|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Niestety po Niedzielanie widać brak ogrania, ciekawe czy wróci do jako takiej formy czy pójdzie w ślady Dawidowskiego? Oby nie, bo przyda się Jego szybkość i doświadczenie. Przy interwencjach Pawełka pociłem się okrutnie, ale w sumie występ na plus. Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie środek pola Cantoro i Sobolewski zagrali super spotkanie. Największa bolączka to brak boków pomocy, to co kiedyś stanowiło siłę Wisły teraz jest niczym kotwica, trzyma Nas w miejscu ni to w przód ni to w tył
PS Nowy prawy obrońca hmm ręce same składały się do oklasków bez głupiego wybijania piłki na oślep, przyczymał pomyślał rewelacja i tylko szkoda że Cleber zagrał słabiej niż zawsze, ale rewanż będzie należał do Nas |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Diabeł nie taki straszny, a w zasadzie nie diabeł tylko kogut i nie czerwony tylko biały"DariuSZSZ jest bezcenny.Co do gry to było poprawnie wierzę w magię R22.Pochwalę Wojtka Łobodzińskiego,który potrafił zwodem minąć obrońców(z dedykacją dla Marka Zieńczuka).Fajna akcja przy naszym golu ładnie zachował sie Paweł no i Jirsak ze spokojem to wykończył.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Serwis GOALcom ocenił piłkarzy po meczu Pucharu UEFA Tottenham – Wisła Kraków wygranym przez londyńczyków 2:1. W polskiej drużynie najwyższe noty otrzymali Sobolewski (fot) i Brożek, w drużynie gospodarzy Woodgate, Bale, Bentley, Bent oraz Campbell.
Tottenham: Gomes 7,0 Gunter 6,0 Woodgate 7,5 King 6,5 Bale 7,5 Lennon 7,0 Jenas 5,5 Zokora 6,5 Bentley 7,5 Giovani 7,0 Bent 7,5 O'Hara 6,0 Campbell 7,5 Wisła: Pawełek 6,5 Singlar 5,0 Baszczyński 7,0 Cleber 6,0 Diaz 6,5 Boguski 6,5 Sobolewski 7,5 Cantoro 6,0 Zieńczuk 6,5 Jirsak 7,0 Brożek 7,5 Małecki 6,5 5 dla Singlara- chyba ogladalismy inny mecz. Ma ktos oceny z Sky Sports? |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ogromny zal mozna miec tylko do Radzy Nadzorczej (ale nie chce sie juz powtarzac) ze tak spie*dolili to okienko transferowe.Wczoraj jak bylo 1-1 kolo 60 minuty ,to prosilo sie o zmiany albo graczy ktorzy beda walczyc w pomocy albo dac kogos do ataku zeby zrobil wiatr. No ale Niedzielan to juz po tej kontuzji jest chyba emerytem .Malecki to za slaby pilkarz .Lobodzinski o dziwo nabieral Angoli na te zwody w miejscu
Mimo wszystko lepiej chyba trafiac na druzyny z Anglii ,ktore graja szybka silowa pilke niz druzyne z Hiszpani ktora gra technicznie i naszych rozklepuje jak chce. 1-0 w rewanzu dla Wisly albo nic |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Sobol był naszym najlepszym piłkarzem w ostatnim meczu, wobec tego pytam którą żółta kartę otrzymał Sobolewski? Czy przypadkiem nie musi pauzować w rewanżu? Bez niego, w kontekście dramatycznych rezerwowych kiepsko widzę nas w środku pomocy, ale mam nadzieję, że nie musi mieć przymusowej przerwy w grze.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kibice Wisły zasługują na największy szacunek ! Są niesamowici. Doping za*****ty ! Szkoda, że do poziomu kibiców nie potrafią się dopasować piłkarze (mam na myśli przede wszystkim brak wiary we własne siły). Doping angoli (TV) delikatnie mówiąc cieniutki. Klub powinien być dumny, że ma takich fanów !
Ostatnio edytowane przez Samoth : 19.09.2008 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mecz nawet dobrze się oglądało. Czasami przypominało to spotkanie z ligi angielskiej. Czasami żeby nie było.
Przygotowanie kondycyjne,motoryczne,atletyczne po stronie Kogutów. Na mnie wrażenie zrobił Lennon jak wkręcił kilku naszych bezlitośnie, no ale bez konsekwencji na szczęście. Poza tym szybki Niedzielan jest tak szybki, że spokojnie przez obrońców został dogoniony chyba na 5 metrach . Tyle o Kogutach. Ogólnie słaby zespół.Co do Wisły. Wiem,że to zdanie będzie niepoprawne politycznie, ale z Pawełkiem to my co najwyżej możemy w PE grać. Już pierwsza akcja znamionoiwała jego klasę. Druga bramka to ewidentnie jego wina. Kto normalny się zachowuje tak jak on przy dośrodkowaniach?Poza tym zauważcie, że jakby stał na linii to spokojnie by pewnie ten strzał obronił. A tak się cofał,dostał piłę w środek bramki i klops. Pomijam już jego wybicie, kiedy trafił prosto w napastnika, oraz jego łapanie piłki na raty. Potrzeba nam dobrego rzemieślnika na tą pozycję. Obrońcy też inaczej będą grać kiedy wiedzieć będą, że za plecami mają kogoś kto nie popełnia baboli. Grę z pierwszej piłki po ziemi nawet nie ma co oceniać. Tak gra cały świat, więc Wisła niczym nie zaskoczyła. Jednak zauważyłem coś dziwnego.Czemu w decydującym momencie, skrzydłowy zamiast wyjść na pozycję do podania za plecy obrońców stoi z boku.W ten sposób tracimy dużo piłek. Później ten sam skrzydłowy rozgrywa to samo i wali piłkę do przodu a tam nie ma nikogo,bo partner stoi z boku. Nie wiem co oni tacy mułowaci. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
żal mi tej ostatniej bramki. Pawełek mógł to złapać...
http://www.youtube.com/watch?v=ynxOij8RcoI Cytat:
Ostatnio edytowane przez noonelikeus : 19.09.2008 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Popatrz na druga bramke i sobie odpowiedz,czy nie powinien tego wypiąstkowac (jak pewnie w pierwszej fazie zamierzał),czy bez sensu cofac sie na powrót na linie bramkową.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A skad ten cytat? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
![]() ![]() ![]() Atmosfera fantastyczna sęk w tym że tylko garstka angielskich kibicow dopinguje. Tylko Ci co siedzieli koło nas. Reszta, to krawaciarze, przyszli obejrzeć mecz, albo polowa z nich to Polacy w kamuflarzu. BRAWA DLA KIBICOW DZIEKI ZA DOPING, NA PEWNO POMOGLIŚMY WIŚLAKOM !! http://www.thisislondon.co.uk/standa...do?ito=newsnow& Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.09.2008 o godz. 15:42.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
heh niech się boją bo w krakowie będzie GŁOŚNOOOOOOO!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie ta przyśpiewka oraz "gola strzelcie k... gola" to żenada i doping małomiasteczkowy. No ale cóż Londyn 8,2 mln Kraków 0,8 mln. Nie żeby doping Anglików mi imponował bo mam w d.. jak oni to robią ale repertuar pieśni z naszej strony przez te Q'rvy osobiście, delikatnie i dyplomatycznie mówiąc - nie przypadł mi do gustu.
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.09.2008 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://www.tottenhamhotspur.com/news...nts190908.html
Koguty szanują nasza grę, wypowiadają się w tonie bardzo ciężkiego rewanżu..
Jak my darliśmy się "Wisła" oni w odpowiedzi próbowali nas zagłuszać ich śmiesznym "wankers" (obraźliwe wank - masturbować się) i jeszcze kilka np nieźle mnie wkur.ili tą piosenką.. "let me sing a song for u let me sing a song for u... u' re supporting fucking shit" za to należało im sie lanie :/ a Ty jeszcze ich bronisz... Twoj wpis to żenada.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować za zniżenie się do ich poziomu. Ja żadnej Qrvy na boisku i wokół murawy nie widziałem a to czy mój wpis to żenada pozostawiam bez komentarza - nie sprowokujesz mnie. Jednocześnie zapewniam, że pozostaje przy swoim zdaniu, ponieważ takie były moje odczucia podczas meczu i tak są również po spotkaniu. I nie zamierzam wypowiadać się więcej w tej kwestii.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest forum, na ktorym mozna wyrazic rowniez konstruktywna krytyke. Nikt tu nie ocenia Pawelka jako osoby, przynajmniej ja nie mam takiego zamiaru, ale jego umiejetnosci pilkarskie, a te ma na gre na takim poziomie za niskie.
Przypomnijmy sobie srodowy mecz ManU - Villarreal i swietna postawe bramkarza Hiszpanow Diego Lopeza. Gdyby na jego miejscu stal slabszy goalkeeper, Manchester wygralby zapewne 2-0, 3-0. A tak wszyscy pamietaja, i slusznie, ze byl to wyrownany mecz z obu stron. I odbior spotkania jest zupelnie inny. Chodzi mi o to, ze powinno sie zrobic wszystko aby miec w druzynie najlepszego bramkarza na jaki stac klub. Bo to specyficzna pozycja, na ktorej blad niweczy wysilek pozostalych 10 zawodnikow, nawet grajacych swietny mecz. To jest jedyna pozycja na boisku od ktorej tak wiele zalezy. Wiec nie do pojecia jest dla mnie, ze mozna na bramkarzu oszczedzac. Wczoraj Pawelek popelnil blad przy 2 bramce. Powinien albo isc zdecydowanie i piastkowac pilke albo zostac w bramce. W efekcie zabraklo mu tego kroku zeby wybic futbolowke. I wlasnie lepszy bramkarz, wynik 1-1 i duzo wieksze szanse na awans. O to w pilce chodzi, o minimalizowanie bledow, bo takowe zawsze sie zdarza na kazdym poziomie. I wygrywa ta druzyna, ktora popelni ich mniej - ot istota pilki.
Ostatnio edytowane przez nesta : 19.09.2008 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na chłodno mogę powiedzieć, że znowu czuje ten sam niedosyt co po Beitarze i najbardziej co bym chciał to przyspieszyć czas o 2 tygodnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
i dostało sie tez organizatorom meczu, klubowi za niedopilnowanie tego by bilety szly tylko dla angoli na pozostalych sektorach niz ten dla gości
http://www.tottenhamtrust.com/viewnews.asp?id=397 z relacji kibicow z trybuny dla rodzin i dzieci, pomiędzy anglikami było mnóstwo polskich fanów, a angielskie dzieci z łzami w oczach, w strachu SRAŁY W PORY !!! biedne
Ostatnio edytowane przez Amfre : 19.09.2008 o godz. 11:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Uwazam, ze Wisla rozegrala calkiem przyzwoite spotkanie, po ktorym do nikogo nie mozna miec wiekszych pretensji za gre. Wynik stwarza realne szanse na wywalczenie awansu w rewanzu, a o to nam przeciez chodzilo przed wyjazdem. Pozostaje lekki niedosyt, gdyz do osiagniecia remisu zabraklo naprawde niewiele. Takze uwazam, ze przy golu na 2:1 byl faul na Cleberze. Z drugiej strony, trzeba pamietac ze minuty wczesniej, kiedy Bent wcisnal pilke do bramki, sedzia odgwizdal spalonego, ktorego nie bylo. Dlatego nie ma co przesadnie pomstowac pracy arbitra.
Sposrod pilkarzy na najwieksze wyroznienie w/g mnie zasluguje Baszczu. To juz kolejne jego swietny wystep z klasowym rywalem (poprzednio zaimponowal w rewanzu z Barca). Swietnie zagrali tez Boguski z Sobolem. Najslabiej wypadl chyba Zienczuk. Takze Brozkowi nie szlo najlepiej, chociaz on przez cale spotkanie byl pod znacznie wieksza presja ze strony obroncow. Licze ze za dwa tygodnie obaj zagraja o wiele lepiej. Jestem umiarkowanym optymista przed meczem w Krakowie. Spurs jest druzyna w naszym zasiegu. Lepiej niz wczoraj juz chyba nie zagraja. Co innego Wisla, ktora u siebie jest zawsze o wiele grozniejsza. Zakladajac, ze wyjdzie nam dobry mecz, obrona Angoli zacznie sie sypac i popelniac bledy. Jestem o tym przekonany. Dawson, Woodgate czy King to naprawde nie sa jacys przesadnie wielcy pilkarze. Jakby to powiedzial Brozek, sa spokojnie do objechania ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Skąd mogę ściągnąć ten mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dobrze że od 1 minuty nie zagrali Głowacki z Łobodzińskim. Przyszłość widzę w zestawieniu obrony Singlar na prawej i Baszczyński na stoperze. Inaczej grać nie możemy. A Macerlo dać na lewą stronę zamiast Diaza, który robi błedy w obronie ale na próbę może pohasać na lewej pomocy zamiast słabego Zieńczuka.
Przydałby się też jakiś napastnik z prawdziwego zdarzenia, bo oprócz Brożka i Boguskiego, to nikt inny się nie nadaje do gry nawet w polskiej lidze. Gdyby takiego wpuścić w 55 minucie to angole musieliby uważać na tyły zamiast napierać na naszą bramę Też tak sądze
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 19.09.2008 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Całkiem dobry mecz z nie lada jakim rywalem. Szkoda ze Łobodzinski nie polecial za podaniem Maura juz pod koniec meczu. Singlar, Boguski, Baszczyński, Cantoro no i Sobolewski oraz Irsak - brawa i podziękowania !!
Mariusz jest w kryzysie. Podziękowania dla wszystkich kibiców, stworzyliście fantastyczną atmosferę dla naszych piłkarzy i rzeczywiście byliście 12. zawodnikiem zespołu. To dzięki nam Wiślacy poczuli spokój i naszą Wiarę przez co przywieźli do Krakowa w miarę korzystny wynik. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/mini/9408.jpg
Droga przez puchary jak widac nie bez podtekstow .Jak przejdzeimy Tottenham to pewnie pozniej bedzie Ajax |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ajax to jak na razie jest za burtą, wczoraj 3-1 u siebie przegral
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chyba Ci się z Feyenoordem pomyliło. Ajax jest już obiema nogami w fazie grupowej.
http://www.uefa.com/competitions/uef...943/index.html |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|