The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 10:01
hej
ktos wie kiedy Leo zapoda liste powołań na najblizsze mecze?
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2008, 11:04
http://www.weszlo.com/news/1298

Tu takie kluczowe kwestie w sprawie Leo pod którymi chyba prawie każdy może się podpisać

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.09.2008, 16:14
A Wichniarek znów strzela, Leoooooo....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.09.2008, 16:07
bardzo ciekawy wywiad z Globiszem ,co prawda ameryki nie odkryl, bo chocby u nas na forum od lat toczy sie dyskusja o szkoleniu a w zasadzie o braku szkolenia młodziezy.

http://www.sport.pl/sport/1,65026,57...as=3&startsz=x

dla niektorych kontrowersyjny moze byc watek pro Benhalerowy ale pozatym to chyba do niczego sie przyczepic nie mozna.Smutna chora rzeczywistosc.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.09.2008, 23:09
Zawodnik Lecha pójdzie śladami Rogera?

Obrońca Lecha Poznań Manuel Arboleda to kolejny obcokrajowiec, który chce grać w koszulce z orłem na piersi. Czy dostanie taką szansę?
- Nie wiem, nie wszystko zależy ode mnie. Ale oczywiście mam taką nadzieję - mówi Arboleda w rozmowie ze Sportowymi Faktami.

- Jeżeli nadarzy się taka możliwość grania w kadrze Leo Beenhakkera, czemu nie? Polska ma dobry zespół i wielu solidnych piłkarzy. Gdyby pojawiła się więc szansa, abym grał w kadrze Leo Beenhakkera, bym się bardzo cieszył - twierdzi.

Źródło: onet.pl

No jak tak dalej pójdzie to każdy lepszy zagraniczny zawodnik w naszej lidze będzie wyrażał taka chęć gry w polskiej reprezentacji... Po pewnym czasie paradoksalnie w naszej kadrze było by więcej obcokrajowców niż Polaków... :|
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.09.2008, 11:35
Selekcjoner reprezentacji Polski, Leo Beenhakker, powołał kadrę na mecze el. MŚ z Czechami (11 października w Chorzowie) i Słowacją (15 października w Bratysławie).

Beenhakker decyzję ogłosił na konferencji prasowej. Rozpoczął ją od prośby do dziennikarzy, aby nie pytali go o sytuację związaną z zawirowaniami w PZPN.

Holender powiedział o kontuzjach Grzegorza Bronowickiego i Bartosza Bosackiego. Z ich usług nie mógł zatem skorzystać. Z grupy 24 zawodników w kadrze znalazło się 10 zawodników z klubów polskich i 14 z zagranicy.

Powołania otrzymali:

bramkarze: Łukasz Fabiański, Wojciech Kowalewski, Artur Boruc

obrońcy: Marcin Wasilewski, Grzegorz Wojtkowiak, Michał Żewłakow, Mariusz Jop, Piotr Polczak, Dariusz Dudka, Marcin Kowalczyk, Jakub Wawrzyniak

pomocnicy: Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Roger Guerreiro, Radosław Majewski, Jakub Błaszczykowski, Jacek Krzynówek, Łukasz Piszczek, Rafał Boguski, Tomasz Bandrowski

napastnicy: Euzebiusz Smolarek, Paweł Brożek, Łukasz Sosin, Robert Lewandowski

Lista rezerwowa:

Łukasz Załuska, Paweł Golański, Tomasz Jodłowiec, Seweryn Gancarczyk, Łukasz Garguła, Wojciech Łobodzinski, Marek Saganowski.

źródło: onet.pl

-------

Nie chciałbym być złym prorokiem ale wydaje mi się, że to będą 2 ostatnie mecze Beenhakkera jako selekcjonera naszej reprezentacji.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 30.09.2008, 11:38
Chyba tylko Beenhakker uważa Wawrzyniaka za lepszego od Piotrka Brożka.
Jeszcze tutaj Cabaja brakuje.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 30.09.2008 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.09.2008, 11:43
obrońcy: Piotr Polczak

Buahahahahah

I tyle w temacie.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.09.2008, 11:55
A o Kokoszcze już Leo zapomniał De Zeuw zarobił co miał zarobić i kij mu w nery.

Czuje że Polczak jest nastepnym w kolejce. Majewski powołany? Chyba kontuzje ma
Odpowiedz cytując
pasikonik
Banita

Stary 30.09.2008, 13:57
jakby ok
tylko wciaz brakuje Jelenia i Wichniarka, moze Sikory

za to bez kitu z tym Polczakiem i to qwa w podstawowych powolaniach, Wawrzyniak tez gowno robi lepiej dac szanse jakiemus z Wislaków. np Brozkowi
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.09.2008, 14:22
Piotrek Brożek i Jeleń powinni być i nie ma to tamto, że koncepcja Leo czy coś tam.
Wichniarek to zrezygnował z gry w kadrze więc chyba zrozumiałe, że go nie ma.
Pukniemy Pepików i Słowaków. Zobaczycie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2008, 15:07
Sensej napisał(a):Wyświetl post
A o Kokoszcze już Leo zapomniał De Zeuw zarobił co miał zarobić i kij mu w nery.
Moglbys jasniej?przedstaw mi czarno na bialym ta nic powiazan. Kto jest menago Kokoszki?.Ile jak gdzie i kiedy De Zeuw na tym zarobil?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.09.2008, 16:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Moglbys jasniej?przedstaw mi czarno na bialym ta nic powiazan. Kto jest menago Kokoszki?.Ile jak gdzie i kiedy De Zeuw na tym zarobil?
a skąd wiesz, ze nie zarobił, no jego menago był kiedyś osuch, ale sprawa niby przejscia zajmował się nie kto inny jak De Zeuw.

Bezpośrednio o powołaniach się nie będę wyrażał bo co to da że ja napiszę Gdzie Brożek, gdzie Jeleń, co tu robi Polczak, Wawrzyniak itd. itp. Nic dlatego na temat repry nie wyraziłem swojego zdania publicznie od ponad pół roku.
Powód: A edytować to nie łaska?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.09.2008 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.09.2008, 17:24
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
a skąd wiesz, ze nie zarobił, no jego menago był kiedyś osuch, ale sprawa niby przejscia zajmował się nie kto inny jak De Zeuw.
A skąd wiesz, że Skorża na tym nie zarobił? W końcu to on sadzał Kokosa na ławie i dawał powód do odejścia.
A poza tym to kiedyś słyszałem, że brat kuzyna Skorży zna taką jedną panią Eugenię, która ma siostrzeńca Piotra, który zna taką Anie co pracuje w spożywczaku i kiedyś przyszedł do niej De Zeuw i poprosił o Prince Polo (uwaga!!) Kokosowe!!! Moim zdaniem to ewidentnie dowodzi, że nasz trener był zamieszany w transfer Kokoszki, współpracuje z holenderską szajką handlarzy niewolników oraz, że prenumeruje "Nasz Dziennik".

Wyobraźcie sobie drodzy miłośnicy teorii spiskowych, że w cywilizowanym świecie dorosłych ludzi obowiązuje coś takiego jak "domniemanie niewinności". Zapoznajcie się z tym zagadnieniem.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.09.2008, 18:20
jova napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz, że Skorża na tym nie zarobił? W końcu to on sadzał Kokosa na ławie i dawał powód do odejścia.
A poza tym to kiedyś słyszałem, że brat kuzyna Skorży zna taką jedną panią Eugenię, która ma siostrzeńca Piotra, który zna taką Anie co pracuje w spożywczaku i kiedyś przyszedł do niej De Zeuw i poprosił o Prince Polo (uwaga!!) Kokosowe!!! Moim zdaniem to ewidentnie dowodzi, że nasz trener był zamieszany w transfer Kokoszki, współpracuje z holenderską szajką handlarzy niewolników oraz, że prenumeruje "Nasz Dziennik".

Wyobraźcie sobie drodzy miłośnicy teorii spiskowych, że w cywilizowanym świecie dorosłych ludzi obowiązuje coś takiego jak "domniemanie niewinności". Zapoznajcie się z tym zagadnieniem.
Cywilizowany świat? Polska? Bez żartów... I tak się dziwię, że gość jeszcze w pace nie siedzi. Pewnie boją się, że wytransferowałby strażników więziennych do Empoli...
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.09.2008, 18:24
jova napisał(a):Wyświetl post

Ja tylko tak napisałem, ja nie wierzę za bardzo prasie i to co pisze,
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2008, 23:50
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Cywilizowany świat? Polska? Bez żartów... I tak się dziwię, że gość jeszcze w pace nie siedzi. Pewnie boją się, że wytransferowałby strażników więziennych do Empoli...
A czemu ma ****a siedziec?Bo jakis polski menago ktoremu 'towar' slabo schodzi wali zwyklymi pomowieniami nie przedstawiajac ani jednego faktu?
rozumiem ze dla Ciebie cywilizowany swiat to taki gdzie wsadza sie ludzi bez dowodow?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2008, 12:13
Ktos sie orientuje czy sa jakies zorganizowane wyjzdy z Krakowa do Bratyslawy (tylko nie z Sport Travel bo znajomi raczej za Wisla nie przepadaja) ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.10.2008, 12:50
A czemu ma ****a siedziec?Bo jakis polski menago ktoremu 'towar' slabo schodzi wali zwyklymi pomowieniami nie przedstawiajac ani jednego faktu?
rozumiem ze dla Ciebie cywilizowany swiat to taki gdzie wsadza sie ludzi bez dowodow?
Nie napinaj, zrozum ironię...
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.10.2008, 17:23
Spokojnie panowie, nie ma sie co pluć wzajemnie, bo jak było naprawde nie wiemy i być może nigdy sie nie dowiemy...
Co do powołań... jak wypowiedzieli sie moi poprzednicy ewidetnie brakuje na owej liście Piotrka Brożka, Ireneusza Jelenia czy Arkadiusza Głowackiego, który mimo niedawno przebytej kontuzji jest w wyśmienitej formie. Naprawde nieporozumieniem jest obecność wśród powołanych takich panów jak Polczak( co takiego wielkiego Polczak gra w ostatnich meczach Cracovii...nie mam pojęcia, zapewne nawet nie wiedza tego ludzie z Kałuży...) Wawrzyniak też szału ostatnio nie robi, nawet nie jestem pewnien czy wychodzi w pierwszym składzie Legii, o Marcinie Kowalczyku nie wiem co powiedzieć bo niby w klubie gra, ale to co pokazuje na meczach reprezentacji...
Cieszą jedynie Boguski i Paweł Brożek.
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.10.2008, 17:40
dynek.pl napisał:
Cytat:
Ktos sie orientuje czy sa jakies zorganizowane wyjzdy z Krakowa do Bratyslawy (tylko nie z Sport Travel bo znajomi raczej za Wisla nie przepadaja) ?
No to dziwnych masz znajomych. Powiedz im PA i niech jada sami. I koniecznie zmień znajomych !
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 01.10.2008, 19:39
Fani polskiej pilki noznej!! Przyszedl czas kiedy musimy sie zjednoczyc i dolozyc swoja cegielke w walce z PZPN. Zlozmy petycje, napiszmy listy do FIFA, UEFA, MKOL, PKOL, RZADU RP, zorganizujmy pokojowy marsz na siedzibe PZPN. Zjednoczmy sie w tej godzinie potrzeby. Piszcie na [email protected] i organizujmy sie!!
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 03.10.2008, 17:24
Cytat:

Piłkarz Wisły, Wojciech Łobodziński wskoczył do kadry Leo Beenhakkera w miejsce kontuzjowanego Łukasza Piszczka. W zgrupowaniu kadry we Wronkach przed meczami kwalifikacyjnym do Mistrzostw Świata 2010 Polska - Czechy (Chorzów, 11 października) i Słowacja - Polska (Bratysława, 15 października) również z powodu kontuzji udziału nie wezmą Piotr Polczak i Radosław Majewski. W ich miejsce powołani zostali Tomasz Jodłowiec i Łukasz Garguła.
Źródło: TSW.com.pl/interia.pl
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 03.10.2008, 17:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jeśli znajomi są "normalni" (tzn potrafią się zachowywac w gronie kibiców różnych klubów) to moga jechać ze Sport Travel. Byłam na wyjeździe na kadrę z nimi - Górnik Z., GKS, Legia, Raków, Wisła w jednym autobusie. I się dało. Tam nie jeżdżą tylko Wiślacy.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.10.2008, 18:19
http://sport.onet.pl/0,1248770,1837525,wiadomosc.html
Łobo znowu w kadrze
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.10.2008, 18:07
haha mecz za 1.5 h a w temacie cisza jakby jakas przerwa zimowa byla
Mimo ze repra dla mnie byla zawsze daleko w tyle za Wisla, to strasznie jestem ciekaw jak nasze orly dzis zagraja.
Gramy z druzyna ktora co prawda ma lepszych grajkow, ale jest w dokladnie takiej samej dolinie co i my i dokladnie tak samo fatalnie grala na euro....co z tego wyjdzie?.Czas po jakis browar isc bo na trzezwo to ciezko startowac do takiego meczu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.10.2008, 18:34
Wychodzimy, jak widac bardzo ofensywnie...z nominalnymi 3 obroncami...zobaczymy co z tego bedzie . Wygladaloby to bardzo ciekawie, gdyby zamiast Smolarka gral Wichniarek(gdyby wogole byl w kadrze). Czesi to nie ekipa z 2004r. Wielu znakomitych pilkarzy(Poborsky, Nedved, Smicer, Berger, Koller) zakonczylo kariery, a najlepszy obecnie pilkarz czeski - Rosicky jest kontuzjowany...to nie Portugalia, Niemcy czy Anglia...ja mysle bardzo pozytywnie(nawet mimo niektorych skandalicznych powolan Leo) i stawiam na 2 : 0 dla nas.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.10.2008, 18:39
Ciekawa jestem, jak zaprezentuje się Brożek...a z tym Rogerem to jakieś nieporozumienie
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Stary 11.10.2008, 18:43
Roger wraca do formy jak tego nie widzisz to jesteś ślepy.

EDIT dla mnie nieporozumieniem jest Wawrzyniak
Powód: Wawrzyniak
Ostatnio edytowane przez Wiślak_358 : 11.10.2008 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 11.10.2008, 18:50
haha mecz za 1.5 h a w temacie cisza jakby jakas przerwa zimowa byla
No właśnie od jakiegoś czasu, chociaż zawsze przed kadrą miałem lekką spinke, jakoś sie czekało na ten mecz itd. To teraz jakoś nijako podchodze do tych meczów, przez Leo raczej jego powołania itd itd.

Cóż szykuje sie znowu mecz Kuba przeciwko wszystkim po reszta pomocy żenująca, a Brożek sam w ataku dostanie ze 3 piłki i jak nie strzeli z 2 bramek to będzie medialny płacz i lament że sie nie nadaje.

No ale wygrajmy

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów