The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2008, 08:11
a czy Cracovia też bojkotuje klub lige trenera i drużynę, i dlatego nie przychodza na mecze swojej ukochanej drużyny z Legią?
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.09.2008, 08:42
Szałachowski to ma jednak zajebistego pecha.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.09.2008, 10:16
panowie to że pewien poziom napinki jest tu dozwolony, nie oznacza to, że to jest kibice.net
Kto nie będize wyczuwał tej 'cieniutkiej' granicy zostanie zasztyletowany.

PS
Zostań z Cracovią, hej Stefan zostań z Cracovią!
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 20.09.2008 o godz. 10:18.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.09.2008, 10:54
No Szałachowskiego szkoda naprawdę, w mojej opinii jeden z najbardziej utalentowanych piłkarzy tej ligi, gdyby nie te urazy już pewnie dawno by wymiatał w reprezentacji. Legia złapała niezłą dyspozycje...no właśnie ja sam już nie wiem czy złapała czy to ta liga jest po prostu taka słaba że wystarczył psycholog i kilka razy stanąć przed lustrem powtarzając "jestem najlepszy jestem najlepszy". Mam nadzieję że nasi wymęczą to 1-0 i będzie luks, pozdrawiam.

P.S Póki co nie namierzyłem newsa o zwolnieniu Stefana więc jest dobrze...a będzie jeszcze lepiej chciałoby się rzec
The Apostasy

Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 20.09.2008, 12:26
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie skonczylem ogladac mecz Cracovii z Legia. Ludzie! Co za zenada... juz po 45 minutach Legia mogła prowadzic z 5:0, 6:0. Caly mecz skonczyl sie jednak na 3:0 dla Warszawy, ale to co pokazali z Kaluzy to przechodzi ludzkie pojecie. Tak zle grajacego zespolu nie widzialem dawno... Statystyki: Strzaly Legii 21, sytuacje 26 przy 6 strzalach Crx oraz 8 sytuacjach. Jestem tym bardziej zaskoczony, ze w meczu z Wisla Crx gryzla trawe i grala z nieprawdopodobna zawziętościa chocazby w I polowie. Potem juz kondycja się klaniala i stad dobra gra Wisly.
Czym jesteś zaskoczony? Przecież nie od dziś wiadomo, że polityka w tym klubie jest płytka. Oni by mogli spaść dwie ligi niżej, aby tylko móc wygrać z Wisłą derby. Dla nich to najważniejszy mecz w sezonie i kibice im wszystko wybaczą, jeśli tylko będą gryźć trawę w derbach, a już zwycięstwo świętowali by na rynku tak jak my mistrzostwo. Dopóki ich tok rozumowania się nie zmieni, będą szarym ligowym przeciętniakiem pod względem piłkarskim jak i kibicowskim. Niech tak zostanie. W końcu nienawiść do czegoś zobowiązuje... ; )
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 20.09.2008, 12:36
Nie mieszkam w Krakowie, wiec o takich animozjach nie slyszalem. Dla mnie takie myslenie jest bardzo plytkie. To swiadczy o olewaniu kibicow przez pilkarzy. Za co oni biora kase? za 1- 2 mecze w sezonie? Masakra...
Wlasnie klasowy zespoł ce..... to, ze takich meczow o wszystko graja 30...
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Stary 20.09.2008, 12:50
Może źle mnie zrozumiałeś, piłkarze się starają coś ugrać, ale bardzo przeciętni z nich kopacze. Oni mają w świadomości to, że wszystkie ich winy zostaną odkupione jednym meczem, w którym wygrają z nami. Na mecz derbowy potrafią się mocno spiąć, ale z reguły tylko u siebie są groźni. Kibice nienawiścią do nas są zaślepieni kosztem klubu i to ich najbardziej gubi. AntyWisła Kraków z taką grą w tym sezonie może polecieć z ligi... a szkoda bo nie będzie derbów.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.09.2008, 13:57
Widze ze na poprzedniej stronie znowu warszawsko-warszawski pojedynek na slowa. Dajmy sobie na wstrzymanie. Pilka nozna jak i polityka ma to do siebie ze ludzie o niej dyskutujacy mysla ze wiedza wszystko najlepiej, a jak do tego dochodza emocje to rozne sprawy moga sie dziwnie ukladac. Sam w chwili dosc mocnego wk*** napisalem o trzy zdania za duzo i polecialem. Nie warto Lepiej ochlonac i spogladac na wszystko na tyle obiektywnie, na ile sie potrafi. Cracovia jest bardzo slaba. W pierwszej polowie grali w miare dobrze ale w drugiej zagrali najwieksza padake jaka widzialem od kilku dobrych lat w ekstraklasie, a widzialem duzo.

Debiut Kasperczaka skonczyl sie tak jak wielu przewidywalo. Jemu trzeba dac czas bo w tydzien-dwa nie zbawi zespolu ktory gra piach. Zobaczymy co skleci z tego co mu zaoferowano jesli chodzi o sklad.
W Wisle mial swietny sklad z ktorym sadze ze wielu srednich trenerow by zrobilo tyle ile on ale...poczekajmy.

Dzisiaj dzien w ktorym zadnego ciekawego meczu nie ma...szkoda.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.09.2008, 14:51
Legia wraca do optymalnej formy Jeżeli beda grali tak jak wczoraj to wróże im 4-8 miejsce w lidze , wiadomo , że jako kibic Legii nie bedziesz obiektywny w ocenach ale ja uważam , że Legia zagrała wczoraj słabo a Cracovia tragicznie, akcje jakies takie szarpane bez składu i ładu , nie widać żadnego schematu , mówie tak bo wiem ,że Legie stać na bardzo dobrą grę, i na pewno skład jakim dysponujecie powinien gwarantować miejsce w pierwszej 3.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.09.2008, 15:09
20.09 godz. 15:15 Odra Wodzisław - Polonia Bytom................ http://www.justin.tv/hqtv4, II połowa, 3-0 dla Odry, Polonia gra w 10 po czerwonej.
20.09 godz. 17:30 GKS Bełchatów - Lechia Gdańsk
20.09 godz. 19:45 Polonia Warszawa - Ruch Chorzów

dla fanów tych 6 drużyn są to ciekawe mecze. A już ten ostatni ma znaczenie dla czołówki tabeli, a dobry będzie na pewno.
Szkoda, że żadnego z nich dziś nie ma w Canalu +, choćby na ten w Warszawie chętnie bym popatrzył
Ostatnio edytowane przez harthausen : 20.09.2008 o godz. 15:45.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.09.2008, 15:31
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Legia wraca do optymalnej formy Jeżeli beda grali tak jak wczoraj to wróże im 4-8 miejsce w lidze , wiadomo , że jako kibic Legii nie bedziesz obiektywny w ocenach ale ja uważam , że Legia zagrała wczoraj słabo a Cracovia tragicznie, akcje jakies takie szarpane bez składu i ładu , nie widać żadnego schematu , mówie tak bo wiem ,że Legie stać na bardzo dobrą grę, i na pewno skład jakim dysponujecie powinien gwarantować miejsce w pierwszej 3.
Ja pojde dalej i stwierdze ze jak Legia bedzie grala nadal tak koszmarnie - jedynie 3-0 na wyjezdzie , zaledwie ok 30 strzalow w meczu to jak nic jest pierwszym kandydatem do spadku.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Od: 04.2008

Stary 20.09.2008, 18:04
no i jarzębowski strzelił pierwszą bramkę dla GKS

Lechia Gdańsk przegrywa 0-1

ps co to za dzieci dopingują Bełchatów?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.09.2008, 18:26
Tak jak Wisła zostaje upokorzona przez Lecha, tak Bayern przez Werder. Dzisiaj 2-5 dla gości z Bremy. Także porażka Wisły była wyłącznie wypadkiem przy pracy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.09.2008, 18:39
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Wisła zostaje upokorzona przez Lecha, tak Bayern przez Werder. Dzisiaj 2-5 dla gości z Bremy. Także porażka Wisły była wyłącznie wypadkiem przy pracy.
Nooo tak, dziełem przypadku. A dzisiaj WHU wygrał z Newcastle 3-1 i co z tego? Jest jakieś podobieństwo? Jeśli jest to takie analogie to DUŻE naciąganie

Jutro zobaczymy w Białymstoku czy był to przypadek. Mam nadzieje że tak jest i wygramy!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 20.09.2008, 18:41
Było minęło. Czy był to wypadek przy pracy - przyjdzie ocenić z dalszej perspektywy. U Doktora praca wre cały czas, tylko jakby wypadków więcej. Ogólnie to radzę zejść już z porażki z Lechem i myśleć o każdym nadchodzącym meczu jak o najważniejszym w sezonie. pzdr.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2008, 18:55
jak dla mnie pierwsza trojka lapu-capowatych wypowiedzi w tym roku choc do super szczalu z nogi daleko
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.09.2008, 19:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie pierwsza trojka lapu-capowatych wypowiedzi w tym roku choc do super szczalu z nogi daleko
I co w tej wypowiedzi skrajnie negatywnego? Odszukałem się jedynie pewnej analogii i wysunąłem skromny, z mojego punktu widzenia, wniosek. Razi Cię to w oczy? Odpowiedź zostawię bez polemiki.

Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie to radzę zejść już z porażki z Lechem i myśleć o każdym nadchodzącym meczu jak o najważniejszym w sezonie. pzdr.
Każdy mecz jest tym najważniejszym, w każdym można zgubić 2 lub 3 punkty które na koniec mogą odebrać mistrzostwo Dlatego jutro wygrywamy.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 20.09.2008 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 20.09.2008, 19:28
Widzisz, michu, na tym forum lepiej napisać, że Legia/Lech idzie na mistrza a Wisła będzie walczyła o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.09.2008, 19:33
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, michu, na tym forum lepiej napisać, że Legia/Lech idzie na mistrza a Wisła będzie walczyła o utrzymanie.
Jakieś przykłady proszę - zwłaszcza z tym że Wisła będzie walczyć o utrzymanie!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2008, 19:34
I co w tej wypowiedzi skrajnie negatywnego? Odszukałem się jedynie pewnej analogii i wysunąłem skromny, z mojego punktu widzenia, wniosek. Razi Cię to w oczy? Odpowiedź zostawię bez polemiki.

Smieszy a nie razi.Rozumiem ze gdyby Bayern wygral to mecz Wisly nie bylby 'wylacznie wypadkiem przy pracy'?
Sorry ale bardziej naiwnego usprawiedliwienia naszej porazki tom jeszcze nie czytal a jak Bog trybun napisal - to czy bylo to wypadek czy nie , pokaza kolejne NASZE mecze a nie Bayernu,Chelsea,Barcelony czy Bucovii Bukow.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.09.2008, 20:10
Powiem Wam że jak dzisiaj rano w sklepie na moim osiedlu, spotkałem starego fanatycznego pasiaka, i zacząłem delikatną polemike nt. wczorajszej porażki i całokształtu to sie gościu zrobił blady,potem bordowy,oczy mu sie zaszkliły! i wybiegł ze sklepu. Aż mi się troche głupio zrobiło ,choć jakoś specjalnie go nie dojeżdżałem. Oj muszą to "biedaki" strasznie przeżywać.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2008, 20:19
Nie chce byc zlosliwy ale w tym klubie wszystko jest na swoim miejscu - wlasciciel, trener, grajki i kibice - prawdziwi bracia;]

Jak rozbuduja nasz stadion, to bedzie idealny czas by na lata przejac praktycznie caly Krakow - cos na wzor Warszawy.Oczywiscie pomijam aspekt chuliganski, bo w tym nie siedze.
20-30 tys na Wisle, 2-3 w kaluzy ,tak to mam nadzieje niedlugo bedzie wygladalo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.09.2008, 20:36
Tak patrzę na mecz tzw. Polonii z Ruchem i stwierdzam, że atmosfera na K6 o niebo lepsza niż na kałuży. Niebawem warszawiaki będą wściekli za mówienie o nich"druga Cracovia" Zresztą parchsiaki były zadowolone ze swojego wczorajszego tzw. "dopingu"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.09.2008, 20:40
Polonia gra dobrze i miejsce w pierwszej 3 jak najbardziej realne. Wcześniej strzelał Ivanowski, potem Mąka, teraz obudził się Gajtkowski. A przed sezonem myślałem że atak będzie ich najsłabszą formacją!

I Polonia znowu liderem.
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 20.09.2008, 21:14
Legia nieźle, ale nie jak twierdzą niektórzy, jeszcze nie w optymalnej formie. Przy nieistniejącej Cracovii próbowali rozgrywać akcyjki a la PES w rytmie treningowym, i tylko próbowali a nie rozgrywali. Progres jest ale to jeszcze nie to, do Lecha 2 tygodnie.
Polonia to zagadka, nie jest to Groclin Skorży ale coś jest na pewno. Remis z Legią i porażka z Wisłą. Brak błysku w grze, ale "solidność" na pewno. Dla mnie jednak raczej 4-ta siła.
Bardzo czekam na jutrzejszych Wisłę i Lecha.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 20.09.2008, 21:43
Patrzcie ile bramek strzelila juz Legia ,Polonia i Lech ,to Wisla zawsze miala najlepszy atak ,no teraz widac ze nie ma kto tych goli za bardzo strzelac
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.09.2008, 22:01
Cytat:
Sędzia mówił, żebym się zamknął, bo jesteśmy tylko beniaminkiem – powiedział po spotkaniu z GKS Bełchatów wzburzony napastnik Lechii Gdańsk Paweł Buzała.

Zawodnik z Gdańska zarzucił na antenie kanału „Orange Sport” sędziemu meczu Adamowi Lyczmańskiemu stronniczość.

- Sędzia chciał im pomóc, gwizdał wszystko, żeby tylko Garguła mógł wrzucać piłki. Jak go spytałem czemu nam nie gwizdał fauli powiedział, żebym się zamknął, bo jesteśmy tylko beniaminkiem – mówił wzburzony Buzała.

GKS pokonał u siebie Lechię 1:0.
...............
Ostatnio edytowane przez Paweł : 20.09.2008 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.09.2008, 09:32
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tak patrzę na mecz tzw. Polonii z Ruchem i stwierdzam, że atmosfera na K6 o niebo lepsza niż na kałuży. Niebawem warszawiaki będą wściekli za mówienie o nich"druga Cracovia" Zresztą parchsiaki były zadowolone ze swojego wczorajszego tzw. "dopingu"
tym którzy są zadowoleni dopingiem przy Kałuży odsyłam

http://pl.youtube.com/watch?v=pzEAEU...eature=related

czy Wam nie wstyd ...

Polonia,Legia i Lech mają nad Wisłą ta przewagę ze jest kilku piłkarzy którzy regularnie zdobywają bramki.
u nas jest Paweł i mozna powiedziec długo dlugo NIC.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 21.09.2008, 12:04
jeśli sędzia Lyczmański (o którym pierwszy raz słyszę) tak rzeczywiście powiedział, to wyjebać go do V ligi.
edit: nie tu edyta miała być..
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 21.09.2008 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 21.09.2008, 12:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Smieszy a nie razi.Rozumiem ze gdyby Bayern wygral to mecz Wisly nie bylby 'wylacznie wypadkiem przy pracy'?
Sorry ale bardziej naiwnego usprawiedliwienia naszej porazki tom jeszcze nie czytal a jak Bog trybun napisal - to czy bylo to wypadek czy nie , pokaza kolejne NASZE mecze a nie Bayernu,Chelsea,Barcelony czy Bucovii Bukow.
100% zgody a szyderkę z mojego nicka przekaż Twórcom pewnej arcyskromnej oprawy, która swego czasu wywołała we mnie taką samą reakcję pzdr.

Znowu okazuje się, że jeżeli jeden sezon wygrałeś w cuglach, to dozbrajaj się na następny.

Duże ciśnienie na wynik jest w Groclinie, mają z kogo wybierać, każdy stara się wywalczyć swoją pozycję w drużynie. Jasne, że taka sytuacja może być co najwyżej przejściowa - dobry zespół musi mieć szkielet i "grupę ciśnieniową". Póki co Zieliński panuje nad sytuacją, większość z grajków wierzy w swoją szansę w tym klubie.

Urban tę "grupę ciśnieniową" zmontował z młodych zdolnych - przypadek czy nie, zatrybiło.

Tarasiewicz buduje ekipę walczaków, dobro zespołu ponad wszystko - bezcenne dla beniaminka podejście, nawet gwiazdorek Mila zna swoje miejsce w szeregu.

Patrząc w ten sposób, nietrudno zrozumieć Skorżę, domagającego sie transferów - hierarchia w zespole jest ustalona od zeszłego sezonu, eksperymenty i wymuszone rotacje dają efekty tylko w obronie. Zmiana podejścia Baszcza do gry na stoperze jest charakterystyczna - z początkiem sezonu wybrzydzał na taką sposobność, po meczu ze Spurs (a moze przede wszystkim: po przyjściu brazylejro i dobrej grze Singlara) mówi w ten sposób: Trener znowu potrzebował mnie na tej pozycji. Cieszę się, że znów fajnie wyszło, jest to jakaś perspektywa dla mnie na przyszłość.

Zacięty sezon się szykuje. Kciuki za pana Maćka, cięzkie zadanie przed nim.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów