The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 12:07
byc przed Raikkonenem, na 1 lub 2 miejsce w generalce nie ma szans, BMW powinno sie skupic na obronie 3 miejsca.

moj typ na dzisiaj
1-Massa
2-Hamilton
3-Kubica
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.09.2008, 12:36
W ciemno biorę trzecie miejsce ale będzie bardzo ciężko wyprzedzić Ferrari i McLarena.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 28.09.2008, 13:40
co tam sie kurde porobilo? czyja to byla wina?
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.09.2008, 15:09
Cóż, wielki pech Kubicy, ale żadnego punktu nie zdobył także Raikkonen więc Robert utrzymał się na 3 miejscu w generalce z taką samą przewagą jak wcześniej. W sumie z czołowych kierowców punkty zdobył jedynie Hamilton...
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.09.2008, 15:19
Mam nadzieje ze to pierwszy i ostatni sezon Piqueta w f1...
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 28.09.2008, 15:21
wspolczucia sie porobilo a mialo byc tak pieknie

:/ sam nie wiem co myslec o tym wyscigu

Alonso wygral z 15 miesjca a nasz Kubica z 4 na 11. Szkoda

http://www.sport.pl/sport/1,65025,57...do_Alonso.html
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2008, 15:28
Blondas napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze to pierwszy i ostatni sezon Piqueta w f1...
Taa Nelson Piquet mysli sobie rano rozwale sobie bolid i może wtedy ktoś bedzie miał lipe to super, co z tego ze nie powalcze i strace najprawdobodobniej miejsce w f1 ale komuś zrobie na złość.

Dajcie sobie spokój z takimi teoriami z dupy

Heidfeld dzis przed Kubicą, znów spisek w BMW przeciwko Kubicy, tak ?

Tak wyszło no i trudno, tylko chociaz dobrego ze Kimi nie dojechał i coraz blizej podium na koniec MŚ

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.09.2008, 15:43
No to Kubica przed Massą na mecie ale niestety za Hamiltonem:/
Nudno nie było, cieszę się że Alonso wygrał. Niech się Lewis przyzwyczaja bo jak Fernando wyląduje wreszcie w Ferrari to będzie się działo

Kubek jechał dobrze no ale przez wypadek-przypadek stracił dobrą pozycję. Naprawdę mamy szanse i może będziemy mieli tę gęś o której mówił Borowczyk co się zwie mistrzostwo świata Zaciskajmy kciuki i co tylko się da;-) To jeszcze nie koniec walki!
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.09.2008, 16:14
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Taa Nelson Piquet mysli sobie rano rozwale sobie bolid i może wtedy ktoś bedzie miał lipe to super, co z tego ze nie powalcze i strace najprawdobodobniej miejsce w f1 ale komuś zrobie na złość.

Dajcie sobie spokój z takimi teoriami z dupy

Heidfeld dzis przed Kubicą, znów spisek w BMW przeciwko Kubicy, tak ?

Tak wyszło no i trudno, tylko chociaz dobrego ze Kimi nie dojechał i coraz blizej podium na koniec MŚ

Chodzi o to że chłop nie potrafi jeździć i pokazuje to kolejny raz, wystarczy zobaczyc ile pozycji dzieli go w kazdych kwalifikacjach od Alonso , ktory ma ten sam bolid. Już bym wolał zeby wrócił do F1 Klien albo Sato.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 28.09.2008, 16:22
Moze i jest słaby ale ma nazwisko odpowiednie

Przecież każdy wie, że w F1 wcale nie rywalizuje elita, ani, ze klasyfikacja kierowców nie jest wykładnikiem ich umiejętności (pisałem już kiedyś - dajmy Kubicę czy innego Hamiltona do Force India, zobaczymy jak zaszaleją).

Dlatego radzę podchodzić do tej zabawy z większym dystansem.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 28.09.2008, 16:22
ten mlody co komentuje w studio wygrał mistrozstwa FORMUŁY 3 wiec moze po niego siegna ?

miec 2 polakow w f1 byloby piknie
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.09.2008, 19:27
Heidfeld w klasyfikacji zbliża się niebezpiecznie już kilka pkt za Raikkonenem. Mimo wszystko mam nadzieje że Robert utrzyma to 3 miejsce.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.09.2008, 13:01
Wyścig był świetny, szkoda że Robertowi zabrakło trochę szczęścia. Gdyby zjechał do boksów wtedy co Rosberg, byłby na podium.

Massa to prawdziwy pechowiec - już raz stracił w tym sezonie zwycięstwo przez błąd zespołu (źle dobrane opony pod koniec wyścigu w Monako) - teraz kłopot z tankowaniem. Chyba jednak mistrzostwo zdobędzie Hamilton, którego nie lubię.

Zadziwia mnie, co w Renault robi Nelsinho Piquet. Facet jest dramatycznie słaby, w sezonie miał udany jeden wyścig na 15. Co chwila rozbija bolid, w kwalifikacjach jeździ tragicznie. Ja wiem, że jest jeszcze młody ale chyba jednak pokazał, na co go stać. Jeśli Renault zatrzyma go na następny sezon, to będę zdziwiony.

Ponadto ewidentnie widać, że z Kimim Raikkonenem jest coś nie tak. Pogłoski o niesportowym trybie życia mogą być prawdziwe - Fin ma notorycznie problemy z koncentracją. Już w Monako popełnił dziecinny błąd - teraz rozbił bolid tuż przed końcem wyścigu. A przecież te punkty dawały mu szansę na walkę o 3 miejsce z Kubicą.

Heidfeld potwierdził, że jest szalenie nudnym, ale regularnym kierowcą. Jechał jak furmanka, ale pojechał swoje. Bez błysku, za to z punktami. Ten wyścig to klasyczne potwierdzenie jego umiejętności. Jest to bardzo solidny kierowca, który nigdy nie będzie mistrzem. Brakuje mu błysku.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 06.10.2008, 19:42
[QUOTE=kaelowiec;608865]ten mlody co komentuje w studio wygrał mistrozstwa FORMUŁY 3 wiec moze po niego siegna ?

Ten "młody" Maurycy Kochański ma 32 lata i został Mistrzem Polski w Formule 2000. Nie umniejszając Jego osiągnięć, to wyścigi polskiej Formuły 2000 mają się do światowych Formuł jak Syrenka do Maybacha.

A dzisiaj BMW potwierdziło skład na 2009 r. Robert i Nick.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.10.2008, 19:47
Cytat:
Jedyne rozsądne wyjście w obecnej chwili...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Stary 10.10.2008, 19:03
Silvestro napisał(a):Wyświetl post

Ten "młody" Maurycy Kochański ma 32 lata
No to jeszcze młody jest;-) Do 40 ma daleko także nie zamykajmy mu drogi do F1

Silvestro napisał(a):Wyświetl post
No i dobrze. Mam nadzieję że przyszły sezon rozpoczną z nastawieniem na mistrza a nie na pilnowaniu 3 miejsca w klasyfikacji.

A jutro i pojutrze poważniejszy sprawdzian dla kibiców! Poranna pobudka
Pełna mobilizacja! Wszyscy wstają i oglądają
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 10.10.2008, 19:11
cholera, wybaczcie mi, ale jutro nie dam rady.
ostatnio po 4-5 godzin spię.

ale w niedziele oczywiście pobudka..
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 12.10.2008, 09:25
Super występ Roberta. Zasłużone 2 -gie miejsce - świetny start, mądra jazda przez cały wyścig. Jazdę Jego konkurentów (Hamilton i Massa) lepiej pominąć milczeniem.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.10.2008, 09:34
Hamiltonowi i Massie juz zaczyna sie gotować w główkach bo znowu presja jest ogromna.i dobrze.licze po cichu na powtorke z ubieglego roku kiedy 3.kierowca klasyfikacji generalnej majac spora strate dokonał cudu(przy pomocy nagrzanego Lewisa) i został mistrzem.takze do boju Roberto!!!
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 12.10.2008, 09:48
Ładna była zwłaszcza walka o drugą pozycję z Raikonnenem. Strasznie drżało mi serce, jak chyba przez trzy lub cztery kółka z rzędu Kimi atakował na tej samej długiej prostej, niemal zrównując się momentami z Robertem.
Czy ma szanse na tytuł? Szczerze śmiem wątpić, zbyt wiele przesłanek do spełnienia jednocześnie. Trzecie miejsce tez byłoby czymś fenomenalnym i na tym niech się skupi.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 12.10.2008, 10:10
w każdym razie czeka nas świetna końcówka sezonu.
dziś Robert bardzo dobrze jechał, równo, bez błędów, przez co Raikkonen wyprzedzić go nie mógł, ale rzeczywiście było momentami gorąco. ciesze się, że Lewisek już się zgotował, za bardzo pewny siebie jest, zobaczymy jak w nast. wyścigu pojedzie..

ps. tatusia dziś nie pokazali.. :(
Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Stary 12.10.2008, 10:14
Trochę mi szkoda bo Kubek był pierwszy, ale myślę że drugie miejsce to bardzo dobre miejsce. Hamilton bez punktów, Massa dostał nagrodę pocieszenia w postaci 1 pkt. No a Ferdzi znów wygrał i miał zapewne satysfakcje jak przepuszczał Lewisa na ostatnim okrążeniu. Brawo Alonso! Nie myślałam że kiedyś będziemy mieli radochę z tego że Lewis kogoś wyprzedza;-)

Wracając do drugiego miejsca i BMW. Można odnieść wrażenie że to i tak pozycja przewyższająca możliwości tego samochodu. Kubek się męczył żeby to paskudne auto go słuchało. Nie wiem nawet czy wcześniej nie zjechał na drugie tankowanie tylko po to żeby wymienić te wymęczone opony. Poza tym o kiepskiej kondycji bmw świadczą występy Heidfelda chociażby w klasyfikacjach. Zdaje mi się że to jest problem ustawień auta a nie umiejętności kierowcy, bo Nick nie zapomniał nagle jak się jeździ.

Patrząc na te wszystkie błędy które popełniają kierowcy zasiadający w takich furach jak ferrari czy mc to aż żal się robi, że taki potencjał się marnuje.

Ciekawe o czym Ferdzi tak nadawał Kubicy jak grali hymny;-) Momentami to wyglądało jakby gadał do siebie
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 12.10.2008, 12:02
Massa zarobił 2 punkty, bo po wyścigu sędziowie dołożyli Sebastianowi B 25 sekund kary i spadł chyba na 10 m-ce, a Massa o 1 miejsce wyżej.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.10.2008, 16:17
Wiecie może kiedy będzie powtórka tego GP w telewizji?
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 12.10.2008, 16:25
Wyścig bardzo udany, bo pierwsze miejsce było raczej poza zasięgiem. Jestem ciekaw, czy taka zmiana jazdy Alonso jest spowodowana jakimiś zmianami w bolidzie, cze "przebudzeniem" kierowcy. Najważniejsze jest to, że Robert zwiększył przewagę nad Raikkonenem.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 13.10.2008, 11:48
[QUOTE=Silvestro;612881]
kaelowiec napisał(a):Wyświetl post
ten mlody co komentuje w studio wygrał mistrozstwa FORMUŁY 3 wiec moze po niego siegna ?

Ten "młody" Maurycy Kochański ma 32 lata i został Mistrzem Polski w Formule 2000. Nie umniejszając Jego osiągnięć, to wyścigi polskiej Formuły 2000 mają się do światowych Formuł jak Syrenka do Maybacha.

ironia zbyteczna jak to pisałem to nie wiedziałem ile ma lat , bazowałem na wyglądzie jego facjaty a ten jest dośc 'maturalny'

natomiast oprocz mistrza polski f2000 o czym nie wiedzialem , chodzilo mi o mistrza formuly 3 (miedzynarodowego) a to juz jest coś
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.10.2008, 12:55
Co do mlodych, to nadzieja w Karolu Baszu, on jest faktycznie mlody, a juz podaza sladami Roberta.

Ale z drugiej strony, na kogos takiego jak Kubica nie liczyl bym.. chlop ma na prawde talent, tacy rodza sie raz na kilkadziesiat lat, a jeszcze przeciez trzeba ich znalezc i odpowiednio uksztaltowac..
Za to podziwiam ojca Roberta, ze postawil tak wszystko na jedna karte, wiadomo mial chlopak talent, bo na 10 lat wygrywal juz wszystko prawie w polsce, ale i tak ryzyko bylo bardzo duze.

I tak troche po za tym co napisalem, to jak patrze na Kubice to widze w 95% Prosta, ma bardzo zblizone do niego podejscie do wyscigow. Czyli na pierwszym miejscu kalkulacja i obserwowanie co dzieje sie na torze. Prost dzieki temu jest jednym z najbardziej skutecznych zawodnikow F1 w historii(chyba tylko MS go wyprzedza). Kubica tez to ma, stara sie jezdzic po pierwsze skutecznie.
Jest przeciwienstwem Hamiltona, ktory nie ma takiego chlodnego charakteru, strasznie latwo wyprowadzic go z rownowagi. Przeciez wczoraj wiedzial, ze taka jazda na zlamanie karku jest bezsensowna, ale to byla chwila, instynkt/charakter zadzialal i se chlopak spierniczyl wyscig
Teraz znowu ma koszmar taki jak rok temu, nie wiem czy mu psycha wytrzyma, szczegolnie jak go Ferrarki zaczna naciskac. Jak w qualu mu bedzie kiepsko szlo, to IMO chlopak sie znowu podpali.
Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Stary 13.10.2008, 20:59
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Wiecie może kiedy będzie powtórka tego GP w telewizji?
Nie wiem Rozumiem że tak Ci się wyścig spodobał że chcesz go obejrzeć 2 razy

Internetowa prasa podgrzewa atmosferę przed końcem sezonu. Ale nic nowego nie odkrywa.

Alonso nie chce aby Hamilton został mistrzem:
http://f1.wp.pl/kat,101076,title,Kub...wiadomosc.html

Hamilton i jego mniemanie o sobie:
http://f1.wp.pl/kat,101078,title,Ham...wiadomosc.html

Czyżby Kubica zaczynał wierzyć w mistrzostwo?
http://f1.wp.pl/kat,101076,title,Kub...wiadomosc.html

Oczywiście być może w tych artykułach jest ukryta fantazja autorów dlatego wiadomo - z przymrożeniem oka

LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Za to podziwiam ojca Roberta, ze postawil tak wszystko na jedna karte, wiadomo mial chlopak talent, bo na 10 lat wygrywal juz wszystko prawie w polsce, ale i tak ryzyko bylo bardzo duze.
Moim zdaniem ojciec Roberta zaryzykował zbyt wiele i za szybko. I przede wszystkim ryzykował przyszłością swojego syna a nie swoją. Na jego miejscu nie postąpiłabym tak. Może warto by było poczekać aż chłopak będzie miał przynajmniej 15 lat i będzie mógł w miarę świadomie podjąć decyzję. Jestem pewna że Robert prędzej czy później wylądowałby w F1
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 02.11.2008, 16:27
podobno w Sao Paolo pada, mają być ulewy, ale kiedy i gdzie dokładnie, nie wiadomo.
jeśli poleje, dramaturgia będzie wielka.

Robert! Felipe!
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 02.11.2008, 16:32
Jak pogoda cięgle będzie taka, jak jest, to myślę że Robert bez większych problemów utrzyma trzecie miejsce, bo to jego żywioł ;-) Gorzej z Massą, bo on rzadko dobrze wypada w takich warunkach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów