The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2008, 15:41. [9 kolejka] Wisła Kraków-Piast Gliwice - sobota 18.10.2008 godz 19:45
Jako, że mecz coraz bliżej, zakładam temat. Tu rozmawiajcie o przewidywanych składach i typach na wynik.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 15.10.2008, 15:45
To ze trzeba wygrac nie podlega dyskusji .Oprocz trzech punktow przydaloby sie strzelic kilka goli bo z czolowej ligowej 4-ki mamy najgorszy bilans bramkowy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.10.2008, 15:56
Tak jak kolega wyzej napisal, to mecz z gatunku gdzie punktow stracic nie mozna.
Licze na ustawienie z 2 napastnikami -to chyba ostatnia szansa by Niedzielan sie przelamal.
Ktos wie co z Jirsakiem?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.10.2008, 16:03
chyba blizej wejścia z ławki jest Małecki niż Wtorek.Myśle że Skorża wróci do dawnego ustawienia z Zieniem na lewym skrzydle i Łobo na prawym.Reszta bez większych zmian.Diaz bardzeij pasuje na obrone niż na pomoc.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.10.2008 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.10.2008, 16:07
Jak dla Mnie to Łobo nie gra nic !!! Nie roumiem dlaczego Skorża go wystawia ...

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.10.2008, 16:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
chyba blizej wejścia z ławki jest Małecki niż Wtorek.Myśle że Skorża wróci do dawnego ustawienia z Zieniem na lewym skrzydle i Łobo na prawym.Reszta bez większych zmian.Diaz bardzeij pasuje na obrone niż na pomoc.
Tyle ze Malecki to nie napastnik.
Chcialbym widziec ustawienie Boguski-Sobol-Jirsak-Malecki oraz Wtorek&Brozek w napadzie ,no ale zdaje sobie sprawe ze to tylko moje chciejstwo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.10.2008, 17:44
tradycyjnie - jest to mecz po zgrupowaniu kadry więc można obawiać się najgorszego, jeśli będzie inaczej bedę mile rozczarowany
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 15.10.2008, 18:08
Fakt, Łobo bez formy nad czym niestety ubolewam. Boi sie dryblowac w Wisle, a szkoda, bo to potrafi. Wiadomo, ze iles tych dryblingow musi mu nie wyjsc, ale skrzydlowy powinien byc rozgrzeszany z tych strat. Wazne, zeby dogral napastnikom 2 patelnie w calym meczu. Niestety Wtorek tez slabiej w tej rundzie niz sie spodziewalem. Moze faktycznie szansa przed Malym. Choc nie specjalnie go widze w ataku. Ma niezle predyspozycje techniczne i kto wie czy jako rozgrywajacy nie moglby ich najlepiej wykorzystac. Jakby jeszcze potrenowal prostopadle zagrania, asysty, jako jeden z niewielu w Polsce Maly ma swobode gry z pilka i moze zagrac praktycznie wszystko.

Co do meczu z Piastem, takie mecze sa trudne, bo TRZEBA je wygrac, a rywal na pewno sie nie polozy. A niestety w tym sezonie mamy tendencje do lekcewazenia tych teoretycznie slabszych ekip. Prawda jest jednak taka, ze mistrzostwa nie wygrywa sie w dwoch bezposrednich starciach z Legia, tylko wlasnie w szeregu meczow takich jak ten z Piastem. Chcialbym zobaczyc Wisle w klasycznym 4-4-2, bo obawiam sie, ze 4-4-1-1 utrudni nam zadanie w meczu z druzyna, ktora na pewno postawi na gleboka obrone i odetnie Brozka...

Spodziewam sie ciezkiej przeprawy i zwyciestwa jedna bramka. 1:0
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.10.2008, 08:11
Piast jest słaby. Mam nadzieję na wygraną różnicą 3-4 goli.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.10.2008, 11:03
Po niestety, ale żenadzie odwalonej w Zabrzu, tylko zwycięstwo wchodzi w grę! Niestety ale nasz JEDYNY napastnik będzie zmeczony po meczach reprezentacj, więc obawiam się żeby to nie był kolejny festiwal naszej nieskuteczności! Chyba ze znowu Arek Głowacki coś strzeli

Liczę na zwycięstwo.... obojętnie jakie, ale zwycięstwo
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.10.2008, 11:09
Z kim my mamy wygrywać różnicą 3-4 goli jak nie z takim Piastem?
Skoro Łobodzińskiemu nie idzie na skrzydle to może spróbować by go jako cofniętego napastnika a Boguskiego dać na bok pomocy?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
bello
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 16.10.2008, 13:52
sorki że piszę tutaj ale mam pytanie odnośnie sobotniego meczu z Piastem, czy jeśli przyjade ok 2 godziny przed meczem to kupię bez problemu bilet w kasie (z tarnowa jestem ) i jak jest z tą kartą kibica trzeba ją mieć?
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.10.2008, 13:55
ej mam pytanie co do meczu. Canal+ transmituje ten mecz, czy tylko Orange?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.10.2008, 13:56
Kupisz bez problemu i nie musisz mieć karty kibica

Co do meczu to trzeba wygrać, ale nie ma co liczyć na fajerwerki. Brożek będzie zmęczony po kadrze, podobnie jak Diaz (wczoraj strzelił bramkę z Haiti), Jirsak wraca po kontuzji i na pewno nie zagra 90 minut. Chciałbym, żeby szansę od pierwszej minuty dostał Małecki, który udanie zaprezentował się z Cracovią, zwłaszcza w drugiej połowie.
Powód: Naprawdę duża czcinka nie podnosi jakości tekstu
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.10.2008 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
bello
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 16.10.2008, 14:33
raczej nie bedzie w canal + bo o 18 w sobote jest legia z lks, a na canal+ sport jest grand prix z bydgoszczy
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 16.10.2008, 14:43
głupie pytanie. Niestety w tym dniu muszę być w Warszawie. Mecz będzie zapewne na kanale Orange Ekstraklasa. Gdzie zatem będę mógł oglądnąć w Warszawie ten mecz Chodzi mi o okolice Marszałkowskiej.W "Championie da radę
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.10.2008, 15:18
no dobrze, latrwo nie bedzie, bo z takimi ogorami gra sie zawsze ciezko. stana w 11 na swojej polowie i beda bic pily niczym cracovia w ostatnich derbach, gdzie popadnie.

brozka wposcilbym jakby wyjatkowo nieszlo,a w ataku postawilbym, uwaga... na Wtorka i Kmiecika. juz wyjasniam.
Piast bedzie sie bronil, a nasi grajkowie w trakich sytuacja bija pily na oslep w polekarne. moze Kmiecikowi wyjdzie jakas glowa. Wtorek musi grac, bo musi sie przelamac, umie wyjsc do pilki, ma szybkosc wiec moze jakos podcinke .......nie.

na skrzydle zieniu i malecki, boguski w srodku z sobolem, ozniej jirsak.w obronie singlar glowa marcelo pietia.

i JAZDA JADZA JAZDA!!!
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 16.10.2008, 15:23
3rider napisał(a):Wyświetl post
Fakt, Łobo bez formy nad czym niestety ubolewam. Boi sie dryblowac w Wisle, a szkoda, bo to potrafi.
Aż musiałem się zalogować, czego nei lubię robić.

Skad wy bierzecie takie BAJKI Łobo umie dryblować? dziwneeee jakoś nei widziałem... on ma problem z dokładnym dośrodkowaniem, o dryblowaniu nie wspominając.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.10.2008, 15:32
cytat z dzisiejszego PS

Cytat:
Spore kłopoty kadrowe przed meczem z Piastem Gliwice ma trener Maciej Skorża. Z kontuzjami zmagają się Jirsak, Niedzielan, Dawidowski i Kmiecik. Urazu na zgrupowaniu reprezentacji nabawił się także Junior Diaz (...) Pod znakiem zapytania stoi także występ Mariusza Pawełka, który od dwóch dni leży w łóżku z wysoką temperaturą

4fan_player a gdzie wyczytałeś, że się cieszę? Wyczytałem artykuł związany z Wisłą i tym meczem, więc postanowiłem się podzielić tą informacją. Ale ok, następnym razem zostawię to tylko dla siebie
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 16.10.2008 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.10.2008, 15:37
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
cytat z dzisiejszego PS
cieszysz się?

PS.

mi tam starczy nawet 1:0 najważniejsze 3pkt.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.10.2008, 15:57
A wg mnie mecz z Piastem powinnismy zaczac w ustawieniu 3:5:2, jak z Cracovia. Ewentualnie zaczac 4:4:1:1 i przejsc do 3:5:2. Wiec:
Pawelek - Marcelo Glowacki Cleber - Baszczynski Sobol Jirsak Cantoro Malecki - Brozek Boguski (3:5:2)
Pawelek - Baszczynski Marcelo Glowacki Cleber - Boguski Sobol Cantoro Malecki - Jirsak - Brozek (4:4:1:1)
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.10.2008, 16:43
TRZEBA TO WYGRAC!! i jak tam bilety sa tansze od ostatnich meczow
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.10.2008, 16:50
Tez musze przyznac ze granie meczow z zespolami majacym taktyke 1-9-0-1 nie wychodzi naszym zbyt dobrze ,bo najgorzej stzelic takim bramke .Potem widzac ze i tak nie ma co stracenia idą do przodu,a ze i tak taktyki nie mają zadnej no to sie robi wiecej miejsca i potem strzelamy kolejne bramki.

Dobrze ktos porownal to do schematu meczu z Cracovia w PE,i tak samo bedzie pewnie z tym Piastem.
Ale jest okazja podreperowac bilans bramkowy bo tu wychodzimy slabutko,jak nie w takim meczu to w jakim.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.10.2008, 17:31
Mecz z Piastem to pojedynek z cyklu " dawno, dawno w odległej Galaktyce"... Panie i Panowie, Wiślacy, sympatycy naszej ukochanej drużyny...czy mamy mieć prawo, czy mamy prawo w ogóle wątpić, że w tym pojedynku może być zwycięzca inny niż NASZA BIAŁA GWIAZDA...ja osobiście sobie tego nie wyobrażam...nie ważne, że była przerwa na reprezentację, nie ważne, że nasz "kolega z Łazienkowskiej" przypomniał nam o kłopotach i kontuzjach...należy wyjść na boisko, walczyć do upadłego i pokazać "Piastunkom" gdzie ich miejsce w szeregu... To My jesteśmy Mistrzami Polski!!! I to My w tym meczu mamy rządzić i dzielić!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.10.2008, 17:34
No i wszystko zostało napisane powyżej. Tylko my! Jeżeli mamy rządzić i dzielić to musimy wygrywać mimo krótkiej ławki, mimo kontuzji, mimo przerw na reprezentację. I tak jesteśmy najlepsi.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.10.2008, 19:22
A gdzie wyczytałeś to że napisałem że się cieszysz? Ja tylko spytałem Ciebie czy się cieszysz.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.10.2008, 21:34
Jeśli przegramy mecz (tym razem w porażkę wliczam również remis) to tylko sami ze sobą, nie z Piastem. Myślę, że możemy zlekceważyć przeciwnika, a Piast może zagrać mecz życia. Z czysto sportowego punktu widzenia dystans pomiędzy Wisła a Piastem jest bardzo duży, ale musimy zagrać lepiej niz ostatni z Górnikiem. Jakakolwiek strata punktów będzie katastrofą. Ktoś musi strzelić bramkę dla Wisły a Brożinho ma prawo być przemęczony. Musimy za wszelką cenę wygrać, choćby 1-0, nawet 5-4. Drużyny z czba mają łatwe mecze więc zainkasują 3 punkty, my też musimy.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.10.2008, 02:56
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Jeśli przegramy mecz (tym razem w porażkę wliczam również remis) to tylko sami ze sobą, nie z Piastem. Myślę, że możemy zlekceważyć przeciwnika, a Piast może zagrać mecz życia. Z czysto sportowego punktu widzenia dystans pomiędzy Wisła a Piastem jest bardzo duży, ale musimy zagrać lepiej niz ostatni z Górnikiem. Jakakolwiek strata punktów będzie katastrofą. Ktoś musi strzelić bramkę dla Wisły a Brożinho ma prawo być przemęczony. Musimy za wszelką cenę wygrać, choćby 1-0, nawet 5-4. Drużyny z czba mają łatwe mecze więc zainkasują 3 punkty, my też musimy.
Skorża to świetny fachowiec i nie pozwoli zlekceważyc Piasta.Jedyne czego sie obawiam to tego że po powrocie z kadry Brożek może byc przemeczony.Co do meczu z Górnikiem to chyba normą stało sie że po cięzkim czwartkowym meczu w europejskich pucharach w niedzielnym meczu ligowym idzie Białej Gwieździe pod górke
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.10.2008, 07:28
Skorża jest fachowcem, oczywiście, ale to wszystko musi leżeć w głowach piłkarzy. Jeśli sami nie zrozumieją, że Piast może być naprawdę wymagającym przeciwnikiem (dla Wisły będącej w dołku), to całe gadanie Skorży nic nie da. Skoro nie będzie Jirsaka, chciałbym, aby Wisła zagrała 2 napastnikami, a na skrzydłach fajnie by było zobaczyć Małeckiego i Boguskiego. Zieńczuk i Łobo dostali w tym sezonie już wystarczająco dużo szans, żeby pokazać w jakiej są formie. W ataku Niedzielan z Brożkiem oczywiście. Po 60 minutach ewentualna zmiana i za zmęczonego Brożka wchodzi Łobodziński, który zajmuje miejsce Boguskiego na skrzydle, a Rafał przesuwa się do ataku. Bardzo bym chciał, żeby to tak wyglądało.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.10.2008, 08:14
Trzeba przyznać że ceny biletów przerażające. Ciekawe ile ludzi zdecyduje się zapłacić 35 bądź 45 zł by obejrzeć mecz z Piastem Gliwice ?

i jeszcze jedna ,,pocieszająca informacja " W sobotnim meczu ekstraklasy z Piastem Gliwice - początek o godz. 19.45 - krakowska Wisła może zagrać bez reprezentacyjnego napastnika Pawła Brożka - informuje "Dziennik Polski". Gracz "Białej Gwiazdy" podczas środowego spotkania ze Słowacją nabawił się urazu palca lewej nogi. Początkowo, podejrzewano nawet złamanie, ale po dokładniejszych badaniach okazało się, że jest to silne stłuczenie.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 17.10.2008 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów