The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DarekW
Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2008, 19:38. Akcja Kibicow
Fani polskiej pilki noznej!! Przyszedl czas kiedy musimy sie zjednoczyc i dolozyc swoja cegielke w walce z PZPN. Zlozmy petycje, napiszmy listy do FIFA, UEFA, MKOL, PKOL, RZADU RP, zorganizujmy pokojowy marsz na siedzibe PZPN. Zjednoczmy sie w tej godzinie potrzeby. Piszcie na [email protected] i organizujmy sie!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.10.2008, 19:42
DarekW napisał(a):Wyświetl post
Fani polskiej pilki noznej!! Przyszedl czas kiedy musimy sie zjednoczyc i dolozyc swoja cegielke w walce z PZPN. Zlozmy petycje, napiszmy listy do FIFA, UEFA, MKOL, PKOL, RZADU RP, zorganizujmy pokojowy marsz na siedzibe PZPN. Zjednoczmy sie w tej godzinie potrzeby. Piszcie na [email protected] i organizujmy sie!!
Pisanie listów do UEFA i FIFA najlepiej wychodzi koleżankom z Kałuży. Mają wzory na każdą okazję.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.10.2008, 19:45
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Czytając niektóre wypowiedz odnoszę wrażenie, że niektórym użytkownikom tego forum bardziej zależy na porażce wyborczej tej czy innej partii niż na oczyszczeniu polskiej piłki.
Trzeba wiedziec kogo czytac a kogo ignorowac
A co do meritum
Czy to jest dobrze przygotowane czy nie, ciezko powiedziec, tyle ze jakby to nie bylo przygotowane i przez kogo to ta banda fifowsko-uefowska, tak samo by zareagowala.
Ich ****a nic nie interesuje, nawet nie zapoznali sie z powodami a juz strasza.
I tu popieram giganta - nie ugiac sie i robic swoje, tyle ze jestem prawie przekonany ze PO tak jak wszyscy poprzednicy, wymieknie a nie powinna.
Jest tyle dowodow na to ze pzpn to organizacja przestepcza ze sprawa w innych instytucjach powinna byc do wygrania.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 01.10.2008, 20:19
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jesli FIFA i UEFA nas zawiesza(bezprawnie), to dostaniemy niezle odszkodowania od sadow sportowych w Europie...te dwie organizacje nie sa ponad prawem i musza przestrzegac pewnych procedur. Po pierwsze, jesli FIFA i UEFA nie zgadzaja sie z wyrokiem Trybunalu Arbitrazowego(najwyzszego sadu sportowego w Polsce) przy PKOL'u, to powinni wniesc o ponowne rozpatrzenie tej sprawy do "sadu wyzszej instancji", tj. do Trybunalu przy MKOL'u...ci poprosza o opinie i uzasadnienie oraz o dokumenty swoja polska filie(PKOL) i podejma decyzje. Po drugie...kurator zostal wprowadzony zgodnie z obowiazujacym prawem polskim i europejskim, to sad(warto to podkreslic) wydal taki werdykt.
I to jest 100% prawdy .Przeciez PZPN nie jest jakims panstwem w panstwie,zwiazkiem ktory moze robic co chce a i tak zawsze FIFA ich poprze.Ciekawe jakby PZPN mordowal ludzi czy tez nie mozna by go bylo rozwiazac.
Albo woz albo przewoz ,czyli albo konczymy z tym gownem zwanym PZPN albo dalej udaejmy ze jest wszystko OK
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.10.2008, 20:20
Trzeba dojść do porozumienia z FIFA i UEFA, że wyrzucą nas z el. MŚ oraz pucharów, a zostawią nas w strukturach - przynajmniej jeszcze na ten rok - i nie odbiorą nam EURO, bo to jest sprawa priorytetowa. Drzewiecki rozegrał wszystko jak dzieciak, nie przemyślał sprawy, zasłaniał się jakimś tam gdybaniem Platiniego podczas Igrzysk i powoływał się na przykład włoski, całkiem inny od naszego. Przełknę pigułkę pt. MŚ w Afryce, na które i tak mało kto pojedzie z kraju, nawet przeżyję walkowera z Tottenhamem, ale oczyśćmy Miodową z ciemnych typów. DOŚĆ TEGO!!!

Jeżeli zostaniemy w strukturach i nie odbiorą nam EURO to niech się dzieje co chce, ale kurator musi zostać, bo ktoś musi poukładać to bagno, jakim jest pzpn!!!
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 01.10.2008, 20:29
Ja mysle ze Drzewiecki myslal ,ze gdy postapi tak jak we Wloszech ,czyli nie Minister Sportu czyli polityk wprowadza kuratora a organ niezalezny czyli Trybunal Arbitrazowy to sie Platini i Blatter nei przyjebia o to.
Tak bylo we Wloszech no ale widac sa rowni i rowniejsi w Europie.
W Rosji 2 czy 3 lata temu byla podobna sprawa,tam interweniowal sam Putin czyli polityk pelna geba i FIFA Rosji nie zawiesila.
Nie wiem czy moment jest najszczesliwszy na takie decyzje glownie przez wzglad na jutrzejszy mecz ciekawe co z tego wyniknie.
Jeszcze dzis slyszalem ze malopolskim zwiazkiem pilki noznej ,zarzadza juz chyba ponoc od 30 lat ta sama osoba (niejaki pan Niemiec),i zawsze byl on wybierany uzyskujac 100% glosow od delgatow
Wierzycie ze od 30 lat nie bylo lepszej osoby,mlodej ktora znala by sie na pilce noznej ? To jest nie tylko komunizm ,to jest gorzej niz Bialorus..30 lat 100% glosow na jednego kandydata
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.10.2008, 20:36
dokładnie!

Co dzieje się w Rosji? Od lat rządzi tam Putin, rządzi państwo!
U nas Drzewiecki wprowadza kuratora, a wielka FIFA głosi, że nie dopuści, by mieszano politykę ze sportem i by państwo wtrącało się do związku... NO LUDZIE PARANOJA!!!

Boją się Rosji, niech i nas zaczną się bać, jeżeli trzeba.
FIFIE nie podobają się czyste, zgodne z prawem metody oczyszczenia piłki ze ścierwa, to zagrajmy przeciw nim. Jeśli Drzewiecki teraz się wycofa, to będzie tchórzem. Zaczął coś wielkiego i nie może teraz przerwać, nawet pod groźbami FIFY czy UEFY!
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.10.2008, 20:49
Teraz to sie tylko należy modlić, żeby nam to Euro 2012 zabrali jak najszybciej. Wtedy już nie będzie wymówek, tylko ostro z PZPN-em.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.10.2008, 22:42
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
dokładnie!

Co dzieje się w Rosji? Od lat rządzi tam Putin, rządzi państwo!
U nas Drzewiecki wprowadza kuratora, a wielka FIFA głosi, że nie dopuści, by mieszano politykę ze sportem i by państwo wtrącało się do związku... NO LUDZIE PARANOJA!!!
!
A bo w Rosji są pieniądze na pewne wydatki, to co będą zawieszać jabłkodajne drzewo? Z nami to co innego,skala mniejsza, ale może nieopatrznie wymiar sprawiedliwości taz zwany, trafić na coś grubszego. A po co to komu. Lepiej dmuchać na zimne. Czystej piłki moi mili nie będzie. Ja sosbiście obstawiam nie kto wygra,tylko jak by to ustawił buk. Powiem Wam,ze calkiem nieźle mi idze. Jakoś dziwnie pewny byłem,że do połowy w meczu Cluj-CHFC będzie remis. No i BLues grali tak,że w zasadzie nie mieli żadnej sytuacji.

A poniżej trochę do śmiechu i dlaczego nie ujebią Rosjan? Bo musieliby i Niemców itd. Ja tam wierze,ze w piłce wszytko można kupić,łacznie z MŚ. Bo to ,ze mecze podedyńcze się kupuje na tekiej imprezie już nie jest tajemnica. Włochów nie porównujcie,bo tam tylko Juve na jeden sezon spuścili, a i tak Stara ****a wyszła na swoje po powrocie do Serie A. Poza tym kto tam ucierpiał za korupcje poza nimi? Jutro gramy z Kogutami, i teraz wszytko zalazy od tego czy oni chcą się spokojnie utrzymać w lidze czy zaryzyjkują i będa chccieli grać w PUEFA. Jeśli to drugie to mimo ich nieudolności przekręcą nas na różowo. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Moim zdaniem, może poza ligą angielską,gdzie mecze są rzeczywiscie bardzo dobre i trodno tam coś przekręcić, to kaza inna liga jest przekręcana kilka razy w kolejce.

Poniżej szokujący news. Pewnie i temu utną łeb.

Hiszpański wymiar sprawiedliwości bada, czy mecz Zenit - Bayern w Pucharze UEFA (4:0) nie został ustawiony. Na trop afery policja wpadła podsłuchując bossów rosyjskiej mafii. Zatrzymano Giennadija Pietrowa, który w czasie jednej z rozmów mówił, iż "zatroszczył się" o awans Zenita.

Bardzo jesteśmy ciekawi, jak się sprawa rozwinie, bo sugestia jest prosta - nawet Bayern ma swoją cenę i jak trzeba, to zeszmaci się za pieniądze, przegra w dowolnym rozmiarze. Leonid Krystoforow, prawa ręka Pietrowa, miał się przechwalać, że będzie 4:0 dla Zenita.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.10.2008 o godz. 22:55.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
nowy_piotrek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.10.2008, 22:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A bo w Rosji są pieniądze na pewne wydatki.

Hiszpański wymiar sprawiedliwości bada, czy mecz Zenit - Bayern w Pucharze UEFA (4:0) nie został ustawiony. Na trop afery policja wpadła podsłuchując bossów rosyjskiej mafii. Zatrzymano Giennadija Pietrowa, który w czasie jednej z rozmów mówił, iż "zatroszczył się" o awans Zenita.

Bardzo jesteśmy ciekawi, jak się sprawa rozwinie, bo sugestia jest prosta - nawet Bayern ma swoją cenę i jak trzeba, to zeszmaci się za pieniądze, przegra w dowolnym rozmiarze. Leonid Krystoforow, prawa ręka Pietrowa, miał się przechwalać, że będzie 4:0 dla Zenita.
Wierzysz ze cokolwiek wyjdzie? Bo ja nie. Sprawa jak szybko wyszla, rowniez szybko przycichnie i to by bylo na tyle odnosnie tego spotkania. Pozostaje nam wierzyc ze wszystko zostalo rozstrzyganiete w uczciwej walce.

Życie bym dał, za krakowską Wisłę...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.10.2008, 23:05
nowy_piotrek napisał(a):Wyświetl post
Wierzysz ze cokolwiek wyjdzie? Bo ja nie. Sprawa jak szybko wyszla, rowniez szybko przycichnie i to by bylo na tyle odnosnie tego spotkania. Pozostaje nam wierzyc ze wszystko zostalo rozstrzyganiete w uczciwej walce.
Ani przez chwile nie wierzyłem,ze cokolwiek zostanie z tego rozwikłane. Paranoja polega na tym,ze piszemy o sporcie w sposób, pozstaje nam wierzyć, ze wszysko zostało rostrzygnięte w uczciwej walce") To już jest porażka.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
antoshka1985
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 01.10.2008, 23:33
Ogolnie sport stal sie wielkia lipa w tych czasach i chociaz to brzmi glupio to jedynym sportem, ktory wg mnie pozostal honorowy to golf...
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2008, 08:37
Bardzo interesująco całą sprawę przedstawia "Dziennik":

http://www.dziennik.pl/sport/article...utbolowej.html

Najbardziej bulwersujące w tym wszystkich jest to, że to działacze PZPN podyktowali treść listu "nadesłanego" przez FIFĘ z groźbą walkowerów w najbliższych meczach eliminacyjnych.
Jeśli to prawda to PZPNowsa banda przeszła samą siebie w walce o swoje stołki. Osiągnęła nowe dno.
Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Od: 07.2008

Stary 02.10.2008, 09:07
Cytat:
Dziennik: list Blattera powstał w Polsce
List Seppa Blattera i Michela Platiniego powstał w Polsce i został wymuszony przez związek na Światowej Federacji Piłkarskiej - donosi "Dziennik".

Działacze PZPN wymogli na FIFA i UEFA, by jak najmocniej zareagowały na wejście kuratora do Polskiego Związku Piłki Nożnej, pisze gazeta i dodaje, że list został im podyktowany przez kolegów Listkiewicza.

"Dziennik" informuje również, że polski rząd nie zamierza zmienić swojego stanowiska w tej sprawie. Jeśli FIFA i UEFA nie zmienią zdania, to polski rząd skieruje sprawę do Komisji Europejskiej, dowiedziała się gazeta nieoficjalnie.

więcej w Dzienniku
no to niezle jaja przekrecin samych..
Odpowiedz cytując
ASZ
Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2008, 10:27
gigant napisał(a):Wyświetl post
A mnie .......i puchar UEFA z Wisłą w fazie grupowej i Euro 2012 w Polsce. Chcę czystej piłki, której u nas nie zagwarantuje Lato, Boniek czy Koźmiński. Chcę wiedzieć że jak jebniemy Legię to czysto i jak Legia jebnie nas to też czysto. Trzeba było wcześniej działać. Wycofanie się teraz przez Drzewieckiego, oznacza koniec uczciwości w naszej piłce i przez długie lata dalsze rządy złodziejstwa.
Też jestem za takim rozwiązaniem. Zawsze kiedy wchodził do PZPN-u kurator, to kończyło się na tym, że FIFA nam groziła zawieszeniem w międzynarodowych rozgrywkach i kurator zostawał w ostatniej chwili odwołany. Chciałbym, żeby nie było tak w tym przypadku, jednak boję się, że znowu ktoś gdzieś po drodze niestety wymięknie. Oby nie!!! I jechać z tą przestępczą organizacją!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.10.2008, 18:52
Tak dla tych co wierzą z dziecinną naiwnością w czyste intencje Drzewieckiego i spółki :
Cytat:
Kurator w PZPN - "to bitwa o transmisje, a nie walka z korupcją"
Wprowadzenie kuratora do PZPN może się wiązać z dążeniem do zapewnienia sobie wpływu na to, kto będzie miał prawo do telewizyjnych transmisji mistrzostw Europy - przypuszcza przewodnicząca sejmowej komisji sportu, była minister sportu Elżbieta Jakubiak (PiS).

- Nie mam podstaw uwierzyć, że działania ministra zmierzają do uprzątnięcia bałaganu - powiedziała Jakubiak w radiowej Trójce. Dodała, że nie rozumie momentu, w którym minister wprowadził do związku kuratora.

Jakubiak powiedziała, że nie ma pewności, czy ministrowi sportu Mirosławowi Drzewieckiemu chodzi o reformę PZPN i walkę z korupcją, czy o zapewnienie sobie wpływu na to, kto będzie miał prawo do transmisji meczów. - Takie mam przeczucia, dlatego nie bardzo wiem, jakie zająć stanowisko - dodała. .onet-ad-main2-box { display: none }

Zwróciła uwagę, że zarząd PZPN został zawieszony przez trybunał arbitrażowy złożony z sędziów powołanych przez Piotra Nurowskiego, szefa PKOl i Polsatu - stacji, która miała wyłączność na transmisję meczów Euro 2008.

Minister Drzewiecki zaprosił na godzinę 11 w czwartek działaczy PZPN na rozmowy w sprawie rozwiązania konfliktu wokół Związku. W środę FIFA postawiła Polsce ultimatum: jeśli do poniedziałku, 6 października, nie zostanie cofnięta decyzja o wprowadzeniu do Związku kuratora, polscy piłkarze nie zagrają w eliminacjach mistrzostw świata.
Dobrze tez tłumaczy post jednego z komentujących tą wiadomość:

Cytat:
Każdy, kto oglądał Wielką Galę z okazji 10 lecia Polsatu wiedze o co chodzi. Jeden obraz mówi więcej niż 10 tys. słów.

W środku król Solorz z małżonką - obok, min. Zdrojewski, min. Chlebowski, min. sportu Drzewiecki (!!), minister Schetyna, poseł Graś, i jeszcze kilku. Było to tuż po wyborach - kto nie wierzy niech popatrzy w materiały archiwalne i wszystko stanie się jasne.

POlsat wybrał PO, PO musi teraz spłacić dług POlsatowi.

I tyle w tym teamcie.
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 02.10.2008, 19:07
A pisiory dalej szukaja uklad ?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.10.2008, 20:56
Dzisiaj zrobiło się nerwowo. Donald poparł Drzewieckiego - więc w razie ustąpienia PZPN i on straci twarz.

Drzewiecki i kurator stwierdzili, że nie ustąpią - nawet sami zaczęli "grozić". Będą rozmawiać z PZPN, jak FIFA przestanie grozić Polsce.

Fajnie, ale przecież nie mają żadnych argumentów.

Oni gotowi na prawdę zrobić głupotę i pójść w zaparte. I tak nie uwolnią PZPN od leśnych dziadków, ale straty mogą być spore.

No, ale kibice Lecha będą mieć jeszcze więcej zmartwień niż my.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.10.2008, 21:07
może się mylę, ale sądząc z tego co w tych naszych mediach widzę to wygląda na to, że rząd chce zaryzykować i olać pogróżki Blattera.
O tyle im łatwiej przychodzi, że praktycznie mają (aż mnie to dziwi) niby nieformalne, ale nie ukrywane poparcie dość ważnych ludzi z opozycji : Kurskiego, Jurka czy Jakubiak.
Dla odmiany postkomuna (Olejniczak) zaczyna bronić niezależności PZPN jak niepodległości - chyba dość dużo ich kumpli może iść na zieloną trawkę . Oczywiście do konfitur dorwie się kto inny, a kto - to widać w poście Gwiaździstego.

A co będzie jutro - kto wie, wszystko możliwe

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 03.10.2008, 22:09
Z calych sil trzymam kciuki za Drzewieckiego i caly rzad aby nie ustapil ani na milimetr !

Dzis jak widzialem Kozminskiego jak rzucal pyskiem w TVN 24 to az sie niedobrze robi... Taki tupet i bezczelnosc.

Nie moze byc tak aby w suwerennym panstwie, gdzie panuje okreslony system prawny, dzialalo jakies panstwo pilkarskie, w ktorym moga krasc, nic nie robic przez lata i byc bezkarni, bo sa chronieni przez dokladnie taka sama klike dzialajaca w Europie.

I w dupie mam mecze z Czechami czy Slowacja, co mnie to obchodzi, ze tych spotkan nie bedzie ? To jest nic w porownaniu z problemem jakim jest dla polskiej pilki PZPN.

Wymyslili wybory hah.. Dobre sobie. A kazdy kandydat, moze poza Bonkiem, ktory o ironio ma najmniejsze szanse, warty siebie i pewnie jeszcze gorszy od Listkiewicza. KPINA PROSTO W OCZY. To co robili przez lata, chca robic nadal.. Ten sam syf pod egida innego nazwiska. Nie popuscic zlodziejom na centymetr nawet ! Zjazdy co pol roku w Sheratonach, wakacje za darmo przy okazji zgrupowan kadry i turniejow mistrzowskich. Jak ktos ich moze w ogole bronic ?!

A Olejniczak ich broni, bo to sa jego kolesie, postkomuna, ubeki, pzpr... Czerwona sitwa. I popularnosc im leci na leb na szyje to imaja sie wszystkiego. Tyle, ze spoleczenstwo ma tu zgola inne zdanie i bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.10.2008, 23:07
Ja tez jak juz zreszta pisalem, jestem jak najbardziej za tym co pisze nesta. W ogole to jest chyba najlepszy moment bo oprocz spraw ktore doskonale znamy, czyli gigantyczna korupcja, dochodzi drugi aspekt, czyli totalny burdel prawny w pzpnie.
Tyle ze radze sie nie napalac.Jak nie znosze Pisu, to mam taki poglad ze jak ktos mialby ruszyc ta skamieline, to wlasnie oni - im sie nie udalo , liczyc ze PO pojdzie vabanqe i przynajmniej w czesci zrobi jako taki porzadek....zbyt piekne by bylo prawdziwe.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.10.2008, 00:19
Cała gra nie jest warta świeczki. Nawet jeśli udałoby się zmienić zarząd PZPN to wiele to nie zmieni w sytuacji polskiej piłki. Potrzeba nam przede wszystkim pieniędzy, a nie zmian na stołkach. Wiem, że ludzie zarządzający obecnie polską piłką, nie cieszą się poparciem kibiców. Wcale się temu nie dziwię. Zmiany potrzebne są jednak bardziej na płaszczyźnie klubów piłkarskich, a tu wpływ związków piłkarskich jest niewielki. Nawet oczyszczony PZPN nie znajdzie możnych sponsorów i nie wybuduje baz treningowych. Nie zmusi też klubów to zwiększania swojego poziomu sportowego i powiększania atrakcjności ligi.

Leśne dziadki są problemem polskiej piłki i tworzą środowisko korupcjogenne. Nie są jednak główną przyczyną słabości polskiego futbolu i nie warto wywracać wszystkiego do góry nogami, żeby się ich pozbyć. Trzeba robić to stopniowo i bez zbędnego ryzyka.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.10.2008, 07:29
Zgadzam się z Arkedem.

W dodatku nie wierzę w skuteczność działań PO. Żeby zlikwidować układ w PZPN, trzeba by gruntownie zmienić statut, umniejszając rolę terenu (lokalnych ZPN). To tam jest twierdza leśnych dziadków i to oni wybierają prezesa.

Osobiście jak widzę takiego Koźmińskiego, to skacze mi ciśnienie. Życzę temu Panu jak najgorzej - najlepiej by dołączył do Wita Ż. Ale zgodnie z prawem, a nie na skutek politycznego działania.

Jeśli PO pójdzie na wojnę, stracimy Euro 2012. To pewne jak amen w pacierzu. Była by to wielka strata dla całej polskiej piłki. Te 6 nowoczesnych stadionów jest nam bardzo potrzebne, by móc podnosić poziom ligi.

Ja jednak obstawiam, że to takie machanie szabelką, a w poniedziałek PO "chwilowo" wycofa kuratora (tzn. zrobi to trybunał przy PKOL). Że niby nie zmiękło przed PZPN i FIFA i coś utargowało. Pewnie pójdzie jakiś przeciek do prasy z "potwierdzonego źródła".

A potem wszystko wróci do "normy".

PS. pora na czystki była za rządów PiS, gdy co chwila ktoś z PZPN lądował w prokuraturze. Organizacja Euro 2012 była ostatnią deską ratunku dla Listkiewicza. I wydaje mi się, że to też miało pewien wpływ na decyzję komitetu organizacyjnego UEFA.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.10.2008, 09:28
Ale ja mam pytanie?

Co stracisz na wykluczeniu Polski z MŚ 2010.

Nie oszukujmy się najwiecej straci PZPN $$$$$$ (i dobrze, bo szkolenie młodziezy nie ma tak wiec nie zal ze na mlodziez nie bedzie.)

Piłkarze $$$ (i tak maja za duzo bo nie ktorym sie w głowach przewraca %%%)

Co strace ja:

Nie obejże kilku meczy emś. Jakoś przeżyje Wisła mi wystarczy

Nie pojade na MŚ. Sorry ale mało kogo z Polski będzie stac na taki wyjazd. 50% to będzie KRęcina, Mama Kręcina, Tata kręcina, Babcia Kręcina, Dziadek Kręcina, Wujek Kręcina, Cioca Kręcina, Syn Kręcina, Córka Kręcina, Żona Kręcina, Sąsiad Kręcina (i wiele wiele innych Wymien tylko Kręcina na Listek, Kozminski itp itd)

Oczywscie pojada za nasza kase. Tak więc wierze w PO i czystki
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 04.10.2008, 09:37
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle ze radze sie nie napalac.Jak nie znosze Pisu, to mam taki poglad ze jak ktos mialby ruszyc ta skamieline, to wlasnie oni - im sie nie udalo , liczyc ze PO pojdzie vabanqe i przynajmniej w czesci zrobi jako taki porzadek....zbyt piekne by bylo prawdziwe.
PIS sie wycofal rakiem i jak pies z podkulonym ogonem prezydent Kaczynski jeszcze przekonywal Blattera zeby nas nie karali
Najgorszym zlem jest Listkiewicz .Jakby sie jego udalo pozbyc,wyjebac na jakas posadke do UEFY czy FIFY ,to sadze ze Engele,Kreciny juz nie maja takich plecow u Blattera.Jesli chodzi o eliminacje to niech nas wy.......a ,mam to gdzies. Chodzi o to co dalej ,czy uda sie ten caly PZPN wywrocic nogami do gory zeby wy.......ic dozywotnich "dzialaczy" no i EURO 2012 tez chyba nie warto poswiecac
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 04.10.2008, 10:10
Nie wiem jak Wy, ale jak ja widzę tego Koźmińskiego to mi się taki agresor włącza, jak nigdy. Bo z natury to bardzo spokojnym człowiekiem jestem.. Ale ten gość i jego idiotyczne teksty do szewskiej pasji mnie doprowadzają..
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 04.10.2008, 10:18
Punkt widzenia zależy od ... bo jestem przekonany, że gdyby Wisła awansowała do fazy grupowej to nikt z nas by nie umierał za ten burdel w PZPN. Ewentualne wykluczenie reprezentacji też nie mieści mi się w głowie. Nic na tym nie tracimy? To po cholere w ogóle grać w piłke.
Ja liczę na opamiętanie zapędów polityków, bo nikt mi nie wmówi ze w całej tej sprawie nie chodzi też o stołek prezesa dla kolegi z obozu władzy. Porządek w PZPNie musi być, ale nie kosztem reprezentacji czy innych klubów i nie metodami których FIFA nie akceptuje, bo z dobrem polskiej piłki nie ma to wiele wspólnego.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.10.2008, 10:46
to nie jest kwestia umierania czy nie z naszej strony, najwyżej będziemy trochę wkurzeni, jak rzeczywistość zacznie odbiegać od naszych jakich takich optymistycznych wizji.

Możemy tylko obserwować, komentować i kibicować tej czy tej stronie. Silniejsi od kibiców i pikników (gdzieś w tych kategoriach się mieszczę ) nie mają nic do gadania a co dopiero my, będzie co będzie.

Jak wygra PZPN i chłopaki Listka - wszystko zostaje po staremu, jeszcze trudniej będzie ich ruszyć, bezczelne mordy niektórych jeszcze bardziej będą nas wnerwiać, ale ligi będą grać i repra dalej będzie obrywać , będzie komu kibicować

Jak wygra Drzewiecki - cholera wie jak będzie dalej, na pewno jedne bezczelne gęby zostaną zastąpione przez inne, tylko bardziej uładzone, by mniej drażnić a kosić kasiorkę dla swoich i siebie.
A my też kiedyś tam znowu będziemy mogli kibicować, gdy repra będzie obrywać

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.10.2008, 11:13
Niech nas WYWALĄ z euro, uefa ,fifa, pucharów i wogóle niech nas przeniosa na Antypody! ZWISA MI TO ! Dość słodzenia i pudrowania tego " GUFNA"- Lajno zawsze będzie łajnem, trzeba stajnię wysprzątać wyzamiatać wszystkie kąty i zakamarki. A świnie co "świniły" DO UBOJNI
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2008, 12:17
Zgadzam się, że odsunięcie PZPN nie załatwi problemu niskiego poziomu naszej piłki ale tylko do pewnego stopnia. Odsunięcie starego zarządu i diametralna zmiana struktur organizacji piłki w Polsce nic nie zmieni w najbliższej przyszłości ale, jeśli wszystko uda się bardzo profesjonalnie zorganizować na nowo eliminując czy raczej minimalizując przy tym możliwość ponownego wystąpienia patologii oraz jeśli przekona się opinię publiczną ( w tym kibiców, sponsorów itd.) do nowego obrazu futbolu w Polsce to może się to okazać opłacalne w dłuższej perspektywie (5-10 lat) nawet przy poniesieniu pewnych kosztów (wykluczenie z MŚ ale już nie odebranie Euro 2012).

Polska jest krajem o takim zainteresowaniu piłka nożną, z takimi tradycjami a także takim poziomie rozwoju gospodarczego (co za tym idzie istnieniu takiego kapitału, który mógłby być zainwestowany w polskie kluby gdyby negatywny wizerunek naszej piłki był odpowiedni), że gdyby sytuacja tej dyscypliny sportu była u nas tak zdrowa jak sytuacja koszykówki, siatkówki czy żużla, gdzie zespoły mają budżety na poziomie najbogatszych klubów piłkarskich a może i wyższych a kontrakty najlepszych zawodników są nawet dużo wyższe (T. Gollob ma podobno zarabiać 2mln zł) mimo kilkukrotnie mniejszej popularności w Polsce tych dyscyplin niż piłka kopana.
Co więcej, dystans wspomnianych dyscyplin w Polsce do ich odpowiedników w krajach europejskich jest dużo mniejszy niż ma to miejsce w przypadku piłki futbolowej.

Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Moim zdaniem najważniejszymi czynnikami, które mają na to wpływ są:
- negatywny obraz futbolu wśród opinii publicznej, potencjalnych sponsorów i kibiców spowodowany głównie
+ korupcją
+ chuligaństwem na stadionach i poza nimi (choć już wyraźnie ograniczonym w porównaniu do lat ubiegłych)
- niskim poziomem wyszkolenia polskich piłkarzy i słaba postawa klubów oraz reprezentacji
- braki w infrastrukturze (stadiony, ośrodki treningowe, sztuczne boiska)

Wpływają one na brak zainteresowania kibiców i sponsorów. Przez co mniej pieniędzy jest w obrocie klubów niż powinno być z racji tego, co opisałem w akapicie drugim. Nasze kluby powinny po prostu mieć budżety na obecnym poziomie tylko że liczone w nie w złotówkach a w euro. Najlepsi piłkarze, jeśli już odchodzą zagranicę, powinni przed tym W Polsce zarabiać kilkakrotnie więcej niż teraz i wyjeżdżać na Zachód czy Wschód jako gwiazdy nie tylko krajowe aby nie grzać tam ławy tylko być z miejsca graczami wiodącymi dobrych klubów silniejszych i bogatszych lig europejskich tak jak to ma miejsce w przypadku Czechów czy Rumunów.

Wg mnie za taką sytuację odpowiadają władze publiczne oraz ludzie zasiadający za starem w polskiej piłce i organizujący jej strukturę (czyli PZPN i niższe szczeble).

Władze publiczne zaczęły wreszcie naprawiać swoje zaniedbania: buduje się stadiony, ośrodki treningowe itp. (głównie za sprawą Euro 2012), zmienia się prawo na takie aby było zdolne zwalczać bandytyzm na stadionach oraz poza nimi (nie zawsze z dobrym skutkiem bo nie udało się tej patologii całkiem wyplenić ale jest z tym coraz lepiej), mówi się też o innych korzystnych zmianach (jak np. ułatwienia dla inwestujących w sport).

Jednak abyśmy ruszyli pełną parą do przodu musi się też zmienić struktura administracyjna piłki w Polsce. Trzeba raz na zawsze zminimalizować ryzyko występowania korupcji (teraz tylko ukarano tych, których udało się złapać za rękę – nie ma gwarancji, że to zjawisko nie powtórzy się w bliższej lub dalszej przyszłości na podobną skalę). Konieczne jest też stworzenie na tyle na ile to możliwe pozytywnego wizerunku futbolu w społeczeństwie aby przyciągnąć do niego zarówno kibiców jak i sponsorów.
Nie jest są tego w stanie dokonać ci , którzy doprowadzili do upadku piłki kopanej w Polsce, którzy tolerowali korupcję na tak horrendalną skalę bo jak już udowodnili ważniejsze jest dla nich dobro własne (czyli zachowanie status quo) niż dobro dyscypliny.

Zmiany w infrastrukturze i prawie to jeden główny element konieczny do przywrócenia normalnego poziomu naszej piłki. Drugi to wymiana struktur i ludzi z poprzedniej epoki.

Granicą do której można się posunąć w eliminacji szkodliwego elementu powinna być jednak groźba odebrania Euro bo jest to też szansa na milowy skok w rozwoju piłki w Polsce, który się nie powtórzy w dającej się przewidzieć przyszłości.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 04.10.2008 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów