The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 16:39
Lech spokojnie kontroluje mecz z ŁKS - nie zanosi się na jakąkolwiek niespodziankę. Myślę że na 2-0 się nie skończy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 28.09.2008, 17:19
Kamson napisał(a):Wyświetl post
...bezpośrednio z rożnego
zajebiscie Nowak zakrecil
tak naprawde ten bramakrz - fajtłapa
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.09.2008, 17:43
Dlaczego Cabaj dzisiaj nie dał żadnego popisu? Jestem bardzo zawiedziony.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 28.09.2008, 18:31
Legia,Wisła,Lech tworza pierwsza trojke.Mysle ze ten sezon moze byc (glownie przez walke tych trzech zespolow,bo dol ligi dalej gra piach) jednym z najbardziej emocjonujacych ostatnich lat.
Legia i Lech ma duzo szerszy sklad od Wisly na obecna i mysle ,ze Wisla nie moze w tej rundzie zostac gdzies za tymi dwoma zespolami .Nie mozna tracic glupio punktow ,bo poza 2,3 innymi druzynami reszta zespolow jest bardzo cienka.
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Stary 28.09.2008, 19:09
ale borek i ten drugi w lidze plus extra zmasakrowali beenhekera widzieliscie?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.09.2008, 19:22
Stone Island napisał(a):Wyświetl post
ale borek i ten drugi w lidze plus extra zmasakrowali beenhekera widzieliscie?
Ja tam Borka nie widzialem.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.09.2008, 19:22
hoho napisał(a):Wyświetl post
Lech ma duzo szerszy sklad od Wisly
Patrząc na zestawienie ich ławki rezerwowych w ostatnich meczach szczerze w to wątpię. Mają więcej wartościowych zawodników z przodu, ale ogólnie mamy chyba większe pole manewru.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 28.09.2008, 19:25
hoho napisał(a):Wyświetl post
Legia,Wisła,Lech tworza pierwsza trojke.Mysle ze ten sezon moze byc (glownie przez walke tych trzech zespolow,bo dol ligi dalej gra piach) jednym z najbardziej emocjonujacych ostatnich lat.
Legia i Lech ma duzo szerszy sklad od Wisly na obecna i mysle ,ze Wisla nie moze w tej rundzie zostac gdzies za tymi dwoma zespolami .Nie mozna tracic glupio punktow ,bo poza 2,3 innymi druzynami reszta zespolow jest bardzo cienka.
Zgadza się, zanosi się na bardzo wyrównaną walkę w tym sezonie. Ja do Wisły, Legii i Lecha dodałbym jeszcze Polonię Warszawa, która też ma ciekawy skład i jak pokazały pierwsze mecze osiąga dobre wyniki. Wiśle będzie ciężko w tym sezonie ale mam nadzieję że mimo dużej konkurencji ze strony tych kilku zespołów obronimy tytuł. Problemem będzie dla Wisły pogodzenie gry na kilku frontach jednocześnie. W przypadku awansu do fazy grupowej Pucharu UEFA dojdą nam tej jesieni dodatkowe cztery mecze a kadry nie mamy zbyt szerokiej. Bez wzmocnień zimą się nie obędzie, zwłaszcza jeśli chodzi o naszą ofensywę. Dziwiło mnie jak niektórzy po pierwszych kliku słabych meczach Legii na początku rundy obwieszczali z radością, że Legia już nam nie zagrozi i w tym sezonie może liczyć na środek tabeli najwyżej. Wiedziałem że mimo złego początku potem zacznie zdobywać niestety punkty... Co do Lecha to można powiedzieć, że w tym sezonie jest na prawdę silny i przede wszystkim zdobywa dużo bramek, ale jednocześnie nie jest to drużyna której nie zdarzają się wpadki. Myślę że Lech jeszcze nie raz zgubi w tym sezonie w najmniej oczekiwanych momentach punkty, a passa Lewandowskiego się skończy.
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Stary 28.09.2008, 19:31
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ja tam Borka nie widzialem.
nie wazne nie wiem jak sie nazywaja ci dziennikarze

ale pojechali Leo'wi po honorze i chyba napiwo nie pojdą po programie
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 29.09.2008, 09:07
No i jeszcze jesli zalozylymy ze to "Wielkie Trio" bedzie do ostatniej kolejki walczyc o mistrza ,to jedna z tych druzyn bedzie bardzo niepocieszona po sezonie,bo w pucharach graja tylko 2 zespoly (Mistrz w LM ,a 2 ga druzyna w UEFA) ,wiec trzecia druzyna obejdzie sie smakiem Oczywiscie mozna zdobyc jeszcze Puchar Polski ,ale to jest wyczyn trudniejszy od zajecia 3 ciego miejsca w tabeli
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 29.09.2008, 09:17
trzeci zespół też gra w Pucharze UEFA, bo następuje reforma rozgrywek i zlikwidowany będzie Puchar Inter-Toto.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 29.09.2008, 09:30
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
trzeci zespół też gra w Pucharze UEFA, bo następuje reforma rozgrywek i zlikwidowany będzie Puchar Inter-Toto.
tak ? no to mozna pwoiedziez ze łupy juz podzielone w tym sezonie Pytanie kto wezmie najwiecej
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 29.09.2008, 10:47
Troszkę nie w temacie, ale może kogoś zaciekawi:
http://www.gamikaze.pl/Resources/Ima...8_26092008.jpg

Ostatnio edytowane przez spidey : 29.09.2008 o godz. 11:55.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2008, 11:08
Zakładając, że Wisłą i Lech awansują do grupy w P. Uefa, obawiam się, że Legia może troche odskoczyć na jesieni. W Polonii Warszawa cholernie dużo zależy od gry Majewskiego - pokazała to druga połowa meczu z Lechią. Jeśli chłopak będzie zdrowy - Polonia będzie dalej blisko czołówki. Ciekawie będzie na wiosnę - w zeszłym sezonie prowadzony przez Zielińskiego Groclin miał rewelacyjną rundę rewanżową. Jeśli trener Zieliński znowu tak przygotuje zespół to zapowiada nam się pasjonująca walka do końca między 4-ma zespołami.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.09.2008, 11:21
spidey napisał(a):Wyświetl post
Troszkę nie w temacie, ale może kogoś zaciekawi:

Czy ja dobrze widze? TF Cable ?
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 29.09.2008, 11:34
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Czy ja dobrze widze? TF Cable ?
Widać,że nasz dzial marketingu przekazal autorom fify 09 logo takie ,aby sie reklamowalo zagranica
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.09.2008, 13:14
Tak, weszło się wyrabia:

Cytat:
Arruabarrena wygryzł z ławki Bartłomieja Grzelaka. Pasjonująca walka dwóch goleadorów.
Swoją drogą, ja ciągle nie mogę uwierzyć w to co się dzieje z Legią. Na papierze mają chyba najsilniejszy skład, a w praktyce...

Arrubarena - dramat, Descarga (potencjalna gwiazda) - kontuzja i dno...

Jak można było się tak pomylić w ocenie umiejętności graczy (dodać tu należy jeszcze Otiza Moreno)? Przecież Trzeciak miał czas, pieniądze - a ze sprowadzonych piłkarzy najlepiej gra Astiz, który wrócił przypadkowo na Łazienkowską ("last minute").

Jeśli do końca rundy te transfery nie wypalą, to Trzeciak chyba wyleci na zbity pysk.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 29.09.2008, 13:37
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą, ja ciągle nie mogę uwierzyć w to co się dzieje z Legią. Na papierze mają chyba najsilniejszy skład, a w praktyce...
nie analizowałeś najnowszej tabeli?

Za późno trafili z formą, ale obecnie to przecież inna Legia.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.09.2008, 13:42

A w praktyce są na pierwszym miejscu w tabeli, pomimo tego, że grają kupę. Dlatego póki co bym był ostrożny z oceną. Zgadzam się, że z takim składem gra Legii powinna wyglądać o niebo lepiej oraz że póki co, to grali głównie z pionkami. Mimo wszystko, jak narazie są skuteczni.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 29.09.2008, 14:04
Ocenianie Descargi moim zdaniem na razie nie jest właściwe.
Fakt że długo nadrabiał zaległości, a późniejszy występ przeciw Arce skończył z kontuzją, jednak nie była to sytuacja spowodowana przygotowaniem do sezonu, ale dość ostrym starciem z Karwanem.

Co do Arru to przecież normalne, że w Legii ilość "Włodarów" musi się zgadzać
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.09.2008, 14:23
felipe&Ar222

Nie w tym rzecz, jak gra Legia. Bo gra nieźle.

Ciekawi mnie to, że jej grę ciągną - jak za Wdowczyka - Edson i Roger. W takiej sytuacji po co było tak wzmacniać skład? I jakie są te "wzmocnienia"?

Na razie z nowych jedynie Iwański coś pokazał, reszta gra tragicznie bądź złapała kontuzję.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.09.2008, 14:29
felipe&Ar222

Nie w tym rzecz, jak gra Legia. Bo gra nieźle.

Ciekawi mnie to, że jej grę ciągną - jak za Wdowczyka - Edson i Roger. W takiej sytuacji po co było tak wzmacniać skład? I jakie są te "wzmocnienia"?

Na razie z nowych jedynie Iwański coś pokazał, reszta gra tragicznie bądź złapała kontuzję.
w tej chwili naszą grę ciągną Radovic i Iwański. Do czasu meczu z Cracovią był to też Szałachowski. Roger lekko mówiąc aktualnie jest bez formy, a Edson nie doszedł jeszcze do siebie po długiej kontuzji. No i bardzo wiele dla Legii znaczy Astiz. Jaka ulga, że on powrócił.

Ar222 możesz rozwinąć swoją myśl, w której stwierdziłeś, że Legia gra kupę? W jakim sensie?

fst- a takie pytanie. A Wisła gra coś sensownego?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 29.09.2008 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.09.2008, 14:54
A grać coś zaczęliście dopiero w meczu ze słabiutką Cracovią w zeszłej kolejce, potem trafiliście na nie wiele lepszego Piasta, a we wcześniejszych meczach to nikogo niczym nie olśniliście.
Po za tym gdzie są te wszystkie wydane przez was pieniądze? Jedynie Iwańskiemu sie udaje coś pokazać, chociaż i tak śmiem twierdzić, ze z mocniejszymi rywalami tak kolorowo nie będzie i Maciuś nie będzie już tak błyszczał.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.09.2008, 15:34
I juz napinka
Dajcie chlopaki spokoj ,oba zespoly maja 5-1-1 i na tym bym narazie zakonczyl dyskusje pt. kto gra piach a kto nie.
Najblizsza ligowa weryfikacja gry naszej jak Legii i Lecha juz w weekend
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kejt
Senior Member

Stary 29.09.2008, 15:36
PZPN zawieszone!

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,57..._kuratora.html

To znaczy, że UEFA wyrzuca nas ze swoich struktur? Czy możemy grać z Tottenhamem? Co z ligą? Co z reprezntacja i Euro 2012? WTF?
Ostatnio edytowane przez Kejt : 29.09.2008 o godz. 15:40.
Wisła Kraków i wszystko jasne .
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.09.2008, 15:41
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

Ar222 możesz rozwinąć swoją myśl, w której stwierdziłeś, że Legia gra kupę? W jakim sensie?

Chodziło mi o to, że gracie zupełnie nie efektownie. Kilka Waszych meczy w tym sezonie widziałem i jeśli mam być szczery, to za każdym razem potem żałowałem, bo oczy od tego bolały. Przy czym przyznaję, że gracie efektywnie (tabela nie kłamie), a post flamengisty zrozumiałem tak, jakby zarzucał Wam brak skuteczności. Co do wzmocnień Legii, to póki co rzeczywiście straszny zonk (poza Astizem i Iwańskim). Ciekaw jestem czy z czasem oni wszyscy zaskoczą czy to definitywnie transferowe pudła.
Powód: i Iwańskim
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 29.09.2008 o godz. 15:44.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
felipe
Senior Member

Stary 29.09.2008, 15:43
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I juz napinka
Dajcie chlopaki spokoj ,oba zespoly maja 5-1-1 i na tym bym narazie zakonczyl dyskusje pt. kto gra piach a kto nie.
Najblizsza ligowa weryfikacja gry naszej jak Legii i Lecha juz w weekend
Otóż to!
Napinają się niektórzy jakby to była powtórka z sezonu 2007/08 i naszej nasto punktowej przewagi
Szacunku trochę, zbyt wcześnie na krytykę jakichkolwiek transferów.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.09.2008, 15:53
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mi o to, że gracie zupełnie nie efektownie. Kilka Waszych meczy w tym sezonie widziałem i jeśli mam być szczery, to za każdym razem potem żałowałem, bo oczy od tego bolały. Przy czym przyznaję, że gracie efektywnie (tabela nie kłamie), a post flamengisty zrozumiałem tak, jakby zarzucał Wam brak skuteczności. Co do wzmocnień Legii, to póki co rzeczywiście straszny zonk (poza Astizem i Iwańskim). Ciekaw jestem czy z czasem oni wszyscy zaskoczą czy to definitywnie transferowe pudła.
od jakiś 5 spotkań, mam zupełnie inne wrażenie niż Ty. Legia gra bardzo efetownie ale nie efektywnie(znaczy się w jakimś tam stopniu gra efektywnie, bo sporo goli strzela). Tyle sytuacji co piłkarze (L) zmarnowali w meczach z Arką, Cracovią, Piastem, Wisłą Płock czy Górnikiem Zabrze, to aż sie słabo robi.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 29.09.2008, 18:55
Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi PO?

1. Nagle się obudzili i doszli do wniosku, że Listek robi ich w bambuko? Przecież to było wiadome od dawna...

2. Stwierdzili że PZPN to bagno, a związek nie ma nawet statutu? Jak wyżej...

Ja zwyczajnie tego nie rozumiem. Związek jest jaki jest, ale akurat teraz robić aferę? Nie ma ku temu żadnych realnych powodów. Za to są powody, by zaczekać. Najważniejszy to Euro 2012. UEFA niby nas chwali, ale ciągle mistrzostwa są zagrożone. Do tego w duecie Ukraina-Polska to my na razie dawaliśmy gwarancje jako-takiej solidności.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.09.2008, 19:02
1. Nagle się obudzili i doszli do wniosku, że Listek robi ich w bambuko? Przecież to było wiadome od dawna...
Chyba po prostu chcieli zaczekać do zjazdu UEFY w Bordeux, bo teraz już nam EURO nie odbiorą (przynajmniej na razie).

Ja jestem tylko ciekaw, co będzie teraz z Wisłą i Lechem grającymi z PUEFA i el.MŚ 2010.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów