|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Swietny mecz w destrukcji ,nie mamy wirtuozów ale drwale pilkarscy sie w takich meczach przydaja.Brozek mimo ze strzelil bramke to byl zagubiony na boisku i w sumie nienajciekawiej sie prezentowal .Blaszczykowski to klasa swiatowa ,Liverpool jak najbardziej to klub dla naszego Kuby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No to Jirsak stawia obiad Brożkowi i Boguskiemu
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jirsak pewnie żałuje, że Łobo nie grał
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brozek zagubiony ? Niby gdzie ? Moze mial z 2-3 straty piłek, jak dostawal to bdb uzytek z nich robił, grał z klepki, dobrze wychodzil do pilek i sie ustawial. Tyle ze np taki Lewandowski Mariusz nie umie zagrac w tempo to juz nie jego wina (Brozka). Mam nadzieje ze na Słowacje wyjdziemy 2 napastnikami.
Na minus - Krzynowek Srednio - Smolarek, Lewandowski R. Kapitalnie wszyscy dalej ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Robert Lewandowski to drewno, Mariusz też. I tak powiem.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dodałbym Wawrzyniak - padaka na 2 duże minusy - - R.Lewandowski na mały - A Błaszczykowski - gol i asysta to dużo lepiej niż reszta włącznie z Rogerem i Borucem - tak więc Błaszczu na dwa duże + + ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cala obrona zagrala swietnie (moze oprocz gola Pepików)
Srodkowa pomoc czyli Roger,Lewandowski i Murawski kapitalnie (Roger gra w reprezentacji 3 raz ylepiej niz w Legii czyli chlopak wtedy sie mobilizuje bo liczy ze go dojrza Blaszczykowski - World Class bramka nr.1 kopia gola z Feyenoordem ,tyle ze ogral 3 Czechow Smolario nieco gorzej Brozek gol ale mimo wszystko nie zachwycil mnie dzis |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Przed mój tata powiedział że fajnie byłoby zobaczyć bramke Brozia albo Błaszcza, a ja śmiałem sie fajnie by było gdyby oboje walneli po bramie, wtedy nawet nie przypuszczałem, że faktycznie oboje naprawde strzelą, no i to jeszcze jak!!!!
Brawo dla całej drużyny bo to całe zespół pracował na ten wynik nie można pominąc drugiej lini: Rogera, Murawskiego, Lewandowskiego, a wcześniej Wawrzyniaka bo naprawde dawno nie widziałem zeby nasz biało-czerwona pomoc tak odważnie szła za akcjami do przodu, stąd tyle spalonych ![]()
Ostatnio edytowane przez igortsw : 11.10.2008 o godz. 21:53.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Że zapytam, co takiego źle zrobił Wawrzyn, że niby zagrał taką padakę? Bo ja sobie przypominam, jak ładnie wyszedł sam na sam(fakt, nie strzelił). Przypominam sobie sytuacje, gdy ładnie wyprzedził Czecha i go przyblokował, dając piłce wyjść za boisko. Gdy miał piłkę przy nodze, to jej nie tracił, tylko spokojnie podawał do kolegi. Ja rozumiem, że nie zagrał tak jak swego czasu G. Bronowicki 2 lata temu z Portugalią, ale co takiego zrobił, żeby mu dać taką niską ocenę? Chętnie poznam Twoją opinię na ten temat. Nie zagrał idealnie, ale wg mnie nie zagrał tak źle, jak Ty to przedstawiasz. Czyżby 'partyjniactwo' na rzecz Piotra Brożka?![]()
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 11.10.2008 o godz. 21:52.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cóż 10 Polaków z Brazylijczykiem, lepszych od 11 Czechów. Fajnie, Czesi muszą w końcu zrozumieć, że taniej wychodzi dać obywatelstwo patałachowi, niż bawić się w te ich bazy szkoleniowe itp...
Bardzo fajna publiczność, skandowano: - 6x głośno Leooo - 2x głośno "Jebać PZPN" - 0x Paweł Brożek - 0x Kuba Błaszczykowski ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg mnie Wawrzyniak zagral dobrze, napewno sporo lepiej niz Krzynowek - dopoki nie doznal kontuzji. Mowa o obronie.
Pi Brozek w obecnej formie ... dobrze ze nie ma go w reprze. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Fajny opis teraz dominuje na gg:
"Brożek, Błaszczykowski - Wiślackie zrodziło ich plemię" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,58...o_Ronaldo.html Wawrzyniak gał jako obrońca i rozliczam go za grę na lewej obronie. Na 5 groźnych akcji Czechów w pierwszej części 4 to jego zasługa.... Kolego - jesteś bystry a ślepego udajesz? (Nie uraziłem mam nadzieje) Zwróć uwagę że Krzynówek był 3 razy lepszy w obronie niż Wawrzyniak!PS Wawrzyniak jest b.dobry w ofensywie jak na obrońce i dno w obronie!Ja go w kadrze widzę jako lewy pomocnik, albo defensywny pomocnik! Ale nie na boku obrony! Wszyscy go ogrywają.... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wawrzyn i Piotrek to ta sama półka. Po prostu jeśli chodzi o Pi. Brożka to dalej jesteśmy w szoku, że może grać tak dobrze na obronie
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Mecz mnie cieszy z 2 wzgledow Pierwszy jest taki ze uciszy choc na chwile te hieny, co lapia kazde slowo ,nawet najwiekszego przekreta(Osuch) by tylko dojebac holendrowi - bo nie powolal tego co chcieli. Drugi taki ze mam nadzieje Benhaler uratuje dupsko a to spowoduje ze moj 'ulubiony trener' pt - 'przegralem z valerenga i dinamem ale do dymisji sie nie podam bo trza wyludzic 800 tys euro' ,nie znajdzie sobie kolejnej posadki do nic nierobienia a zostanie w Zabrzu, gdzie zapierdalac trzeba od rana do wieczora a o efekty bedzie bardzo ciezko Dziekuje za uwage ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Aha, no i sam słusznie zauważyłeś, że Wawrzyniak się włączał do akcji ofensywnych, a więc, powinien być należycie asekurowany z tyłu. W jednej takiej groźnej był w przodzie i nie wymagajmy od niego, żeby po 1 sekundzie był już na własnej połowie. Asekuracja musi być 1q2 dla mnie ten cały ranking to 'pic na wodę fotomontaż'. Aktualne Czechy piłkarsko, to nie ten sam zespól co kilka lat temu. Ale w poprzednich latach pamiętam np to, że cienkie zespoły ogrywaliśmy z większą łatwością, niż ma to miejsce teraz. Taką Słowenię, to w poprzednich latach byśmy łyknęli spokojnie
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 11.10.2008 o godz. 22:13.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Po takim meczu można odzyskać wiarę w naszą nieszczęsną reprę. Czesi to już nie tak dobra drużyna jak 4-5 lat temu, ale jednak wciąż poziom wyżej od nas. Pepiki były poza tym bardzo pewne siebie więc miło było ich sprowadzić na ziemię.
Najlepsi na boisku Błaszczykowski i Roger. Bramki z Brożka z takiej odległości za bardzo sobie przypomnieć nie mogę. Cudna była publika. Dwa razy hymn państwowy i zaraz po nim jebać PZPN. Jeszcze oczywiście Leeeeooooo i fajnie było .![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zwróć uwagę że wielu chwali bo "biega do przodu" .... nawet miał świetną sytuacje... a niewielu analizuje grę obronną.... (to taki Edson na obronie... każdy go ogrywa ale w ofensywie błyszczy - ale Leo to nie Urban i nie znalazł dla Wawrzyniaka lepszej pozycji w pomocy) Ale jakby tak kilka sytuacji Czesi wykorzystali dzięki "świetnej grze" Wawrzyniaka "chwalonego przez wielu na forum" to może popatrzyłbyś bardziej krytycznie na jego grę po np 2-3 dla Czechów! To tak jak na ME - był jedynym nominalnym lewym obrońcą a nie grał.... gdyby był Kowalczyk zdrowy pewnie on by grał dzisiaj a nie Wawrzyniak. Ważne że wygraliśmy z Czechami! Pozdrawiam ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() Mecz na pewno o wiele wiele lepszy niż 2 poprzednie reprezentacji. Mam nadzieję,że poza wszystkim tym,co zazębia się z Portugalią,tym razem jednak nie będzie to jednorazowy wyskok.Gol Pawła-prawie kopia z Rotterdamu. Ci chłopacy ewidentnie muszą grać razem. Sprawdziło się to,co mówił Kuba,że rozumieją się bez słów... No,tak jakby rozpisałam się stronniczo o naszych Wiślakach heh ![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
A do tego HSV przez 20 (?) minut ![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Poláci právě vstřelili branku!
Českou obranu teď vyšachoval Blasczykowski, jenž přešel přes tři české obránce, předložil míč PAWLOVI BROŹKOWI, jehož umístěná střela po zemi skončila až v naší síti. Poláci právě vstřelili branku! JAKUB BLASZCZYKOWSKI utekl naší obraně a chladnokrevným lobem přehodil Petra Čecha. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a bedzie tez po polskiemu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
wg mnie to szukasz na sile problemu... Piotrek zagral slabo z Gornikiem, z Craxa w czwartek gral w pomocy i zagral srednio, ale w kazdym poprzednim meczu gral bardzo dobrze. Pokazal z Barca, TT czy Beitarem, ze potrafi grac z silnymi rywalami. Co to za mania obwieszczania na calym forum, ze po 2 meczach bez bramki Paweł.B znowu sie zablokowal, po 2 slabych meczach Piotr.B nadaje sie do rezerw etc.etc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
HSV rozbujalo caly stadion.. tylko ze w sumie z tego wyszlo cos innego niz hsv... jakas nowa melodia a niby to samo...ale niech bedzie...
![]()
LECHIA GDAŃSK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
hsv
![]() Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zrozumcie że na Śląskim jest ciężko ogarnąć wszystkich pikników. I to dlatego taka melodia inna
ale przynajmniej się nauczyli już czegoś |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
repra to juz festyn.. po meczu z Belgia u siebieraczej bede unikać.. choć zamieszanko na plus jak na te czasy.. hehe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
fajnie będzie się dzisiaj Cafe Futbol w Polsacie Sport oglądać. Najwięksi znawcy i autorytety polskiej piłki Borek i szczególnie Kołtoń jeździli po Benhałerze jak po łysej kobyle a dzisiaj już pewnie jacyś chętni na posadkę po kolejnej kompromitacji repry byli zaproszeni - a tu patrz, w nocy trzeba scenario zmieniać i rowa lizać
edytka: o, tutaj też coś bliżej o tym http://tygodnik.onet.pl/okonski.blog.onet.pl,345746547,blog.html ładny tytuł, "Popłoch przed północą"
Ostatnio edytowane przez harthausen : 12.10.2008 o godz. 07:47.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Fantastyczny mecz Błaszczykowskiego, myśle, że spekulacje na temat jego przejścia do Liverpool'u wcale nie są kaczką dziennikarską . Kube można porównać do Leo Messiego: szybka noga, dobry zwód, wrodzona szybkośc i dynamika, a poza tym wielka wola walki i tzw. "nie cofanie nogi".
Cieszy bramka Pawła Brożka, kilka ładnych zagrań z pierwszej piłki, ale ogólnie trzeba powiedzieć, że Paweł potrafi zagrać o wiele lepiej niz we wczorajszym meczu. ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|