The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2008, 14:19
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Da sie jakoś ustawić żeby zwody robić na prawej gałce analogowej? Po co kupowałem pada, skoro zwody sie na strzałkach robi
o najnowyszm PESie mowa
Chyba się nie da też na razie na padzie cisnę a pod prawą gałką zamiast rulety jest manual pass
Cza coś pokombinować w ustawieniach sterowania może wtedy coś zaskoczy
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.10.2008, 16:38
Cała taktyka gry szlifowana przez rok poszła się je.ać wraz z nowym pro evo.. zero kiwania.. strzały z 30 metrów poszły w ślady fify..

:(
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.10.2008, 16:56
Ma ktoś z Was może hashcode do ściągniecia fify09 przez Moorhunt'a, bo nie moge nigdzie znaleźć?

PS: Gucio skąd zasysasz?
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 03.10.2008 o godz. 17:00.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.10.2008, 17:06
http://netfolder.in/MjA0NTM/FIFA.09-RELOADED

proponuje te pliki, wszystko działa bez zarzutu
Odpowiedz cytując
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.10.2008, 17:08
co do FIFA09 powiem tak...

zainstalowałem, pograłem 2 mecze i usunąłem ją...zero frajdy z grania. Ale możliwe, że się po prostu starzeję
Pierwsze co mnie zniechęciło to problem z sterowaniem... mojego pada nie chciało poprawnie skonfigurować ( w ustawieniach nie widziało przycisków, które w samej grze już jednak były aktywne - może wina pada może nie w każdym razie niesmak pozostał), sterowanie mysz + klawiatura jak dla mnie cholernie nieintuicyjne w związku z czym bezużyteczne (inna sprawa, że pogratulować próby wymyślenia czegoś nowego). Po drugie, sama rozgrywka jakoś specjalnie mnie nie porwała - wolno to wszystko się momentami dzieje

Grafiki nie porównuje bo na tym mi w sumie najmniej zależy.

Ogólnie rzecz biorąc w mojej, jak najbardziej mocno subiektywnej ocenie, FIFA09 nadal jest gniotem. Może i ładnie opakowanym i z mnóstwem licencji, ale brakuje mi frajdy z gry której dostarczały PESy do części 6 włącznie ( w 2008 praktycznie nie grałem więc się nie wypowiadam)
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 03.10.2008, 17:29
Haeno masz rację Fifa na PC to totalne dno i śmiać mi się chce jak co roku jakieś bałwany mówią że wygrywa rywalizację z Pesem
Grałem niedawno w demko nowego Pesa i śmie stwierdzić że jest zajebisty bardzo mi się podoba. Przypominają mi się czasy starej dobrej 6

Gucio nie mówie że nie jestem fanem fify bo lubie ta gre ale niestety nie na PC a co do tych bałwanów to rzeczywiście troszke przecholowalem
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 03.10.2008 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 03.10.2008, 17:34
to, że jesteś fanem PESa, nie znaczy że wszyscy fani FIFY są bałwanami.
powstrzymaj się chłopcze od takich komentarzy.

Zienio17 - zacząłem z rs, ale chyba ściągne z netload'a, ktorego podał Genio. nie było żadnych problemów, przerw w ściąganiu?
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 03.10.2008, 17:39
Jak ktoś ściąga FIFĘ 09 wersja PL drogą p2m to na www.ufs.pl już jest
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 03.10.2008 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Stary 03.10.2008, 17:57
dymek_nhs napisał(a):Wyświetl post
Haeno masz rację Fifa na PC to totalne dno i śmiać mi się chce jak co roku jakieś bałwany mówią że wygrywa rywalizację z Pesem
Grałem niedawno w demko nowego Pesa i śmie stwierdzić że jest zajebisty bardzo mi się podoba. Przypominają mi się czasy starej dobrej 6

Gucio nie mówie że nie jestem fanem fify bo lubie ta gre ale niestety nie na PC a co do tych bałwanów to rzeczywiście troszke przecholowalem
to zastanawiajace co piszesz, dzisiaj testowalem obie gry, fife 09 PC i PESa 09, wiele od fify nie wymagalem, ale biorac pod uwage poprzednią wersje wyszla zdecydowanie na plus, natomiast co do PESa rozczarowal mnie jak kazdy poprzedni procz oczywiscie 6
dziwie sie co tam tak zachwycasz, sztucznosc rzuca sie na pierwszy plan, kanciastosc poruszania sie, co niektorym dodaje dynamiki, ale przeciez nie o taka dynamike chodzi
nie wiem czym tworcy sie kieruja w kazdej nowej odslonie PESa ale nie skupiają sie na realistyce, chca chyba uzyskac dobrą gre arcade, bo tak rozumiem torpedowe strzaly i podania, na kazdą odleglosc
Ostatnio edytowane przez Genio : 03.10.2008 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 03.10.2008, 18:03
Genio napisał(a):Wyświetl post
to zastanawiajace co piszesz, dzisiaj testowalem obie gry, fife 09 PC i PESa 09, wiele od fify nie wymagalem, ale biorac pod uwage poprzednią wersje wyszla zdecydowanie na +, natomiast co do PESa rozczarowal mnie jak kazdy poprzedni procz oczywiscie 6
dziwie sie co tam tak zachwycasz, sztucznosc rzuca sie na pierwszy plan, kanciastosc poruszania sie, co niektorym dodaje dynamiki, ale przeciez nie o taka dynamike chodzi
nie wiem czym tworcy sie kieruja w kazdej nowej odslonie PESa ale nie na realistyce, chca chyba uzyskac dobrą gre arcade, bo tak rozumiem torpedowe strzaly i podania, na kazdą dlugosc
Ze co ?!
Zadna gra nie jest idealna, ale PESowi blizej do realizmu niz FIFIe. Nie chce mi sie pisac caly czas tego samego, poczytaj moj wczesniejszy post odnosnie realizmu FIFY.

Kanciastosc poruszania sie ? Zawodnicy w FIFIE poruszaja sie jakby byli jakys niepelnosprawni, 10 krokow a przebiegna moze z 2 metry.

I najwazniejsze, jak gra moze byc bardzo realistyczna, skoro 80% graczy nudzi sie po paru meczach ?

---
FIFA 09 PL
temat z darkwarez.pl - w nim linki
Kod:
http://darkwarez.pl/forum/viewtopic.php?t=864515&start=160
Ostatnio edytowane przez mic : 03.10.2008 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 03.10.2008, 18:16
Aaaaaa dobra rozumiem emocję zresztą co roku jest to samo kiedy wychodzi PES i FIFA. Dajmy już temu spokój podyskutujmy o czymś innym.
Jeden lubi to drugi to i tego nie zmienimy.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 03.10.2008 o godz. 18:17.
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Stary 03.10.2008, 18:29
tylko ze ja nie robilem porownania ocenilem dwie gry wzgledem swoich poprzednich wersji
i chetnie wlacze sie w dyskusje na temat samego PESa i jego realistyce [bez porownan] poniewaz czy to widzicie czy nie, kanciatosc jest olbrzymia, az wyprowadzajaca z rownowagi
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 03.10.2008, 18:30
Genio moglbys rozwinac co rozumiesz pod pojeciem "kanciastosc" ?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.10.2008, 23:56
Większe rozdzielczości do PESa, KLIK
Trzeba podmienić plik settings w głównym folderze.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 04.10.2008, 11:05
z tego co słyszę, widzę, FIFIE09 chyba jeszcze trochę brakuje do PESa, na PC - choć sam wolę dzieło EA.
ale na konsolach, FIFA goni ostro PESa, zresztą patrząc np. na takie dwa ujęcia:

FIFA09

PES2009

no to FIFA wygląda lepiej, rewelacyjnie. ale tu mówie tylko o porównaniu realistycznej grafiki, a przyznam, że zawsze na to czekam, oprócz grywalności. a co do tych, którzy uważają FIFE za strasznie schematyczną, podobno po wyłączeniu w opcjach wspomagaczy strzałów, podań itd., gra się dużo lepiej..

u mnie już sciągnięta Fifka, rozpakowuje się więc później się podziele wrażeniami.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 04.10.2008, 11:49
Ja tam zawsze wolałem FIFĘ na PC, a PES na konsolach. Programiści z konami odwalali straszną kaszane konwertując grę z konsoli na PC. W tym roku pewnie nic się w tym elemencie nie zmieni.
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.10.2008, 13:26
Co sądzicie o pomyśle konami na wykonywanie trików np.ruletki analogiem/strzałkami którymi gramy ?
Dla mnie fajne udogodnienie.

Ps. Ach, ci bramkarze ;/
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 04.10.2008, 13:44
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ja tam zawsze wolałem FIFĘ na PC, a PES na konsolach. Programiści z konami odwalali straszną kaszane konwertując grę z konsoli na PC. W tym roku pewnie nic się w tym elemencie nie zmieni.
A ja dokładnie na odwrót. PES na PC, FIFA na konsolach. Tzn. na konsolach grywałem jedynie u kumpli ale bardziej przypadła mi do gustu FIFA. Na pc w FIFE tłukłem od wersji 1998 do 2003, potem zagrałem w PESa 3 i sie... przerzuciłem
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie o pomyśle konami na wykonywanie trików np.ruletki analogiem/strzałkami którymi gramy ?
Dla mnie fajne udogodnienie.

Ps. Ach, ci bramkarze ;/
Jak dla mnie do dupy. Kupiłem sobie pada, pograłem ze 2 tygodnie w PESa 2008 i uczyłem sie robić sztuczki prawym analogiem... jak dla mnie to ostro z tym dowalili. Mam nadzieje, że w pełnej wersji będzie sie to dało zmienić
Bramkarze to rzeczywiście dramat. Lekki strzał w środek bramki a ci wypluwają piłke przed siebie i gol. I te ich rękawice...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.10.2008, 13:48
Wiadomo kiedy dokładnie wychodzi Fifa Manager 09
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 04.10.2008, 13:49
JacobusTSW napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo kiedy dokładnie wychodzi Fifa Manager 09
31 października. 10 sekund szukałem... http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=11734
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 04.10.2008, 13:54
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A ja dokładnie na odwrót. PES na PC, FIFA na konsolach. Tzn. na konsolach grywałem jedynie u kumpli ale bardziej przypadła mi do gustu FIFA. Na pc w FIFE tłukłem od wersji 1998 do 2003, potem zagrałem w PESa 3 i sie... przerzuciłem

Jak dla mnie do dupy. Kupiłem sobie pada, pograłem ze 2 tygodnie w PESa 2008 i uczyłem sie robić sztuczki prawym analogiem... jak dla mnie to ostro z tym dowalili. Mam nadzieje, że w pełnej wersji będzie sie to dało zmienić
Bramkarze to rzeczywiście dramat. Lekki strzał w środek bramki a ci wypluwają piłke przed siebie i gol. I te ich rękawice...
Podobna moja historia z Pesem i Fifą na PC. Na kompa zdecydowanie pes na kosole fifa.
Co do tych zwodów równierz racja bo tez sie przyzwyczailem do kiwek na anologach a teraz to kompletnie nie wiem jak co wykonac. A rekawice to chyba specjalnie sa tak zrobione w 2008 byly patche na tekstury wgrywane na nie (nawet miałem taki patch co zmienial te biale na najczany) ale rzeczywiscie lipa z nimi bo mogli cos wgrac a nie biale zostawic jak u zlodzieja
Bramkarzy nie komentuje bo to samo robią co w 2008
Ale póki co ogólnie pozytywne wrażenia z grania
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 04.10.2008 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.10.2008, 14:40
Na klawiaturze rozkminiłem zwody w sposób "c" i strzałkami trzeba kombinować. Więc na padzie pewnie r2 i lewy/prawy analog

Ogólnie PESa 2009 mi się podoba, tylko po pewnym czasie grania w FIFĘ 09 wydaję mi się jakby strasznie szybko zadupcali... =/ Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Na ogromny plus AI komputera. Wreszcie grają jakoś kombinacyjnie. A to co mi się najbardziej spodobało, to jak wygrywałem 2:0 to od 70 minuty grali praktycznie wszystkimi z przodu i np. długa piłka po rogu, to było sam na sam dla mnie . Czyli reagują na sytuację boiskowe . Poprawiona fizyka piłki, bardzo fajnie lata, zatrzymuję się, odbija, jak prawdziwa. Jedyny minus jak dla mnie to Ci bramkarze, ale może to poprawią.

Co do grafiki: Dalekie plany - PES znacznie lepszy. Bliskie - czyli głównie twarze, raczej FIFA.
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 04.10.2008 o godz. 14:42.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.10.2008, 15:08
Mam pytanie .. w PES na playstation jest coś takiego, że jak się trzyma R1+X to goście dobiegają do przeciwnika z piłką i starają mu się ją odebrać, jak to się robi w Fifie na pc?

Edit: znalazłem to.. ale przy trzymaniu strzał + bieg.. a normalnie jest to podanie + bieg.. da się to zmienić?
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Od: 02.2008

Stary 04.10.2008, 17:17
Jaki jest adres stronki, na ktorej wybieralo sie gre, sciagalo jakis plugin zczytujacy informacje o kompie, a po chwili "wyskakiwaly" informacje czy gra pojdzie, czy jest wystarczajaca ilosc ramu, czy dobra karta graf. itd.
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 04.10.2008, 20:22
sorel napisał(a):Wyświetl post
Jaki jest adres stronki, na ktorej wybieralo sie gre, sciagalo jakis plugin zczytujacy informacje o kompie, a po chwili "wyskakiwaly" informacje czy gra pojdzie, czy jest wystarczajaca ilosc ramu, czy dobra karta graf. itd.
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest
Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Stary 05.10.2008, 11:28
Grywa ktos w King's Bounty: Legend ?
Odpowiedz cytując
trelasik
Member

Od: 08.2008

Stary 05.10.2008, 20:00
Ma ktoś polskiego patcha do fify 08 i spolszczenie ?
kontakt na priv
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 05.10.2008, 20:33
czy ktoś może wrzucić torrent (plik nie adres) no fify 09 pl ze strony torrenty.org dokładnie TEN lub inny któy ma seedow więcej. Bardzo proszę. Jeżeli nie ten to z innej strony też może być
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.10.2008, 22:20
Mam problem z fifa 2009, otóż podczas instalacji wpisuje cd- key, gra sie instaluje i jest wszystko ok, uruchamiam gra, coś sie tam wczytuje, i pojawia sie znowu okienko żeby wpisac cd-key, no to znowu wpisuje. po wpisaniu cd- key drugi raz, powracam do windowsa i nie moge juz gry uruchomic. Wiecie co sie moze dzieje

Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Stary 05.10.2008, 23:05
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Mam problem z fifa 2009, otóż podczas instalacji wpisuje cd- key, gra sie instaluje i jest wszystko ok, uruchamiam gra, coś sie tam wczytuje, i pojawia sie znowu okienko żeby wpisac cd-key, no to znowu wpisuje. po wpisaniu cd- key drugi raz, powracam do windowsa i nie moge juz gry uruchomic. Wiecie co sie moze dzieje
Przegraj cracka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów