|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Lech spokojnie kontroluje mecz z ŁKS - nie zanosi się na jakąkolwiek niespodziankę. Myślę że na 2-0 się nie skończy.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dlaczego Cabaj dzisiaj nie dał żadnego popisu? Jestem bardzo zawiedziony.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Legia,Wisła,Lech tworza pierwsza trojke.Mysle ze ten sezon moze byc (glownie przez walke tych trzech zespolow,bo dol ligi dalej gra piach) jednym z najbardziej emocjonujacych ostatnich lat.
Legia i Lech ma duzo szerszy sklad od Wisly na obecna i mysle ,ze Wisla nie moze w tej rundzie zostac gdzies za tymi dwoma zespolami .Nie mozna tracic glupio punktow ,bo poza 2,3 innymi druzynami reszta zespolow jest bardzo cienka. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ale borek i ten drugi w lidze plus extra zmasakrowali beenhekera widzieliscie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja tam Borka nie widzialem.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Patrząc na zestawienie ich ławki rezerwowych w ostatnich meczach szczerze w to wątpię. Mają więcej wartościowych zawodników z przodu, ale ogólnie mamy chyba większe pole manewru.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No i jeszcze jesli zalozylymy ze to "Wielkie Trio" bedzie do ostatniej kolejki walczyc o mistrza ,to jedna z tych druzyn bedzie bardzo niepocieszona po sezonie,bo w pucharach graja tylko 2 zespoly (Mistrz w LM ,a 2 ga druzyna w UEFA) ,wiec trzecia druzyna obejdzie sie smakiem
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
trzeci zespół też gra w Pucharze UEFA, bo następuje reforma rozgrywek i zlikwidowany będzie Puchar Inter-Toto.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Troszkę nie w temacie, ale może kogoś zaciekawi:
http://www.gamikaze.pl/Resources/Ima...8_26092008.jpg http://www.gamikaze.pl/Resources/Ima...8_26092008.jpg ![]()
Ostatnio edytowane przez spidey : 29.09.2008 o godz. 11:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zakładając, że Wisłą i Lech awansują do grupy w P. Uefa, obawiam się, że Legia może troche odskoczyć na jesieni. W Polonii Warszawa cholernie dużo zależy od gry Majewskiego - pokazała to druga połowa meczu z Lechią. Jeśli chłopak będzie zdrowy - Polonia będzie dalej blisko czołówki. Ciekawie będzie na wiosnę - w zeszłym sezonie prowadzony przez Zielińskiego Groclin miał rewelacyjną rundę rewanżową. Jeśli trener Zieliński znowu tak przygotuje zespół to zapowiada nam się pasjonująca walka do końca między 4-ma zespołami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Czy ja dobrze widze? TF Cable |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Tak, weszło się wyrabia:
Cytat:
Arrubarena - dramat, Descarga (potencjalna gwiazda) - kontuzja i dno... Jak można było się tak pomylić w ocenie umiejętności graczy (dodać tu należy jeszcze Otiza Moreno)? Przecież Trzeciak miał czas, pieniądze - a ze sprowadzonych piłkarzy najlepiej gra Astiz, który wrócił przypadkowo na Łazienkowską ("last minute"). Jeśli do końca rundy te transfery nie wypalą, to Trzeciak chyba wyleci na zbity pysk. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
A w praktyce są na pierwszym miejscu w tabeli, pomimo tego, że grają kupę. Dlatego póki co bym był ostrożny z oceną. Zgadzam się, że z takim składem gra Legii powinna wyglądać o niebo lepiej oraz że póki co, to grali głównie z pionkami. Mimo wszystko, jak narazie są skuteczni. ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ocenianie Descargi moim zdaniem na razie nie jest właściwe.
Fakt że długo nadrabiał zaległości, a późniejszy występ przeciw Arce skończył z kontuzją, jednak nie była to sytuacja spowodowana przygotowaniem do sezonu, ale dość ostrym starciem z Karwanem. Co do Arru to przecież normalne, że w Legii ilość "Włodarów" musi się zgadzać |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
felipe&Ar222
Nie w tym rzecz, jak gra Legia. Bo gra nieźle. Ciekawi mnie to, że jej grę ciągną - jak za Wdowczyka - Edson i Roger. W takiej sytuacji po co było tak wzmacniać skład? I jakie są te "wzmocnienia"? Na razie z nowych jedynie Iwański coś pokazał, reszta gra tragicznie bądź złapała kontuzję. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ar222 możesz rozwinąć swoją myśl, w której stwierdziłeś, że Legia gra kupę? W jakim sensie? fst- a takie pytanie. A Wisła gra coś sensownego?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 29.09.2008 o godz. 15:01.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A grać coś zaczęliście dopiero w meczu ze słabiutką Cracovią w zeszłej kolejce, potem trafiliście na nie wiele lepszego Piasta, a we wcześniejszych meczach to nikogo niczym nie olśniliście.
Po za tym gdzie są te wszystkie wydane przez was pieniądze? Jedynie Iwańskiemu sie udaje coś pokazać, chociaż i tak śmiem twierdzić, ze z mocniejszymi rywalami tak kolorowo nie będzie i Maciuś nie będzie już tak błyszczał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I juz napinka
![]() Dajcie chlopaki spokoj ,oba zespoly maja 5-1-1 i na tym bym narazie zakonczyl dyskusje pt. kto gra piach a kto nie. Najblizsza ligowa weryfikacja gry naszej jak Legii i Lecha juz w weekend ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PZPN zawieszone!
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,57..._kuratora.html To znaczy, że UEFA wyrzuca nas ze swoich struktur? Czy możemy grać z Tottenhamem? Co z ligą? Co z reprezntacja i Euro 2012? WTF?
Ostatnio edytowane przez Kejt : 29.09.2008 o godz. 15:40.
![]()
Wisła Kraków i wszystko jasne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Chodziło mi o to, że gracie zupełnie nie efektownie. Kilka Waszych meczy w tym sezonie widziałem i jeśli mam być szczery, to za każdym razem potem żałowałem, bo oczy od tego bolały. Przy czym przyznaję, że gracie efektywnie (tabela nie kłamie), a post flamengisty zrozumiałem tak, jakby zarzucał Wam brak skuteczności. Co do wzmocnień Legii, to póki co rzeczywiście straszny zonk (poza Astizem i Iwańskim). Ciekaw jestem czy z czasem oni wszyscy zaskoczą czy to definitywnie transferowe pudła. Powód: i Iwańskim
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 29.09.2008 o godz. 15:44.
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Napinają się niektórzy jakby to była powtórka z sezonu 2007/08 i naszej nasto punktowej przewagi ![]() Szacunku trochę, zbyt wcześnie na krytykę jakichkolwiek transferów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi PO?
1. Nagle się obudzili i doszli do wniosku, że Listek robi ich w bambuko? Przecież to było wiadome od dawna... 2. Stwierdzili że PZPN to bagno, a związek nie ma nawet statutu? Jak wyżej... Ja zwyczajnie tego nie rozumiem. Związek jest jaki jest, ale akurat teraz robić aferę? Nie ma ku temu żadnych realnych powodów. Za to są powody, by zaczekać. Najważniejszy to Euro 2012. UEFA niby nas chwali, ale ciągle mistrzostwa są zagrożone. Do tego w duecie Ukraina-Polska to my na razie dawaliśmy gwarancje jako-takiej solidności. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Ja jestem tylko ciekaw, co będzie teraz z Wisłą i Lechem grającymi z PUEFA i el.MŚ 2010. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|