|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja od łobodzińskiego duzo nie wymagam.. Wystarczy zeby chociaz raz w meczu wrzucał takie piłki jak te do Pawła Brożka podczas derbów na R22 w ktorych Wisła wygrała naturalnie 2-1.
![]()
ZAWSZE NAD WAMI... !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Dokladnie, Niedzielan a Dawidowski, to 2 inni pilkarze i ludzi, do Tomka ani Andrzej nic nie mam ale Tomek jest juz ''skonczony'' a z Niedzielana moze cos byc i ja na to licze ![]()
Ostatnio edytowane przez zloto : 26.10.2008 o godz. 20:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
bo reszta mnie nie interesuje pan sędzia Małek ... geniusz z gwizdkiem nie wspomnę tego niby faulu waszego Murzyna na Cleberze, którego oczywiście nie było ważniejsza akcja Radovicia z Cantoro strzał Radovicia w twarz Cantoro z łokcia, bo to widocznie taka warszawska tradycja a pan sędzia daje kartkę Cantoro za faul kur.wa jaki faul tu powinien być wolny dla Wisły i ż.k. dla Radovicia nie bylo nie no to jest zapis tv... panowie z C+ myślę że przeprowadzicie szybką akcję a'la Boguski przecież jesteście obiektywni prawda ps. Radović w następnej akcji ponownie łokciem wyhaczył tym razem Diaza... tym razem pan sędzia zobaczył wolnego... bez kartki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
i czy ja się z tym nie zgadzam? Ty/Wy daliście swoje wątpliwości, a ja swoje w kwestii sędziowania, które było słabe.
No może z jednym się nie zgodzę. Sytuacja Boguskiego była bez piłki, a Rado z Cantoro walczyli o piłkę ramię w ramię. To spora różnica. ![]() ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zero skrzydel, zero lawki rezerwowych jesli chodzi o ofensywe. Ja na miejscu Skorzy bym sie zwolnil na znak protestu przeciw polityce transferowej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie widzialem, żeby Mucha miał jakieś mega interwencje. Parę razy go nasi nabili i tyle, ale komentatorzy na siłę szukali zawodnika meczu w L i sobie znaleźli. Dla mnie najlepszy był Brozio za łatwość znajdowania pozycji strzeleckich.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do zawodników, to chyba powoli mija mit o tym, że Iwański nie umie grać z mocniejszymi rywalami Mieć takiego Pawła Brożka w zespole-bezcenne. Takiego napadziora nam brakuje, aby skład był w 90 % kompletny Co do formuowicza BABANWAWA1- nie zniżajcie się do jego poziomu. Po co?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 26.10.2008 o godz. 20:56.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niestety Panu Skorży zaczyna brakować zawodników na zbyt wielu pozycjach.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
No cóż porażka boli !!! mnie najbardziej boli że taka łajza, łamaga potykająca sie o własne nogi- Grzelak strzelil nam bramke!!! Łobodzinski Cantoro Baszczyński Cleber czas odejść z Wisły dla jej dobra!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może dlatego,że co za dużo, to niezdrowo? tak a propos tych sędziów
![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co do sędziowania podam Ci dwa najprostsze przykłady: 1. Ręka Rzezniczaka w polu karnym - ewidentna 2. Praca łokciem w wykonaniu Radovica w pojedynku z Mauro ( chyba Radovic pozazdrościł Szali przydomku Łokietek) weszlo.com Cytat:
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez konrad1991tsw : 26.10.2008 o godz. 21:01.
|
||
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Ej ludzie nie piszcie takich bzdur na temat wywalenia Skorży bo żal czytac....
Z 8 mijsca wyprowadzil nasza druzyne na MISTRZA! W tej rundzie jestesmy na 2 meijscu z punktem starty do liderow, dzisiaj zagrlaismy abrdzo dobrze, jak na nazedzia kotre ma do dyspozycji- Maciek jest ARCYMAGIEM! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Potrzebne było zwycięstwo stolicy? no to jest zwycięstwo :wygrał wydział dyscypliny,wygrał Wieszczu ze Smokowskim, wygrał ITI, świetny sędzia też wygrał , Legiunia ma 3 pkt. i wszyscy szczęśliwi prawda?
A że były przy tym jakieś machloje czy niesportowo-układzikowe niuanse? a kogo to oprócz Krakowa obchodzi? . Wisła popłacze, poszumi i po temacie. a warszawka może być z "sukcesu " dumna. I chyba o to im chodziło, cel osiągnięty! Czekam tylko jeszcze na jakieś mentorskie riposty C+ i wydziału dyscypliny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rękę Rzeźnika muszę obejrzeć w tv. Wtedy będę mógł powiedzieć na 100%, czy powinna być, czy nie. Wyglądało na to, że nie ruszył nią w stronę piłki. Więc jeśli była nabita, to karnego nie było. Ale będę mądrzejszy po obejrzeniu powtórki Dobrze, że użyłeś słowa 'w pojedynku'. Chodzi o starcie Radovica i Cantoro. Obaj wymachiwali rękoma. Może i Rado zawinił, ale to Cantoro wbiegł na niego.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 26.10.2008 o godz. 21:03.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
...tylko że nie są świetni a że świetnych nie ma to się lepszych wystawia, a przyanjmniej takich którzy dobrze rokują pzdro ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zacytuję posta z wczoraj...
Ale na 2:2 to mogło wpaść...Wisła przegrała mecz w 38. minucie. Grali ładnie, ataki w okolicach 30. minuty gry pierwsza klasa. Po golu zacięli się, głupio stracili bramkę i Legia miała przewagę psychologiczną. To był mecz bramkarzy. Pawełek zaliczył 'interwencję roku' w I połowie, Mucha zagrał kapitalnie w drugich 45 minutach. Na minus oceniam grę obronną Głowackiego, ten zawodnik mnie od dłuższego czasu zupełnie nie przekonuje (patrz rewanż z THFC). Łobodziński coś tam próbował, niewiele wychodziło. Widać, że nie jest pierwszorzędnym technikiem, ale takie mamy realia, że w polskiej lidze jego potencjał może wystarczyć na bycie czołowym skrzydłowym ligi. Cantoro dalej gubi się w obronie, słabo kryje. Powinno się mu wmontować taki brzęczek, który by dzwonił gdyby kryty zawodnik uciekał na więcej niż 1 metr Może by pomogło. Jirsak dużo widzi, dobry materiał na MC/AMRLC O naszym GK szerzej napisałem po meczu z Lechem i tutaj bez zmian, niczym nie zaskakuje, trudno oczekiwać po nim cudów.W Krakowie i Poznaniu były/są puchary europejskie, niech chłopaki z Wawy mają swoje 5 minut Bez wielkich żalów po porażce, Wisła ma wszelkie papiery na wygranie ekstraklasy w tym sezonie. Dopóki nie będzie uporczywie gubić punktów ze słabeuszami będę o tym przekonany, MP zdobywa się głównie na boiskach w Wodzisławiu, Gdyni, Bełchatowie, Białymstoku i innych. Tam trzeba zgarniać komplety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje,że Pan Skorża uświadomi sobie po tym meczu kto naprawde walczy, wkłada w gre swoje serce i zasługuje na grę w pierwszej 11.
PATRYK MAŁECKI! ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ta jesień jednak jest przykra:
Cracovia (czerwona latarnia)- słaby remis, Lech - traumatyczna porażka Legia - porażka Puchary - out |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niech mi to ktoś wytłumaczy jeśli potrafi. Jak to jest, że Legia wychodzi grać z nami 2 NAPASTNIKAMI i 2 OFENSYWNYMI POMOCNIKAMI, a Skorża dalej co mecz usilnie próbuje przekonać siebie i wszystkich wokół do tego, że w drużynie potrzebni są 2 DEF. POMOCNICY? A kiedy próbuje już wprowadzić jakiegoś ofensywnego to tylko kosztem drugiego napastnika. Czy w momencie, w którym przegrywamy i nie ma czego bronić Niedzielan nie mógł wejść za bezproduktywnego Cantoro? Wszystko potrafię zrozumieć, ale tego ni ch.j.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Druga porażka z tzw. pretendentami do tytułu. Najpierw Lech delikatnie mówiąc powiózł naszych galacticos a teraz Legia nas zapakowała od tyłu.
Prawda jest taka, że Wisła jest drużyną słabą i na dodatek bez charakteru. Brak jej również tzw. sportowej złości. Ponadto nie mogę sobie przypomnieć czasów, kiedy Wisła potrafiła iść skutecznie za ciosem dobijając przeciwnika. Teraz, po zdobyciu bramki następuje "cofka" i oczekiwanie co też się zdarzy w najbliższym czasie. RN i B.C. nie zrobili nic w przerwie między sezonami (naturalnie prócz corocznej burzy w mediach, bo w tym zaczynają być mistrzami) i efekty są od początku tego sezonu widoczne. p.s. Nie mogę pojąć dlaczego szansy w dzisiejszym meczu nie dostał Marcelo ?! Cleber zrobił b. dużo dla Wisły, ale jest już niestety coraz słabszym punktem obrony. O Pawełku i jego "popisie" przy wyrównującej bramce pozwolę sobie nie napisać ani słowa - przede wszystkim, by nie dostać bana ![]() Małecki winien bezdyskusyjnie od następnego meczu wyjść w pierwszej jedenastce. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Szkoda ze nasz trener nie umie szybko i odpowiednio reagowac na sytuacje na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Łobodziński Zieńczuk Pawełek tych ludzi nie chcę już oglądać w koszulce Wisły problem w tym że Cupial nie kupi zastępców Skorży... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ja bym nie płakał tak strasznie po tej porażce. Z Legią nam nie idzie i taka jest prawda. U siebi ei tak wygramy i mistrz będzie nasz!! Dziwi mnie natomiast pare decyzji. Dlaczego gra Łobodziński? I czy to jest jego optymalna forma? Nie wiem jak wy ale ja przeglądałem kiedyś fora Zagłebia Lubin i tam mieli taki polew z Łobo że strach się bać
P.S. w sumie dlaczego przegraliśmy skoro tam na stadionie nei ma żadnej atmosfery, zero dopingu więc nie ma jakiejś presji a momentami obrona strasznie się gubiła...szkoda meczu ale będzie lepiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
...racja z tym Jirsakiem a moze poprstu nie ma kim grac (poza wymienionym wyzej przypadkiem) ustawienia się trzyma ale zawdonikow bo juz zapowiedziale ze ustawienie/taktyke zmieni w przerwie zimowej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesteś żałosny z takim poglądem. Nie ma dwóch zdań. Wygrał dzisiaj zespół dojrzalszy, bardziej zdeterminowany i lepiej poukładany. Koniec kropka. Z Lechem, Cracovią, w wielu meczach Pucharu Ekstraklasy czy w końcu w niezwykle ważnym meczu z Tottenhamem też pomógł ITI, Wieszczu ze Smokowskim i Wydział Dyscypliny ?! Wisła jest po prostu słaba a Pan Maciej nie potrafi z niej niczego więcej wykrzesać ! Zastanów się co piszesz a te Twoje teorie spiskowe wsadź sobie w buty ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
czy wam się nie wydaje,że my gramy strasznie WOLNO? Juz naprawdę mniejsza o formę kilku grajków, ale cała drużyna gra po prostu tej jesieni (oprócz paru przebłysków) na jałowym biegu.
Dziś było tak: Legia atakuje, odbierają piłkę nasi obrońcy, podanie do drugiego obrńcy, trzeciego, ten do skrzydłowego, skrzydłowy do środka, ze środka do tyłu... zanim doszliśmy na pole karne Legii, tamci zdązyli już się wyspać. I wtedyLegia odbiera piłkę, 3 podania i już sa na naszym polu karnym. Gramy niemiłosiernie schematycznie, co w połączeniu z dyspozycją bocznych pomocników skutkuje brakiej jakiegokolwiek tempa naszych akcji. Gdzie ta energia, prędkość, pewność siebie? Coś tu jest nie tak. Inną kwestią jest dyspozycja kilku naszych graczy. Skoro Baszczu robi więcej w ataku niż Łobo, to może niech przejdzie na pomoc? A na obronę bardzo dobrego moim zdaniem Singlara. To taki wariant na dziś, bo w ziemie bez zakupu ze 3 dobrych ofensywnych graczy (skrzydłowi+napastnik) będzie to samo, chyba że reszta zespołów obniży swoje loty.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 26.10.2008 o godz. 21:33.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
2 sprawa I co z tego, ze to są 2 defensywni pomocnicy skoro się udzielają dość często w ataku? Sobolewski w dużym stopniu wypracował bramkę dla nas, Cantoro może nieudolnie, ale pojawiał się dość często po polem karnym Legii i próbował strzelać czy jakoś piłke rozegrać. Niedzielan za Cantoro? Wybacz, ale Niedzielanowi wybitnie gra nie idzie odkąd wrócił po kontuzji, może gdyby grał lepiej to mogłoby być dobre posunięcie ale weź tez pod uwagę, ze Jirsak jest świeżo po przerwie a treningach i najzwyczajniej w świecie 90 minut meczu to póki co jeszcze dla niego za dużo.
Sędzia im pomógł dzisiaj i może nie waliło to po oczach co minute, ale były pewne sytuacje kiedy mnie krew zalewała jak choćby ręka w polu karnym, która wiedzieli wszyscy oprócz sędziów i tym którym była ona nie na rękę. Tak samo ciosy łokciem jak z muai thai Radovicia . A od Skorży precz. Nie jest idealnym trenerem, ale takiego nie ma. Robi to co może dysponując wcale nie taka szeroką kardą w której nie ma 2 napastnika, żadnego klasowego skrzydłowego w formie i bramkarza, który prezentowałby równy poziom, bo z całym szacunkiem dla Pawełka, jemu raz coś wyjdzie, a innym coś zawala. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez fst : 26.10.2008 o godz. 21:43.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To fakt, że te reakcje na wydarzenia na boisku są spóźnione i bojaźliwe. Jednak to chyba jedyna jego wada, która jaskrawo odbija się na tle naszej drużyny. Co do systemu z dwoma defensywnymi pomocnikami, to rzeczywiście można spróbować z Jirsakiem w parze z Sobolewskim, właściwie to tak powinno być, natomiast nic nie zmieni faktu, że brak nam prawdziwego ofensywnego pomocnika i lewego pomocnika z prawdziwego zdarzenia - nie mówiąc już o wysokim napastniku. Mamy małą siłę rażenia, to jest nasza największa bolączka, widać to było na tle Legii - tam Iwański, Roger, Radović, czy nawet Grzelak - dryblingiem, balansem ciała potrafili gubić naszą obronę i pomoc, u nas na cały mecz, paradoksalnie chyba tylko Cantoro się udało przeprowadzić jedną taką akcję.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|