|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Pobudka ze snu reprezentacyjnego!
W dzisiejszym teatrze mamy 2 spektakle. Pierwsza odsłona zakończyła się remisem Odry z Jagą 1:1 W drugiej części oglądamy (jak na razie) bezradny Groclin Warszawa - jak dotychczas 0:1 dla przyjezdnych![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobrze że pasożyty wygrywają, bo Stefek zostanie na dłużej.
![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W sumie najlepiej by było, gdyby Craxa wygraną dowiozła, no przynajmniej ten remisik. Oczywiście przy założeniu, że nasi nie sfrajerują się z Piastem tak jak z Górnikiem. Na ŁKS pewnie za bardzo nie ma co liczyć, choć będą się pewnie Adamski and Co starać.
Ciekawie będzie w Chorzowie, Ruch o punkty u siebie umie się bić. No, już remisik, niech tak zostanie ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dobrze ze ten Wasiluk nie trafil do Nas,bo jest to nielada drewno
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cieszy wynik .
- Lider traci punkty - Dla mnie derby to jednak najważniejsze wydarzenie sezonu, liczę zatem, że Cracovia sie utrzyma. No i doktor ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przede wszystkim kuriozum. Bo jeśli dwumetrowiec zajmuje się dośrodkowaniami, w tym nawet przy stałych fragmentach gry - to jest to naprawdę bez sensu.
Przy czym uczciwie nie wiem, czy to jego pomysł czy geniusza na ławce. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
legioniści nie takie złe chłopaki, jak bym chciał o nich myśleć .
Ani nie chcą ŁKS dołować ani przed szereg w tabeli wychodzić, bo niezwyczajni tego No, teraz niech nasi nie dadzą pupci z Piastem . ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Rozumiem ze mozna stracic punkty ale zeby stracic z tak grajacym LKSem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ale ŁKS przynajmniej walczył i to mi się podobało.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,An...wiadomosc.html
Taki mały cytat: Cytat:
Oczywiście Real czy Barca sobie poradzą. Ale mnóstwo średniaków Premiership, Serie A, Primera Division i Bundesligi - będą w sporych tarapatach. Co to może oznaczać dla polskiej ekstraklasy? Same plusy. Przeciętniacy europejscy nie będą już dla naszych najlepszych grajków takim wielkim magnesem - bezmyślny owczy pęd na ławę w Bundeslidze zostanie trochę przyhamowany. Co więcej, nasze kluby które na ogół finansowo wychodzą na zero, nie są pozadłużane i w pełni wypłacalne - mogą się okazać nawet w miarę sensownym miejscem pracy dla solidnych wyrobników grających do tej pory w o wiele lepszych klubach i ligach. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Flamengiste poniosła fantazja
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Darku,
przecież tu nie chodzi o to, że do nas przyjdzie Christiano Ronaldo. Natomiast o wiele łatwiej będzie pozyskać zawodników pokroju Clebera. To już sporo. Jeśli przy tym skończy się sytuacja, że byle kmiotek z ligi francuskiej, włoskiej czy niemieckiej będzie takim krezusem, że nasi najlepsi grajkowie będą tylko marzyć o siedzeniu tam na ławie - to zawodnicy pokroju Pawła Brożka, Roberta Lewandowskiego czy Rafała Boguskiego 2 razy się zastanowią, zanim wyjadą. I wcale nie są to mrzonki - ten kryzys musi się odbić na zawodowym futbolu, a wynagrodzenia piłkarzy osiągnęły chyba granice absurdu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
W skrócie- kluby, które generują zyski śpią spokojnie, kluby, które sprzedają piłkarzy do wielkich klubów, też mają zagwarantowane prztrwanie. Kryzys odbije się tylko na tych, którzy mają ambicję, ale nie mają pozycji, innymi słowy na próbujących się wybić. Bardziej w temacie ekstraklasy: [napinka mode on]Lidera mamy... [napinka mode off] Poza tym kilka fajnych spotkań było w tej kolejce i to zaskakująco ze strony kiepskich drużyn. O ile spodziewałem się, że Bełchatów i Polonia to będzie dobry, mecz bo tym drużynom piłka nie przeszkadza, potrafią konstruować, a nie tylko kontrować, o tyle zaskoczył mnie mecz Odra- Jaga. Poziom kiepski, ale bardzo dobre tempo, całkiem sporo sytuacji, może nie setek ale zawsze. Legii nie widziałem, więc się nie wypowiem. Teraz tylko liczyć, że i Leszek wtopi. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Mam jednak zupełnie inne zdanie.
Po pierwsze - ile naszych klubów pożycza pieniądze z banku? I jakie są to kwoty? Przecież dzięki wymogom licencyjnym zadłużenie klubów jest minimalne. Więc nie wiem czemu zakładasz, że będziemy mieć kłopoty. Jeśli natomiast chodzi o ligi zachodnie - kryzys się odbije im czkawką, to pewne. Nie wiem skąd twój optymizm: Cytat:
Typowy "kibic-klient" wydaje w Anglii blisko 1000 funtów rocznie na karnety, jedzenie na meczu i akcesoria sportowe (koszulki, breloki, czapki, szaliki etc.). Myślisz, że w obecnej sytuacji dalej będzie wydawał pieniądze na takie "pierdoły"? Nie, po prostu siądzie w starej koszulce swojego klubu przed telewizorem i też sobie oglądnie mecz. Za znacznie mniejsze pieniądze. Tymczasem przychody naszych klubów z tytułu sprzedaży gadżetów są śmiesznie małe. Większy problem to wpływy z biletów - ale i tu spadek będzie stosunkowo niewielki, bo mimo wszystko bilety na stadion nie są u nas specjalnie drogie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najbardziej rozzuchwala bezkarność. Po mojemu cała ta sprawa z przywróceniem do sędziowania skorumpowanym sędzią (cztery zarzuty prokuratury) Markiem Mikołajewskim to nic więcej tylko pokazanie wszystkim nam, od władz do najzwyklejszego kibica:
"Możecie nam skoczyć". Jest prosty, legalny sposób na wybicie z głowy z tej mafii podobnych kroków: pierwszy mecz, który ten pan będzie sędziował ( najlepiej transmitowany przez Canal +) wkracza policja na stadion i po rzucie monetą, w świetle reflektorów zatrzymuje kolesia na podstawie nakazu wrocławskiej prokuratury celem złożenia jakichś tam wyjaśnień. Mecz się nie odbywa, a PZPN Wydział Sędziowski wyrównuje straty obu klubów, kibiców i Canalu +. Jak będą mieli jaja to tak zrobią. W sumie OT, bo to powinno być w dziale o korupcji ale co tam, też Ekstraklasy dotyczy.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 19.10.2008 o godz. 12:46.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wróćmy do naszej kolejki, właśnie Ruch strzela bramę w 15 minucie i prowadzi, Lechia też
.Dla nas wyniki jak najlepsze, nur so weiter, Jungs !. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wracając do tematu czysto piłkarskiego, wielkim zaskoczeniem na + jest Śląsk, wszyscy po odrzucaniu oferty Drzymały mówili żę to koniec marzeń dla Śląska na zaistnienie w Ekstraklasie, że będą walczyć tylko u trzymaniu, a tu WKS jest dla mnie rewelacją, 9 kolejek 5 miejsce i choć pucharów Śląskowi nie prorokuje, to ta pozycja jeżeli będą ją w stanie utrzymać, może być dobrą pozycją startową do budowania drużyny, na europejskie puchary. Też na + Bełchatów, który choć gra tragicznie nudno... i prezentuje fatalny styl to te punkty ciuła, a przecież o to chodzi.
Jeżeli Lech zagra swoje to wykształci się co nikogo nie powinno dziwić taka czwórka, która może powalczyć o mistrzostwao czyli Wisła, Lech, Polonia (pamiętajmy że na boisku gra wzmocniony Groclin z zeszłego sezonu) i Legia. ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lech w plecy juz 2:0
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Poki co Ruch-Lech 2-0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ruch 2:0 Lech
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ z tym Bełchatowem też ciężko powiedzieć , że "tragicznie punkty ciuła". Na dzień dobry w I kolejce wygrana, później 4 razy po tyłku i 4 zwycięstwa pod rząd. Że gra nudna to inna sprawa.
A w Chorzowie już 2-0 dla Ruchu, lechici trochę ogłuszeni, całkiem tak samo jak nasi, gdy od nich w skórę braliśmy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
...wężykiem, wężykiem..
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chociaż szkoda mi Górnika jako klubu ze stabilnym sponsorem i kibicami to mam nadzieję że balon zwany Henrykiem pęknie z hukiem - tylko po to żeby Ci co mówią że obecnie Wisła jest cieniem drużyny Kasperczaka dostali mocnego kaca i otworzyli na oczy na to co robi M. Skorża.
ps. już nie mówiąc o balonie z Wronek - jak jeszcze zaczną grać w pucharach w grupie to czuję że się już w ogóle pogubią ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Super doping na Lechii chłopaki jadą z HSV widzę ze nasze zgody od gapiły
od nas SUPER u nich sie to niesie Pozdrowienia dla Ziomali z Gdańska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie na największy plus w lidze zasługuje Polonia Bytom. Z punktami bywa u nich różnie, ale pomimo kiepskiej kadry, oni starają się grać w piłkę. To nie jest Jagiellonia, czy ŁKS, ta drużyna potrafi wymienić kilka podań na jeden dwa kontakty, skonstruować atak. |
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Śląsk i Lechia u siebie wydaja sie silne,jak tam pare ekip silniejszych pogubi punkty nie bede sie dziwil
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|