|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Czyli generalnie niech nikt nie jezdzi 6 a juz napewno nie wysiada pod jubilatem bo przegramy
![]() a tak na serio: szanse oceniam na raczej kiepskie. Nie mam pojecia ktotam u nich zagra (Modric?) ale defacto pora dnia moze byc dla nas sprzymierzeńcem |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jednak z nie byle kim gramy. Właśnie teraz w Ale Kino idzie Help z Beatlesami. Scena, jak tygrys ludojad nie zeżarł Ringo bo wszyscy mu śpiewali Odę do radości , nawet na starym Wembley. I na tej trybunie pełnej narodu wielki napis "Tottenham Hotspur"
Taki trochę OT, ale miło ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Totenham postawi wysoko poprzeczkę i wciąż pozostaje zdecydowanym faworytem dwumeczu. Daje nam 20% szans na awans. Jeśli zagramy najlepszy mecz w tym sezonie, a Totenham jeden z najgorszych, i przy tym będziemy mieć mnóstwo szczęścią. Wtedy zwycięstwo jest nasze i według mnie będzie to jak do tej pory jeden z największych sukcesów, jakie osiągnął nasz klub przez ostatnie 10 lat.
Możemy wspominać stare czasy, ale porównując wszystkie zespoły jakie wyeliminowaliśmy, to osobiscie stawiam markę Totenhamu (choć są w kryzysie) wyżej niż Parmę i Schalke.
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 30.09.2008 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
------- Zmieniając temat znowu się zaczyna jakaś dziwna propaganda na onetach itp. Tytuł z WP: " Zbawca okazał się nieudacznikiem, napastnicy się kłócą, a zespół jest na dnie. Oto "potężny" rywal Wisły" Sorry... ale nie wiem jak to nazwać... Czy napinką^2 czy może już demagogią mającą na celu udowodnić na siłę, że gramy z eskimosami... W dłuższej perspektywie - w przypadku braku awansu - będzie można napisać, że odpadliśmy z najgorszą drużyną świata... Nonsens. Każda drużyna przechodzi kryzysy. Np. jeszcze nie dawno mówiło się o kryzysie w Legii a teraz są liderem. Moim zdaniem nawet jeśli piłkarze TT są skłóceni to na mecz z Wisłą zapomną o wzajemnych pretensjach i zagrają jakbyśmy byli Manchasterem lub Liverpoolem. Nie liczmy na taryfę ulgową.
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.09.2008 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
taa dokladnie thechris -jak Lech wygra a nam sie noga powinie to stwierdza ze i tak mielismy slabszego przeciwnika i w ogole jestesmy do dupy.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie liczyłbym na to, że Anglicy zagrają tak słabo jak w lidze. Grając w pucharze przeciwko Newcastle potrafili się zmobilizować i wygrać. To jest wciąż silny zespół i stać ich na wiele. Wisłę zresztą też. Nie można myśleć, że przeciwnik jest zdecydowanym faworytem, że mamy nikłe szanse itd. Nasze atuty: własne boisko, świetni kibice, bramka zdobyta na wyjeździe, niezła forma, zgrany zespół i wcześniejsze przetarcie w meczach z silnymi rywalami w tym sezonie i przed nim są wystarczające żeby nie przestraszyć się Tottenhamu i zagrać na 100% swoich możliwości. Tyle plus trochę szczęścia powinno wystarczyć żeby wygrać jedną lub dwoma bramkami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czyli, podsumowując wcześniejsze glosy -> albo wygramy, albo przegramy, albo będzie remis (jak mawiał Kazimierz Górski).
A TU ciekawy artykulik dający być może nieco więcej szans na pierwsze rozwiązani ![]()
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 01.10.2008 o godz. 06:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Pawliuczenko grał w podstawowym składzie przeciw Portsmouth a o tym, ze nie może grać razem ze zmieniającym go w tym meczu Bentem nie decyduje jakaś obopólna niechęć tylko taktyka Ramosa ( o czym asystent Poyet mówił tu: http://www.fansfc.com/frontpage/fron...?newsid=191065 ).... a w nawiązaniu do jutrzejszej "akcji gazetowej" (pamiętam coś podobnego na Lazio) - jaki portal, taka Gazeta ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Generalnie jadą tu po Ramosie jasno sugerując, czas czas na zmiany na tym stanowisku. W duecie Pawluczenko - Bent chodzi o to, że są to zbyt podobni piłkarze, żeby grać razem (o konflikcie nikt z klubu oczywiściePoyet nie mówi co nie znaczy ani że jest ani że go nie ma). Kibice mówią o Ramosie "ten człowiek, bo nie da się o nim powiedzieć "manager" " . Wypominają mu, że po zakupach za 70 milionów funciaków nadal gra 7 zawodnikami z zeszłego roku. Myślę, że w takiej atmosferze trudno cokolwiek wyjaśniać "taktyką trenera". Niech sobie rozwiążą wszystkie problemy i wygraja wszystkie mecze zaraz po przegranej w czwartek . Póki co, to co opisują ma duże szanse nam sprzyjać. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
nasunął mi się jeden wniosek
niestety wczorajsze wyniki potwierdziły jak bardzo silne są drużyny z ligi angielskiej. Poziom Premiership zdecydowanie odstaje od reszty Europy. To pokazało nam tylko jak bardzo możemy się zawieść. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Te wszystkie za i przeciw , wszystkie mity zweryfikuje jutro boisko ja powiem tylko jedno:"Piłka jest okrągła a bramki są dwie"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
dołożyłbym tam w pakiecie jeszcze to cudo o powrocie Klinsmanna na WHL (on sam DEMENTUJE = ) a jego Bayern niczym ubóstwiany przezeń Budda, podąża drogą środka ).Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
wkurzają mnie te komentarze, które snują niektórzy kibice i media. Tzn. że Tottenham to bolki i jak nie wygramy to dupa. No dobra mają teraz kryzys, ale oni mają takich piłkarzy, że w każdej chwili mogą wystrzelić. Awansować to musi Lech, bo grają ze słabą Austrią Wiedeń. Wisła jest w stanie przejść dalej, ale na Miłość Boską nie mówcie, że Tottenham to jakieś bolki, bo np. w meczu Chelsea na wyjeździe pokazali umiejętności (1:1)
![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Poziom English Premier League - cztery drużyny, które od kilku lat regularnie dzielą między sobą cztery czołowe miejsca w tabeli. Wszystkie z nich są w stanie wygrać Ligę Mistrzów i nawet wygrywają. Żaden inny kraj w Europie nie ma tak silnej czołówki ligowej, ale patrząc na kolejne drużyny można bez przekłamania stwierdzić, że Hiszpania, Włochy czy nawet Niemcy mają porównywalne ekipy. Za dowód niech świadczą wyniki angielskich klubów w Pucharze UEFA.
Sezon 2007/08 1/8 FINAŁU -> Everton (odpada z Fiorentiną po rzutach karnych), Tottenham (odpada z PSV, choć również w rzutach karnych) i Bolton (ze Sportingiem, agg. 1-2) Sezon 2006/07 ĆWIERĆFINAŁ -> Tottenham (z Sevillą, agg. 3-4; w tym sezonie, aż 3 kluby hiszpańskie zagrały w półfinałach) Sezon 2005/06 FINAŁ -> Middlesbrough (ulega Sevilli, ale jest też jedynym zespołem z Anglii w 1/8 finału); w rundzie III - Bolton Sezon 2004/05 ĆWIERĆFINAŁ -> Newcastle (ze Sportingiem, agg. 2-4); w 1/8 finału - Middlesbrough Te wyniki pokazują, że angielskie kluby spoza wielkiej czwórki nie należą do dominantów w Europie. A w tym sezonie Man. City ledwo po karnych przeszedł duński Midtjylland... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tak to jest niestety ,tak to srają na naszą piłkę i ligę ,a od poszczególnych klubów "cudów" oczekują ,stawiając jeszcze jakieś sztuczne bariery i przekładki .Dochodzi jeszcze stosunek taki czy inny do klubu .
Co do meczy to jestem dobrej myśli,musi się udać,awansujemy ! .![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Myślę, że Midtjylland miałby mniej punktów w lidze niż Man. City, ale podejrzewam, że utrzymałby się w Premier League, jak i wiele innych klubów z co najmniej 20 krajów Europy.
Nie zmienia to faktu, że cztery czołowe kluby takich wpadek nie odnotowują w pucharach, a nie wierzę również w to, że żadnemu angielskiemu zespołowi nie zależało w ostatnich kilku latach na zdobyciu Pucharu UEFA. Dla nich to również duży prestiż zdobyć trofeum europejskie. Nie można też traktować dwumeczów jako loterii i tłumaczyć, że ktoś miał słabszy dzień, a nawet jeśli to słabszy dzień nie jest sprawą loterii, bo są powody, dla których jedni mają częściej słabsze dni niż inni. Zresztą gdyby angielskie kluby były rzeczywiście o dwa kroki przed resztą Europy to nawet w słabszej dyspozycji dnia powinny pokonywać rywali tak jak np. Barcelona Wisłę. W końcu to dwa spotkania w dwóch różnych terminach. Dlaczego zatem w Lidze Mistrzów Anglicy zanotowali znaczną poprawę wyników i dochodzą regularnie dalej niż drużyny z innych państw? Czy to też należy zapisać losowi? Na marginesie dodam, że mimo wszystko obawiam się odpadnięcia Wisły z Tottenhamem i daję 60% szans Anglikom na awans. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
||
Uff...mam nadzieję, że nie zgubiłem żadnej błyskotliwej myśli w tym potoku słów A co do oceny szans awansu, to się z Tobą w zupełności zgadzam. Nasza rola jednak polega na tym by te 20% różnicy postarać się jutro zniwelować ![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Poczytałem sobie parę przedmeczówek pisanych przez Angoli - generalnie wierzą w awans "po przejściach", gdzieś tam przewinęło się nazwisko "Sobelewski" (
) jako nasz główny atut. Ale to, co odstawił jakiś dumny kogucik z "TheProudCockerel" pokazuje wyraźnie, czego oczekuje yid army w czwartkowe popołudnie:"Zapomnijcie o lidze, to nasz sądny dzień!" http://www.clubfanzine.com/tottenham...s.php?id=14812 ... a w artykule, oprócz wiary w zwycięskie starcie dynamicznego Benta z "30-something" Cleberem, taki fragment: "[...]I am struggling to recall when we were last knocked out of Europe by a genuine minnow. It is the one thing we have been able to cling on to while the house has fallen down in other areas and the impact of losing that record would be unforgivable.[...]" Ciężko mi przypomnieć sobie kiedy ostatni raz wylecieliśmy z europejskich pucharów pokonani przez autentyczną płotkę. To była ta rzecz, dzięki której udawało nam się utrzymywać na powierzchni, nawet jeśli w innych rozgrywkach nam nie szło i dla zaprzepaszczenia tego dorobku nie będzie wytłumaczeń, co by oddać sens tej wypowiedzi. Płotki z nas, leszcze jednym słowem =) oj, będzie się działo. Gdyby tak jeszcze Ramos nas zlekceważył jak autor tego artykułu... w co niestety nie wierzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tottenham to zadne bolki,tylko dobra druzyna ktora nie wiedziec czemu jest bez formy. Gazety juz snują jacy to jednak oni słabi ,i juz widze naglowki w razie ewentulaniej porazki(odpukac) Pisza tak zeby moc jutro pojechac po Wisle jak po lysym koniu ,taki rodzaj zabezpiecznia. Jak awansujemy,no to ok,napisza -stało się.I tyle. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Niech ktoś mądry mi powie dlaczego jutrzejszy mecz jest o 15.40
![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
futbol.pl napisał(a):
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
To jest dobre wtłumaczenie, dziwne aczkolwiek dobre. Oby były owoce w postaci transferów w następnym okienku
![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Humor angielski, obrazek zatytuowany 'Tottenham w koncu wygrywa'.....
Podobno na Facebooku mozna dostac juz zaproszenie na impreze majowa: Tottenham Relegetion Party. ![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
zapowiada sie fuks w pogodzie..
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Prawda jest taka, ze trzeba chlopakom ze slonecznego Londynu wybic pilke z glowy na samym poczatku. Nalezy im podciac skrzydla, i korzystajac z dopi9ngu strzelic to i owo na samym poczatku, by zaczela szwankowac im nieco glowa, a co za tym idzie gra zespolowa i morale. Gdy to sie nie uda, to z kazda minuta:
a) Kury beda sie czuly lepiej wiedzac, ze dowoza dobry rezultat, co zaowocuje gra na czas, pewniejszym rozgrywaniem akcji, a co za tym idzie nerwica w naszysz szeregach ( i pewnie czerwienia dla Sobola/Mauro znajac zycie) b) do gry zacznie z uplywem czasu dochodzic kondycja, a jak dobrze wiemy, w tej materii chlopcy z wyspy raczej Nas deklasuja. Mozna ten atut zniwelowac - jak, to juz napisalem wyzej. Tak to w sumie widze, i mam nadzieje, ze pilkarze i Maciej S. rowniez. Nie zapominajmy tez, z eto Oni na razie sa w grupie PUEFA, i to my musimy ich zaatakowac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja podchodze spokojnie do tego meczu. Kazdy wynik bedzie mial swoje dobre strony tak wiec nie ma sie czym martwic.
Zwyciestwo - wiadomo, splendor za wyeliminowanie znanego klubu, mecze w rozgrywkach grupowych pucharu UEFA. Jednak przegrana tez nie bedzie dramatem, bo dzieki temu bedzie mozna skoncentrowac sie na lidze. Zakladajac, ze Lech awansuje, to Wisla bedzie miala wtedy przewage nad pyrami. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czy mógłby ktoś podać godziny rozpoczęcia wszystkich jutrzejszych meczów?
Ja podam kilka, które znam: 15:40 Wisła - Tottenham (1-2) 18:15 Schalke - APOEL (4-1) 18:15 Lech - Austria (1-2) 18:30 Kalmar - Feyenoord (1-0) 19:00 Metalist - Besiktas (0-1) 19:40 Standard - Everton (2-2) 20:30 Salzburg - Sevilla (0-2) 20:30 Ajax - Borac (4-1) 21:00 PSG - Kayserispor (2-1) 21:15 Benfica - Napoli (2-3) 22:35 V. Guimaraes - Portsmouth (0-2) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|