The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
South
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2008, 20:45
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
proszę was używajcie w swoich komentarzach prawdziwą nazwę klubu z Poznania, czyli nie Lech tylko Amica..

o Warte Poznań ci chodzi ?ale tu rozmowa o europejskich pucharach a nie II lidze ...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2008, 20:49
Zle sie stało ze Lech wygrał... w poznaniu jest wielkie Halo na pilke nożna... awans to dodtkow pieniadze nie tylko za transmisje czy pamiatki.. mysle ze dzieki temu sponsorzy sypna wieksza kasa...

a caly ten ranking mam w dupie. kazda druzyna powinna zbierac punkty dla siebie. co z tego ze Wisła zdobyla najwiecej punktow z polskich druzyn w pucharach ostanimi czasy? Zero... to my trafilismy Na drużyne Angielska a Lech na Austrie..
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2008, 20:51
To się właśnie sprawiedliwość nazywa- my walczymy, a taka Amica korzysta.
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.10.2008, 20:55
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Zarejestrujcie sie na forum Amici i tam składajcie gratulacje...

Jebie mnie ten ranking. Przyjdzie co do czego i wpadniemy jako rozstawieni na Milan a Amica znów jak jakieś patałachy co nie potrafią utrzymać prowadzenia.

Pozdrowie was kiedy Amica na tym zdobytym dla Polski rankingu zagra w el. do L.M.

lalalalala.... nie ma Lecha... lalalala... jest Amica !

Wiem jakie znaczenie mają słowa

" Tylko Wisła ! "

ah ta zazdrość...
dajcie spokój bo pisanie takich głupstw sprawia że nas kibiców Wiłśy nikeidy nie da sie traktowąc poważnie..
nie można szczerze powiedzieć że Lechwoi naleza sie gratulację za bardzo porządną grę i jeden z bardziej dramatycznych meczów ostatnich miesiecy w polskiej kopanej.
licza sie dla nas ptk. do rankingu.
Brawo Lech , nam sie nie udała ale nie ujmuje nam to ż jesteśmy ciankimi bolkami ! Jesteśmy najleopsza drużyną w Pl . , aze noga nam sie podwineła w UEFA..trudno takie zcyie za rok będzie lepiej
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.10.2008, 21:03
Mam nadzieje że trafią na jak najslabszych rywali i będą sie w tym pucharze męczyć jak najdlużej.
Odpowiedz cytując
impArt (konto usuniete)
Banita

Od: 09.2005

Stary 02.10.2008, 21:08
Powiem Wam, że wole odpaść po 90 minutach takiego meczu jak dziś przy Reymonta, niż awansować po 120 minutach i bramce w 121 minucie i dowiedzieć się w poniedziałek po godzinie 18.00, że jednak nie awansowaliśmy, bo Dziewiecki kuratora nie wycofał i UEFA nas wycofała z rozgrywek.

Mam nadzieję, że poniedziałek będzie szczęśliwszym dniem... Lech tak naprawdę, nie powinien występować w Pucharze UEFA, bo zajął w zeszłym sezonie miejsce nie premiujące go w starcie tych rozgrywkach.

Takie moje zdanie.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 02.10.2008, 21:10
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
licza sie dla nas ptk. do rankingu.

jakie dla NAS ?

ja serio pytam
Ostatnio edytowane przez South : 02.10.2008 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.10.2008, 21:12
ludzie skończcie to juz pieprzenie bo zachowujecie sie jak małe dzieci, którym ktoś zabrał zwycięstwo, a inni je dostali.

ekspertów od fuksa jest tu multum jak chodzi o mecze naszych przeciwników(za starych czasów Legia 2006), a jak wchodziliśmy po kuriozalnym golu Nikoli to niektórzy chwalili nawet Okuku...
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2008, 21:13
Powiem tak przed meczem długo sie zastanawiałem czy kibicowac Lechowi, ale jak zobaczyłem jak ten Cypryjski amator chce przekręcic Lecha to sie ostro w****łem że po raz kolejny chcą oszukać w Europie Polska drużynę.
Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Od: 02.2008

Stary 02.10.2008, 21:16
Baala napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak przed meczem długo sie zastanawiałem czy kibicowac Lechowi, ale jak zobaczyłem jak ten Cypryjski amator chce przekręcic Lecha to sie ostro w****łem że po raz kolejny chcą oszukać w Europie Polska drużynę.
Nie dajac karnych ktorych nie bylo ? Przestan prosze...
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.10.2008, 21:19
South napisał(a):Wyświetl post
jakie dla NAS ?

ja serio pytam
takie dla nas że jesli Lech zdobędzie wiecej pkt. mistrz karju będzie rozstawiony a nasze druzyny nie bede szalec od I rundy kwalifikacyjnej UEFA Cup. innymi słowy podniesie to nasze miejsce w rankingu i Wisła (mistrz A.D 2008-2009 )będzie bazowac na współczynniku kraju (wyższym).
jakbyśmy mieli to w tym sezonie byłby Beitar ale Barca już nie... ale to gdybanie
Odpowiedz cytując
Rafał_TS
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.10.2008, 21:23
Dla Polski South takie to trudne..?
impART ale skoro Polonia(groclin) nie zgłosiła sie do rozgrywek to kto według Ciebie miał grać?Ja tam wole oglądać takiego Lecha z jakimiś tam tradycjami i kibicami przynajmniej jakoś nas reprezentują w tej europie.A żeby nie wyszło że tak stoje za nimi murem.. ciekawe czy ukaże sie jakiś materiał dziennikarza ze sportowych faktów o wspaniałym i kulturalnym dopingu kibiców Lecha Poznań

To już nie miej o to pretensji.. zdecydował los i szczęscie w naszym wypadku raczej jego brak..
Ostatnio edytowane przez Rafał_TS : 02.10.2008 o godz. 21:41.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 02.10.2008, 21:26
Polski...no trudne dla mnie bo jakoś my uciułaliśmy większość tych punktów, a gramy z TT ,a Lech z Austrią ...
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2008, 21:34
co wy macie z tymi punktami , żeby Polska przesuneła się przynajmniej na to 20 czy któreś tam dokładnie miejsce żeby mieć wiecej drużyn w pucharach, rozstawionych w wyższych rundach to Amica Poznań musiała by chyba wygrać ten puchar, a nam teraz uciakają punkty z ostatnich wojaży europejskich i w sumie na jakies rozstawienia i tak szans nie ma,

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2008, 21:34
sorel napisał(a):Wyświetl post
Nie dajac karnych ktorych nie bylo ? Przestan prosze...
Nie tylko o te dwie sytuacje z końcówki chodzi, ale o całość. Zresztą gdyby dziś Tottenham miał takie sytuacje to dwa karne przeciw Wisle by były zagwizdane bez chwili zastanowienia.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 02.10.2008, 21:49
i już się zaczęła propoaganda;P
Lech awansuje, mimo to nagonka na sędziego, nie powiem że był on bez pomyłek, ale w końcu LECH wygrał więc po co ta afera
WISŁA przegrywa nie powiem że tylko przez sędzeigo, ale w dużym stopniu przy jego udziale- to nawet żaden portal o tym nie piśnie i tu nawet nie chodzi o sytuacje kontrowersyjne lecz o gwizdanie jakiegokolwiek przewinienia

I jak tu wierzyć w obiektywizm, przypomne tylko że po przegranej pierwszego meczu przez LECHA, też robiono nagonke na sędziegoPP, co będzie w meczach fazy grupowej:O

http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Ka...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 02.10.2008, 21:55
wp napisał(a):
Kolejny popis sędziego mogliśmy oglądać już w dogrywce a dokładniej w 109. minucie meczu kiedy to Reiss upadł w polu karnym, będąc pociągniętym za ramię przez rywala. Pan Kapitanis dał mu jednak żółtą kartkę, mimo, że sędzia asystent sygnalizował rzut karny.

W 116. minucie sytuacja prawie się powtórzyła. Tym razem Peszko był faulowany w polu karnym i po raz kolejny sędzia nie widział faulu.
kłamstwa.
Reiss poczuł 'zły dotyk' i runął, Peszko podobnie, zadnych karnych nie było.
Pozatym czy boczny sygnalizował karnego to nie wiadomo, bo coś tam gadali

Widze, że Zawsze Dziewica Cracovia zyskuje sojuszniczkę

a hitem to było jak u nas Gomes sie zderzył ze swoim obrońcą, a Brozek na którego runeli został obwiniony faulem :lol2:
podobno jakies karne dla nas były, ale ze stadionu to teog nie widziałem, prawda to czy taka, jak na wp?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 02.10.2008, 21:59
z tego co kojarze to po strzale(nie pamietam teraz kogo) byla reka w polu karnym, i nei ma mowe ze byla nabita bo odleglosc miedzy strzelajacym a dotykajacym byla ok4-5 metrow
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 02.10.2008, 22:05
To była sytuacja przy strzale Sobolewskiego w 2 połowie. Z tego co widziałem to ręki tam nie było , tylko koleś oberwał piłka po twarzy[przynajmniej takie odniosłem wrażenie oglądając powrótkę], zawodnicy z resztą też jakoś nie protestowali co by w sumie tworzyło w miarę logiczną całość.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez fst : 02.10.2008 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 02.10.2008, 22:08
[QUOTE=piter116;611011]Strzelał wtedy chyba Sobol albo Zieniu. I Brożek przyznał w wywiadzie, że pod koniec meczu był faulowany w polu karnym. Ale cóż historii już nie cofniemy, trzeba skupic się na lidze, wygrac w niedzielę w Zabrzu. Cholernie szkoda tego meczu, bo jak nie dziś to kiedy nadarzy się podobna okazja, by wyeliminowac angielski zespół, który jednak nie jest w najwyższej formie i był dziś do ogrania....

PS: Głosujcie na wiślacki dreszczowiec
http://www.weszlo.com/news/1346
Ostatnio edytowane przez piter116 : 02.10.2008 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
zalew
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 02.10.2008, 22:20
Jestem kibicem Wisly i naprawde nie moge zrozumiec osob ktore maja jakis problem odnosnie awansu Lecha. Powinnismy jako Polacy byc dumni, ze jakas polska druzna bedzie nas reprezentowac w rozgrywkach grupowych. A nie dyskutowac, ze to Wisla batrdziej na to zasluzyla. Prawda jest taka, ze Tottenham w obecnej formie jest na takim samym poziomie co Austra Wieden. Roznica jest jedna...Lech ogral Austrie, a Wisle nie udalo sie wygrac. Wiec dyskusja komu awans bardziej sie nalezal jest bezsensu. Osobiscie uwazam, ze Lech gra w tej chwili ciekawsza pilke od Wisly...ale to juz wynnika z wielu rzeczy. Brak rywalizacji na niektorych pozycjach jest widoczny... Mimo wszystko wierze, ze kolejny tytul MP znow powedruje do Wisly i tym razem klub bardziej przygotuje sie do rozgrywek europejskich
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 02.10.2008, 22:27
fst napisał(a):Wyświetl post
To była sytuacja przy strzale Sobolewskiego w 2 połowie. Z tego co widziałem to ręki tam nie było , tylko koleś oberwał piłka po twarzy[przynajmniej takie odniosłem wrażenie oglądając powrótkę], zawodnicy z resztą też jakoś nie protestowali co by w sumie tworzyło w miarę logiczną całość.
nie pieprzyć głupot.
Sobol uderzał zza pola karnego, piłka trafiła w wystawione(!) ręce obrońcy, który ustawiony był bokiem. karny jak ****. piłkarze Wisły odrazu podnieśli ręce i sugerowali gestami, że była ręka, zresztą to co dziś sędzia robił u nas, to żenada.

gratulacje dla poznaniaków, niech się chłopaki choć chwilę w tym sezonie pocieszą.
fuks, fuks, fuks, od losowania, aż po 121 minutę.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 02.10.2008, 22:28
Football Sorceress napisał(a):Wyświetl post
Mnie bolało jak Legia przegrała z FK Moskwa i strasznie wnerwili dzisiaj zwycięscy Angole, więc nie mogę zrozumieć, jak Polak nie cieszy się z awansu polskiej drużyny...
Może świętą kiedyś zostaniesz?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.10.2008, 22:28
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Lech wygral i tutaj nie ma co dyskutowac. Oczywiscie znajda sie ludzie ktorzy powiedza " w d... to mam" - rozumiem. Znajda sie tez ludzie ktorzy powiedza " Oni to maja farta, slabszy rywal, nic nie grali, nie powinni, sedzia pomagal,wiatr wial za mocno, pilka byla za ciezka"....

Takie gadanie nic nie zmieni a pokazuje tylko jak ludzie potrafia byc zaslepieni.

Mieli szczescie w losowaniu, umiejetnosci w grze, checi, sily, motywacje. Tego im odebrac nie mozna chocby wierzylo sie w najwiekszy fart na swiecie, bo do fazy grupowej nie wchodzi sie na 100% farcie

kucharz_77 -Moj blad, chyba musze odpoczac

PS: Aimable - Tak, Legia kiedys grala w Lidze Miszczow bo przeciez to wynika z Twojego postu... Wiesz, gdyby babcia miala wasy....gdybac to sobie mozna, licza sie suche fakty - w tym wypadku wyniki i osiagniecia. Byscie grali - nie graliscie i na tym proponuje zakonczyc.
Daj spokój kreseq - ja naprawdę nie jestem zal.pl, gdyby babcia itp. Nie zazdroszczę Wam i Widzewowi gry w Lidze MISTRZÓW i nie piszę nigdy Legia Miszcz. Jednak tylko ślepy nie przyzna, że w początkowej fazie Liga Mistrzów różniła się od Pucharu Mistrzów lub Pucharu Europy wyłącznie tym, że część rozgrywek odbywała się w grupach a nie systemem pucharowym. Faktem jest również, że zarówno Widzew, jak i Legia w drodze do tej Ligi Mistrzów pokonać musiały drużyny z północy Europy a nie z czołowych lig naszego kontynentu. Nie o tym jednak miała być dyskusja. Dla mnie interesujące są obserwacje dotychczasowych działań prawdziwych prywatnych właścicieli klubów piłkarskich w Polsce oraz ewolucji ich poczynań i chęci do inwestycji. Na razie zauważam tendencje do stopniowego zniechęcania się przy pojawianiu się czynników, które w zwykłych interesach nie mają tak kluczowego znaczenia jak w sporcie. Chodzi mi o takie sprawy jak postawa kibiców i konflikty z nimi, stronnicze sędziowanie od którego nie ma żadnych odwołań, nieprzewidywalność występowania kontuzji u kluczowych pracowników i w końcu czyste szczęście i pech...
W tym kontekscie postawa B. Cupiała najwytrwalszego prywatnego inwestora w polskim futbolu zaczyna być bardziej zrozumiała, niż to podpowiadają emocje.
Co do szczęścia - jasne, że nie ma 100% farta w awansie do grup - za Okuki Wisła bazowała jeszcze na przygotowaniu fizycznym Petrescu i to był jej atut - na nic by się to jednak nie zdało gdybyśmy grali z np Nancy a nie Iraklisem i gdyby w 93 minucie meczu w Salonikach nie pomógł nam fartowny rykoszet.
SZYMEK_TSW napisał(a):
co wy macie z tymi punktami , żeby Polska przesuneła się przynajmniej na to 20 czy któreś tam dokładnie miejsce żeby mieć wiecej drużyn w pucharach, rozstawionych w wyższych rundach to Amica Poznań musiała by chyba wygrać ten puchar, a nam teraz uciakają punkty z ostatnich wojaży europejskich i w sumie na jakies rozstawienia i tak szans nie ma,
Pełna zgoda - poczytajcie wywody i artykuły Witolda, przeanalizujcie kilka ostatnich lat polskich drużyn w pucharach to zobaczycie co osiągnąć musiałby Lech aby mogło wpłynąć to bezpośrednio na sytuację Wisły w przyszłości.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Stary 02.10.2008, 22:33
zalew napisał(a):Wyświetl post
Jestem kibicem Wisly i naprawde nie moge zrozumiec osob ktore maja jakis problem odnosnie awansu Lecha. Powinnismy jako Polacy byc dumni, ze jakas polska druzna bedzie nas reprezentowac w rozgrywkach grupowych. A nie dyskutowac, ze to Wisla batrdziej na to zasluzyla. Prawda jest taka, ze Tottenham w obecnej formie jest na takim samym poziomie co Austra Wieden. Roznica jest jedna...Lech ogral Austrie, a Wisle nie udalo sie wygrac. Wiec dyskusja komu awans bardziej sie nalezal jest bezsensu. Osobiscie uwazam, ze Lech gra w tej chwili ciekawsza pilke od Wisly...ale to juz wynnika z wielu rzeczy. Brak rywalizacji na niektorych pozycjach jest widoczny... Mimo wszystko wierze, ze kolejny tytul MP znow powedruje do Wisly i tym razem klub bardziej przygotuje sie do rozgrywek europejskich
Jestem kibicem Wisły i nie cierpię Lecha. Moment, w którym oni szaleją z radości, komentator telewizyjny ma pełne gacie z zachwytu, a moja drużyna odpada z pucharów doprowadza mnie do ciężkiej ****icy. Możecie mnie nazwać frustratem, możecie mi wytykać kompleksy. Sram na "inne polskie drużyny reprezentujące nas w pucharach". NAS reprezentuje Wisła, a to że inni mogą zdobyć punkty na nasza korzyść to już inna historia. Taka jest naturalna kolej rzeczy, że czasami jedni pracują na korzyść drugich. Popatrz też na to z innej strony - **** nam po punktach, skoro znów będziemy mieli szczęście w losowaniu i i tak trafimy najlepiej jak możemy - czyli kolejny słaby Tottenham, czy Barcelonę bez formy.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 02.10.2008, 22:38
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
nie pieprzyć głupot.
Sobol uderzał zza pola karnego, piłka trafiła w wystawione(!) ręce obrońcy, który ustawiony był bokiem. karny jak ****. piłkarze Wisły odrazu podnieśli ręce i sugerowali gestami, że była ręka, zresztą to co dziś sędzia robił u nas, to żenada.
Bardzo możliwe, nie miałem za dobrego odbioru na sopcascie i jak już wspominałem tylko odniosłem takie wrażenie, że murzyn dostał po japie . A że sędzia był z kosmosu... to było widoczne przez całe spotkanie .
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2008, 22:40
Gratulacje dla Lecha!
Awansowali, ale wbrew temu co niektórym się wydaje, nie świadczy to o wyższości drużyny poznańskiej nad Wisłą w sensie poziomu piłkarskiego. Poznaniacy mieli lepsze losowanie, lepiej trafili z formą. Jakby nie patrzeć Wisła zmobilizowała się (z punktu widzenia gry o awans) na nieistotny mecz z FCB, a przegrała kluczowy rewanż z Tottenhamem. Lech zagrał jedno rewelacyjne spotkanie z Zurychem i awansował. Teraz przycisnęli w rewanżu z Austrią i zostali hojnie nagrodzeni.
Paradoksalnie kwestia nabicia punktów w rankingu europejskim schodzi na dalszy plan. Chcesz za rok pograć o LM - musisz wygrać ligę krajową. Oczywiście, można jeszcze wygrać finał PUEFA, ale to jest nawet poza zasięgiem Lecha w szczytowej formie.
Więc na podsumowanie sezonu 2008/09 przyjdzie czas w maju, kiedy zobaczymy tabelę po 30 kolejkach ekstraklasy.

I mam nadzieję, że w przyszłym roku ujrzymy jedną polską drużynę w fazie grupowej CL oraz dwie w fazie grupowej Pucharu UEFA (czy tam pod inną nazwą).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Stary 02.10.2008, 22:43
1. Amica może reprezentować co najwyżej Poznań i Poznańską jakość.
2.Największą bujdą jest że ich wyniki mają nas jakiś realny wpływ, bo chyba musieliby wygrać ten Puchar Uefa, żeby kogoś przeskoczyć z tych drużyn co mają jednego więcej reprezentanta.
3. Po ch*j nam punkty rankingowe, skoro w tym kraju nie ma więcej niż trzech drużyny które można godnie wystawić w pucharach.
4.Gdyby Lech grał jako Lech, a nie Amica, nie grałby dzisiaj z Austrią, a być może przez zamotanie kolejności w rozstawieniu my nie gralibyśmy dzisiaj z Totenhamem.
5. Może i nas przekręcono, ale gdyby w dwóch sytuacjach nasi kopacze zachowali trochę więcej zimnej krwi, to Wisła by dzisiaj była w fazie grupowej.
6. Co Lech wytrzyma lub nie wytrzyma to się okażę, na razie wreszcie coś im się udało... oby tylko się nie przyzwyczaili. Pamiętajmy że mistrzostwo się ciężko broni
7. "Po Burzy Słońce wychodzi zza chmur...'

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2008, 23:16
Kurt C. napisał(a):
2.Największą bujdą jest że ich wyniki mają nas jakiś realny wpływ, bo chyba musieliby wygrać ten Puchar Uefa, żeby kogoś przeskoczyć z tych drużyn co mają jednego więcej reprezentanta.
To nie jest bujda. Myślisz, że np. Arsenal sam zbudował swoją renomę czy też spory udział w tym miały MU, Chelsea i L'pool? Nie mówiąc o prestiżu Tottenhamu, który jak widać po wynikach w lidze i pucharach jest nieustannie mocno przeceniany od długiego już czasu.

Cytat:
3. Po ch*j nam punkty rankingowe, skoro w tym kraju nie ma więcej niż trzech drużyny które można godnie wystawić w pucharach.
Jakby przez ostatnie kilka lat nie było Groclinu i Amiki to teraz nie byłoby tak krótkiej drogi do fazy grupowej w PUEFA.

Cytat:
5. Może i nas przekręcono, ale gdyby w dwóch sytuacjach nasi kopacze zachowali trochę więcej zimnej krwi, to Wisła by dzisiaj była w fazie grupowej.
Słusznie. Tottenham zagrał po swojemu, byli do ogrania. To Wisła nie wykorzystała szansy. Kolejnej.

Cytat:
7. "Po Burzy Słońce wychodzi zza chmur...'
Wypada mieć nadzieję. Chętnie zobaczę jeszcze małą burzę w kadrze w ciągu najbliższego półrocza i słońce w sierpniu 2009.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 02.10.2008, 23:24
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Wyniki z tego sezonu będą miały znaczenie dla polskiej piłki klubowej (również dla Wisły) za 2,3,4,5 i 6 lat. Będą też miały wpływ na nasze (nie)rozstawienie w kolejnych rundach Ligi Europejskiej albo LM.

Wg mnie są 4 takie drużyny w naszej lidze: Wisła, Legia, Lech i Polonia. Z czasem będzie ich przybywać bo coraz więcej klubów oprócz ambicji ma też możliwości finansowe. Oprócz wymienionych np. Górnik (teraz dołuje ale kto wie co będzie za 2-3 lata) czy nawet pierwszoligowy Widzew z budżetem ponoć przekraczającym 20 mln zł.
4.Gdyby Lech grał jako Lech, a nie Amica, nie grałby dzisiaj z Austrią, a być może przez zamotanie kolejności w rozstawieniu my nie gralibyśmy dzisiaj z Totenhamem.
Być może zagralibyśmy z Ajaxem albo Milanem i odpadli. Tottenham nie był takim trudnym przeciwnikiem jak się wydawało w momencie losowania.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 02.10.2008 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów