The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2008, 10:29
Czyli druga Bundesliga wita
..
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.10.2008, 10:33
Marcelo niech jeszcze przyjdzie pół godziny wcześniej i poćwiczy wykonywanie rzutów wolnych, bo tego w naszej drużynie mocno brakuje a jakoś innym się nie chce

A co do tego, co pisze Marszałek to niestety ale ma dużo racji. Jeśli chodzi o Marcelo to podobnie jak w 99% miejsc pracy osoba, która wychyla się przed szereg nadmierną gorliwością będzie tępiona przez współpracowników. Inna sprawa że przeciętni ludzie pracują dziennie minimum 8 godzin a piłkarzyki licząc z dojazdem z i do chałupy to 2 godziny a i tak zawsze brakuje im na WSZYSTKO czasu (nie licząc bujania się po mieście rzecz jasna).
To z resztą jest przyczyna niepowodzeń naszych rodzimych grajków na zachodzie - żeby nie szukać daleko przykład Dariusza D. jest wymowny: w Auxerre musi być w klubie przez kilka godzin każdego dnia no to rzecz jasna na lekcje języka nie ma głowy ani czasu. Albo Wasilewski, który przez 3 lata nie nauczył w ogóle języka w Anderlechcie.
Pech, bo jakby czasem prąd wyłączyli to by chłopcy nie mieli czasu grać na Playstation i wtedy, kto wie...
Co do Skorży to rzeczywiście nie wiadomo co siedzi w głowie Cupiała, być może - jak pisze Marszałek - decyzja już zapadła a wcielona w życie może być w odpowiedniej (wg B.C. oczywiście) chwili.
Pożyjemy zobaczymy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.10.2008, 11:04
Jakby Cupiał zwolnił Maćka, to albo ma na srane we łbie, albo nie wiem co innego, tego się nie da sensownie wytłumaczyć...
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 08.10.2008, 11:05
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Najbliższe cele grajków w stylu Cantoro, Zienczuk, Lobodziński, Baszczyński na najbliższy czas. Doprowadzić do odejścia Skorży i Marcelo. Ten pierwzy już pewnie poleciał, tylko Cupiał czeka na dobry moment,a by go zwolnić.
Mam nadzieje ze to tylko Twoja wyobraźnia taki spisek uknuła...i Ty pewnie tez masz taką nadzieje. Co do wyżej wymienionych grajków, niech sie zajma wkładaniem serca w gre a nie intrygami chociaz mysląc trzeźwo...Marcelo - młody swietnie zapowiadający sie obrońca, trenuje znacznie wiecej niż inni...Trzeba go wywalic bo po co sie przemeczac jak i tak pieniazki sie dostanie...
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.10.2008, 11:06
Baszczu, zadzwoń do West Ham.. Może Cię na testy zaproszą?
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.10.2008, 11:15
Przenosicie znowu jakieś schematy z własnych doświadczeń,nie wieżę aby piłkarze mogli być tak zagrzybiali .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.10.2008, 11:55
kuba126 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze to tylko Twoja wyobraźnia taki spisek uknuła...i Ty pewnie tez masz taką nadzieje. ...
Rzecz jasna, że tutaj chciałbym się pomylić jak nigdy, ale te "przecieki" do prasy o zwolnieniu Skorzy nie wzięły się z niczego. A jak historia uczy, takie rzeczy w naszym klubie zwiastują zmiany. W zaistniałej sytuacji idę znacznie dalej w swoich rozważaniach i powiem Wam, że nie zdziwię się jeśli to Skorża sam poda się do dymisji.
On nic nie traci, a może pokazać, że jest facetem z jajami i nie bierze pieniędzy tylko dla samego ich brania. zawsze może powiedzieć, przepraszam, ale będąc uczciwym wobec siebie, kibiców oraz właściciela, nie mogę zagwarantować lepszych wyników bez wzmocnień. Rezultatami dotychczas może się pochwalić. MP z dużą przewagą, poprawna gra w PUEFA, że bez efektów, gra się tym co się ma. W lidze też jest na razie nie najgorzej. Tak więc żeby Skorża nie zrobił psikusa i nie odszedł sam, zanim jakiś bufon wręczy mu wypowiedzenie. Szczerze powiedziawszy zostaniemy wtedy w nie najlepszym położeniu. Kto poważny przyjdzie pracować - rzecz jasna poza Liczko podobnymi, bo tacy to wszytko naobiecują - do klubu, gdzie trener sam odchodzi, bo nie może doczekać się wzmocnień?
Skorża tutaj ma zdecydowaną przewagę, niech ten kto za tym wszystkim stoi także i to weźmie pod uwagę. Bo Maciej prace znajdzie spokojnie, najdalej za rok będzie trenował Lech, bo Smuda nie zdobędzie z nim MP.

Kuba126, poruszył pod koniec wypowiedzi niezły problem. Nie rozwijając go zbytnio, bo to nie ten topic, powiem tylko ,ze gdyby kopaczom zatrudnionym w Wiśle, zagwarantowano mega premie za wejście do grupy PUEFA, to TT w rewanżu po pierwszej połowie myślał już o tym jak się utrzymać w lidze. Czy ktoś ma jakieś wątpliwości co do tego?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.10.2008 o godz. 12:04.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.10.2008, 12:16
ale dlaczego od razu zakladac przecieki? spokojnie moge sobei wyobrazic sytuacje, gdzie poprostu jakis pisamk to wymyslil. Wisla zagrala 2 slabsze mecze, wiec to idealny temat, napisac o zwolnieniu trenera, ktorego kibice szanuja. Do tego prowadzi MP.
Nie mamy zadnych dowodow ze to byl przeciek etc. wiec to tylko luzne domysly.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.10.2008, 12:32
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
ale dlaczego od razu zakladac przecieki? spokojnie moge sobei wyobrazic sytuacje, gdzie poprostu jakis pisamk to wymyslil. Wisla zagrala 2 slabsze mecze, wiec to idealny temat, napisac o zwolnieniu trenera, ktorego kibice szanuja. Do tego prowadzi MP.
Nie mamy zadnych dowodow ze to byl przeciek etc. wiec to tylko luzne domysly.
Problem w tym ,ze obecnie nie ma o czym pisać ,dlatego wymyślono by pisać o zwolnieniu Skorży.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 10.10.2008, 12:28
http://galeria.wislakrakow.com/20081009/rzepa/03.jpg

Małżonka naszego ulubionego Tomka?
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.10.2008, 08:21
Co się dzieje z Dawidowskim ? .... ma kontuzję kolejną jakąś ?
czy już stracono co do niego nadzieję..?

dajcie jakieś info, thx
Runner

Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.10.2008, 09:07
Z tego co wiem to znowu cos sie w nim rozpadlo...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.10.2008, 19:36
Myślisz, że jesteś w stanie w najbliższej przyszłości realnie zagrozić Wojtkowi Łobodzińskiemu w walce o miejsce w podstawowym składzie?

Walczę cały czas, trener to widzi na treningach. Widocznie jestem jeszcze słabszy od Wojtka. W końcu to reprezentant Polski, dobry zawodnik. Ja potrzebuję czasu, mam dopiero 20 lat, na pewno musze się jeszcze uczyć. Cały czas podglądam grę kolegów na treningach. Na pewno nie odpuszczę Wojtkowi, będę ciężko trenował. Mam nadzieję, że kiedyś przekonam trenera do siebie na stałe. Na razie jednak znam swoje miejsce w szeregu. Nie wychylam się, żeby grać cały czas w pierwszym składzie. Myślę, że nadejdzie taki moment, kiedy będę w formie, że trener postawi na mnie na stałe.

to fragment wywiadu z Maleckim (na skwk wiecej),takie podejscie powinni miec mlodzi pilkarze,mysle ze powinien dostac szanse w lidze.
Ostatnio edytowane przez Styk83 : 12.10.2008 o godz. 19:38.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.10.2008, 17:45
Ja mam takie pytanko, Gołoś gra u nas Bo podobno wrócił z Górnika do nas a jakoś go nie widziałem w składzie ani razu w tej rundzie. To więc gdzie on jest
Odpowiedz cytując
Kasiunia
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.10.2008, 17:56
Najpierw kontuzja mu się odnowiła, a teraz chory jest Antybiotyki brał czy cos..
po prostu Kasia

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.10.2008, 18:16
Nieźle nasi tańczą :

http://www.weszlo.com/news/1460
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 16.10.2008, 03:33
Diaz właśnie pyknął bramkę dla Kostaryki...
Ddf
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.10.2008, 08:08
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanko, Gołoś gra u nas Bo podobno wrócił z Górnika do nas a jakoś go nie widziałem w składzie ani razu w tej rundzie. To więc gdzie on jest
Czytałem bodaj w futbol.pl, że kleszcz go ugryzł i zachorował na boreliozę.ale ile się to leczy to nie mam pojęcia. W każdym razie jeśli to prawda to paskudna sprawa...

Pierwszy i drugi etap infekcji leczy się kilkutygodniową lub kilkumiesięczną terapią antybiotykiem. Zwykle stosuje się penicyliny, cefalosporyny lub tetracykliny. Przewlekłą boreliozę standardowo leczy się 3-4 tygodnie antybiotykiem, a zwykle utrzymujące się po tym okresie objawy choroby określa się mianem zespołu poboreliozowego. Natomiast według lekarzy ILADS (International Lyme and Associated Disease Society) leczenie boreliozy może być bardzo długie, trwać wiele miesięcy, a nawet lat, z uwagi na istnienie form przetrwalnikowych bakterii:
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.10.2008, 08:15
Jeśli to faktycznie borelioza to chyba można zapomnieć o Gołosiu. Z tym da się żyć ale nie da się uprawiać zawodowo sportu.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.10.2008, 19:33
A ja wam powiem, że nadzieja jest. Schweinsteiger, z tego co pamiętam, też miał boreliozę, ale wrócił do profesjonalnej piłki. Wiadomo, że nie zawsze można to dostatecznie szybko wyleczyć, ale jak widać szanse są.
Odpowiedz cytując
ozinho
Member

Od: 10.2006

Stary 16.10.2008, 21:38
http://pl.youtube.com/watch?v=jIS_xpt_Da8.
Bramka Diaza w ok.45 sekundy ,wcześniej pyknął super akcję,przebiegł całe boisko i dopiero bramkarz go zatrzymał.Powoli się Dżunior rozkręca
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!!
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Stary 16.10.2008, 21:47
to nie on przebiegl całe boisko choć podobny do niego
Odpowiedz cytując
lolek8
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 17.10.2008, 12:26
matt_1906 napisał(a):Wyświetl post
to nie on przebiegl całe boisko choć podobny do niego
Na pewno Junior- wyraźnie widać, że ten rajd wykonał zawodnik z numerem 17. Po chwili jest pokazana bramka Juniora i ma tam 17.
Brawo Junior
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 17.10.2008, 12:49
lolek8 napisał(a):Wyświetl post
Na pewno Junior- wyraźnie widać, że ten rajd wykonał zawodnik z numerem 17. Po chwili jest pokazana bramka Juniora i ma tam 17.
Brawo Junior
Ta "17" to minuta w której strzelił bramkę...
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 17.10.2008, 12:53

Sadzac po wlosach nie jest to Diaz.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.10.2008, 13:30
e napisał(a):Wyświetl post

Sadzac po wlosach nie jest to Diaz.
Nie trzeba sądzić po włosach - Junior gra z 15 w reprezentacji. Do sprawdzenia na stronie FIFY. A ten gość z 17 po golu - podbiega do Juniora, który jest najbardziej po lewej. Ten z 17 to jakiś William SUN SING.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.10.2008, 15:58
Rano widziałem, że na onecie pisali coś o kontuzji Brozia (podejrzewano złamanie palca stopy czy coś takiego, ale się okazało, że to tylko stłuczenie) i nie wiadomo czy zagra jutro. Jak wróciłem do domu to mnie zdziwił brak jakichkolwiek dalszych informacji, więc nie wiem czy to tylko kolejny wymysł onetu, czy nasz Klub zachowuje to w tajemnicy?
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.10.2008, 16:29
Nie wymysł. Skorża potwierdził,że Paweł ma jakieś problemy z palcem,ale prawdopodobnie nie na tyle poważne,żeby przeszkodziły mu grać. Jest najbardziej zmęczony z kadrowiczów,wczoraj się regenerował.Być może nie zagra od początku,ale z palcem nie jest chyba aż tak źle,jak podejrzewano
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.10.2008, 17:31
http://polskatimes.pl/gazetakrakowsk...drze,id,t.html
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 19.10.2008, 16:37
Pan Cantoro jest obrażony o to, że mu nikt na stadionie nie śpiewa "Mauro, Mauro Cantoro", czy generalnie ma jakiś głębszy problem?
Od dłuższego czasu robi "łaskę", że podchodzi pod sektory po spotkaniach. Nie klaszcze nawet, tylko szuka trufli chyba. Buźki otworzyć przy śpiewaniu z kibicami też mu się nie chce, tylko łeb w dół.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów