The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2008, 11:55
Transfer Brożka jest nie mal pewny, tak samo nie mal pewne jest to, ze w jego miejsce nie przyjdzie nikt wartościowy, ja się nawet nie łudzę. Był Lewandowski przegapiliśmy go... Ale dajmy sobie już z nim spokój, a więc czarny scenariusz jest taki, że nie będzie miał kto strzelać bramek, Brożek nie tylko strzelał, ale wygrywał nam już mecze w pojedynkę, np z "Dyskopolo". A wiadomo nie ma bramek, nie ma pkt, nie ma pkt to jest.... być może nawet nie środek tabeli... Nie jestem jakimś pesymistą, raczej realistą, ale naprawdę mam złe przeczucia...
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.10.2008, 12:48
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem jakimś pesymistą, raczej realistą, ale naprawdę mam złe przeczucia...
No cóż nie pozyskanie kogoś wartościowego do ataku w miejsce Pawła po jego ewentualnym odejściu to najczarniejszy ze scenariuszy. Ale w tym przypadku klub powinien dostać za transfer sporo kasy więc na znalezienie kogoś do ataku wystarczy. Jednak choćby po odejściu Dudki widać że pieniądze za zawodnika nie oznaczają przyjścia nowych.Inna sprawa, że zastąpienie piłkarza, na którym opiera się cała gra drużyny nie będzie wcale łatwe. Także nie pozostaje nic innego jak być niepoprawnym optymistą, bo atak Dawidowski- Kmiecik (Niedzielan)? Dziękuję...
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 08.10.2008, 13:37
Moim zdaniem Drzymała miał rację, mówiąc, że następny w kolejce jest Cupiał, a potwierdzi się ta teza jak tylko w miejsce Brożka nie kupimy klasowego snajpera. Cupiał, chce sprzedać to co ma jeszcze jakąś wartość, aby potem odsprzedać Wisłę....
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.10.2008, 13:37
Mowcie co chcecie ale ja mysle ze Brozek zostanie na kolejny sezon, a moze i dluzej. To jest typ, ktory zeby grac dobrze musi czuc sie gwiazda i w Wiselce ta gwiazda jest bez dwoch zdan. Mysle ze Pawel (nauczony przykladami innych kopaczy) dobrze zdaje sobie sprawe ze po odejsciu bardzo prawdopodobne ze skonczy na lawie albo trybunach (jakby tak nie bylo to juz pewnie by u nas nie gral), a jest w takim wieku ze na lawke jest jeszcze za wczesnie, a na trzepanie kaski na reszte zycia takze przyjdzie jeszcze czas.

Nie zmienia to faktu ze bardzo potrzebujemy nowych twarzy w ofensywie, bo aktualnie mamy tylko 3 graczy ktorzy sa zdolni kreowac gre na przyzwoitym poziomie (Brozek, Boguski, Jirsak), a to nawet nie jest minimum. Jesli w kolejnym okienko znowu nie wydamy grosza na wzmocnienia to ja juc bezwglednie przestane chyba wierzyc ze naszym dzialaczom zalezy na jakichkolwiek sukcesach i dobru Wisly...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.10.2008, 15:26
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

ciekawy artykuł, chociaż nic konkretnego z niego nie wynika, mam nadzieje że rzeczywiście postarają się o wzmocnienia w przodzie
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.10.2008, 15:33
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

ciekawy artykuł, chociaż nic konkretnego z niego nie wynika, mam nadzieje że rzeczywiście postarają się o wzmocnienia w przodzie
w okresie transferowym takie wiadomości pojawiały się raz dziennie jak wyszło to wiemy dobrze wszyscy.
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.10.2008, 17:52
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Drzymała miał rację, mówiąc, że następny w kolejce jest Cupiał, a potwierdzi się ta teza jak tylko w miejsce Brożka nie kupimy klasowego snajpera. Cupiał, chce sprzedać to co ma jeszcze jakąś wartość, aby potem odsprzedać Wisłę....

Z całym szacunkiem, ale jak słyszę takie brednie to nie wiem czy się śmiać czy płakać, za każdym razem gdy odpadniemy z pucharów, albo przegramy ważny mecz, snute są wizje jak to Pan Cupiał rozsprzedaje zawodników i zostawia Wisełkę, ta spada do 3 ligi itd. Otóż może nasz właściciel nie szasta pieniędzmi jak Abramowicz ( bo też takich niema ) ale niema też zamiaru wysprzedać wszystkich zawodników i zostawić Wisełkę,i potwierdzil to w ostatnim wywiadzie w Przeglądzie Sportowym.
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.10.2008, 19:08
Tak sobie myślę, że jeżeli Baszczyński nie przebije się jako stoper, to po tym sezonie raczej odejdzie z Wisły. Z jego wypowiedzi wynika, że liczy na kontrakt na przynajmniej podobnych warunkach do obecnych. Bednarz raczej na to nie pójdzie, chyba, że Baszczyński stałby się podporą naszej drużyny na stoperze, bo na boku i tak w szerszej perspektywie potrzebujemy świeżej krwi. Jednocześnie niemalże pewne jest, że Baszczyńskiemu zaproponowany zostanie kontrakt motywacyjny. Różnym klubom będzie dosyć łatwo przebić taką ofertę, chociażby klubom greckim, cypryjskim, czy szkockim, a zainteresowanie z tych kierunków jest bardzo pawdopodobne. Tutaj powstaje kłopot, nas nie stać na zatrzymywanie Baszczyńskiego za wszelką cenę. Jednocześnie jeżeli odejdzie, to za darmo, a nam lista poszukiwanych wzbogaci się o prawego obrońcę.
Powód: Trochę wiary w moderatorów...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.10.2008 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 08.10.2008, 21:09
Małkowski na testach w Wiśle:

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4670
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.10.2008, 21:17
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Małkowski na testach w Wiśle:

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4670
Dobra nowina.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.10.2008, 21:56
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Dobra nowina.
dobra to by była jak odchodizł ze Stomilu, to był wtedy gośc, Feyenoord kupił go jako następce Dudka
Jak widać kariery nie zrobił, wiec watpie czy nam coś pomoże....
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
rofi
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 08.10.2008, 22:11
dobra dobra nowina W końcu coś się rusza można to zauważyć prawda jest taka jak czytałem w temacie wiele osób pisało,że Pawełek co by tu dużo nie mówić nie ma umiejętności takie jakie powinien mieć bramkarz Mistrza Polski.Wiele razy jego niecelne wykopy jak można zauważyć w każdym meczu proszę się tylko przy patrzeć a widać,że choćby jedna piłka w meczu posłana niedokładnie.Druga sprawa myslę,że Mario trochę się grzebie ustawia piłka na lini np w meczu z Kogutami jakbyśmy 5-0 wygrywali ja rozumiem jakbyśmy wygrywali ale jak się okazało czasu brakło szanuję go ale z całym szacunkiem do Niego wolę choćby Małkowskiego.A Panie Premierze oglądał Pan jak bronił w Szkocji? To proszę oglądnąć jak bronił i co by tu dużo nie mówić w nieprzeciętnym klubie Szkockim więc myślę,że pomóc pomoże...
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.10.2008, 22:11
Przetestować nie zaszkodzi...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.10.2008, 22:16
W dwóch ostatnich sezonach widziałem parę jego występów na polsacie sport , w tych meczach naprawdę dobrze sie spisywał,pamiętam że gdy grali z Celticiem parokrotnie ratował zespół .Na pewno szybciej podejmuje decyzje i wykonuje pewne ruchy ,a w tym aspekcie akurat Pawełek jest słaby .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 08.10.2008, 22:22
Na pewno Małkowski w formie jest nawet lepszy od Pawełka, wreszcie byśmy mieli 2 bramkarzy o podobnym poziomie, ploty że tworzą jakieś listy z kandydatami do gry w Wiśle jednak były trochę prawdziwe, myślę że nawet dobrze że go teraz testują bo są 2 tygodnie przerwy, oby zaczęli spełniać prośby pana Maćka. Wyobraźcie to sobie Małkowski bohaterem w meczu z Cracovią, broni karnego czy coś takiego, ale by miał wejście

Aj ale zapomniałem doczytać że dostanie szanse dopiero w meczu ze Śląskiem, oby się sprawdził
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.10.2008 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.10.2008, 22:31
Moze sie odbuduje u nas i wroci do formy z przed lat,napewno to lepsza konkurencja dla Pawelka niz Juszczyk(z calym szacunkiem dla tego zawaodnika).
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.10.2008, 22:36
Bardzo pozytywna wiadomość!
Te wpadki PAwełka rażą coraz bardziej i niestety coraz częściej wpływają na losy drużyny. Pora by ktoś tego pana posadził na ławkę, warto zatem szukać.
Świetnie się składa, że Małkowskiego uda się sprawdzić w meczu o stawke. Patrząc bowiem na skład Wisły pewne jest, że na brak pracy i okazji do wykazania się narzekać nie będzie .
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.10.2008, 22:40
http://www.weszlo.com/news/1410
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 08.10.2008, 22:53
moim zdaniem Małkowski potrafi "wyciągnąć niezłą piłkę" a za chwile, czy w następnym meczu puścić szmate gorsze niż Mario, czy E. Dolha, Cabaj.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.10.2008, 22:57
weszlo przechodzi samych siebie
afera, za aferą i zero konkretów, bylebył jak najwyższy licznik oglądalnośći
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.10.2008, 23:38
Małkowski to słaby bramkarz
poziom mniej więcej MP
nic więcej niż number 81 nam nie gwarantuje...
więc luzik panowie... luzik...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.10.2008, 00:01
Tak oto doczekałem się bardzo szybko odpowiedzi w sprawie zmiany polityki transferowej w Wiśle na "lepszą".

A jak ? ------------------------- oto zalety 30 letniego Małkowskiego , spełniające niezbędne warunki stawiane przez mistrzowski klub Wisła Kraków:

1. za darmo
2. podpisze kontrakt antymotywacyjny na każdych warunkach
3. ostatnio siedział na trybunach w kilku klubach po kolei i był z nich usuwany z niecierpliwością

Na tym kończy się sen w Wiśle pt. Wisła Profesjonalna i trzeba zapomnieć o jakichkolwiek wzmocnieniach, gdyż jak widać transfery polegają nadal na testowaniu a potem być może znowu, kolekcjonowaniu atrap piłkarskich po przejściach i osłabiających nasz klub.

Nie mam już więcej słów ani siły do komentarza w tej sprawie, gdyż myślałem, że choć Skorża zaprzestanie dziadowania, na którym raczej się ostatnio sparzył. No a Bednarz ? To samo- uparty kolekcjoner złomu, bo przecież o inną pracę ciężko.
Ostatnio edytowane przez kot : 09.10.2008 o godz. 00:24.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 09.10.2008, 01:52
Przypominam że okienko jest już zamknięte ....Po co tak pisać na jednego ryja wszystko ,a obarczanie Skorży to już w ogóle mistrzostwo.

Małkowski z tego co pamiętam w Szkocji raz stracił miejsce w bramce przez kontuzje,później powrócił"znowu" ale miał jakieś problemy rodzinne....W każdym razie z tych meczy które widziałem ,dobrze go zapamiętałem .
Ostatnio edytowane przez jachting : 09.10.2008 o godz. 02:06.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 09.10.2008, 06:57
Lepszy on niz Juszczyk. Zreszta mozna z Malkowskim podpisac kontrakt tylko do konca sezonu. Nie wiem o co tyle 'halo'.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 09.10.2008, 07:48
jachting napisał(a):Wyświetl post
Przypominam że okienko jest już zamknięte ....Po co tak pisać na jednego ryja wszystko ,a obarczanie Skorży to już w ogóle mistrzostwo.

Małkowski z tego co pamiętam w Szkocji raz stracił miejsce w bramce przez kontuzje,później powrócił"znowu" ale miał jakieś problemy rodzinne....W każdym razie z tych meczy które widziałem ,dobrze go zapamiętałem .
A czy po okienku nie jest tak, ze mozna podpisywac kontrakty z zawodnikami bez klubow ?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.10.2008, 08:03
Oj tam sprawdzić nie zaszkodzi. Jak się nie ma tego co się lubi to się lubi co się ma. Zobaczymy jakie wrażenie zrobi na panu Skorży. Jak pozytywne to może coś z tego będzie, a jak nie to trudno, będą szukać dalej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.10.2008, 08:59
kot napisał(a):Wyświetl post
Tak oto doczekałem się bardzo szybko odpowiedzi w sprawie zmiany polityki transferowej w Wiśle na "lepszą".

A jak ? ------------------------- oto zalety 30 letniego Małkowskiego , spełniające niezbędne warunki stawiane przez mistrzowski klub Wisła Kraków:

1. za darmo
2. podpisze kontrakt antymotywacyjny na każdych warunkach
3. ostatnio siedział na trybunach w kilku klubach po kolei i był z nich usuwany z niecierpliwością

Na tym kończy się sen w Wiśle pt. Wisła Profesjonalna i trzeba zapomnieć o jakichkolwiek wzmocnieniach, gdyż jak widać transfery polegają nadal na testowaniu a potem być może znowu, kolekcjonowaniu atrap piłkarskich po przejściach i osłabiających nasz klub.

Nie mam już więcej słów ani siły do komentarza w tej sprawie, gdyż myślałem, że choć Skorża zaprzestanie dziadowania, na którym raczej się ostatnio sparzył. No a Bednarz ? To samo- uparty kolekcjoner złomu, bo przecież o inną pracę ciężko.

Pytanie czy lepiej przetestować i ewentualnie podpisać kontrakt z wolnym zawodnikiem (jedyne co przy zamkniętym okienku można zrobić) czy siąść i biadolić że jest źle
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.10.2008, 09:06
Małkowski, a czym on się różni od Pawełka?Przeciętna ligowa nic więcej. Szkoda sobie nim głowy zawracać. W każdym razie plusem jest to ,ze nareszcie zauważono, że nie mamy bramkarza i coś się stara z tym zrobić.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 09.10.2008, 09:19
Oczywiscie najwazniejsza jest forma i umiejetnosci Malkowskiego i to bedzie powod do zatrzymania go w Wisle plusem jest ,ze bedzie chociaz namiastka konkurencji w skladzie i Pawelek nie bedzie spal na linii bramkowej tak jak w meczu z Gornikiem
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 09.10.2008, 09:45
Przecież znowu to jakiś kompletny leszcz nie jest,testy na pewno nie zaszkodzą .Taka kreatywność jest wskazana nawet jeśli kierunek nie jest idealny .
A Testy jak dotąd nie były tylko formalnością ,chyba niema co dzielić skóry na niedźwiedziu .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów