The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2008, 20:34
"miał prawo"
Straszne czasy przyszły...
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.09.2008, 20:34
Nie miał prawa! Ile razy kibice pocieszali go, skandowali jego nazwisko, bez wezwań gniazdowego, raz puścił bramek kilka i pokazuje nieprzyzwoite gesty do kibiców? Porażka!
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 14.09.2008, 20:42
Czy jesteście pewni tego gestu , w końcu w rękawicach to nie jest takie łatwe ....
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.09.2008, 20:44
****a! komu on pokazał ten gest? kibicom? chyba kpicie.
kibic nie ironizuje ze swoich
wspiera zawsze

inaczej jest chuja wart i nie godzien nazywać się Wiślakiem.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2008, 20:45
Kibice przeciw Pawełkowi?

Fani Wisły obwiniają Pawełka /Agencja Przegląd Sportowy
Galeria

Lech upokorzył Wisłę (10 zdjęć)
1 godz. 22 minuty temu

Nie układają się stosunki kibiców Wisły z bramkarzem Mariuszem Pawełkiem. Fani nie mogli przebaczyć "Mariowi" błędu przy trzecim golu dla Lecha.

W 45. min Pawełek złapał lekko uderzoną piłkę. Kibice siedzący za jego bramką skwitowali to sarkastycznymi oklaskami. Pawełek nie wytrzymał i pokazał w ich kierunku środkowy palec. To z kolei wywołało falę gwizdów.

- Mariusz miał szczęście, że jego gestu nie zauważył sędzia główny, czy liniowy. Mógłby za to dostać czerwoną kartkę - powiedział nam siedzący na trybunach sędzia drugoligowy.

czytaj dalej

Za Pawełka dostało się też dyrektorowi sportowemu Wisły Jackowi Bednarzowi. Pod koniec I połowy z kabiny wyskoczył jeden z dziennikarzy i nakrzyczał na pana Jacka, że "taki bramkarz to skandal!". Bednarz nie podjął dyskusji, po gwizdku oznaczającym koniec I połowy opuścił trybunę z miejscami prasowymi (wrócił na nią na II połowę).

Nasz kolega po fachu nie wiedział jednego, że godzinę przed meczem na spotkaniu ze sponsorami klubu Bednarz zapewnił, że jednym z kluczowych celów transferowych Wisły jest pozyskanie klasowego bramkarza. - Ostra konkurencja Mariuszowi Pawełkowi wyjdzie tylko na dobre. Odkąd jej nie ma, osiadł nieco na laurach - mówił dyrektor i miał w stu procentach rację. W czasach, gdy przy Reymonta mieli Emiliana Dolhę, Pawełek z powodzeniem zastępował popularnego "Emmę".

Michał Białoński, Kraków
Borinho
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.09.2008, 20:51
Jak go wspierali to niech wspierają nadal a nie... prawdziwy kibic zawsze będzie z klubem i z jego piłkarzami.
Czasem takie rzeczy mogą spowodować u piłkarza dołek i nie chęć do wszystkiego.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 14.09.2008, 21:09
Prawda nas wyzwoli! Pokazał faka?-tak pokazał widziałem, Sfrustrowani wynikiem "kibice" z E2 i dołu sektorów delikatnie mówiąc nie wspierali drużyny z Mariuszem na czele, to też nie pierwszy przypadek. Reasumując porażka jest sierotą i albo nie ma winnych, albo nagonka i polowanie na czarownice,ewentualnie tematy zastępcze i ORGAZM dla mediów-hien bo już widzę jutrzejsze gazety. Było dobrze(np.Beitar) to Pawełek i inni cacy, jest gorzej to jazda z nimi. Jak wygrywamy to mówią "my Wisełka"jak porażka to ci "pieprzeni zawodowcy , najemnicy za ciężką kasę" itp.bzdury. Przerabiamy to odkąd przyszła TF. Można jeszcze płakać i gdybać czemu nie kupili Cecha, Buffona,Kowalewskiego,Tristana , Pinto albo Kluiwerta ale to CZYSTY BEZSENS! Warto się skupić na tym co jutro i oczywiście TT
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.09.2008, 22:27
http://www.wisla.krakow.pl/galerie/2...etr_losowy=265

kumaty chłop, kumaty.. już go lubię.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 14.09.2008, 22:48
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/galerie/2...etr_losowy=265

kumaty chłop, kumaty.. już go lubię.

Obawiam się, że to wyrachowanie, a jego "kumatość" wyjdzie przy pierwszej lepszej okazji do zdupcenia do Portugalii/Holandii/Austrii/Turcji/ChujWieGdzieIndziej.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 14.09.2008, 22:53
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że to wyrachowanie, a jego "kumatość" wyjdzie przy pierwszej lepszej okazji do zdupcenia do Portugalii/Holandii/Austrii/Turcji/ChujWieGdzieIndziej.
Wyrachowanie ... ludzie jakie słowa

Obawiam się, że to zwykłe "ee Marcelo, pokaż W (tu prezentacja)" i Marcelo pokazał, pewnie nawet nie wiedząc co do końca pokazuje ... owszem kumatość to to raczej nie jest, ale już bez jaj. Jakieś wyrachowanie czy co. Może jeszcze chłop jest na tyle cfany lis, że na pierwszy mecz wskoczy w koszulke Wierność, a po spotkaniu wystąpi z szalem "Anty Jude" ... Weźcie czasem traktujcie niektóre rzeczy niezbyt dosłownie ...
Odpowiedz cytując
lolek_tsw
Banita

Od: 09.2008

Stary 14.09.2008, 22:59
Tu jest dobra fotka Pawełka. Niestety wszystko widać jak na dłoni...
Powód: no i dłoń ucięta
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 14.09.2008 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.09.2008, 07:00
Powiem wprost, Pawełek strasznie zawalił przy trzeciej bramce, przy pozostałych zawalił tylko trochę, ale to w żaden sposób nie usprawiedliwia "kibiców". Popełnia błędy ale on tego do cholery jasnej nie robi celowo. On nie wychodzi na mecz nastawieniem, to teraz zrobię farfocla na złość kibicom. Gra jak gra, Buffonem, czy Casillasem nie jest i raczej nie będzie, ale nie można winić słonia za to, że ma trąbę. Na tą chwilę Pawełek to nasz najlepszy bramkarz, któremu zdarzają się głupie błędy i słabsze mecze, ale w gruncie rzeczy to naprawdę dobry bramkarz, a nasi "kibice" jak i dziennikarze upodobali sobie jeżdżenie po Mariuszu jak po łysej kobyle. O ile jestem w stanie zrozumieć dziennikarzy, którzy przeważnie są zakompleksionymi cieniasami, którzy chcieliby być piłkarzami, ale byli na to za ciency, o tyle postawy "kibiców" za nic nie rozumiem. Z takim nastawieniem, to wypad na Śląski fetować Benhałera i Borubara. Jak dla mnie Pawełek miał pełne prawo się wpienić i zrobić to co zrobił, bo "kibice" winią go za każdą straconą bramkę i ogólnie używają sobie na nim do woli.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 15.09.2008, 08:53
Szkoda mi mi Pawełka, uważam że jest dobrym bramkarzem, tylko poprostu ma czasem gorsze dni, brak mu koncentracji. Ostatnie sezony był rozpieszczany przez swoich obrońców którzy nie dopuszczali napastników często do bramki, a teraz będzie mu ciężej.
Powinien także poprawić chwyt piłki, ale ogólnie szybkość reakcji ma naprawdę niezłą.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 15.09.2008, 09:05
I bardzo dobrze ja bym na jego miejscu zrobil dokladnie to samo. Nie tacy bramkarze i w nie takich meczach robili jescze wieksze bledy.
Mario mial gorszy dzien, ale to k..wa nie jest maszyna tylko czlowiek i mial prawo sie pomylic.

A ci ktorzy na niego gwizdali i z niego szydzili, wy jestescie kibicami Wisly wy jestescie debile a nie kibice. Jak mozna podczas meczu jeszcze bardziej stresowac swojego zawodnika ktoremu sie mecz nie ulozyl, w takich chwilach trzeba jeszcze bardziej wspierac bardziej niz kiedykolwiek.
,
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.09.2008, 09:11
Cytat:
Po meczu Wisły z Lechem w Krakowie doszło do ekscesów z udziałem przyjezdnych kibiców. Cleber potwierdził, że fani Lecha Poznań kierowali wobec niego obraźliwe i rasistowskie okrzyki.
Poznańscy fani uchodzą za w miarę spokojnych i bezproblemowych. Tym razem rzeczywistość brutalnie zweryfikowała takie opinie. Po zakończeniu spotkania w sektorze gości wciąż pozostawali fani Lecha, czekający na zezwolenie na opuszczenie obiektu.
Czas oczekiwania "umilali sobie" wyzywając schodzących do szatni piłkarzy Wisły i plując na nich. W kierunku Juniora Diaza poleciało z trybun pudełko po pizzy. Przyjezdni kierowali też wulgaryzmy pod adresem koncernu ITI.
www.interia.pl
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.09.2008, 09:43
Ci wieśniacy, którzy naśmiewali się z Pawełka zamiast go wspierać niech się zastanowią komu kibicują. Inna sprawa, że Mariusz też niepotrzebnie się napinał z tym fuckiem. Żeby to się tylko na jego psychice nie odbiło przed meczem z Tottenhamem bo drugiego bramkarz praktycznie nie mamy.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 15.09.2008, 09:50
Widelec i pudełko po pizzy symbolami walki z kibolami.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.09.2008, 09:52
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Raczej środkowy palec, siedziałem tak gdzie zwykle, ale sporo "poinformowanych" mówi o środkowym palcu.
Poza tym na **** prowokujecie i wyzywacie swojego chłopaka?
Prowokacja (oklaskami po złapanej pilce) moze tak,ale wyzywanie?Jakie wyzywanie?
Moze to rzeczywiscie niefartowne zachowanie ze strony kibiców,ale z drugiej strony ile razy wczesniej Jego kiksy były były pomijane i był zagrzewany okrzykiem w stylu "Mariusz Pawełek"?Kibic przychodzi na mecz ,płaci za bilet i to w jakis sposób chyba Go uprawnia do wyrażenia swojej opini.Oczywiscie nie bluzgania na swoich ,ale w taki sposób,to chyba nic zdroznego.Pytanie pozstaje jak zachował sie Pawełek?Mysle ,ze na miejscu byłoby np.ironiczne zaklaskanie tym kibicom za ich postawe ,a nie pokazywnie fucka.....
Takie cos pokauzje sie raczej kiuicom druzyny przeciwnej(np.za bluzgi),a nie swojej.Napewno nie działa to na+ w dalszym kontekscie Jego występów.
Przecież przy trzecim golu przeszedł sam siebie,a w wielu sytuacjach zachowywał sie na poziomie daleko odbiegajacym ,nawet od Jego przecietnej formy.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.09.2008, 09:53
Estovic napisał(a):Wyświetl post
Ci wieśniacy, którzy naśmiewali się z Pawełka zamiast go wspierać niech się zastanowią komu kibicują. Inna sprawa, że Mariusz też niepotrzebnie się napinał z tym fuckiem. Żeby to się tylko na jego psychice nie odbiło przed meczem z Tottenhamem bo drugiego bramkarz praktycznie nie mamy.
ludzie coraz bardziej zwichrowane mają pojęcie kibicujesz chyba Wiśle nie Pawełkowi Brożkowi czy innemu gwiazdorowi
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2008, 10:04
Ja powiem tak, bo już kiedyś dostałem bana za Pawełka. Na dzień dzisiejszy Wisła nie ma bramkarza, ani jednego. I nie mówcie mi, że konkurencja zrobi z niego dobrego zawodnika. Bo jak był Ema, to jak Pawełek usiadł na ławce, tak siedział, aż ten odszedł. Na zimę Wisła powinna sprowadzić klasowego bramkarza, a na lato drugiego, który by go potrafił zastąpić. A Pawełka sprzedać, póki jeszcze jest coś wart.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 15.09.2008, 10:43
spidey napisał(a):Wyświetl post
Szkoda mi mi Pawełka, uważam że jest dobrym bramkarzem, tylko poprostu ma czasem gorsze dni, brak mu koncentracji. Ostatnie sezony był rozpieszczany przez swoich obrońców którzy nie dopuszczali napastników często do bramki, a teraz będzie mu ciężej.
Powinien także poprawić chwyt piłki, ale ogólnie szybkość reakcji ma naprawdę niezłą.
Zwłaszcza przy pierwszej bramce szybko zareagował. Mniejsza o to, sprawa wygląda tak, że tych błędów jest za dużo, do tej pory były bez większych konsekwencji, a teraz rozbiły i tak słabo grającą drużynę. Bramkarz w takich meczach ma za zadanie grać inaczej niż reszta drużyny, a on nie potrafi. Jest po prostu za słaby, nie wiem, może za parę lat nabierze doświadczenia, ustabilizuje formę, ale teraz to jest materiał na solidnego rezerwowego w drużynie, która chce walczyć o MP i sukces w pucharach. Trzeba liczyć, że te najważniejsze mecze, m.in. z Tottenhamem mu akurat wyjdą...
Optymistyczne jest to, że z "lepszym" bramkarzem dotarliśmy bardzo wysoko w PUEFA, oby była powtórka .
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2008, 11:15
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Widelec i pudełko po pizzy symbolami walki z kibolami.
Weź nie ......., że info na oficjalce w sprawie pizzy dracula jest równoważne nagonce widelcowej w onecie, tvn, i tvp razem wzietych!
Stawiając obok siebie te informacje nieprawdziwie sugerujesz powiązanie obu akcji i uwikłanie Wisła SSA w ubecko-esbecką akcję ITI i towarzysza Waltera. Takie niby niedomówienia, niejasności na naszą niekorzyść.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 15.09.2008, 13:31
Ja uważam że dla Pawełka nie ma już przyszłości w Wiśle , zostało mu pół roku gry , później jeśli zostanie to tylko jako rezerwowy na jakiś czas.Panowie nie oszukujmy się , ten bramkarz to jeden z najgorszych bramkarzy w historii klubu, Oprócz tego że prezentuje mizerne umiejętności daje się sprowokować parunastu kibolom .... sorry ale temu Panu już dziękujemy .Osoby które go bronią , niech się zastanowią czy chcą przerabiać dalej jego niepewne chwyty ,złe ustawienia , zły wyjścia do piłek , które w wielu meczach uchodziły mu płazem .... bo tak naprawdę miał więcej szczęścia niż rozumu .... wczoraj limit szczęścia się wyczerpał .Zresztą po wczorajszym meczu Pan Cupiał, Bednarz i Skorża mogli się przekonać jakiego bramkarza mają. W końcu bardzo rzadko się zdarza by dziennikarze krzyczeli do dyrektora sportowego mistrza kraju !!!! : ,,TEN BRAMKARZ TO SKANDAL !!!! .
Borinho
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.09.2008, 13:55
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam że dla Pawełka nie ma już przyszłości w Wiśle , zostało mu pół roku gry , później jeśli zostanie to tylko jako rezerwowy na jakiś czas.Panowie nie oszukujmy się , ten bramkarz to jeden z najgorszych bramkarzy w historii klubu, Oprócz tego że prezentuje mizerne umiejętności daje się sprowokować parunastu kibolom .... sorry ale temu Panu już dziękujemy .Osoby które go bronią , niech się zastanowią czy chcą przerabiać dalej jego niepewne chwyty ,złe ustawienia , zły wyjścia do piłek , które w wielu meczach uchodziły mu płazem .... bo tak naprawdę miał więcej szczęścia niż rozumu .... wczoraj limit szczęścia się wyczerpał .Zresztą po wczorajszym meczu Pan Cupiał, Bednarz i Skorża mogli się przekonać jakiego bramkarza mają. W końcu bardzo rzadko się zdarza by dziennikarze krzyczeli do dyrektora sportowego mistrza kraju !!!! : ,,TEN BRAMKARZ TO SKANDAL !!!! .
a co krzyczeli po meczu z Barceloną u siebie i wygranych pojedynkach w zeszłym roku?
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.09.2008, 14:03
miki2006 napisał(a):Wyświetl post
ludzie coraz bardziej zwichrowane mają pojęcie kibicujesz chyba Wiśle nie Pawełkowi Brożkowi czy innemu gwiazdorowi
Wisła to klub sportowy, który dąży do osiągania jak najlepszych wyników sportowych. Kibice to osoby identyfikujące się z klubem, które wspierają ją poprzez doping by ten wynik był jak najlepszy. Tym się prawdziwi kibice różnią od chorągiewek i kibiców sukcesu, że nie przestają ich wspierać nawet gdy jest źle. Sam sobie odpowiedz, do której grupy należą ci co się brechtali z Pawełka.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.09.2008, 14:10
Cytat:
"Nie rozumiem ludzi, którzy po jednym takim moim meczu zaczynają gwizdać na mnie, wyzywać mnie, a potem szyderczo się śmieją, jak złapię piłkę" - mówi po meczu z Lechem Poznań Mariusz Pawełek, który tłumaczy przy okazji swoje zachowanie z tego spotkania.

Udało już Ci się ochłonąć po niedzielnym meczu?
Nad takim meczem nie można przejść do porządku dziennego. Przegraliśmy u siebie i to jeszcze tak wysoko. Straciliśmy szybko dwie bramki i później nie wyglądało to już dobrze. Ja mam do siebie pretensje o stratę dwóch bramek. Bramkarza jednak nie można rozliczać z jednego nieudanego meczu. Uważam, że kibice z sektora E przesadzili z okrzykami w moim kierunku. Niech nie czują się urażeni moim zachowaniem ci kibice, którzy mnie nie obrażali. Środkowy palec pokazałem w kierunku tych osób, które mnie wyzywały. Przepraszam tych, których poczuli się urażeni moim zachowaniem, a nie rzucali przekleństw w moim kierunku. Ich nie miałem zamiaru obrazić.

Mówisz o dwóch bramkach, po których masz pretensje do siebie. Chodzi o trzeciego gola i…
Pierwszą bramkę. Byłem zasłonięty i zauważyłem piłkę dopiero wtedy, gdy za mną opadała. Może jakbym zrobił jeden krok do tyłu, gdybym zrobił interwencję, to nie byłoby do mnie pretensji i nie byłbym obwiniany o stratę tej bramki. Na pewno nie interweniowałem tak, jak bramkarzowi przystało. Uważam, że za łatwo daliśmy sobie narzucić styl gry Lecha. Według mnie nie podeszliśmy do tego meczu tak, jak powinniśmy - zmotywowani, z zaciśniętymi zębami. Wiem, że były takie mecze, kiedy Wiśle udawało się odrobić stratę dwóch goli z początku meczu, ale to jest historia. My po golu Rafała Boguskiego mieliśmy nadzieję, że jeszcze jeden gol i będzie dobrze. W tym dniu to jednak Lech był lepszy i wygrał.

Przy golu z rzutu wolnego, po tych dwóch rykoszetach, miałeś jakieś szanse na obronę?
Nie jestem ptakiem albo samolotem. Gdy bramkarz jest już w powietrzu, to nie ma szans złamać się tak, żeby obrócić się w powietrzu w drugą stronę. To już tylko kolorowe kredki i inne bajery mogą pomóc. Ja leciałem tam, gdzie miała lecieć piłka, a ona tymczasem odbiła się od Mauro, od Lewandowskiego i skierowała się w środek bramki. Starałem się jeszcze bronić nogą, ale nie udało się.

Analizowałeś już to spotkanie z trenerami?
Uważam, że jest to mój pierwszy taki mecz od momentu, jak bronię praktycznie nieprzerwanie już rok. Trener już nam powiedział: wygrywamy razem i przerywamy razem. Nie można indywidualnych błędów komuś wypominać i się na niego złościć. Przed nami czwartkowy mecz, który jest bardzo ważny dla nas, więc musimy się przed nim pozbierać. Trzeba przeanalizować błędy i wyjść w czwartek w bojowym nastawieniu.

Trener Skorża na konferencji pomeczowej powiedział, że jesteś silny psychicznie i na pewno podniesiesz się do czwartku. Ty też tak sądzisz?

Nie słyszałem tej wypowiedzi trenera. Ja od trenera dowiem się na odprawie przed meczem z Tottenhamem, czy wyjdę w pierwszej jedenastce. Cieszę się, że trener darzy mnie takim zaufaniem. Przydarzył mi się błąd i teraz wszyscy na mnie patrzą. Bramkarz to taka funkcja na boisku, że jego błędy są najbardziej widoczne. Nie wiem, co teraz będę musiał zrobić, żeby niektórych do mnie przekonać. Jestem natomiast pod wrażeniem gry naszych szalikowców, którzy dopingowali nas do końca meczu. Nam nie szło, a fani przede wszystkim z sektora D, a także z A i B wznieśli się na wyżyny. Byłem pod wrażeniem, że przy takim wyniku było głośno i kibice starali się jak mogli.

Pomyślałeś wczoraj o tym, jak czuł się dokładnie rok wcześniej Emilian Dolha?
Wiadomo, teraz pewnie będą wszędzie pisać, że to powtórka sprzed roku. Wtedy Dolha w Lechu, teraz Pawełek w Wiśle. Takie jest życie. Wiem, że mogłem się lepiej zachować w tych momentach, kiedy puściłem te dwie bramki. Bez przesady jednak – nie można obwiniać mnie o nie wiadomo co. Ja w każdym meczu chcę jak najlepiej dla tego klubu. Niech wezmą to pod uwagę ci kibice, którzy od początku mojego pobytu tutaj pytają: kim jest ten Pawełek. Pokazałem środkowy palec i nie wypieram się tego. Ja jednak nie rozumiem takich ludzi, którzy po jednym takim meczu zaczynają gwizdać na mnie, wyzywać mnie, a potem szyderczo się śmieją, jak złapię piłkę. Nie rozumiem takiej postawy. Jeżeli ktoś ma do mnie jakieś uwagi, może mi to przecież powiedzieć. Zawsze mogę się z takimi ludźmi spotkać.Ja jednak nie zrozumiem takich kibiców. Dla mnie prawdziwi kibice są na sektorze D.
Wisła Kraków SA

Ja też ich nie rozumiem i nie nazywaj ich kibicami Wisły bo im daleko do tego. I chwała Ci za to że im pojechałeś ze środkowego palca!

Każdemu się zdarzają wpadki i w takich momentach trzeba wspierać piłkarza a nie go jeszcze dobijać, chorągiewki które po zywcięstwie w dupe wchodzą, a po przegranej wyzywają swoich

Brawa dla każdego DEBILA który brał czynny udział w obrażaniu Pawełka, możecie czuć się dumni!

MARIO TRZYMAJ SIĘ!!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.09.2008 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 15.09.2008, 14:39
miki2006 napisał(a):Wyświetl post

Niektórzy zapominają, że dzięki takiemu Pawełkowi czy Brożkowi istnieje piłka nożna w Wiśle Kraków. Z całym szacunkiem, ale to nie Ty zdobyłeś mistrzostwo Polski, to nie Ty wygrywasz na boisku, przegrywasz czy remisujesz. Gdyby nie było piłkarzy (lub jak niektórzy ich pogardliwie określają - grajków, kopaczy, skórokopów), nie byłoby klubu piłkarskiego. Dla mnie to proste i logiczne.

Fakt, że niektórzy nie dorastają do tego, by reprezentować barwy Wisły, ale dla mnie Wisła to nie tylko kibice. To także zawodnicy i taki Mariusz Pawełek, który wczoraj miał kryzys. Mimo wszystko potrafię zrozumieć jego zdenerwowanie, tak jak potrafię zrozumieć, kiedy kibice np. przeklinają na piłkarzy, bo ci grają źle.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 15.09.2008, 14:48
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
a co krzyczeli po meczu z Barceloną u siebie i wygranych pojedynkach w zeszłym roku?

Amauri nie sztuką jest bronić gdy nic nie jest do bronienia , bo wiesz w zeszłym sezonie to nawet z bramkarzem z 3 ligi Wisła by mistrzostwo zdobyła bo naprawdę rzadko kiedy musiał się wykazać. W meczu z Barceloną w Krakowie miał 2 kiksy źle obliczył wyjście do piłki i tylko cud że gracze Barcelony się tego nie spodziewali że puści takie babole....
Zresztą ten mecz to już historia która w dwumeczu brzmi 1-4 więc nie wiem czym się podniecać . Na dodatek trochę się interesuje piłką i wiem że dzisiejsza Barcelona a ta Barcelona ad.2006 to 2 różne drużyny , co widać po meczach z Santander i Numancia , Natomiast niektórzy przywołują dalej ten mecz jako zjawisko które świadczy o tym że przejdziemy Totenham to napewno a Mistrzostwo samo się zdobędzie.

Kolejny fakt kibicowanie na meczu to jedno .. fakt na meczu nie powinno się deprymować swojego zawodnika i to błąd tych palantów .... ale Pawełek ma być profesjonalistą i zachować klasę. Dla mnie ten gest to jak obraza wszystkich kibiców i całego klubu, przynajmniej ja tak to odbieram !!!.
Natomiast nie mówicie mi że kibice po meczu nie mają prawa do krytyki swojego zespołu , tym bardziej że ja Pawełkowi też dałem kredyt zaufania 2 lata i dopiero teraz piszę o nim negatywnie bo nic nie wyeliminował w swojej grze .... jak był niepewny tak jest !! itp. Lepiej wyeliminować słabe ogniwa zawczasu niż później płakać gdy będzie za późno tak to widzę !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2008, 15:00
Wszystkiego najlepszego dla KONDZIA z okazji 26 urodzin!!!!!
Wie ktoś jak tam jego noga?
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.09.2008, 15:01
Isfahan napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy zapominają, że dzięki takiemu Pawełkowi czy Brożkowi istnieje piłka nożna w Wiśle Kraków.
ciekawa sprawa powiem Ci. Kiedy Ty to wymyśliłeś?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów