The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przemo12
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2008, 16:39
bardzo mi przykro
dziekujemy za walke

szkoda bo byl slupek i karny za reke
wg mnie bylismy lepsi
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

to teraz do dzieła uefo i fifo możecie nas zawieszać...

co do meczu nie da się wygrać nawet z cieńkim jak barszcz totenhammem grając dobrze łącznie może z 15 minut... jak widać na szczęście to my liczyć nie możemy, trzeba wszystko wywalczyć, a tu walki było wspomniane 15 minut max !
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

depeche87 napisał(a):Wyświetl post
To tyle. Teraz kolejny rok emocjonujacych meczow z Polonia Bytom, Odra Wodzislaw i Piastem Gliwice.
A i gra w UEFA stoi pod dużym znakiem zapytania.
jak cie nie pasjonuje polska liga, wyjedź do Anglii, będziesz zajebiste mecze co tydzień...
Ddf
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2008, 16:40
No to żeśmy rzeczywiście sobie pograli w pucharach, nie ma co... Chociaż z taka grą to się nie dziwię...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.10.2008, 16:40
Eh, rywal był absolutnie do pokonania. Oczywiście bramka samobójcza Głowackiego w ważnym meczu...

Jednak to nie by główny problem. Nie miał kto poprowadzić gry do przodu, Jirsaka szybko wyeliminowali i nic nam nie wychodziło. Dodatkowo brak przebojowego zawodnika na skrzydle, który robiłby przewagę. Czyli te wszystkie braki, na kóre wiele osób od dawna zwracało uwagę.

Właśiciel nie chce podnosić poziomu sportowego klubu, więc mówi się trudno. Na pewno biorąc pod uwage w jakiej jesteśmy sytuacji to Wisła wypadła w pucharach bardzo dobrze.
..
Odpowiedz cytując
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2008, 16:41
Sędzia niezły .....k, ale wyniku meczu nie wypaczył. Jak to z tą kartką żółtą dla Zokory było? Wyszło właśnie jak zwykle - senność, kilka setek, i bramka stracona z dupy, ja bym nawet tak nie potrafił strzelić... Mecz ZDECYDOWANIE do wygrania.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.10.2008, 16:41
Szkoda, bo Tottenham był do przejścia. Wiśle nie zabrakło wiele - dwóch, trzech dodatkowych umiarkowanie klasowych zawodników, którzy przeważyliby szalę na naszą korzyść. Tak jak niegdyś w Atenach, czy z Valerengą. Gdyby Rada Nadzorcza dała ich trenerom dawniej i teraz Skorży, już dawno bylibyśmy w innym miejscu i w innych nastrojach. Niestety, złe zarządzanie tym klubem i fatalne kalkulacje RN oraz Cupiała, w decydujących momentach postępujących niewłaściwie, ciągle uniemożliwiają nam ugranie czegoś więcej w ważnych meczach, z drużynami, danego dnia będącymi jak najbardziej w naszym zasięgu.

Wisła nie jest przygotowana do odnoszenia lepszych wyników.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.10.2008, 16:42
Głowacki w najważniejszych meczach strzela samobóje.
Nie będę się rozpisywał i pisał rzeczy, które były widoczne "gołym okiem".
Brak pomysłu na grę, wybicia na aferę, bez polotu, niemrawo...
I Znów walka w lidze, ble ble ble, nudy, nudy, wygramy ligę i kolejne porażki w PU, LM,
coroczne nadzieje, starania o sukcesy i jak zwykle w zalążku (Transfery) zostają zatrzymane.

Podsumowanie:
Cantoro - Jego czas się skończył w Wiśle, dzięki za świetną grę w poprzednich sezonach, ale w tym nie pokazujesz kompletnie nic, masa strat, które Tottenham potrafił wykorzstać.

Możliwe, że z Marcelo będziemy mieli dużo pożytku, tylko co z tego, 1-2 sezony i odlatuje, a na jego miejsce zostanie sprowadzony ogórek z ligi polskiej.
Budujemy drużynę ?
Jeśli nie zmieni się polityka Cupiała, sytuacja z dzisiaj będzie przewijać się w nieskończoność...
Nie przejmuj się Skorża.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 02.10.2008, 16:43
Powtorka "psychiki" z Camp Nou.Mecz przegrany w szatni.Strach ,ktory poteguje sie przy kazdym podaniu tak ze sa proste starty niedokladnosc.Wisle obok nowych pilakrzy potrzebni sa psycholodzy..
Wszyscy dzis zagrali zle lub bardzo zle,ale to co robil Cantoro to juz naprwde czarna kurtyna..
Byly szanse w koncowce ,ale glownie wynikaly z gry "na afere" ,Gomes dwa razy wyciagnal setki.
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Marcelo na napastnika jest lepszy niż Niedzielan,w końcu potrzebujemy wysokiego silnego napastnika.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Powiem tak Tottenham zdominował nas przez wiekszośc meczu fizycznie, a my nie mielismy pomysłu i przedewszystkim wiary po stracie gola jak coś groxnego stworzyć. Skorża chyba specjalnie ustawił tak zespół, wiedząc że jest mocny fizycznie że gramy spokojnie nic nie tracac z tyłu i na pietnaście minut każdej połowy rzucamy sie do ataku. Tylko że po stracie gola taktyka i psyhika siadła, dopiero w ostatnich 10 minutach poszliśmy do zmasowanego ataku i strzelilismy bramkę. Nie można wygrac niestrzelajac goli w Europie z takich sytuacji jakie mieliśmy bo takie coś trzeba strzelac. Rozśmieszyła mnie zmiana na Marcelo który poszedł do ataku ale widac było że nawet, nawet sobie tam radził strącajac piłki do innych. SZkoda, bo znowu poraz kolejny zabrakło tak niewiele, trochę szczęścia pod bramką. Mimo wszystko miedzy 45-80 minuta Tottenham był zdecydowanie lepszy i na wiele nam nie pozwalał. Tragedi po odpadnieciu nie ma trzeba skupic sie na lidze.
Odpowiedz cytując
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Strzala napisał(a):Wyświetl post
H..j z grą, ale żeby kur... pół szczęścia nie mieć, ja pie...dole co roku to samo.
Szczęście jest zjawiskiem incydentalnym, więc skoro co roku to samo jest to chyba znaczy, że jesteśmy słabsi. Szczęście to mieliśmy z Barcą u siebie i z Iraklisem na wyjeździe...
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Panowie glowa do gory bez narzekan patrzcie przezr rozowe okulary jak marcin daniec teraz gornik!!
Odpowiedz cytując
bob to ja
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 02.10.2008, 16:44
Jedno po tym meczu można powiedzieć na pewno. Głowacki nadaje się tylko do polskiej ligi. Przestańmy mówić, że ma pecha to po prostu braki w wyszkoleniu. Nie ma się co dziwić, że jest pomijany przy powołaniach reprezentacyjnych.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.10.2008, 16:45
szkoda, była szansa.
Ale niech sobie dadzą spokój niektórzy z tym jechaniem na właściciela, zarząd, Bednarza. Paka na ligę jest, takich nabytków jak Diaz, Marcelo, Jirsak czy Singlar nie ma co się wstydzić, pokażą niejedno.
I do tej paki potrzebnych jeszcze 1, czy dwóch ofensywnych pomocników i drugi napastnik.
Cały sezon na ściągnięcie i zgranie ich.
A o ile mnie pamięć nie myli, to zasady gry w pucharach trochę się zmienią i będzie łatwiej.
Teraz liga i puchar. I nie będzie łatwo, dobra paka w Pozku i dwie paki w Wawie. Jest się z kim bić i o co, a parę drużyn jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa. Nie będzie łatwo.

O ile oczywiście całej naszej piłki, i tej reprezentacyjnej i klubowej mafia szwajcarska przy aktywnej współpracy dupków z Miodowej nie zawiesi.

Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.10.2008, 16:45
Wisła powinna wygrać. I wygrałaby, gdyby:
- sędzia był sędzia zawodowym
- zupa była mniej słona.

Pech. Ludzki pech. Cóż rzec? Niespełnione nadzieje. Teraz Zabrze, trzeba wygrać ligę i walczyć o ligę mistrzów... Ave Skorża, ave Wisła.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.10.2008, 16:46
Wiślak_358 napisał(a):Wyświetl post
Marcelo na napastnika jest lepszy niż Niedzielan,w końcu potrzebujemy wysokiego silnego napastnika.
Niestety ale to prawda, kiepsko to mowi o Niedzielanie.

PS: Ta odp byla pod presja
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.10.2008, 16:47
Fortune's always hiding
I've looked everywhere

Then like my dreams
they fade and die...

możnaby zaśpiewać :(
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
djpavelas
Junior Member

mnie osobiście nie martwi styl w jakimś odpadliśmy z Angolami ... najbardziej boli to, że Tottenham to drużyna grająca katastrofalną piłkę i powinniśmy wygrywac takie mecze. Wkońcu byśmy zaistnieli w Europie a tak to co sezon to samo ;( Piszę to ze łzami w oczach, bo jest mi naprawdę szkoda chłopaków i naszego treneiro Maćka ... Nie pozostaje mi nic innego jak iść i oglądać teraz Lecha, który może bedzie miał wiecej szczescia od nas bo chyba limit polskiego pecha sie wyczerpał ... obym się nie mylił
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Panie Ministrze Drzewiecki Prosze zrobic porzadek z tym PZPN raz na zawsze !!
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2008, 16:48
Mecz był do wygrania ale cóż... szczęście nie zawsze nam sprzyja, nie dość, że samobój to jeszcze nic nie chciało wpadać.
Tak czy siak-
Czy wygrywasz czy nie,
zawsze ja kocham Cię,
w sercu moim Wisła!
I na dobre i na złe

Żuczek napisał(a):Wyświetl post
No to żeśmy rzeczywiście sobie pograli w pucharach, nie ma co... Chociaż z taka grą to się nie dziwię...
A o meczach z Beitarem czy Barceloną to już można zapomnieć? Tak samo o niedawnej potyczce z Arką? Faktycznie mecz w naszym wykonaniu nie był najlepszy, ale oprócz tego zabrakło nam, jak już mówiłem wcześniej, trochę szczęścia.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.10.2008, 16:48
Wielka szkoda, smutno trochę, bo szybko znów się kończy ta jesień w Europie dla Wisły.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.10.2008, 16:49
Zupełnie nie takiej gry się spodziewałem.

Przede wszystkim taktyka gry górą na angielski zespół - do ch.a niepodobna.

Bez wiary przez 75 minut nie da się osiągnąć zamierzonego celu. Z wiarą graliśmy ostatnie 5 minut I połowy i ostatnie 10 minut drugiej.
Czym my chcieliśmy zaimponować Tottenhamowi jeśli nie właśnie grą w której widać wiarę w siebie? Przecież już tyle meczy graliśmy w pucharach i było wiadomo że, po pierwsze to sędzia będzie kogutem no i że będzie brakowało szczęścia (samobóje Kłosa z Tbilisi, Jopa z Lazio). Jeśli to tego dołożyć brak wiary w siebie przez tyle minut to nie mogło to się skończyć inaczej.

Odpadliśmy tak samo frajersko jak z PAO. Choć z PAO było mimo wszystko trochę bliżej awansu.

Żal jak cholera... choć może będzie mniejszy jak nas zdyskwalifikuje UEFA
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.10.2008, 16:50. -
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
jak cie nie pasjonuje polska liga, wyjedź do Anglii, będziesz zajebiste mecze co tydzień...
Chyba nie wyczułeś ironii w mojej wypowiedzi.
Wolę 100x polską ligę od angielskiej. Chodzi mi o to, że powtarza się ten sam schemat co roku.
CIągle niby brakuje "SZCZĘŚCIA". G...o prawda. Tak jak było z Valarengą, Tibilisi i Panatą -i brakuje czegoś co się nazywa psychika i ambicje. Nie można wygrać meczu grając w I polowie 2 minuty, a w II 10 minut.
Przegraliśmy z beznadziejnym zespołem który zwyczajnie w świecie trzeba pocisnąć, a bramki same będą wpadać bo w obronie gubią się jak w 3 lidze polskiej momentami.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 02.10.2008, 16:50
Przemo12 napisał(a):Wyświetl post
Panie Ministrze Drzewiecki Prosze zrobic porzadek z tym PZPN raz na zawsze !!
Drzewiecki czeka az Lech odpadnie
Niechce zwalniac Skorzy itd ,moze nawet nie on jest winien ale za Kasperczaka takie mecze nam sie nei zdarzaly ,moglismy przegrywac ale nigdy strach nie paraliżował nam tak gry jak dzis czy jak na Camp Nou ..
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2008, 16:51
NIe wiem jak Wy ale ja na miejscu Cupiała(ponoć kibicuje Wiśle) to bym kupił kilku zawodników z prawdziwego zdarzenia bo przy naszym szczęściu to my za 100 lat do tego puefa dojdziemy, a przecież co rok walczymy(wiadomo z jakim skutkiem) o lige mistrzów

podsumowując

Dziękuję piłkarzom(starali się jak co roku ale wyszła hu..), a bez szcześcia co do losowań, sędziów, słupków itd to ciężko wygrać. I ceny biletów niech podnoszą jeszcze bardziej bo na naszym 35 tys stadionie będa tłumy w przyszłości

"Miało być jak nigdy wyszło jak zawsze"
Odpowiedz cytując
DjInas
Member

Stary 02.10.2008, 16:52
Miało być pięknie, a skończyło się jak zawsze. Szkoda, że Wisełka już jest poza pucharami :( Szkoda, że nie zagraliśmy całego meczu na takich obrotach jak ostatnie 10 minut meczu i ostatnie 5 minut 1 połowy, wtedy Koguciki by się ugotowały :/

Oby za rok się udało w walce o LM
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"

A. Sapkowski

Wisła Forever
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Stary 02.10.2008, 16:52
bob to ja napisał(a):Wyświetl post
Jedno po tym meczu można powiedzieć na pewno. Głowacki nadaje się tylko do polskiej ligi. Przestańmy mówić, że ma pecha to po prostu braki w wyszkoleniu. Nie ma się co dziwić, że jest pomijany przy powołaniach reprezentacyjnych.
Wiem że jesteś zdenerwowany ale zastanów się co piszesz tak na przyszłość
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.10.2008, 16:53
harthausen napisał(a):Wyświetl post
szkoda, była szansa.
Ale niech sobie dadzą spokój niektórzy z tym jechaniem na właściciela, zarząd, Bednarza. Paka na ligę jest, takich nabytków jak Diaz, Marcelo, Jirsak czy Singlar nie ma co się wstydzić, pokażą niejedno.
I do tej paki potrzebnych jeszcze 1, czy dwóch ofensywnych pomocników i drugi napastnik.
Cały sezon na ściągnięcie i zgranie ich.
A o ile mnie pamięć nie myli, to zasady gry w pucharach trochę się zmienią i będzie łatwiej.
Teraz liga i puchar. I nie będzie łatwo, dobra paka w Pozku i dwie paki w Wawie. Jest się z kim bić i o co, a parę drużyn jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa. Nie będzie łatwo.

O ile oczywiście całej naszej piłki, i tej reprezentacyjnej i klubowej mafia szwajcarska przy aktywnej współpracy dupków z Miodowej nie zawiesi.
Mam nadzieję, że to będzie też nauka dla Skorży, kto potrafi dobrze grac, a kto nie bardzo
Bo ilu z wymienionych przez ciebie graczy ma pewne miejsce w składzie ?
..
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 02.10.2008, 16:54
Powiem w skrócie:
KIBICE - Tottenham 3:0
A drużyna ? Słaba, długimi momentami bezsilna. Z całą pewnością nie stanowiła dzisiaj monolitu. Nawet można się pokusic o stwierdzenie, że nie była dostatecznie zmotywowana. A, że nawet w chwilach kryzysu zabrakło jej zwykłego szczęścia, to już nie wiem, jak to nazwac.
Podsumowując. Znowu "czegoś" zabrakło. I tak niestety każdego roku !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów