|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
o qrwde 1800 to sporo niesadzilem ze az tyle to wyniesie :C noo to narazie siie wstrzymam moze na gwiazdke bedzie tansze narazie brakuje mi do tego zstawu az 600 ...
Dzieki koyoot !!! ![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
||
Cytat:
Tak swoja droga to faktycznie maja zarazbiste ceny na tym Siriusie. Aha Jarecki sprawdz na siriusie ile bedziekosztowac ten zestaw co zaproponowalem. Moze byc sporo tanije choc nie sprawdzalem. OO Z ciekawosci sprawdzilem ile bedzie kosztowal zestaw do gry w GTA 4. Ten sklep po prostu masakruje... Cytat:
.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 23.09.2008 o godz. 23:15.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Witam. Dawniej często udzielałam się w tym temacie, jednak obecnie ze względu na ograniczone ilości czasu (życie), mogę polecić Board TwojePC jako również dobre miejsce na wszelkie pytania odnośnie sprzętu komputerowego.
Przy okazji możenie poczytać moje newsy na głównej stronie serwisu. Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
pytanie:
1. czy karta graficzna PCI-E NVidia GeForce z serii 8 np 8600 lub 8800 to dobra karta, czy juz kupic jakas serie 9 np.GEFORCE 9600GT 1024MB( o ile lepsza) 2. czy 1gb pamieci na karcie to jakos sie wykorzystuje ? PS. obecnie posiadam NVidia GeForce 7600GS 512, nie narzekam ale boje sie ze juz GTA IV jak wyyjdzie to nie odpale na takich detalach jakbym chciał Powód: pamieć
Ostatnio edytowane przez Ja_Kibic : 24.09.2008 o godz. 06:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odp. 2. Tak zostanie wykorzystana pamiec ale nie patrz na to ile ma karta pamieci tylko ile jednostek teksturujacych, strumieniowych itd. Chodzi o to ze te jednostki przejmuja od procesora teksturowanie obiektow co znaczaco wplywa na wydajnosc. odp. PS. hmmm i tu jest lekki klops bo nie mam zielonego pojecia jak teraz dziala ta karta choc wiem raczej na pewno ze Crysisa ona nie uciagnie choc Devil May Cry 4 dziala na niej z predkoscia 50 FPS`ow wiec to tez jest kwestia subiektywna. Zalezy od gry. Choc zebys naprawde sobie pogral to jak mowie HD 3870x2 i masz karte na kilka lat moze dwa - trzy lata. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W mediamarkt z okazji 10 urodzin robia promocje i poniewaz mialem wlasnie skladac komputer z ciekawosci zajrzalem co maja w ofercie i wydaje sie ze naprawde calkiem tanio mozna kupic niezly sprzet. Napiszcie co o tym myslicie i czy warto.
![]() ![]() Maja jeszcze takiego lapka: ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Poszukuje dobrego laptopa za przyzwoita cene na ktory bede mogł grac w PSE8. Wiecie gdzie takiego kupie i za ile
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nitrox jezeli mowisz o grze PES 2008 to ten laptop wyzej - bez dwoch zdan to uciagnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam sie tylko (patrzac na cene) jaka wsadzili do tego komputera plyte gl. i zasilacz.
Jesli chodzi o ten laptop to wydaje sie ok tylko kompletnie nie wiem jak sprawuje sie ta grafika, jest duzo slabsza od 9600GT?
Ostatnio edytowane przez fanTS1906 : 25.09.2008 o godz. 23:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W ogole kupowanie jakiegokolwiek sprzetu w marketach to duze ryzyko.
A tak na marginesie to Pes08 to totalna porazka - radze poczekac na wesje 09 - juz nie dlugo i wybrac sie chocby z plytka do bitcomputer - doradza i nie oszyja![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Potrzebuje laptopa do 1500zł.
Przeznaczenie granie w gry/ogladanie filmów/przegladanie neta (da sie tak wogole za taka cenę)? PS: Czy sa takie płyty głowne w ktorych moge zmieniac parametry wg. widzi mi sie.... czy zawsze musze sprawdzac czy ona ,,uciagnie" dane ramy, karte itp.?
Ostatnio edytowane przez R33 : 27.09.2008 o godz. 13:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. I zalezy jakie masz do tego PCi-Express czy 16x czy 1x. czy dane pamieci. Obslugiwanych standartow pamieci niestety nie zmienisz na lepsze nawet podmiana biosu bo one roznia sie konstrukcyjnie wiec... Najlepszym rozwiazaniem jest kupic najlepsza i najlepiej wyposazona plyte glowna we wszystkie najnowsze bajery . Problemem wtedy jest cena takiej plyty . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://www.allegro.pl/item439847729_..._15_4_vhb.html
http://www.allegro.pl/item439154123_...uper_cena.html http://www.allegro.pl/item446758309_..._wifi_dvd.html http://www.allegro.pl/item439452800_..._4_bonusy.html Znalazłem takie coś... czy dałoby sie pograc w jakieś nowe gry na którymś z tych laptopów? Bo coś mi tu karta graficzna nie pasuje ale sie zbytnio nie znam na tym |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
niech mnie ktos poprawi jak pisze glupoty ,bo nie siedze w laptopach , ale wd mnie nie pograsz w nic nowego na takim sprzecie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
masz rację
wszystkie lapki mają zintegrowaną kartę graficzną ,która tak naprawdę jest mało wydajna .Do 1500 nie kupisz laptopa żeby pograć w jakieś nowsze gry. Według mnie minimum jakie musisz włożyć to 2500zł. ![]()
oderint dum metuant
JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie chciałbym podważać autorytetu, ale mi również wydaje sie ze z taka karta graficzna nie ma szans pograć w te gry. WoW może w niskich detalach, PES i fifa raczej nie ruszy. Masz dokładnie taka sama karte graficzna w swoim laptopie (X3100)? Bo ona jest dramatycznie słaba jeśli chodzi o gry. No chyba ze jakos ostatnio wypuścili lepsze sterowniki do niej. Fifa 08 i PES08 na 800x600 i niskich detalach bez zadnych rewelacji (potrafii mocno przyciąć, szczególnie na powtórkach). A w wersjach "09" wymagania pewnie jeszcze wzrosna.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Witam
Proszę o drobną pomoc. Chciałbym dokupić kość pamięci do laptopa. Będzie to SO-DIMM DDR2 2GB. Problem w tym, że nie wiem jaka jest częstotliwość szyny pamięci w notebooku. W jaki sposób to sprawdzić? Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale na full grafice?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja na swoim zlomie w pesa08 mialem trzydziesci kilka i grac sie nie dalo, w ogole zeby bez wiekszego stresu grac w pesa, trzeba miec stale 60 ,czyli tyle ile bozia przykazala;>
Za troche wiecej niz 1.5 tys mozna kupic na prawde niezlego kompa, ktory poradzi sobie ze wszystkim co jest na rynku i to chyba jedyna rozsadna alternatywa. Laptop za 1.5 to net,filmy muza,grafika ale z grami, szczegolnie nowymi, to bedzie mordega a nie przyjemnosc. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak myślałem. Niby 20 klatek, a pewnie przy dużym zamieszaniu w polu karnym jeszcze mniej. Płynna gra jak dla mnie zaczyna się dopiero od 25 klatek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
panowie mam powazny problem z trayapp. nie jest to jakies szkodliwe pojawia sie tylko jak cos sie z drukarką stanie. jezeli się ktos zna na tym dobrze to prosze na priva
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Witam,
Proszę o radę. Który z wymienionych poniżej laptopów może okazać się lepszym wyborem? Ma on służyć wyłącznie do internetu/filmów - nie do grania. http://www.zadowolenie.pl/zobacz,192...hp-cq50-105ew- czy też: http://www.zadowolenie.pl/zobacz,192...-5530-602g25-- Wykonanie wydaje się być lepsze w Compaq (produkcja HP)... Dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jest możliwośc zagrania w jakąś gre na monitorze 17 calowym, z tych starsych modeli z dużą dupą i niekrystaliczny.
Gram sobie np. w Mass Effect na najwyższych detalach , ale tylko do rozdzielczości 1600x1200 nie ucina obrazu w wyższych jest wszystko powiekszone i dlatego sie ucina obraz. Da sie to jakoś skonfigurowac? tak sie dzieje we wszystkich grach w wyższej rodzielczości niż 1600x1200. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Sprzedam monitor LCD LG 19 cali, stan idealny za 300zł oraz komputer stacjonarny core duo, 1gb ramu, dysk 60gb.
Ostatnio edytowane przez uher : 03.10.2008 o godz. 19:06.
![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Poszukuję:
Laptop do 1500-1600zł (przeznaczenie: gry) Monitor(płaski oczywiscie) do 300zł W obu przypadkach jestem kompletnie zielony |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Monitor plaski? Patrz wyzej na post Uhera .Odnosnie laptopa do gier. Tak naprawde nie wiem co to za pomysl by kupowac laptopa do gier i do tego cena 1500-1600 zlotych. ZA ta cene to Netbooka mozna kupic nie notebooka. Choc oczywiscie zdarzy sie wyjatek i mozna trafic dobry laptop. Generalnie jesli chodzi o na laptopach to chyba jednak nie polecam zbytnio. Poszperac poszperam ale nie gwarantuje ze znajde cos dobrego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|