The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2008, 11:33
Ja uważam że suma 400 - 500 EUR za tak przeciętnego stopera, który w ciągu swojej reprezentacyjnej "kariery" nie był w stanie przebić się do pierwszego składu Wisły Kraków jest aż nadto wysoka. Panowie, czy sądzicie że ktokolwiek wyłozyłby 800 - 1mln EUR za zawodnika który praktycznie nie gra w klubie a nie jest też podstawowym obrońcą reprezentacji Ja uważam że nie, więc ciesze się że buraka w Wiśle już nie zobacze a klub na tym zarobi. Bednarz w podobny sposób załatwił Marcelo i idę o zakład że ten chłopak będzie przyszłością tej drużyny. Ma facet żonę więc mamy słuchać nie musi.

Na koniec o jeszcze jednym Panu który wczoraj przypomniał o swojej klasie....Darku Dudka....Wisła Kraków to były dla Ciebie zbyt niskie progi...zostałeś stworzony do wyższych celów.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.10.2008, 13:58
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam że suma 400 - 500 EUR za tak przeciętnego stopera, który w ciągu swojej reprezentacyjnej "kariery" nie był w stanie przebić się do pierwszego składu Wisły Kraków jest aż nadto wysoka. Panowie, czy sądzicie że ktokolwiek wyłozyłby 800 - 1mln EUR za zawodnika który praktycznie nie gra w klubie a nie jest też podstawowym obrońcą reprezentacji Ja uważam że nie, więc ciesze się że buraka w Wiśle już nie zobacze a klub na tym zarobi. Bednarz w podobny sposób załatwił Marcelo i idę o zakład że ten chłopak będzie przyszłością tej drużyny. Ma facet żonę więc mamy słuchać nie musi.

Na koniec o jeszcze jednym Panu który wczoraj przypomniał o swojej klasie....Darku Dudka....Wisła Kraków to były dla Ciebie zbyt niskie progi...zostałeś stworzony do wyższych celów.

Pozdrawiam
Szanuj Dudkę! To nie szmata Kokoszka!

Wyjątkowo męczą mnie ludzie którzy nie są w stanie docenić tego że jakiś piłkarz odszedł z klasą! Nie chciał grac w Wiśle - miał prawo, ale nie kombinował jak ostatni "śmieć z Andrychowa" tylko odszedł do Francji na korzystnych warunkach dla klubu! (Też mógł skorzystać z prawa Webstera)

Ale nie... znów musi koleś dostać parę szpilek za to, że klub zarobił na nim ponad 2 mln EUR! Taki Żurawski, Błaszczykowski czy Dudka pokazali jak można normalnie rozstać się z klubem!

Klub i piłkarz byli zadowoleni z takiego obrotu sprawy.... po co więc Dudce wbijasz szpilkę? Nie on jeden marzy o el dorado na zachodzie, nawet jeśli to za wysokie progi dla niego

PS
Gdyby nasz klub wydał 2 mln euro na transfery pozyskane z transferu właśnie wyśmiewanego Dudki, wzmocnilibyśmy się bardziej niż Lech... pieniądzę na transfery dzięki właśnie Dudce są, tylko chęci władz klubu nie ma!

Ja tam Darkowi życzę jak najlepiej, bo jeśli już jakiś piłkarz będzie chciał od Nas odejść to niech robi to tak, jak Darek, a nie śmieć Kokoszka!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.10.2008 o godz. 14:07.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.10.2008, 14:35
Całkowicie się zgadzam z Ogryzkiem.

Znając wcześniejsze wypowiedzi Dudki i jego wcześniejsze zachowanie - zostałem bardzo przyjemnie zaskoczony, że odszedł od nas z dużą klasą. Umówmy się - on też mógł z Webstera skorzystać.

Dzięki Dudce klub zarobił na czysto jakieś 1,3-1,5 mln € (transfer do Auxerre - 2 mln, ale przyszedł za ok 500-700 tys. € z Amiki). Żeby każdy zawodnik Wisły odchodził z klubu z takim wynikiem.

Porównywanie go z Kokoszką, który Wiśle zawdzięcza wszystko - jest zwyczajnym nietaktem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.10.2008, 14:53
Widzisz Ogryzek, ja wcale nie stawiam Kokoszki i Dudki na tym samym poziomie ponieważ dla mnie smieszny piłkarz Kokoszka to jest poziom rynsztoka. Co do Darka Dudki to zawsze miałem do niego bardzo ambiwalentny stosunek. Nie jest dla mnie szmatą jak śmieszny Adam ale przez okres swoich występów w Wiśle nie zaimponował mi pod względem zarówno piłkarskim jak i mentalnym.

Jeśli chodzi o aspekt piłkarski to facet nie był w stanie wygrać rywalizacji na żadnej pozycji na której grał. Z lewej wygryzł go Piotrek Brożek, ze stopera Głowa z Cleberem a ze środka pomocy Sobol i Cantoro. Dobrze zapamiętałem niektóre jego „świetne” występy stąd nie widzę powodu żebym miał chłopaka nosić na rękach. Fakt że odszedł z Wisełki i klub jeszcze na tym zarobił napawa mnie dużą radością bo przyznam szczerze że nie wiem jak ktoś znający się na piłce mógł zapłacić z Pana Darka 2 mln EUR. Tutaj myślę trzeba podziękować jego menadżerowi i Bednarzowi bo zrobili świetny interes. Samemu Dudce klaskać z tego powodu nie będę bo to nie dzięki jego świetnej grze poszedł chłopak na zachód za taką kasę.

Szpilki które mu od czasu do czasu wbijam wiążą się z aspektem mentalnym. Chronicznie nie trawie zawodników którzy mimo tego że jeszcze niczego nie pokazali w Naszym Klubie to już gwiazdorzą, opowiadają jacy to oni nie są zajebiści i że już czas wyjechać na zachód bo w polskiej lidze i w Wiśle Kraków się nie rozwiną i niczego więcej nie osiągną. Darek Dudka zapodawał takie historie przez ostatnie 1,5 roku gry w Wiśle mimo że w tzw. między czasie był bardziej zapchajdziurą na wypadek kontuzji niż wiodącą postacią zespołu. To że wielu piłkarzy marzy o wypłatach w euro jest oczywiste. Jednak wspomniani przez Ciebie Żurawski i Błaszczu czy nawet za pierwszym razem Kosowski zrobili dla tego klubu bardzo dużo i oni mieli argumenty czysto piłkarskie do tego aby wspominać o transferze zagranicznym. To że z ww. tylko Kuba robi karierę to już inna sprawa ale zarówno Żurawiowi jak i Kosie życzyłem jak najlepiej przez wzgląd na to jak wiele zrobili dla Naszego Klubu. Ogryzek na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Przede wszystkim dobrą grą a nie klepaniem głupot do gazet. Wspominani przez Ciebie Żuraw i Błaszczu zasłużyli sobie nań właśnie w ten sposób. Dudka jest dla mnie po prostu kolejnym piłkarzem który grał w Wiśle Kraków i nosić go na rękach tylko z powodu że nie zachował się jak Uche czy Kokoszka nie zamierzam. Życzę mu jednego….coby się chłopakowi w główce poukładało bo z takim podejściem do zawodu bliżej mu do Matusiaka niż do Błaszczykowskiego.
Pozdrawiam

P.S. Kuba przyszedł do Wisły pół roku przed Dudką. Gdzie jest teraz jeden a gdzie drugi.

P.S. II. Panowie, w którym momencie mojego posta porównałem jednego z drugim
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 16.10.2008 o godz. 15:03.
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 16.10.2008, 15:31
Dzisiaj na basenie AGH widziałem Grzegorza Mielcarskiego, on mieszka w Krakowie, czy to może ma cos wspólnego z intersami związanymi z Wisła ?
WISŁA KRAKOW........
Odpowiedz cytując
skowron
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.10.2008, 15:34
Chyba mieszka w krakowie bo widze go bardzo często u Pana K. Węgrzyna
Henryk Reyman - Szacunek na wieki, wzór do naśladowania.

O moja Wisełko nie zdradzę Cię
O moja Wisełko nie zdradzę Cię
Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie!
Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie!
A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie
A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie
Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS
Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.10.2008, 15:42
W tej całej sprawie na tym etapie najbardziej mnie niepokoi fakt tych rozliczeń finansowych. Z resztą sami czytaliście na pewno wypowiedź Jacka Bednarza jak takie decyzje zapadają w FIFA - jednoosobowo. Jeden pieprzony ,skorumpowany rozbójnik podejmuje sobie decyzję za którą nie ponosi żadnej odpowiedzialności. To jest dopiero banda złodziei. Do tego ta cała procedura rozstrzygania takich wniosków trwa w nieskończoność. Oni są zupełnie w tej Fifie zajebanej zupełnie niewydolni. Czas to pieniądz. Ale co tu się dziwić. Jeżeli FIFA to zachowując wszelkie proporcje taki PZPN o globalnym zasięgu to Boże miej ten piękny sport w swojej opiece. Kiedyś na weszło.com był taki zajebisty wywiad z brytyjskim dziennikarzem który tropił te wszystkie afery związane z FIFA. Przerażający materiał polecam.
Wracając do "chytrego śmieciuch z Andrychowa" to uważam ,że wydębienie kasy od Empoli będzie cholernie trudne biorąc pod uwagę obecnie znane fakty. Dla Empoli "człon" to zawodnik wolny, więc wcale się nie zdziwię jak od całego gówna umyją ręce i nie zapłacą ani grosza. Wszyscy spodziewamy się ,że FIFA na pewno nas orżnie na kasę ,ale co się stanie jeżeli rzeczywiście zasądzą kwotę , która nas satysfakcjonuje w obecnych realiach. Co wtedy? Kto to zapłaci? Mama Adasia? .... Poza tym na miejscu Empoli trochę bym podchodził do Kokoszki z rezerwą. Jeżeli raz wykręcił taki numer to wcale nie jest powiedziane ,że jak mu się znudzą Włochy nie od.......i za jakiś czas takiego samego wałka makaronom.

Aha i jeszcze taka mała kwestia. Zauważyliście ,że jakoś teraz Kokoszka nie jest powoływany reprezentacji. Już pomijam to ,że Leo tak wysyła te powołania jak go ****a fantazja poniesie ale przecież kilka miesięcy temu rozpływał się nad talentem tego chłopaka. Teraz kiedy reprezentacyjną karierę zakończył Jacek Bąk i mamy dziury w obronie chyba naturalną koleją rzeczy byłoby powołanie dla Adama skoro taka z niego nadzieja. A Leo tego nie robi. Owszem powołuje się ,pytany o tę kwestię w wywiadach , na argument niewystępowania Kokoszki w Empoli w podstawowym składzie ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie skoro 2/3 zawodników tej reprezentacji garuje na ławce albo na trybunach. Ja tego nie rozumiem ,zero konsekwencji u Leona w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 16.10.2008 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.10.2008, 16:43
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o aspekt piłkarski to facet nie był w stanie wygrać rywalizacji na żadnej pozycji na której grał. Z lewej wygryzł go Piotrek Brożek, ze stopera Głowa z Cleberem a ze środka pomocy Sobol i Cantoro. Dobrze zapamiętałem niektóre jego „świetne” występy stąd nie widzę powodu żebym miał chłopaka nosić na rękach. Fakt że odszedł z Wisełki i klub jeszcze na tym zarobił napawa mnie dużą radością bo przyznam szczerze że nie wiem jak ktoś znający się na piłce mógł zapłacić z Pana Darka 2 mln EUR. Tutaj myślę trzeba podziękować jego menadżerowi i Bednarzowi bo zrobili świetny interes. Samemu Dudce klaskać z tego powodu nie będę bo to nie dzięki jego świetnej grze poszedł chłopak na zachód za taką kasę.
z lewej obrony nikt go nie wygryzł tylko złapał kontuzję i Piotr wskoczył. Wiosną też borykał się z jakimś urazem, a poza tym widać było, że już zlewa sprawę (vide - liga z Legią) więc po co go Skorża miał wystawiać. Z kolei m.in.dzięki tym urazom Kokos pograł więcej wiosną i mógł sp...
Wg mnie to DD we Francji kariery nie zrobi - tam będą robić z niego cały czas wiatrak. Nie ma niestety ani techniki ani sprawności ani szybkości na potrzebnym tam poziomie. Ale jak przejdzie do klubu typu Energie Cottbus to może być całkiem przyzwoicie. Tym bardziej, że i do domu będzie blisko...
2 m euro... jeśli faktycznie za Jodłowca ktoś dawał 1,3-1,4m euro to 2 za DD to cena adekwatna lub nieco za niska.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.10.2008 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.10.2008, 17:06
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Szanuj Dudkę! To nie szmata Kokoszka!

Wyjątkowo męczą mnie ludzie którzy nie są w stanie docenić tego że jakiś piłkarz odszedł z klasą! Nie chciał grac w Wiśle - miał prawo, ale nie kombinował jak ostatni "śmieć z Andrychowa" tylko odszedł do Francji na korzystnych warunkach dla klubu! (Też mógł skorzystać z prawa Webstera)

Ale nie... znów musi koleś dostać parę szpilek za to, że klub zarobił na nim ponad 2 mln EUR! Taki Żurawski, Błaszczykowski czy Dudka pokazali jak można normalnie rozstać się z klubem!

Klub i piłkarz byli zadowoleni z takiego obrotu sprawy.... po co więc Dudce wbijasz szpilkę? Nie on jeden marzy o el dorado na zachodzie, nawet jeśli to za wysokie progi dla niego

PS
Gdyby nasz klub wydał 2 mln euro na transfery pozyskane z transferu właśnie wyśmiewanego Dudki, wzmocnilibyśmy się bardziej niż Lech... pieniądzę na transfery dzięki właśnie Dudce są, tylko chęci władz klubu nie ma!

Ja tam Darkowi życzę jak najlepiej, bo jeśli już jakiś piłkarz będzie chciał od Nas odejść to niech robi to tak, jak Darek, a nie śmieć Kokoszka!

Absolutnie popieram.

Jakos wczesniej inni pilkarze potrafili przejsc do innego klubu tak zwyczjnie,ale zawsze zdarzy sie jakas czarna owca ktora olewa wszystko i wszytkich i ucieka z klubu.

Panie Kokoszka modl sie pan zeby to "pana" Empoli nie wpadlo na Wisle w jakich Pucharach czy gdzies ,a jesli tak to bedziesz mial gorzej niz Dolha ktory zesrany kariere sobie zawalił,a znajac zycie i tak wrocisz pan za 2-3 sezony po to zeby znowu ktos sobie o panu przypomnial w jakims Piascie czy Polonii Bytom.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.10.2008, 12:49
Odbiegając od tematu Kokoszki
http://www.plotek.pl/plotek/1,78646,..._od_Dody_.html
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.10.2008, 16:15
oglądam sobie meczyk Werderu z Borussią. Bardzo dobre spotkanie Kuby Błaszczykowskiego. Zaliczył asystę, a jakby jego koledzy byli bardziej skuteczni, to mógł mieć ich więcej. Ale sędzia to po prostu tragedia. Poziom polskiego sędziowania jak nic
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.10.2008, 16:32
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
oglądam sobie meczyk Werderu z Borussią. Bardzo dobre spotkanie Kuby Błaszczykowskiego. Zaliczył asystę, a jakby jego koledzy byli bardziej skuteczni, to mógł mieć ich więcej. Ale sędzia to po prostu tragedia. Poziom polskiego sędziowania jak nic
No sędzia się nie popisał. Kilka karnych mógł podyktować. Dobry mecz Kuby, ładna asysta, szkoda zmarnowanej okazji w I połowie. Mecz zacięty do ostatniej sekundy.
0-1 , 1-1 ,1-2 ,2-2 , 3-2, 3-3
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 18.10.2008, 22:51
Kokoszka zadebiutował na ławce Empoli w oficjalnym ligowym spotkaniu. Obyś już na niej został do końca kontraktu tego Ci Adamie z całego serca życzę. I na trybuny Twój przyjdzie czas.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.10.2008, 22:56
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Kokoszka zadebiutował na ławce Empoli w oficjalnym ligowym spotkaniu. Obyś już na niej został do końca kontraktu tego Ci Adamie z całego serca życzę. I na trybuny Twój przyjdzie czas.
na razie AC ława
wkrótce FC trybuny
Odpowiedz cytując
Maras
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.10.2008, 21:13
Cały mecz Dudki, Jeleń z ławki

AJ Auxerre nadal jest pogrążone w przeciętności. Zespół Ireneusza Jelenia i Dariusza Dudki nie potrafi opuścić rejonów środka tabeli ani też oddalić się na bezpieczną odległość od strefy spadkowej. W niedzielnym spotkaniu 9. kolejki Ligue 1 klub ze Stade de Abbe-Deschamps zremisował 0:0 u siebie ze Stade Rennes.
Wystąpili tym razem obaj polscy zawodnicy, ale to Dariusz Dudka zaczął mecz w pierwszym składzie, a Ireneusz Jeleń na ławce rezerwowych, czyli było zupełnie inaczej niż 2 tygodnie temu.
Były zawodnik Wisły Kraków został ustawiony przez trenera Jeana Fernandeza na środku defensywy, stąd nie musiał on konkurować z Moussą Narrym grającym w drugiej linii. Dudka przebywał na boisku od pierwszej do ostatniej minuty. W 52. minucie po podaniu Daniela Niculae oddał jeden jedyny strzał, ale piłka poszybowała nad bramką.
Jeleń tym razem zaprezentował się w roli zmiennika i wypadł nieźle. W 65. minucie zajął miejsce Juliena Quercii. Jego uderzenie z 73. minuty z dystansu było bardzo niecelne, ale strzał w 90. minucie z niewielkiej odległości mógł zakończyć się bramką. Piłka przeleciała tuż obok prawego słupka.
AJ Auxerre z 11 punktami znajduje się na 12. lokacie. Do lidera z Lyonu traci 8 punktów.

AJ Auxerre - Stade Rennes 0:0
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.10.2008, 21:52
Hmmm, znaczy się jak to? Dudka nie powiedział trenerowi że na środku obrony on nie chce bo ma bakcyla na środek pomocy? W ostateczności w geście protestu mógł dostać jakąś czerwoną kartkę w pierwszej połowie.

Żeby nie było życze mu jak najlepiej i nie jest to powiedziane ironicznie (w przeciwnieństwie do początku posta)
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 19.10.2008, 22:13
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Taki Żurawski, Błaszczykowski czy Dudka pokazali jak można normalnie rozstać się z klubem![/B]
a Kałużny? to juz nie wasza era kibicowania?
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.10.2008, 23:08
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Jak Kalużny walił drzwiami na prawo i lewo
coby tylko uciec z klubu
nie było Webstera
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.10.2008, 13:32
Przy całym szczerym szacunku dla sportowych osiągnięć Radka i Darka w Wiśle, to jednak mimo wszystko Dudka nie osiągnął perfekcji w człapaniu po boisku w ostatniej rundzie przed odejściem, jak uczynił to Kałużny ;-)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.10.2008, 14:07
Czesław napisał(a):Wyświetl post
Przy całym szczerym szacunku dla sportowych osiągnięć Radka i Darka w Wiśle, to jednak mimo wszystko Dudka nie osiągnął perfekcji w człapaniu po boisku w ostatniej rundzie przed odejściem, jak uczynił to Kałużny ;-)
Każdy z nich wykazał sie indywidualizmem -> Kałużny człapał, Dudka łapał idiotyczne czerwienie.
Obaj przeszkadzali w grze jak mogli.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 20.10.2008, 14:19
Czesław napisał(a):Wyświetl post
byl w slaszej dyspozycji, zreszta zaraz po odejsciu juz w neimczech gral kiche....

Radek wkladal serce w gre, chyba nie zapomneiliscie o tym...
Odpowiedz cytując
Ojciec Chrzestny
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.10.2008, 14:35
Przy całym szacunku dla Darka Dudki ale on dla mnie zawsze był za słaby na Wisłę I jego miejsce w Wiśle powinno być takie same jak w Auxerre Dla Mnie on miał przebłyski ale wydaje mi się, że więcej sytuacji to on spartolił niż wykreował
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.10.2008, 16:00
byl w slaszej dyspozycji, zreszta zaraz po odejsciu juz w neimczech gral kiche....

Radek wkladal serce w gre, chyba nie zapomneiliscie o tym...
Oczywiście dlatego Tatę jako człowieka lubiłem bardziej niż Dudkę: pierwsze głośne info o Radku to, ze przywalił Koziołowi w szatni za brak zaangażowania w grę, a o Darku, że rozjechał podchmielonego gościa.

No i do dziś za największy przejaw wielkiego serca do gry uważam własnoręczne znoszenie kontuzjowanego przeciwnika z boiska ( w jakim to meczu Tata robił? czyżby z Polonią W.?)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Stary 20.10.2008, 16:23
Nie no, Radek Kałużny i Dudka to dwie różne bajki.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.10.2008, 16:31
Kaluzny do momentu jak mu palma z powodu Bundesligi nie odbila,to byl prawdziwym walczakiem,zawsze sie wstawił za kolegą,naprawde dawal z siebie max,
A ze potem juz mu sie niechcialo,osobiscie mi to troche sie jednak w oczy rzucilo,w kontekscie caloksztaltu pobytu u nas ,bo mogl jednak zachowywywac sie wtedy inaczej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 20.10.2008, 19:49
Kamil o dzisiejszym meczu:

Przed wami najważniejszy mecz sezonu, czyli Derby Cypru. Twój Apoel mierzyć się będzie z Omonią Nikozja. Na Cyprze to wielkie piłkarskie święto. Te mecze to takie polskie spotkanie Lecha Poznań z warszawską Legią?

- Oj chyba nie. Lech- Legia to spotkanie rundy a Omonia - Apoel to derby całego kraju. Cypr dzieli się wtedy na pół. Kibice tu są fanatyczni. Tym jednym meczem można albo zyskać miłość albo zostać znienawidzonym. To, co się dzieje między meczami jest mniej ważne. Nawet jak przegrywasz regularnie w lidze a wygrasz te derby kibice dają ci takie "odpuszczenie". Na ulicach wielka motywacja, pełen stadion, 25 tysięcy ludzi. Kibice nie biorą pod uwagę porażki, ale ktoś przecież przegrać musi. No chyba, że będzie remis.

Apoel wygrał 3: 2. Kamil grał cały mecz.

a tutaj reszta wywiadu z Kamilem:
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...ozmowa-z-kami/
Ostatnio edytowane przez Silvestro : 20.10.2008 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
bulbasek
Member

Od: 03.2008

Stary 20.10.2008, 20:55
Dan Petrescu wygrał kolejny mecz i po 11 kolejkach Unirea jest druga z jednym punktem straty do lidera. Mają 24 punkty a Dinamo 25. Co najlepsze jednak, ze to najbardziej bramkostrzelna druzyna ligi i mają bilans bramek strzelonych i straconych najlepszy, bo plus 12 (22-10). Cieszę się z sukcesów Dana i zycze mu powodzenia. Jakos cieplo go wspominam.

I o innym byłym

"Autorytet Skorży, który z Wisłą i tak wykonuje olbrzymią pracę, podkopuje Franciszek Smuda. Trener Lecha Poznań jest w stałym kontakcie z Cupiałem i ponoć chętnie wróciłby do Krakowa, gdzie ma mieszkanie." (gazeta.pl)
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.10.2008, 15:19
No brawo, 6 asysta Kosy

tu do sciagniecia
http://www.esl2006.com/~ellas/2008-2009/Football/12%20-%20APOELara%20-%20xomonia%203-2/03%20-%20Mpides%203-1.5iAgwnistiki.20-10-08.wmv

Kamil strzelił na bramkę, bramkarz sparował i Chalarambides wpakował z bliskiej odległości.

Tutaj skrot meczu
http://www.esl2006.com/~ellas/2008-2...s.kai.Goal.wmv

Bardzo duza aktywnosc Kosowskiego jak zawsze, kilka dobrych piłek, jedna zawalona ...
Ostatnio edytowane przez HEDu : 21.10.2008 o godz. 15:38.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.10.2008, 15:34
bulbasek napisał(a):Wyświetl post
Dan Petrescu wygrał kolejny mecz i po 11 kolejkach Unirea jest druga z jednym punktem straty do lidera. Mają 24 punkty a Dinamo 25. Co najlepsze jednak, ze to najbardziej bramkostrzelna druzyna ligi i mają bilans bramek strzelonych i straconych najlepszy, bo plus 12 (22-10). Cieszę się z sukcesów Dana i zycze mu powodzenia. Jakos cieplo go wspominam.

I o innym byłym

"Autorytet Skorży, który z Wisłą i tak wykonuje olbrzymią pracę, podkopuje Franciszek Smuda. Trener Lecha Poznań jest w stałym kontakcie z Cupiałem i ponoć chętnie wróciłby do Krakowa, gdzie ma mieszkanie." (gazeta.pl)
Unirea spokojnie moglaby byc liderem ale ostatnio spadek formy i 2 porazki u siebie pod rzad.Na szczescie nadrabiaja to wyjazdami.
Za niedlugo mecze ktore wyjasnia czy team Dana bedzie sie liczyl w walce o mistrza - Cluj, Oteul, Timisoara,Dinamo i Steaua czyli najlepsze rumunskie druzyny w komplecie(oprocz Rapidu).

A co do drugiej czesci to niestety zaczelo sie na dobre.
Analogia co do Petrescu jest jak dla mnie wprost idealna.
Tam tez przewinal sie Smuda , a po kilku miesiacach bylo juz po Danie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 22.10.2008, 07:25
http://www.90minut.pl/news.php?id=794468

pamiętacie tą gwiazdę ?

Kariere robi zawrotną
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna