The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2008, 13:21
Cytat:
Piłkarzem interesują się takie kluby jak: Bayern Monachium, Valencia, Celtic Glasgow, PSV Eindhoven, Szachtar Donieck, Panathinaikos Ateny i Atletico Madryt.
Jak pisze futbol.pl przed turniejem Euro 2008, 3 miliony euro za Kalinicia wykładało Schalke Gelsenkirchen. Transfer jednak nie doszedł do skutku.
To dla nas o 3(4) miliony za dużo bynajmniej dla RN . No chyba że mu się kontrakt kończy
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.09.2008, 13:22
felipe napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Z cyklu science- fiction
-Co widzisz
-Autostrady i stadiony.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.09.2008, 14:01
thomasson napisał(a):Wyświetl post
-Co widzisz
-Autostrady i stadiony.
Najgorsze będą zaraz komentarze, że warto kupić, bo zaraz będzie wart 5 mln albo, że jeżeli chcemy gonić Europę... Ludzie, nie wiem czy wiecie, ale takiego dziennikarzynę nie obchodzi czy on napiszę prawdę. On może wiedzieć, że naprawdę było zupełnie inaczej, ale dla niego ważne jest to aby gazeta lub stronka była ciekawa i dużo ludzi ją czytało. Nie ma o czym pisać? Zaraz się coś wymyśli, przecież za pisanie artykułu który wszyscy czytają nikt go nie zwolni.
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2008, 14:17
Jak byłby taki extra to juz by grał w milanach interach sevillach itp to ze ktos poslal tam skauta jeszcze nic nie znaczy a o braku gotówki w Schalke Gelsenkirchen tez można zapomnieć od momentu jak jest gazprom jesli chcieli by go kupic to by go kupili wiec nie piszcie ze nierealny tylko drogi a czy dobry to czas pokaże
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.09.2008, 16:06
tomaso napisał(a):Wyświetl post
wiec nie piszcie ze nierealny
Jak mozemy nie pisac ze nierealny, jak nierealny
Do pierwszej pewnej rzeczy na tym swiecie, czyli smierci ,bez cienia ryzyka mozna dodac druga, ze Nikola Kalinić w Wisle nie zagra.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.09.2008, 16:14
W tym sezonie zagrał 7 meczy w lidze i strzelił 6 goli. Nie żartujcie. Jak już byśmy mieli takich kupować to się bardziej Brożka opłaca zatrzymać do końca kariery w Wiśle a dokupić kogoś utalentowanego ale taniego. No sorry ale jakbyśmy mieli transfery za 5 mln Euro robić to by Cupiał już dawno zwolnił Bednarza.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.09.2008, 16:14
interesuje się nim Bayern, Valencia, PSV, Celtic, PAO i Atletico..(jeszcze pewnie jakieś duże marki do walki się dołączą)
..ale wybierze Wisłę.

Nie wspominam o hajsie jaki na niego będzie trzeba wyłożyc.

temat Chorwata można zamknąć.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.09.2008 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.09.2008, 16:52
Bednarz w Lidze + kiedyś złożyli zapytanie o cenę czołowego strzelca z jeden z lig bałkańskich, której to poziom jest porównywalny z naszą ligą. Napastnik ten został jednak wyceniony znacznie drożej niż Brożek czyli znacznie ponad 3 mln euro. Nie ma więc o czym dyskutować.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.09.2008, 16:52
Chorwacki talent pod lupą Wisły?

WISŁA OBSERWOWAŁA NIKOLĘ KALINICIA, ALE CIĘŻKO BĘDZIE GO POZYSKAĆ

Wisła Kraków od dłuższego czasu poszukuje wysokiego napastnika, który wzmocniłby zespół prowadzony przez Macieja Skorżę. Kandydatem do gry przy Reymonta jest talent chorwackiej piłki - Nikola Kalinić. Zawodnik Hajduka Split był już obserwowany przez Wisłę.

Mistrz Polski nie jest jednak jedynym klubem, który marzy o pozyskaniu dwukrotnego reprezentanta Chorwacji. Piłkarzem, który zagrał na Euro 2008 przeciwko Polsce interesują się takie kluby jak: Bayern Monachium, Valencia, Celtic Glasgow, PSV Eindhoven, Szachtar Donieck, Panathinaikos Ateny i Atletico Madryt.

Przed turniejem Euro 2008, 3 miliony euro za Kalinicia wykładało Schalke Gelsenkirchen. Transfer jednak nie doszedł do skutku. To pokazuje, jak Wiśle trudno byłoby sprowadzić piłkarza Hajduka Split, zwłaszcza, że jego kontrakt wygasa pod koniec czerwca 2011 roku.

Nikola Kalinić urodził się 5 stycznia 1988 roku w Splicie i mierzy 187 cm wzrostu. Karierę rozpoczynał w miejscowym Hajduku, z którego był wypożyczany do Istra Pula i HNK Sibenik. Grał we wszystkich kategoriach wiekowych reprezentacji Chorwacji. 5 maja 2008 roku znalazł się w pierwszej reprezentacji Slavena Bilicia na Euro 2008, w której jak dotąd rozegrał dwa mecze.

Źródło: www.futbol.pl
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.09.2008, 17:21
Mozecie sie juz smiac
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html

6.5 koła, taka wycena, yhy juz jest nasz

Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 27.09.2008, 09:50
Ciekawe czy Wisla zainteresuje sie Gargula ,ktoremu powoli konczy sie kontrakt.Jak dla mnie powinna.Od czasow Szymkowiaka nie mielismy klasycznego rogrywajacego.Jirsak to niestety nei jest taki typ pilkarza,co prawda potrafi dokladnie podac jakas postopadla pilke,ale nie jest graczem ktory szuka gry,przejmuje ciezar gry na siebie itd.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.09.2008, 10:03
Tylko żeby Widzew nas nie wyprzedził bo też ma na niego chrapkę.No ale przecież mamy Jirsaka jak dla mnie gość gra dobrze i dostaje więcej szans i raczej je wykorzystuje , takie moje zdanie na ten temat. A jak byś my kupili Gargułę to chyba musielibyśmy się z kim pożegnać tylko z kim Cantoro , Sobolewskim
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.09.2008, 10:06
Ja nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy stylem gry Szymkowiaka a Jirsaka.

Różnica jest tylko jedna- pierwszy grał non stop, drugi niestety nie dostaje wielu szans i nie może pokazać swojego potencjału. Nie jest w stałym rytmie meczowym i to się odbija na jego grze.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.09.2008, 10:19
Wedlug mnie wydawanie grubej kasy na Gargule (dokladnie kontrakt dla niego) to w tej chwili jedna wielka pomylka. Gosc ma juz chyba 28 lat na karku, a poza jednym sezonem nie gra nic szczegolnego, a na pewno nie gra lepiej od sporo mlodszego Jirsaka ktorego juz mamy. W tej chwili trzeba myslec nad jakims mlodym defensywnym pomocnikiem, bo i Mauro i Sobol swoje lata juz maja, a nastepcy nie widac. Ewentualnie mozna poszukac drugiego takiego srodkowego pomocnika jak Jirsak (takze w podobnym wieku), ktory moze grac podwieszony pod napastnikiem, ale rownie dobrze radzi sobie glebiel w srodku pola.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 27.09.2008, 10:31
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Wedlug mnie wydawanie grubej kasy na Gargule (dokladnie kontrakt dla niego) to w tej chwili jedna wielka pomylka. Gosc ma juz chyba 28 lat na karku, a poza jednym sezonem nie gra nic szczegolnego, a na pewno nie gra lepiej od sporo mlodszego Jirsaka ktorego juz mamy. W tej chwili trzeba myslec nad jakims mlodym defensywnym pomocnikiem, bo i Mauro i Sobol swoje lata juz maja, a nastepcy nie widac. Ewentualnie mozna poszukac drugiego takiego srodkowego pomocnika jak Jirsak (takze w podobnym wieku), ktory moze grac podwieszony pod napastnikiem, ale rownie dobrze radzi sobie glebiel w srodku pola.
Nie za bardzo się zgadzam. Tak naprawdę w pomocy przydałoby się 3 zawodników:
def. pomocnik, ofensywny pomocnik i skrzydłowy+ napastnik
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.09.2008, 10:53
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Ja nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy stylem gry Szymkowiaka a Jirsaka.

Różnica jest tylko jedna- pierwszy grał non stop, drugi niestety nie dostaje wielu szans i nie może pokazać swojego potencjału. Nie jest w stałym rytmie meczowym i to się odbija na jego grze.
Mi się wydaje, że Jirsak dodatkowo potrafi nieźle w defensywie zagrać, a z drugiej, do Szymka traci trochę z ruchem do przodu, Jirsak chętniej podaje piłki i czasem mógłby przejść jednego przeciwnika 1 na 1, ale tego nie robi, bo woli oddać piłkę, wariant bezpieczniejszy, ale gdyby się coś takiego powiodło, to od razu robi się spore zagrożenie.
Dlatego może alternatywą jest wycofywanie się z gry dwoma defensywnymi na rzecz defensywnego i dość defensywnego Jirsaka z dobrym prostopadłym podaniem + ofensywny pomocnik, ale nie wiem czy Garguła to jest dobra opcja, może lepiej poszukać kogoś lepszego - ale znając życie darmocha a płacenie, zawsze wybrana będzie darmocha.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.09.2008, 11:26
Mam nadzieje że nikomu nie wpadnie do głowy pomysł sprowadzenia Garguły. W sumie mieliśmy farta w zimie, że Garguła i jego menager to analfabeci albo debile i nie wiedzą co podpisują i ostatecznie do nas nie trafił. Mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że mielibyśmy drugiego Łobodzinskiego, a Jirsak to by grał tylko w PE. Sparzyliśmy się na dwóch wynalazkach Leo, nie ma sensu ryzykować po raz trzeci.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.09.2008, 12:00
Nam potrzeba dwóch skrzydłowych przy załozeniu ze Boguski gra jako napastnik. No i jeden def. pomocnik.

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.09.2008, 12:28
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że nikomu nie wpadnie do głowy pomysł sprowadzenia Garguły. W sumie mieliśmy farta w zimie, że Garguła i jego menager to analfabeci albo debile i nie wiedzą co podpisują i ostatecznie do nas nie trafił. Mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że mielibyśmy drugiego Łobodzinskiego, a Jirsak to by grał tylko w PE. Sparzyliśmy się na dwóch wynalazkach Leo, nie ma sensu ryzykować po raz trzeci.
No coś mało Garguła jest nam tak potrzebny jak nowy trener. Ja wciąż chciałbym Pawłowskiego, mogliby razem z Boguskim tworzyć atak, dodatkowo do ataku przydałby się Mąka. To już byłbym bardzo zadowolony.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 27.09.2008, 12:33
Pawłowski odpada bo Zagłębie chce 2 mln Euro. Nie wymieniajcie zawodników, którzy są poza zasięgiem finansowym bo to nie ma sensu.

Mąka też moim zdaniem będzie za drogi co do tego co prezentuje. Hattricki bardzo podnoszą cenę. I tyle.
Odpowiedz cytując
M152T4L
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.09.2008, 12:45
HEDu napisał(a):Wyświetl post
No i jeden def. pomocnik.
Tylko po co? Jest Sobol, Cantoro, Barreto i Varga.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i
nad Krakowem zaświeci znów,
O jednym marzę o jednym wciąż śnię,
mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!!
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 27.09.2008, 12:57
Najwiekszy problem to w tej chwili - i tak bez zmian od 3 lat - brak wysokiego napastnika. Zieniu i Lobo sa w stanie rzucic 10-15 centr w kazdym meczu, ale kto ma o nie walczyc w powietrzu? Bez takiego zawodnika marnujemy moim zdaniem 20% potencjalu ofensywnego jakie daja nam mocniejsze niz u rywali skrzydla. Wysoki srodkowy to nie tylko szansa na wiekszy lup bramkowy, ale tez mozliwosc ciekawego zgrywania pilek do Brozinho. Szkoda tego potencjalu, bo Wisla moglaby byc jeszcze grozniejsza z przodu.

A na porownywanie Jirsaka do Szymka jest o wiele za wczesnie. Owszem podanie ma, strzal tez, czy potrafi tak pociagnac akcje do przodu jak Szymek? Czy ma taki przeglad pola? Na razie bym sie wstrzymal z przytaknieciem. Czy grywa za malo? Jest rywalizacja w pomocy
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.09.2008, 13:22
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że opierasz swoje przekonanie po uprzednim oglądnięciu ostatnich meczy Bełchatowa w których robił całą grę zespołu w ofensywie. Bardzo chciałbym żeby dołączył do naszego zespołu. I jeszcze jedno. Nie wiem czy wiesz, ale to właśnie Osuch (menager Łukasza) jest w sporze chyba już nawet prawnym z Leo, a Garguły już jakiś czas w rep. nie widziałem więc chyba troszkę się mylisz. Sam Garguła też chciał iść do nas więc nie rozumiem niechęci z twojej strony co do jego osoby. To że nie przyszedł to "zasługa" działaczy Bełchatowa a nie Garguły. Ile znaczy dla tego zespołu i jak dobry to gracz niech właśnie świadczą działania prezesów. Z Łobodzińskim takich problemów nie było i raczej bez większych problemów go oddali...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.09.2008, 08:11
Wszystko to prawda co piszecie - żeby było "europejsko" potrzebujemy wielu wzmocnień. Moim zdaniem jednak najbardziej palącą potrzebą jest bramkarz z prawdziwego zdarzenia.
Mario potrafi obronić strzały i tu nie jest zły, ale jak piłkę mu obrońcy podają albo centra idzie to mi zawsze serce staje - dramatycznie niepewny w grze nogami, dramatycznie niepewny na przedpolu.
Pawełek jest nr 1 tylko na zasadzie "na bezrybiu i rak ryba".
Odpowiedz cytując
szejkspir
Member

Od: 10.2006

Stary 28.09.2008, 18:41
Dołączę się do opini kolegów powyżej, że Jirsak, mimo mojej wielkiej sympatii do niego, nie jest w tym momenciei rasowym ofensywnym pomocnikiem. Cały czas stopniowo rozwija się w tym kierunku pod okiem trenera Skorży. Myślę, że na chwilę obecną, razem z Gargułą doskonale by się uzupełniali w środku pola. Tomas jako operujący bardziej defensywnie, a Łukasz za plecami wysuniętego Brożka. Wszelkie szybkie ataki, prowadziłby Garguła, co umożliwiłoby wchodzenie na drugie tempo Jirsakowi na 16 metr, wykorzystując jego świetne uderzenie z dystansu. Prowadząc akcję, trudno mu jest to robić z zaskoczenia.
Do transferu Garguły dołożyłbym dwóch rasowych skrzydłowych i wysokiego napastnika. Jeśli dodatkowo, doszedłby do skutku zimowy transfer Romeu, mielibyśmy bardzo silną kadrę na najbliższe kilka lat, cał czas utrzymjąc, że Bednarz sprowadzi zawodników, którzy efektywnie wzmocnią pierwszą 11-tkę.
Dodam jescze, że solidniejsza konkurencja dla Pawełka również jest wskazana.
W dalszej (rocznej) perspektywie poszukiwałbym również stopera i prawego obrońcę.

Wg. mojej własnej opinii, udane zrealizowanie w/w transferów, przy utrzymania obecnej kadry meczowej (Paweł Brożek i Boguski!), pozwoliłoby spokojnie wyczekiwać na przyszłoroczne losowanie eliminacji LM, a nie tylko tradycyjne liczenie na los.

Myślę, że realne jest:

- ugodowe sprowadzenie za niewielką opłatą z Bełchatowa Garguły jeszcze tej zimy
- sprowadzenie Romeu
- transfer skrzydłowego - tutaj dwie dygresje:
  • na prawe skrzydło (jeśli Diaz będzie wykazywał faktyczne predylekcje do pozycji lewoskrzydłowego)
  • na lewe skrzydło (w przypadku, gdy sadzanie na ławce Lobodzińskiego nie przyniesie jego dalszej mobilizacji i rozwoju)

Ps. Nie mogę się również doczekać rozwiązania/wygaśnięcia kontraktów Kmiecika, Dawidowskiego i Gołosia.

Pozdrawiam!
Powód: literówki ;D
Ostatnio edytowane przez szejkspir : 28.09.2008 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.09.2008, 18:45
apropo Garguły, czy dobrze pamietam ze 1 stycznia mozna podpisac z nim kontrakt i 1 lipca miec go za frajer pytanie, to nie bedzie za pozn na obrone mistrza
Odpowiedz cytując
szejkspir
Member

Od: 10.2006

Stary 28.09.2008, 18:56
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
apropo Garguły, czy dobrze pamietam ze 1 stycznia mozna podpisac z nim kontrakt i 1 lipca miec go za frajer pytanie, to nie bedzie za pozn na obrone mistrza
Wg. transfermarkt.de kontrakt Garguły wygasa 30.06.2009. Wydaje mi się, że kontrakt z zawodnikiem inna drużyna moze podpisać na 6 miesięcy przed końcem aktulnie obowiazującej umowowy. W tym przypadku jest to 31.12.2008, przy czym zawodnik naturalnie staje się graczem nowego klubu, po terminowym wygaśnięciu pierwotnej umowy.

Jak pisałem powyżej, można spróbować ugodowo rozwiązać sprawę z Bełchatowem, wpłacając niewielką kwotę na ich konto (200tyś Euro). Da nam to czas na lepsze przygotowanie i zgranie się Łukasza z drużyną.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.09.2008, 19:57
W OS Baszczu zakomunikował, iż zaczął poszukiwania nowego klubu. Od ich efektów uzależnia podpisanie ewentualnego nowego kontraktu z Wisłą.
No cóż ja tam uważam, że Wisła potrzebuje "świeżej krwi" na pozycji prawego obrońcy...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.09.2008, 20:26
Singlar dobrze radzi sobie na prawej obronie więc odejście Baszczyńskiego nie byłoby tragedią. Jeśli Baszczu zecydowałby się na dorobienie do emerytury to przydałby się jeszcze ktoś perspektywiczny na tej pozycji.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.09.2008, 20:40
3rider napisał(a):Wyświetl post
A na porownywanie Jirsaka do Szymka jest o wiele za wczesnie. Owszem podanie ma, strzal tez, czy potrafi tak pociagnac akcje do przodu jak Szymek? Czy ma taki przeglad pola? Na razie bym sie wstrzymal z przytaknieciem. Czy grywa za malo? Jest rywalizacja w pomocy
przedwszystkim Szymek, to byl walczak, bral an siebie ciezar, walczyl, notowal wiele przechwytow. do tego wolne...Tomas jest troszeczke innym typem zawodnika, ale wciaz wierze w tego goscia i jestem pewien ze po nabraniu pewnosci siebie bedzie czolowym graczem.

Gargula....nie wiem jak anzwac tych ktorzy nie chca tego zawodnika w anszych szeregach i to za darmo, zawodnik ten ma potencjal, co niejednokrotnie udowadnial, powoli odradza sie po slabym okresie. nigdzie nie znajdziemy takiego zawodnika z darmo. moglby byc naszym ofensywnym pomocnikiem, w razie potrzeby moglby byc podwieszony na lewym skrzydle. odciazy wtedy Cantoro, Sobola bo Tomas ebdzie mogl grac z tylu. Pozwala to na wiele wariantow.

do tego na miejscu Bednarza pokusilbym sie o sprowadzenie zawodnika ktory dobrze wykonuje wolne. Tak jak kiedys Szymek i Zuraw.

no i do tego oczywisciebramkarz, prawy ofensywny obronca, srodkowy pomocnik(dobry w ofensywie i defensywie jak szymek), prawo i lewo-skrzydlowy napastnik.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów