The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2008, 19:19. [7 kolejka] Wisła Kraków - Arka Gdynia, sob. 27.09 godz 18.15
juz za kilka dni bedziemy mieli do czynienia z niezwykle ważnym dla czuba tabeli meczem z przyjaciółmi pasiastych znad morza. bedzie szansa odskoczyc od jednej z druzyn majacych tyle samo punktow.

zapraszam do dyskusji.

tymczasem info na temat biletów:
Cytat:
Bilety na mecz z Arką

Rozpoczęła się sprzedaż biletów na ligowy mecz Wisły Kraków z Arką Gdynia (27 września 2008, początek o godz.18:15)

Harmonogram sprzedaży:

23-24 września: sprzedaż dla osób posiadających elektroniczne Karty Kibica ("Wiślacki Świat")

25-27 września: wolna sprzedaż:
- "Wiślacki Świat" - dla posiadaczy kart
- kasa sektora B - dla osób, które nie posiadają kart

Kasy i "Wiślacki Świat" czynne są od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00-18:00 oraz w sobotę w godzinach 10:00-14:00. W dniu meczu z Arką bilety można kupować od godziny 10:00 (po zamknięciu sklepu w kasach stadionu).

Ceny biletów dla osób posiadających Kartę Kibica:

A i B - 40 zł
D i E - 30 zł

Ceny biletów w wolnej sprzedaży:

A i B - 45 zł
D i E - 35 zł

Dzieci do lat 12 włącznie wchodzą za darmo!

W dniu meczu młodzież do 16. roku życia włącznie będzie mogła kupić bilety zniżkowe po 10 zł na sektor D. Warunkiem zniżki jest niesprzedanie wszystkich biletów w przedsprzedaży.

wisla.krakow.pl / wislakrakow.com
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.09.2008, 19:25
Jestem spokojny o zwycięstwo jak nigdy.
3-1 dla Wisełki
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.09.2008, 19:25
po remisie z żydami i przegranej z pyrami, przynajmniej śledzie trzeba rozjechać

4-0 dla nas, kibice szczęśliwi, trener zadowolony, piłkarze zmotywowani na TT
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.09.2008, 19:32
Ja nie byłbym taki pewien wysokiej wygranej, chociaż oczywiście bardzo bym chciał Przed rewanżem z Tottenhamem także dałoby to naszym kopa, ale stawiam na skromne 1:0 lub 2:1.
Odpowiedz cytując
Hammond_LG
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 23.09.2008, 19:35
Wisla !! musicie wygrac pomscic nas za derby...;/ TYLKO ZWYCIESTWO WISELKO TYLKO ZWYCIESTWO !
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.09.2008, 19:39
a ja sie spodziewam zacietego meczu. przypomne tylko, ze ze sledziami zawsze gralo sie nam ciezko.i za kaspra i za petrescu i nawalki, wiec mam nadzieje, ze skorza przelamie te zla passe.

niewazne ile,wazne zeby wygrac.
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.09.2008, 19:54
1-0 i brak kontuzji mnie usatysfakcjonuje.

Zapewne wyjdą na nas wiedząc jak zagrał Lech zmobilizowani od pierwszej minuty. Obawiam się ostrej gry. Dobrze iż w ost. niedzielę obyło się bez poszkodowanych.

Szkoda straconych punktów w derbach. Można by spokojniej podejść do tego meczu mając przed sobą czwartkowy rewanż.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2008, 20:09
Myślę, że to będzie ciężki mecz.
Stawiam na 2-1, 3-1. Łatwo nie będzie...
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.09.2008, 20:37
9:0. W roli Kalego Paweł Brożek. Arka Gdynia już zawsze mi się będzie tak kojarzyć, nie poradzę...
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 23.09.2008, 22:15
No ja się tego meczu akurat obawiam.
Ale mam nadzieję, że Czesio "pozjadałem wszystkie rozumy" Noe Michniewicz się przeliczy i zobaczy siłę prawdziwej Wisły.
Oby tylko wszyscy byli zdrowi na koniec meczu...
No i mam nadzieję, że nasi wreszcie zrozumieją, że nie każdy przyjeżdża na R22 murować bramkę.
Ja po prostu chcę, żeby chłopcy pokażą ambicję i wolę walki, a będzie co ma być.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.09.2008, 23:30
Wisła będzie szybko chciała zdobyć 1-2 bramki żeby ustawić sobie mecz i móc oszczędzać siły na Tottenham. Arka jest jednak dużo lepsza u siebie niż na wyjeździe.

Obstawiam, że będzie 2:0.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.09.2008, 23:49
Czas chyba na debiut Marcelo. Mógłby się też pokazać Barreto, a odpocząć dałbym Sobolowi bądź Mauro, którzy grają dużo i grać będą w przyszłości również dużo
..
Odpowiedz cytując
Jawor
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.09.2008, 01:22
Krótkie pytanko, bo czegoś tu nie rozumiem. Wisła gra w sobotę z Arką, wg terminarza we wtorek z Ruchem (zaległa kolejka), a w czwartek z Tottenhamem... 3 mecze w 6 dni? Nic się nie da zrobić?

Czy też czegoś nie rozumiem?
Kto chce, szuka sposobów
Kto nie chce, szuka powodów
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 24.09.2008, 07:28
z Ruchem pod koniec pazdziernika gramy...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.09.2008, 08:11
Mam nadzieję, że Ara będzie usztywniona jak np. na Legii i pukniemy ich dwoma golami.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.09.2008, 14:41
Jak juz dawno wyroslem ze snow z jakimis meczami badz wynikami Wislelki , to dzis taki mialem - nie zaglebiajac sie w szczegoly - znow wtopilismy

Cholernie wazny mecz nas czeka ,kazdy pamieta ubiegly sezon gdzie Legia zaczela genialnie a potem dostala czkawki i marzenia o mistrzostwie poszly w ****u.
My tez czkamy i wazne by nie dac sie.
Przeciwnik jak na nasze warunki mocny, strzela duzo goli ,murowac bramki nie przyjedzie.
Bardzo jestem ciekaw tego meczu.Jestem pewien ze tym razem nasi zagraja na 100% zaangazowania a efekt tego da nam odpowiedz, gdzie my wlasciwie jestesmy.
Kolejny mecz o 6 pkt.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Stary 24.09.2008, 14:55
Arka na pewno zagra jak o Mistrzostwo Świata. Będą walczyć o dobry rezultat, "Żoze Murinjo" na pewno opracuje wspaniałą taktykę, będą ochy i achy dziennikarzy jak to on genialnie odmienił drużynę...
Mam nadzieję tylko że Wisełka w miarę szybko pozbawi przyjezdnych złudzeń, żeby się za bardzo nie przemęczyć przed rewanżem z Tottenhamem. Koniec końców Będzie 3-1 dla nas.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2008, 19:19
Ciężki mecz będzie ponieważ niestety ale:
1. trener Skorża znowu będzie eksperymentował z taktyką pod TT (jak przed Lechem i Cracovią) zamiast się skupić na Arce
2. Nasi piłkarze lubią "być myślami" przy kolejnym medialnym przeciwniku

Mam nadzieje że wygramy 2-1 w tym ważnym meczu!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 24.09.2008, 21:12
ciężki mecz bo Arka, po odpadnięciu z PP aspirująca do gry w Europejskich Pucharach,nie może sobie pozwolić na porażki w lidze.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.09.2008, 21:26
Piszecie że "ciężki mecz", bardzo dobrze!, Wisełka jako klub i drużyna potrzebuje jak najwięcej ciężkich meczów, najlepiej gdyby było ich ze 20 w sezonie ,wtedy piłkarze zmuszeni do max wysiłku realnie podnoszą swój poziom sportowy, a na dzisiaj w nijakiej lidze z byle jakimi pseudo rywalami sami zaniżamy swój poziom i stajemy się nijacy(niestety) a potem płacimy za to wysoką i wstydliwą cenę(Dinama,Walarengi i tp.) Arę musimy "połknąć"
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 25.09.2008, 09:50
Zgodzę się z przedmówcą. Ważne spotkanie o to by nie zostać w tyle, tylko jechać równo z czubem tabeli, oby takich meczy jak najwięcej. Wtedy zobaczymy czy nasi piłkarze są w stanie wywalczyć majstra. Arka to nie zespół na mistrza, z biegiem czasu powinna się oddalać od czołówki. Jest dużo groźniejsza u siebie, także innego wyniku na tablicy jak przynajmniej jedną bramką dla nas do przodu nie chcę widzieć ; )
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.09.2008, 11:56
Klucz do zwycięstwa w tym meczu leży w głowach naszych zawodników. Jeżeli wyciągną wnioski z meczu z Lechem i nie będą się rozkręcać dopiero od stanu 0:2 tylko od początku ruszą na śledziki to powinno być dobrze. Tylko bez jakiegoś "badania sił" bo jeszcze komuś z Arki wyjdzie strzał życia albo rykoszecik i będzie gorąco.
I bez gadania o ćwiczeniu taktyki na mecz z Angolami, nic tak dobrze nie zrobi drużynie jak przekonywujące zwycięstwo nad Michniewiczinho team.

Moja propozycja składu na mecz: Pawełek - Singlar, Baszczu, Głowacki, Piotrek B - Boguski, Sobol, Cantoro, Zieńczuk - Jirsak, Paweł Brożek.
Jeżeli tylko ze zdrowiem Rafała jest ok to nasza ofensywna trójka musi grać od pierwszej minuty razem.
A Łobo niech zaczeka do 60 minuty, może się przełamie na podmęczonym przeciwniku jakąś dobrą akcją.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 25.09.2008, 12:07
Po obejrzeniu wczorajszego meczy A rki z Odrą bez obaw możnaby dopisać Wiśle 3 pkt...
Wiem, inna stawka kilku rezerwowych w składzie ale Odra zagrała w bardziej odbiegającym od ligowego składzie a Arka miała ogromne kłopoty i gdyby tylko większą skutecznościa popisaliby się wodzisławianie to 3:0 powinno być do przerwy.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.09.2008, 12:24
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Po obejrzeniu wczorajszego meczy A rki z Odrą bez obaw możnaby dopisać Wiśle 3 pkt...
Wiem, inna stawka kilku rezerwowych w składzie ale Odra zagrała w bardziej odbiegającym od ligowego składzie a Arka miała ogromne kłopoty i gdyby tylko większą skutecznościa popisaliby się wodzisławianie to 3:0 powinno być do przerwy.
Ja bym był ostrożny z takimi ocenami. Z Arką zawsze się z jakichś tajemniczych powodów ciężko grało,nawet jak była słaba. A w tym sezonie mimo wszystko gra nieźle. Z Odrą owszem miała niezłego klopsa, ale nam też się taki jeden przydarzył,więc...Generalnie sądzę, że powinniśmy to wygrać, ale nie przypuszczam by to był łatwy mecz.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.09.2008, 17:12
Mikulski sędzią... więc ciężko będzie.
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Stary 25.09.2008, 17:29
Litości... arka to... arka tamto... arka to BENIAMINEK !!!! I wszystko jasne !!!!! 3 pkt zostaja na REYMONTA !!! To ze maja tyle samo punktów o niczym nie świadczy!!!! Mieli troche szczęścia i tyle !!! Że są wiceliderami PRZYPADEK !!!! Nie moge tego czytać,z Tottenhamem gramy w czwartek,a nie w sobote w sobote gramy z aRKĄ!!!!!! Dziękuję i .
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.09.2008, 17:42
Jazda napisał(a):Wyświetl post
Litości... arka to... arka tamto... arka to BENIAMINEK !!!! I wszystko jasne !!!!! 3 pkt zostaja na REYMONTA !!! To ze maja tyle samo punktów o niczym nie świadczy!!!! Mieli troche szczęścia i tyle !!! Że są wiceliderami PRZYPADEK !!!! Nie moge tego czytać,z Tottenhamem gramy w czwartek,a nie w sobote w sobote gramy z aRKĄ!!!!!! Dziękuję i .

Slyszales o czyms takim jak dyspozycja dnia,kiedy raz na jakis czas przyjezdza do nas jakis zespol i chocby Skorza zadzwonil po Ronneya i go wstawil jako 3 napastnika to i tak bramki nie wcisznijesz

Sa takie mecze, oby nie w sobote,bo jak sie taki trafi (odpukać) chcialbym zobaczyc jak szybko po nim usuwasz tego posta. Ja tam zawsze podchodze nawet jesli to Beniaminek -to zawsze trzeba zagrac 100%
.
Pozatym Sledzie zagraja jak my w rewanzu z Barca ,jak Jaga na poczatku u siebie czyli rusza i beda probowlai cos strzelic(akurat ta taktyke przerobilismy -Lech nam tak 2 bramki wscisnał).Trzeba to przetrzymac a potem ruszyc i worek z ziemnikami sam sie otworzy.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.09.2008 o godz. 17:55.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.09.2008, 17:52
czy wiadomo już coś na temat obecności kibiców z Gdyni ?
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 25.09.2008, 17:53
Po 1. - Arka. Jeśli chcesz być szanowanym to szanuj innych.
Po 2. - Co było przypadkiem? 2:1 z Lechem po dobrej grze? 4:0 z ŁKSem po dobrej grze? Czy może to, że Legia dała sobie z nimi radę bo zagrała na tyle konsekwentnie z tyłu, że Arce się nie udało zdobyć bramki? Gdzie mieli tego farta? Pytam się gdzie? Na razie Arka gra bardzo dobrą piłkę. Michniewicz ich poskładał, a w zasadzie to oszlifował to co zrobił Stawowy. Nie mówię, że są silniejsi od nas ale grają nieźle i należy podejść do nich z respektem.

Śląsk też jest beniaminkiem i też jest wysoko. To nie ma z tym nic wspólnego. Beniaminek niemieckiej ligi Hoffenstein czy jak im tam są bodaj liderem albo viceliderem... Hull City też jest wysoko w Premiership. Beniaminki zawsze robią problemy... Zresztą nie zapominaj, że Arka nie grała w 2.lidze za to, że była słaba sportowo...
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.09.2008, 17:58

Młody jesteś, życia nie znasz...

Ale mam szczerą nadzieję, że wyjdzie na Twoje

Dokładnie, grunt to nie dać im wsiąść na siebie na początku. Jak w pierwszych zrywach nadambicji nam nic nie wkleją, to nie powinno byc źle
Tylko jeden klub kocham aż po grób!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów