|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Spokojnie, gołym okiem widać olbrzymi potencjał ale chłopak robi jeszcze dużo błędów i brakuje mu ogłady taktycznej. Przyszłość należy do niego, Cleber coraz starszy a Głowa jak to Głowa często zepsuty więc będzie miał dużo szans na grę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=3900
Ma byc kasa na transfery (yhm tak jak w tamtym roku?) Znowu nam kity wciskają!!! |
|
|
|
Guest
|
|
|
do połowy października... czyli plan juz gotowy...
chociaż... a jeśli to chodzi o październik 2009? albo 2020? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Wilczek zapomniał dodać, że trzeba spełnić jeszcze kilka warunków aby były transfery:
- sprzedać Brożka - Błaszczykowski musi iść do Liverpoolu -.... do tego: - zawodnik nie może być drogi - jego umiejętności muszą być adekwatne do ceny - musi zgodzić się na kontrakt motywacyjny - nie może mieć żadnych innych ofert - jeśli jego klasa jest taka sama jak Pawła Brożka nie może być droższy od sumy którą Wisła dyktuje za Pawła ! - właściwie to on musi być za darmo i najlepiej jakby też grał za darmo prawie zapomniałem: - każdy polski klub słysząc nazwę Wisła nie może przeceniać swoich zawodników Tak ogólnie to lepiej zaczekajmy do lata i do losowania pucharów. PS. Tak na marginesie pewien Brazylijczyk, który miał trafić do nas razem z Marcelo nieźle sobie poczyna z tego co widziałem w ostatnim meczu. Jeśli to jest nadal aktualne to jak najbardziej jestem za aby w zimie do nas zawitał...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.10.2008 o godz. 21:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Zgadzam się z tym, co napisał Westersyl, ale z jednym wielkim zastrzeżeniem. Jeśli klasa piłkarza jest taka sama jak Pawła Brożka, to nie może kosztować więcej niż milion euro (no bo ktoś wierzy w to, że sprzedamy Pawła za 5 milionów i kupimy choćby za 3 porządnego napadziora?). W każdym razie, jeśli dalej pajace z RN stawiają sobie cele awansu do grupy któregokolwiek z pucharów - podczas gdy mamy 15 piłkarzy zdolnych do gry, z czego z 5 jest regularnie na zgrupowaniach kadry, to radzę wreszcie zmienić zawód... Pasożyty... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ciekawe jak wygląda sytuacja Małkowskiego. Ciężko z formą więc i nie łatwo obecne umiejętności ocenić. Czekam na rozwiązanie sprawy. Czuje że nie spodoba się sztabowi, a Pawełkowi potrzebna jest mocna konkurencja. Ktoś się orientuje jaki kontrakt ma Marcelo?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Marcelo podpisał kontrakt na 5 lat gry. Moim zdaniem na pozycji bramkarza powinien byc gracz nie z łapanki ( malkowski ) tylko taki który grał wczesniej regularnie i coś soba prezentował. Bramkarz to jest taka pozycja na ktorej powinien byc naprawde dobry gracz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gówno kupią. Takie gadanie już było nie raz. Chyba myślą, że można z kibiców robić frajerow w nieskończoność.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Malkowski wrocil do Olsztyna i w listopadzie ma wpasc na dalsze testy w pucharze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chodzi raczej o możliwość przetestowania go w meczach PE. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Romeu ma nowego trenerea w Fluminense , ciekawe czy bedzie chciał go zatrzymac czy powoli mu w styczniu odejśc do Wisełki.Mam nadzieje że w gre wchodzi ta druga opcja.Na pewno wiele też bedzie zależec czy zespół Romeu utrzyma sie w 1 lidze bo na razie jest na 15 miejscu i ma tylko 3 pkt przewagi nad ostatnim w tabeli zespołem.A do końca zostało 10 kolejek.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Moim zdaniem ten nowy trener i ew. utrzymanie Fluminense nie ma żadnego znaczenia.
Albo facet jest już teraz zdeterminowany na wyjazd do Europy i dogadany z naszym klubem - albo już jest po sprawie. Przykład Marcelo jest jednak budujący, przy czym oczywiście musimy zdawać sprawę że taki zawodnik traktuje nasz klub jako krótki przystanek w drodze do dużo lepszej ligi. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Liga słaba, więc szanse na zakotwiczenie na ławce lub szybki powrót do domu znikome, blisko do Bundesligi i ligi rosyjskiej, kilka meczów w pucharach raczej pewne plus przyzwoite(ale na pewno nie zwalające z nóg)zarobki - na dobry początek. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Małkowski czeka na odpowiedż Wisły , ma jednak oferty z Francji i Izraela. Także nie będzie czekał w nieskończoność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo rozsądnie byłoby mówić o zawodnikach darmowych, którym kończą się kontrakty. Dlatego ja liczę, na przyjście Garguły. Ofensywnych zawodników nigdy za wiele, bo z tym u nas są problemy. Z resztą ławka jest na tyle krótka, że każdy transfer będzie zbawienny. ![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Dziennikarz będący dzisiaj w studiu Orange powiedział że Skorża jest przekonany, że Paweł odejdzie na 90%.
Ludzie nawet nie wyobrażacie sobie jaka to będzie rozpacz, ciężko jest o tym nawet myśleć, a co dopiero jak to stanie się faktem ?! Perzcież On jest czymś więcej niż tylko zawodnikiem, to symbol naszych ostatnich lat i siły sportowej, która bez niego jest ZEREM!!! Osobiście nikomu z naszej kadry nie zawdzięczam więcej niż jemu. Jego odejście z dużym prawdopodobieństwem stanie się przyczyną większego kryzysu w Wiśle Kraków bo drugiego Pawła nie znajdziemy nigdy. Z graczy perspektywicznych został nam tylko On, Piotrek, Boguski i Marcelo i ta liczba cały czas ubywa. Jestem przekonany, że nasz klub będzie na silę chciał go opchnąć w tym okienku bo lepszego momentu może już nie być. Oferta rzędu 5 mln euro może nie być czyś nad spodziewanym a wtedy odwrotu już nie będzie... Niestety nasi działacze nie mają ambicji i chęci do budowania klubu na skale europejską co udowadniają systematycznie co okienko okłamując nasz przy tym za każdym razem i mydląc oczy o planach regularnej gry w fazie grupowej LM. Każdy prezes niestety bredzi ten sam tekst. Szkodą że nie znajdzie się taki który szczerze powie nam na czym stoi i poinformuję nas o prawdzich celach a nie tych z kosmosu. I jak ma nie być transferów to niech również raczy nas o tym poinformać bo mydlenie oczy i przeżywanie zawodu nie jest wcale przyjemne... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Paweł zostanie z nami do końca sezonu. No chyba że zimą przyjdzie bardzo konkretną oferta która oscylowała by na 3 milionach euro. Sam Brożek deklarował przecież że chce zdobyć jeszcze raz króla strzelców i zdobyć kolejne MP z Wisłą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
westeryl, jesli to prawda to z calym przekonaniem to pisze, mozemy zapomniec o pucharach. ale na dzis to tylko gdybanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
natomiast rowniez jest druga strona medalu. Dziennikarz moze rownie dobrze bredzic jak nasz byly prezydent podczas spotkania na Ukrainie, po kilku glebszych kielichach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiem że Marcelo ma kontrakt na 5 lat ale jaką ma gaże roczną. Czy jest to poziom Łobo,Brożka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Podejrzewam, że nasi działacze nie sprzedadzą Pawła za ofertę niższą niż 4 mln euro. Być może czychają na 5 mln euro. Trzeba pamiętać że kurs euro do zł się zmienił od czasów pamiętnego transferu Żurawia do Celticu. Osobiście nie wierzę w ofertę 5 mln euro w zimie. Więc chyba zarząd poczeka do lata...
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Odejściem Brożka bym aż tak się nie martwił gdybyśmy mieli jakąś pewność, że taka zamiana zawodnika na pieniądze coś nam da. Oddaliśmy Żurawskiego - efektów brak. Oddaliśmy Błaszczykowskiego - efektów brak. Żadnych nawet boisk.
W praktyce transfer powinien oznaczać dojście do kompromisu między stronami i ustalenia rekompensaty o wysokości ewentualnych przychodów możliwych do wygenerowania gdyby ten został, w naszej scenerii oznacza to oddanie zarówno piłkarza, jak i dochodu, bo pieniądze rozchodzą się na... no właśnie nie wiem. Co do ceny, to myślę, że cztery miliony są realne. Ale nie więcej. Gdybyśmy je mieli zainwestować w trzech piłkarzy o wartości miliona euro, a każdy z nich o umiejętnościach Stilicia - oddałbym go już w styczniu, bo i tak na jego grę jesienią 2010, a na wtedy wydaje mi się Wisła powinna planować szczyt możliwości sportowych drużyny ze względu na grę na już 30 tysięcznym stadionie, raczej nie liczę. Z drugiej strony, wydaje mi się, że zatrzymanie Brożka wcale nie byłoby takie trudne, tak samo jak wszystkich wyróżniających się postaci w polskiej lidze (wcale nie takiej słabej, jak mówią niektórzy powtarzając po sobie!). Kontrakt na 400,000 euro i przejrzysta wizja budowania klubu na następne kilka lat, w której taki piłkarz miałby centralną pozycję, by to zagwarantował. Ale tego się nie robi, nikt nie próbuje zaryzykować. A to mogło by się udać tym bardziej, że za dwa lata grałby już na 30,000 stadionie, także na wyjazdach w Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu, Gdańsku, Lubinie czy Kielcach na bardzo ładnych stadionach, w kraju organizatorze kolejnych Mistrzostw Europy. Ale z dawaniem wysokich kontraktów najlepiej czekać aż do momentu, gdy w wieku 30 lat wrócą oni w niełasce z nieudanej próby podbicia średniego europejskiego zespołu ligi francuskiej... Ja myślę, że piłkarze w Polsce chcą zostawać nawet przy obecnym średnim europejskim poziomie ligi, tylko że nie gwarantuje im się odpowiedniego kontraktu. Ale nie ważne, i do tego dojrzejemy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chyba tylko kontrakt w wysokości 500 tyś Euro mógłby Brożka zatrzymac w Wiśle.W czerwcu kończą sie kontrakty Dawida i Mauro wiec pewnie kasa sie znajdzie na zatrzymanie Pawła.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.10.2008 o godz. 03:19.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Odszedł od nas Żurawski, odszedł Frankowski, odejdzie i Brożek. Taka jest naturalna kolej rzeczy, ponieważ nazywamy się Wisła a nie Real Madryt.
Pewnie jakiś dołek będzie, bo Brożek zdobywa większość bramek. Ale poradziła sobie Wisła z początku lat 90-tych, gdy (po to, by przeżyć) sprzedała Tomka Dziubińskiego - to poradzi sobie i teraz. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
Większych bzdur dawno nie czytałem. Czego my chcemy ? Ja osobiście chcę tego aby nasz klub przestał oddawać piłkarzy do europy, a sam do tej europy trafił. Z iloma bramkami wrócił by od nas Tottenham gdyby grali u nas Dudka z Sobolem w środku pola oraz Błaszczykowski z Kosowskim na bokach ? Nie masz nawet szans podważyć tego co napisałem, że u nas w klubie nie ma woli budowania klubu na europejską skale bo liczba twoich argumentów to ZERO. Stajemy się takim zwykłym supermarketem, z którego powoli ubywa towaru lub jest ale kiepskiej jakości. Najgorsze jest to że okłamują nas kibiców co okienko, po prostu brzydzę się tym.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.10.2008 o godz. 10:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Odejściem Pawła w najbliższym czasie nam nie grozi. Chłopak ma łeb na karku i nie chce skończyć grzejąc ławę w przeciętniaku zachodniej ligi:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie ma ochoty niestety. Ale jeszcze co do tej ceny transferu. Co to jest 5 milionów, no Panowie - frytki jakieś. Wolałbym 10 od Rusków. Może wtedy by chociaż z jedno dobre wzmocnienie Boguś zrobił.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dla Brożka byółoby lepiej(i dla Wisły) jagby teraz odszedł za 5 lub więcej milionów euro. Nie chcę aby powtórzyła sie sytuacja z Zurawskim, który był wybitnym napastnikiem, ale za późno wyjechał z naszego bagienka. Teraz Brożek ma 25 lat. I to jest ostatnia chwila, jeśli chce zrobić karierę. Zurawski był stary i nie zdąrzył się odbić
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|