The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2008, 00:00
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Jirsak może być playmaykerem. Ma dobry przegląd pola, świetna gra z pierwszej piłki, dobra technika, super drybling, strzał z dystansu. Lepsze byłoby dla niego ustawienie 4-4-2 ale do tego potrzebujemy skrzydłowych..
ludzie, dajcie już spokój, bo za dwa, trzy tygodnie wyjdzie na to, że ma motor w dupie, metr dziewięćdziesiąt i szybuje w powietrzu.

Za dużo się Rumcajsa naoglądałeś w dzieciństwie.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.09.2008, 03:06
Ja nadal nie jestem przekonany czy wzloty i upadki Jirsaka - w sensie ze jest w stanie zrobic w jednej chwili na prawde wiele a w drugiej jest totalnie niewidoczny ,to jego slabosc czy skutek ogolnie slabej dyspozycji jego partnerow, w danym momencie.
Koles na prawde czasami mnie bardzo zadziwia - in plus , a potem go zupelnie nie widac.Tyle ze futbol to sport nadzwyczaj zespolowy....Jak tu czasami zagrac dobra pile gdy jeden z partnerow oslania tyly, 2 bocznych chowa sie za przeciwnikiem i tak na prawde zostaje jeden Brozek.A tak jest na prawde czesto.

Jakby nie bylo to Jirsak jak dla mnie to ta osoba, ktora powinna grac, jak narazie , zawsze w pierwszym skladzie - zasluzyl sobie na to jak nikt inny - w sensie osoba ktora zaczynala z lawki.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.09.2008, 06:14
irman napisał(a):Wyświetl post
A co ma Boguski do środka pola? On właśnie, w przeciwieństwie do Jirsaka, gra na tej pozycji na której powinien.
Po prostu zasugerowałem, że skoro chcemy stawiać w środku na nie-walczaka to można całkowicie zaszaleć i dać tam Boguskiego.
Może też wytłumaczysz, gdzie są wymagania żeby środkowy pomocnik był wielkim drwalem?
W naszej obecnej sytuacji, gdy mamy słabe skrzydła musimy mieć mocna środek. Przez mocny rozumiem taki, który przede wszystkim nikomu nie pozwoli przejść. Stąd wynika, że środkowy nie musi być wielkim drwalem, ale musi umieć utrzymać piłkę, zastawić się (Cantoro) lub wykosić i przywalić z łokcia (Sobol, Diaz). Gdybyśmy mieli większy potencjał w ofensywie, gdybyśmy mieli zawodników, którzy z przodu walczyliby i utrzymywali się przy piłce w środku można by postawić na bardziej kreatywnych grajków. W obecnym składzie personalnym nie wyobrażam sobie Wisły świetnie grającej w ataku pozycyjnym. Szybkie kontry to jest to, co wychodzi naszym kopaczom najlepiej.
Moim zdaniem najlepszy środek pomocy w lidze ma Legia, a Roger, Iwański i Giza potężnymi chłopami nie są.
Ja zdecydowanie preferuje środek Lecha, bo wydaje mi się bardziej zrównoważony, a zawodnicy tam grający mają mniejsze wahania formy niż pomoc L. Poza tym bardzo podoba mi się gra Murawskiego.
Jeśli idzie o Legię to uwierzę w siłę tak ustawionego środka (tzn trzech grajków dobrych w ofensywie) gdy zobaczę ich kontrolujących grę przeciwko niezłemu europejskiemu rywalowi. Moim zdaniem ich słabiutka gra w tegorocznych pucharach to w dużej mierze zasługa naiwnej taktyki, a nie tylko lichej formy zawodników.
Obiekt westchnień Skorży czyli Garguła to raczej też kurdupel, przeglądając zachodnie ligi można znaleźć dziesiątki takich przykładów.
Sądzisz, że dobrze grający Garguła posadziłby na ławie Cantoro lub Sobola? Ja raczej typowałbym Jirsaka (Boguski na skrzydle) lub któregos ze skrzydłowych (np. Garguła na zidanowej pozycji fałszywego lewego bocznego, a Pior Brożek w roli Carlosa wchodzącego w wolne pole).
Dla mnie wstawianie w środku Cantoro i Sobola do podcinanie gry ofensywnej drużyny. Widać to było szczególnie w meczu z Lechem. Pojawiły się kłopoty, drużyna przeciwna była ruchliwsza i grała szybką piłkę, a nasze przecinaki w środku stały i się patrzyły.
Dla mnie wystawianie Jirsaka na środku to podcinanie gry defensywnej drużyny. Przy grze z kontry duża ilość przechwytów w środku pola jest istotniejsza niż dobre kreowanie akcji ofensywnych. Sensowność takiego ustawienia widać było z Beitarem i z Barceloną. Chyba nie powiesz mi, że Iniesta i Xavi grają wolniej niż Murawski z Bandrowskim?
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.09.2008, 06:28
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Pawełek jest i tak najlepszym obok Dolhy bramkarzem, jakiego Wisła miała w ostaniej dekadzie. Chłopak ma naprawdę duży talent, tylko musi zagrać 1-2 świetne mecze, żeby grał naprawdę na miarę swoich nieprzeciętnych możliwości. Zobaczcie jak on dobrze broni sytuacje sam na sam, jaki ma świetny refleks. A jego elektryka wynika raczej z tego że ma trochę problemy z koncentracją podczas meczu. To się bierze stąd że grając w Odrze, miał 10 sytuacji na mecz by się wykazać i cały czas był skoncentrowany a grając w Wisle praktycznie nie ma okazji do interwencji. To nie jest takie proste tak od razu się przestawić. Chłopak ma z tym nadal problemy.

Co do Łobodzińskiego, to jest naprawdę dobry skrzydłowy o dużych umiejętnościach. Wszyscy po nim jadą, ale tak naprawdę gość stracił prawie cały okres przygotowawczy i to jest jego największym problemem. Ciężko jest bez treningów siłowych, tak od razu wejśc w rytm meczowy. Brakuje pary na 90 minut, brakuje pewności siebie, to mocno siedzi w głowie, że nie ma przepracowanego dobrze okresu przygotowawczego .

Noo, Twoją ocenę Pawełka przypisać mogę zbieżności imion/nazwisk chyba tylko .
Do Dolhy brakowało mu zdecydowanie zbyt wiele, żeby go stawiać "obok".
Prawdę piszesz o sytuacjach sam na sam - tu sobie radzi dobrze.
Gra na przedpolu - porażka.
Gra nogami - porażka do kwadratu. Nie dość, że każde wybicie z podania obrońcy to loteria (out, trafi w obrońce lub napastnika czy może zmieści się z piłką w boisku) to jeszcze prawie nagminne produkowanie zagrożenia dla własnej bramki tym "kiwaniem się" z napastnikiem czy wyczekiwanie z wybiciem aż napastnik będzie miał realną szansę zablokować piłkę.
Mecz z Lechem to była kwintesencja jego nieumiejętności. Przecież ta sytuacja pomiędzy nim a kibicami z E (abstrahując sensowności itp) nie wynikła z błędów jednego meczu.
W ostatniej dekadzie mieliśmy wielu gorszych bramkarzy, ale żeby najlepszy obok Dolhy ? Chyba przesadna uprzejmość wobec Mario.
Ja z utęsknieniem czekam nie tyle nawet na konkurencję dla Pawełka; ja czekam na dobrego bramkarza.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.09.2008, 11:54
Jirsak nie jest def pomocnikiem jak początkowo go prezentowano. Nie jest na tyle twardy i pewny w odbiorze. Jest wszechstronny i jak trzeba to może zagrać na każdej pozycji w pomocy.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 29.09.2008, 12:26
Jirsak nie jest def pomocnikiem jak początkowo go prezentowano. Nie jest na tyle twardy i pewny w odbiorze. Jest wszechstronny i jak trzeba to może zagrać na każdej pozycji w pomocy.

Czyli czar poezji. Dodając do tego "super drybling", który według Ciebie Tomas posiada, wychodzi na to, że mamy Nedveda w składzie.

Ochłoń chłopie, bo naprawdę bajdurzysz po całości. Jirsak na bokach pomocy grywał w ME i w meczu z Piastem - nie byłem na tym wyjeździe, oceniał go nie będę. Ale niegdy dotąd nie widziałem go wożącego piłkę, ciągnącego grę do przodu inaczej niż podaniem.

Ten gość nie umie kiwać, a drybling to nie zwód a sekwencja zwodów. Poza tym, słusznie pisał 1q2 - potrafi znikać na długie okresy podczas meczu, i też nie przesądzam, czy wynika to z jego sposobu gry, czy z ustawienia, w jakim gramy.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
M152T4L
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2008, 12:29
Jirsak nie jest def pomocnikiem jak początkowo go prezentowano.
O ile mnie pamięć nie myli to już na stronie Teplic widniał jako ofensywny pomocnik.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i
nad Krakowem zaświeci znów,
O jednym marzę o jednym wciąż śnię,
mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!!
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.09.2008, 13:35
Boguski nie walczak? chyba żartujesz.. to musi być jakiś inny Boguski, bo ten z Wisły walczy najwięcej z Sobolem. Co do środka to jeśli nie mamy skrzydeł to musimy szybko i z pomysłem grać środkiem bo inaczej niknie nasza ofensywa, a nie tam blokować dostęp do bramki, 2 def pomocników to i tak za dużo na ofensywną Wisłe. Obawiam się że Garguła zastąpiłby Jirsaka(stracilibyśmy ogromy talent Tomka), może że trener zmieniłby taktykę.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2008, 15:02
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Noo, Twoją ocenę Pawełka przypisać mogę zbieżności imion/nazwisk chyba tylko .
Do Dolhy brakowało mu zdecydowanie zbyt wiele, żeby go stawiać "obok".
Prawdę piszesz o sytuacjach sam na sam - tu sobie radzi dobrze.
Gra na przedpolu - porażka.
Gra nogami - porażka do kwadratu. Nie dość, że każde wybicie z podania obrońcy to loteria (out, trafi w obrońce lub napastnika czy może zmieści się z piłką w boisku) to jeszcze prawie nagminne produkowanie zagrożenia dla własnej bramki tym "kiwaniem się" z napastnikiem czy wyczekiwanie z wybiciem aż napastnik będzie miał realną szansę zablokować piłkę.
Mecz z Lechem to była kwintesencja jego nieumiejętności. Przecież ta sytuacja pomiędzy nim a kibicami z E (abstrahując sensowności itp) nie wynikła z błędów jednego meczu.
W ostatniej dekadzie mieliśmy wielu gorszych bramkarzy, ale żeby najlepszy obok Dolhy ? Chyba przesadna uprzejmość wobec Mario.
Ja z utęsknieniem czekam nie tyle nawet na konkurencję dla Pawełka; ja czekam na dobrego bramkarza.
W meczu z Lechem to każdy grał zle, a Mario był po kontuzji. W tamtym sezonie grał naprawdę niezle. Nie ma co go za szybko skreślać po kilku nieudanych występach.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.09.2008, 15:06
Boguski nie walczak? chyba żartujesz.. to musi być jakiś inny Boguski, bo ten z Wisły walczy najwięcej z Sobolem.
Masz rację. Źle się wyraziłem. Chodziło mi o siłę fizyczną i predyspozycje do boiskowej walki, nie o zaangażowanie.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.09.2008, 15:13
Predyspozycji do jakiejś bezpośredniej walki boiskowej Boguski faktycznie nie posiada, ale nadrabia to szybkością, sprytem i nieustępliwością. Rafał coraz bardziej przypomina mi swoją grą Błaszczykowskiego. Jest wszędzie tam gdzie jest potrzebny i nie ma większego znaczenia czy to chodzi o obronę czy o atak.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.09.2008, 17:53
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
W meczu z Lechem to każdy grał zle, a Mario był po kontuzji. W tamtym sezonie grał naprawdę niezle. Nie ma co go za szybko skreślać po kilku nieudanych występach.

Chodzi o to, żeby on kilkoma kolejnymi nieudanymi Wiselki nie skreślił.
Nie chodzi o skreślanie go - Wisła powinna mieć znacznie lepszego bramkarza, nawet w obecnym składzie zawodników pola.
Dotyczy to nie tylko pucharów ale i ligi.

PS. kilka postów o Pawełku powinno się chyba przemieścić do innego wątku (polityka transferowa albo nasi piłkarze).
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 29.09.2008 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.10.2008, 18:26
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...a_Jirsaka.html

Cytat:
Za kilkanaście dni mecz Polska - Czechy. Wspominał Pan, że wysłannicy selekcjonera jeżdżą obserwować czeskich piłkarzy po Europie. W Krakowie już byli?

- Nic mi nie wiadomo. Nie miałem żadnych sygnałów od trenera reprezentacji Czech. Nawet nie zastanawiam się, czy Petr Rada wie, że gram w Wiśle. Jeśli jednak będę przez najbliższy rok występował regularnie w lidze, to trener pewnie sobie o mnie przypomni.

Jaki obstawia Pan wynik?

- Polaków czeka ciężkie spotkanie (śmiech). Chciałbym, żeby wygrali Czesi, ale wy też macie fajną drużynę. Potyczka zapowiada się naprawdę ciekawie.

Co jest siłą waszej reprezentacji?

- Mamy mocny środek pomocy i dobre skrzydła.

Za to w naszej reprezentacji na skrzydle grywa Łobodziński.

- Spokojnie, jak on wystąpi, to moi rodacy na pewno wygrają (śmiech).
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.10.2008, 18:31
Tomcio się rozbestwił ;-)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2008, 19:37
Świetne.
..
Odpowiedz cytując
vorsiak
Member

Od: 10.2005

Stary 07.10.2008, 06:45. Marcelo
To się nazywa poważne podejście do sprawy !!!

Marcelo trenuje w pocie czoła

Brazylijski obrońca - to nie kojarzy się zbyt dobrze. Marcelo chce zmienić ten stereotyp. Jeśli można za cokolwiek pochwalić Jacka Bednarza, to właśnie za transfer Brazylijczyka do Wisły Kraków - pisze "Przegląd Sportowy"

PRZEGLĄD SPORTOWY: Wygląda pan jak Robinho. Tylko wyższy. Dużo macie wspólnych cech?
MARCELO:
Chyba tylko wiek się zgadza (śmiech).

PS: A skłonności do hucznych zabaw?
Słyszałem o problemach z niektórymi Brazylijczykami - że przesadzają z imprezami, że wyjeżdżają na karnawał i nie chcą wrócić. Lubię się uśmiechać, ponurakiem nie jestem, ale generalnie spokojny zemnie człowiek. I rodzinny. Z żoną wolę spacerować po parku, niż chodzić na dyskoteki. (...)

PS: Dwie godziny do treningu, a pan już w klubie. To pokuta?
Zauważyłem, że polscy piłkarze są punktualni, ale tak na styk. Jak trening jest o 12.00, to zjawiają się o 11.59. I od razu po treningu wracają do domu. Ja tak nie mogę i nie chcę. W Brazylii normalnie trenujemy dwa razy dziennie. Tutaj przeważnie raz na dzień. Dlatego zorganizowałem sobie indywidualne zajęcia.

PS: I dlatego ma pan najlepszą kondycję ze wszystkich zawodników Wisły? Tak przynajmniej twierdzi Skorża.
Nie wiem jak inni, ale ja zdaję sobie sprawę, że w dzisiejszych czasach bez pracy nad kondycją niczego się w tym sporcie nie osiągnie. Jak trening jest po południu, to rano jestem już w klubie. Idę do siłowni, biegam. Nikt mi nie każe tego robić, ale ja chcę. Rozmawiałem o tym z trenerem Skorżą. Informuję go o wszystkim, co robię. Mam jego przyzwolenie.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem
Odpowiedz cytując
adam09
Banita

Od: 03.2005

Stary 07.10.2008, 12:37
kosmos !

( 10 znaków)
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.10.2008, 15:30
boję się, że długo to on miejsca u nas nie zagrzeje. Inny świat. Z ciekawością będę go obserwował.

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 07.10.2008, 16:47
Najważniejsze gole...

Cytat:
Ponieważ dobrze wiem, że cokolwiek napiszę, to pojawią się głosy w stylu „weź się do roboty leniu”, „kiedy wreszcie strzelisz łamago” oraz „za co ci płacą szkodniku” pozwólcie, że odpowiem lekko żartobliwie.

Strzeliłem. Tak strzeliłem. Strzeliłem bardzo ważnego gola. Kamila jest w piątym miesiącu ciąży i czekamy na drugie dziecko!!! Wkrótce powinniśmy poznać płeć, ale jest tak, jak sobie wymarzyliśmy – Zuzia będzie miała rodzeństwo, a różnica wieku wyniesie dwa lata. Dwa lata to chyb dobrze, co?

Na razie zastanawiamy się nad imieniem. Problem w tym, że w mojej rodzinie rodzi się tyle dzieci, że prawie wszystkie imiona są już zajęte Może więc wy nam pomożecie? Wpisujcie w komentarzach swoje propozycje! Razem z Kamilą je przeczytamy i może coś nam wpadnie w oko?

A tematy piłkarskie skwituję krótko – chcę, bardzo chcę. I zapewniam, że nikt z was nie chce tak bardzo jak ja.
weszlo.pl
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.10.2008, 17:43
Cytat:
Marcelo trenuje w pocie czoła
To powinien być przykład dla tych którzy są na rezerwie, a mają aspiracje do gry w pierwszej 11. Widać, że inna mentalność i inne spojrzenie na piłkę oby więcej takich zawodników w naszej kadrze. Dla mnie powinien grać w pierwszym składzie bo różnica miedzy nim Głowackim i Cleberem nie jest duża lub nie ma jej wcale, dając mu szanse w przyszłości może ta różnią być ogromna na korzyść Marcelo.
Osobiście Marcelo przypomina mi bardzo obrońce BvB Santane, nie tylko styl gry wiek i pozycja ale też warunki fizyczne oraz to żę obaj wywodzą się z Ligi Brazilskiej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.10.2008 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.10.2008, 18:31
ano pewnie, ze inne podejscie. Gosc gral w Santosie, tam konkurencja jest bardzo duza, jak sie bedziesz opieprzac to tyle cie widzieli, do tego pochodzi z kraju, gdzie pilka to swietosc. Ma wiec od poczatku inna mentalnosc i podejscie, nasi wychowani w naszej mentalnosci nigdy nie beda miec takiego podejscia, bo jest ono dla nich calkowicie obce :]

I faktycznie jakos tak troche to nie pasuje do naszej pilki, nie wiem ile tutaj u nas wytrzyma, oby jak najdluzej

Wiem, ze niektorzy na niego zaczeli narzekac, szczegolnie po meczu w Zabrzu, ale to bez sensu. Chlopka gra na bardzo trudnej pozycji, gdzie komunikacja, taktyka, i zrozumienie z zespolem sa kluczowe.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 07.10.2008, 20:16
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsze gole...

weszlo.pl

dramat jest z tym gościem.....
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.10.2008, 07:02
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...odejsc,1190648
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 08.10.2008, 07:24
Ciekawe ile w tym prawdy? Jesli faktycznie Baszczu chce odejść to niech odejdzie na siłe nie ma go co trzymać; tylko czy znajdzie sie ktoś chętny? . Nie ściemnia tylko mówi wprost ze chce wyjechać ze względów finansowych....Czas zarobić na emeryturke
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.10.2008, 07:34
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
I faktycznie jakos tak troche to nie pasuje do naszej pilki, nie wiem ile tutaj u nas wytrzyma, oby jak najdluzej
Oby pasował do naszej drużyny. Coś się boję, że mu koledzy pokażą, iż nie należy się wychylać tylko równać w dół (hard worku to oni zbytnio nie lubią)

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.10.2008, 08:49
Oj coś czuje, że Marcelo zaraz "rada starszych" utemperuje za nadgorliwość...
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 08.10.2008, 08:51
Sprawa odejscia Baszcza.. jestem na tak. Z tym, ze na prawde nie wiem, czy ktos z Anglii go zechce. No, ale jak uda mu sie znalezc kogos to niech idzie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.10.2008, 09:57
Baszczyńskiemu kończy się kontrakt, jest więcej niż pewne, że odejdzie.
Gdyby to stało się w zimie, to klub mógłby jeszcze coś na tym zarobić ?
Transfermarkt tak ładnie zawyża naszym piłkarzom ceny, może ktoś się nabierze

EDIT:
Marszałku, ale oni tego celowo nie robią. Grają to co zawsze, a że poziom się podniósł ? Z tym to już nic nie poradzisz
:
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.10.2008 o godz. 10:25.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.10.2008, 10:17
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Oby pasował do naszej drużyny. Coś się boję, że mu koledzy pokażą, iż nie należy się wychylać tylko równać w dół (hard worku to oni zbytnio nie lubią)
Najbliższe cele grajków w stylu Cantoro, Zienczuk, Lobodziński, Baszczyński na najbliższy czas. Doprowadzić do odejścia Skorży i Marcelo. Ten pierwzy już pewnie poleciał, tylko Cupiał czeka na dobry moment,a by go zwolnić.
Pewnie chłopaki"zagrają" z Legią tak, że nas przeczyści. A Marcello to niech się nie zdziwi jak przyjdzie nowy trenera a on będzie siedział.

Nie wiem czy Kmiecik, Dawidowski( zanim otworzą kasyno) Niedzielan ( a sorry ten nie ma czasu,bo zapładnia babe i światu o tym rozpowiada,żałosne) Batko, Szabat,Cantoro, też tak trenują, choćby ****a przyjmowanie piłki. Zapewne obrońca z Brazylii im może pokazać jak to należy robić.

Baszczyński niech idzie, tylko za dobrą cenę. Potrzeba kasy na jakiegoś bramkarza, który chociaż umię piłki łapać na raz,a nie na dwie raty, zawsze będzie to lepiej niż mamy teraz.. Lonatyk, jak to w Anglii go nikt nie będzie chciał? nie rozumiem za bardzo Twoich obaw. Przecież jest Crystal Palace, Nottingham Forest, i tym podobne. Prace napewno znajdzie. Chyba, że myślałeś o Premiership? Wiesz ja Baszczyńskiego średnio lubię, ale żeby z niego tak szydzić, że znajdzie pracę w Premiership, no wiesz.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.10.2008 o godz. 10:20.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.10.2008, 10:21
Źle zrozumieliście odejście Baszcza, jeżeli odejdzie to za free, gdyż jemu w czerwcu kończy się kontrakt. Nie będę miał mu za złe jeżeli odejdzie, zrobił dla nas dużo...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów