The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2008, 09:29
http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1039039...l?ticaid=16aa2

W Zabrzu budują taką "małą Wisłę"
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.09.2008, 09:32
można się śmiać, można się pukać w głowę, ale to jest dobry sposób na podniesienie wartości ligi
jeśli "najlepszy towar eksportowy ligi" wraca do Polski to następnym krokiem są porządne transfery zagraniczne do Polski
kiedyś z transferu Kluiverta się śmialiśmy
ostatnio transfer Tristana był bardzo możliwy
więc czemu by nie sprowadzić Wiltorda czy Kollera?
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2008, 09:48
To świadczy o tym,że Henio nigdy nie był mocny w transferach.Umie zgrać druzynę ,ale w Wiśle zgrał drużynę Franka Smudy,który do transferów akurat ma nosa.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 24.09.2008, 09:52
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
można się śmiać, można się pukać w głowę, ale to jest dobry sposób na podniesienie wartości ligi
jeśli "najlepszy towar eksportowy ligi" wraca do Polski to następnym krokiem są porządne transfery zagraniczne do Polski
kiedyś z transferu Kluiverta się śmialiśmy
ostatnio transfer Tristana był bardzo możliwy
więc czemu by nie sprowadzić Wiltorda czy Kollera?
Wiesz czemu nie sprowadzać Bo to wcale nie podnosi poziomu ligi. Jedynie może przyciągnąć ciut więcej osób na stadiony. Natomiast niech Heniu skupi się na juniorach Zabrza, bo za pewne tam znajdzie nie jednego dobrego zawodnika.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.09.2008, 10:03
Ja nie mówię o podniesieniu POZIOMU tylko o podniesieniu WARTOŚCI
Znani piłkarze -> Większa wartość ligi -> Większa medialność -> Więcej ludzi na trybunach -> Więcej pieniędzy w budżetach klubów -> Wyższe zarobki, więcej kasy na transfery i bazy treningowe -> Lepsi piłkarze -> dopiero w konsekwencji wyższy poziom
I druga ścieżka:
Znani piłkarze -> Większa medialność ligi -> Zagraniczni chętniej przejdą do tej ligi.

Oczywiście rozważania czysto teoretyczne
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.09.2008, 10:04
Pytanie tylko czy to są znani piłkarze przez nas, czy nasi znani piłkarze za granicą
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.09.2008, 11:42
yy no to nie ma jednak co się obawiać Górnika jeśli chcą tych emerytów ściągnąć, wszystko rozumiem ale nie takie posunięcie, oni na tych zawodnikach chcą opierać drużynę która ma w 2012 walczyć o mistrza? śmiechu warte
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.09.2008, 13:48
Wygląda mi to marzenia o odtworzenia składu Wisły z czasów europejskiej batalii 2002/2003. No to potrzebują jeszcze Szymkowiaka, Kuźby, Jopa, Stolarczyka, Dubickiego i Kalu Uche. Może Angelo "igła" też da się namówić do powrotu na boisko...

Z Frankowskim może im się udać, ale dla Żurawia i Kosowskiego to chyba musieliby podwoić budżet.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.09.2008, 14:18
Ściągając emerytów to na pewno stworzą dobry zespół co do tego nie ma żadnych wątpliwości mówię w ciemno że Górnik będzie Mistrzem Polski ale w lidze oldbojów!! Przecież tam już grają inni Hajto , Brzęczek dorzucą do tego jeszcze Żurawia Franka i innych , od razu przypomina mi się AC Milan zbiór gości po 35 roku życia.

To moim zdaniem nie jest dobry sposób na świetlaną przyszłość zespołu, słusznie mówicie Kasperczak przyjrzał by się lepiej młodym zawodnikom Gwarka Zabrze i innych śląskich klubów bo tam są prawdziwe talenty. Wiadomo że w każdym zespole przydadzą się doświadczeni zawodnicy no ale bez przesady żeby sprowadzać od razu połowę starego składu Wisły.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.09.2008, 14:41
Uważacie, że Górnik z Żurawskim, Kosowskim, Frankowskim, Grzelakiem czy Kaźmierczakiem nie byłby mocny? Moim zdaniem mogliby nieźle namieszać. Młodych utalentowanych zawodników to oni już mają. Brakuje im doświadczonych piłkarzy na poziomie (Brzęczek jest słaby), którzy mogliby pociągnąć cały zespół za sobą, dając oparcie młodym. Jeśli Górnikowi udałyby się takie transfery to wtedy zaczęliby się liczyć w krajowej piłce. Osobiście jednak szczerze wątpię w ściągnięcie Żurawskiego czy Kosowskiego. Chyba, że zadziała magia Kasperczaka.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 24.09.2008, 14:47
Pewnie, że byłby mocny ale na jeden sezon. Bo Brzęczek, Hajto czy Frankowski dłużej nie pograją.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.09.2008, 15:45
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, że byłby mocny ale na jeden sezon. Bo Brzęczek, Hajto czy Frankowski dłużej nie pograją.
Żuraw i Kosa mogą jeszcze pograć co najmniej ze 2-3 lata. Obaj są chyba czołowymi graczami w swoich klubach.

Inna sprawa, to to, że zespoły budowane na byłych gwiazdach jakiejś dawnej, wielkiej drużyny zwykle nie odnoszą sukcesu (vide sprowadzanie byłych graczy Widzewa do Legii kiedy jej trenerem był Franz Smuda).
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.09.2008, 15:58
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Żuraw i Kosa mogą jeszcze pograć co najmniej ze 2-3 lata. Obaj są chyba czołowymi graczami w swoich klubach.
Co do Żurawskiego to nie wiem, bo w tym sezonie chyba cały czas grzeje ławę.
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 24.09.2008, 16:25
Żurawski jest kontuzjowany, naderwał mięsień łydki lewej nogi.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.09.2008, 16:32
To zainteresowanie Górnika tymi piłkarzami swiadczy bardziej o medialnej ucieczce do przodu przed rozwcieczonymi kibicami, niż rzeczywistej budowie zespołu. Chyba zdają sobie już sprawę, że po buńczucznych zapewnieniach ten sezon mają z głowy. Za chwilę już będzie 10 pkt. straty do grupy drużyn na górze, a na półmetku z 15-20. Na wiosnę to sobie mogą gonić..... królika.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.09.2008, 15:33
Raphael napisał(a):Wyświetl post

Inna sprawa, to to, że zespoły budowane na byłych gwiazdach jakiejś dawnej, wielkiej drużyny zwykle nie odnoszą sukcesu (vide sprowadzanie byłych graczy Widzewa do Legii kiedy jej trenerem był Franz Smuda).
Jestem zdania że Franek i Żuraw są już ciency zdrowotnie - dość sporo urazów ostatnio.
Kosę doceniam - pytanie czy nadal jest w stanie być taką postacią jak w Wiśle rok temu.
Kaźmierczak zagranicą nie istnieje - może odbudowałby się, a może to już jego koniec- nie wiem.
Grzelak-grajek bez specjalnych umiejetności i osiągnięć jak dotąd...
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.09.2008, 16:12
Cytat:
Na koniec dwa słowa o Legii – kilka osób wpisało w komentarzach, że tylko czekam na potknięcia i wówczas krytykuję, a odkąd zaczęła wygrywać, to siedzę cicho. Przepraszam bardzo, ale z kim ona te mecze wygrała? Spójrzcie w tabelę, poza Arką, to byli sami niewidomi. Swój pogląd na temat tego, co ten zespół osiągnie w tym sezonie (czyli, że nic) już wyraziłem. Nie będę go zmieniał co kolejkę, tylko poobserwuję rozwój wydarzeń. Jak ktoś chce się dawać porywać nastrojowi chwili, jego sprawa. Ja wolę patrzeć na to realnie. Ale obym się mylił – z chęcią spojrzę za kilka miesięcy w tabeli, sprawdzę, że Legia jest na pierwszym miejscu i zamieszczę w tym miejscu wpis o tym, że kompletnie się nie znam.
http://www.weszlo.com/blog/2

I to pisze legenda tego klubu.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.09.2008, 16:15
Taka jest prawda, początek mieli fatalny, sporo straconych punktów odpadnięcie z pUEFA i z czego się tu cieszyć? Teraz są wygrane z trzema (a po sobocie pewnie z czterema) ostatnimi drużynami, na koniec pewnie jakieś miejsce gwarantujące start w europucharach, a później to samo co teraz. I tak w kółko rok rocznie.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.09.2008, 04:26
http://www.sport.pl/sport/1,65025,57....html?skad=rss

Cytat:
Piłkarski Śląsk chce przyciągnąć nowych kibiców

Śląsk Wrocław gra ofensywnie i widowiskowo, wygrywa mecze, a mimo to na stadionie przy Oporowskiej nie ma kompletu widzów. Dlaczego w 700-tysięcznym mieście na piłkarską ekstraklasę chodzi tak mało kibiców?
....
Ostatnio edytowane przez jachting : 26.09.2008 o godz. 04:31.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 26.09.2008, 13:37
Licze na Nas w tej kolejce oraz Lechie ze urwie punkty Polonii ,wtedy moze zrobi sie nieco luzniej w czubie
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.09.2008, 14:32
Kolejka dosc przewidywalna jesli chodzi o mocne zespoly. Druzyny z pierwszych miejsc powinny spokojnie ograc swoich przeciwnikow.
Dzisiejsze dwa mecze to spacerek dla Polonii i wygrana Gornika Zabrze.

Wiem ze kibice Wisly nie interesuja sie zbytnio meczami Legii, ale jesli bedziecie mieli chwile to polecam kilka minut meczu zobaczyc bo dojdzie do historycznej chwili ktora niestety wypadla w takim czasie....slodko gorzkie ale jednak historyczne Na 95% ( 5% zostawiam dla "nieoczekiwanych" zmian ktorych mam nadzieje nie bedzie ) wszystko bedzie tak jak ma byc.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 26.09.2008 o godz. 14:38.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.09.2008, 14:38
a ja mysle ze meczami sezonu beda znow mecze Wisła-Legia....
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.09.2008, 15:00
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Kolejka dosc przewidywalna jesli chodzi o mocne zespoly. Druzyny z pierwszych miejsc powinny spokojnie ograc swoich przeciwnikow.

Wiem ze kibice Wisly nie interesuja sie zbytnio meczami Legii, ale jesli bedziecie mieli chwile to polecam kilka minut meczu zobaczyc bo dojdzie do historycznej chwili ktora niestety wypadla w takim czasie....slodko gorzkie ale jednak historyczne Na 95% ( 5% zostawiam dla "nieoczekiwanych" zmian ktorych mam nadzieje nie bedzie ) wszystko bedzie tak jak ma byc.
Wszyscy kumaci w Polsce już wiedzą że to będzie prawdopodobnie ostatni mecz na Żylecie i że szykujecie oprawę.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.09.2008, 15:05
Kiedy jest mecz Legii

dz 4fan_player..

Raczej ciężko będzie nam obejrzeć wasze podboje szanowni Legioniści.. My żyjemy swoim meczem
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 26.09.2008 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 26.09.2008, 15:08
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Kiedy jest mecz Legii
http://www.90minut.pl/liga.php?id=3782
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.09.2008, 15:14
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy kumaci w Polsce już wiedzą że to będzie prawdopodobnie ostatni mecz na Żylecie i że szykujecie oprawę.
Mógłbyś przybliżyć?

PS. Prosiłbym o niewyśmiewanie się ze mnie... Jak widzicie, nie każdy jest tak kumaty i ogarnięty jak Wy ;]
EDIT: Dzięki za odp.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 26.09.2008 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 26.09.2008, 15:21
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś przybliżyć?

PS. Prosiłbym o niewyśmiewanie się ze mnie... Jak widzicie, nie każdy jest tak kumaty i ogarnięty jak Wy ;]
Na meczu w Płocku w PP kibice Legii dostali info że mecz z Piastem będzie prawdopodobnie ostatnim meczem na Żylecie. Radni przegłosowali tą dopłatę do stadionu Legii i chyba ITI chce jak najszybciej zacząć modernizować stadion dlatego taka mobilizacja u nich. Więc możemy się spodziewać kompletu na Żylecie i oprawy.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.09.2008, 15:29
kreseq napisał(a):Wyświetl post

Taaaa, chłopie.Czasami mam wrażenie, że niektórzy bardziej się tu Legią i jej wynikami interesują, niż Wisłą.Wystarczy wejść np do tego tematu, w ten czas, gdy gracie o innych porach lub dniach niż my .
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.09.2008, 17:48
Gornik Zabrze gra straszny piach...chyba pierwsza liga za rok. Szkoda bo jednak klub wazny dla polskiej pilki.

PS: Tak chodzilo o pozegnanie zylety, nic z tego jednak nie wyszlo... szkoda, coz pojezdzi sie po kim trzeba
Ostatnio edytowane przez kreseq : 26.09.2008 o godz. 19:38.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.09.2008, 18:36
Heniek ladnie jedzie - 0-2 z Polonia
Ostatnio edytowane przez Coglin : 27.09.2008 o godz. 07:51.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów