|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
z nazwaniem rundy grupowej rajem wstrzymał bym się, było nie było byliśmy tam niedawno, jak było pamiętamy. Tylko z Basel wygraliśmy i na tym się skończyło.
Ale cieszy, że powoli, powoli nazwa Wisła przestaje być pustym dźwiękiem w Europie, Iraklis, Basel, Beitar, Barca ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
a propos Ramosa. Jego dni wcale nie sa policzone. Po pierwsze na wyspach daje sie bardzo duzo czasu trenerowi na zbudowanie druzyny, po drugie... wlasnie mu ja rozpieprzyli to czego maja po nim oczekiwac jak na nowo musi wszystko latac i spawac. On tam jeszcze popracuje a nadzieja nasza (i moja wielka wiara graniczaca z przeswiadczeniem) ze nie pokaza nic ponadto co w Londynie i awansujemy doprowadzajac jednoczesnie do sporej sensacji. Przynajmniej wiem ze taka realna szansa istnieje przy ich obecnej formie.
Problem sie pojawi gdy wygraja ze dwa mecze pod rzad nawet ze slabeuszami i nabiora pewnosci siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Już jednego trenera zwoniliśmy
teraz czas na drugiego. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wg angielskich bukmacherów Wisła ma 20% szans na wyeliminowanie Tottenhamu. Wg mnie 25%, a jak Lennon będzie kontuzjowany i Marcelo zagra jak rasowy stoper to mamy 50% szans
Tu przede wszystkim chodzi o to by nie dać sobie wbić więcej jak 1 bramki, bo to że Wiślacy coś strzelą to tego jestem niemal pewny. Ale jak spursi strzelą 2 bramki to koniec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Z Arką odpocznie Cleber, ciekawe czy Skorża da odpocząć jeszcze komuś. Rewanż z TT to najważniejszy mecz i największa szansa na zaistnienie w Europie od pamiętnego meczu z PAO. Realna szansa. Dobrze, że tym razem taki mecz gramy u siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Oby nam sprzyjały ściany tak jak PAO wtedy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ależ okrutni jesteście. Nie dość, że wygrać, to trenera też zwolnić ?
Tego na pewno bym nie chciał, bo Juande Ramos to jeden z lepszych trenerów w Europie. I zasługuje na szacun, jakkolwiek Tottenham by teraz nie grał. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem Tottenham nie zagra lepiej niż w pierwszym meczu. Po prostu ta drużyna po, jak by nie było, wielkich zmianach w przerwie letniej nie tworzy jeszcze zespołu, jest niezgrana. Nowi napastnicy nie są, przynajmniej na razie, piłkarzami tej klasy co ich poprzednicy. Inni nowoprzybyli też widocznie jeszcze nie wpasowali się jeszcze w zespół.
Szanse są wg mnie wyrównane. Z jednej strony to Tottenham ma przewagę po I meczu bo wygrał - z drugiej Wisła jest w pucharach bardzo mocna u siebie i strzeliła bramkę na wyjeździe. Trudno ocenić czy mamy 40, 50 czy 60% szans. O awansie zadecyduje forma w dniu meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Stadion Wisły: szok Anglików, a przecież i tak mało widzieli!
"W Anglii kibice zastanawiają się, czy warto przyjeżdżać na mecz Wisła - Tottenham, bo przecież i tak niczego nie zobaczą. Wystarczy, że popatrzyli sobie na widok, jaki rozpościera się z krakowskiego sektora gości - jak nie daj Boże dostaniesz miejsce przy kratach, to może sobie obejrzeć jakąś flagę od tyłu oraz sprawdzić, czy metalowe ogrodzenie jest w dobrym stanie. Szansa na dostrzeżenie jakiegokolwiek piłkarza jest - co tu dużo kryć - taka sama jak na zobaczenie któregoś z graczy Tottenhamu na Oxford Street. Czyli teoretycznie to możliwe, ale zajebiście mało prawdopodobne. W tekście na jednym z portali wstęp jest taki: "Nie, to nie jest widok z obozu koncentracyjnego Bergen-Belsen. To widok z sektora gości na stadionie Wisły Kraków, w Polsce". A potem: "Trudno uwierzyć, że w tak okropne warunki jeszcze w tych czasach są jeszcze spotykane. Zasieki, aby segregować fanów i w ten sposób blokować ich przed wbiegnięciem na murawę zostały w Anglii usunięte po opublikowanych w 1989 roku raporcie Taylora". ... http://www.weszlo.com/news/1250 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Do przerwy Newcastle - Tottenham 0:0.
Sam mecz to straszna kicha. Organizacja gry jednych i drugich to kpina - zdecydowanie ponizej poziomu Premiership. edit : Pavluczenko wlasnie strzelil glowa po wrzutce Lenona z lewego skrzydla
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.09.2008 o godz. 21:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tottenham prowadzi 0-1.
ale... strzelił Pavlyuchenko. ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juz 2:0, ale to co zrobila defensywa Newcastle, to po prostu kryminal
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ooooooooo Hara.
już nie szukajmy na siłę kryminałów w defensywie Newcastle powiedzmy sobie szczerze, przejście TT przez Wisłę będzie bardzo dużym osiągnięciem i sporą sensacją.bez względu na to jak media pompują balonik na ich temat pt :lamusy, grać nie potrafią, Wisła jak z nimi nie wygra to będą frajerami itd.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.09.2008 o godz. 21:18.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
żaden kryminał,normalka
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
owen, strzel jeszcze 3 honorowe !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najlepiej podsumowuje mecz komentator - 'w żaden sposób nie można powiedzieć by Spurs grali dziś dobrze'
Co to się stało z Newcastle, takiej padaki to ja dawno nie widziałem, się chłopaki kopały w czoło. Modrić już po kontuzji. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trudno nie zgodzic sie z angielskim komentatorem : "w zadnym razie nie mozna powiedziec, ze TT gral dobrze, ale tak czy siak wygrywaja"
Ten mecz przed totalna zaglada uratowaly gole, bo gdyby nie one, czesc widzow moglaby sie nieodwracalnie zrazic do futbolu...
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.09.2008 o godz. 21:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mnie najbardziej rozwalił tekst: "Jeśli właśnie wróciliście do domu i przegapiliście pierwszą połowę, to gratulujemy."
Mecz dramatycznie słaby, tylu błędów w jednym spotkaniu dawno nie widziałem. Budujące jest to, że poza Woodgatem TT nie ma obrońców. Kluczowe do ich przejścia będzie wykorzystanie marnej postawy drugiej linii w głębszej defensywie i absolutnego braku agresji w odbiorze. Jeżeli nie będziemy samemu prowokować głupich strat, to TT będzie miał problemy z dojściem do głosu. Do tego łatwo gubią się pod naciskiem. W ofensywie trzeba będzie skupić się na Dos Santosie i Lennonie, nie zostawiać im tyle miejsca, skrzydłowi muszą lepiej grać w defensywie. Do tego bardzo groźny jest Campbell. Benta po prostu trzeba dobrze pilnować, a stoperzy nie mogą dać mu się wyciągnąć. Jeżeli szybko strzerlimy bramkę to będzie dobrze, bo grunt to nie dać im się rozkręcić. Jak zaczyna im się gra układać to są bardzo groźni, ale początki meczu mają słabe. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam : dlaczego wszyscy używają skrótu TT. Nie kapuję. To jest Tottenham Hotspur więc chyba powinno być TH.
Ale to tylko taka uwaga techniczna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tutaj mozna zobaczyc bramki z wczoraj jesli ktos nie widzial
A co do skrotu nazwy naszego przeciwnika, to musze przyznac ze sam nigdy nie rozpatrywalem jego genezy. Po prostu widzialem jak pare osob wczesniej pisalo TT i przyjalem to za obowiazujacy skrot, ale bardzo mozliwe ze wpadlem jak przyslowiowa sliwka w kompot ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ToTTenham oO
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja bym był jednak wstrzemięźliwy z takim hurraoptymizmem. Jak graliśmy z Lazio to też mieliśmy ich przejść bo zależy im bardziej na lidze, z Valerengą miał być spacerek, remis z Feyenoordem na de Kuip to także był cel do zrealizowania, a wszyscy wiemy jak się kończyło w w/w przypadkach. Pomijając w ogóle fakt, że wyeliminowanie Lazio po 3:3 w Rzymie,Valerengi czy remis z Feyenoordem zapewniający awans to były cele o wiele łatwiejsze do zrealizowania niż wyeliminowanie Spursów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z jednej strony masz rację, z drugiej mieliśmy odpaść z taką Parma czy Schalke, przecież oni po 1 meczu też byli jedną noga w następnej fazie, a ja było wszyscy pamiętamy.
A co do TT to jestem optymistą, jakoś teraz zespół wydaję mi sie bardziej poukładany jeśli chodzi o puchary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dobrze że Tottenham wygrał bo inaczej ich trener by poleciał - a wiadomo nowy trener - każdy chce się pokazać i mogli by wtedy zagrać z nami na 120 %.
Wydaje mi się że jednak obecnie im nie zależy na PUEFA 1. transfery graczy którzy w pucharach nie moga grać 2. odpuszczenie po zdobyciu bramki na 2:1 - zrobili co musieli i wystarczy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 25.09.2008 o godz. 21:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
tak tyle ze jak awansuja dalej to ci piłkarze ktorych kupili beda mogli grac
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba nie bo Pawluczenko grał już w swoim byłym klubie w PUEFA i chyba już nie może grać wogóle w tej edycji,
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|