The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2008, 12:58
Postawię sprawę tak:

Zmiana zarządu PZPN da niewiele poza dobrym samopoczuciem PO i kibiców rządnych usunięcia betonu z PZPN.

Strata EURO będzie katastrofą bo stawi pod znakiem zapytania budowę stadionów i baz treningowych, których nasza piłka potrzebuje jak powietrza.

Dla mnie wybór jest oczywisty. Pójście w zaparte i kierowanie się emocjami to głupota i ewidentne działanie na szkodę polskiej piłki.

darotsok73 napisał(a):
trzeba stajnię wysprzątać wyzamiatać wszystkie kąty i zakamarki.
I zostaniemy z wysprzątaną stajnią. Po prostu rewelacja.
Ostatnio edytowane przez Arked : 04.10.2008 o godz. 13:01.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.10.2008, 13:13
Na dłuższą metę jest to bardzo dobra pozycja na start.Jesteśmy dużym krajem i ogromnym zapotrzebowaniem na piłkarskie emocje.

Po wysptrzątaniu, wyremontowaniu i przewietrzeniu zobaczysz ilu nowych sponsorów się pojawi.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.10.2008, 13:24
Arked- Ja ,pisząc o stajni miałem na myśli fakt że w każdym cywilizowanym kraju(a za taki się uważamy) instytucja lub środowisko tak doszczętnie skompromitowane i skorumpowane, po ujawnieniu dowodów skali zjawiska i zarzutów po prostu-tak po ludzku podaje się do dymisji, rozwiązuje czy nawet likwiduje! Personalnie nie mają żadnych sukcesów,( niech będzie że Engel awansował do Korei i to tyle) gdzie system szkolenia?, jakakolwiek myśl szkoleniowa, cokolwiek konkretnego ? NIC NIE MA! Jest za to korupcja, balety, przekupstwa, kłamstwo i jawna kpina z państwa i obywateli. Acha i jeszcze gołe dupy działaczy w prasie brukowej! Sam Listek ma 100 powodów żeby zrezygnować. Obecna sytuacja to jest właśnie stajnia!,trwa to od 20 lat , a straszenie odebraniem Euro to już zwykły szantaż. Rząd za nic nie powinien się wycofać!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.10.2008, 14:28
Polska istaniala jak nie bylo pilki i tragedii nie bylo. Nie rozumiem dlaczego dziedzina rozrywki dla mas ma byc pretekstem do zezwolenia na lamanie prawa ? Podobnie, jak kradna w zwiazku filmowym to tez nic im nie robmy, bo nie bedzie filmow...

Po co w ogole te mecze z Czechami i Slowacja jak na nich sie nie da patrzec jak graja ? Jak w ogole kadry nie ogladam, bo to jest obraza dla pilki noznej. To samo nasza liga. Tylko Wisla, Lech, Legia i tyle... Jak wczoraj widzialem mecz na podobno poziomie Ekstraklasy, Arka - Lechia to w ogole sie plakach chce. Pilkarze nie potrafili wymienic 3-4 podan ze soba... I dalej to ma trwac ? Bo bedzie to trwalo, taki poziom jesli nie zbuduje sie nowych struktur w gminach, wojewodzwtach, ktore zadbalyby o boiska, trenerow dla najlmlodszych. Bo teraz masz faceta, ktory 10 latkow zamiast uczyc techniki przegania po gorach i modruje ich fizycznie, bo prezes kazal mu zrobic wynik. I to jest tragedia. I po co te MS i kolejna kompromitacja ?

Zostanie Krecina czy Lato prezesem i przez kolejne 6 lat nie zmieni sie kompletnie nic. Dalej nie bedzie zadnego systemu szkolenia mlodziezy, boisk, zmian w strukturach, ktore to umozliwia. I po ch.. kolejne awanse do MS jesli nic sie nie zmieni ? Bo tylko przez gruntowne reformy mozna uzdrowic polska pilke, czyli zoorganizowac caly system szkolenia dla mlodziezy, dla ich trenerow.

Wlasnie przez wyczyszczenie calego PZPNU bedzie mozna cos w tej pilce zbudowac i myslec o sukcesach za nascie lat.

Poza tym co to w ogole znaczy zeby suwerenne panstwo bylo szantazowazane przez jakas klike kolesi z FIFY i UEFY ? Chyba im sie cos pomieszalo...
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.10.2008 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.10.2008, 14:32
Popieram walke z PZPn nawet kosztem wykluczenia reprezentacji i odebrania euro'12. Mamy potencjal by nasze zespoly znaczyly duuzo wiecej w swiecie, a marnowane jest to przez neiudolnych ludzi, ktorzy zastygli jakies 20 lat temu.

Szybko poziom sie nie podniesie, ale gdyby w PZPN zasiadali normalni zarzadcy, to na pewno po jakims czasie odczuli bysmy roznice. Pilka to u nas najpopularniejsza dyscyplina. Potencjalem nasz kraj dorownuje Hiszpani, a lige mamy na poziomie Andory..
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:17
Moim zdaniem (subiektywnym) należy wykopać 90% składu zarządu,wszelakich komisji i rad pzpn-owskich. Nowi ludzie? personalnie ? np. Ziober, Kosecki, Wałdoch, Szarmach, Tarasiewicz ,Dąbrowski nawet Janas?, Tadeusz Fogiel, Rusko(-byłby świetnym prezesem) Brzęczek ,Furtok , Kulawik? ,Nawałka? Nawet Hajto wniósł by coś nowego? A to tylko pierwsze z brzegu nazwiska (bez względu na ich przeszłość i politykę które mi się nasuwają jako potencjalni następcy. Do tego niezdziadziali sprawni menagerowie, prawnicy, PR-owcy i może coś by ruszyło, bo na dzień dzisiejszy renoma tego cyrku jest taka że np.Wisełka -mistrz polski nie może znaleśc poważnego sponsora na koszulkę bo nikt nie widzi sensu i pożytku w reklamie w polskiej "extraklasie" Prawo o sporcie i klubach zawodowych też jest kulawe-płakał o to w swoim czasie w sejmie nawet Drzymała. Niestety najpierw trzeba zburzyć mur głupoty i niechciejstwa a broni go FIfa iUefa!
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 04.10.2008, 16:31
FIFA, UEFA, PZPN są organizacjami samodzielnymi, nie doją kasy z budżetu (poza jakaś kwota na szkolenie młodzieży) Co by nam sie nie podobało w jaki sposób działa to kółko wzajemnej adoracji, nic nam do tego. Granie w rozgrywkach przez nich prowadzonych obowiązkiem nie jest.

To jak funkcjonuje PZPN jest w jakiś sensie kpiną, ale jednak nie przeceniajmy możliwości PZPNu (szczególnie tej władzy na górze) w związku ze stanem polskiej piłki. Co PZPN ma wspólnego z tym że nasi kadrowicze grzejąca ławy w średniakach europejskich, że są kondycyjnie nie przygotowanie. To się odbywa w klubach. Na szczęście nasza infrastruktura sportowa się poprawia (a przecież to nie PZPN ja buduje) a przyznanie euro było do tego ważnym impulsem. Za kilka lat prawie każdy klub ekstraklasy będzie grał na nowoczesnym stadionie. To wpłynie na frekwencje i kondycje finansowa klubów.

PZPN obrywa za całe zło polskiej piłki ale jeśli na chłodno spojrzeć to przecież tak wcale nie jest. Podejście PZPN do afery korupcyjnej było oczywiście skandaliczne ale w końcu prokuratura też coś zrobiła i na taka skale już to nie powinno wrócić. I wcale nie pisze tego wszystkiego bo bronie tych dziadów ale strasznie irytuje mnie podejście polityków do tej sprawy.

Wszyscy zapewniają ze zrobią porządek w PZPNie to ja sie pytam jaki jest konkretny plan działania? Dziewiecki zamiast robic tylko zamieszanie i szum medialany powinien zrobić konferencje i przedstawić program ... ale tu jak mniemam takiego planu działania po prostu nie ma. Wyp*** jednych wstawmy swoich, jakoś to będzie. Jeżeli premier na konferencji pieprzy tylko farmazony o złodzieju poganiającym złodzieja i utrwala jakis stereotyp kibola, że strach w Polsce na trybuny wchodzić to ja naprawdę mam obawy czy ci ludzie są w stanie cokolwiek mądrego wprowadzić. Czy nie jest to tylko polityczna rozgrywka troszkę pod publiczkę na fali ogólnonarodowej walki z PZPNem.
Beton trzeba kruszyć od spodu, jeżeli zrobimy tylko zmiany na górze to w gruncie rzeczy nic się nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez Neon : 04.10.2008 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.10.2008, 18:33
Jak to za co jest odpowiedzialny PZPN ? Wlasnie za stan calej polskiej pilki. I tak jest posrednio odpowiedzialny za to, ze kadrowicze siedza w klubach na lawkach, bo to PZPN nie potrafil stworzyc systemu szkolenia mlodziezy, ktory wychowywalby dobrych pilkarzy.

A obraz pilki wyglada tak na skutek kilkunastu lat zaniedban w tej materii. Pilkarze nie spadaja z nieba. I PZPN jest odpowiedzialny za brak jakichkolwiek struktur szkolenia mlodziezy na europejskim poziomie, za lata ukrywanej korupcji w lidze, ktora rowniez przyczyniala sie do obnizenia poziomu gry, bo nikt nie staral sie trenowac, rywalizowac, walczyc, bo i tak wiadomo bylo, ze nie ma to sensu. Oni, zwiazki wojewodzkie, w ktorych zasiadaja opasle komuchy powinni zoorganizowac osrodki treningowe dla najmlodszych, boiska przy wspolpracy z samorzadami, szkolenia dla trenerow najmlodszych pilkarzy.

To jest prosta wypadkowa. Szkolisz dobrze mlodych - masz dobra pilke dorosla, lige, reprezentacje. U nas jest jak jest i 1 lidze zawodnicy nie potrafia przez chwile chociaz utrzymac sie przy pilce, bo jak mieli 10 lat to nikt ich nie uczyl techniki na rownym jak stol boisku, tylko biegali po gorkach, kiwac im trener nie pozwolil, bo bal sie, ze straca pilke i przegra mecz. I efekt jest taki, ze jedyny zawodnik umiejacy grac 1/1, co w obecnym futbolu jest podstawa, nauczyl sie tego na podworku i ze swoim wujkiem Jerzym Brzeczkiem.

W PZPN powinni byc mlodzi, dynamiczni ludzie, menadzerowie, jak Kosecki, Boniek, Bielecki itp. ktorzy pelna para beda wyprowadzac polska pilke z tege bagna i dna na jakim sie znalazla. Tu potrzebne sa gruntowne przemiany, a nie Z. Krecina.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.10.2008, 19:40
W poniedziałek obsmarkani chłopcy w krótkich majteczkach zaczną wycofywać się rakiem i przepraszać UEFę, żeby nam tylko EURO nie zabrali bo wtedy ich przywódca pseudo "rudy" moze nie zostać preziem (jak się naród wkurzy ).
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.10.2008, 19:52
60% - nie odwieszac zarzadu, zrobic porzadek z PZPN nawet za cene wyrzucenia polskiej reprezentacji
30% - odwiesic
10% - nie mam zdania

Sondaz z przed kilku dni dla ktorejs TV.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.10.2008, 20:10
niestety czasy zrobiły się takie, że nawet rodzonemu bratu wierzyć nie można a co dopiero badaniom opinii publicznej (próba żartu oczywiście o tym bracie, jakby emotka nie pomogła).
W zależności, kto zamawia badania można przewidzieć wyniki tychże, nie ma samobójcy, który chciałby finansować opinię, że jest przegrany.

Wczoraj spędziłem miły wieczór z ludźmi, którzy kibicowanie bardzo po małyszowsku i kubicowsku rozumieją, na dokładniejsze przyglądanie się niuansom nie mają ani czasu ani chęci.
A ich opinia była zdumiewająco zgodna: jak się Donald nie ugnie to w końcu pokaże, że ma jaja.
Kto wie, czy takich osób nie jest wystarczająco dużo, by politycy sobie policzyli, że takie ryzyko może się im opłacić, o dojściu do niezłej kaski też nie należy zapomnieć.

Tak 70/30, że poleci wg scenariusza Gwiaździstego, tak mi się wydaje.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 04.10.2008, 20:27
Bardzo mnie ciekawi kto kogo wyczeka i kto pierwszy wymięknie, i oby nie tak jak typuje Gwiaździsty, myślę że jedni drugim wyjdą niby na przeciw ale w rezultacie będzie to kolejna porażka kolejnego rządu. Wybory będą 30 paź. ,wygra Kręcina(nazwisko mówi wszystko), lub senator niedojda -Lato , ew. Goebels śp.Dziurowicza niejaki Jagodziński, Przed 8 laty był to odpowiednik Koźmińskiego.Bońkowi nie dadzą szans bo jest nie z ich bandy!.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.10.2008, 20:35
Konflikt wokół Polskiego Związku Piłki Nożnej - Dudek mediatorem?

http://sport.onet.pl/0,1248675,1837898,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 04.10.2008, 21:14
Jak nas wykluczą to Donald upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu.

Raz - pokaże że '"'cos chcial zrobic z tym PZPNem"

a dwa - juz nie bedzie musial sie męczyć z organizacją Euro. Jak odbiorą, to nikt nie zarzuci rzadowi że zaniedbał sprawy organizacyjne ;-)

jesli miedzynarodówka staje w obronie zwiazku, to nie ma ch*ja żeby odpuscili, zarzuty musialyby byc naprawde kryminalne, jakieś milionowe przekręty

Mi sie wydaje że to nie jest najfortunniejszy czas na takie zabawy, choc jesli Tuskowi sie uda i nas nie wykluczą, to publicznie zobowiązuje się go pochwalić.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 05.10.2008 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.10.2008, 21:47
Czekam z niecierpliwością na normalizację sytuacji w polskiej piłce, nawet jeśli ceną miałoby być pozbawienie nas EURO czy wykluczenie z pucharów.
Jednocześnie jednak jakoś tak wewnętrznie brak mi wiary, że P. Drzewiecki i jego świta będą tymi, którzy "uzdrowią' nasz futbol, tzn. nie mam chyba wystarczającej wyobraźni powzalającej mi uwierzyć, że mają jakiś sensowny plan. A usunięcie czołowych dzialaczy PZPN, choć słuszne, niestety nie rozwiąże natychmiast wszystkich nagromadzonych przez lata problemów.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 04.10.2008, 22:23
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
a dwa - juz nie bedzie musial sie męczyć z organizacją Euro. Jak odbiorą, to nikt nie zarzuci rzadowi że zaniedbał sprawy organizacyjne ;-)
A może oni są świadomi tego, że nie zdążymy?
Może to tylko przykrywka, obliczona właśnie na to, żeby nam zabrali Euro.
Drzewiecki będzie kozłem ofiarnym (czyt. dostanie bardzo fajną odprawę i cieplutką posadkę) a rząd się nie skompromituje odebraniem Euro ze względów organizacyjnych. Tusk nie jest politykiem z jajami więc takie obstawanie przy swoim mnie dziwi.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.10.2008, 23:54
Tusk robi wszystko aby zostac prezydentem. Kazda wypowiedz i dzialanie jest podporzadkowane opinii publicznej. Wiec jesli maja najnowsze badania, a na pewno maja to z duzym prawdopodobienstwem mozna stwierdzic, ze rzad sie nie ugnie.

Wbrew pozorom wiernych, oddanych kibicow reprezentacji czy klubow, ludzi interesujacych sie pilka ponad naglowki onetu czy gazeta.pl, jest w stosunku do ogolu spolecznestwa garstka. Im polska pilka kojarzy sie z korupcja, chulganstwem, bandytami na stadionach. Sporo udalo sie zmienic przez ostatnie lata, ale kazdy chyba mial okazje rozmawiac z osobami, ktore nie interesuja sie pilka czy sportem i taki stereotyp wciaz jest zywy. I oni nie maja zadnych powodow aby zalowac meczow kadry czy Lecha (w odebranie Euro zupelnie nie wierze), chca uczciwego rozliczenia sie ze zlodziejami. Tak samo nie do pomyslenia dla nich jest fakt, ze obca, zewnetrzna organizacja moze wtracac sie w wewnetrzne sprawy kraju. Tak mysli przecietny Kowalski, z klasy sredniej, w wieku 35+. Stad takie wyniki badan, stad takie zdecydowane kroki rzadu, bo oni wiedza, ze maja poparcie spoleczne w tej kwestii.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 05.10.2008, 00:09
jak to szło? "Machanie szabelka"? ;-)
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.10.2008, 07:27
I niech robi, Polacy zawsze znajdą sobie jakieś "ale" jak nic się nie dzieje to narzekamy że polityce to lenie, a jak w końcu coś robią to znowu coś jest nie tak
większość zgadza się z tym, że PZPN trzeba z reformować, i nie chodzi tu o samego Listkiewicza, ale o całą resztę, bo co to za zmiana, Kolator bądź Kręcina za Listka
Tam trzeba radykalnych kroków.Należy zmienić całe struktury, przecież bałagan jaki tam panuje jest ciężki do opisania.
A to, że Tusk chce zbić na tym polityczny kapitał to osobna kwestia. Trafił na taką materię, że ludzie są gotowi wiele poświęcić, byle tylko było lepiej wykorzystał moment i nastroje społeczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.10.2008, 08:59
nesta napisał(a):Wyświetl post
(...)
Ok, tylko pytanie w sondażach brzmi: czy popierasz wprowadzenie kuratora i reformę PZPN za cenę wykluczenia reprezentacji z el. MŚ?

Zwykli ludzie mogą machnąć ręką na reprezentację, która gra brzydko i na 3 wielkich imprezach z rządu zagrała straszną kichę.

Sprytni dziennikarze nie zadali pytania: czy popierasz wprowadzenie kuratora i reformę PZPN za cenę utraty organizacji Euro2012?

W przypadku tak postawionego pytania proporcje będą odwrotne, niż w sondażu którego wyniki podałeś.

Więc ja jednak szczerze wątpię w te deklaracje Tuska. Owszem, może jest leniwy, może rozczarowuje jako premier - ale nie jest idiotą. Utrata Euro 2012 oznaczała by olbrzymi cios dla notowań PO i wielki prezent dla PiS.

A jest też dla mnie oczywiste, że jeśli jakimś cudem w poniedziałek nie odwieszą kuratora a FIFA nas ukaże (co nie jest w 100% pewne, ale możliwe) to kolejnym krokiem będzie groźba odebrania Euro 2012.

W całej tej sprawie chodzi tylko i wyłącznie o to, by rząd nie utracił twarzy. PO liczy na to, że uda się podpisać jakieś wiążące porozumienie z PZPN. To porozumienie zostanie ogłoszone na jakiejś konferencji prasowej i zostanie przedstawione jako wielki sukces rządu. Kto wie, może dla ułagodzenia Tuska Koźmiński i Listek będą mieć kwaśne miny, by sprawiać wrażenie że musieli sporo ustąpić.

Myślę mimo wszystko, że konflikt zostanie zakończony już jutro.

PS. jeszcze jedno - większość ludzi chce eskalacji konfliktu w PZPN, bo jest sezon ogórkowy. A ludzi nie interesuje świat, tylko własne podwórko. Tyle że ci ludzie nie wierzą, że może nas FIFA ukarać. Jeśli stracimy te 6 punktów, nastroje będą zupełnie inne.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 05.10.2008, 09:16
Jak zwykle wszystko skonczy sie kompromisem czyli bedzie status quo. Jeszcze dlugo poczekamy na polskiego Putina ktory powie "basta, wypie*****ć".
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2008, 10:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ok, tylko pytanie w sondażach brzmi: czy popierasz wprowadzenie kuratora i reformę PZPN za cenę wykluczenia reprezentacji z el. MŚ?

Zwykli ludzie mogą machnąć ręką na reprezentację, która gra brzydko i na 3 wielkich imprezach z rządu zagrała straszną kichę.

Sprytni dziennikarze nie zadali pytania: czy popierasz wprowadzenie kuratora i reformę PZPN za cenę utraty organizacji Euro2012?

W przypadku tak postawionego pytania proporcje będą odwrotne, niż w sondażu którego wyniki podałeś.

Więc ja jednak szczerze wątpię w te deklaracje Tuska. Owszem, może jest leniwy, może rozczarowuje jako premier - ale nie jest idiotą. Utrata Euro 2012 oznaczała by olbrzymi cios dla notowań PO i wielki prezent dla PiS.

A jest też dla mnie oczywiste, że jeśli jakimś cudem w poniedziałek nie odwieszą kuratora a FIFA nas ukaże (co nie jest w 100% pewne, ale możliwe) to kolejnym krokiem będzie groźba odebrania Euro 2012.

W całej tej sprawie chodzi tylko i wyłącznie o to, by rząd nie utracił twarzy. PO liczy na to, że uda się podpisać jakieś wiążące porozumienie z PZPN. To porozumienie zostanie ogłoszone na jakiejś konferencji prasowej i zostanie przedstawione jako wielki sukces rządu. Kto wie, może dla ułagodzenia Tuska Koźmiński i Listek będą mieć kwaśne miny, by sprawiać wrażenie że musieli sporo ustąpić.

Myślę mimo wszystko, że konflikt zostanie zakończony już jutro.

PS. jeszcze jedno - większość ludzi chce eskalacji konfliktu w PZPN, bo jest sezon ogórkowy. A ludzi nie interesuje świat, tylko własne podwórko. Tyle że ci ludzie nie wierzą, że może nas FIFA ukarać. Jeśli stracimy te 6 punktów, nastroje będą zupełnie inne.
Po pierwsze - widzieliście treść listu, jaki przedłożył rząd do podpisania leśnym dziadkom? Wydaje się, że rząd sam już nie będzie szedł na żadne ustępstwa. (List ma podpisać wszystkich 32 najważniejszych z zarządu, o tym, że popierają wprowadzenie kuratora). Pomysł bardzo dobry, ale beton raczej nie pęknie = niemniej jednak raczej żadnego status quo nie będzie.

Po drugie - myślę, że tyle trwało i tak nagle niespodziewane było zaatakowanie PZPN-u, że Drzewiecki ma cholernie wielkie podstawy prawne do tego, aby wygrać sprawę. Zatem, jeśli FIFA i UEFA odbiorą nam punkty za mecze ze Słowacją i Czechami, a później organizację Euro 2012, to przy dobrych dowodach i wygranej w Trybunale Arbitrażowym przy MKOl-u - jedyną groźbą przeciwko Polsce mogłoby być (no właśnie co?) - dalszy ciąg zdarzeń - Polska pozywa UEFĘ i FIFĘ - wpierw za straty za mundial (do którego moglibyśmy awansować), po drugie za organizację Euro, nawet nie muszę mówić, że dla UEFY to mogłoby się zrobić poważną dziurą w budżecie, do załatania na następne kilkadziesiąt lat.

Po trzecie - Podejrzewam, że jeśli teraz tego nie ruszymy, to bardzo ciężko będzie w najbliższych 10 latach coś jeszcze z tym PZPN-em zrobić. I powiedzmy sobie jedno, goście, którzy by wzięli czynny udział, przy odbiorze nam Euro - to jaśki z PZPN-u, którzy dla ratowania swojej dupy - udupią Polskę.

Arked napisał(a):Wyświetl post
I zostaniemy z wysprzątaną stajnią. Po prostu rewelacja.
No tak, lepiej taplać się w g...
Ostatnio edytowane przez eye63 : 05.10.2008 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.10.2008, 12:55
tak sie zastanawiam czy to cos zmieni?
juz pomijajac czy nas wyklucza, zawiesza czy co tam.
pamietam bardzo dobrze jak Listkiewicz dochodzil do wladzy w PZPNie - odwolane mecze, Listkiewicz zbawca zrobi porzadek.
i co? no i ch.j.
Listkiewicz przesiaknal tym samym szambem i switnie sie w nim czuje.
teraz zalozmy wygra Boniek ale czy on ma jakikolwiek plan dzialania? wie jak zreformowac Polska pilke i przede wszystkim pzpn i reszte zwiazkow? jak wywalic z tamtad dziadow a wprowadzic ludzi mlodych majacych pojecie o nowoczesnej pilce?
czy skonczy jak Listkiewicz i za pare/parenascie lat sytuacja sie powtorzy?
oby nie i oby wprowadzenie kuratora - nawet kosztem wykluczenia - bylo poczatkiem zmian na lepsze.
tylko niestety jakos srednio w to wierze.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 05.10.2008, 13:09
Coglin masz rację o tyle, że Zarząd PZPN-u jest tylko wierzchołkiem góry lodowej, natomiast rak toczy ten związek już od najmniejszych jednostek czyli okręgów i makroregionów. Tam na swych stołkach już od czasów PRL-u niczym przyspawani spoczywają ludzie minionej epoki, dla których wszystko jest do załatwienia poza zadbaniem o dobre szkolenie młodych adeptów footballu, poza zadbaniem o zwiększenie i unowocześnienie infrastruktury sportowej etc. Przecież to właśnie ci ludzie wybierają takie a nie inne władze na Miodowej, które mają w Warszawie chronić im tyłki. Dopóki oni nie odejdą w polskiej piłce nic się nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.10.2008, 13:11
O Listkiewiczu zawsze była opinia, że jest miękki i nie będzie w stanie uderzyć pięścią w stół jeśli zajdzie taka potrzeba i to się potwierdziło w czasie jego urzędowania.

Boniek już kiedyś ponoć negatywnie wypowiadał się o "leśnych dziadkach" i dlatego też teraz ma małe szanse na sukces w wyborach jesli się odbędą. Jednak gdyby wygrał to pewnie nie bałby się pozmieniać co nieco.

Nie wiem dokładnie jak wybierani są ludzie na dane stanowiska w całej tej strukturze piłkarskiej w Polsce ale gdyby to było uzależnione od konkursów i były one przeprowadzane uczciwie to na pewno odpowiednie stanowiska byłyby obsadzone przez kompetentnych ludzi.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 05.10.2008 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
szark
Member

Stary 05.10.2008, 13:13
mafia i uczciwe wybory...hehehe no comment
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2008, 21:03
Mam nadzieje, ze jednak jutro POlitycy przestana kozaczyc i pojda po rozum do glowy. Zupelnie nie kumam po co ten kurator zostal wprowadzony - termin wyborow byl ustalony, Listkiewicz nie kandydowal czyli wszystko jak chcial Drzewiecki. Jeszcze koles sie kazal odwiezc od razu do Poznania. Jak tak maja wygladac nowe porzadki, ze kazdy bedzie przede wszystkim chcial jak nawiecej skorzystac dla siebie to ja dziekuje. Zreszta jakos tych nowych ludzi tez za bardzo nie ma skad wziasc. Haslo mlodzi managerowie brzmi moze chwytliwie jak druga Irlandia ale, ze ktos jest mlody i wyksztalcony to wcale nie znaczy, ze dobry bo najwazniejsze jest doswiadczenie. Niewiem czytalem wywiad z Lato i calkiem rozsadnie sie wypowiadal.

Sytuacja w polskiej pilce to nie jest tylko i wylacznie wina PZPN. Panstwo tez ma w tej materii wiele zaniedban. Czy PZPN odpowiada za budowanie stadionow czy porzadnych boisko trenigowych ? Czy PZPN odpowiada za to, ze stadionowi chuligani ciagle czuja sie bezkarnie ? Czy PZPN odpowiada za to, ze nie ma ulg podatkowych dla ludzi inwestujacych w sport (jak to jest na przyklad w Turcji ?).

Oczywiscie chcialbym zmian w PZPN ale po pierwsze polityka, a po drugie jesli juz to takie akcje mozna przeprowadzac od grudnia do lutego kiedy naszych klubow nie ma w pucharach, a reprezentacja nie gra meczow eliminacyjcnych. Wtedy moze nas FIFA z UEFA zawieszac bo i tak nic nie tracimy, a 3 miesiace to chyba duzo czasu na posprzatanie wszystkeigo i postaranie sie o odwieszenie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 06.10.2008, 09:37
A ja wyjątkowo popieram dziennikarzynę Steca w pewnym stwierdzeniu z dzisiejszego dodatku sportowego GW. Mianowicie napisał on, że nie bardzo rozumie dlaczego politycy wprowadzają kuratora w momencie, gdy reprezentacja zagra 2 mecze El. MŚ teraz a później dopiero następne eliminacyjne gra w marcu 09. Czemu nie można było odczekać 2 tygodni, żeby mieć później całą zimę na walkę z PZPN UEFA czy FIFA.
Ok ktoś może powiedzieć że ze względu na planowane wybory, jednak jeżeli wszedł by teraz kurator to by nie dopuścił do tych wyborów, bo by się już nie pieprzyli tylko wszystko twardą ręką prowadzili.

A jeszcze mnie bardziej w****ił Listkiewicz we czwartek u Moniki Olejnik, gdzie stwierdził że w PZPN nie było nigdy korupcji.
JA mam cały czas wrażenie, że żyję w abstrakcyjnym kraju z absurdalnym prawem zamieszkałym przez społeczeństwo idiotów.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 06.10.2008, 10:41
zapraszam do śledzenia.
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90960,...FIFA__Czy.html

Cytat:
- Panie ministrze Drzewiecki, czeka pana bura od premiera Tuska na posiedzeniu Rady ministrów, wie pan dlaczego?

- Nie, nie wiem

- Premier Tusk strasznie się denerwował w czasie waszych rozmów i mówił "Co on wprowadza kuratora do PZPN, to FIFA mu grozi"

- Nie co ja wprowadzam kuratora, tylko co my wprowadzamy kuratora, w ogóle, kompletnie, konkretnie, do PZPN, to FIFA nam grozi i to było konretne, że wprowadzałem tam kuratora przez Trybunał, musiałem prosić o pomoc niezależną instytucję, jedną ręką dzwoniąc do kuratora, i nie mogłem kontynuować naprawiania polskiej piłki, dzwoniąc do wszystkich, co było bez sensu.

jeszcze 20 minut.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.10.2008, 11:03
Nie, nie 20 minut.. jeszcze ponad 2h.. w RMFie mówili właśnie, że dopiero koło 14.15 ma zostać wydane oświadczenie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów