|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
ej nie szukajcie winowajcy slaby mecz i tyle musimy grac dalej jak wszyscy sie pojawia na nastepnym meczu u siebie i bedzie doping to wygramy teraz jaga musimy ich ograc i dalej kosic a reszta bedzie sie gubic.........................zamknijmy temat i zapomnijmy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Online |
|
|
Gdybyśmy mieli dwóch Brożków to Lech by leżał i kwiczał,niezależnie od rozwoju spotkania .
Momentami ładnie klepaliśmy tą piłkę,ale już pod samą bramką brakowało wszystkiego,armat ,jakiejś błyskotliwości .... Już nie wspominając o tym że w ten mecz w ogóle nie weszliśmy . Mam nadzieje że Marcelo wniesie jakiś nowy powiew świeżości do drużyny,warunki i wytrzymałość ma na pewno ,szybszy też pewnie jest,mogą być problemy jedynie z "dyscypliną" ale zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
taktyką na jednego napastnika to sobie może sobie grać drużyna walcząca o utrzymanie Sobol i Boguski najlepsi na boisku ale niewiele da się zdziałać 2 na 11 dobrze grających i walczących lechitów. Dla Wisły dzisiaj to chyba skali zabrakło w ocenach gry piłkarzy poza wyżej wymienioną dwójką. Moje serce bije dla BIAŁEJ GWIAZDY ale nie da się nie wku***ć po tak słabym meczu. Trza być czasami krytycznym w ocenie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Pablo -- Wisle kochac zawsze nalezy, ale tu nie o to chodzi. Poprostu zagrali strasznie pilkarze i to jest fakt. Do tego nie jest to pierwszy mecz.. Po Slasku cos sie spieprzylo i dalej to trwa.. Gra obronna to zenada poprostu. Cantor gra tak, ze mnie oczy bola jak na niego patrze, a dalej Skorza laduje go do I skladu. To mnie neisamowicie isyrtuje, bo ustawienie Cantor-Sobol, powinno byc w meczach gdzie mamy sie totalnie bronic, a nie atakowac.. I kazdy to wie, ze to nie sa pilkarze kreatywni, a dalej graja razem w srodku.
Sprawe Lobo przemilcze, bo myslalem ze sie chlop obudzi, a tu zonk. Zreszta nie bylo pomyslu, checi, pressingu etc. nic nie bylo(jakby powiedzial Konon..) i to martwi, moze ich Maciek wyciagnie z tego dola, ale na razie jest krucho strasznie. Teraz Tottenham i patrzac na ten mecz, duzych szans nie mamy, ale gdzies tam wierze w Skorze, ze moze wykorzysta fakt tej upokarzajacej przegranej, aby naszych na 120% zmobilizowac.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Pamietaj jedynie kolego ze zeby wysnuwac tak ciezkie oskarzenia, trzeba miec jakiekolwiek dowody ale jak wolisz bawic sie w pomowienia to Twoja sprawa. A co do meczu to niestety Lech pokazal nam miejsce w szyku - to byla przepasc i na tym zakoncze by nie kopac lezacego. Mam tez uwage do wszelakiej masci fachowcow co pisali w stylu 'rozniesiemy ich , nie ma bata'.Panowie uczcie sie na bledach i tonujcie przed meczem swoje wypowiedzi bo potem jest smiech na sali. Napinka przedmeczowa nie jest w cenie ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ale ludzie beczycie!! Bardzo dobrze ze ta porazka zdarzyla sie teraz na poczatku sezonu!! Gwiazdorzy moze zaczna porzadnie trenownac!! Nie ma co sie zalamywac bo Lech jeszcze nie jedno spotkanie przegra i walka o tytuł bedzie wyrownana do konca!!
Moim zdaniem lepiej zastanowic sie czemu gra wygladala tak a nie inaczej. Juz wieszacie psy na Skorzy (pytam sie czemu Wiadomo ze Lobodzinski nie nadaje sie do tego zespolu (nie wiem do jakiego nadaje sie w tej formie) ale grac i tak bedzie bo nie ma nikogo innego wiec nie narzekajcie na Skorze ze go wystawia bo on nie ma alternatywy!!!! Dla mnie najgorszym pilkarzem od paru spotkan jest Marek Zienczuk bo on gra w Wisle od wielu wielu lat i powinien braz ciezar gry na siebie. No nic mecz bardzo slaby i wynik kompromitujacy no ale nie mozna miec wszystkiego. Oby nasi przemysleli sobie ten mecz... Pozdro dla kibicow Wiselki!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cytat:
no nie wydaję mi się, jak tam koledzy wyżej pisało porażki w Pucharze Ekstraklasy to nie przypadek, szczególnie ta z Piastem. Bez skrzydłowych nic nie ugramy, bo tak jak dziś Lech zagęsćił środek pola, to szkrzydłowi i tak nic nie ugrają, boję się myśleć co będzie jak odejdzie od nas Paweł, pozostaje tylko nadzieja, ze Skorża jest Cudotwórcą Totalna załamka.. |
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pablo84 napisał(a):
![]() ![]() Każdy to powie, Wisełka rządzi w Krakowie !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kilka czynników złożyło się na tą klęskę:
- ogólne rozprężenie po meczach Pucharu Ekstraklasy, które Wisła zwyczajnie odpuśiciła; nie wydaje mi się żeby z drużyną było coś nie tak, po prostu brakło zaangażowania w poczatkowej fazie meczu - powrót kilku graczy po kontuzji co zaowocowało ich mniej pewną grą (głowa, Pawełek i może też Brożek) - dużo szczęścia Lecha na początku spotkania: bardzo szybko dwie strzelone bramki, w tym gol po rykoszecie - typowy fuks - drużyna częściowo już chyba myślami była już na meczu z Tottenhamem Wnioski: - nie wydaje mi się, żebyśmy mięli do czynienia z jakimś większym kryzysem, W Londynie na pewno zagramy dużo lepiej - mimo porażki nadal jesteśmy przed Lechem w tabeli - w kwestii wzmocnienia kadry nic się nie zmieniło, nadal potrzebujemy konkurenta dla Pawełka, rozgrywającego i skrzydłowego lub dwóch oraz ewentualnie rezerwowego środkowego napastnika ale nawet bez tych wzmocnień pozostaniemy głównym choć nie zdecydowanym faworytem ligi ale przynajmniej część spośród tych pozycji powinna być wzmocniona jeśli chcemy mamy skutecznie walczyć o obronę tytułu - jeden mecz, nawet zakończony największą klęską jaką można sobie wyobrazić jeszcze nigdy nie zdecydował o mistrzostwie, teraz straciliśmy okazję do odskoczenia rywalom, walka o tytuł będzie bardzo zaciekła, przynajmniej w rundzie jesiennej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Loonatyk.
Dostaliśmy 2 szmaty na wstępie. Raz zawinił Pawełek , drugi raz był fliper Przecież było wiadomo, że Wisła postawi wszystko na jedną kartę i zacznie ryzykować, zwłaszcza, że graliśmy u siebie. Jestem przekonany, że gdyby mecz się inaczej potoczył, to wraz z upływem czasu mecz byśmy wygrali. Al teraz to można gdybać. Zastanówcie się płączki co tu piszecie, bo kibice z innych klubów to też wchodzą i tasują się przed komputerami, więc nie dajcie im ku temu powodów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na ziemie zejdzmy na ziemie.......................... Pawełek to nie jest gracz na Wisłe skończył się jego fart z kiksów które robi w każdym meczu , dziś on swoimi błedami przegral mecz który mógl się ułożyć inaczej . 1 bramka i 3 obciąża jego konto !!! .Pozatym Łobodziński to fatalny transfer nie trafiony on już nie wejdzie na lepszy poziom od pół roku słabo gra . Cantoro sorry man ale twój czas w Wiśle mija możesz grać ogony jak Reiss ... najlepsze lata masz za sobą i jesteś za wolny i mało kreatywny. Brożek obstawiony , brożek pokryty nie ma ofensywy.... , dla porównania w Lechu jest 4-5 zawodników umiejąc strzelić , stworzyć sytuacje jeden na jeden, u nas zagrożenie opiera się tylko na Pawle Brożku.... Na dzień dzisiejszy z tym składem na mistrza Polski nie ma szans !!!!
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Przegrać - trudno... nawet z Lechem...trudno...
Ale styl tej porażki był niestety dramatyczny. 12 czy 13tką zawodników nie da się rozegrać sezonu, nie chodzi już nawet o kontuzje. NIE MA ŻADNEJ RYWALIZACJI i to niestety widać coraz bardziej. Nie mamy bramkarza, nie mamy skrzydłowych, jest jeden napastnik i jeden ofensywny pomocnik w średniej formie - Jirsak. Trzeba jakoś dograć tę rundę przy niewielkich stratach i liczyć na udane okienko transferowe - tylko czy to jest możliwe ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Skorża winny? Bez jaj.
![]() Winni tej porażki i problemów są w Radzie Nadzorczej Wisły. To dzieki niej Wisła nie ma zawodników do prowadzenia ataku pozycyjnego, ma za to tragicznie spisującego się Pawełka w bramce. To Ci panowie odmówili Skorży latem potrzebnych zawodników, o których prosił. Gdyby byli, zespół zapewne prezentowałaby się inaczej, ot, choćby jak właśnie Lech. Niestety Rada Nadzorcza „Kolejarza” jest dużo mądrzejsza od naszej. Skorża chciał sprowadzić lepszego bramkarza, chciał napastnika, skrzydłowego, rozgrywającego. „Szkodnicy” z RN uznali jednak, że widzą lepiej i nie potrzeba. Efekty tego żałosnego zarządzania dziś widzieliśmy. Ale tak to jest, jak politykę personalną w klubie kreują pseudo ekonomiści, a nie trenerzy. Jak ktoś wcześniej napisal, trenerzy doskonale wiedzieli, że „Pawełek na 10 ważnych meczów rozegra maksymalnie 2 dobre lub bardzo dobre, parę przeciętnych, a w 3-4 będzie walił takie "babole", że aż głowa boli”. I niech już zamilkną entuzjaści zaklinania rzeczywistości że nic się nie stało i nie dzieje. Jak Wam nie zależy na wynikach, to idźcie sobie pokibicować takiej Kalwarniance, czy Skawince, a nie bawcie się w wyzywanie innych kibiców od „placzek”. Wtedy nie będziecie mieć żadnych powodów do zmartwień! Drużyna ma coraz większe problemy w walce o mistrzostwo, a Wy potraficie tylko udawać, że od dawna nic złego się nie dzieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ten Łobodziński to wogóle do nowoczesnej piłki nie pasuje bo on stoi a tu trzeba biegać cały mecz bez zatrzymania. Jak się nie biega to jak można być lepszym od kogoś kto biega.
Cantoro nie 1 raz pokazał jak jego gra jest wolna. W obronie też już słaby i naprawdę nie widzę go w składzie Wisły. Średnie mecze przeplata słabymi. Dobrego już nie zagra. Cleber- cień zawodnika, niestety lata robią swoje i osobiście widzę parę Baszczyński Marcelo jeżeli tylko Brazylijczyk potrafi grać. Diaz- to że Skorża wystawia tego kolesia na lewej obronie to świadczy o słabym kunszcie tego trenera. Każdy widzi że nazwiska reprezentanci itp nie grają. Diaz jest wolny co widać w każdym meczu. Jako stoper tak, jako lewy obrońca za słaby nawet na ławkę. Singlar- gość gra dobrze i chyba nikt nie powie inaczej. Sobol- bardzo dobry mecz ale w 2 połowie, w 1 za mało konstruktywny, za proste rozwiązania. Zienczuk- jak zaczął biegać to mu wybaczyłem że przez 5 meczy odstawiał padakę i przez 70 minut tego meczu też. Może Marek zrozumie że dobry może być tylko gdy cały mecz biega. Głowacki- słaby. Moim zdaniem Baszczynski pokazuje że jest lepszym stoperem niż Głowa. Głowacki często popełnia feralne w skutki błędy. Niestety uważam że obecnie na srodku powinien grać Baszczu i to nie tylko w tym meczu bardziej mi się podobał. Pawełek- to co wyprawiał dzisiaj ten piłkarz to było jak występ klauna w cyrku. Sądzę że to jego ostatna runda jako podstawowego bramkarza. Kulminacja beznadziejnych meczy z początku sezonu. Słaba technika bramkarska Boguski- na boku dobrze, w środku słabo. Jirsak- normalnie, dopóki nie przyszedł do ligi Stilic mógł imponować teraz niestety w cieniu lepszego kolegi z którego już raczej nie wyjdzie do czasu kiedy Stilica wykupi zagranica. Wstyd mi za to bo wyśmiałem kolegę który powiedział ze Lech Wisłę rozjedzie i wygląda na to że teraz sam będę pośmiewiskiem. Różnica w kunszcie piłkarskim, łatwości operowania piłką, przyjemności z grania była ogromna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Pablo -- czyli wg Ciebie przegralismy nieszczesliwie, stracilisy te dwie bramy, a potem mielismy inicjatywe i Lech nas dobil, po kontrach? IMO bylo zupelnie inaczej, Lech caly czas mial nas w szachu, robili co chcieli i to boli najbardziej, przegralismy bo bylismy slabsi i to znacznie..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Maćko napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
co nie zmienia faktu ze z czworki i tak najlepiejza Niedzielana można było wprowadzić Małecekiego, przy braku ofensywynych zawodników, jest sznasa ze zacznie w koncu zaskakiwać, w przeciwenistwei do Niedzielana który musi jak się okazuje jeszcze bardziej po dupie dostać (ławka i PE )co do Łoba spokojnie coś czuje że następny mecz ligowy od ławki zacznie Skorża może nie mieć wyjscia i tak jak w zeszłym sezonie Urban powinien sięgnąc do rezerw a nuż wynajdzie wiślackiego Borysiuka czy Rybusa... bo poza Brożkiem i Boguskim to nie ma kto strzelać poza tym praca nad podaniami z pierwszej bo z tego posiadania(64% ... no i jak to jest ze kiedy jest róg to obrońców jest dwa razy więcej niż atatkujących, gdzie się reszta podziała 25 meczy do końca, jest o co grać i punktów mnóstwo, także od jutra operacja "mistrzostwo" zaczyna się od nowa
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 14.09.2008 o godz. 18:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Skorży nie będę krytykował, chociaż mu się należy. Niestety minimalizm jaki prezentował w ostatnim czasie razem ze swoimi podopiecznymi ujrzał światło dzienne. Wystawianie notorycznie Cantoro dobija,Diaz na lewej obronie też(nie można było cofnąć Zieńczuka a na lewą stronę Boguski i do środka Jirsak?)
Mam nadzieję że Diaz już więcej nie zagra na lewej obronie bo z Angolami to będzie pogrom jeszcze większy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Silna ,która przegrywa z takimi jak Arka i Bełachatów....Ja rzełbym bardziej zmotywowaną.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A właśnie mi się przypomniało. Gratuluję również naszej opoce w bramce Mariuszowi Pawełkowi tradycyjnego "faka" w kierunku swojej publiczności. Jacy ci kibice niesprawiedliwi, że nie tolerują bramkarza, któremu co druga piłka wypada z rąk.
Ostatnio edytowane przez irman : 14.09.2008 o godz. 18:44.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W rundzie wiosennej faktycznie nie graliśmy rewelacyjnie ale w tej do momentu dzisiejszego meczu (nie liczę meczów w PE) chyba nie było tak źle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wszystkim chorągiewką proponuje odpoczynek od forum
![]() Jak mówiłem pare postów wcześniej, mecz ułożyło pierwsze 8 minut. Potem ciężko się było pozbierać. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
a co będzie jak TT nam walnie w 5 minut 2 bramki? też tak powiemy? trzeba walczyć, pokazać charakter i odrabiać straty, cały mecz byliśmy gorsi i tyle, choć wiadome pierwsze minuty ułożyły spotkanie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak wyglądało sedziowanie w telewizorze? Bo po pierwszej polowie mialem ochote wyrwac krzeselko i rzucic w tego pana co Kuchenke dostał przed meczem..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co tu dużo mówić: czy wygrywasz, czy nie. Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe! PS. Mam nadzieję, że nasi piłkarze pozbierają się na mecz z Angolami. EDIT: Słowa Piekarskiego Cytat:
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 14.09.2008 o godz. 18:54.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja ich nie usprawiedliwam, szukam jedynie wytłumaczenia.
medyk napisał(a):
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
4:1 z każdym pokdreślam każdym Polskim zespołem i nie tylko jest kompromitacja a na dodatek u nas to już jest mega porażka. tak po ochłonięciu(bana nie chciałem zarobić nie ma co dobijac Pawełka łobodzińskiego czy Cantoro bo zwykle prezentuja podobny styl gry , tylko że zwykle reszta gra dobrze (lub bardzo jak z Barcą) a dzis tego nie było i skończyło sie jak sie skończyło. Marcelo przyda sie nam jak mało kto bo Claber ma swoje lata a Głowa po kontuzji narazie to dośc piach grał. Bedzie lepiej napewno . oby w Londynie zagrać lepiej bo moze być krucho.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Co do Barcelony to już nie wracajmy do tego meczu. Po pierwsze ok to sukces bo po raz 1 klub ograł słynną Barcelone. Natomiast wynik dwumeczu był 1-4 i Barcelona grała na pół gwizdka w Krakowie. Kolejna kwestia zobaczcie ile punktów po 2 kolejkach ma Barcelona w Hiszpańskiej lidze : 1 punkt a grała z Numancia i Santander. Dlatego niestety te wyniki pokazują że wygraliśmy z drużyną ktora jest w ogromnym kryzysie i ma spore problemy z strzelaniem goli !!!!.
![]()
Borinho
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|