcelonie) ale nie słychać o narzekaniach ze strony Barcy...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 28.10.2008, 19:20

Przeczytaj jeszcze raz, co napisałeś.
Twój zarzut- piłkarze Legii czują się bezkarni na boisku. Dałem przykłady, że tak nie jest. I to w spotkaniach na szczycie. Widzisz, coraz bardziej Twoja teoria o spisku staje się śmieszna
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów