The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2008, 18:20
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Wysoki ? A co urosl cos w tym Zaglebiu ? Choc w sumie jak strzeli z 30 goli w tym sezonie to bedzie cos, a jest na dobrej drodze. Przycmilby takim dorobkiem Piechne czy Lewandowskiego.
nie powiesz mi że 187cm to mało! A młody jeszcze jest i 2 korona króla strzelców przed nim. Co prawda obie na zapleczu 1 lig ale zawsze to coś, Lewandowski też królem strzelców II ligi był a wszyscy go chcieli!!!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.10.2008, 18:38
gdybym był bednarzem dal bym wywiad naszej stronie i porozmawil bym o polityce transferowej naszego klubuczy sie zmienila jesli chodzi o konczace sie kontarkty czy nie czy juz ma jakis pilkarzy czy jescze leniu..... i oglnie jak sie zyje
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.10.2008, 19:27
Zapomnijcie o Micanskim. Była okazja jak Lech chciał się go pozbyć. Teraz Zagłębie da cenę w okolicach miliona euro i raczej nie ma co liczyć, że tyle zapłacimy. Choć ja twierdzę, że nawet ten milion by się zwrócił, bo chłop ma wielki talent.obserwuję go od kiedy pojawił się w Polsce i od tamtej pory twierdzę, że powinien trafić do Wisły.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.10.2008, 19:44
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, nie wiesz skąd my niby wytrzaśniemy 3 bańki Euro, bo tyle zapewne sobie za niego zaząda Lech..
Jak to skąd, szybkie pożyczki w pięć minut? Provident z dostawą do domu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.10.2008, 20:11
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Zapomnijcie o Micanskim. Była okazja jak Lech chciał się go pozbyć. Teraz Zagłębie da cenę w okolicach miliona euro i raczej nie ma co liczyć, że tyle zapłacimy. Choć ja twierdzę, że nawet ten milion by się zwrócił, bo chłop ma wielki talent.obserwuję go od kiedy pojawił się w Polsce i od tamtej pory twierdzę, że powinien trafić do Wisły.

Poprzedni sezon w przecietnej Odrze mial naprawde dobry, a przy naszym trenerze mogl by naprawde blyszczec, widzialem go w paru meczach, przypomina mi Pauliste, tylko ma wiecej goli na koncie
Odpowiedz cytując
rofi
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 08.10.2008, 22:17
Ludzie o czym Wy mówicie? Myślicie,że Lech oddał by Lewandowskiego? Za parę lat Lech na pewno zgranie za niego sporą kasę ale przecież Jacuś mówił,że Lewandowski nie zasługuje na taką pensje jak Brożek.Popieram Micanskiego jak najbardziej trzeba było się nim zainteresować gdy już lepiej pogrywał w Odrze a nie teraz kiedy ma 15 bramek na swoim koncie.Jedno co mnie martwi to,że ludzie którzy się wypowiadają w tym temacie mają większe pojęcie w tematach transferów niż nasz Dyrektor! Ja nie wiem jakoś w magazynie Orange Ekstraklasy wydawał się takim ekspertem,a tu nic.. Co do tematu powrótu Darka Dudki to stanowcze NIE zawsze podkreślał,że Kraków to tylko przystanek w jego karierze szkoda tylko patrzeć jak darek pograł 2 minuty w 2 meczach niestety tam za nie przyjęcie piłki dobrze w meczu 50 razy każą ławką rezerwowych.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.10.2008, 23:36
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
A może by tak klasowi acz wolni piłkarze od Stycznia 2009

Kléber - podpora wicelidera ligii brazylijskiej http://www.transfermarkt.de/de/spiel...er/profil.html

Élder Granja - szukamy świetnego prawego obrońcy za Baszcza ? http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ja/profil.html

Ricardo Ferreira - ktoś sporo lepszy od Piotrka Brożka na lewej obronie http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ho/profil.html

... i według mnie absolutna perełka, która chce od przyszłego lata zarabiać ponad 500.000 euro rocznie. To Carlos Alberto, ofensywny pomocnik Botafogo . Kontrakt kończy mu się w czerwcu 2009. Do boju Bednario !!
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...to/profil.html
Kleber ma kontrakt do 2012 roku z Dynamem Kijów, natomiast Carlos Alberto do 2011 z Werderem Brema.
Niemniej jednak można znaleźć paru niezłych piłkarzy z ligii brazylijskiej, którym kończą się kontrakty z końcem roku .

Nasz klub poszukuje ofensywnego pomocnika, według mnie świetnym kandydatem mógłby być Cleiton Xavier z Figueirense.

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...er/profil.html

Jeśli ktoś ogląda ligę brazylijską na Sportklubie to powinien kojarzyć tego piłkarza. Ma on świetny sezon, strzelił już 9 bramek i jest absolutnym liderem swojego zespołu.
Bednarz sprowadził już Marcelo do Wisły, jest zainteresowany sprowadzeniem Romeu, więc musi mieć pewne rozeznanie na rynku brazylijskim. Mogłby postarać się sprowadzić Cleitona Xaviera, który wg. mnie jest idealnym rozwiązaniem na brak kreatywnego, ofensywnego, środkowego pomocnika w naszym klubie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.10.2008, 01:26
Dalej szalejecie
Cleiton w grudniu wraca do Internazional. Do tego ma za sobą występy w pierwszej reprezentacji Brazylii, póki co to raczej nie nasz rozmiar buta.

Edit, to ja sobie też poszaleję, a co

Pierwszy zawodnik gra w Belgii. Przespaliśmy okazję, bo latem był do wyjęcia za darmo. Mimo to klub, w którym znalazł się obecnie, pozwala mieć nadzieję, że jest to zawodnik do wyjęcia. Chodzi o Mustaphę Jarju, 22-letniego Gambijczyka. Aktualnie ten ofensywny pomocnik gra w RAEC Mons. W poprzednim sezonie w 33 meczach drugiej ligi Belgijskiej zdobył 15 bramek, a trzeba zaznaczyć, że jego drużyna nie awansowała. Na youtubie można zobaczyć przynajmniej część jego bramek, nie chce mi się teraz szukać. Zawodnik bardzo kreatywny, obdarzony dobrą techniką.
Profil piłkarza.

Drugi zawodnik, proszę nie krzyczcie na mnie, gra w Boca Juniors. Dwukrotnie próbował zwojować Primera Division, ale póki co bezskutecznie. Czasem grał, czasem nie grał, ale kluby nie decydowały się na jego wykupienie. Po powrocie do Argentyny nie udało mu się odbudować pozycji w drużynie i odzyskać miejsca w wyjściowej jedenastce. Argentyńczyk ma już 27 lat i trudno będzie mu się przebić w swoim klubie, jednocześnie jego kontrakt raczej nie je jest długi. Uważam, że jest to piłkarz, którego można wyciągnąć za relatywnie niską kwotę lub nawet za darmo. Warto się nim zainteresować chociażby ze względu na jego uniwersalność. Może grać na obydwu flankach, tak w obronie, jak i w pomocy, choć jego nominalną pozycją jest prawa obrona. Stylem gry nieco przypomina Edsona. Posiada niezły drybling, dobre dośrodkowanie i strzał z dystabnsu, przy tym dobrze egzekwuje stałe fragmenty gry i gra dobrze w defensywie.
Profil piłkarza.

Trzeci piłkarz, to lewonożny pomocnik rodem z Serbii. Nenad Milijas jest zapewne znany wielu z Was. Dysponuje kapitalnym uderzeniem z lewej nogi o czym przekonać mógł się tak Groclin jak i Bayern Monachium. Nie wiem, czy zawodnik ten byłby znaczącym skokiem jakościowym dla Wisły, natomiast jestem pewien, że w Polskiej lidze próżno szukać poza czołowymi klubami piłkarza o podobnych umiejętnościach, a warto zaznaczyć, że Serb latem będzie mógł odejść za darmo, a nowy kontrakt mógłby podpisać już zimą.
Profil piłkarza.

Czwarty piłkarz był już wymieniany w kontekście Wisły tego lata. Prawy pomocnik Dinama Bukareszt i reprezentacji Angoli nie może wywalczyć sobie miejsca w pierwszym składzie swojej drużyny i prawdopodobnie chciałby zmienić klub. Zawodnik posiada bardzo dobrą technikę, dynamikę i dysponuje dobrym dośrodkowaniem. Jedyny jego minus to syndrom uche-kiniera, który ponoć dopadł go w Bukareszcie. Niemniej przy rozsądnych wymaganiach ze strony Dinama i samego zawodnika jest to transfer realny i opłacalny.
Profil piłkarza.

Na oku miałem również dwóch napastników z Afryki, ale obaj obecnie są raczej poza zasięgiem Wisły. Junior Agogo zamienił latem Nottingham na Kair( płace w Egipcie są o wiele wyższe niż w Polsce, a Agogo to gwiazda), a Chris Katongo Kopenhagę na Bielefeld( przegrywa rywalizację z Wichniarkiem, ale Niemcy z pewnością chcieliby odzyskać większość z wydanych dwóch milionów euro, a sam zawodnik raczej nie chciałby obniżki płac).

Z Polski nie powiem nic odkrywczego- interesujący są Micanski, Napoleoni i Cetnarski, oczywiście za rozsądne pieniądze. Do tej trójki dołożyłbym może jeszcze Gola z Bełchatowa, widać po nim potencjał. Z jednej strony zawodnik defensywny, ale z drugiej ma ciąg na bramkę, sporo widzi, nieźle podaje i ma przyzwoitą technikę. No i wciąż jeszcze dosyć młody.

W temacie lodości to mam dwie propozycje.

Pierwszą jest prawoskrzydłowy Hannoweru 96- Salvator Zizzo. Młody amerykanin póki co nie przekonał póki co sztabu trenerskiego, na dodatek na początku sezonu złapał dosyć poważną kontuzję. Na pewno jest to gracz o dużym potencjale, bardzo przebojowy obdarzony dobrym dryblingiem i dośrodkowaniem. Myślę, że Niemcy nie robiliby mu zimą problemów z odejściem, bo przez półtora roku zaliczył 107 minut w bundeslidze, również w rezerwach nie powalał. Myślę, że ani klub ani zawodnik nie są zadowoleni ze współpracy, a piłkarz potencjał ma.
Profil piłkarza.

Druga realna propozycja to Vitor Vinha. Młody portugalczyk jest zawodnikiem Academici Coimbra, ale aktualnie przebywa na wypożyczeniu w CD Estrella Amadora. Póki co na wypożyczeniu nie gra, ale wcześniej ten 21-latek zdążył zaliczyć trzydzieści pięć występów w portugalskiej pierwszej lidze. Zawodnik ten grywa na lewej obronie, lub pomocy. Dysponuje ciekawymi umiejętnościami, ma niezłe dośrodkowanie i strzał, dobrą technikę, dobrze spisuje się w defensywie. W tym wypadku na pewno za zawodnika trzeba zapłacić odpowiednią kwotę, prawdopodobnie ponad pół miliona euro, ale zawodnika o podobnym potencjale i umiejętnościach raczej trudno wyszukać u nas w lidze.
Profil piłkarza.

Nie obraziłbym się też gdyby Bednarz sprowadził nam braci Drostów, ale to już raczej realne nie jest.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 09.10.2008 o godz. 03:02.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 09.10.2008, 07:00
gdybyl bym bednarzem lasnie tak bym zrobil zaprosil bym 5 ze swiata zawodnikow bez pracy i przetestowal dla satysfakcji chociaz ze cos sie robi
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.10.2008, 14:55
Dalej szalejecie
Cleiton w grudniu wraca do Internazional. Do tego ma za sobą występy w pierwszej reprezentacji Brazylii, póki co to raczej nie nasz rozmiar buta.
Nie wiem gdzie wyczytałeś, że wraca do Internacionalu? Wypożyczenie konćzy mu się 31/12/2008, tego samego dnia kończy mu się kontrakt z Internacionalem.
Ja tylko wiem o pogłoskach dotyczących przejścia do Palmeiras, które pojawiły się we wrzesniu. Jednak Cleiton zdementował te pogłoski i powiedział, że dopiero po zakończeniu rozgrywek będzie negocjował z potencjalnymi pracodawcami.
Co do kwestii jego występów w reprezentacji, to nie grał w pierwszej reprezentacji, tylko w reprezentacji U-20.
Cytat:
Seleçao (sub 20) :

5 jogos

15.08.2003 Argentina, 12.08.2003 México, 09.08.2003 Cuba, 06.08.2003 Repíublica Dominicana, 03.08.2003 Colíumbia
Dla porówania Marcelo ma 4 występy w reprezentacji U-21, a więc podobnie. Moim zdaniem Cleiton Xavier jest jak najbardziej w zasięgu Wisły.

Aby pokazać, że średni europejski klub ma szansę pozyskać klasowego zawodnika z Campeonato Brasileiro podam przykład Maccabi Haifa.
Rok temu ściągnęli oni za darmo Renato Eduardo(http://en.wikipedia.org/wiki/Renato_...veira_Ribeiro),
gościa który ma na koncie 17 występów w brazylisjkiej młodzieżówce, brązowy medal MŚ-U20 oraz był wybierany do najlepszej 11 sezonu Campeonato Brasileiro.
Obok niego w tym samym czasie do Maccabi przyszedł za darmo Łukasz Surma..., a więc Maccabi to nie jest jakiś potentat europejski(5 miejsca w lidze izraelskiej w sezonie 06/07 i 07/08).

Więc wydaje mi się, że Wisła dała by radę pozyskać Cleitona Xaviera, w dodatku nie jest on już najmłodszym piłkarzem i nie grał jeszcze w Europie, więc możliwe że chciałby spróbować swoich sił poza Brazylią.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 09.10.2008, 15:01
piszecie o tym cleytonie jakby bylo cos na rzeczy a tak naprawde niema tak
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.10.2008, 15:08
Ze Kalanga którym podobno sie interesowała Biała Gwiazda wciąż grzeje ławe razem z Dolhą w Dinamie Bukareszt.Ciekawe może za jakiś czas powróci temat jego transferu na R22 ? To samo spotkało Stefana Grigorie bo gra tylko w rezerwach Rapidu Bukareszt.Teraz to ich chyba moża obu za niewielkie pieniądze ściągnąć razem z Ze Kalangą.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.10.2008, 15:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ze Kalanga którym podobno sie interesowała Biała Gwiazda wciąż grzeje ławe razem z Dolhą w Dinamie Bukareszt.Ciekawe może za jakiś czas powróci temat jego transferu na R22 ? To samo spotkało Stefana Grigorie bo gra tylko w rezerwach Rapidu Bukareszt.Teraz to ich chyba moża obu za niewielkie pieniądze ściągnąć razem z Ze Kalangą.
w pakiecie z Petresci jakimś Vargą 2 Brać Pawłowskiego z Zagłębia choć Ci pewnie będą chcieli za niego 1mln euro.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.10.2008, 15:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nasi działacze mają czelność rozmawiać o regularnej grze w LM to rezerwowi gracze takich drużyn jak Dynamo czy Rapid nie powinni być dla nas celem transferowym. Nie neguję ich przydatności do naszego zespołu bo nie miałem okazji oglądać obu gracz w większym wymiarze niż tylko skróty czy pojedyncze gole. Gdybyśmy my trafili na drużynę z Bukaresztu i jej nie przesli to byłaby żałoba i zwalnianie trenera, tylko że jak taki Ze Kalanga jest tam rezerwowym to kto musi grać w pierwszym składzie ?!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.10.2008, 15:25
@ ayala - Być może.

W temacie drużyn rumuńskich : Zobaczcie na transfermarkcie, skąd oni kupują piłkarzy. Keine grenzen.
A chyba nie wszystkie są na tyle bogate, by utrzymać siatkę kilkunastu skautów. Pomimo tego radzą sobie i sprowadzają coraz to ciekawszych zawodników.

PS. Właśnie, co z Vargą ? Toż to Dawidowski 2.
Ostatnio edytowane przez tofik : 09.10.2008 o godz. 15:31.
..
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 09.10.2008, 16:01
varga pojechal na operacje z tego co wiem i ma przyjechac wiosna czyzby niewiem dokladnie
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.10.2008, 09:11
http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...b807cfa0b7f3b5

Szukają bramkostrzelnego napastnika, jak brać to króla strzelców... z aklimatyzacją nie byłoby chyba problemu....
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.10.2008 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 14.10.2008, 12:43
jakbym byl bednarzem to zainteresowal bym sie bramkarzem luboszem kamenarem
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.10.2008, 13:59
Zapomnijcie o Micanskim. Była okazja jak Lech chciał się go pozbyć. Teraz Zagłębie da cenę w okolicach miliona euro.
poza tym pewnie Micański chciałby zarabiać tyle co Paweł Brożek albo i więcej...
Jeśli Dawid Nowak wyleczył się na dobre to na pewno będzie sporo strzelał ( w zasadzie to już strzela i to grając właściwie na bocznej pomocy).
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.10.2008, 15:16
Skończcie już z tym kto mógłby przyjść do Wisły albo kogo Wisła przegapiła. Od czerwca do września było przymierzanych chyba z 50 zawodników z czego tylko 2 trafiło do Wisły. Oto lista:
Bramkarze:
Wojciech Kowalewski
Arkadiusz Malarz
Dusan Kuciak
Ivan Randjelovic
Lubos Hajduch
Tomislav Basic
Damian Lanza
Tommaso Berni
Henri Sillanpaa

Obrońcy:
Grzegorz Bartczak
Tomasz Jodłowiec
Igor Lewczuk
Dusan Basta
Josef Kaufmann
Nemanja Rnić
Igor Tomasić
Matej Krajcik
Javier Herman Malagueno
Hernani
Abraham Paz
Antoni Łukasiewicz
Peter Singlar
Marcelo Antônio Guedes Filho

Pomocnicy:
Łukasz Garguła
Radosław Majewski
Marcin Zając
Maciej Iwański
Jacek Krzynówek
Szymon Pawłowski
Josip Brezovec
Kamil Kosowski
Carlos Will Mejia
Ze Kalanga
Felipe de Souza Campos
Romeu Pereira dos Santos

Napastnicy:
Tomasz Zahorski
Adrian Sikora
Victor Agali
Libor Dosek
Allan Lalin
Patrick Kluivert
Robert Lewandowski
Mohamed Kallon
Emanuel Perrone
Nei
Carlo Costly
Zbigniew Zakrzewski
Ebi Smolarek
Diego Tristan

Jak kogoś pominełem to napiszcie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.10.2008, 21:09
Gdybym był Bednarzem - przeszedłbym się czasem na mecz V ligi czy okręgówki. Nie raz jak widzę młodych 17 letnich chłopaków którzy robią lepsze zwody niż łobodzińśki i są szybsi od reszty druzyny, a potem widzę jak jakiś rzeźnik kroi ich na żywca w obronie to sie serce kraje, że oni nie grają w wyższej lidze.
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.10.2008, 21:41
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
Skończcie już z tym kto mógłby przyjść do Wisły albo kogo Wisła przegapiła. Od czerwca do września było przymierzanych chyba z 50 zawodników z czego tylko 2 trafiło do Wisły.
Od tego jest ten temat!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 14.10.2008, 21:41
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
Skończcie już z tym kto mógłby przyjść do Wisły albo kogo Wisła przegapiła. Od czerwca do września było przymierzanych chyba z 50 zawodników z czego tylko 2 trafiło do Wisły. Oto lista:
Bramkarze:
Wojciech Kowalewski
Arkadiusz Malarz
Dusan Kuciak
Ivan Randjelovic
Lubos Hajduch
Tomislav Basic
Damian Lanza
Tommaso Berni
Henri Sillanpaa

Obrońcy:
Grzegorz Bartczak
Tomasz Jodłowiec
Igor Lewczuk
Dusan Basta
Josef Kaufmann
Nemanja Rnić
Igor Tomasić
Matej Krajcik
Javier Herman Malagueno
Hernani
Abraham Paz
Antoni Łukasiewicz
Peter Singlar
Marcelo Antônio Guedes Filho

Pomocnicy:
Łukasz Garguła
Radosław Majewski
Marcin Zając
Maciej Iwański
Jacek Krzynówek
Szymon Pawłowski
Josip Brezovec
Kamil Kosowski
Carlos Will Mejia
Ze Kalanga
Felipe de Souza Campos
Romeu Pereira dos Santos

Napastnicy:
Tomasz Zahorski
Adrian Sikora
Victor Agali
Libor Dosek
Allan Lalin
Patrick Kluivert
Robert Lewandowski
Mohamed Kallon
Emanuel Perrone
Nei
Carlo Costly
Zbigniew Zakrzewski
Ebi Smolarek
Diego Tristan

Jak kogoś pominełem to napiszcie
Lubos hajduch jak wpisalem w google to wyswietlila sie ta strona czy ty go sobie wymysliles tylko sie pytam bo niepamietam by byla jakas plotka o nim

a soryy zobaczylem jego zdjecie to sobie przypomnialem przepraszam
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.10.2008, 12:39
Jacek Bednarz obraca się sporo na rynku czeskim i słowackim. Mógłby spróbowac pozyskać Jana Kozaka z Artmedii Bratysława. Potrzebujemy przecież środkowego pomocnika. Ograny w LM, dobra technika, uderzenie. Wysokie chłopisko więc mógłby się przydać przy stałych fragmentach. Jaki problem podskoczyć do Bratysławy ?
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.10.2008, 13:30
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jacek Bednarz obraca się sporo na rynku czeskim i słowackim. Mógłby spróbowac pozyskać Jana Kozaka z Artmedii Bratysława. Potrzebujemy przecież środkowego pomocnika. Ograny w LM, dobra technika, uderzenie. Wysokie chłopisko więc mógłby się przydać przy stałych fragmentach. Jaki problem podskoczyć do Bratysławy ?
Taki sam jak dobrze zinterpretować umowę Kokoszki.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.10.2008, 13:45
Ja krótko napiszę. Gancarczyk ze Śląska Wrocław. To będzie gwiazda polskiej ligi. Nie napiszę, że Bednarz ma go kupić bo my szukamy dobrych, ogranych w LM piłkarzy będących realnym wzmocnieniem dla Wisły, z kartą zawodniczą na ręku nie mających zbyt dużych wymagań finansowych, którzy zgodziliby się dostawać pół wypłaty w zależności od ilości występów na boisku.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.10.2008, 15:07
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Ja krótko napiszę. Gancarczyk ze Śląska Wrocław. To będzie gwiazda polskiej ligi. Nie napiszę, że Bednarz ma go kupić bo my szukamy dobrych, ogranych w LM piłkarzy będących realnym wzmocnieniem dla Wisły, z kartą zawodniczą na ręku nie mających zbyt dużych wymagań finansowych, którzy zgodziliby się dostawać pół wypłaty w zależności od ilości występów na boisku.
w 100 % się zgadzam, tylko trzeba się nim zainteresować teraz, bo wkrótce będzie kosztował miliony
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 15.10.2008, 16:07
grosz napisał(a):Wyświetl post
ja zwróciłbym uwage na Roberta Szczota z Jagielloni. Stylem gry bardzo przypomina mi Kosowskiego, ma tez celne dosrodkowania, i co najwazniejsze jest nie konwencjonalny, i schematyczny. Ma 26 lat, wiec jak da sie mu szanse to moze pograc. Mysle ze Zienczuka spokojnie wygryzlby ze skladu
A ten Gancarczyk z Sląska, jest bardzo ciekawym skrzydłowym. Może się dość dobrze rozwinąć i być nie gorszy niż Boguski.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.10.2008, 16:07
arti napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Dawid Nowak wyleczył się na dobre to na pewno będzie sporo strzelał ( w zasadzie to już strzela i to grając właściwie na bocznej pomocy).
na pewno to ciekawy zawodnik ale obawiam sie że jest zbyt kontuzjogenny a w Wiśle było już zbyt wielu w ostatnich latach rekonwalescentów .Żałuje że nie ściągnieto przed sezonem Robaka z Korony pisałem o nim żeby sie przydał a można go było miec za niewielkie w sumie pieniadze no ale Widzew był szybszy
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 18.10.2008, 16:19
Romeu jak przejdzie bedzie dobrze jak nie przyjdzie tez dobrze Mamy na tej pozycji dużo możliwości.
Zaczynając od Cantoro i Sobolewskiego ,kończąc na Diazie ,Jirsaku (na którego wybuliliśmy tyle hajsu ,że teraz za ten hajs Nei u nas by grał ).

Co do wysokich napastników ...to jest wątpliwa sprawa ,bo jeśli Brożek nie odejdzie to wysoki napastnik będzie siedział na ławie. A jak będziemy chcieli wstawić 2 napadziorów to trza będzie posadzić Boguskiego ,który wg mnie jest motorem napędowym Wisły (taki ofensywny sobol).
Nastepna sprawa jeśli Paweł B. odejdzie myśliicie ,że jakiś wysoki zapełni tą dziurę? Wg mnie nie ,bo Wisła gra najpierw dużo po ziemii zanim dojdzie do jakiś wogle podań w pole karne. Dalej następca Brożka musi być sprawny fizycznie ,jak będize drewno jak Rasiak to za dużo z niego posiłku nie będzie .Mało podań prostopadłych,gry z klepy itd. Wyglądało by to tak podanie na skrzydło podłączenie się na obieg obrońców dośrodkowanie i tak w kółko.
Bo dynamiczny wysoki napastnik kosztuje conajmniej tyle co Brożek teraz Co do Neia on grał jako jedyny napastnik ? Oglądał ktoś jego mecze?

Dalej temat jest o transferach... więc można zacząć dyskusję o polskich grajkach Z polskiej ligi obecnie widzę 3/4 graczy co myślę ,że po jakimś czasie przebiliby się do pierwszej 11-ki ,a jeśli nie to stanowiliby poważną koknurencję.
*A.Stachowiak - bramkarz Odry . Dobry refleks ,podejście do gracza w 1on1 .I stara się wszystko wybronić,co mi się podoba.Powód następny? Pawełek potrzebuje konkurencji a Juszczyk to jakiś przeciętniak nic nie pokazujący sobą.Myślę ,że Stachowiak móglby naszego golkipera wyrzucić z pierwszego składu
*M.Garncarczyk-skrzydłowy Śląska .Nie wiem czy on nie jest napastnikiem grającym na boku ,bo jest strasznie ofensywny. Ogólnie rzecz ujmując koleś jest szybki ,dobrze podaje , nad techniką mógłby popracować oraz w miarę dobrze dośrodkowuje. Na koncówki doskonaly na skrzydło .
*Ł.Garguła - rozgrywający GKS-u. Co tu dużo pisać ,każdy go zna a to już o czymś śiwadczy ^^ . Nam by się przydał przy stałych fragmentach gry. Byłby alternatywą dla Cantoro (wtedy gdy byłby zdyscyplinowany taktycznie;p )
*D.Nowak-napastnik GKS-u. Powiem tyle ,że jeśli nabierze masy ciała i siły będzie miał wszystko by zastąpić P.Brożka. Więc kupywać póki cena nie wygórowana.

Co do rynku zagranicznego... bednarz powinien porozglądać się za jakimś napastnikiem bramkostrzelnym. Rynek słowacki,czeski,ukraiński,słoweński i rumuński stoją otworem . Można zajrzeć też do Litwy czy do Węgier.
Szukać napastnika który strzela regularnie a nie ma przebłyski .Powinien grać mniej więcej w naszym systemie .Czyli podania po ziemi ,czasem górą. Powinien potrafić wyjść zagrać z klepy i zaraz być gotowym na prostopadłą .Powinien być szybki no i trochę umieć grać głową.

Tyle moich rozważań;p
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów