|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli bardzo chcieli przejść Tottenham , to wczoraj nie widać było tego parcia na przeciwnika nie wiem czy poobiednia pora meczu im zaszkodziła czy co , faktem jest jedno jak siadali na przeciwnika i atakowali to londyńczycy nie istnieli ale do tego by takie mecze wygrywać potrzeba walki przez min 80% meczu a nie pozostałe 20 .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ależ mnie irytuje takie bezkrytyczne podejście nie których kibiców tutaj. Od kilku dobrych lat po frajerskich porażkach w kluczowych dla nas meczach stale daje się słyszeć rozgrzeszające hasła w stylu byliście wspaniali, kochamy Was. Od co najmniej 4-5 sezonów pucharowych stale te same piłkarskie gęby tłoczą nam puste frazesy o tym ,że zostało zrobione wszystko ale niestety kolejny raz się nie udało. Wczoraj znowu mieliśmy dobry przykład zawodowej indolencji , braku elementarnego wyszkolenia oraz totalnej ignorancji i niezaangażowania. 2/3 obecnego składu to ludzie którym się zwyczajnie już nie chce grać , a co gorsza mają świadomość ,że nic za ospałość i nieprzykładanie im nie grozi bo polityka kadrowa władz klubu całkowicie wytrąca z ręki podstawy środek zaradczy trenerowi, jakim jest możność posadzenia jednego czy drugiego lenia na ławce jak się opieprza i wprowadzenie zawodników konkurujących. Taki Baszczyński , Sobolewski, Cantoro czy Głowacki wiedzą ,że równie dobrze mogliby przeleżeć nic nie robiąc 5 meczów pod rząd i tak będą grać w pierwszym składzie bo trener nie ma pola manewru żadnego. Świadomość braku konkurencji totalnie tych ludzi demoralizuje. Mało tego większość z tych piłkarzy "doświadczonych" to ludzie którzy już we krwi mają pucharową porażkę na arenie międzynarodowej. Pewnie ,że pojedyncze mecze mogą remisować czy wygrywać ale chyba chodzi tutaj o to ,żeby stale iść do przodu tzn. awansować do kolejnych rund. Brak awansu z Tottenhamem powinien być końcem dla całego tabunu piłkarskich nierobów mieniących się piłkarzami Wisły. Całe szczęście ,że jest paru młodych rokujących nadzieje na lepszą grę i przede wszystkim zaangażowanych.
Demonizowanie i robienie wielkich herosów z drużyny TT to grube nieporozumienie. W moim przekonaniu byli do ogrania a piłkarze Wisły nie mieli jaj ,żeby wyrwać rywalowi awans z gardła. Nie chciało im się i tyle. Niestety ale wyjście na boisko to jest tak jakby wyjść na plac boju. To powinno być starcie wojowników a nie ckliwych bab które mają pełne gacie i nie mają siły pobiec za spierdal ającym rywalem celem zabrania piłki. Bitwę jaką jest mecz piłkarski najpierw trzeba wygrać we własnej głowie z sobą samym. Trzeba się nad tym skoncentrować a nie mieć taki stan umysłu jakby się właśnie wyszło na przechadzkę po parku. Jest tak mądra maksyma ,że jak się zawali planowanie to znaczy że się planuje zawalić.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 03.10.2008 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Chociaz koszulki mogli rzucic na koniec meczu na sektor D.Ale i tego im sie nie chcialo.W koncu 500 zl to pare paczek pampersow. p.s. 20 min dobrego podejscia do gry(koncowka 1 polowy + koncowka meczu) to zdecydowanie za malo.
Ostatnio edytowane przez Paparapa : 03.10.2008 o godz. 15:49.
![]()
Pozdrawiam wszystkie internetowe,placzace mendy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Taa nie chcialo sie im i tyle
![]() Ma ktos skrot z meczu?! |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pilkarze byli tak samo przestarszeni jak na Camp Nou .O ile na Camp Nou mozna bylo to zrozumiec , o tyle po bardzo dobrym meczu w Anglii ,gdzie momentami gralismy z Angolami w dziada jest to niemozliwe do zrozumienia. Proste bledy,podania do nikogo ,PARALIŻ MENTALNY i tyle w temacie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
PS. ODWALICIE SIĘ OD SKORŻY !!!
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.10.2008 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
mowie wam gdyby mecz odbyl sie w porze wieczornej to dzis cieszylibysmy sie z awansu do grup UEFA.
wyglada to na marny pretekst ale wisla ostatnie mecze grała wieczorem, tottenham zas w lidze gra na przemian i popołudnio i wieczorem.ale mnie wnerwił wczoraj ten sedzia rumun(noz sie w kieszeni otwiera). gratuluje lechowi awansu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wiśle zabrakło umiejętności, a nie Skorży odwagi. Nasz trener w ostatnich miesiącach zrobił co mógł, aby wycisnąć z tego materiału zawodniczego, jaki mu pozostawiono 100%. I zrobił.
To zarząd i RN znów zapracowali latem na to, ze w decydującej chwili drużynie brakło argumentów do pokonania Tottenhamu. Czego Wy oczekiwaliście? Przecież od dawna było wiadome i doskonale sprawdzone, że w meczach na europejskim poziomie Sobolewski nie będzie wykorzystywał większości doskonałych okazji strzeleckich, które mu się trafią, że Cantoro będzie glównie spowalniał grę, że Brożek strzeli coś jedynie wówczas, gdy ucieknie rywalom, że Zieńczuk nie zdola wziąć na siebie ciężaru gry i nie zacznie nagle strzelać masowo goli, że Boguski to jeszcze nie to, że Łobodziński to nie Kosowski, że dla Jirsaka nie ma porządnej alternatywy w roli ofensywnego pomocnika, itd. itp. O tym wszystkim wiele razy mówil Skorża, dopominał się o zmiany i lepszych zawodników, by można było odnosić lepsze wyniki, prosił o reinwestycje kasy z Dudki. Więc skąd nagle to zdziwienie, że znów nie daliśmy rady i skończyło sie jak zwykle? Że złe zarządzanie tym klubem przez Cupiala i zła polityka sportowo-finansowa nie pozwoli na ugranie więcej? Bawi mnie, że niektórzy latem bronili jej jak lwica młodych, a teraz sa wielce zaskoczeni i zdziwieni... Ale najgorsze, że zaraz znów zapomną tą lekcję i za rok jak zwykle będą tak samo trajkotac o błędach Cupiała, reagując takim samym zdziwieniem, gdy przyniosą identyczne jak dzis efekty... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
To ze nie ma kto grac w Wisle ,sklad jest za maly to chyba jasne ,tylko ze nie mowimy o tym . Mowimy o podejsciu mentalnym do wczorajszego meczu .Strach , przejscie obok meczu jest niewybaczalne.Wolalbym wczoraj przegrac ,moze 2 bramkami ,a nie ogladac paralizu i granie przez 10 minut i w 80 minucie zdanie sobie sprawy ,ze gramy z zespolem ktoremu strzelenie jednej bramki nie bylo tak wielkim wyzwaniem.
Sraczka lała sie pilkarzom po nogach |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
troche zabrakło zimnej krwi a może i umiejętności w tych sytuacjach co mieli Sobol,Brożek,Diaz czy nawet Mauro.Gdyby koguty doszły do tak klarownych sytuacji pewnie padłby dla nich bramki.Pozostaje żal bo byli Oni do ogrania no ale jak w okienku transferowym ściaga sie tylko obrońców bo sa za darmo to na cuda liczyć nie można ........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nasza Wisełka robi się powoli, albo już jest drużyną rzemieślników, strasznie mi przykro że to piszę ale po ochłonięciu po wczorajszej wtopie i ogarnięciu tego smutnego zdarzenia na zimno nie ma innych wniosków. Drogi nasz p,Cupiale ,tej drużynie-naszej ukochanej trzeba świeżej krwi! Dużo! I najszybciej jak się da!Skład "kostnieje", nasze gwiazdy RÓWNAJĄ KU DOŁOWI!. Jest świetny trener, 6 bardzo dobrych zawodników ,niestety reeszta to MURARZE!. Wybaczcie panowie piłkarze ale 2-3 świetne mecze w roku to na takie warunki jakie macie NĘDZA! Wiecie czego oczekujemy ,ale nie jesteście w stanie tego zapewnić. Gorzka prawda, Przed meczem napinka jak kibice przed derbami, na boisku bojaźń ,spętane nogi, gra "byle oddać piłkę" oraz "kopnij i stój",i jeszcze te "balonowe wrzutki" niby na Brożka ,które nawet w derbach nic nie dały. A po meczu "znowu w życiu mi nie wyszło..." Dostrzegalny jest też odwrót kibiców z trybun, co też jest bardzo niepokojące!I nie pomoże podpieranie się super ekipą z E3. Mam nadzieję że to tylko przejściowe i wierzę że się ockniecie!. Pewnie że można gadać o pechu w losowaniach, sędzi-transwestycie, łatwo przyłożyć np. Głowackiemu, ale strasznie deklarowaliście że "jazda z nimi,siedzimy na nich, TT gra kaszane , wręcz jest cieńki, może i jest ale nie dla Nas. Szczęściu trzeba pomóc ,jak się ma słabsze warunki to TRZEBA BARDZO CHCIEĆ a jakoś tego nie widziałem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
westersyl napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Skład trzeba regularnie odmładzać bo tak dalej nie może być cięzki c**j mnie chce trafic jak widze swoją drużynę grającą bez polotu a co najbardziej mnie denerwuje to te wrzutki z pominięciem 2 linii na brozka ala liga angielska. Czas postawić sprawe na ostrzu noza bo z Wisły powoli robi się dom starców normalnie 2 Milan
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kto nie żałuje Paulisty i Kosy ? Chyba tylko Maćko ...
![]() |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ja. (dodaję dziesięć znaków)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja też ich nie żałuje...
![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jakies argumenty ? Takie, że nie mieliśmy skrzydeł i drugiego napastnika ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Heurelho Gomes: Mecz z Wisłą był bardzo trudny
http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...0e7cd70b4ca562 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kosy może trochę, ale na pewno nie na zasadzie, że jestem wściekły na zarząd, ponieważ nie przedłużyli z nim kontraktu. Gdyby był- nie miałbym nic przeciwko, w sytuacji kiedy go nie ma- płakać jakoś nie mam zamiaru.
A Paulista to był taki typ co na 10 meczy 1 grał na prawdę dobrze, a w pozostałych niczym specjalnym się nie wyróżniał, czasami mnie aż irytował. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cupiał oszczędzając na Kosowskim kilkadziesiąt tysięcy euro, stracił teraz o wiele więcej. Bo jestem pewien, że Kosowski odmieniłby losy tego dwumeczu - zwłaszcza, że Wiśle brakowało niewiele, właśnie nieobliczalnego przywódcy, który nie dałby nikomu zwątpić w możliwość awansu i pokonania TT wbrew wszystkiemu ani na sekundę.
Nie, zaraz, my przecież nawet nie oszczędziliśmy na nim - bo te pieniądze, które chciał Kosa, dostali Matusiak i Łobodziński. Ale tak, Maćko, Konrad, Wyar, Pablo84 i inni dalej będą wszystkim wmawiać, że Wisła jest dobrze zarządzana, a jej polityka kadrowa - mądra. Cóż, jak się ma takich doradców, nic dziwnego, że ciągle strzela się sobie samobóje. To nie personalny atak, tylko luźne spostrzeżenie. Nasza polityka przegrała już kolejny raz. Tego lata klub z jeszcze mniejszym budżetem od Wisły, Lech, pokazał, jak należy przygotowywać drużynę do pucharów i co daje słuchanie opinii trenerów, a nie ignorowanie ich i blokowanie wzmocnień.
Ostatnio edytowane przez Sloth : 03.10.2008 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No wlasnie, samo pozbycie sie Kosy czy Jaska mozna zrozumiec - pierwszy krnabrny, drugi moze mniej ale tez chcial za duzo - spoko , tyle ze jesli klub decyduje sie na taki wariant ,powinien miec przygotowanych nastepcow ,ktorzy w najgoszym razie beda tacy sami jak poprzednicy.
Nie da sie ograc TT, gdy skrzydla na dzien dzisiejszy prezentuja poziom ponizej jakiejkolwiek krytyki - para Lobo,Zieniu - 7 meczy w lidze 0 bramek 1 asysta. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Zienia zaś nie ruszaj, bo zawsze ktoś Ci napisze, że przecież w tamtym sezonie strzelił kilkanaście bramek i miał podobną ilość asyst. Ten argument przebija wszystko, a że teraz jego gra to katastrofa to nic bo przecież... (jak wyżej). Wniosek jest prosty - skrzydła są znakomite, dlatego też możemy sobie pozwolić na grę dwoma defensywnymi pomocnikami. I luz. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Musicie uwazac, bo Lobo znalazl sobie niezla wymowke. Przeciez nie przepracowal w tej rundzie w pelni okresu przygotowawczego. Tak samo bylo zreszta w poprzedniej rundzie, wiec nie mozna miec do niego najmniejszych pretensji. Nie wiem jak to bylo w Zaglebiu na krotko przed przyjsciem do Wisly, ale strzelam w ciemno, ze jego owczesny bilans 0 asyst i 0 goli, wzial sie z nieprzepracowanego dobrze okresu przygotowawczego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Może wychodzą z takiego założenia;kibic wierny ,poklnie,popłacze,wyżali się , za miesiąc zapomni,znowu będzie " czy wygrywasz czynie..., jesteśmy z wami...,nic się nie stało...".od grudnia piłkarskie ferie,2 miechy laby, fajne wyjazdy, wielkie obozy przygotowawcze w ciepłych krajach, no i kaska się zgadza na koncie, wtopimy sportowo? -ee tam ,najwyżej trenera się zwolni i cyrk od nowa, a po 16-20 baardzo ciężkich ligowych meczach(w których OCZYWIŚCIE dajemy z siebie wszystko), znów będą wakacje-jak śpiewał kabaret OTTO.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy kibice Lecha bardziej emocjonują się losowaniem czy też może ewentualną dyskwalifikacją ale (pomimo, że dla nas temat umiera śmiercią naturalną)... koszyki. Wszak moglibyśmy być na miejscu Lecha, chyba również w 5 koszyku.
koszyk 1 AC Milan (Włochy) - 119.934 FC Sevilla (Hiszpania) - 102.837 Valencia CF (Hiszpania) - 83.837 Benfica Lizbona (Portugalia) - 77.176 Schalke Gelsenkirchen (Niemcy) - 67.078 CSKA Moskwa (Rosja) - 59.437 Tottenham Hotspur (Anglia) - 55.996 Hamburger SV (Niemcy) - 52.078 koszyk 2 VfB Stuttgart (Niemcy) - 52.078 Ajax Amsterdam (Holandia) - 51.610 Olympiakos Pireus (Grecja) - 51.525 Deportivo La Coruna (Hiszpania) - 46.837 Club Brugge (Belgia) - 41.810 Spartak Moskwa (Rosja) - 40.437 Paris Saint-Germain (Francja) - 37.380 SC Heerenveen (Holandia) - 35.610 koszyk 3 Rosenborg Trondheim (Norwegia) - 35.400 Udinese Calcio (Włochy) - 34.934 Feyenoord Rotterdam (Holandia) - 33.610 Sporting Braga (Portugalia) - 33.176 Slavia Prag (Czechy) - 31.496 Manchester City (Anglia) - 30.996 Galatasaray Stambuł (Turcja) - 30.469 Sampdoria Genua (Włochy) - 28.934 koszyk 4 Hertha Berlin (Niemcy) - 27.078 Partizan Belgrad (Serbia) - 25.527 AS Nancy (Francja) - 25.380 Portsmouth FC (Anglia) - 24.996 Aston Villa (Anglia) - 24.996 Racing Santander (Hiszpania) - 24.837 FC Kopenhaga (Dania) - 23.748 Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) - 17.836 koszyk 5 AS Saint-Etienne (Francja) - 17.380 VfL Wolfsburg (Niemcy) - 16.078 Standard Liege (Belgia) - 14.810 FC Twente Enschede (Holandia) - 14.610 NEC Nijmegen (Holandia) - 12.610 Metalist Charków (Ukraina) - 10.932 Lech Poznań (Polska) - 6.973 MSK Żylina (Słowacja) - 4.070 Grupa śmierci: Milan, Ajax, Man City, Hertha Berlin. Ewentualnie: Valencia, Ajax, Udinese, Aston Villa I najsmutniejsze... grupę marzeń otwiera... Tottenham... dalej SC Heerenveen, Slavia Praga, FC Kopenhaga
Ostatnio edytowane przez thechris : 04.10.2008 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Panowie po to właśnie było prawo bosmana i następstwa z tym związane . Dawniej kluby były ograniczone w obcokrajowcach i były większe szanse dla krajów takich jak Polska . Jestem w 100% pewny że Wisła z lat 2002-2005 w roku 1994 i 1995 grała by w lidze mistrzów 2 razy z rzędu. Dziś sobie ściągają ile chcą piłkarzy przez co psują rynek . Oczywiście my też powoli będziemy się opierać na zagranicznych piłkarzach lub przynajmniej po 50% ale nie tej klasy co w Totenhamie . Niestety ale popatrzcie na to jeszcze w 1991 roku Crvena Zveda Belgrad mogła wygrać ligę mistrzów dziś to nie jest możliwe, ba nawet Ajax Amsterdam słynący z pracy wychowankami dziś w światowej piłce nie wiele już znaczy i nie ma szans na nawiązanie sukcesów z połowy lat 90 !!!. Poza tym przeanalizujcie sobie co stało się w ostatnich latach w lidze mistrzów w 1/16 !!!!! to już prawie te same drużyny żadnych sensacji tylko najbogatsi mają wstęp do czołówki , reszta biednego ludu czasem urwie coś od stołu jak dojdzie do grup ligi mistrzów i to wszystko !!!!!. Dysproporcja jest ogromna , w Anglii , Włoszech , Hiszpanii , wydaje się miliony funtów na transfery ściągając najlepszych piłkarzy z kontynentu .Pamiętajcie że kiedyś przed 1996 rokiem siła drużyny była oparta na krajowych zawodnikach do tego dochodziło 3 obcokrajowców !!!! lub ewentualnie więcej jeśli jakiś grał 5 lat w danym kraju. Teraz takie kluby z Anglii Włoch , Francji ,kupują sobie po 2-3 piłkarzy na jedną pozycje i nie są ograniczone do krajowego rynku tylko mają praktycznie cały świat.Szczerze trochę mnie to nie bawi......... super wolny rynek unia itdd...... ale piłka powoli traci urok . Dziś kluby to przedsiębiorstwa .... przede wszystkim. Dlatego pare lat temu można by powalczyć z wielkim klubem o awans do ligi mistrzów dziś jest szansa dla naszego klubu 1 na 100 powiedział by wyeliminować Barcelonę , Liverpool , Juventus .Mam nadzieję że trochę łatwiejsza droga do ligi mistrzów spowoduje że wreszcie awansujemy nie raz ale będziemy czynnić to regularnie bo tylko wtedy możemy zmniejszyć choć trochę dystans .
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co kiedyś czytałem, UEFA planuje to zmienić, bo dochodzi do takiego absurdu że np. w Arsenalu czy Chelsea nie gra ani jeden Anglik. Ale z drugiej strony, czy u nas szkolenie jest na taki wysokim poziomie żeby skutecznie rywalizować chociażby z Czechami, Chorwatami, Hiszpanami, Portugalią, Holandią, Francją. To że polscy piłkarze są jednymi z najsłabiej wyszkolonych technicznie zawodników w Europie to chyba wie każdy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
. |
|
|

|