|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Gdzie jest admin?
Kibicuje obu drużynom i denerwuje mnie takie pisanie jak "Amica Poznań" To samo można napisać o Cupiał Wiśle której szczytem osiągnięć było 1-2 u siebie z Lazio. Co roku oczywiście brakuje szczęścia. No i ten nasz ranking krajowy... też wszystko od braku szczęścia ![]() Ktoś tu pięknie napisał definicje szczęścia. Więcej takich forumowiczów, a nie jakiś 14latków którzy walą po 15 byków w 1 zdaniu i znają się na piłce jak świnie na gwiazdach. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
To jestes ostro zakrecony jak baranie jajo Szczyt osiagniec 1-2 z Lazio ? ![]() Tak, dokladnie, gdzie jest admin, czas takich dzieciakow jak Ty na tym forum dobiega konca |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
pffff bo nie ma Lecha jest Amica i tyle w tej sprawie ,jak wogole Wisla grala bo nie dalem rady ogladac meczu =/ jak kibicowsko ?
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ta.. od razu przekreślmy cały skład!
Puknijcie się. Wiem, wiem, sukces ma wiele matek, a porażka jest sierotą. Zastanówcie się! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Lepiej skończ i przenieś się do tematu o eropucharach. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2.Tak było 1-2. 3.Nie wyzywaj mnie.Mam nadzieje,ze admin poczęstuje warnami tu niektórych Wiślacy mają umiejętności jak i dobrych kibiców.Poprostu piłkarze dzisiaj zapomnieli, że istnieje takie coś jak walka i ambicje... wystarczyło pocisnąć ten słabiutki zespół jak Beitar od 1 minuty. Mówiłem to przed meczem, i w czasie przerwy.... wszystko się sprawdziło.
Ostatnio edytowane przez depeche87 : 02.10.2008 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A ja podsumuję ten mecz inaczej. Porównując wydatki TT i Wisły na transtery, czyli 80 mln euro i 0 mln euro to róznica była naprawdę niewielka. Mimo wszystko w TT grają bardzo dużej klasy piłkarze, King, Woodgate, Bale to naprawdę czołówka obrońców ligi angielskiej. Pomoc naprawdę świetna, 5 zawodników dużego formatu. Atak słabszy. Widać że ten zespół ma duży potencjał.
Nasi zagrali jak na nich dobrze, niestety umiejętności są na poziomie drugiej ligi angielskiej więc ciężko wyeliminować pierwszoligowy angielski zespół. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nauczcie się choć raz w życiu wyciągać jakieś wnioski z błędów, a nie ciągle pieprzcie tak samo bez sensu. Wisła bez "całego składu reprezentacji Polski" i bez wzmocnień wypadła lepiej w dwumeczach z Vitorią, Panathinaikosem, czy teraz Tottenhamem? Co, myślisz ze skład pozbawiony reprezentantów Polski spisałby się lepiej w meczach z Schalke, czy Parmą? Osłabia mnie, gdy czytam, co niektórzy wypisują... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tottenham miał 2 sytuacje na cały mecz, a my z 3 razy wiecej. Mimo wszystko - jak to polskie zespoły, tracimy głupie bramki. Tyle. Szkoda Jirsaka.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ciekawszym pytaniem byłoby - jak zagrał TT? Otóż nie oddał żadnego groźnego strzału w światło bramki a strzelił decydującą bramkę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pilkarsko bylismy gorsi ale sytuacji klarownych to my chyba stworzylismy wiecej. Na pocieszenie zostaje nam ladna bramka Brozka bo dla Spurs to jakis farfocel wpadl niewiem jak.
Podsumowujac edycja pucharow 2008 udana. Fajni rywale, emocjonujace mecze, honorowe porazki. Na wiecej nas nie bylo stac. Nie z takim zaangazowaniem Cupiala ale to juz temat rzeka. To co osiegnelismy to i tak fenomen. Zazwyczaj polityka ciaglych wysprzedazy nie prowadzi do ncizego dobrego, a my wciaz trzymamy pewien poziom. Skorza wycisnal wszystko z tej druzyny. Gramy 2 defensywnymi pomocnikami, skrzydlowych brak, a i tak potrafilismy rozgromic Beitar, ograc Barcelone i napedzic stracha Angolom. Brawo Maciej Skorza !! ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Skoro Cupiał źle zarządza klubem, to kto w Polsce zarządza lepiej? Ba, w Europie jest jakiś właściciel którego klub ma takie wyniki, nie posiadając najwyższego budżetu w lidzE? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dopóki będziemy mieć taką politykę transferową jak w ostatnich latach (nie wzmacniamy zespołu przed pucharami, same darmowe transfery i regularna, coroczna sprzedaż najlepszego zawodnika), nigdy nie ugramy nic więcej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brak wzmocnień się zemścił. Bardzo brakowało jakości z przodu i zawodników, którzy potrafiliby wygrać 1na1, przyspieszyć, pociągnąć grę. Lepszym składem można by spokojnie zrobić z 3-0. Nie dziwię się, że Wisła nie grała mocnym pressingiem jak z Beitarem. Przecież zawodnicy też czują, że zespół nie jest silny, że lepiej czekać na okazję, niż szturmować bramkę rywala, który może odpowiedzieć dobrą kontrą.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Śmiej się śmiej... dalej przekopujcie się z gorszymi od Was Austriakami, a po 2 połowie pośmiejemy się razem.. zwłaszcza, że Arboleda i Tanevski już złapali po żółtej. Chociaż.. wejdźcie do tego uefa... wtedy na ligę braknie Wam sił.
pawelo84 - T wydał 80mln, ale sprzedał Berbatowa, Keane i jeszcze kogoś za jakieś 70 w sumie więc te niby 80 to de facto z 10. oczywiście to i tak trochę więcej niż my wydaliśmy...
Ostatnio edytowane przez arti : 02.10.2008 o godz. 18:24.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
miałem napisanego posta, ale krew mnie zalewa i skasowałem zeby nikt nie poczuł się urażony
nie winie piłkarzy ale zarząd po głebszym przemyśleniu całej sprawy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby mozna było grać z nimi 1 na 1 to trzebaby było takich Stiliciów z 3 kupić do składu. A to jest wydatek rzędu 2 mln euro. Jak dla nas obecnie to nie jest możliwe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
Pamiętam żale, że Cupiał to nie to co Drzymała. Potem, że Cupiał to nie to co Walter. Potem, że Cupiał to nie to co Klicki. Teraz rządzący Lechem to wzór-konspekt. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Skorża to niestety trener bez jaj. W meczu, który trzeba, poprostu trzeba wygrać wprowadza zawodnika do ofensywy dopiero w 80minucie, kiedy od 25 minut Wisła przegrywa 0:1 i kompletnie nie ma pomysłu na zagrożenie bramki rywala. Zwłaszcza, że w 1 połowie poza końcówką mecz wyglądał tak jakby to Wisła miała zaliczke z 1 spotkania;/. Inna sprawa, że Skorża ma niewielkie pole manewru...Były sytuacje na 5 bramek dla Wisły, były sytuacje na 3 bramki dla Spurs. Wynik 1:1, niewykorzystane sytuacje, po cześci brak szczęscia, po częsci umiejętności...
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
proponuje popatrzec na lige polska i angielska, moze wtedy zrozumiesz roznice. A ze TT to ostatnia druzyna ? Narazie tak jest, ale nie wiadomo jak sezon sie skonczy, skoro teraz graja z PUEFA to chyba czyms na to zasluzyli ? Poza tym, jezeli zamiast TT w lidze angielskiej gralby Lech, Legia czy inny polski zespol, to gwarantuje Ci ze nie zdobyliby tam nawet 10 punktow w sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Żal sytuacji Sobola (przynajmniej nie wywrócił się jak z Beitarem).
Zal samobója. Żal słupka. Żal szczupaka Brożka. Trochę szczęścia i byśmy awansowali. Szkoda, że dopisywało nam ono z Barceloną w Krakowie. Zamieniłbym te zwycięstwo na wygraną z Tottenhamem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
wole taki remis niz odpasc w karnych bo by mnie chyba krew zalała
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Szkoda takiej totalnej bezbarwności w naszym wykonaniu. Siły w ofensywie nie mamy żadnej, dlatego szkoda ciągłego forsowania gry dwom defensywnymi pomocnikami. Z dobrą drużyną jak TT Sobol i Mauro nie potrafią ani zneutralizować rywala, ani zagrać czegoś sensownego do przodu.
Brakowało niewiele. Żal sama do siebie może mieć RN i Cupiał. U nas to jednak nie nowość tylko norma, tak było w 2003, 2005, 2006 i obecnie i tak bedzie pewnie nadal. ![]()
:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie wiem, czy wprowadzenie Niedzielana czy Małeckiego, cokolwiek by zmieniło... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
CZESC WSZYSTKIM! pamietacie mnie nienormalni optymisci? zaraz po zakonczeniu sezonu napisalem - szanse na awans do ligi mistrzow sa ZEROWE. Okazalo sie ze rowniez faza grupowa PUEFA to takze za wysokie progi. I prosze - nie pierniczcie o szczesciu nieszczesciu slupkach sedzim i tak dalej bo to samo dzieje sie co rok i rok w rok mamy takiego samego kaca.
Bogu dzieki ze nie wydalem pieniedzy na bilet; sparzylem sie juz na lechu. i teraz nie placze jak inni. Jedyny plus to to ze raczej powalczymy i moze wygramy mistrzostwo - chyba ze wislacy sie zalamia. Powód: PROSZĘ NIE KOMENTOWAĆ, AUTOR I TAK NIE ODPOWIE.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2008 o godz. 18:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Nie pisz nic proszę, mały człowieczku. Udławisz się zaraz w przechwalaniu swoich proroczych snów.
Dziękujesz, że nie poszedłeś? To ja dziękuję, jednego gwizdacza i piknika mniej! [jak uznacie to, za obraźliwe, to banujcie mnie, nie mogę wszak przeżyć tak głupich komentarzy] ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za wysokie progi , bo trafiliśmy na zbyt mocne drużyny ! nie uważasz ? A niby czemu mają się załamać
Nienormalni optymiści |
|
|
|
Banita
Offline |
|
PS. Nazwy klubow piszemy z duzej litery - troche kultury napinaczu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
wislakkowalski - i bardzo dobrze że nie "sparzyłeś" się kupując bilet na mecz bo pewnie w 60 minucie wyszedłbyś ze stadionu a takim kibicom dziękujemy. "Czy wygrywasz, czy nie..." EDIT: Kogo miał wpuścić na Cantoro? Chętnie bym zobaczył Baretto (Barreto?), ale pewnie skończy się na tym że w zimie zostanie znowu wypożyczony bo nie da się wygryźć ze składu żelaznego pewniaka - Cantoro. Konrad. - może i bylibyśmy w 9 ale Hamy grałyby w 11 a nie w 12. Cantoro to dzisiaj grał mega żenade i ta strata po której Bent mógł zdobyć bramke to już mistrzostwo było
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 02.10.2008 o godz. 18:56.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|