The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2008, 11:45
e napisał(a):Wyświetl post
bralbym go!

w aucie?

Z pewnością ma ciśnienie. Zawsze marzył o grze przeciwko Piastowi Gliwice
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.10.2008, 11:59
eye63 napisał(a):Wyświetl post
A Onet to skąd? Przestańcie z tymi teoriami, bo trochę przesadzacie. Jak Białoński z Kosą przeprowadzał wywiady, po których najlepszego zdania o Wiśle nie można było mieć - to uważasz za 'prokrakowską' Interię? Prawda jest taka, że większość artykułów (jeśli spojrzycie do stopki) pochodzi z PAP-u, rzadko kiedy piszą coś sami w Interii, Onecie czy innych portalach. Tak się zacząłem zastanawiać nad tym ostatnio nawet, bo te artykuły wszędzie podobne, ale jakoś nie widzę wielkiego faworyzowania czy deprecjonowania któregoś z zespołów, z Wisłą włącznie.
"Tempo" to było coś... Pamiętam jak byłem młodszy, to zawsze z rana zapieprzałem do kiosku... łezka w oku.

Co do transferów, to jest jak zawsze - Bednarz obiecuje, że sprowadzimy 3-4 klasowych piłkarzy (z tego raczej na 99% jednym z nich ma być podpisanie wolnego Garguły), liczba ta powoli będzie schodzić do jednego klasowego piłkarza, którego w ostatnim momencie przerazi kontrakt motywacyjny i albo nie będzie miał już żadnych innych ofert, i po dwóch tygodniach, bez okresu przygotowawczego wróci czarować do nas, albo spieprzy do Arabów, Rumunów, czy gdziekolwiek indziej. Tak było do tej pory, a nic nie zapowiada, żeby się w tej materii coś zmieniło.
Właściciel Onetu to ITI
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.10.2008, 12:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Właściciel Onetu to ITI
Ale budynek główny stoi w Krakowie na Bronowicach. Myślisz, że dzwonią i mówią, to ma iść, to ma nie iść? Dla mnie trochę to naciągane, zwłaszcza, że jak mówię - info są z PAP-u i gazet.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.10.2008, 12:09
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
w aucie?

Z pewnością ma ciśnienie. Zawsze marzył o grze przeciwko Piastowi Gliwice
Lepszy Piast Gliwice niz jakaś 4 ligowa zadupianka Brunszwik
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.10.2008, 13:15
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
Tyrała: gdybym dostał ofertę z Wisły...

Sebastian Tyrała odebrał polski paszport i może już grać dla naszej reprezentacji. Jednocześnie jednak skomplikowała się sytuacja zawodnika w Niemczech.

Tyrała uważa, że nie ma szans na grę w barwach Borussii Dortmund, po tym jak odmówił przyjęcia powołania do młodzieżowej reprezentacji Niemiec. - Występuję tylko w czwartoligowych rezerwach, a to mnie nie interesuje. Nie mogę na dłuższą metę zaakceptować takiej sytuacji, więc szykuję się do zmiany klubu - mówi.

Polski pomocnik przyznaje, że chętnie zagrałby w którymś z polskich klubów. - Skoro mam już paszport, to bardzo chętnie zagrałbym w naszej lidze. Gdybym dostał ofertę z takiego klubu, jak Legia czy Wisła, nie zastanawiałbym się ani chwili, tylko spakował i jechał grać do Polski - mówi Tyrała.

20-letni zawodnik Borussii urodził się w Raciborzu, gdy miał półtora roku wraz z rodziną wyjechał do Niemiec.

A szansa dla nas byla by wieksza tym bardziej ze podczas transferu Kuby mowilo sie ze bedzie wspolpraca, Wisla-BvB. I mozliwosci sprowadzenia zawodnikow do Krakowa, ktorzy sie nie mieszcza w pierwszym zespole Ale to tylko gdybanie :/
Powód: :/
Ostatnio edytowane przez zloto : 22.10.2008 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 22.10.2008, 13:31
Tyrała to jest duży talent. Warto by było się mu przyglądnąć. Dla mnie początkowo zaskakujące było to że dwa lata temu był wielką nadzieja niemieckiej piłki, a w momencie gdy zaczął głośno mówić o grze w barwach Polski w BVB wyleciał w pierwszego składu i teraz nawet ma w rezerwach problemy. Ale w sumie jakby w Wisle taki Kokoszka powiedział że chce zostać Niemcem to też by sobie nawet w rezerwach nie pograł.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.10.2008, 13:35
No przecież nie pójdzie od razu do Liverpoolu. Chłop jest jeszcze młody, mało znany..
Musi od czegoś zacząć, fajnie by było gdyby zaczął u nas. Na początek Polska liga dla niego jest wyśmienitym początkiem / wyborem
Trochę postrzela, wypromuje się, chwilę to potrwa, wybije na zachód a my zarobimy konkretny hajs. I muzyka gra.

Drugi Błaszczu, ale to tylko gdybanie bo pewnie nic z tego nie będzie

http://www.youtube.com/watch?v=Roqe96XEgCA

Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.10.2008 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.10.2008, 14:31
Odnośnie Tyrały sam fakt, że był powoływany do młodzieżówki niemieckiej jest już najlepszą rekomendacją. Do tego statyka strzelonych bramek też mówi dużo. Ale czy rzeczywiście chciałby się pchać do nas w obecnej sytuacji gdzie nawet nie wiemy gdzie będziemy rozgrywać mecze.

Co do listy Bednarza można trochę ją rozszyfrować:

dwóch ofensywnych pomocników - Garguła

dwóch defensywnych - Romeu - z tego co się dowiedziałem to nic nie podpisywał w ostatnim czasie, w ostatnim meczu zszedł z powodu kontuzji, widziałem gościa i jestem przekonany że Mauro to by już u nas nie pograł. Romeu jest wysokim i krzepkim chłopakiem do tego potrafi zagrać ofensywnie i bardzo dobrze gra głową. Uderzenie z dystansu to nie są trybuny tylko najczęściej światło bramki.

dwóch skrzydłowych - może Brezovec, piłkarz posturą dosyć skromny, coś na styl Małeckiego, nieźle rokuje jednak nie wiem czy na pewno na Wisłe.

dwóch napastników - Kalinić, jak przeglądałem chorwackie strony i obok klubów takich jak Atletioc, Szachtar, Bayer, Bayern, Chelsea widziałem Wisłe to przecierałem oczy ze zdumienia. Działacze Hajduka zadeklarowali że transfer Kalinicia w zimie jest praktycznie pewny. Z tego co wiem to jest to naprawdę niezły napastnik ale nazwy tych klubów są w niektórych przypadkach mocno przesadzone. Jeden z kibiców Hajduka powiedział mi że w obecnym sezonie nie strzela z byt dużo goli bo 8 z tego 5 z karnych, napisał mi także że potrafi nie trafiać w nieprawdopodobnych sytuacjach. Z racji wieku i potencjału Kalinicia jest ten transfer wciąż niestety dla nas nie możliwy...

jeśli chodzi o bramkarz to może być na niej ten Fin.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.10.2008 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.10.2008, 14:40
A może Tyrała jest na tej liście.. Bo nagle jakieś newsy że jest możliwy transfer
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 22.10.2008, 14:41
W sumie zamiast tego Kalinicia wolałbym Tyrałe. Gość ma duzy talent i chciałby u nas grać, a Kalinic, to zapewne będzie rządał z 500 tyś. euro kontraktu. Możliwe ze chcą go kupić mocne zespoły zachodnie, bo szczególnie w Premier League Corluka, Eduardo i Modrić robią całkiem ciekawą karierę. Dlatego jak taka Chelsea widzi talencik jak Kalinic, to chcą go wziać. Potem pewnie wypozyczą i zobaczą, czy się tak naprawde nadaje na PL czy nie. Dla nich do 5 mln euro w tą czy w tamtą bez znaczenia.

Tyrała idealny na taką listę, bo jest praktycznie za darmo. A to jak wiemy ma dla Cupiała największe znaczenie. A za darmo mieć zawodnika dobrze wyszkolonego, przebadanego i jeszcze uznawanego za duży talent to jest coś. Pozatym potem można go bardzo drogo sprzedać na zachód.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 22.10.2008 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.10.2008, 14:43
Ale budynek główny stoi w Krakowie na Bronowicach. Myślisz, że dzwonią i mówią, to ma iść, to ma nie iść? Dla mnie trochę to naciągane, zwłaszcza, że jak mówię - info są z PAP-u i gazet.
A myślisz że nie?
Skoro trzeba wspierać swój produkt na rynku piłkarskim (Legia) - to jest wspólna i spójna strategia! Dziwne by było gdyby każde medium czyli TVN i Onet działało niezależnie... gdzie profity z tzw. synergii

Dla mnie to naciągana jest naiwność o "niezależności" mediów...

PS
Nawet samym doborem info z PAP oraz odpowiednim przedstawieniem już kreujesz które informacje są ważniejsze a które mniej... Jedne rzucają się w oczy a inne są "starannie" ukryte...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.10.2008, 14:56
Może byłby z niego jaki następca Brozia....
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Stary 22.10.2008, 15:03
Co roku jest taka lista - kolejno mamienie kibiców potencjalnym transferami na poziomie
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.10.2008, 15:06
Owszem jest i wtedy już nie od Bendarza zależy czy ktoś z tej listy będzie grać, tylko od RN i samego Cupiała.

Bednarz robi swoje, czyli listę, wykłada ją na stół RN i tutaj kończy się jego przygoda.

To tak gwoli ścisłości, bo często ktoś ma pretensje do łysego, a to nie jego wina że transferów nie ma.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.10.2008, 15:36
Ja myślę że RN nie powinna się mieszać do transferów, a od tego kto nas wzmocni i kogo kupimy powinien decydować tylko P. Bednarz z pomocą P. Skorży. Tyle w temacie.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.10.2008, 16:08
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że RN nie powinna się mieszać do transferów, a od tego kto nas wzmocni i kogo kupimy powinien decydować tylko P. Bednarz z pomocą P. Skorży. Tyle w temacie.
To akurat pozostanie w sferze marzeń nie tylko naszej ale i tej wcześniej wymienionej dwójki .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.10.2008, 16:23
zakładam ze lista owa wyglada nastepująco:

Hajto
Świerczewski
Brzęczek
Kaliciak
Juskowiak
Araszkiewicz
Jojko
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.10.2008, 16:27
Maciejj napisał(a):Wyświetl post

Hajto
Świerczewski
Brzęczek
Kaliciak
Juskowiak
Araszkiewicz
Jojko
zmień założenia
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 22.10.2008, 17:08
Maciejj napisał(a):Wyświetl post

Hajto
Świerczewski
Brzęczek
Kaliciak
Juskowiak
Araszkiewicz
Jojko
naprawde wysoko cenisz Nasz Klub.. nie ma co...
po co wypisujesz takie durnoty?! Jeśli bys nie wierzył w transfery klubu to nie wchodziłbys na ten temat i nie `srał` sie kazda informacja z gazet. Ja wierze ze nie koniecznie musza to byc swierczewskie itp....
A tak po za tym to jestes kibicem Wisły czy transferow?
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.10.2008, 17:12
Gargułe to juz raczej oddadzą za pół darmo. W czerwcu kończy mu się kontrakt i raczej nie mają wyjścia. Liczę na Gargułe, a także na napstnika i bramkarza.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 22.10.2008, 17:18
no mysle ze napewno nie poduktuja nam 6 milionow euro tak jak ostatnio. A ja licze ze to bedzie jedno z lepszych okien transferowych ( wiem ze głupi jestem ale..). i opuszczam ten temat do 1 stycznia 2009.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.10.2008, 17:43
Gargule chyba dobrze jest w Bełchatowie, nie ma wielkiej presji a kasa sie zgadza.Pozatym nie wiadomo czy zgodziłby sie na kontrakt motywacyjny w Wiśle
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.10.2008, 18:21
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Gargule chyba dobrze jest w Bełchatowie, nie ma wielkiej presji a kasa sie zgadza.Pozatym nie wiadomo czy zgodziłby sie na kontrakt motywacyjny w Wiśle
Jeśli wierzyć szmatławemu PS Bełchatów ma spory problem - bo sponsor nieco przykręcił kurek a wcześniej podpisano mnóstwo wysokich kontraktów. Nie tylko Garguła tam dużo zarabia ale Nowak, Rachwał, Jarzębowski, Costly itd. Myślę że chętnie by się pozbyli kilku drogich piłkarzy.

Stąd wątpliwe żeby Garguła dostał kolejny kontrakt na takich warunkach jak obecne. Ale że jest to biznes państwowy to może się tu wiele zmienić. Bo w państwowym folwarku (to jest niczyim) nikt się z pieniędzmi nie liczy
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 22.10.2008, 21:32
grosz napisał(a):Wyświetl post
Jarzębowski ma iśc do Legii podobno trzeciak juz z nim rozmawia. ciekawe czy puszcza Gargułe ale w czerwcu odejdzie za darmo wiec i Bednarz nie bedzie sie spieszylzeby na sile go sciagac juz teraz. Tylko co nam po nim jak w ataku bedzie znowu dziura. To jest chore. Jak mamy swietnego napastnika Brożek, to niemamy pomocników,. Jak przyjdzie być moze długo oczekiwany srodkowy ofensywny to znowu nie bedzie miał komu dogrywać i tak w kółko. miedzy czacie jeszcze inne pozycje wyskocza i zawsze czegos brakuje..
Z Gargułą sprawa jest prosta, podpisujemy z nim kontrakt w zimie - obowiązujący od lata. W tym czasie proponujemy Bełchatowowi śmieszną kwotę - jakieś 300 tys. PLN i ich piłka, czy wezmą, czy nie wezmą.

Ogryzek napisał(a):
PS
Nawet samym doborem info z PAP oraz odpowiednim przedstawieniem już kreujesz które informacje są ważniejsze a które mniej... Jedne rzucają się w oczy a inne są "starannie" ukryte...
Chłopie, bez przesady-twierdzisz, że pracują tam ludzie, którzy skończyli studia z psychologii, znają się na mechanizmach perswazji, wiedzą jak manipulować informacjami? To co tam płacą po 8 tys. na rękę? Całemu sztabowi ludzi? Daj spokój.
Wszystko bierze się tylko i wyłącznie stąd, że jakiś reportażyna z GW, czy PS, pomyśli, trzeba nadrobić sprzedaż, dobrze sprzeda się jakiś skandal, w tabeli prowadzi Wisła, wbijemy szpilę Wiśle, Boguski, najgrzeczniejszy piłkarz Ekstraklasy, ostatnio powołany do reprezentacji, okazuje się być krwawym brutalem. Ale to nie przemyślana strategia, tylko jakaś tam chora wyobraźnia niespełnionego ambicjonalnie gościa. Ale koniec offtopa= chcesz pogadać o tym, to prv.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.10.2008, 21:49
Z Gargułą sprawa jest prosta, podpisujemy z nim kontrakt w zimie - obowiązujący od lata. W tym czasie proponujemy Bełchatowowi śmieszną kwotę - jakieś 300 tys. PLN i ich piłka, czy wezmą, czy nie wezmą.

Chłopie, bez przesady-twierdzisz, że pracują tam ludzie, którzy skończyli studia z psychologii, znają się na mechanizmach perswazji, wiedzą jak manipulować informacjami? To co tam płacą po 8 tys. na rękę? Całemu sztabowi ludzi? Daj spokój.
Wszystko bierze się tylko i wyłącznie stąd, że jakiś reportażyna z GW, czy PS, pomyśli, trzeba nadrobić sprzedaż, dobrze sprzeda się jakiś skandal, w tabeli prowadzi Wisła, wbijemy szpilę Wiśle, Boguski, najgrzeczniejszy piłkarz Ekstraklasy, ostatnio powołany do reprezentacji, okazuje się być krwawym brutalem. Ale to nie przemyślana strategia, tylko jakaś tam chora wyobraźnia niespełnionego ambicjonalnie gościa. Ale koniec offtopa= chcesz pogadać o tym, to prv.
Taaa - podam ci prosty przykład - sprawa konfliktu kibice Legii kontra ITI - jakaś dziwna symetria w komentowaniu i przedstawianiu złych "kiboli" Legii zarówno w TVN jak i na Onecie... umówili się czy przypadek? Jak myślisz? Te same bzdury.....

PS
Jeszcze 5 lat temu wielu się śmiało z "nawiedzonego" Tomaszewskiego jak mówił o korupcji a dzisiaj po zaaresztowaniu Wójcika i innych dobiliśmy podobno do 200 oskarżonych....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.10.2008, 21:51
tu piszą http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1049242...l?ticaid=16d4eże Gargule już złożył Bełchatów propozycje przedłużenia kontraktu, mam jednak nadzieje że w Czerwcu bedzie już w koszulce z Biała Gwiazdą.Skoro chcą ściagnąc Janczyka z CSKA to chyba nie zanosi sie na zakręcenie kurka z forsą w Bełchatowie jak pisze Ogryzek.Pozatym jak podaja media na tej liście Bednarza są gracze głownie z zagranicy, obstawiam że są to zawodnicy którym kończą sie kontrakty ,są za free i w najlepszym razie są na poziomie sportowym co najwyżej Paulisty.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.10.2008 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Od: 10.2008

Stary 22.10.2008, 22:18
Jeśli chodzi o zawodników którym kończą się kontrakty i są za free, to jestem jak najbardziej za. Jeden zawodnik poziomu Marcelo na rundę i nawet za darmo można zbudowac zajebisty zespół.

To oczywiście nie znaczy że nie martwi mnie niechęc do wydawania pieniędzy na wartościowych ofensywnych zawodników przez zarząd. Nie rozumiem jednak lamentów przy pozyskiwaniu zawodników za darmo. Jak nie musimy płacic, to nie płacmy. czasem wydaje mi się że wielu z kibiców byłoby szczęśliwych gdyby Bednarz kupił 5 zawodników po milionie euro każdy niewiele lepszych od tych, co są obecnie. To się trochę nie kalkuluje finansowo.

Jeśli są głównie gracze z zagranicy to całkiem dobrze. Ciężko znaleźc w polskiej lidze kogokolwiek wartościowego na chwilę obecną. Nawet co do Garguły nie jestem przekonany. Jaki on poziom prezentuje ostatnio, widział ktoś kilka jego dobrych całych meczy, bramek czy asyst? Sam meczy Bełchatowa nie oglądam i gdyby nie to że o facecie było głośno rok-półtora temu, byłby dla mnie no-name kopaczem z polskiej ligi. Beenhaker go włączył ostatnio do kadry dopiero, gdy wypadł z niej Majewski.

Paradoksalnie Wiśle całkiem nieźle wychodzi promowanie młodych talentów. Brożkowie, Błaszczykowski, Boguski, Małecki to przykłady kiedy zawodnika kupowaliśmy w bardzo młodym wieku, pozwalali się ogrywac w innych drużynach (Kuba z racji talentu i podejścia do piłki takiej kwarantanny nie potrzebował) i wreszcie wprowadzali do pierwszego składu. Gdyby Wisła kupiła Lewandowskiego pół roku temu, to zyskałaby na takiej polityce kolejne grube pieniądze i wyniki. Podobnie wprowadzany był stopniowo do skłądu Jirsak, choc jego kupiono już za ciężkie pieniądze. W pewnym sensie podciągnąc można pod ten schemat i Dudkę. Za każdym razem klub pozyskiwał zawodnika młodego, który dostawał spokojny czas na aklimatyzację, ogranie się, doszlusowanie do pierwszej drużyny... i okazywało się że po 2-3 latach mamy zawodnika na poziomie reprezentacyjnym wartym średnio ze 2 mln ojro. To jest przewaga stopniowych, długofalowych działań nad nerwoym polowaniem na promocje..

Skład uzupełniamy o piłkarzy z zagranicy, z sensownymi umiejętnościami i mamy mistrza w kieszeni. Według mnie nie ma się co napalac na wypalone gwiazdki jednego sezonu, bo sparzyliśmy się już na Matusiaku, Niedzielanie, Dawidowskim, Kryszałowiczu, rozczarowuje Łobodziński, z wyjątkiem jednego sezonu również i Zieńczuk.. Od czasów kiedy za transfery do Wisły odpowiedzialny był Smuda (jaki jest, nosa do piłkarzy ma) ciężko dac przykład doświadczonego ligowca który by nas wzmocnił. Chyba tylko Sobolewski.
Ostatnio edytowane przez Tom Al : 22.10.2008 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.10.2008, 10:48
Tom Al
Ja mam jedną zasadniczą uwagę do tego co piszesz a napisało to wielu kolegów przede mną!
Nikt nie ma NIC PRZECIW darmowym piłkarzom jeśli są lepsi albo co najmniej tak dobrzy jak obecni. Niech będzie ich cały legion Ale jakoś tak jest w przyrodzie że na "darmową wyżerkę" jest wielu chętnych (inne kluby) i w praktyce z tych darmowych nie udaje się sklecić całej 11 na poziomie gry w UEFA. Wisła przerabiała tabuny "darmowych" Radovanoviców, Chiacu, Svitliców i innych. Jeśli chcesz zbudować zespół to szukasz dobrych piłkarzy darmowych, ale jak ich nie znajdujesz to musisz kupić kilku za gotówkę. A w Wiśle brak wysokiego napastnika, rozgrywającego i skrzydłowych.... jeśli nie możesz za darmo zdobyć piłkarza na odpowiednim poziomie to zostaje tylko wydawanie pieniędzy.
Wisła natomiast stanęła w pół drogi, znalazła tyle ile się dało darmowych dobrych piłkarzy (Marcelo, Singlar) i nie dokupiła choćby napastnika i rozgrywającego... i o to chodzi a nie jakieś bez urazy bzdury że jakby za milion euro to wszyscy by się cieszyli. Wszyscy kibice Wisły to się cieszą jak przychodzą dobrzy zawodnicy! A jak takich nie ma za darmo na rynku, to trzeba płacić! (Nie chodzi tu o rozrzutność ale o zwykłe reinwestowanie pieniędzy ze sprzedaży naszych kopaczy)
No chyba że mamy dryfować w stronę Odry Wodzisław czego chyba przecież nie chcemy... tam prawie wszyscy za darmo
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.10.2008, 12:46
Problem jest w tym ze solidnych graczy defensywnych mozna jakos jeszcze wyluskac za grosze - z ofensywnymi to zupelnie inna bajka i tu ci 'darmowi' to juz ostro przechodzony towar.
Stad tez zawsze dziwilo mnie, jak lekka reka pozbylismy sie tych, ktorzy wirtuozami nie byli ale jakis poziom jednak prezentowali.(Szymkowiak, Kosa,Paulista)
Niestety Kosowski moze smiac sie do rozpuku - zarabia wiecej, jest lokalna gwiazda, popijajac zimne drinki i wylegujac sie na plazy....a my meczymy sie z Lobo
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 23.10.2008, 14:25
Jesli chodzi o przykład Marcelo, to jest on bardzo dobry i pokazuje że za darmo można wyciągnąć całkiem dobrych grajków. Niby obrońcę łatwiej wyciągnąć niż napastnika czy pomocnika. Jednak jak kiedys pokazałem przykłady Eduardo Ratinho (obrońca - skrzydłowy), czy Gil (napastnik), można za grosze ściągnąć z tamtej ligi całkiem ciekawych i nieemerytowanych graczy. Trzeba mieć tylko trochę szczęścia, czytaj młody talent nie sprawdził się np. w zimnej Moskwie, i już jest tam w Brazylii skreślony. Na polskie warunki są to gracze przerastający Łobo czy Brożka.

Jak ktoś ma dość Łobo czy Zieńczuka, to przecież jest Tyrała, do wzięcia za darmo, albo za grosze. I po porządnym przepracowaniu okresu przygotowawczego, będzie o klase lepszy od Zienczuka napewno.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 23.10.2008 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów